Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 08:56   #2431
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
bez cycolenia? załamujesz mnie kobietoooooooooo....

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Black, a wiesz, ze mi się śniłaś dzisiaj i to właśnie nad wodą, czyżby to miało związek z Twoim TŻ... jestem prorokiem

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

coś fewci wczoraj nie było po południu i dziś z rana też nie zdała relacji z nocki.

fewcia
, gdzie się podziałaś?
właśnie, też mnie wczoraj wieczorem zastanawiało gdzie jest fewcia ?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:00   #2432
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka

co o pieluszek wielorazowych to wzielam te z aukcji: http://allegro.pl/hit-pieluszki-piel...314448176.html
to te same, ktore kupowala Cala ...

Yellow masakra, ja bym chyba dostala zawalu ... co za dziad jakis ... ciekawe czego chcial ... a moze mu sie poprostu podobalas i dlatego tak za toba lazil po tym parku ...

Dziewczyny moje dziecko juz praktycznie spi z nami caly czas i kurde stala sie strasznie mobilna, RZUCA SIE JUZ PO CALYM LOZKU ... MA SYSTEM TURLANIA SIE, PRZEWRACA SIE Z BRZUCHA NA PLECY I NA ODWROT I TAKSIE ZACZELA P[RZEMIESZCZAC ... NIE MOZNA JEJ NA SEK Z OKA SPUSCIC ( sorki za caps locka wlaczyl sie jak pisalam a nie patrzylam na ekran a nie chce mi sie przepisywac ) ...
Ogolnie jej ulubiona pozycja teraz jest lezenie na brzuchu i machanie sobie nogami ... Przebranie jej graniczy z cudem o non stop sie na brzuch przekreca, trzeba ja kneblowac a i tak sie wygina i wykreca ...

No i chyba jest 1 z nielicznych bezzebnych ... Pediatra mowila ze jeszcze nie widac ... w srode mialysmy szczepienie to ogladala jej dziaselka

Fewcia pisala kolo 20,30 ze idzie sie polzyc spac
Stary 2013-07-06, 09:11   #2433
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
Black - udanej imprezki

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
testowaliśmy krzesełko dzisiaj chyba się podobało, tylko wkurzał się na szelki; i od chrupek kuku był zalepiony wszędzie tam, gdzie wystawał ponad tackę

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

A w załączniku Zosiek
Cudna Zosiek

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

na szczescie dzisiaj byl i na kontroli wyszlo ze wszystko ok (aa dziekuje za kciuki dziewczyny )
a Pani pielegniarka jak weszlam z malym i sie mnie pytala o dane to jak uslyszala imie to mowi "aaaa to ten M... ktory ma takie ladne oczy" w szoku bylam ze poznala moje dziecko

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wczoraj badałam Blanki mocz po raz drugi i wyszło wszystko OK ogólnie to chyba Blanka miała wtedy złe dni albo skok :P teraz już znowu jest grzecznym kochanym dzieckiem <3

Cytat:

a wiecie co mi sie teraz przypomniało. jak byłyśmy w ciąży, to któraś tylko już nie pamiętam kto, pisała, że jej mąż konsultuje każdy zakup z kolegą, pamietacie? :haha ha:

i jak on miał na imie Bartek??? bo nie pamietam.

w kazdym bądź razie może jego zapytam, on na pewno będzie wiedział!!!
o Boze! stary poczciwy Bartek

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Jutro ugotuje 1 raz dla mlodej ziemniaka z marchewka, a noz zje ... Takbym chciala ...
śliczna panna!
no i powodzenia w jedzeniu!

co do przygody w parku - skitrasilabym sie w majtochy jak nic! wiecej prosze samej sie tam nie rozkladac

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
No i chyba jest 1 z nielicznych bezzebnych ... Pediatra mowila ze jeszcze nie widac ... w srode mialysmy szczepienie to ogladala jej dziaselka

moze spia do tej pory!

spoko, moj tez bezzebny, ale jakies biale cos jest widoczne co prawda...
aczkolwiek mi sie nie spieszy az tak bardzo do zebow, jak mi scicnal suta ta swoja bezzebna szczeka to myslalam ze zdechne w sekundzie!

a propo zebow

http://demotywatory.pl/4164196/Dobranoc-kolorowych-snow

naprawde tak wyglada czacholec naszych pieknych bobofrutkow????

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Aga, Asia - cudne zdjecia w k

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:29   #2434
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dobrze, że łikend, człowiek nadrobi i będzie znów w ciągu

Cała- Zjadłabyyyym Biszkopt, Julaska zostawiam w spokoju
Fewciu-Życzyć tylko więcej takich nocek. Tfu, jeszcze lepszych!
Meneq-Ale wariactwo z tym seksem i kochankami... To jak teściowa zareagowała na Wasz związek??
Little-Szczęściara z tymi orgazmami. Mi się zdarzyło 3 razy. Słownie TRZY Ale i tak lubię
Wisienko-wielu pięknych lat z mężem u boku!! Super, że weselicho tak się podobało!
Debrah Dobrze, że troszkę ze szkołą wyjaśniło.
Marsi Ty to taka kobieta idealna jesteś: nie dość, że seksowna jak nie wiem, gotuje jak Nigella to jeszcze seks uwielbia. No ja się nie dziwię, że TŻ Cię na rękach nosi!
Pstryniu, Evel Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic! Pstryku ja też nie wierzyłam, że Twój TŻ zapomni
Silver Zazdroszczę urlopu i spotkania z Lady!
Lady, Nawijko Udanych urlopów!
Blogerko Gratuluję siostrze małej Lilki!
Black Już za chwileczkę, już za momencik Super piosenka na pierwszy taniec! Pytanie mam: kiedy i jak wprowadzacie gluten?
Insolito-kochaną masz siostrę i vice versa
Szaja Czarna magia jak dla mnie z tymi ćwiczeniami Poproszę o tutoriala na jutubie

Zjadłabym jakie ciachooo ale nie chce mi się robić
Bardzo pozytywnie! Stwierdzila, ze na pewno tz bedzie lepiej ze mna niz z jakakolwiek rodaczka, ze pewnie bede go kochac, szanowac a nie wykorzytywac.
Chyba mnie zarowno t. jak i tesc polubili, a gdyby nie zaakceptowali naszego zwiazku, to uwierzcie, ze nie byloby tak, jak jest.
W ogole to, ze wczoraj moglam sie z tz zobaczyc, to byl jej pomysl. Powiedziala, ze jestesmy malzenstwem i powinnismy przynajmniej raz w tygodniu sie widziec. Czys nie jest wspaniala?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:30   #2435
badziabadzia
Zakorzenienie

Aska, Pstryniu, jako doświadczona matka małego posiadacza ząbków powiadam: cieszcie się poki mozecie mała przy każdym karmieniu zostawia mi na cycu slad
Stary 2013-07-06, 09:33   #2436
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bardzo pozytywnie! Stwierdzila, ze na pewno tz bedzie lepiej ze mna niz z jakakolwiek rodaczka, ze pewnie bede go kochac, szanowac a nie wykorzytywac.
Chyba mnie zarowno t. jak i tesc polubili, a gdyby nie zaakceptowali naszego zwiazku, to uwierzcie, ze nie byloby tak, jak jest.
W ogole to, ze wczoraj moglam sie z tz zobaczyc, to byl jej pomysl. Powiedziala, ze jestesmy malzenstwem i powinnismy przynajmniej raz w tygodniu sie widziec. Czys nie jest wspaniala?

w ogole to zauwazylam ze ty zawsze bardzo cieplo i serdecznie piszesz o swojej tesciowej super ze masz w niej takie wsparcie!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Aska, Pstryniu, jako doświadczona matka małego posiadacza ząbków powiadam: cieszcie się poki mozecie mała przy każdym karmieniu zostawia mi na cycu slad
cieszem sie cieszem
zeby tylko mi zaczac siedziec

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:34   #2437
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a propo zebow

http://demotywatory.pl/4164196/Dobranoc-kolorowych-snow

naprawde tak wyglada czacholec naszych pieknych bobofrutkow????

matko i córko, nie wierze no nie za pięknie to wygląda

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:42   #2438
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Aśka u nas też zębów nie ma i nic na razie nie wskazuje by się miały pojawić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:44   #2439
aska27adopcje
Zadomowienie

Badziu nie to, ze bardzo ich chce :p ... caly czas mysle o tym czy mloda bedzie gryzla ... oby noe bo z jej niejedzeniem to moze byc tragedia ...

laski gotujace ile tluszczu sie daje. gptuje dzis ziemniaka z msrchewka i do tego troszke oleju ale troszle to ile :p

jakie tluszcze do jedzenia dodakecie maluchom.
Stary 2013-07-06, 09:48   #2440
badziabadzia
Zakorzenienie

Pstryniu, nasza mala kuzynka zaczela szybciej chodzic niz siedziec ma 11 miesiecy, a siada sama dopiero od kilku tygodni
Stary 2013-07-06, 09:52   #2441
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Daję bo nie wszystkie fc mają i w klubie są
Po raz setny to piszę ale muszę: ależ on do Ciebie podobny
Cytat:
a wiecie co mi sie teraz przypomniało. jak byłyśmy w ciąży, to któraś tylko już nie pamiętam kto, pisała, że jej mąż konsultuje każdy zakup z kolegą, pamietacie? :haha ha:

i jak on miał na imie Bartek??? bo nie pamietam.

w kazdym bądź razie może jego zapytam, on na pewno będzie wiedział!!!
hahaha Bartek był niezły
Cytat:

aha, jutro jedziemy do t. ciekawe co to będzie...

Cytat:
kurcze dziewcYnki moja mala nie chce nic jesc oprocz cycka ... skinczyla 5,5 mies ma 71 cm i wazy 6400 mi sie wydaje takas taka chudzinka ... nie chce sloiczkow obiadkow wogole, deserki to jak jej podpasuje ale jak zje pol malego to jest wielkie swoeto ... kaszki od 3 dni probuje jej podac na kolacje i tez lipa, chociaz zjadla dzis 20 a i tak robie pol porcji :/ mialam wprowadzac gluten ale do czego mam jej dosypywac .. zaczelam czytac o dzieciach piersiowych i bardzo czesto jest tak ze nie chca jesc nic tylko cyca i sa wybrednymi niejadkami jak sa starsze .....
mój też wybrzydza i tylko cyca by chciał ale walczę....już 1,5 miesiąca wprowadzamy a on max pół małego słoiczka na raz zje...
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Jeszcze Wam opowiem dzisiejszą sytuację. Fajna pogoda była, więc Oli pod pachę, koc i poszliśmy do parku. Wchodzę tam, około 13.30 i jak codzień zazwyczaj mnóstwo ludzi w tym dużo opalających się, tak dziś pustki żywej duszy nie było, a słonko świeciło i temperatura w sam raz. No ale nic. Rozłożyliśmy się w cieniu, niezbyt daleko bo jakoś nieswojo się poczułam przez to że tak pusto. Oli spał w wózku, ja czytałam wizaż na telefonie. Przeszedł obok mnie jakiś facet. Za chwilę znów ten sam. I tak jeszcze dwa razy aż w końcu usiadł na trawie kilka metrów od nas. Stwierdziłam, że dziwne to więc spakowałam manatki i poszłam na drugą stronę parku. Niestety tam też ludzi nie było, a co zrobił facet? Wstał i poszedł za mną! Więc ja od razu do głównej ulicy i z parku wyszłam, a kątem oka widziałam że ten się za mną rozglądał. Nie był to może menel, ale żaden z niego elegancik też nie... Zrobiłam spacer wkoło parku główną ulicą a potem tam wróciłam bo musiałam małego nakarmić. Dalej żywej duszy w parku, rozglądałam się na wszystkie strony za tamtym facetem... No wystraszyłam się. Dopiero przed 16 zaczęli się schodzić ludzie a tamtego już nie widziałam. Ale nie wiem czy jeszcze pójdę sama do parku odpoczywać na trawie, tak mnie nastraszył nie cierpię mojego miasta pod względem bezpieczeństwa!
Kurde, też bym się wystraszyła.....

Dobra lecę szykować siebie i młodego bo na ten roczek chrześniaka jedziemy. Dobrze że dzisiaj mniejsza czika. Buziaki
Stary 2013-07-06, 09:56   #2442
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a i tak nie mam się w co ubrać[COLOR="Silver"]
no właśnie nie mam sukienek żakietu też ani jednego...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
muszę sobie spisać

wiem, że Twoja Dorka się póki co nie przewraca ale wykonujecie ćwiczenia i niedługo będzie hasać jak sarenka z brzuszka, z plecków.
A u nas z racji tego, że jeszcze "dużo czasu" do przewracania to nikt się tym nie przejmuje

dziewczyny, co polecacie jako zamiennik Biogai?
dzisiaj idziemy ćwiczyć, może coś nowego pokaże to zdam relację a potem poproszę męża by nagrał nas, to sobie zobaczysz jak ćwiczyć.

A wiesz co, wszystkie chyba dla niemowląt któe są - bo probiotyk dobrze jest zmieniać, nie ciągle ten sam, bakterie różne mają być

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Szaja, co do ubran- ja mam dwie szafy i pod łózkiem w kartonach, bo ja jestm maniaczka, nie umiem sie pozbyc ubran/butów np niezniszczonych, niemodnych, zawsze zostawiam, majac nadzieje, ze moda wróci ewentualnie przerabia mi mama z dwóch spódnic jedną a i tak staję przed szafą z niesmiertelnym "nie mam sie w co ubrac"
wiesz co, ale jak na mnie dobre to i kilka lat rzymam, tyle, że ja bardzo schudłam i zwyczajnie... :/ no i też biust mi się zmienił, urósł, i npl moje 2 ukochane sukienki - nie założę na bank.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej kochane. Ja tak na momento, bo moje dziecko wstało dzisiaj o 6:30 ( dlaczego akurat dzisiaj?!) i po wielu próbach ponownego jej uśpienia, w końcu odpuściłam... TŻ wrócił o 3:30 w całkiem dobrym stanie, oprócz tego, że idioci pływali w rzece i coś sobie ze stopą zrobił. Ehhh. Zostawić facetów samych to... żal. I idziemy zaraz po maślankę, bo musi się doprowadzić do porządku, zanim wyruszymy z siostrą na zakupy - on zostaje w domu z małą.

Dziękuję, postaram się wyluzować i bawić najlepiej, jak będę mogła.
wspaniałej zabawy

Cytat:
Yellow- chybabym sikała po gaciach ze strachu... nie chodz tak więcej... i w zyciu bym sie nie wróciła nawet zeby nakarmic- juz chyba bym wolała na najruchliwszym skrzyżowaniu cyca wsytawic..... uwazaj
a propos, na stojąco już też na ulicy karmiłam

Cytat:

Dziewczyny moje dziecko juz praktycznie spi z nami caly czas i kurde stala sie strasznie mobilna, RZUCA SIE JUZ PO CALYM LOZKU ... MA SYSTEM TURLANIA SIE, PRZEWRACA SIE Z BRZUCHA NA PLECY I NA ODWROT I TAKSIE ZACZELA P[RZEMIESZCZAC ... NIE MOZNA JEJ NA SEK Z OKA SPUSCIC ( sorki za caps locka wlaczyl sie jak pisalam a nie patrzylam na ekran a nie chce mi sie przepisywac ) ...
Ogolnie jej ulubiona pozycja teraz jest lezenie na brzuchu i machanie sobie nogami ... Przebranie jej graniczy z cudem o non stop sie na brzuch przekreca, trzeba ja kneblowac a i tak sie wygina i wykreca ...

spoko loko, Dorka pewnie najpóźniej zaząbkuje

Cytat:
swietne układy macie

Aśka, a tak sobie jeszcze pomyślałam, że przecież ty szczupła, mąż mówiłaś, że chuderlaczek, to chyba po prostu córa drobna po was
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:57   #2443
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
masa śmietanowa :P

u nas też właśnie ropa, za chwile już strupek ładnie odpadnie i znowu od nowa. co za cholerstwo

dałam małej deserek z tym biszkoptem i wiecie ze tam gdzie był na łyzeczce biszkopt to go wypluwała, nie moge z nią... nic jej nie smakuje i nie zjadła całego, tylko pół, a ja dałam cały do michy i reszta pójdzie do wywalenia.
i tak ja moge wprowadzic gluten mojemu dziecku. dziękuję postoję.

w dodatku jak je, to pcha ręce do buzi i jest wszystko w tym co je nie nadązam jej rączek wyciągać, buzie wycierać, karmić... armagedon!!
Kup sobie kaszkę orkiszową Holle i dawaj 1 łyżeczkę do zupki lub deserku. Nawet się nie skapnie, że tam ma kaszkę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:20   #2444
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

szaja na stojaco? Wyobrazic sobie nie potrafie.
Nawet nie marzylam, ze bede miec w 10% tak fajny uklad z t.
Wiecie, jak ma moja kolezanka? Jedzie do tesciow i jest pora kolacji. Stol jest nakryty dla 3 osob, ma sie rozumiec dla niej brakuje.
szklanko jak zdrowie? Mam nadzieje, ze lepiej. Odniegajac od tematu; masz jeszcze problemy z zatorami?
black baw sie dobrze!!
monamour witaj!

Czesc!
Tz od rana na dyzurze. T. wczoraj wypucowala mieszkanie, ja dzis zrobilam zakupy dla tz i wrocilysmy.
Bardzo duzo mi dalo spotkanie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:22   #2445
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
bez cycolenia? załamujesz mnie kobietoooooooooo...
cycolenie było, a jakże nawet trzy razy, ale na spiocha, bez otwierania oczysków, wiec nie licze tego jako pobudki w ogole, opanowałam karmienie obu cycami z jednego boku nie chcąc koło małego ruchu robic wiszę nad nim na rękach i daje prawego cyca z lewego boku

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41662054]no właśnie nie mam sukienek żakietu też ani jednego...

wiesz co, ale jak na mnie dobre to i kilka lat rzymam, tyle, że ja bardzo schudłam i zwyczajnie... :/ no i też biust mi się zmienił, urósł, i npl moje 2 ukochane sukienki - nie założę na bank.

[/QUOTE]Szaja, ty bys diabłu łeb ukreciła kocham cie kobieto
z niektórymi ubraniami mam podobnie, teraz po ciazy nie dopinaja mi sie np bluzki w cycach, jakos sie rozrosłam czy cuś.... a np spódnice teraz mi spadają z bioder te przedciążowe, mały ssak ssysa ze mnie wszystko i musiałam wrócic do licealnych spodni i spodnic przydały sie zapasy z kartonów ogólnie: rozmiar 36 na dole, na górze 38

FEWCIU wyspałyscie sie kochane?

u nas cziki zero, leje, burza jak ta lala, trzaska niemiłosiernie a mały spi, nawet nie drgnie, a jak bym teraz zabungowała bezgłosnie to na bank by sie obudził

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Wiecie, jak ma moja kolezanka? Jedzie do tesciow i jest pora kolacji. Stol jest nakryty dla 3 osob, ma sie rozumiec dla niej brakuje.
szklanko jak zdrowie? Mam nadzieje, ze lepiej. Odniegajac od tematu; masz jeszcze problemy z zatorami?
black baw sie dobrze!!
monamour witaj!

Czesc!
Tz od rana na dyzurze. T. wczoraj wypucowala mieszkanie, ja dzis zrobilam zakupy dla tz i wrocilysmy.
Meneq, wspaniale sie czyta o Waszych relacjach

mam pytanie z rzędu banalnie głupich, najwyzej mnie wysmiejecie, a co mi tam szkodzi jak na basen chce z małym isc to mu musze te kąpielowe pieluszki kupic, one sa jednorazowe? tzn, na kazde wyjscie nowa musi byc? bo ja ciemna
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 10:27   #2446
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
my krzeełko mamy to(białe) , dostal je mały od kolegów z pracy meża na pępkowym (+ dwie mega paki pamperków) także nie wybrzydzałam, sprawdza sie jak na razie
http://allegro.pl/ikea-antilop-krzes...341403365.html
najlepsze jest to, ze Bartulo siedząc w nim rzuca oballem po kuchni, wychyla sie i kuka gdzie poleciał

tu mam rozpiske owocowo-warzywną z gazety Mam dziecko
po 4:
ziemniaki, marchew, dynia, jabłka, maliny, jagody
po 5 :
buraczki, kabaczek, pietruszka, porzeczki, winogrona
po 6:
brokuły, pomidory, arbuz, morele, sok z aronii
po 7:
kalafior, szpinak, fasolka szparagowa, agrest , gruszka (a bobofrut gruszkowy jest od 4 czy tam 5)
po 8:
seler, groszek, szparagi, kalarepa, wisnia, brzoskwinie(słoiczki z brzoskwinią są po 6 a z hippa po 4 nawet )
po 9:
sałata, szczypiorek, banan(bez komentarza), kiwi, melon
po 10:
szpinak, brukselka, cebula, czeresnie, sliwki (słoiczki sliwkowe gerbera od 4 mies, nawet sliwkę na zapracia polecaja po 1 mies...)
po 11:
papryka, por, cytryna, pomarancze, truskawki, poziomki

dla mnie taka srednio mądra, ale może Szajopedia skoryguje
ooo, u nas juz bylo tak : groszek, szpinak, banan, brokuly, kalafior, ziemniak, marchew, jablko, morela i to wszystko w sloiczkach po 4 miesiacu a dzidzi nic nie bylo.

Yellow kup sobie gaz pieprzowy, nastepnym razem gaz w reke, pytasz pana ocb jak sie sadzi gaz, kopa w jaja i spitalac xd A moze mu sie spodobalas ale wstydzil sie zagadac?

TZ dzis sie na mnie wkurzyl Mloda spiewala o 3 w nocy! TZ wieczorem zrobil herbatke i mowi, ze jej da w nocy jak sie przebudzi to pospi do rana. I ona tak spiewala, glosno dosyc, TZ sie poruszyl to mowie miales jej dac herbatke, a ten foch ze ja go budze zamiast wstac sama No przeciez powiedzial, ze to on da te herbatke

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:29   #2447
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41662054]no właśnie nie mam sukienek żakietu też ani jednego...

dzisiaj idziemy ćwiczyć, może coś nowego pokaże to zdam relację a potem poproszę męża by nagrał nas, to sobie zobaczysz jak ćwiczyć.

A wiesz co, wszystkie chyba dla niemowląt któe są - bo probiotyk dobrze jest zmieniać, nie ciągle ten sam, bakterie różne mają być

wspaniałej zabawy

spoko loko, Dorka pewnie najpóźniej zaząbkuje

swietne układy macie

Aśka, a tak sobie jeszcze pomyślałam, że przecież ty szczupła, mąż mówiłaś, że chuderlaczek, to chyba po prostu córa drobna po was [/QUOTE]
byłabym wdzięczna bardzo
co do probiotyków to próbowałam Lacidobaby ale to jest w saszetkach i Mały nie chciał takiego rozpuszczonego :/ muszę podejść do jakiejś apteki i coś wybrać
ale jak to na stojąco?
Cytat:
black baw sie dobrze!!
monamour witaj!

Czesc!
fajnie, że masz taki dobry układ z t.
a co do tej koleżanki i jej t. to
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:51   #2448
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kup sobie kaszkę orkiszową Holle i dawaj 1 łyżeczkę do zupki lub deserku. Nawet się nie skapnie, że tam ma kaszkę.

dzięki za podpowiedź. A przez jaki okres czasu to dosypywać?

miałam zapytać, przemywacie dalej oczka solą fizjologiczną?
i czy dajecie cały czas jakiś probiotyk, bo ja nie i może źle robię?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:03   #2449
onaella
Zakorzenienie

Dzień dobry i miłego weekendu życzę
jedziemy do mojego brata i pewnie jutro wieczorem wrócimy więc nie będę się odzywać.

udanych imprez, Black.... poszalej

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:10   #2450
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
hejka
Napiszę co byście nie zapomniały o mnie, kurdę nie mam na nic czasu i w sumie nie wiem dlaeczgo. Powiem Wam że jak chodziłam do szkoły i musiałam się uczyć to jakoś miałam więcej czasu ...

Wczoraj badałam Blanki mocz po raz drugi i wyszło wszystko OK ogólnie to chyba Blanka miała wtedy złe dni albo skok :P teraz już znowu jest grzecznym kochanym dzieckiem <3

Ale dzisiaj czikaaaaa dopiero po 18 wyszłam z małą na spacer, my już w wersji spacerowej się wozimy i Blance bardzo się podoba.

Co do jedzenia, to widze ze tu większośc niejadków i aż mi głupio ale Blanka to jest obżarciuch i żadnego umiaru nie zna.
Na obiad dostaje duży słoik albo Babydream albo Hipp ,mały to dla niej przekąska a nie obiad
Je też kaszkę 2 razy dzienie i pół słoika owocow do tego.

Muszę uciekać się uczyć bo w środę ostatnia poprawka.Ale jeszcze się trochę odniosę

Tyle co zdązyłam Was lekko przelecieć:
Nina gratuluję tytułu inżyniera I mam do Ciebie pytanie,bo ja też daje Małej kaszki Baby Sun. Jak Ty je przyrządzasz? Bo na opakowaniu napisane że w 100 stopniach ale ja tak nie robie bo przeciez mm nie można we wrzątku robić , no i w sumie nie wiem czy dobrze...

Szklanko zdrówka życzę !

Charlizz Twoja mamuska to przegina lekko naprawdę, domyślam się że frustrujące to jest jak chcesz się pouczyć a nie masz kiedy a tu terminy gonią...

Monamur witaj spowrotem !

Black zazdroszczę panieńskiego jutro. Czekamy na fotorelacje

Wiesienko bardzo się cieszę że wesele udane ,oby Wasze wspólne życie było również tak udane !
Nie ja robię normalne mleko tylko trochę cieplejsze. I dodaję kaszkę.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-06, 11:12   #2451
blogerka
Wtajemniczenie

Brys w nocy strasznie mi ulewal - wrecz chlusta (wymiotowal). Caly materac byl mkry, mysle ze wyrzucil z siebie cala kasze ktora dostal na noc. Pod cisnieniem wylewal z siebie z 3 razy mleko, az mnie t trche przerazilo. I raz juz tak strasznie plakal - krzyczal - w nocy mi "histerii" nigdy nie urzadza, wiec cs musialo byc nie tak.
I teraz sie zastanawiam czy ty to mogla byc reakcja na zupke z gerbera jarzynwa? (trche mnie to dziwi bo ta sama z krolikiem przeszla) - a nie mam krolika zeby sklad porownac.
Zastanawiam sie bo raz juz takie cos przerabialam tylko chlustanie byl mniejsze, ot raz wyrzucil sie z siebie mleko - nie pwiazalam tego wtedy z niczym a teraz mi sie zdaje ze wtedy tez moglam mu pdac ta zupke jarzynowa.
Myslalam tez gruszce ktra pdalam p dluzszej przerwie d kaszy na noc (wczesniej dawalam jablk) ale juz caly slik kiedys zjadl w ten sposob i chyba nic sie nie dzialo.
Nie wiem czy mam sie mcn martwic tym co sie dzialo w nocy, bo to cos powazniejszego?

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-07-06 o 11:13
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:12   #2452
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wiecie że mamusie listopadowo-grudniowe 2012 mają dopiero trzecią część na odchowalni? I tą trzecią to mają od początku maja.
A my już w połowie VI
To z nimi jest coś nie tak czy z nami?
To my mamy jakieś mało absorbujące dzieci i umiemy się dobrze zorganizować no jesteśmy uzależnione

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-06, 11:13   #2453
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
cycolenie było, a jakże nawet trzy razy, ale na spiocha, bez otwierania oczysków, wiec nie licze tego jako pobudki w ogole, opanowałam karmienie obu cycami z jednego boku nie chcąc koło małego ruchu robic wiszę nad nim na rękach i daje prawego cyca z lewego boku

Szaja, ty bys diabłu łeb ukreciła kocham cie kobieto
z niektórymi ubraniami mam podobnie, teraz po ciazy nie dopinaja mi sie np bluzki w cycach, jakos sie rozrosłam czy cuś.... a np spódnice teraz mi spadają z bioder te przedciążowe, mały ssak ssysa ze mnie wszystko i musiałam wrócic do licealnych spodni i spodnic przydały sie zapasy z kartonów ogólnie: rozmiar 36 na dole, na górze 38

FEWCIU wyspałyscie sie kochane?

u nas cziki zero, leje, burza jak ta lala, trzaska niemiłosiernie a mały spi, nawet nie drgnie, a jak bym teraz zabungowała bezgłosnie to na bank by sie obudził

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Meneq, wspaniale sie czyta o Waszych relacjach

mam pytanie z rzędu banalnie głupich, najwyzej mnie wysmiejecie, a co mi tam szkodzi jak na basen chce z małym isc to mu musze te kąpielowe pieluszki kupic, one sa jednorazowe? tzn, na kazde wyjscie nowa musi byc? bo ja ciemna
Normalnie teraz ja kocham Ciebie ... Myslalam, ze tylko ja tak robie, wiszac nad mala ...potrafie ja tak nakarmic z gory jak sobie np na macie lezy ... Najwiekszy hardcore byl jk chcialam ja nauczyc spac w lozeczku bez wyciagania no i zaczela sie krecic to ja ja cyckiem zapchalam, nie powiem zeby bylo wygodnie jak wisialam nad lozeczkiem zgieta w pol ..tz mi mowil ze walnieta jestem, a ja uparcie ze sie uda ... Mala ciumkala kolo 20 min, az sie poddalam i poszla do naszego lozka, bo myslalam ze mi peknie kregoslup, a ona nadal cycka szukala

Co do karmienia to ja czesto ja karmie na stojaca idac ... ludzie nawet nie zauwazaja, a ona najczesciej mi tak usypia przy cycku ...nakrywam sie wtedy tetrowka i iziemy dalej

Co do basenu to ja osobiscie nie bylam, ale kumpela chodzi i te pampki sa 1 razowe ... Ona kupuje BD takie tanie z rosmana i mowi ze sa oki

Ja gotuje wlasnie malej jedzonko 1 raz ... 1 ziemiaczek i 1 malutka mloda marchewka ... Potem to zgniote widelcem i dodam oleju bo nie mam oliwy ... zobaczymy czy zje ...

Pieke tez ciasto Ilussion, bo jade dzis do rodzicow moich i grila robia to wezme ... zostaje do jutra bo TZ wyjechal na weekend to co bede sama siedziec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 11:17   #2454
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie raz odniosłam takie wrażenie (może mylne)

To mówisz Twój Kubuś też zostawia i wyrzucasz?(oczywiście tego co nie da się zjeść )odzyskałam wiarę kto jak kto ale wy zawsze wydawaliście mi się perfekcyjnie opanowani jeśli o jedzenie chodzi
Ja też nie daję tego co zostało, ewentualnie ostatnio Ola mi usnęła przy jedzeniu, ale za 15 min się obudziła i dokończyła.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Dzięki Kochana, pocieszyłaś mnie. Masz rację- jestem przyzwyczajona, że Julasek to bezproblemowe dzięcię jest tym bardziej, że w dzien jest wszystko fajnie. Zasypia sama, bawi się, śmieje, a na noc takie rzeczy się dzieją. Szaleje po tym łózeczku, na brzuch się przekręca, pupa do góry o maszeruje w każdą strone, głowe wciska w szczeble, no szok....

Chyba masz rację, że to taki etap i trzeba przeczekać....

dzięki

taaaaaaa to była sylwietta

sylwietta, co u bartka słychać? jakieś dobre rady może?
Od Bartka to była Ilkas

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-06, 11:20   #2455
e_vel
Wtajemniczenie

sikam
http://szafunia.pl/16627-w_natloku_m...apominamy.html
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:24   #2456
aska27adopcje
Zadomowienie

Hahaha Evel dobre .. W sumie ja tez sie nieraz lapie na tym, ze chodze z cyckiem na wierzchu ... On juz teraz zyje swoim wlasnym zyciem
Stary 2013-07-06, 11:28   #2457
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za podpowiedź. A przez jaki okres czasu to dosypywać?

miałam zapytać, przemywacie dalej oczka solą fizjologiczną?
i czy dajecie cały czas jakiś probiotyk, bo ja nie i może źle robię?
nie przemywam
i nigdy nie dawałam probiotyku..... jestem wyrodną matką

jaki tu spokój

moja lama siedzi w bujaku i pluje zmiksowałam mu przed chwila banana z brzoskwinią, jakie pysznosci troche mu podjadłam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:30   #2458
s i l v e r
Zakorzenienie

Czy u Was też była taka burza i ulewa?? Zalało Myszków, miejscowość obok Żarek w których jesteśmy. I moje rodzinne miasto zalało też i to bardzo. A to wszystko tylko przez jedną noc. Masakra

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,siln...categoryId=496
Stary 2013-07-06, 11:32   #2459
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo kochane.

Black-udanej zabawy

Szajka-bobofruty z malinami są już po 4 miesiącu. Ostatnio taki właśnie kupiłam. Nie ma się co sugerować tymi rozpiskami za bardzo.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:35   #2460
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Pamietacie mnie? Jestem zaginiona lutową mamuską.
Niestety tak się jakoś złożyło,że przez pierwszy miesiąc nie miałam czasu ani siły pisać, ciągle cos trzeba było zrobić, a jak była chwilka to spałam kiedy mogłam. Potem czasowe problemy z netem, i teraz kajam się, przepraszam za zaniedbanie i prosze o przyjęcie mnie do grona szczęśliwych mamusiek
Odwagi mi dodała Ilkas dopiero od kilku dni Was podczytuje, zaległosci to mam tyle,że nigdy nie nadrobie, ale z tą częścią jestem na bieząco.
Należy mi sie wiem, ale juz sie poprawie
Witaj !!!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
o jaaaa, to opowiadaj co za akcja
o organizacji urodzin Bartek na pewno wie wszystko!

nina, mam takie pytanie, dziwne może..

marsi ma nick marsi, a Ty do niej piszesz marYsi, zawsze mnie zastanawia czemu tak?

Cześć i czołem, nocka ładna, dwie butle po 12 i o 5, pobudka przed 8

a mi sie jakas wysypka na rękach od wewnątrz zrobiła, bo to chyba nie mozliwe zeby mnie komar uwalił w 20 miejscach

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

dziwna sprawa, myślisz, że przepłoszył wszystkich ludzi z parku?

boję się takich ludzi, nie wiadomo czego chce i co po glowie chodzi. ja bym nie miała odwagi tam wrócic na karmienie, chyba bym wolała stać na środku ulicy
Morał z tego taki, że masz się tam nie rozkładac jak nikogo nie ma bo może ten dziad poluje na jakąś okazje...
A bo tak jakoś mi się w głowie ubzdurało, że to 'y' jest. Dziękuję za uwagę, zapamiętam !!!

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości