|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
ja chyba serio do terminu nie dotrwam, brzuch daje jak na @, a juz bylo troche lepiej, do tego siara leci mocniej, śluz dziwny jest ... mały dalej szaleje, aż boli tak mnie uderza ... zero szacunku do własnej matki
![]() |
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia a wedlug twojej teori to kto teraz?co teraz?
)
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
skylie- ciesze sie, ze film sie podobal
![]() idzia- czekaj... co ma byc to bedzie ![]() dzoan- fajny dzien, gratki za zakupy stanikowe. mykam powoli spac, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam, dobrej nocki Wam życzę ja (i sobie też
) |
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
no jak to co? idziemy spać
![]() Wg mojej teorii jedna osoba ktora juz nie chce żeby pisac o jej porodzie, bo sie denerwuje ... reszty nie powiem ![]() Dobranoc!
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-05 o 23:28 |
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dużo pije, jestem przekonana że ze 4l płynów spokojnie, ale w łazience sporo też oddaję, też puchną mi nogi trochę ale błogi przeciąg mam w kuchni, szkoda tylko że nie w sypialni w kuchni to ja raczej spać nie będę
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy ida to ja tez,moze zagladne poznidj jeszcze..zjadlam kanapke i cos mi zle :-P hahahha dobranoc:-**
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- I zycze spokojnej nocy bez wstawania do wc po 15razy
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja znikam z kompa, ale jeszcze posiedzę sobie przy krzyżówce bo muszę przewietrzyć jeszcze sypialnie mocniej co by lepiej spać
jutro to mnie nie będzie pewnie cały dzień najpierw jadę do mamy z samego rana bo brat ma parę rzeczy mi w aucie zrobić , a potem na RODOS do siostry narzeczonego na grilla, już zamarynowałam 2kg karkóweczki będzie jedzonka, jeszcze jakąś sałatkę jutro pokombinuję ![]() dobranoc |
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Skylie, haha, TZ niezle Cie obdarowal, teraz juz nie masz wyjscia, trzeba bedzie chudnac
![]() Cynamonowa, jak tylko dojdziesz do siebie, daj prosze znac jak tam w UK odnosnie porodu i czasu po. Mam nadzieje, ze czujecie sie dobrze i nasycasz sie chwilami z Adasiem ![]() Lachryma, za 39tcCytat:
Juz teraz tak czesto bywa ![]() Neni, za pierogi. Ja pierogi lubie, ale moj TZ nie miesza maki z ziemnakami, wiec juz nie zje takich wynalazkow ![]() Magdalenne, za czopaRocky, Laura jest slodziutka!!! I jaki blogi spokoj od Niej bije ![]() Evewee, jaka szkoda z tym dzieciaczkiem Ciekawe czy czuja sie w porzadku. I dzieki bogu, ze ta kobieta byla w szpitalu!! Idzia, odnosnie lezenia w ciazy- moja babcia bedac w ciazy z moja mama nie wstawala wcale od 4m-ca ciazy!! Malo tego, przy porodzie wazyla niecale 40kg i przez cala ciaze mogla jesc tylko ser i bodajze pic mleko, bo nic wiecej cialo nie przyjmowalo. Mama urodzila sie bardzo slaba i dlugo nie oddychala, ale w koncu sie narodzila na nowo Byla najslabszym dzieckiem z siedmiorga dzieci, ale zyje i stworzyla kolejne zycie, czyli mnie ![]() Elaine, remont rozpoczelismy, ale bardzo malymi kroczkami, bo TZ nigdy niczego nie remontowal a robi narazie wszystko sam ![]() za egzamin TZtaNiunia, nie zazdroszcze konfliktu z tesciowa. Ja, jak zwykle, widze w tej sytuacji dwie strony medalu Z jednej strony, ona ma kiepski charakter (przynajmniej wnioskuje to z Twoich postow) i chyba to jest najgorsze we wspolnym z nia mieszkaniu, no i szkoda, ze zainwestowaliscie pieniadze w cos, co jeszcze do Was nie nalezy. Z drugiej strony, oficjalnie to mieszkanie nalezy do niej i w sumie dlaczego ona powinna byc w mniejszym pokoju, nawet jezeli jest sama? Moze cos ze mna jest nie tak, ale ja zamieszkujac u mojej mamy z dzieckiem nie bylabym w stanie poprosic ja o przemieszczenie sie do mniejszego pokoju tylko dlatego, ze nas byloby wiecej.Karolajn, mala pewnie odczuwa zmiane mleka, moze zmien mm na jakies inne?? Po mm czesto pojawia sie niestrawnosc i kolki. Ktos pytal o ilosc czapeczek do szpitala, ja biore 2, choc 1 pewnie tez starczylaby. Jezeli chodzi o posciel, to mam na chwile obecna tylko 4 przescieradla (2 dzersej, 1 bawelniane, 1 frotte) i sporo kocykow z roznych materialow. Pampersow mam 1 paczke jedynek (jakies 50 sztuk). Ja dzis zamowilam na ebay: -podklad (cerate) na materac na nasze lozko, na wypadek gdyby wody mi odeszly -poduche rogal -miekki wklad do przewijaka na lozeczko -przenosna mate do przewijania z kieszonkami, w ktorych mozna pochowac pieluchy. Stwierdzilam, ze torby do wozka nie kupuje, jezeli zajdzie taka potrzeba dokupie pozniej, a na poczatku niezbedne rzeczy pochowam w swojej zwyklej torebce lub na dole wozka. Jezeli chodzi o laktator, to kupie po porodzie, bo dowiedzialam sie, ze u nas w szpitalu maja swoje, to samo z buteleczkami (jednorazowe) i z mm, gdyby sie okazalo, ze bedzie potrzebne. Na dobra sprawe do zakonczenia wyprawki pozostaly nam tylko: materac/ gaziki jalowe/ miseczka plastikowa (do porannej pielegnacji/ zamiast kapieli/ podczas przewijania)/ olejek Weledy i to chyba tyle ![]() Lece spac, brzuchatki i mamusie. Dobrej nocy wszystkim
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-07-06 o 08:21 |
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka to Niunia ma taka tesciowa nie Neni
)z racji tego ze juz jest sobota hellooolkl witam sie w 40tyg!!!!nic tylko rodzic!!!ale to zlecialo eh... ![]() witam sie z wielkim swedzacym sutkiem prawym takim ze go zaraz urwe chyba a teraz lece spac,dobranoc!---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Swedza was sutki i brodawki?ale to wkurzajace eh...:-/ |
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Nie dam radę Was nadrobić, próbowałam,ale nie ma obcji. Cynamonku - gratulacje Elaine-mnie dzis juz nic nie cieknie. To chyba chwilowe było od tego ciagniecia laktatorem. Znajoma mi powiedziała, ze ta siara jest najlepsza dla dzidziusia wiec moze dobrze, ze sie nie marnuje i nie wycieka ![]() Stwierdziła tez, ze jestem zboczona bo nawet dość przyjemne było te ciagniecia laktatorem ![]() Co prawda dzis mi sutki bola,ale nie jest zle. Ty sie kochana juz szykuj do porodu i moze taka masturbacja przez laktatorem wygoni maluszka szybciej ![]() Dziękuje Wam za słowa otuchy Moj Tz dzis wstał i oglądał cały dzien tenis chyba i jak go prosiłam zeby cos zrobił to, ze nie bo ważne cos jest trza oglądać. Siedzę teraz i sie zastanawiam czy nie rozwalić tv siekierą na pol. Jego mina byłaby bezcenna, a mnie tv wisi koło pisi bo ja tv w ogóle nie oglądam. Naprawde moze z miesiąc temu cos oglądałam, wiec dla mnie mała strata. Jedynie pozmywal gary,które rosły juz do sufitu i zmienił kuwete kota i zechciał śmieci wynieść bo juz były rzucanie obok kosza bo wypadaly Ja kusitykajac i wyjąć z bólu z płaczem odkurzylam. Ulozylam resztę rzeczy małego w szafie. Umylam cała łazienkę i chlorem i szczota wyszorowalam cała wanne i kafelki bo pleśń juz sie robiła. Przetarlam szybko kurze i na koniec zmywam podłogę, a łazience na kolanach mylam podłogę. Nie wiem skad miałam sile chyba ze złości. Wkurzylam sie tylko na siebie bo trzy razy w wannie szczote upuscilam i mały sie wystraszyl bo tak zadrzal mi w brzuchu. Miałam jeszcze jechać do sklepu i kupić sos pomidorowa bo mam pomidorowke nie dokończona,ale nie mam siły. Myślałam, ze książę pomyśli,ale mysleńie go boli wiec cóż, niech je kanapki lub z puszki. Ewentualnie spalona pizza u mamusi jest Siedzę i tak se mysle, ze nogow w dupie nie mam,ale dumna z siebie jestem. Ja od zawsze byłam Zosia samosia, matka mnie urodziła ulica mnie wychowała. Od dziecka musiałam juz byc dorosła i radzić sobie w życiu. Nie będę sie nikogo prosić. Dam radę. Ciotka tez potrafi mi tylko powiedzieć "zdarzysz se wszystkim damy radę, pomożemy" i ch te pomoc uwidzialam tyle powiem. O moich starych sie wypowiadać nie będę bo żal i tyle. Spadam zamawiać resztę rzeczy bo nie mam siły jeździć po sklepach. Mam nadzieje, ze dojdą na czas przed porodem ![]() Idzia - śmiało dawaj. My wszystkie na Bahamas jedziemy ![]() Pozdrawiam
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana , dzis tez szybko po spaniu było po 5 juz wstałam
![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Jaskierka ja miałam tylko 2 komplety poscieli przy 1 dziecku i starczyło, takie małe to nie pobrudzi, pieluszke i tak ma pod główką jakby miało się ulać a przeprać wiadomo trzeba, to jak pralam zakładalam 2 i tak w kółko. Teraz mam 1 nowa 1 po 1 dziecku i 2 dostałam od szwagierki. Ale znając życie będe starała się nową wyprać wysuszyć i od nowa załozyc tak mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Cytat:
dla TŻa ty kochana sie tak nie przemeczaj, wiem że trzeba sprzątać dla samej siebie zeby był porządek ale wiem sama po sobie a TZ powie po co nie było brudno Z tym ze mój odkurzy i pomyje gary, ogarnie z wierzchu..ale ze toalete trzeba wymyć itp to nie widzi
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Tż wyprawiony do pracy, a ja chyba jeszcze się położę, bo strasznie zmęczona jestem po nocy . Jak wstanę to będę .
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Teskno mi za Wami ale na tel nie da sie tak nadrobic wszystkiego. Wczoraj probowalam ale zasnelam.
Pospalam pare ladnych godzin. Malutki wlasnie zjadl. .... Zaraz wracam Antosia musze utulic... To priorytet! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
![]() Cytat:
ją zrezygnuje z porcji dla mnie, nie to że nie lubie, mój ostatni posiłek przed porodem![]() Cytat:
a brałaś nospę? może warto jeszcze zatrzymać poród ![]() Cytat:
za tc![]() Cytat:
![]() A o to i moja babuleńka Hahaha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Poczytałam ładnie wczoraj co pisałyście, a potem TŻ zabrał mi lapka do pracy i całe cytowanie poszło się paść Ale goście sobie pojechali, więc będzie luuuuzz. Jeszcze na koniec mi zapowiedzieli, że przyjadą jak tylko mały się urodzi... A ciotka chce być pierwszą osobą, która się dowie, że jest na świecie. No na pewno A teraz śmigam do fryzjera
|
#4490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami swędzą,ale mi to bardziej cholestaza przeszkadza Cytat:
dla tża Ty uważaj na siebie...dałaś po robocie, ja to bym nie miała siły tak Cytat:
Cytat:
ale też trzeba jakoś wyglądać, ja mam dylemat czy iść przed czy po porodzie ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Dzień dobry nadaje aktualnie od mamy...wykorzystuje moment, że nie ma komu mnie z kompa zgonić bo braciszek śpi mama pojechała z bratem jeszcze na zakupy to ich nie będzie z godzinę i jak wrócą to brat się weźmie za moje auto strasznie mi się ciężko spało, jak chce spać na boku to nie dam rady, jakby mi się mały w jajniki wciskał i boli, nawet brzucha mi ciężko o łóżko oprzeć na boku ... nie wiem jakaś chyba dziwna jestem
|
||||
|
|
|
#4491 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana! Ponadrabiałam wszystko
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tak szybko chciałam dać znać że będę dopiero w poniedziałek, coś podejrzewam że zastanie mnie już nowy wątek :P Także trzymajcie sie dziewczyny
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie, dzieciaki i dwupaczki
![]() My w miarę noc przespalysmy, powoli bedzimy sie zbierac na pobranie tej nieszczęsnej krwi :banghead: Jakierka- wlasnie mleko mamy caly czas to samo i do tej pory dobrze je tolerowala. Pewnie na piersi inaczej jej system trawienny dzialal i teraz nie potrafi sie przestawić. Tez mamy problem z krztuszeniem sie przy butelkach..i avent i tt. Wczoraj kupiłam Chicco step up i jest ciut lepiej, bo smok jest ciagle wypelniony
|
|
#4494 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to dopiero po porodzie, teraz nadrabiam to czego nie będę mogła jeść po ![]() Cytat:
Widzę że idziemy praktycznie łep w łep ![]() Cytat:
Walizkę mam już spakowaną To kiedy jedziemy? Muszę tylko jakieś bikini dopakować ![]() Dzień dobry Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A dlaczego Mała ma plasterek na głowie? Pobierali krew przez ciemiączko? Cytat:
Włosów radzę nie ścinać na krótko Karolajn- miałam Ci wczoraj biedaku odpisać, ale padłam. Wydaje mi się że Hania albo tęskni za bliskością i cycem, albo ma bóle brzuszka po MM. Na bolący brzuszek-daj jej pofikać na golaska nóżkami. Spróbuj też pomasować brzuszek- delikatnie masując a potem uciskając jelitka i przesuwając rękę w stronę nóżek (tak jakbyś chciała przesuwając chciała przesunąć bączka do wylotu ) Potem polecam małą gimnastykę nóżkami- również delikatnie i raz jedną raz drugą nózkę lekko dociskając do brzuszka. Wojtusiowi to bardzo pomagało i do teraz jak go boli brzuszek to kładzie się i masujemy w ten sposób. Możesz też spróbować lekko ogrzać brzuszek suszarką do włosów ![]() Na tęsknotę za cycem może spróbujcie się poprzytulać troszkę jednocześnie dając Hani smoczka. Może spróbuj położyć ją sobie na brzuchu (brzuch do brzucha A smoczek i mleko podeszły Malutkiej? I ostatnia rzecz tak jak radziła Neni spróbuj owinąć Hanię To tyle co mi przychodzi do głowy. Mam nadzieję że pomogę chociaż troszkę A jak nie to suszara w rękę i jedziesz ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- A tak w ogóle to Które dzisiaj rodzą?
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-06 o 08:55 |
||||||
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Noc była koszmarna, ale nie chcę już wracać do tego kosmicznego bólu głowy nawet w opowieściach. ![]() Zaraz was nadrobię. Tylko najpierw kakao o na poprawę nastroju
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18!
Dzieki, Dotka, juz poprawilam, bo jeszcze Neni za to zarzucialby mnie swoimi mrozonymi pierogami
![]() Oklaski za 40tc ![]() Samantha, u nas zabraniaja odciaganie mleka laktatorem przed porodem, jezeli juz to na rozruszenie laktacji mozna to zrobic recznie i najlepiej pierwsze mleko zamrozic i po porodzie podac dziecku, bo siara zawiera wiele waznych dla noworodkow skladnikow. Surka, jaka fajna laleczka z Twojej coruni Na kompie obejrze dokladniej A my witamy sie z Edkiem w 35tc!!! ![]() Dzis w planach kolejne pranie i prasowanie, chcemy odebrac lozeczko i przywiezc do domu, byc moze odwiedzimy mame i moze TZ zdazy jeszcze porobic cos w mieszkaniu. Zycze wszystkim milego dnia!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dotkaa: brawo za tydzień. Ja juz sobie odpuszczam bo przeterminowana jestem.. Iwonka: przytulam kochana Samanta: ty to powinnaś pohlgonic porządnie tzta..chociaz doskonale rozumiem te złość..czesto też proszę i proszę a po kilku dniach sama to robię bo on ma tysiąc ważniejszych rzeczy..od wtorku stoją dwa kartony do wywalenia..ciezkie..sama tego nie wyniosę..na środku przedpokoju żeby nie zapomniał..i stoją...jeden sama juz wyniosłam..drugi wale to niech stoi. Wkurza mnie to strasznie!! I jeszcze do mnie komentarz ze tak sprzątam a śmieci na środku zostawiam bezczelny!
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie porannie...
Pierwsze co to info dla Enlevee...dzis w moim snie okazalo sie,ze po tych skokach na pilce urodzil sie Tomaszek :beer: Tak,ze no....skacz,skacz malenka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-06 o 08:37 |
|
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
jestes dobra, jak swedzi to drap i ciągnij - szybciej urodzisz Cytat:
super sobie radzisz A mnie łapia bóle z boku ... no i @ nadal ale lzej, bralam nospe, ale gin od 8 kazal juz nic nie lykac oprocz witamin, zero magnezu, nospy itp., wiec i tak zaraz totalnie rezygnuje |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

)

idę do wucetu pełna po brzegi, siadam i cienką strużką chyba po 50 ml wysikuję, za to "pięknie" puchnę, więc chyba woda zostaje nie tam gdzie trzeba...
za 39tc
Ciekawe czy czuja sie w porzadku. I dzieki bogu, ze ta kobieta byla w szpitalu!!