Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 17:27   #4681
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Co mozna zrobic z serka wiejskiego?tz kupil ostatnio 2a sa do jutra wazne wiec trzeba je zjesc a saame mu sie przejadly...
ja odlewam "śmietanę", wkrawam ogórka konserwowego i szynkę - dobre do bułeczki, jak i solo

co tu taka ciszaaaaaa???

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:36   #4682
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

u mnie upał i się roztapiam.

w międzyczasie gonię tż aby powiesił mi karnisz na zasłone, więc wierci dziury, maluje mi szafki aby powiesić na ściany... i tak jakos dzień leci.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:41   #4683
Anulka_p
Zakorzenienie

A u mnie z kolei zaczęło padać. Chyba wyślę dziś męża samego na tego grilla. Będzie nas reprezentował. Te moje dwie czy trzy godzinki snu dają teraz o sobie znać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:43   #4684
lachryma
Zakorzenienie

u mnie też upał, nawet mąż pojechał i kupił wiatraczek do sypialni.
za godzinkę jedziemy nad jezioro nogi pomoczyć, a potem film i lody
Stary 2013-07-06, 17:45   #4685
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Obżeram się plackami ziemniaczanymi, prosto z patelni - chce ktoś?

Enleve - denerwuję się co tam u Ciebie, choć sama też dziś miałam chęć na IP podjechać, ale zaciskam nogi i siedzę
Jaaaaaa ja chce. Ja dzis kleik na masle pozniej kleik z warzywami a na kolacje 4 kromki bulki z maslem. Laski moje drogie to uczta nad ucztami po kilku dniach niejedzenia!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:51   #4686
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jaaaaaa ja chce. Ja dzis kleik na masle pozniej kleik z warzywami a na kolacje 4 kromki bulki z maslem. Laski moje drogie to uczta nad ucztami po kilku dniach niejedzenia!!!.
Hej, dałabym Ci placuszka, ale jeszcze byś żałowała, jakby mały miał problemy z brzuszkiem

Jak się czujesz? Brzuch bardzo jeszcze boli? Kiedy do domu? Jak maluszek?

Stary 2013-07-06, 17:52   #4687
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

roxi: ja też poprosze

czarownica:PPPPP pamiętam kleik po 2 dniach niejedzenia..po operacji. Pycha był!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:54   #4688
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
roxi: ja też poprosze

czarownica:PPPPP pamiętam kleik po 2 dniach niejedzenia..po operacji. Pycha był!
adres na priva wyślę i wpadaj - placuszki czekają

z tym kleikiem, to Cię pogrzało, nie? ciężka operacja, majaki itp? ja po 2 dobach po CC kleiku nie tknęłam - wylałam, zjadłam sucharki kleik jest fuuuuuuj

Stary 2013-07-06, 18:03   #4689
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Dziewczynki kleik niebo w gebie. Rozplywal mi sie w ustach jak wysmienity krem ze szparagow

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Co do cc ... Nie bojcie sie samej operacji. Naprawde da sie przezyc a mowi to okropny cykor i panikara.
Narkozy nie mialam wiec co do kleiku nie majacze

Kurcze zrobilabym Wam opis porodu ale jak tu wejsc do klubu..... Bo mimo tego co przezylam byly tez pozytywne rozbrajajace sytuacje. No nic trzeba poczekac. Chyba ze sprobuje wejsc jakos przez strone i apke... Dobra pomysle.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Brzuch boli jakby trenowala miesiac brzuszki bez przerwy. Jeden wielki zakwas. Ale czpek w dooope i jakos jest.
Nie wiem kiedy do domku ludze sie ze moze we wtorek.... Ale nie wiem.
Ciekawa jestem wagi do.owej ile mi okaze.

Stary 2013-07-06, 18:05   #4690
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kleik niebo w gebie. Rozplywal mi sie w ustach jak wysmienity krem ze szparagow

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Co do cc ... Nie bojcie sie samej operacji. Naprawde da sie przezyc a mowi to okropny cykor i panikara.
Narkozy nie mialam wiec co do kleiku nie majacze

Kurcze zrobilabym Wam opis porodu ale jak tu wejsc do klubu..... Bo mimo tego co przezylam byly tez pozytywne rozbrajajace sytuacje. No nic trzeba poczekac. Chyba ze sprobuje wejsc jakos przez strone i apke... Dobra pomysle.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Brzuch boli jakby trenowala miesiac brzuszki bez przerwy. Jeden wielki zakwas. Ale czpek w dooope i jakos jest.
Nie wiem kiedy do domku ludze sie ze moze we wtorek.... Ale nie wiem.
Ciekawa jestem wagi do.owej ile mi okaze.

A może tu wstaw
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:07   #4691
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
i jak przeceny?

No to zonk trochę
Szału nie ma. Kupiłam pudełeczko na smoczek, nie z przeceny :P

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
odpisał zebym podjechała na IP na klinike, jego akurat nie ma bo skonczyl o 14 dyzur ale mnie zbadaja i zrobia ktg.. no wiec sie zbieram, trzymajcie kciuki zeby chociaz ten ból przeszedł troche jezeli to jeszcze nie poród, jeszcze wskocze pod prysznic przed tym wszystkim
dawaj znać jakby coś!
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
En, trzymaj sie Kochana, a moze to juz - czego Ci zycze - malenstwo pcha sie na swiat i w ramiona?

Wstawiam Lilo z dzisiejszej wyprawy na RODOS i pedze nadrabiac reszte stron poza ostatnia
O rety, malunia!
Cytat:
Obżeram się plackami ziemniaczanymi, prosto z patelni - chce ktoś?

Enleve - denerwuję się co tam u Ciebie, choć sama też dziś miałam chęć na IP podjechać, ale zaciskam nogi i siedzę
A Ty jak tam Roxi się czujesz?
Placków ni chcę, zaraz robię tortillę "Chyba ostatnia w tym sezonie"

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:07   #4692
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Katarzynka trzymam kciuki, żeby ruszylo i nie trzeba było wywoływać

Oliath Lilo miała piękną kreację

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj ekstra pogoda, az mi sie marzy isc na zielona trawke
Po wczorajszej wizycie u poloznej. Franek wazy okolo 3200 i glowka jest ciasno w kanale. Pani powiedziala cytuje: ' urodzisz jutro lub pojutrze, ale dobrze by bylo jakby maly do przyszlego tygodnia posiedzial to bedzie ladnie cyca ssal' Zapisala mnie na kolejna wizyte 19 ale dodala, ze napewno juz sie wczesniej w szpitalu spotkamy... No to by bylo na tyle, tylko ze ja zadnych zwiastunow rychlego porodu nie posiadam
za wczorajszą wizytę

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mąż zmartwiony moim wczorajszym bólem i tym, że się kompletnie niewyspałam, zaproponował, że wysprząta górę dziś od A do Z. Nie tylko pomoże, ale zrobi wszystko: wyczyści kominek, odkurzy, umyje podłogi. Warto się tak czasem nie wyspać. Ja dziś, więc zrobię tylko obiad i ogarnę łazienkę i dół u rodziców, bo ich dziś nie ma. No i kurze starłam na górze zanim przyszedł, więc mu jeden obowiązek odpadł.
dla Tż,

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Witamy się z Anulką w 37 tc. Matko, jak ten czas leci!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Słabo trzymałyście kciuki, bo Lilka wróciła pod lampy
No to zaciskam jeszcze mocniej

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My juz po wynikach, spadlo odrobine, ale mam Hanie przystawiac, bo sie obie zameczymy. Wiec juz dziecko szczesliwe
super

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
dla Katarzynki,a wiadomo co się działo,że ją zatrzymali w szpitalu?
Chyba dlatego, że jest już po terminie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
odpisał zebym podjechała na IP na klinike, jego akurat nie ma bo skonczyl o 14 dyzur ale mnie zbadaja i zrobia ktg.. no wiec sie zbieram, trzymajcie kciuki zeby chociaz ten ból przeszedł troche jezeli to jeszcze nie poród, jeszcze wskocze pod prysznic przed tym wszystkim
mocne

Cytat:

1.No to ja się oficjalnie witam w 9 miesiącu ciąży - 36 tydzień rozpoczęty

jednym słowem - Ameryka rozumiem, że to są poglądy z poradników, od położnych itd.?
2. co do moich uwag wyżej - zaznaczam, że to tylko MOJE własne przemyślenia i poglądy
1.
2. Lubię Twoje przemyślenia i poglądy

Cytat:

A co miałaś, skurcze???

Czarowniczko smacznego

My jedziemy na 20 na grilla z czego się bardzo ciesze, bo mam ochotę wyjśc z domu do ludzi
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:13   #4693
Neni1984
Zakorzenienie

Uff ale się napracowałam dziś (tzn. jak na mnie)

Rozpakowałam i spakowałam na nowo torby do szpitala - mam małą na porodówkę i wielką na sam pobyt w szpitalu. Zrobiłam też listę rzeczy, które trzeba dopakować w ostatniej chwili typu jasiek, dowód osobisty. Przygotowałam też reklamówkę z rzeczami na wyjście. Jestem gotowa

W Pepco nie nakupiłam nic ciekawego. Miałam nadzieję na bodziaki za 4,99 zł, ale z wielkich planów wyszły 4 sztuki, bo jakieś duże rozmiary tylko zostały

Obiad dopiero siedzi w piekarniku, TŻ montuje ledy na nowej szafie, a na jutro zapowiedzieli się moi rodzice - będą wyżerać nam pierogi

Z nadrabiania:
Marionette - no to pakuj torbę i czekaj Niekoniecznie muszą być jakieś oznaki rychłego porodu, by poród był rychły
A co do pierogów - przyznam się, że mam taką maszynę, która mi wyrabia ciasto w 2 minuty, więc jest mi dużo łatwiej
Ale strasznie lubię się tu chwalić ilością nalepionych pierożków, bo później zbieram oklaski przez 3 kolejne dni

Malinka bardzo ciekawa ta Twoja rada Jak mam się wyspać, jak spać nie mogę Opis Twojej nocki to dla mnie niedoścignione marzenie

Samantha - nam położna na SR tłumaczyła, że lewatywa przyspiesza rozwarcie, bo od środka "stymuluje" jakieś tam mięśnie. No a dodatkowo masz luz psychiczny podczas porodu

Koocur, Dzoan, Iwona, Czerwony Balonik - za porządki

Czerwony balonik- Katarzynkajg jest tydzień po terminie i dlatego dostała skierowanie do szpitala

Oliath no cóż mam Ci powiedzieć-zjadłabym tą Twoją Lilo

Roxi - brawa z 9ty miesiąc

Dotka do serka wiejskiego można dolać musu z truskawek lub zjeść go z rzodkiewką, ogórkiem, koperkiem i przyprawami. Serek można wymieszać z malinami lub owocami leśnymi albo po prostu z jogurtem owocowym (gruszkowy fajnie się łączy).

Enlevee Oby to nie było nic poważnego Oby to był poród

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-06 o 18:18
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:25   #4694
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Co mozna zrobic z serka wiejskiego?tz kupil ostatnio 2a sa do jutra wazne wiec trzeba je zjesc a saame mu sie przejadly...

Ją wkroiłabym ogórki, pomidora, rzodkiewke i jakieś przyprawy.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
u mnie też upał, nawet mąż pojechał i kupił wiatraczek do sypialni.
za godzinkę jedziemy nad jezioro nogi pomoczyć, a potem film i lody
też wskoczyła bym do jeziora

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Neni co wy macie z tymi ledami?

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:31   #4695
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni co wy macie z tymi ledami?

A co?

Mamy oświetlenie ledowe w każdym pomieszczeniu, więc i przyszły pokój Młodego nie może być gorszy
Oboje z TŻ nie lubimy "górnego" światła tylko takie bardziej klimatyczne i ledy spisują się w tej roli doskonale, a dodatkowo nadają wnętrzu nowoczesny wygląd. I zużywają bardzo mało prądu No i nie trzeba właściwie domu na święta przyozdabiać
Mój TŻ, jakbym mu pozwoliła, to nawalił by tych ledów dosłownie wszędzie Ale ja go stopuję, bo lubię minimalizm
Stary 2013-07-06, 18:31   #4696
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A Ty jak tam Roxi się czujesz?
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
[1.
2. Lubię Twoje przemyślenia i poglądy

A co miałaś, skurcze???
Odpiszę zbiorczo (żebyście nie żałowały, bo sobie ulżę)

Generalnie któryś już dzień czuję się jak kupa kupy Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mycie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha
W związku z super samopoczuciem nie robię ostatnio nic... no prawie nic. Moja babcia (80l.) wyprowadza mi psa 2x dziennie, po drodze robi mi zakupy (to turbo-babcia więc daje radę), czynności domowe - niezbędne - gotowanie, zmywanie - robię na raty, nie sprzątam, trudno. Mąż będzie miał wolne w pon., to ogarnie, bo ja po 10 sek. schylaniu się mam na kilka minut twardy brzuch. Niestety mąż musi pracować, Norbert nie chodzi do przedszkola, więc na dwór wychodzi dopiero z tatą po pracy (tata już ledwo ciągnie, bo w pracy nie leży...)
Generalnie BARDZO już czekam na zielone światło czyli na 26.07 kiedy to kończę 38tc i mam dzwonić do położnej umawiać CC.

Dobrze, że przezornie uszykowałam wszystko dlamałej wcześniej, bo teraz nie dałabym rady nic robić.
Jeszcze po wypłacie ostatnie zakupy - dodatkowa koszula nocna i jakieś pierdoły, o których mi się przypomni, a potem już tylko zrywanie kartek z kalendarza. Nawet już sobie do szpitala krzyżówkę dziś kupiłam

Magolina - dziękuję, cieszę się, że moje poglądy Ci się podobają

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-07-06 o 18:45
Stary 2013-07-06, 18:33   #4697
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Musze sie przespac. Antosik spi kolo mnie to skorzystam. Tz juz pojechal
Ale powiem Wam... Jeszcze bardziej kocham Tz.....

Stary 2013-07-06, 18:34   #4698
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ghia ja nie wiem jak to jest. Ale mam nadzieję, że szybko przejdzie Niuniowi.

Charlize, Roxi za tydzień!

Iwona to Zuzia się pewnie wystraszy, że nie posprzątasz więcej i pewnie wyskoczy.

Wiadomo może co z EN?

EN
trzymam kciuki bardzo mocno!

Ja właśnie zjadłam kebaba. I za chwilkę zjem coś słodkiego i popiję zimniutką colą! A co!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:35   #4699
roxi1980
Zakorzenienie

a jeszcze dopiszę, że we wtorek mam wizytę, ale nie u mojego dr i temu nie ufam i jestem pewna, że o badanie szyjki będę żebrać... dlatego miałam jechać na IP, żey mnie ktoś oblookał

Stary 2013-07-06, 18:40   #4700
Neni1984
Zakorzenienie

Surka dopiero przeczytałam Twój opis porodu-lekko się czytało

Musiałaś się strasznie wymęczyć pod tym KTG na wznak Ja na wznak dam radę poleżeć 5 min i koniec.... Ale byłaś dzielna

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Roxi a dla Twojej turbo-babci gromkie brawa
A jeśli faktycznie doktorek nie zbada Ci szyjki to wybierz się na IP

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-06 o 18:43
Stary 2013-07-06, 18:43   #4701
surka
Zakorzenienie

Roxi, ale ty jesteś biedną. Bardzo współczuję ci tych wszystkich dolegliwości
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:44   #4702
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

Generalnie któryś już dzień czuję się jak kupa kupy Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mysie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firmankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha
W związku z super samopoczuciem nie robię ostatnio nic... no prawie nic. Moja babcia (80l.) wyprowadza mi psa 2x dziennie, po drodze robi mi zakupy (to turbo-babcia więc daje radę), czynności domowe - niezbędne - gotowanie, zmywanie - robię na raty, nie sprzątam, trudno. Mąż będzie miał wolne w pon., to ogarnie, bo ja po 10 sek. schylaniu się mam na kilka minut twardy brzuch. Niestety mąż musi pracować, Norbert nie chodzi do przedszkola, więc na dwór wychodzi dopiero z tatą po pracy (tata już ledwo ciągnie, bo w pracy nie leży...)
Generalnie BARDZO już czekam na zielone światło czyli na 26.07 kiedy to kończę 38tc i mam dzwonić do położnej umawiać CC.

Dobrze, że przezornie uszykowałam wszystko dlamałej wcześniej, bo teraz nie dałabym rady nic robić.
Jeszcze po wypłacie ostatnie zakupy - dodatkowa koszula nocna i jakieś pierdoły, o których mi się przypomni, a potem już tylko zrywanie kartek z kalendarza. Nawet już sobie do szpitala krzyżówkę dziś kupiłam
Bidulinka Do 26.07 już nie bardzo daleko... A lekarz nie dał ci na te dolegliwości żadnych leków?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:50   #4703
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Roxi a dla Twojej turbo-babci gromkie brawa
A jeśli faktycznie doktorek nie zbada Ci szyjki to wybierz się na IP
Cytat:
Roxi, ale ty jesteś biedną. Bardzo współczuję ci tych wszystkich dolegliwości
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Bidulinka Do 26.07 już nie bardzo daleko... A lekarz nie dał ci na te dolegliwości żadnych leków?
Dzięki dziewczyny, nie liczyłam na poużalanie się nade mną, bo każda z nas ma jakieś dolegliwości... tym bardziej DZIĘKI!
Lekarz nic nie dał, bo jego zdaniem jest ok - a neurolog też nic nie dała, kazała zacisnąć zęby, wypisała glejt na cesarkę i tyle - leki, które by zadziałały są w ciąży niedozwolone

Stary 2013-07-06, 19:04   #4704
kiss12550
Zadomowienie

hej
nie dam rady Was nadrobić , od rana zrywam porzeczki w ogrodzie bo mamy ich trochę , no i własnie zrobiłam sobie małą przerwę , oczywiście spiekłam ramiona (norma w moim przypadku , no i pełno bąbli od komarów ) uff może chociaż dzisiaj sie wyśpie bo spałam jakieś 4 h w nocy

roxi - nie zazdroszczę tych wszytskich dolegliwości, ale juz niedługo

En- daj znac w miarę możliwości co tam z Tobą
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:12   #4705
Oliath
Zakorzenienie

CZAROWNISIU, ROCKY, SURKA - przeslodkie malenstwa!!! Przecudowne <3
Czarowniczka, teraz Ci sie odwdziecze roszczeniową postawą w kwestii zdjec Antoniego EX-Lokatorka
SAMMY, kocham Cie czytac
EN - za czop i za porodzik!

Luzne odnosniki: ja nie wyobrazam sobie klasc noworodka do spania nocnego inaczej niz na boczku bym na bank ze stresu sama nie zasnela w ogole. W dzien roznie, najczesciej tez boczek.
Podobnie balabym sie spac z noworodkiem przy piersi - staram sie zawsze odkladac Lilo do lozeczka . W nocy karmie na siedzaco, poza tym zawsze odciagam karmiac, wiec ciezko przysnac no i potem wygotowuje sprzet - dlatego ok. 1-2 w nocy bywam na Wizazu
Lewatywke polecam - ja sama nigdy nie zdazylam miec i zalowalam, bo jestem z tych nieszczesnych, u ktorych parcie najpierw powoduje wymioty i czyszczenie dolem, potem akcje wlasciwa . Co ja sie naprzepraszalam tych poloznych, to szok. Ale kochane byly, kazaly przestac przepraszac natychmiast, bo to ludzka rzecz i normalka, i juz.

Bosz, zanim powyzsze naskrobalam, wpadlo nam karmienie, wiec juz pewnie 20 nowych postow napisalyscie, a moze En dala znac?...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:16   #4706
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, nie liczyłam na poużalanie się nade mną, bo każda z nas ma jakieś dolegliwości... tym bardziej DZIĘKI!
Lekarz nic nie dał, bo jego zdaniem jest ok - a neurolog też nic nie dała, kazała zacisnąć zęby, wypisała glejt na cesarkę i tyle - leki, które by zadziałały są w ciąży niedozwolone
Kochana każda czasem musi ponarzekać, a ty i tak jesteś bardzo dzielna Dolegliwości większości z nas są tylko maleńką cząstką twoich, więc potrafimy sobie wyobrazić co przechodzisz. Mi to teraz już w ogóle wszystko prawie przeszło, więc tym bardziej mi cię żal, że się tak męczyć musisz
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:16   #4707
Neni1984
Zakorzenienie

Nie, Enlevee nic się nie odezwała
Stary 2013-07-06, 19:17   #4708
malaczarnakejt
Zakorzenienie

ojej Roxi, ja bym się "przekręciła" przy takich dolegliwościach... dzielna jesteś, że dajesz radę. A próbowałaś apap? Może chociaż na noc przynosiłby ulgę?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:22   #4709
Neni1984
Zakorzenienie

Katarzynkajg nas podczytuje, ale nie może nic napisać. Zachęcam zatem do zabawiania jej spamem Pisała, że trafiła jej się współlokatorka - mimoza i nudy ma straszne na tych wczasach
Stary 2013-07-06, 19:24   #4710
Oliath
Zakorzenienie

Surka za opis porodu - nameczylas sie, Kochana, ale opis wcale nie straszy, ladnie to wywazylas w slowach

Zasmucilo mnie szczerze, ze Lilka znow na solarce

Cytat:

Generalnie któryś już dzień czuję się jak kupa kupy Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mycie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha

Magolina - dziękuję, cieszę się, że moje poglądy Ci się podobają
Mi sie tez podobaja i sie zgadzam jak najbardziej

A co do samopoczucia, to jakbym siebie slyszala i wspolczuje Ci strasznie, kochanie . Moj gin powiedzial mi wtedy na ostatniej wizycie, ze on mi tylko zyczy zaleczenia w miare pokrzywki i jak najszybszego porodu, bo mecze sie jak koszerna krowa i nic z tym zrobic nie mozna, tylko plakac nade mna - a na niektore katusze tylko porod pomoze i tyle.
Juz niedlugo, niedaleko, corenka Ci wynagrodzi i na pewno bedzie przekochanym aniolkiem jak Lilo - mialyscie wszystkie racje mowiac, ze na pewno malutka mi wynagrodzi wszystkie dziady, pokrzywki, obrzeki, bole, zastrzyki i inne jazdy!!! wiec wierze, ze i u Ciebie to sie sprawdzi, babolku
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości