Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 01:35   #1051
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Dziekuje wam, za mile slowa i Pamięć!

Trele, no ale Ty chyba jesteś hohoho... pierwsza z terminem porodu
To co innego, ale fakt II trymestr to ten nadrabijący zaległości

U mnie tez sie sytuacja wagi poprawila, tak się cieszę, że Maksymek nadrobił, w 16 tc miał opoźnienie, a teraz nadgonil i wyprzedza termin porodu o 2 dni

Milej nocki, a bardziej dzien dobry

PS. DOMI !!! Piękne zdjatko na awatarze

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------

Jesli ktoraś chętna, coś potrzebuje ciekawe wyprzedaże:
http://www.poliszmamidzieciole.blogs...dziecioli.html

ja kupiłam elektroniczna nianie i kombinezon nr 5

Edytowane przez budowniczka
Czas edycji: 2013-07-06 o 01:32
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 01:37   #1052
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

A ja wlasnie skonczylam ogarniac I ide spac. Panele w pokoju praktycznie polozone , a w niedziele beda zakładac w kuchni .. Jutro musimy pomalowac lazienke I kuchnie I najwazniejszy Majeczkowy pokoik
Straszne jest to ze mamy tak malo miejsca ze wiecznie trzeba wszystko przesowac tam I z powrotem ..
No ale coz poradzic .. Dobranoc brzuchatki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 05:59   #1053
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Tak się rozemocjonowałam wczorajszymi meczami że zasnęłam nawet nie wiem kiedy

Cieszę się, że ciuszki Wam się podobają, jeśli za tydzień Nina okaże się Tymkiem to będę mieć kilka ubranek na zbyciu
H&Mowa seria <3 Mum <3 Dad podobała mi się już od dawna, kupiłam w lumpku body z tej serii a teraz dokupiłam skarpety i na tym pewnie nie zakończę
I tak: ubranka to smyk albo h&m- w smyku już duże wyprzedaże, w h&m umiarkowane.

Babku czytam o Twoich dolegliwościach i u mnie ta potrzeba wzięcia głębokie oddechu prowadząca w końcu do ziewania była następstwem stresu, przez co miałam wzmożone napięcie mięśniowe powłok brzusznych. Przez to wzmożone napięcie uaktywniła mi się wcześniej nie dająca o sobie znać wada serca, leki na serce i rehabilitacja mnie z tego wyprowadziły, ale i tak chodzę regularnie co 2 miesiące do mojego fizjo na rozluźnianie przepony żeby znowu nie doprowadzić do takiego stanu.
Jesteś od początku ciąży bardziej zdenerwowana, zaniepokojona? Tym tropem bym najpierw poszła i wiem jakie to męczące.

Słuchajcie Nina jest charakterna jak Mamusia Zawsze najładniej rusza się koło 6 nad ranem jak TŻt wyjdzie już do pracy a ja zasnąć nie mogę, dosłownie mam ok 10 minut na okrągło ruchy, przesuwanie pod skórą, przeciąganie, brzuch faluje dzisiaj Mężul miał na 7 do pracy, więc ja od 6 już na nogach, chodze, jem, sikam, pukam do brzucha żeby wstała żeby i on mógł to poczuć bo to inne kopanko niż w dzień czy wieczorem, ale Ninu nic... Cisza... Dwa razy lekko musnęła mnie i znowu nic... Mąż tylko odpalił samochód w garażu a ta Mała Glizdka zaczęła tuptanie
Stary 2013-07-06, 06:20   #1054
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Słuchajcie Nina jest charakterna jak Mamusia Zawsze najładniej rusza się koło 6 nad ranem jak TŻt wyjdzie już do pracy a ja zasnąć nie mogę, dosłownie mam ok 10 minut na okrągło ruchy, przesuwanie pod skórą, przeciąganie, brzuch faluje dzisiaj Mężul miał na 7 do pracy, więc ja od 6 już na nogach, chodze, jem, sikam, pukam do brzucha żeby wstała żeby i on mógł to poczuć bo to inne kopanko niż w dzień czy wieczorem, ale Ninu nic... Cisza... Dwa razy lekko musnęła mnie i znowu nic... Mąż tylko odpalił samochód w garażu a ta Mała Glizdka zaczęła tuptanie
moje dziecko ma tak samo
dzisiaj nie dość że mała zaczęła mnie kopać o 6 rano to na dodatek mi na pęcherz naciskała i myślałam że się posikam no i później koniec spania

hej hej!
idę dzisiaj małej pokupować jakieś pierdółki i dzisiaj jak nigdzie stacjonarnie nie dostanę butelek dr Brown'a to zamawiam na ebay'u i poleci paczka do siostry w Anglii a jej tata mi przywiezie bo niestety do Polski nie wysyłają
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 06:26   #1055
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
moje dziecko ma tak samo
dzisiaj nie dość że mała zaczęła mnie kopać o 6 rano to na dodatek mi na pęcherz naciskała i myślałam że się posikam no i później koniec spania

hej hej!
idę dzisiaj małej pokupować jakieś pierdółki i dzisiaj jak nigdzie stacjonarnie nie dostanę butelek dr Brown'a to zamawiam na ebay'u i poleci paczka do siostry w Anglii a jej tata mi przywiezie bo niestety do Polski nie wysyłają
Dobrze że chociaż przez Tatusiem będą czuły respekt

A na ebayu te butelki są tańsze niż u Nas na alledrogo?
Też zdecydowałam się na dr Brownsa, ale ja takie gadżety zacznę dopiero w wrześniu kupować.

Aha, no i oczywiście zapomniałam!
Witam się w 18 tygodniu!
Stary 2013-07-06, 06:43   #1056
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Dobrze że chociaż przez Tatusiem będą czuły respekt

A na ebayu te butelki są tańsze niż u Nas na alledrogo?
Też zdecydowałam się na dr Brownsa, ale ja takie gadżety zacznę dopiero w wrześniu kupować.

Aha, no i oczywiście zapomniałam!
Witam się w 18 tygodniu!
Znalazlam 2 szt nie pamietam jaka pojemnosc za ok 16 zl a u nas po ok.23 zl za szt z tego co patrzylam z jakies 2 tyg temu

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:01   #1057
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry .
Wstalam z optymistycznym nastawieniem do zycia. Jasko kopie mnie od rana jak nie z prawej to z lewej strony
A ja zabieram sie zaraz za porzadkowanie .

Pisalyscie o kopaniu przez maluszki, a jak TZ w poblizu to cisza.
U mnie wlasnie Jasko najbardziej teraz szaleje jak ktos w poblizu jest, moj TZ i mama nie moga przestac patrzec mi na brzuch jak sie rusza . Jasko przestal byc wstydliwy i sie ujawnia innym coraz czesciej

Milego dnia

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-06 o 07:03
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 07:01   #1058
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Witam się już porannie, pierwszy raz w ciąży moja córeczka zrobiła mi pobudkę, przecież jest sobota, mamusia specjalnie wczoraj posprzątała dom żeby dzisiaj mieć więcej luzu ale dlaczego mamusia ma spać skoro tatuś wstał do pracy o 7 jeszcze w brzuszku a już córusia tatusia jest
Na początku próbowałam zasnąć, ale przecież córusia jest uparta i zawzięta i kopała kopała aż mamusia nie wstała
Ale niech kopie moje małe szczęście jak najwięcej, tylko żeby taka odważna była jak ciocia albo babcia chce poczuć kopniaczka albo chociaż zobaczyć

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-07-06 o 07:09
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:05   #1059
Azealia
Raczkowanie

Lineczko ja patrzyłąm na ten zestaw: http://allegro.pl/dr-browns-zestaw-a...366734439.html wydawało mi się że okazja
Ale w sumie już sama nie wiem, ale mają szeroką szyjkę i rurkę antykolkową czyli tyle ile mi trzeba.

Poza tym zagłębiam się w temat wózka i podoba mi się:
Mutsy Igo Comfort Air
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...r-p-16573.html

Wygląda fajnie no i ma pompowane koła, kolor raczej brązowy.

Domi
jak Maleństwo kopie to od razu świat lepiej wygląda
Stary 2013-07-06, 07:13   #1060
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

I ja się witam sobotnio
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:15   #1061
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Widzę że dzieciaczki już w brzuszkach dają nam popalić :P niedługo będziemy w nocy buszować po wizażu i internecie ogólnie bo maluchy będą miały taką siłę że będą nas budziły w środku nocy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 07:39   #1062
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Dzień dobry słonecznie
Ładna podzia na wyspy zawitała
Moja mała chyba się jakoś przekręciła, bo inaczej ją czuję. Bardziej przesuwanie i wypychanie niż kopniaczki

Azealia - Ninuś zgrywuska, już się chowa przed tatusiem a bryka fajna, jej cena też Gratki 18 tc i 5 miesiąca

Stary 2013-07-06, 08:02   #1063
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Paulinaizabela to już 5 miesiąc? A on się nie liczy od skończonego 18t0d? Bo ja dzisiaj dopiero mam 17t1d więc 18 dopiero zaczynam Już mam korbę, nie wiem jak to liczyć

Co do ceny- moja Mama dała Nam pułap 3000, więc resztę w razie gdyby wózek był droższy dołożymy.
Stary 2013-07-06, 08:02   #1064
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się już porannie, pierwszy raz w ciąży moja córeczka zrobiła mi pobudkę, przecież jest sobota, mamusia specjalnie wczoraj posprzątała dom żeby dzisiaj mieć więcej luzu ale dlaczego mamusia ma spać skoro tatuś wstał do pracy o 7 jeszcze w brzuszku a już córusia tatusia jest
Na początku próbowałam zasnąć, ale przecież córusia jest uparta i zawzięta i kopała kopała aż mamusia nie wstała
Ale niech kopie moje małe szczęście jak najwięcej, tylko żeby taka odważna była jak ciocia albo babcia chce poczuć kopniaczka albo chociaż zobaczyć
Ale rozrabiają te nasze dzieciaczki dzisiaj od rana spać mamusiom nie dają

Cytat:
Lineczko ja patrzyłąm na ten zestaw: http://allegro.pl/dr-browns-zestaw-a...366734439.html wydawało mi się że okazja
Ale w sumie już sama nie wiem, ale mają szeroką szyjkę i rurkę antykolkową czyli tyle ile mi trzeba.

Poza tym zagłębiam się w temat wózka i podoba mi się:
Mutsy Igo Comfort Air
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...r-p-16573.html

Wygląda fajnie no i ma pompowane koła, kolor raczej brązowy.

Domi
jak Maleństwo kopie to od razu świat lepiej wygląda
Fajny ten wózek
Co do tego kopania przez maluszki to zgadzam się w 100%. Coś czuję że jak urodzę to będzie mi brakowało tego kopania

Wysłałam TŻta po jakieś dobre płatki śniadaniowe taka moja mała zachcianka
Stary 2013-07-06, 08:17   #1065
Anoula
Zakorzenienie

A ja się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka
Stary 2013-07-06, 08:20   #1066
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie Witajcie
No nasze maluszki rozrabiają w brzuszkach Czasami się zastanawiam skąd ona ma tyle siłyDzis czułam jak jeździ nie wiem czy to rączką czy nóżką ale dosłownie przez caaaaluutki brzuszek Moja mała uwielbia nocne i poranne kopanie mamusi, a ja aż zasnąć nie mogę
MOJA SIOSTRA CIOTECZNA JEST W TRAKCIE PORODU! Napisała do mnie rano o 6 smsa że jedzie właśnie do szpitala,ale sie stresuje!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:21   #1067
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-

Cytat:
Paulinaizabela to już 5 miesiąc? A on się nie liczy od skończonego 18t0d? Bo ja dzisiaj dopiero mam 17t1d więc 18 dopiero zaczynam Już mam korbę, nie wiem jak to liczyć

Co do ceny- moja Mama dała Nam pułap 3000, więc resztę w razie gdyby wózek był droższy dołożymy.
5 miesiąc zaczyna się od 18 tc także już

No to faktycznie możesz poszaleć ja też mogę tyle wydać ale mi się te drogie udziwnione wózki po prostu nie podobają

Stary 2013-07-06, 08:22   #1068
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A ja się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka
Już niedługo
Stary 2013-07-06, 08:23   #1069
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie Witajcie
No nasze maluszki rozrabiają w brzuszkach Czasami się zastanawiam skąd ona ma tyle siłyDzis czułam jak jeździ nie wiem czy to rączką czy nóżką ale dosłownie przez caaaaluutki brzuszek Moja mała uwielbia nocne i poranne kopanie mamusi, a ja aż zasnąć nie mogę
MOJA SIOSTRA CIOTECZNA JEST W TRAKCIE PORODU! Napisała do mnie rano o 6 smsa że jedzie właśnie do szpitala,ale sie stresuje!
No to życz jej szybkiego porodu

Stary 2013-07-06, 08:25   #1070
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
5 miesiąc zaczyna się od 18 tc także już

No to faktycznie możesz poszaleć ja też mogę tyle wydać ale mi się te drogie udziwnione wózki po prostu nie podobają

O kurcze... To dziwnie będzie mówić znajomym że jestem w 5 miesiącu, jak dopiero mówiłam że to 7-8 tydzień, a tu już 5 miesiąc

Co do wózków to u mnie jest taki problem, że te które mi się baardzo podobają i brałabym już mają piankowe koła, a na takowe mój Mążul się w życiu nie zgodzi, więc ciężko znaleźć coś fajnego, nie ważącego 20 kg i z pompowanymi kołami, a ten mutsy akurat waży koło 14 więc jest relatywnie lekki
Ten https://www.google.pl/search?q=oyster&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl fficial&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=o g&sa=N&tab=wi&ei=McbXUaXb F8PmPOmogYgO&biw=1366&bih =664&sei=O8bXUfyePMjaOun0 gbAD#um=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl%3Aof ficial&hl=pl&tbm=isch&sa= 1&q=oyster+w%C3%B3zek&oq= oyster+w%C3%B3zek&gs_l=im g.3..0.7759.8597.0.8820.6 .6.0.0.0.0.185.562.4j2.6. 0....0...1c.1.19.img.GjzC 0bSAyE8&bav=on.2,or.r_cp. r_qf.&bvm=bv.48705608,d.Z WU&fp=3551306b2059d223&bi w=1366&bih=664&facrc=_&im gdii=sLHMKY8_0LMiFM%3A%3B WIHYRpLynZ-OqM%3BsLHMKY8_0LMiFM%3A&i mgrc=sLHMKY8_0LMiFM%3A%3B NVl2f5J3RAmUWM%3Bhttp%253 A%252F%252Fdzieciecy.mini-maxi.pl%252Fimg%252Fprodu kt%252F3009%252F750x500%2 52CBandit_3w1_noisette.JP G%3Bhttp%253A%252F%252Fdz ieciecy.mini-maxi.pl%252Fwozki-dzieciece%252Fmodel-bandit%252C115k%252C1165c %3B750%3B500 pod względem gondoli, spacerówki i stelaża podoba mi się w każdym calu i co z tego jak ma przednie koła piankowe

Anoula jak moja Glizdka już po brzuchu brusi to myślę że i Twoja niebawem zacznie
Stary 2013-07-06, 08:29   #1071
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
O kurcze... To dziwnie będzie mówić znajomym że jestem w 5 miesiącu, jak dopiero mówiłam że to 7-8 tydzień, a tu już 5 miesiąc
Też nie mogę się przyzwyczaić że już w 6 miesiącu jestem
Przecież dopiero co się dowiedziałam

W ogóle to ale gapa jestem
Witam się w 24 tygodniu
Stary 2013-07-06, 08:29   #1072
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do wózków to u mnie jest taki problem, że te które mi się baardzo podobają i brałabym już mają piankowe koła, a na takowe mój Mążul się w życiu nie zgodzi, więc ciężko znaleźć coś fajnego, nie ważącego 20 kg i z pompowanymi kołami, a ten mutsy akurat waży koło 14 więc jest relatywnie lekki
Ten https://www.google.pl/search?q=oyste...5c%3B750%3B500 pod względem gondoli, spacerówki i stelaża podoba mi się w każdym calu i co z tego jak ma przednie koła piankowe

Anoula jak moja Glizdka już po brzuchu brusi to myślę że i Twoja niebawem zacznie
Azealia ja również z tego powodu zrezygnowałam z Mutsy, muszę mieć pompowane koła..
Stary 2013-07-06, 08:30   #1073
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest malusz

Idę zrobić jakieś śniadanko bo mała głodomorra się domaga a potem na jakieś zakupy, dzisiaj jedziemy na grilla do znajomych, co prawda pogoda taka średnia. Moim zadaniem jest przygotować sałatki

Stary 2013-07-06, 08:32   #1074
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest malusze

Cytat:

Ten https://www.google.pl/search?q=oyste...5c%3B750%3B500 pod względem gondoli, spacerówki i stelaża podoba mi się w każdym calu i co z tego jak ma przednie koła piankowe

Oj leci ta ciąża strasznie szybko...się nie obejrzymy i trzeba będzie się szykować na porodówkę

Dla mnie waga wózka to nie problem, nie będę go wnosić po schodach

Fajny a on ma tylko przednie piankowe? Ciekawe jak takie połączenie się sprawdza... Masz dużp czasu, żeby małża przekabacić

Domi -

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-06 o 08:36
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:42   #1075
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest m

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Azealia ja również z tego powodu zrezygnowałam z Mutsy, muszę mieć pompowane koła..
Ale Mutsy mają opcję pompowanych kół, możesz wybrać lekką wersję z piankowymi, bądź dopłacić i mieć pompowane

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Oj leci ta ciąża strasznie szybko...się nie obejrzymy i trzeba będzie się szykować na porodówkę

Dla mnie waga wózka to nie problem, nie będę go wnosić po schodach

Fajny a on ma tylko przednie piankowe? Ciekawe jak takie połączenie się sprawdza... Masz dużp czasu, żeby małża przekabacić

Domi -

Dla mnie teoretycznie też nie, dopóki myślałam że o podnoszenie chodzi to waga mnie nie interesuje, ale okazuje się że ponoć np przy podnoszeniu tyłu żeby na chodnik wjechać itp też trzeba siły użyć, a na to ochoty już nie mam, więc jednak patrzę żeby ta waga była sensowna.

Przednie ma piankowe a tylnie pompowane, nie jest kwestią tego żeby go przekabacić Tylko ja sama zdaję sobie sprawę że na terenach np wysypanych kamieniem, a takowe mam koło domu chociażby, te przednie kółka by zaraz były powybijane...

TRELE
Wywołuję Cię na czerwono, bo ty w UK jesteś, a te oystery to ponoć popularne wózki tam. Czy mogłabyś zrobić mały resarch czy są jakiejś oystery z pompowanymi kołami? Gdzieś wyczytałam że Oyster Max takie ma, ale on mi się jakiś wielki wydaje z uwagi na to że może być 2 osobowy, no i ten chromowany stelaż
podoba mi się https://www.google.pl/search?q=oyste...ml%3B470%3B543
Stary 2013-07-06, 08:42   #1076
aaby
Zakorzenienie

Witamy z Niną weekendowo!

A mnie przywitała wilgotna koszulka
Dziwnie mi. Jakoś nie mogę ogarnąć tych wszystkich zmian jakie zachodzą

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:47   #1077
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Witamy z Niną weekendowo!

A mnie przywitała wilgotna koszulka
Dziwnie mi. Jakoś nie mogę ogarnąć tych wszystkich zmian jakie zachodzą
aaby ja właśnie drugą noc tak się budzę, a w pokoju jest chłodno, okno otwarte...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 08:49   #1078
aaby
Zakorzenienie

kyte, tylko u mnie to mokre plamki na piersiach

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:50   #1079
kyte
Wtajemniczenie

Bodajże Lineczka pisała o wózkach Euro cart i bardzo mi się spodobały.Narazie wizualnie i opisowo, mam nadzieję że w jakimś sklepie znajdę ten wózek żeby zobaczyć jak się nim jeździ itd.
Stary 2013-07-06, 08:52   #1080
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Widzę że temat chrztu został poruszony i tak chciałam zapytać: jest tu może ktoś kto nie zamierza chrzcić dziecka? Ja z partnerem jesteśmy niewierzący i zastanawiam się jeszcze co robić bo przecież to nie o Nas chodzi, tylko o dziecko i to co dla niego najważniejsze....
Ja wlasnie mam ten sam problem, chciałabym chrzcin tylko z tego powodu, ze sama jak bylam mala to nie bylam ochrzczona (ojciec nie był wierzący) no ale kiedyś kosciol miał taki duzy wpływ jeszcze, ze do komunii już mnie dali i pamiętam jak mi było przykro, ze nie miałam świadectwa chrztu i musiałam ten chrzest mieć tuz przed komunia. No wiec myslalam ze dam dziecko do chrztu, żeby jak by cos mieć ten papier itp.

No ale TZ się obruszyl jak mu to powiedziałam i powiedział ze on tak nie chce i chce żeby dziecko samo sobie moglo decydować, jaka chce mieć wiare .W sumie czasy się zmieniają, kosciol się coraz bardziej kompromituje i coraz więcej ludzi się od niego odwraca, wiec w sumie to nie wiem czy takie wlaczanie dziecka do kościoła na sile, bardziej się za jakiś czas przeciwko niemu nie obroci niż mu ułatwi zycie. Wiec sama nie wiem czy w ogole drazyc ten temat .....

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak by cos to można chrzcić bez rodzicow chrzestnych? chyba czasami tak się robi w nagłych wypadkach, kiedy trzeba na szybko chrzcić, może można tez tak jak by cos w kościele?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości