Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 14:12   #3871
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wyrzuty sumienia owszem, u mnie też ale przeżyjemy

super!!
ja miałam wyrzuty jak jadłam chrupki... ale już odstawiłam odkąd mi zaczęły puchnąć nogi

dziękuję, dziękuję
Stary 2013-07-05, 14:12   #3872
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
inwersja bo bede miala koszmary w nocy ze moje wlasne cycki za mna pelzna

a wczesniej jaki rozmiar mialas?
No ja nigdy rodzynków nie miałam, ale nie było tak żeby mi przeszkadzały.
Wcześniej to tak 75F, teraz to powinnam już mieć jakieś 80I,a może i więcej... Mam stanik 80H, ale jest już za mały Pius jakiś czasu, a szkoda mi teraz większy kupować, skoro i tak do karmienia będę musiała.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja też byłam na mega ścisłej diecie mam karmiących. Maja miała taaaakie kolki że przez pierwsze 3 miesiące nie pamiętam co to przespana choć jedna noc
Później też musiałam się pilnować bo co coś nowego wprowadziłam to kwękała bo ją brzuszek bolał
Mam nadzieję że Bartek n ie będzie taki delikatesik
A Tobie życzę żebyś nie miała takiego głupiego organizmu jak mój i żebyś schudła jak najwięcej

Dziękuję
Amen bo ja już wyglądam jak kupa g..., i nie wyobrażam sobie żeby gorzej jeszcze.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
eureka! to można od początku jeść brokuły? a one nie należą do produktów wzdymających??a jak z kalafiorem, też mogę? jak mogę to jeść, to już będę hepi Bo mój drugi wielki dylemat obok nieprzespanych nocy to kwestia zywienia Jedzonko jest dla mnie ważne i juz zaczynam rozkminiać jak tu ogarnąć temat, żebym głodna nie chodziła...
zapytań ja jeszcze raz dokładnie co jadła i jak odpiszę to dam znać
O kalafiorze nic nie mówiła.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A czego tu się bać? jak wynajmowałam mieszkanie we Wrocławiu, to miesięcznie nam wychodziło ok 1800 zł z opłatami - straszna kasa wywalana w błoto. To już jest rata kredytu. Niestety jak się nie mieszka z rodzicami, nie dostanie działki albo mieszkania, to nie ma innego wyjścia i tylko trzeba się modlić o zdolność. Ja się też wiele lat bałam, ale kiedyś trzeba się odważyć

Jaki fajny pozytywny post Super, że jesteś w dobrym nastroju
Racja. My żeby oszczędzać żyliśmy we Wrocławiu skoro poniżej stanu. Dzięki temu tutaj w Łodzi mogliśmy małe mieszkanie kupić. We Wro to nawet na kredyt nie byłoby co marzyć, bo ci z tego, że tz zarabiał całkiem ok jak miał umowę na zastępstwo.
Stary 2013-07-05, 14:13   #3873
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Tez tak macie opuchnięte nogi ze mozecie sobie robic wglębienia w skorze??
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:13   #3874
ladanseuse14
Zakorzenienie

dirty (już 8 )
Stary 2013-07-05, 14:14   #3875
Asiek84
Wtajemniczenie

jejku ale Wy płodne dzisiaj jesteście...

ja po wypiciu "lemoniadki" przeczytałam pół ksiażki... po godzinie odbiło mi sie jak staremu żulowi ... i myślałam że będę musiała się zmierzyć z tym dziadostwem drugi raz, ale dałam radę...

około 11 wrócilam do domu i mnie tż podkurzył tematem obiadu tak, ze myślałam ze to wszystko co mam przygotowane wywalę do śmieci i będzie jadł kanapki... od wczoraj jest stawiane ogrodzenie na działce mojej siostry i szwagra ( przez miedzę z nami) i ja jak ten debil znowu w garach stoję (moja sis nawet nie zapyta czy coś pomóc), ale daję obiad tż, ojcu i bratu... a jutro szwagier ma wolne i jego brat u mojego ojca pracuje... w środę gotowałam dla 5 chłopa, ja i Jakub... ale w końcu się wkurzyłam i powiedziałam dość, że nie będę stała pół dnia przy garach, bo nie dość że mi ciężko to i taki obiad to koszta są... a ja świni na chodowli nie mam...

jak dom stawiali murarze to ja nie gotowałam obiadków, bo oni od razu powiedzieli że na swoim wikcie będą, a teraz zawalam jak głupi osiołek... wczoraj na wieczór musiałam no spa łyknąć tak mnie brzuch bolał
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:15   #3876
87czarna
Zakorzenienie

Poradźcie mi!
Zażyczyłam sobie na urodziny od Tż poduchę do spania (rogala). Cały czas mi się wydawało,że będę mogła ją wykorzystać też do karmienia,ale chyba jestem w błędzie, co? Te do karmienia są mniejsze...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:15   #3877
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja tak miałam, mniej solę, nie dodaję żadnych veget, kostek ani nic, nie jem chrupków/chipsów/zupek chińskich/frytek/i ogólnie mocno solonych i smażonych rzeczy... no i mniej obciążam nogi i jest jakoś lepiej i dużo leżę z nogami do góry
Stary 2013-07-05, 14:16   #3878
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No własnie jakoś mi głupio tak się wykłócać o miejsce, bo to mi się kojarzy z takimi moherowymi babciami Chyba mam jeszcze za mały brzuch i się nie rzucam w oczy Chociaż jak ktoś chce zauważyć, to zauważy, aż taki niewidoczny znowu niejest. Zresztą to już 7 miesiąc, to nie wiem, kiedy by mieli ustępować
ja wczoraj po glukozę w aptece stałam prawie 30 minut, tłum starych babć patrzył litościwie, aż mnie farmaceutka zobaczyła i sama poprosiła, nie bardzo chciałam iść, ale starszy pan stwierdził, że dziecko tobie to ciężko musi być...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:16   #3879
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
no ale można te brokuły? bo to moje pytanie dnia
U mnie na SR mówiły, żeby kalafiora, brokuł na początku unikać. Potem jesz trochę i sprawdzasz, jaki efekt - czy szkodzi czy nie.

Marysia - oszczędzaj się !

marta - gratuluję kolejnego m-ca

Czarna - świetne ciuszki.
Stary 2013-07-05, 14:16   #3880
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Poradźcie mi!
Zażyczyłam sobie na urodziny od Tż poduchę do spania (rogala). Cały czas mi się wydawało,że będę mogła ją wykorzystać też do karmienia,ale chyba jestem w błędzie, co? Te do karmienia są mniejsze...
podobno tego rogala można wykorzystać też do karmienia - ja mam zamiar wypróbować
Stary 2013-07-05, 14:16   #3881
87czarna
Zakorzenienie

ladan mnie też często puchną,ale nie mogę się uwolnić od soli...KOCHAM JĄ!!!

Stary 2013-07-05, 14:16   #3882
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
maharetmam to samo- woda niegazowana ma nijaki smak ;/ czasem mam wyrzuty sumienia,że nie mogę się powstrzymac i piję ją w ciąży ;/
Ja też piję gazowane
Niegazowanym się nie mogę napić i znów karmienie będzie mordęgą

Cytat:
Na szczęście nie, ale za to palców nie mogę zgiąć

Cytat:
Poradźcie mi!
Mi się na niej niewygodnie karmiło, ale wiem, że dziewczyny karmiły na nich.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:17   #3883
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie na SR mówiły, żeby kalafiora, brokuł na początku unikać. Potem jesz trochę i sprawdzasz, jaki efekt - czy szkodzi czy nie.
ja ogólnie nie mogę za dużo kalafiora czy brokuła jeść, bo później jestem jak nagazowana bania
Stary 2013-07-05, 14:17   #3884
87czarna
Zakorzenienie

matal dlaczego problemy z karmieniem?

Stary 2013-07-05, 14:18   #3885
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Nie do mnie pytanie,ale ja osobiście to odczuwałam i wcale nie było to przyjemne ;/
Dzięki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
matall hahahahahah "Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu!"
doooooobre

Cytat:
Jestes fanka gazowanych?Ja przyznam się ze tez
Ja niestety teżWodą niegazowaną popijam tylko leki. A najbardziej na świecie smakuje mi cola z lodem i kawa której nie mogę pić ze względu na ciśnienie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:19   #3886
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ladan mnie też często puchną,ale nie mogę się uwolnić od soli...KOCHAM JĄ!!!
ah też uwielbiam, serio
noo ale wolę jej unikać przez jakiś czas niż żeby mi tak puchły...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja niestety teżWodą niegazowaną popijam tylko leki. A najbardziej na świecie smakuje mi cola z lodem i kawa której nie mogę pić ze względu na ciśnienie
mi za to cola w ciąży zupełnie nie podchodzi za to Fanta, której nigdy nie piłam
Stary 2013-07-05, 14:23   #3887
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
dirty (już 8 )
noooo mi też już ścięka łopada

Matal a ty nie strasz, że marchewki nie mogłaś gotowanej, ja już namroziłam młodej marchewki w plasterkach, żeby sobie tylko potem porcjami gotować

Logoasiu ale ryby wogóle nie mogłaś? bo tak sobie rozkminiam, że taką z piekarnika to chyba wypadałoby wprowadzić, no ale tak jak piszecie, dziecko wszystko zweryfikuje, czy podpasuje jej czy nie

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
ah też uwielbiam, serio
noo ale wolę jej unikać przez jakiś czas niż żeby mi tak puchły...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

mi za to cola w ciąży zupełnie nie podchodzi za to Fanta, której nigdy nie piłam
w 4-5mcu miałam fazę na fantę, koniecznie z puszki
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:24   #3888
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal dlaczego problemy z karmieniem?
W sensie, czemu będzie mordęgą?
Bo jak nie wypiję niegazowanego - chociażby wody, to mi się chce non stop pić A gazowanego się będę bała, że znów kolki będą...

Cytat:

Matal a ty nie strasz, że marchewki nie mogłaś gotowanej, ja już namroziłam młodej marchewki w plasterkach, żeby sobie tylko potem porcjami gotować

Logoasiu ale ryby wogóle nie mogłaś? bo tak sobie rozkminiam, że taką z piekarnika to chyba wypadałoby wprowadzić, no ale tak jak piszecie, dziecko wszystko zweryfikuje, czy podpasuje jej czy nie

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Sorry

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-05, 14:25   #3889
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jejku ale Wy płodne dzisiaj jesteście...

ja po wypiciu "lemoniadki" przeczytałam pół ksiażki... po godzinie odbiło mi sie jak staremu żulowi ... i myślałam że będę musiała się zmierzyć z tym dziadostwem drugi raz, ale dałam radę...

około 11 wrócilam do domu i mnie tż podkurzył tematem obiadu tak, ze myślałam ze to wszystko co mam przygotowane wywalę do śmieci i będzie jadł kanapki... od wczoraj jest stawiane ogrodzenie na działce mojej siostry i szwagra ( przez miedzę z nami) i ja jak ten debil znowu w garach stoję (moja sis nawet nie zapyta czy coś pomóc), ale daję obiad tż, ojcu i bratu... a jutro szwagier ma wolne i jego brat u mojego ojca pracuje... w środę gotowałam dla 5 chłopa, ja i Jakub... ale w końcu się wkurzyłam i powiedziałam dość, że nie będę stała pół dnia przy garach, bo nie dość że mi ciężko to i taki obiad to koszta są... a ja świni na chodowli nie mam...

jak dom stawiali murarze to ja nie gotowałam obiadków, bo oni od razu powiedzieli że na swoim wikcie będą, a teraz zawalam jak głupi osiołek... wczoraj na wieczór musiałam no spa łyknąć tak mnie brzuch bolał
i na co ci się tak starać?dzisiaj dla odmiany powiedz ze obiadu nie ma, bo źle sie czujesz.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:26   #3890
nephelim89
Rozeznanie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja u lekarza miałam najwyższe 138/84 i mówił, że jest ok Że dosyć wysokie, ale ma nie być wyższe niż 140/90, to jest ok

ostatnio mialam 140/70 i ponoć nie najlepsze to moje ciśnienie. Zawsze miałam podrecznikowe a tu taka niespodzianka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:26   #3891
87czarna
Zakorzenienie

matal też właśnie słyszałam o tych kolkach... ja piłam z Mają w ciąży gazowaną,ale po porodzie tylko niegazowaną -mała i tak ryczała ;/

Stary 2013-07-05, 14:27   #3892
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja póki co chyba mam farta, bo nic mi nie puchnie...jedynie pobolewają czasem w nocy, jak za dużo spaceruję. Skurcze też mnie omijają - raz mnie złapał w palec u nogi
Ale ja nigdy nie miałam tendencji ani do puchnięcia ani do skurczy - jedynie nogi mi trochę puchły, jak swego czasu spędzałam w samolocie po 10h.
Stary 2013-07-05, 14:27   #3893
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
i na co ci się tak starać?dzisiaj dla odmiany powiedz ze obiadu nie ma, bo źle sie czujesz.
dokładnie!
Stary 2013-07-05, 14:27   #3894
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
agusiumaskotko-wogole to zazdroszcze ci męza kucharza
Haha ja sobie też

Tyle, że kasa z tego fachu jak dotychczas kiepska, mąż pracuje co drugi dzień po 12h, stawka 8.50 na 1h.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:28   #3895
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja póki co chyba mam farta, bo nic mi nie puchnie...jedynie pobolewają czasem w nocy, jak za dużo spaceruję. Skurcze też mnie omijają - raz mnie złapał w palec u nogi
Ale ja nigdy nie miałam tendencji ani do puchnięcia ani do skurczy - jedynie nogi mi trochę puchły, jak swego czasu spędzałam w samolocie po 10h.
mi też nigdy nie puchły
Stary 2013-07-05, 14:28   #3896
t_89
Zakorzenienie

U mnie burza ;/ a ja jestem z psem tz u mnie. Mam nadzieje, ze do 17 przejdzie bo jak nie to tata bedzie mnie musial wiesc;/

Ugotowalam tz obiad schabowe z kurczaka i cukinia w bulce jak bedzie marudzil to go udusze.

P.S dziewczyny mam 3 rzeczy dla chlopca kupilam pod wplywem chwili moze ktos sie wymieni ze mna na cos dla dziewczynki najchetniej z jedna osoba wszytskie rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0240.jpg (38,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0241.jpg (42,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0242.jpg (41,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0389.jpg (196,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-07-05 o 14:31
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:29   #3897
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

a czego tu się bać? mieszkać gdzieś trzeba mieszkania po dziadkach/rodzicach nie dostaniemy, spadku żadnego ani superprezentu też nie mamy, nikt nam nie da, teraz na bieżące potrzeby rodzice nam pomagają.. a mieszkać gdzieś trzeba, nie? po co mam komus płacić za wynajem jak mogę spłacać własny kredyt i remontować własne mieszkanie a nie czyjeś
jasne, że wolałabym bez kredytu no ale nie każdy dostaje mieszkanie lub kasę

dokładnie
A jak wygląda wasz miesięczny budżet?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:29   #3898
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
O matko! Nie boicie się tak?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
teraz 90% młodych nie ma wyboru i biorą takie kredyty niestety, ja te z bym się bała, ale jakbym miała komuś za wynajem płacić to bym wolała swoje spłacać
Cytat:
ja też jestem na kredycie, tylko że u mnie 20 lat, takie są realia. 24 latek po studiach nie wybuduje domu z odkładanej kasy.
agusia powiem ci, ze jak juz masz kredyt, to zrobisz wszystko zeby pracowac
Zgadzam się z Kasią i Logoasią
My też mamy kredyt na 30 lat i to wcale nie jakiś olbrzymi, bo "tylko" 250 000. Początkowo rata była spora, bo prawie 1600 zł, teraz 1300 zł, a znów RPP obniżyła stopy, więc spodziewam się jeszcze 100 zł mniej. Da się żyć

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zapomniałam i zjadłam brokuły z sosem z serka topionego i pleśniowego... TŻ jest kucharzem, podał a ja głupia zeżarłam na pół śpiąco o 22.
Zazdroszczę męża kucharza

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie w 8 miesiącu . Jestem sobie już (w końcu) na zwolnieniu lekarskim . Mąż dzisiaj ostatni dzień w pracy i ma urlop 4 tygodnie. W sobotę kupujemy łóżeczko, wózek lada moment zamawiamy. Większość rzeczy już mamy, zostały tylko pieluchy, laktator, butelki i co nam jeszcze dodatkowego przyjdzie do głowy.

Chciałam się pochwalić, że cukry mam pięknie opanowane, ketony w moczu już się nie pojawiają. Amelia wije się w brzuszku, skacze, ma czkawkę, niekiedy brzuch faluje jak wzburzone morze .

Pozdrawiam Was serdecznie .
No pięknie!

Cytat:
a czego tu się bać? mieszkać gdzieś trzeba mieszkania po dziadkach/rodzicach nie dostaniemy, spadku żadnego ani superprezentu też nie mamy, nikt nam nie da, teraz na bieżące potrzeby rodzice nam pomagają.. a mieszkać gdzieś trzeba, nie? po co mam komus płacić za wynajem jak mogę spłacać własny kredyt i remontować własne mieszkanie a nie czyjeś
jasne, że wolałabym bez kredytu no ale nie każdy dostaje mieszkanie lub kasę
Zgadzam się
Ladan, jeśli to nie tajemnica, duży kredyt braliście?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:29   #3899
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

ryby w ogóle nie mogłam, w żadnej postaci, po prostu mała nie trawiła do jakiegoś 6mc. Później już trochę jadłam i teraz juz ok, sama je aż jej się uszy trzęsą i nic jej się po tym nie dzieje
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 14:30   #3900
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal też właśnie słyszałam o tych kolkach... ja piłam z Mają w ciąży gazowaną,ale po porodzie tylko niegazowaną -mała i tak ryczała ;/
Wiesz, kolki są i tak po prostu u dzieci, ja jakoś nie wierzę, że picie takich rzeczy w ciąży wpływa na jelita dziecka Przecież to, co jem czy piję nie przedostaje się bezpośrednio - jak w przypadku mleka - do układu pokarmowego dziecka...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości