Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 16:21   #2401
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Bardzo fajna koszula Sama bym kupiła, ale aktualnie chcę skupić się na uzupełnianiu letniej garderoby.
Co do kolorystyki to sama nie wiem. Z jednej strony uważam, że ważny jest elegancki strój, więc do czarnych spodni czy spódnicy śmiało dobrałabym niebieską koszulę. Z drugiej jednak pani profesor, z którą dzisiaj miałam egzamin jest pod tym względem dość konserwatywna i niezbyt przychylnie reagowała na inne kolory niż biel i czerń. Wszystko zależy od rygoru uczelni i osób będących w komisji.
Dziękuję za trzymanie kciuków. Przypomnę się we wrześniu

Ja ostatnio kupiłam zwykłe t-shirty w kolorze szarym i granatowym z kieszonką na piersi, bo takich bluzek mi brakowało. Zwykle kupuję te eleganckie, a potem brakuje bazowych rzeczy.
Ja jestem sentymentalna i nie umiem rozstawać się z rzeczami Oczywiście w połowie nie chodzę. I tak nastąpił progres, bo raz na pół roku robię generalny porządek i wyrzucam/oddaję kilka worów ubrań. Co te pół roku zastanawiam się skąd ja mam tyle ubrań, a przychodzi co do czego to człowiek zastanawia się co założyć
Ja dzisiaj umówiłam się z przyjaciółką, przy okazji zerknę do Empiku. Jeśli znajdę tam tę książkę to kupię i zdam relację
Pamiętam, że pisałaś o Bułgarii. Planujesz zrobić zakupy ubraniowe przed wyjazdem? Jeśli tak, to daj znać czy znalazłaś coś ciekawego, bo ja też na początku sierpnia wyjeżdżam, a kompletnie nic mi się nie podoba. Zamierzam jutro wpaść do Mohito, w ostateczności kupię jakieś eleganckie sukienki, chociaż nie wiem czy wypada
Wiesz co, powinnam zrobić jakieś zakupy, bo nie mam ani jednej pary sandałów (jestem wielbicielką balerin), więc przynajmniej na buty będę się czaić. Po za tym kupię coś, co wpadnie mi w oko i nie będzie zbyt drogie - nie inwestuję w letnie rzeczy, bo trwa ono w Polsce 2 miesiące, a zima pozostałe 10
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:43   #2402
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Wiesz co, powinnam zrobić jakieś zakupy, bo nie mam ani jednej pary sandałów (jestem wielbicielką balerin), więc przynajmniej na buty będę się czaić. Po za tym kupię coś, co wpadnie mi w oko i nie będzie zbyt drogie - nie inwestuję w letnie rzeczy, bo trwa ono w Polsce 2 miesiące, a zima pozostałe 10
ja właśnie się czaję na jakieś baleriny, bo mam tylko jedną parę
Stary 2013-07-04, 18:46   #2403
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Polecam Parfois, teraz maja korzystniejsze ceny, a baleriny naprawde ladne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-05, 06:59   #2404
Madzia_M77
Zadomowienie

Dziewczyny, podobno bazowe topy/tshirty dobrej jakości są na męskim dziale H&M będę dzisiaj to obczaję

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-07-05 o 07:02
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:06   #2405
Ag4
AGA :)

Cytat:

Dziewczęta, czytałyście Lekcje Madame Chic? Przeczytałam opinię Kasi Tusk na blogu i mam ochotę to przeczytać. Ostatnio miałam nadmiar klasyki literatury, czas na odpoczynek intelektualny
Nie czytałam i przyznam, że nawet nie słyszałam o tej książce. Zajrzę zaraz na bloga Kasi i zobaczę o co chodzi

Zamówiłam sobie 4 lekkie 'kobiece' książki w języku angielskim. Będę szlifować język

Cytat:
Ja co roku biorę pełną walizkę, ale większość ubrań noszę. Z tymże jeżdżę na dwa tygodnie i staram się szybciej przygotować zestawy na wszystkie wieczory. Za dnia faktycznie strój jest najlepszą opcją
W każdym razie moim problemem jest to, że najlepiej czuję się w eleganckich zestawach i najchętniej tylko takie brałabym na wakacje, a chyba niezbyt stosowne jest biegać w eleganckich sukienkach po Tunezji
Ja byłam pod namiotami i weczorami siedzieliśmy w barze na plaży głównie więc wyglądałabym co najmniej komicznie w eleganckich sukienkach

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w Zarze jest biała koszula http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ko...6p1050687.html za 49,90, zdaje się, że to taka sama jak te sławne różowe i niebieskie, które zimą spadły do 29 ja kliknęłam, bo cena zadowalająca, a jak będzie jeszcze za 30 to może dokupię i przejdę się do Zary zobaczyć czy może jest jakaś w sklepie, bo nie mam białej koszuli na obronę myślicie, że może być błękitna czy koniecznie musi być coś białego? Ostatecznie myślałam nad białą baskinką i marynarką, żeby zakryć ramiona
Super ta koszula!

Cytat:

Ja butów z Parfois nie polecam. Ne wiem, może trafiłam na taki felerny egzemplarz :/ Kupiłam czarne botki na słupku. Ubrałam je tylko raz i pewnie już ich nie założę. Są strasznie wąskie (mam bardzo wąską stopę a mimo to mnie cisną), sztywne i generalnie dzień w nich był udręką. Zimą mierzyłam u nich kozaki i już w sklepie było mi nie wygodnie.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:36   #2406
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Nie czytałam i przyznam, że nawet nie słyszałam o tej książce. Zajrzę zaraz na bloga Kasi i zobaczę o co chodzi

Zamówiłam sobie 4 lekkie 'kobiece' książki w języku angielskim. Będę szlifować język

Ja byłam pod namiotami i weczorami siedzieliśmy w barze na plaży głównie więc wyglądałabym co najmniej komicznie w eleganckich sukienkach

Super ta koszula!

Ja butów z Parfois nie polecam. Ne wiem, może trafiłam na taki felerny egzemplarz :/ Kupiłam czarne botki na słupku. Ubrałam je tylko raz i pewnie już ich nie założę. Są strasznie wąskie (mam bardzo wąską stopę a mimo to mnie cisną), sztywne i generalnie dzień w nich był udręką. Zimą mierzyłam u nich kozaki i już w sklepie było mi nie wygodnie.
O proszę, ja mam dwie pary i jest okej. Zależy od stopy
Stary 2013-07-05, 08:01   #2407
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:

w takim razie muszę się tam wybrać, dziękuję za informację

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 09:26   #2408
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem W takim razie powodzenia w poszukiwaniu sandałów. Ja na szczęście rok temu się zaopatrzyłam, więc teraz mam spokój. Chciałam kupić jedne sandały na obcasie w Zarze, ale nie zdążyłam, bo zniknęły

Cytat:

Super ta koszula!

Latem najlepiej mieć jakieś zwiewne sukienki, tylko gdzie znaleźć coś ładnego? Nie wiem czy się ze mną zgodzisz, ale ja natrafiam na same o dziwnych wzorach. Najbardziej chciałabym w jednym kolorze, a znaleźć taką (i w fajnym fasonie) graniczy z cudem...

Dziewczyny, byłam w Empiku, pan szukał dla mnie chyba 15 minut Lekcji Madame Chic, bo w systemie mieli, ale na sklepie niestety nie znalazł. Prawdopodobnie książka jest jeszcze w kartonach. Dzisiaj zajrzę znów, być może teraz znajdę, bo mam niesamowitą ochotę przeczytać tę pozycję. Jak ją dorwę to dam znać czy jest warta przeczytania
Stary 2013-07-05, 10:55   #2409
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
myślę, że biała sukienka i marynarka jest w ok, błękitnej koszuli raczej bym nie założyła na obronę
Biała baskinka, ale bluzka
dziękuję za opinię
Cytat:
Bardzo fajna koszula Sama bym kupiła, ale aktualnie chcę skupić się na uzupełnianiu letniej garderoby.
Co do kolorystyki to sama nie wiem. Z jednej strony uważam, że ważny jest elegancki strój, więc do czarnych spodni czy spódnicy śmiało dobrałabym niebieską koszulę. Z drugiej jednak pani profesor, z którą dzisiaj miałam egzamin jest pod tym względem dość konserwatywna i niezbyt przychylnie reagowała na inne kolory niż biel i czerń. Wszystko zależy od rygoru uczelni i osób będących w komisji.
Dziękuję za trzymanie kciuków. Przypomnę się we wrześniu

Ja ostatnio kupiłam zwykłe t-shirty w kolorze szarym i granatowym z kieszonką na piersi, bo takich bluzek mi brakowało. Zwykle kupuję te eleganckie, a potem brakuje bazowych rzeczy.
Ja jestem sentymentalna i nie umiem rozstawać się z rzeczami Oczywiście w połowie nie chodzę. I tak nastąpił progres, bo raz na pół roku robię generalny porządek i wyrzucam/oddaję kilka worów ubrań. Co te pół roku zastanawiam się skąd ja mam tyle ubrań, a przychodzi co do czego to człowiek zastanawia się co założyć
Ja dzisiaj umówiłam się z przyjaciółką, przy okazji zerknę do Empiku. Jeśli znajdę tam tę książkę to kupię i zdam relację
Pamiętam, że pisałaś o Bułgarii. Planujesz zrobić zakupy ubraniowe przed wyjazdem? Jeśli tak, to daj znać czy znalazłaś coś ciekawego, bo ja też na początku sierpnia wyjeżdżam, a kompletnie nic mi się nie podoba. Zamierzam jutro wpaść do Mohito, w ostateczności kupię jakieś eleganckie sukienki, chociaż nie wiem czy wypada
Mnie właśnie brakowało białej koszuli
również dziękuję za opinię
ja też nie lubię się rozstawać
Cytat:

Super ta koszula!

Też nie polecam butów z Parfois, są wg mnie bardzo sztywne i plastykowe nie mniej można się wybrać i przymierzyć

Powiedzcie mi czy któreś z tych dwóch bluzek w połączeniu z eleganckimi czarnymi spodniami i marynarką nadadzą się na ten egzamin?
w bonusie zdjęcie wszystkich już melissek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00500.jpg (56,1 KB, 167 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 090220131888.jpg (113,3 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00914.jpg (55,4 KB, 230 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01038.jpg (81,6 KB, 199 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:04   #2410
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi czy któreś z tych dwóch bluzek w połączeniu z eleganckimi czarnymi spodniami i marynarką nadadzą się na ten egzamin?
Bluzka chyba pierwsza, bo ja bym nie poszła z odkrytymi ramionami (mimo, że dobrze wyglądasz).
A meliski niebieskie bym wzięła.

W ogóle zazdroszczę Wam tych melissek, jestem zakochana w tych sercach na amen, ale nie są mi pisane te buty, więc tylko ocieram łzy żalu i oglądam Wasze zdjęcia...

PS
Dzięki za cynk o koszuli białej zarowej koszuli.
Stary 2013-07-05, 12:11   #2411
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Bluzka chyba pierwsza, bo ja bym nie poszła z odkrytymi ramionami (mimo, że dobrze wyglądasz).
przecież napisała, że na wierzch jeszcze marynarka ja bym na Twoim miejscu wybrała baskinkę, świetnie w niej wyglądasz
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:14   #2412
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
przecież napisała, że na wierzch jeszcze marynarka ja bym na Twoim miejscu wybrała baskinkę, świetnie w niej wyglądasz
No niby marynarka tak, ale ja jakoś bardziej komfortowo czuję się, jak mogę zdjąć marynarkę i wejść bez niej, w razie, gdyby mi było gorąco (jak jak bywa teraz), ale mi jest ciągle gorąco
Stary 2013-07-05, 12:52   #2413
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za opinię

Też nie polecam butów z Parfois, są wg mnie bardzo sztywne i plastykowe nie mniej można się wybrać i przymierzyć

Zdecydowanie koszula, piękna
Stary 2013-07-05, 13:34   #2414
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję za opinię

wg mnie obie są odpowiednie. Jęśli uważasz ,zę odkryte ramiona mogą egzaminatora/-rke zniesmaczyć to załóż marynarkę, aczkolwiek ta zarowa baskinka jest elegancka i odkryte ramiona to nie faux pas na egzaminie w lipcu, chyba że masz go w Bazylice św. Piotra
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:24   #2415
Olcia
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
zdania są podzielone, ale najważniejsze, że uważacie, że obie rzeczy się nadają i nie muszę na szybko niepotrzebnie kupować białej koszuli skoro zarowa w drodze
Nawet jak będzie ciepło to dziwnie czułabym się z odkrytymi ramionami, znam dwie osoby z komisji i one są w porządku, ale z przewodniczącym nie miałam żadnego kontaktu... wolę nie ryzykować

hihi, czemu melissy nie są Ci pisane?
polecam je, są naprawdę urocze, choć dla niektórych kiczowate i bamberskie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 16:39   #2416
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
zdania są podzielone, ale najważniejsze, że uważacie, że obie rzeczy się nadają i nie muszę na szybko niepotrzebnie kupować białej koszuli skoro zarowa w drodze
Nawet jak będzie ciepło to dziwnie czułabym się z odkrytymi ramionami, znam dwie osoby z komisji i one są w porządku, ale z przewodniczącym nie miałam żadnego kontaktu... wolę nie ryzykować

hihi, czemu melissy nie są Ci pisane?
polecam je, są naprawdę urocze, choć dla niektórych kiczowate i bamberskie
Olciu jakbym nie miala tak szerokiej stopy, na dodatek w rozmiarze 40-41 to mialabym przynajmniej ze 4 pary roznych melissek, ale niestety na szeroka stope to one sie nie nadaja

Ubierz sie tak, jak czujesz sie lepiej. No i przede wszystkim powodzenia!
Stary 2013-07-05, 18:34   #2417
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem W takim razie powodzenia w poszukiwaniu sandałów. Ja na szczęście rok temu się zaopatrzyłam, więc teraz mam spokój. Chciałam kupić jedne sandały na obcasie w Zarze, ale nie zdążyłam, bo zniknęły

Latem najlepiej mieć jakieś zwiewne sukienki, tylko gdzie znaleźć coś ładnego? Nie wiem czy się ze mną zgodzisz, ale ja natrafiam na same o dziwnych wzorach. Najbardziej chciałabym w jednym kolorze, a znaleźć taką (i w fajnym fasonie) graniczy z cudem...

Dziewczyny, byłam w Empiku, pan szukał dla mnie chyba 15 minut Lekcji Madame Chic, bo w systemie mieli, ale na sklepie niestety nie znalazł. Prawdopodobnie książka jest jeszcze w kartonach. Dzisiaj zajrzę znów, być może teraz znajdę, bo mam niesamowitą ochotę przeczytać tę pozycję. Jak ją dorwę to dam znać czy jest warta przeczytania
Ja kupiłam 3 w h&m, a długo szukałam czegoś odpowiedniego.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:24   #2418
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Ale się u mnie rozpadało!!! A chciałam wieczorkiem pobiegać, ale w taką pogodę nic mnie z domu nie ruszy
Dobrze, że dzisiaj już weekend bo jestem w tym tygodniu potwornie zmęczona!!! Dziś w oczekiwaniu na małżona po pracy "na chwilkę" zamknęłam oczy, obudziłam się po godzinie Dzisiaj chyba jak wejdę do łóżka, to padnę od razu Taka jestem wymęczona

Cytat:
Gratuluję samozaparcia Jutro też planujesz biegać?
Niestety wczoraj nie biegałam, bo pojechaliśmy na zakupy po garnitur dla małżona Miałam w planach ćwiczenia z Chodakowską, ale niestety wróciliśmy o 23:30, bo jeszcze ze znajomymi się spotkaliśmy Dzisiaj będzie Chodakowska, a jutro, jak pogoda na to pozwoli, to bieganie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ale miałam dzisiaj fatalny dzień Wszystko, wszystko poszło nie tak

Forget_me co prawda nie mam męża a więc i teściowej brak, ale powiem Ci na pocieszenie że miałam fatalne relacje z mamą mojego eks. Było tak źle, że teraz z ulgą myślę że to wielkie szczęście że nie zostałyśmy rodziną.
A co się stało? Mam nadzieję, że już jest lepiej

U mnie jest tak, że jak facet jest fajny, to ma porąbaną matkę, a jak matka jest w porządku, to facet do Moja mama mówi, że z teściową ślubu nie brałam i ma rację, ale nie ukrywam, że chciałabym mieć lepsze relacje, ale co zrobić.

Cytat:
Niestety u mnie to samo. Ostatnie 2 dni mam wyjete z zycia, cos okropnego i chyba niepredko sie skonczy.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło

Cytat:
Oby dzisiaj było lepiej, dziewczęta

Trzymajcie za mnie kciuki. Dzisiaj mam ostatni egzamin na studiach licencjackich. Powinnam podejść do niego tydzień temu, ale byłam na dyżurze nocnym, lekarz dał mi zwolnienie. Dlatego podchodzę nieco później. Mam nadzieję, że zaliczę
Trzymam kciuki Zdasz na pewno

Cytat:
Dokładnie! Wczoraj wybrałam się z mamą na zakupy do miejscowości w której ona pracuje. Małe miasteczko, żadnych sieciówek, same prywatne butiki. Jak zobaczyłam ceny to padłam Za co??? Przebitka chyba ze n100% albo więcej :/
U mnie to samo!!! Jak zobaczyłam, że zwyczajny płaszczyk z krótszymi rękawami kosztuje 350 zł, to podziękowałam U mnie w mieście jest jeden fajny sklep, w którym mają firmowe ciuchy za śmieszne pieniądze. Swojego czasu sporo ciuchów z Haemu mieli, teraz Stradivarius i Mango. Ostatnio kupiłam sobie przepiękną czerwoną w białe groszki Z Mango kosztowała zaledwie 45 zł
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:24   #2419
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym razie moim problemem jest to, że najlepiej czuję się w eleganckich zestawach i najchętniej tylko takie brałabym na wakacje, a chyba niezbyt stosowne jest biegać w eleganckich sukienkach po Tunezji

Dziękuję, dziewczyny Niestety nie udało mi się. Jestem zdołowana, bo czułam się dość pewnie. Na dwa pytania znałam odpowiedź, na trzecie niestety kompletnie nie. Także czeka mnie wrzesień, czego się nie spodziewałam...

Forget me, aż musiałam przeczytać historię o oślepieniu przez słońce mojej siostrze. Nie wierzę, Twoja teściowa jest ewenementem Musisz mieć stalowe nerwy, że z nią wytrzymujesz.

Dziewczęta, czytałyście Lekcje Madame Chic? Przeczytałam opinię Kasi Tusk na blogu i mam ochotę to przeczytać. Ostatnio miałam nadmiar klasyki literatury, czas na odpoczynek intelektualny
Mi najbardziej podobają się na wakacjach za granicą panie, które wieczorem zakładają pantofelki na obcasach i iście balowe sukienki i ruszają na podbój hotelu

Kochana, nie martw się, następnym razem zdasz Trzymam kciuki za Ciebie!!!

Stalowych nerwów nie mam niestety i nie raz wyprowadziła mnie już z równowagi Na chwilę obecną najlepszą metodą na nią jest nie odwiedzanie teściów, po co się denerwować?

Nie czytałam, ale chcę przeczytać po wpisie Kasi Tusk właśnie

Cytat:
Dziewczyny, w Zarze jest biała koszula http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ko...6p1050687.html za 49,90, zdaje się, że to taka sama jak te sławne różowe i niebieskie, które zimą spadły do 29 ja kliknęłam, bo cena zadowalająca, a jak będzie jeszcze za 30 to może dokupię i przejdę się do Zary zobaczyć czy może jest jakaś w sklepie, bo nie mam białej koszuli na obronę myślicie, że może być błękitna czy koniecznie musi być coś białego? Ostatecznie myślałam nad białą baskinką i marynarką, żeby zakryć ramiona
Podoba mi się ta koszula Cena też Na obronę wybrałabym koszulę

Cytat:

Zgadzam się, w Parfois mają bardzo fajne baletki

Cytat:
Cudna kolekcja
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 21:21   #2420
fablous
Zakorzenienie

Czy wiecie może skąd jest sukienka Książkiewicz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miedzyzdroje1.jpg (62,7 KB, 184 załadowań)

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:24   #2421
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Bazowe topy kupuję w H&M ale nie są one dobrej jakości, dlatego wymieniam je mniej więcej co 3 miesiące.

naciulatko nie przejmuj się egzaminem Póki co relaksuj się wakacjami, we wrześniu na pewno dasz radę

Ja dzisiaj zbankrutowałam kosmetycznie Nie mogłam się oprzeć promocjom w Sephorze, a potem wstąpiłam też do MACa
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:40   #2422
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Bazowe topy kupuję w H&M ale nie są one dobrej jakości, dlatego wymieniam je mniej więcej co 3 miesiące.

naciulatko nie przejmuj się egzaminem Póki co relaksuj się wakacjami, we wrześniu na pewno dasz radę

Ja dzisiaj zbankrutowałam kosmetycznie Nie mogłam się oprzeć promocjom w Sephorze, a potem wstąpiłam też do MACa
To się pochwal chociaż !
Stary 2013-07-05, 22:32   #2423
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
To się pochwal chociaż !
Wstydzę się trochę, bo przesadziłam z zakupami, ale promocje w Sephorze skutecznie mnie skusiły

W sumie wzbogaciłam się o dwa zestawy Benefit przecenione o 50%. Jeden to zestaw cieni nude (mój to ten po lewej stronie na zdjęciu a drugi to zestaw miniaturek produktów rozświetlających. Każdy zestaw wyszedł w granicach 65zł - polecam jak ktoś chce przetestować produkty Benefit

Skusiłam się też na podkład Lancome Teint Idole Ultra 24h (małe opakowanie 15ml / cena około 40zł) - także przeceniony 50%

W MACu natomiast do kasy powędrowałam z różem którego zamierzam używać jako bronzera (odcień Harmony - cudowny herbatnikowy beż bez żadnych pomarańczowych tonów i rozświetlaczem MAC Lightscapade

link do rozświetlacza: http://urbanstateofmind.blogspot.com...j-zagadki.html

link do różu:
http://wszystkocomniezachwyca.blogsp...h-harmony.html
(kolor zdecydowanie taki jak na zdjęciu po lewej stronie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg benefit 1.jpg (63,1 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg benefit 2.jpg (50,7 KB, 76 załadowań)
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:44   #2424
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za opinię
Oj przepraszam, gapa ze mnie

Cytat:
obie bluzki są w porządku, więc prawdopodobnie dostosowałabym swój ubiór w zależności od pogody
Stary 2013-07-06, 10:28   #2425
201606210931
Konto usunięte

Cytat:

wspominałaś coś, że jednak powróciłaś do pomysłu założenia bloga, czy można już gdzieś zobaczyć Twoje posty poza wizażowym blogiem?
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 10:47   #2426
naciulatko
Zakorzenienie

Dzień dobry Wczoraj byłam na zakupach, w końcu znalazłam idealną czarną letnią sukienkę i czarny kombinezon, również letni. A to wszystko, ku mojemu zaskoczeniu, w H&M. Mam wrażenie, że ostatnimi czasy ta sieciówka nie oferuje nic ciekawego, ale weszłam i to była bardzo dobra decyzja
Ponadto kupiłam m.in. książkę Lekcje Madame Chic. Połowa lektury za mną. Na początku jest rozdział dotyczący odżywiania się. Po nim zniechęciłam się nieco do książki, bo wszystko co jest tam opisane już wiedziałam. Oczywiście nie traktuję tej pozycji jako poradnika, który przekaże mi jak żyć, ale liczyłam, że jednak czegoś się dowiem, coś mnie zainspiruje. Jednak dalej jest już lepiej - książka coraz bardziej wciąga, można się z niej czegoś dowiedzieć. Moim zdaniem jest łatwa, lekka i przyjemna, także polecam, choć spodziewałam się czegoś więcej. Może druga połowa jeszcze mnie zaskoczy

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 3 w h&m, a długo szukałam czegoś odpowiedniego.
Dziękuję za wiadomość. Ja również zajrzałam do H&M i okazało się to być dobrą decyzją, bo wróciłam z sukienką i kombinezonem

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Mi najbardziej podobają się na wakacjach za granicą panie, które wieczorem zakładają pantofelki na obcasach i iście balowe sukienki i ruszają na podbój hotelu

Kochana, nie martw się, następnym razem zdasz Trzymam kciuki za Ciebie!!!

Stalowych nerwów nie mam niestety i nie raz wyprowadziła mnie już z równowagi Na chwilę obecną najlepszą metodą na nią jest nie odwiedzanie teściów, po co się denerwować?

Nie czytałam, ale chcę przeczytać po wpisie Kasi Tusk właśnie

Podoba mi się ta koszula Cena też Na obronę wybrałabym koszulę

Zgadzam się, w Parfois mają bardzo fajne baletki

Cudna kolekcja
Panie, które zakładają sukienki typowo weselne (i to jeszcze tandetne) to na wakacjach za granicą częsty widok. Do tego szpileczki i są gotowe na podbój kraju (a często również i mężczyzn). W ogóle jak widzę jak zachowują się niektóre turystki to aż jestem zdziwiona, że tacy ludzie istnieją
Dziękuję za trzymanie kciuków
Co do teściowej to współczuję. Domyślam się, że to wydaje się być zabawne, ale dla Ciebie jest męczące. Ja mieszkam w domu, a obok na podwórku mieszka moja babcia. Podziwiam moją mamę, że tyle lat wytrzymała, tym bardziej, że ma ją tuż obok. Ta kobieta jest tak toksyczna, że sobie nie wyobrażasz. Kiedy urodziła się moja siostra, ja miałam trzy lata, a tata gdzieś ze mną pojechał, to mama wzięła malutką Asię i zapukała do babci z uśmiechem pytając "Przyszłam na kawę. Mogę?". Babcia zamknęła jej drzwi przed nosem. Mama oczywiście wróciła do domu cała zapłakana. Dodam, że u babci wtedy siedziała ciocia, wujek i kilka innych osób. Zresztą podobnych sytuacji były setki. Jak ta kobieta do nas przychodzi (a przychodzi codziennie, bo jej się nudzi) to krew mnie zalewa. Czuję do niej taką nienawiść, że chyba nikt sobie nie potrafi tego wyobrazić. A do tego nie puka. Ba, często skrada się, nawet tego nie ukrywa Trzy dni temu powiedziałam jej, że tak się skrada, że człowiek może się wystraszyć, na co ona zareagowała "Do swoich to nie trzeba pukać. A tu nie ma żadnych kawalerów to tym bardziej. Wy to nie macie wzięcia?" i zaczęła się historia o tym jak sto lat temu Franek się za nią uganiał. Pomijam, że moja siostra ma chłopaka. Ja odpowiedziałam: "Tak, nie mamy wzięcia. Zresztą nie jestem taka, żeby brać pierwszego lepszego, mam swoje wymagania". No kurczę, co za kobieta. Jak tak można powiedzieć do wnuczki? Oczywiście miała na celu zrobić mi przykrość, ale nie udało jej się.

Cytat:

Dziękuję Na początku bardzo to przeżywałam, rozpłakałam się Mama i przyjaciółka mnie pocieszyły. Ochłonęłam i jest dobrze. Egzaminy budzą we mnie tyle emocji, że to aż nienormalne... W każdym razie dowiedziałam się, że tego dnia prawie wszyscy nie zdali. Nie pociesza mnie to, bo życzyłam moim koleżankom, żeby to zaliczyły, ale przynajmniej wiem, że brak zaliczenia nie wynikał z mojej niewiedzy.
Świetne zakupy, będziesz miała co opisywać na nowym blogu. Kiedy rozpoczynasz?

Edytowane przez naciulatko
Czas edycji: 2013-07-06 o 10:53
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:32   #2427
pannamima
Zakorzenienie

naciulatko możesz pochwalić się kombinezonem i sukienką ? Szukam własnie czarnego kombinezonu

blekitne_niebo Są teraz jakieś promocje w MACu ?
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 12:52   #2428
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
Oj przepraszam, gapa ze mnie

obie bluzki są w porządku, więc prawdopodobnie dostosowałabym swój ubiór w zależności od pogody

Dziewczyny, do mojej figury i wzrostu (163) chyba marynarka z załącznika nie bardzo, co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2170370800_2_1_3.jpg (18,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2013-07-06, 13:01   #2429
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, do mojej figury i wzrostu (163) chyba marynarka z załącznika nie bardzo, co?
Dlaczego nie ? Pomimo wzrostu masz ładne, długie nogi i jesteś zgrabna. Nie wydaje mi się żeby taka marynarka wyglądała na Tobie niekorzystnie.

Poznanianki, czy ktoraś z Was była w ostatnich dniach w Zarze na Malcie albo w Plazie ?
Stary 2013-07-06, 13:11   #2430
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:

mierzyłam ją, mam 169cm, wg mnie nadaje się tylko do obcasów, inaczej skraca sylwetkę bo jest długa, ale super leży sięgała mi kilka cm za tyłek
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości