Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 17:46   #2491
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

nalezalo sie Wam
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:27   #2492
sylwietta1988
Zakorzenienie

Fewciu, super wiadomosci, bardzo sie ciesze

Aśka, mnie sie wydaje, że taka ilosc owoców nasącza ciasto i dlatego jest mokre, niemożliwe, żeby było nieupieczone po takim czasie...

wiecie co? zaczynam bac sie mojego dziecia.... zostało mi ziemniaków młodziutkich z obiadu to sobie posoliłam i zajadam, on siedzi w bujaku i nagle taki żalosny płacz.... o co? ano- matka je a jemu nie da???? toż to nie może tak byc dałam winogronko do siateczki i nie ma dziecia a głodny nie był bo jadł 10 minut wczesniej po wstaniu z drzemki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:34   #2493
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Biedactwo Mam nadzieję, że lepiej się czujesz

Cytat:

Chcę więcej takich nocy!!!!!!!!!!!!!

Blanka padła o 20.15, dosłownie padła, bo zasypiała z płaczem na ustach, taka była zmęczona Sama zasnęła!!! Nawet jeść nie chciała, dopiero potem na śpioszka jej dałam. Więc ja tylko obejrzałam kawałek meczu, bo myślę sobie ciężka noc przed nami. A tu mega miła niespodzianka!
Blanka zaczęła się wiercić dopiero po 2 w nocy! Szybko zrobiłam butle, dałam jeszcze na śpiocha, zasnęła przy jedzeniu. Potem wiercenie dopiero o 5! Więc znowu szybko mała porcja mleczka i spała do 7.30!!!! ja chcę więcej takich nocy. Moja kochana Tatuś wrócił późno więc kochana córunia tatunia pozwoliła Mu się wyspać.

A dzisiaj sama zasnęła w leżaczku jak robiłam obiad w kuchni, więc myk ja do łóżeczka i spała 45min
Super, że pospałyście troszkę! Nie chcę tego powiedzieć w złą godzinę, więc nie powiem, tylko trzymam kciuki

Asia wydaje mi się, że wina w kruszonce. Musisz dosypać tyle mąki, żeby można ją było "skruszyć" na ciasto, jak wylejesz to wtedy tak jakbyś następnym ciastem zalewała. A masła wiadomo, różne są, tak samo mąka i nie ma co się ściśle trzymać przepisu, musisz patrzeć na konstystencję i następnym razem będzie ok I w tym przepisie u Illusion jest na końcu, żeby w razie czego dosypać mąki i cukru, także następnym razem syp śmiało No i piekarnik też musisz wyczuć, mój zawsze potrzebuje więcej czasu i wyższej temperatury niż podają w przepisach
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:39   #2494
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

chciałam Wam powiedziedzieć,że moje dziecko przeszlo dziś sam siebie, mega skok rozwojowy- dziś samodzielnie usiadł po czym zaczął sunąć na czworaka, w szoku jestem a najlepsze jest to,że on chyba w jeszcze większym
ooo za nowe umiejętności
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
już Was nadrobię, najpierw http://www.fronda.pl/a/niesamowita-h...ien,29273.html poryczałam się
o matko....a widziałyście te zdjęcia na ich stronce?
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola w spacerniaku
Potem sie poodnoszę, teraz idę sprzątać i może zrobię to ciasto na maslance
Ale fajniutka
I jak? robiłaś ciasto?
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
CHwale sie Insolitowe ciasto jesczze przed posypaniem kruszonka ... ale chyba juz wiem, ze cos spieprzylam, bo krusonka byla plynna, ale jakos ja pomalu lyzeczka rozlalam na tym ciescie S
Grila dzis mam u rodzicow, gorzej jak nie wyjdzie to bede w pospiechu szukac cukierni
A tu ulubiona pozycja mojej cory, zawse jak sie budze wita mnie w tej pozycji
TO moje ciasto a nie insolito
Córa cudna, Igi też tak rano mnie wita
Cytat:
Sylwietta kruszonka kruszonka, ladnie sie przyrumienila, ale cholera jak wbijam patyka w ciasto to jest jeszcze plynne a piecze sie juz 35 min ( w przepisie jest 30-40 ) ... ciekawe jaki ma insolito piekarnik, bo ja mam elektryczny ... Dalam teraz pieczenie od dolu i 170 st na nastepne 15 min ... jak bedzie nadal mokre to ustawie chyba 150 i bede piekla dalej ... w sumie nie bylo w przepisie ilosci owocow, a ja dalam 700 gr truskawek, 2 nektarynki i pol opakowania malin ... moze za duzo
Cytat:
Witaj Fewciu, duzo dziewczyn pytalo o Ciebie
Kurde a mi to ciasto nie wyszlo, przez kruszonke, tego masla jest za duzo i plywa po wierzchu, odkroilam kawalek i w smaku jest niezle, ale strasznie wilogotne w srodku ...posypalam teraz to maslo maka po wierzchu i znow wsadzilam .... Kurde lipa straszna, a takie mialo byc latwe ... i na kruszonke kupilam prawdziwe maslo, a zawsze dawalam kasie ... a teraz se mysle nie bede skapic i co ... zonk maslo plywa po ciescie
Hm....
Po pierwsze myślę że trochę jednak za dużo owoców, ja jak robię na przykład z brzoskwiniami to daję 3-4 sztuki, owoce przecież puściły soki.
Ale największy błąd to ta kruszonka, pisałam przecież że zalać 1 szkl mąki z 0,5 szkl cukru tym masłem (też daję prawdziwe masło a nie kasię) i dosypywać stopniowo mąki i cukru "na oko" aż konsystencja będzie kruszonkowa czyt. sucha. Przez to że tak nie było to to masło popłynęło
Przykro mi że nie wyszło. Mam nadzieję że się nie poddasz i spróbujesz jeszcze raz bo naprawdę jest pyszne i łatwe

Cytat:
pierogi!!! mniam! Chyba kupie jagody w tym tyg i też będę robić. A kiedy jagody sa najtańsze? Bo bym zamroziła może troszkę
Teraz jeszcze drogie bo to początki. A kiedy najtańsze to nie wiem...

Cytat:
Chcę więcej takich nocy!!!!!!!!!!!!!

Blanka padła o 20.15, dosłownie padła, bo zasypiała z płaczem na ustach, taka była zmęczona Sama zasnęła!!! Nawet jeść nie chciała, dopiero potem na śpioszka jej dałam. Więc ja tylko obejrzałam kawałek meczu, bo myślę sobie ciężka noc przed nami. A tu mega miła niespodzianka!
Blanka zaczęła się wiercić dopiero po 2 w nocy! Szybko zrobiłam butle, dałam jeszcze na śpiocha, zasnęła przy jedzeniu. Potem wiercenie dopiero o 5! Więc znowu szybko mała porcja mleczka i spała do 7.30!!!! ja chcę więcej takich nocy. Moja kochana Tatuś wrócił późno więc kochana córunia tatunia pozwoliła Mu się wyspać.
ale super!

My już po imprezie z okazji roczku. Igi był taaaaaki grzeczny, w cieniu u mnie albo u tż na kolanach był, albo w cieniu na kocu się bawił, pospał też godzinkę. Nawet nie zapiszczał ani nie zapłakał ani razu, pogadał tylko trochę A teraz już od 18 śpi na nockę. Zaraz wrzucę jakieś fotki do klubu. A ten mój chrześniak to już różki pokazuje. Denerwuje się jak coś mu się nie podoba i wiskiem się domaga a piszczy na takich częstotliwościach że masakra No i do nikogo nie chce tylko do mamy, nawet jak mój brat (jego tata) go chciał raz wziąść jak się rozpłakał bo się wystraszył jak balon pękł to nie chciał. Ani do babci ani do mnie - tylko mama. A jak się zdenerwuje to bije mamę. Nasze też takie wredocia będą?

I dziewczyny nie zniechęcajcie się, to ciasto jest łatwe Ja zaraz zrobię bo mi jagody zostały to wstawię zdjęcie

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-06 o 20:41
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:08   #2495
aska27adopcje
Zadomowienie

Ilusion ciasto jest mega :d .. moj tata oszatkowal juz pol blachy, ja w drodze jadlam tez gorace ... nawet nie przeszkadza, ze jakby surowe w srodku, ale moze to te soki puscilo i jest wilgotne

Kochana ja kurde z ta kruszonka spanikowalam .. bo dalam kostke masla laciate i do tego 1,5 szkl maki i 3/4 cukru, a nadal byla luzna konsystencja .. dlatego nie dosypywalam :/

a tata sie uparl zeby ciasto podac na stol a mi glupio bo jak takie surowawe haha
Stary 2013-07-06, 19:17   #2496
YellowSheep
Rozeznanie

Dziewczyny ratunku! Dzisiaj ze skrzynki wyciągnęłam pismo z ZUSU o treści: zus zwraca się z prośbą o przesłanie oświadczenia o braku zamiaru korzystania w okresie wskazanym we wniosku z urlopu rodzicielskiego przez drugiego z rodziców albo o okresie w którym zamierza korzystać z urlopu. W przypadku nie nadesłania oświadczenia do 5.7 tutejszy oddział wyda decyzję odmawiajaca prawa do przedmiotowego świadczenia po ustaniu tytułu ubezpieczenia.

słuchajcie dzisiaj mi się skończył wg tego macierzyński! I co ja mam do pracy wrócić w poniedziałek?!! Głupie baby w pracy nic nie powiedzialy że czegoś brakuje... Jestem załamana... nie mogę do pracy wrócić masakra Cała zaraz mi się przypomina Twoja akcja z ZUSEM... napisałam już do Neti ale czuje że z tego nic nie będzie...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:30   #2497
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ilusion ciasto jest mega :d .. moj tata oszatkowal juz pol blachy, ja w drodze jadlam tez gorace ... nawet nie przeszkadza, ze jakby surowe w srodku, ale moze to te soki puscilo i jest wilgotne

Kochana ja kurde z ta kruszonka spanikowalam .. bo dalam kostke masla laciate i do tego 1,5 szkl maki i 3/4 cukru, a nadal byla luzna konsystencja .. dlatego nie dosypywalam :/

a tata sie uparl zeby ciasto podac na stol a mi glupio bo jak takie surowawe haha
To wyobraź sobie jakie jest pyszne jak wyjdzie tak jak trzeba
Moje z jagodami właśnie siedzi w piekarniku, robię fotorelację jak to powinno wyglądać Ja dosypałam 0,5 szklanki mąki i cukru na oko trochę z torebki....może naprawdę każde masło inne albo mocno gorące dałaś
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku! Dzisiaj ze skrzynki wyciągnęłam pismo z ZUSU o treści: zus zwraca się z prośbą o przesłanie oświadczenia o braku zamiaru korzystania w okresie wskazanym we wniosku z urlopu rodzicielskiego przez drugiego z rodziców albo o okresie w którym zamierza korzystać z urlopu. W przypadku nie nadesłania oświadczenia do 5.7 tutejszy oddział wyda decyzję odmawiajaca prawa do przedmiotowego świadczenia po ustaniu tytułu ubezpieczenia.

słuchajcie dzisiaj mi się skończył wg tego macierzyński! I co ja mam do pracy wrócić w poniedziałek?!! Głupie baby w pracy nic nie powiedzialy że czegoś brakuje... Jestem załamana... nie mogę do pracy wrócić masakra Cała zaraz mi się przypomina Twoja akcja z ZUSEM... napisałam już do Neti ale czuje że z tego nic nie będzie...
Ale oni to zwykłym listem przysłali a nie poleconym?
To mogą moim zdaniem sobie to w wsadzić bo nie ma potwierdzenia, że otrzymałaś pismo. A kiedy wysłane że do 05.07 miałaś czas a dziś jest 07.07?
Mam nadzieję że Neti coś podpowie.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-06 o 19:39
Stary 2013-07-06, 20:04   #2498
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Yellow ale Oni chcą pismo że DRUGI RODZIC nie będzie korzystał z rodzicielskiego, Tak ja to rozumiem.

Doczytałam, że tu o date się rozchodzi. A kiedy wysłane? nie było zwrotki do podpisania?

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-07-06 o 20:06
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 20:23   #2499
aska27adopcje
Zadomowienie

z tym zusem to nie nadazysz ... ja mialam oswiadczenie tz ze nie wybiera sie.na rodzicielski to mi powiedziala ze nie potrzebne to i nie wziela ode mnie ...
Stary 2013-07-06, 20:34   #2500
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

My już po imprezie z okazji roczku. Igi był taaaaaki grzeczny, w cieniu u mnie albo u tż na kolanach był, albo w cieniu na kocu się bawił, pospał też godzinkę. Nawet nie zapiszczał ani nie zapłakał ani razu, poadał tylko trochę A teraz już od 18 śpi na nockę. Zaraz wrzucę jakieś fotki do klubu. A ten mój chrześniak to już różki pokazuje. Denerwuje się jak coś mu się nie podoba i wiskiem się domaga a piszczy na takich częstotliwościach że masakra No i do nikogo nie chce tylko do mamy, nawet jak mój brat (jego tata) go chciał raz wziąść jak się rozpłakał bo się wystraszył jak balon pękł to nie chciał. Ani do babci ani do mnie - tylko mama. A jak się zdenerwuje to bije mamę. Nasze też takie wredocia będą?

I dziewczyny nie zniechęcajcie się, to ciasto jest łatwe Ja zaraz zrobię bo mi jagody zostały to wstawię zdjęcie
nie bedą, never
dla Igusia za supergrzeczne zachowanie

Bartus spi, maz w pracy , mam wieczór dla siebie

Yellow, mnie też sie wydaje, ze to o tżta chodzi

ale cisza.....
Stary 2013-07-06, 20:35   #2501
ILLUSION
Wtajemniczenie

Zrobiłam a poniżej dowód. Ma któraś ochotę ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (40,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (37,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (32,7 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-07-06, 20:37   #2502
badziabadzia
Zakorzenienie

Bo oni w tym zusie sami nie wiedza czego chca, a najgorsze jest to ze odkad zrobili ta ogolnopolska infolinie nie idzie sie do nich dodzwonic..

Ciekawe jak tam Black.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Illusion
Stary 2013-07-06, 20:42   #2503
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Illusion, zrobiłam ciasto ale słabe wyszło! W smaku git tak jak lubie , ale opadło mi i jest wysokie na jakieś marne 2 cm :/ wilgotne, nie wiem czy aż takie powinno być :p

Yellow, masakra?! Przede wszystkim jak mialas wysłać coś do 5 jeśli pismo dostałas dziś? Polecony to nie był?!

Fewciu, cudownie czytać takie wieści! Oby tak dalej!
Lenova to samo -super.

Byłam dziś kupic kiecke na obronę ale nic nie było. Siostra mi zaproponowała, że pożyczy i wzięłam od niej, a sobie kupiłam bluzkę na pocieszenie

Cała, jesteś na grzedzie już? :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 20:44   #2504
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Illusion, zrobiłam ciasto ale słabe wyszło! W smaku git tak jak lubie , ale opadło mi i jest wysokie na jakieś marne 2 cm :/ wilgotne, nie wiem czy aż takie powinno być :p
Kurde nie wiem czemu Wam nie wychodzi. Ja to nawet się nie zastanawiam nad kolejnością składników tylko siup do miski mikserem i już. 10 minut dzisiaj robiłam a efekt powyżej.
A może za dużo owoców nawaliłaś i za ciężkie było i nie urosło? Z jakimi owocami robiłaś?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-06 o 20:45
Stary 2013-07-06, 20:54   #2505
charlizz
Zadomowienie

No właśnie nie, wzięłam brzoskwinie , dokładnie 2 i pół

Stary 2013-07-06, 20:55   #2506
Ewik86
Zakorzenienie

Hej, jestem na chwilkę i zaraz mykam spać.

Dominisia obchodzi dziś swoje pierwsze imieniny

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Pamietacie mnie? Jestem zaginiona lutową mamuską.
Niestety tak się jakoś złożyło,że przez pierwszy miesiąc nie miałam czasu ani siły pisać, ciągle cos trzeba było zrobić, a jak była chwilka to spałam kiedy mogłam. Potem czasowe problemy z netem, i teraz kajam się, przepraszam za zaniedbanie i prosze o przyjęcie mnie do grona szczęśliwych mamusiek
Odwagi mi dodała Ilkas dopiero od kilku dni Was podczytuje, zaległosci to mam tyle,że nigdy nie nadrobie, ale z tą częścią jestem na bieząco.
Należy mi sie wiem, ale juz sie poprawie
Hej Fajnie, że się odezwałaś i mam nadzieję, że już nie znikniesz

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
No własnie o to chodzi, na brzuch to namiętnie, ale potem ryk, trzeba obrócić na plecki, ona na brzuszek, i tak w kółko. Na boczki się ładnie obraca, kręci na wszystkie strony, podnosi też na rączkach, podnosi już nawet pupę do pełzania, ale obrócić na plecy to nie. Wczoraj chyba z 3 razy tylko miała takie coś, że głowę i tułów sobie położyła na boku, a pupa i nogi zostały.
Moja robi dokładnie to samo. A najlepsze jest to, że przekręcała się z brzucha na plecy, ale chyba zapomniała o tym A przewroty na brzuch to uskutecznia cały czas, nawet w nocy i za chwilę jęczy i stęka.

W ogóle od dwóch dni nie chce za bardzo jeść, a dziś to już w ogóle masakra. Wypija mleka po 60 ml, obiadku zjadła niecałe pół słoiczka tego małego, a na kolację zamiast jak zawsze jadła 200-210 ml mm z kleikiem tak dziś 90 ml. I do tego jęczydło straszne.

Gdzie moje cytaty Kurde, pozjadało mi je i teraz nie pamiętam co miałam napisać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 20:56   #2507
ILLUSION
Wtajemniczenie

Black drinkuje a ciekawe jak tam cala po wizycie u t.?
Stary 2013-07-06, 20:58   #2508
charlizz
Zadomowienie

No właśnie, całaaaa!

Stary 2013-07-06, 20:59   #2509
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie nie, wzięłam brzoskwinie , dokładnie 2 i pół
To kurde nie mam pomysłu... Spitoliłas coś

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dominisia obchodzi dziś swoje pierwsze imieniny
imieninowe w takim razie
Właśnie sobie uświadomiłam że nawet nie wiem kiedy moje dziecko ma imieniny

Chyba nie muszę mówić co teraz jem Oj biedna moja

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-06 o 21:00
Stary 2013-07-06, 21:03   #2510
sylwietta1988
Zakorzenienie

Rany, Illusion, jak mam teraz zyc, jak mi język do tyłka uciekł
Stary 2013-07-06, 21:03   #2511
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
To kurde nie mam pomysłu... Spitoliłas coś

imieninowe w takim razie
Właśnie sobie uświadomiłam że nawet nie wiem kiedy moje dziecko ma imieniny

Chyba nie muszę mówić co teraz jem Oj biedna moja
Dominisia dziękuję

Eh, chętnie bym Ci pomogła, ale umówiłyśmy się z Ezzo, że nie jemy słodyczy do naszych ślubów

Właśnie cała, ezzo gdzie jesteście?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:04   #2512
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Rany, Illusion, jak mam teraz zyc, jak mi język do tyłka uciekł
Zapitalaj po maślankę (resztę składników pewnie masz w domu) i rób Toż to 10 minut roboty. Może Tobie wyjdzie?
Stary 2013-07-06, 21:13   #2513
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

sciskam kciuki żeby jednak się udało, mam przeczucie że będzie ok ja się zaś musze do mojej pracy przejśc bo już tydzień temu asystentka dyrektoa miala się zorientowac co i jak i dupa.... niecierpię jej :/

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello
miałam cytować ale moje Kaziollo się obudzillo i nie mam możliwości

Szaja a w chuście karmilaś? bo ja tak nawet mam gdzieś fotę tylko kurde z czasem w ten weekend kiepsko stoję

chciałam Wam powiedziedzieć,że moje dziecko przeszlo dziś sam siebie, mega skok rozwojowy- dziś samodzielnie usiadł po czym zaczął sunąć na czworaka, w szoku jestem a najlepsze jest to,że on chyba w jeszcze większym
:klask:

Cytat:
hejka

co o pieluszek wielorazowych to wzielam te z aukcji: http://allegro.pl/hit-pieluszki-piel...314448176.html
to te same, ktore kupowala Cala ...

Yellow masakra, ja bym chyba dostala zawalu ... co za dziad jakis ... ciekawe czego chcial ... a moze mu sie poprostu podobalas i dlatego tak za toba lazil po tym parku ...

Dziewczyny moje dziecko juz praktycznie spi z nami caly czas i kurde stala sie strasznie mobilna, RZUCA SIE JUZ PO CALYM LOZKU ... MA SYSTEM TURLANIA SIE, PRZEWRACA SIE Z BRZUCHA NA PLECY I NA ODWROT I TAKSIE ZACZELA P[RZEMIESZCZAC ... NIE MOZNA JEJ NA SEK Z OKA SPUSCIC ( sorki za caps locka wlaczyl sie jak pisalam a nie patrzylam na ekran a nie chce mi sie przepisywac ) ...
Ogolnie jej ulubiona pozycja teraz jest lezenie na brzuchu i machanie sobie nogami ... Przebranie jej graniczy z cudem o non stop sie na brzuch przekreca, trzeba ja kneblowac a i tak sie wygina i wykreca ...

No i chyba jest 1 z nielicznych bezzebnych ... Pediatra mowila ze jeszcze nie widac ... w srode mialysmy szczepienie to ogladala jej dziaselka

Fewcia pisala kolo 20,30 ze idzie sie polzyc spac
u nas to samo.... nie umie spać bo ciąglę sie wierci więc bierzemy ją do sieie i przy nas troche się uspokaja. Aczkolwiek ma teraz nową zbawę, od kąd mamy łózko z takim zagłowkiem to co rano(5 rano) obraca sie na brzuch podpełzuje do tego zagłówka o drapie w niego rączkami pospane.....
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja na stojaco? Wyobrazic sobie nie potrafie.
Nawet nie marzylam, ze bede miec w 10% tak fajny uklad z t.
Wiecie, jak ma moja kolezanka? Jedzie do tesciow i jest pora kolacji. Stol jest nakryty dla 3 osob, ma sie rozumiec dla niej brakuje.
szklanko jak zdrowie? Mam nadzieje, ze lepiej. Odniegajac od tematu; masz jeszcze problemy z zatorami?
black baw sie dobrze!!
monamour witaj!

Czesc!
Tz od rana na dyzurze. T. wczoraj wypucowala mieszkanie, ja dzis zrobilam zakupy dla tz i wrocilysmy.
Bardzo duzo mi dalo spotkanie
ale w JP?

cieszę się z powodu tż

Mnie dziś nie było gdyż rano na 9 jechałam na te badanie znamiona Hani, dziewczyny kolejka tak że szok, tzn njpierw zobaczyła kolejkę dla dorosłych i juz miałam rezygnować, no ale potem mi powiedzieli że dla dzieci jest osobna rejestracja przedemną 10 osob i czekałam 2 h żeby w gabinecie być 5 minut......... no ale dowiedziałąm się że to znamie Hani musę kontrolować co pół roczku i że jest unaczynione i może rosnąc itp i że usunąc bez potrzeby można dopiero po 18rż a jeśli by się coś działo to trzeba wcześniej. A o tych plamach suchych powiedziałą że za często kąpie dziecko (że nie powinno się codziennie....) NO. :/

A potem przyjechałam do domu i przyjechał mój tata i przemlował nam ścianę w pokoju n brąz (w sypialni) i fajnie wygląda aż się zastanawiam czy całęgo nie malnąć w brąz

A, rano był przyjaciel tż z nrzeczoną zaprosić nas na wesele (dwu dniowe) więc potrzebuję dwie kiecki tylko nie wiem co zrobimy z Hanną
Stary 2013-07-06, 21:16   #2514
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Zapitalaj po maślankę (resztę składników pewnie masz w domu) i rób Toż to 10 minut roboty. Może Tobie wyjdzie?
kiedy ja nie moge bo mi Bartula obsypie
Stary 2013-07-06, 21:20   #2515
litllesweetangel
Lurker ;)

Illusion ale mi smaka narobilas, a niz juz dzisiaj jesc nie moge

Od paru dni mam chec na sernik, ale zapominam kupic... musze jutro zjesc!!

Moje dziecie zasnelo dzis tak ale za nic nie moge jej tej giry wlozyc spowrotem do lozeczka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_IMG_6122_zmniejszacz-pl_163810.jpg (94,5 KB, 31 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:26   #2516
blogerka
Wtajemniczenie

marsi - ale Ci leos zrobil niespodzianke z tym siadaniem i raczkowaniem
my daleko za murzynami jestesmy ale i przyjdzie czas na Boryska
Wczoraj odkryl ze moze stope do buzi wlozyc i tak go to rozbawilo ze za kazdym razem smial sie na glos jak mu sie to udalo

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

nie pisalam bo on tak ulewal w normie, bez jakies wiekszej tragedii, nawet gastrotusa juz nie dawalam bo to bylo dosc uciazliwe tym bardziej ze caly dzien spedzamy poza domem i juz i tak pakowanie wszytskich butelek, sloiczkow itd bylo uciazliwe

meneq - hmm, myslisz ze gruszka? kurcze .. on zjadl caly sloiczek i bylo ok. Najgorsze ze ja w jednym czasie i gruszke i zupke jarzynowa podawalam i teraz sama nie wiem dzisiaj nie podalam zupki ale dalam grusze na noc, zobaczymy

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

fewcia - zycze wiecej takich nocy, na pewno juz niedlugo nadejda
Stary 2013-07-06, 21:37   #2517
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, melduje, ze zyjemy tylko czasu na wizaz mi brakuje Ale pochwale sie Wam, ze i do nas wreszcie przyszlo lato Narobilyscie mi smaka na to ciasto i jutro pewnie bede robic Ostatnio jem jak glupia i zamiast powrocic do wagi sprzed ciazy (brakuje mi 1kg ) to ja sie chyba powoli zaczynam rozrastac Musze sie wziac za jakies cwiczenia tylko motywacji mi brakuje. Dzieci spia wiec postaram sie Was troszke nadrobic na spokojnie
A z tego co mi sie juz rzucilo w oczy to marsi ogromne brawa dla Leosia! Szok jak ten czas leci...

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 21:38   #2518
blogerka
Wtajemniczenie

wisienko - super, ze wszytsko sie udalo
Stary 2013-07-06, 21:40   #2519
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

fewciu tylko takich nocek jak wczoraj lub lepszych!!
bokeh tak w Japonii. Nakryte dla tesciow i jej meza, a ona o suchym pysku siedzi.
W ogole jak slyszalam jakie akcje sa z jej tesciami, to szczeke z podlogi zbieralam. Podobno takie stosunki to normalka tutaj, wiec ja mam wiecej szczescia niz rozumu.
blogerko mam nadzieje, ze bedziecie mieli spokojniejsza noc!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:41   #2520
blogerka
Wtajemniczenie

dziekuje za porady odnosnie kp - mala zaczela ssac, zoltaczka schodzi, mysle ze lada chwila wyjda ze szpitala

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości