|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, super wiadomosci, bardzo sie ciesze
Aśka, mnie sie wydaje, że taka ilosc owoców nasącza ciasto i dlatego jest mokre, niemożliwe, żeby było nieupieczone po takim czasie... wiecie co? zaczynam bac sie mojego dziecia.... zostało mi ziemniaków młodziutkich z obiadu to sobie posoliłam i zajadam, on siedzi w bujaku i nagle taki żalosny płacz.... o co? ano- matka je a jemu nie da???? toż to nie może tak byc a głodny nie był bo jadł 10 minut wczesniej po wstaniu z drzemki
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asia wydaje mi się, że wina w kruszonce. Musisz dosypać tyle mąki, żeby można ją było "skruszyć" na ciasto, jak wylejesz to wtedy tak jakbyś następnym ciastem zalewała. A masła wiadomo, różne są, tak samo mąka i nie ma co się ściśle trzymać przepisu, musisz patrzeć na konstystencję i następnym razem będzie ok No i piekarnik też musisz wyczuć, mój zawsze potrzebuje więcej czasu i wyższej temperatury niż podają w przepisach
|
|
|
|
|
#2494 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nowe umiejętności Cytat:
Cytat:
![]() I jak? robiłaś ciasto? Cytat:
![]() Córa cudna, Igi też tak rano mnie wita ![]() Cytat:
Cytat:
Po pierwsze myślę że trochę jednak za dużo owoców, ja jak robię na przykład z brzoskwiniami to daję 3-4 sztuki, owoce przecież puściły soki. Ale największy błąd to ta kruszonka, pisałam przecież że zalać 1 szkl mąki z 0,5 szkl cukru tym masłem (też daję prawdziwe masło a nie kasię) i dosypywać stopniowo mąki i cukru "na oko" aż konsystencja będzie kruszonkowa czyt. sucha. Przez to że tak nie było to to masło popłynęło ![]() Przykro mi że nie wyszło. Mam nadzieję że się nie poddasz i spróbujesz jeszcze raz bo naprawdę jest pyszne i łatwe ![]() Cytat:
Cytat:
My już po imprezie z okazji roczku. Igi był taaaaaki grzeczny, w cieniu u mnie albo u tż na kolanach był, albo w cieniu na kocu się bawił, pospał też godzinkę. Nawet nie zapiszczał ani nie zapłakał ani razu, pogadał tylko trochę A teraz już od 18 śpi na nockę. Zaraz wrzucę jakieś fotki do klubu. A ten mój chrześniak to już różki pokazuje. Denerwuje się jak coś mu się nie podoba i wiskiem się domaga a piszczy na takich częstotliwościach że masakra No i do nikogo nie chce tylko do mamy, nawet jak mój brat (jego tata) go chciał raz wziąść jak się rozpłakał bo się wystraszył jak balon pękł to nie chciał. Ani do babci ani do mnie - tylko mama. A jak się zdenerwuje to bije mamę. Nasze też takie wredocia będą?I dziewczyny nie zniechęcajcie się, to ciasto jest łatwe Ja zaraz zrobię bo mi jagody zostały to wstawię zdjęcie
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-06 o 20:41 |
||||||||
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Ilusion ciasto jest mega :d .. moj tata oszatkowal juz pol blachy, ja w drodze jadlam tez gorace ... nawet nie przeszkadza, ze jakby surowe w srodku, ale moze to te soki puscilo i jest wilgotne
Kochana ja kurde z ta kruszonka spanikowalam .. bo dalam kostke masla laciate i do tego 1,5 szkl maki i 3/4 cukru, a nadal byla luzna konsystencja .. dlatego nie dosypywalam :/ a tata sie uparl zeby ciasto podac na stol a mi glupio bo jak takie surowawe haha
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratunku! Dzisiaj ze skrzynki wyciągnęłam pismo z ZUSU o treści: zus zwraca się z prośbą o przesłanie oświadczenia o braku zamiaru korzystania w okresie wskazanym we wniosku z urlopu rodzicielskiego przez drugiego z rodziców albo o okresie w którym zamierza korzystać z urlopu. W przypadku nie nadesłania oświadczenia do 5.7 tutejszy oddział wyda decyzję odmawiajaca prawa do przedmiotowego świadczenia po ustaniu tytułu ubezpieczenia.
słuchajcie dzisiaj mi się skończył wg tego macierzyński! I co ja mam do pracy wrócić w poniedziałek?!! Głupie baby w pracy nic nie powiedzialy że czegoś brakuje... Jestem załamana... nie mogę do pracy wrócić masakra Cała zaraz mi się przypomina Twoja akcja z ZUSEM... napisałam już do Neti ale czuje że z tego nic nie będzie... |
|
|
|
#2497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje z jagodami właśnie siedzi w piekarniku, robię fotorelację jak to powinno wyglądać Ja dosypałam 0,5 szklanki mąki i cukru na oko trochę z torebki....może naprawdę każde masło inne albo mocno gorące dałaś ![]() Cytat:
To mogą moim zdaniem sobie to w Mam nadzieję że Neti coś podpowie.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-06 o 19:39 |
||
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow ale Oni chcą pismo że DRUGI RODZIC nie będzie korzystał z rodzicielskiego, Tak ja to rozumiem.
Doczytałam, że tu o date się rozchodzi. A kiedy wysłane? nie było zwrotki do podpisania? Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-07-06 o 20:06 |
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
z tym zusem to nie nadazysz ... ja mialam oswiadczenie tz ze nie wybiera sie.na rodzicielski to mi powiedziala ze nie potrzebne to i nie wziela ode mnie ...
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Igusia za supergrzeczne zachowanie Bartus spi, maz w pracy , mam wieczór dla siebie Yellow, mnie też sie wydaje, ze to o tżta chodzi ale cisza..... |
|
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam a poniżej dowód. Ma któraś ochotę ?
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Bo oni w tym zusie sami nie wiedza czego chca, a najgorsze jest to ze odkad zrobili ta ogolnopolska infolinie nie idzie sie do nich dodzwonic..
Ciekawe jak tam Black. ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Illusion
|
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Illusion, zrobiłam ciasto ale słabe wyszło! W smaku git tak jak lubie , ale opadło mi i jest wysokie na jakieś marne 2 cm :/ wilgotne, nie wiem czy aż takie powinno być :p
Yellow, masakra?! Przede wszystkim jak mialas wysłać coś do 5 jeśli pismo dostałas dziś? Polecony to nie był?! Fewciu, cudownie czytać takie wieści! Oby tak dalej! Lenova to samo -super. Byłam dziś kupic kiecke na obronę ale nic nie było. Siostra mi zaproponowała, że pożyczy i wzięłam od niej, a sobie kupiłam bluzkę na pocieszenie Cała, jesteś na grzedzie już? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
A może za dużo owoców nawaliłaś i za ciężkie było i nie urosło? Z jakimi owocami robiłaś?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-06 o 20:45 |
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie, wzięłam brzoskwinie , dokładnie 2 i pół
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, jestem na chwilkę i zaraz mykam spać.
Dominisia obchodzi dziś swoje pierwsze imieniny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A przewroty na brzuch to uskutecznia cały czas, nawet w nocy i za chwilę jęczy i stęka. W ogóle od dwóch dni nie chce za bardzo jeść, a dziś to już w ogóle masakra. Wypija mleka po 60 ml, obiadku zjadła niecałe pół słoiczka tego małego, a na kolację zamiast jak zawsze jadła 200-210 ml mm z kleikiem tak dziś 90 ml. I do tego jęczydło straszne. Gdzie moje cytaty Kurde, pozjadało mi je i teraz nie pamiętam co miałam napisać
|
||
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
Black drinkuje
a ciekawe jak tam cala po wizycie u t.?
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, całaaaa!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
To kurde nie mam pomysłu...
Spitoliłas coś ![]() Właśnie sobie uświadomiłam że nawet nie wiem kiedy moje dziecko ma imieniny ![]() Chyba nie muszę mówić co teraz jem Oj biedna moja
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-07-06 o 21:00 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, Illusion, jak mam teraz zyc, jak mi język do tyłka uciekł
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, chętnie bym Ci pomogła, ale umówiłyśmy się z Ezzo, że nie jemy słodyczy do naszych ślubów Właśnie cała, ezzo gdzie jesteście? |
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapitalaj po maślankę (resztę składników pewnie masz w domu) i rób
Toż to 10 minut roboty. Może Tobie wyjdzie?
|
#2513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pospane.....Cytat:
ale w JP?cieszę się z powodu tż Mnie dziś nie było gdyż rano na 9 jechałam na te badanie znamiona Hani, dziewczyny kolejka tak że szok, tzn njpierw zobaczyła kolejkę dla dorosłych i juz miałam rezygnować, no ale potem mi powiedzieli że dla dzieci jest osobna rejestracja przedemną 10 osob i czekałam 2 h żeby w gabinecie być 5 minut......... no ale dowiedziałąm się że to znamie Hani musę kontrolować co pół roczku i że jest unaczynione i może rosnąc itp i że usunąc bez potrzeby można dopiero po 18rż a jeśli by się coś działo to trzeba wcześniej. A o tych plamach suchych powiedziałą że za często kąpie dziecko (że nie powinno się codziennie....) NO. :/A potem przyjechałam do domu i przyjechał mój tata i przemlował nam ścianę w pokoju n brąz (w sypialni) i fajnie wygląda aż się zastanawiam czy całęgo nie malnąć w brąz ![]() A, rano był przyjaciel tż z nrzeczoną zaprosić nas na wesele (dwu dniowe) więc potrzebuję dwie kiecki tylko nie wiem co zrobimy z Hanną
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Lurker ;)
|
Illusion ale mi smaka narobilas, a niz juz dzisiaj jesc nie moge
Od paru dni mam chec na sernik, ale zapominam kupic... musze jutro zjesc!! ![]() Moje dziecie zasnelo dzis tak ale za nic nie moge jej tej giry wlozyc spowrotem do lozeczka...
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi - ale Ci leos zrobil niespodzianke z tym siadaniem i raczkowaniem
![]() my daleko za murzynami jestesmy ale i przyjdzie czas na Boryska Wczoraj odkryl ze moze stope do buzi wlozyc i tak go to rozbawilo ze za kazdym razem smial sie na glos jak mu sie to udalo ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- nie pisalam bo on tak ulewal w normie, bez jakies wiekszej tragedii, nawet gastrotusa juz nie dawalam bo to bylo dosc uciazliwe tym bardziej ze caly dzien spedzamy poza domem i juz i tak pakowanie wszytskich butelek, sloiczkow itd bylo uciazliwe meneq - hmm, myslisz ze gruszka? kurcze .. on zjadl caly sloiczek i bylo ok. Najgorsze ze ja w jednym czasie i gruszke i zupke jarzynowa podawalam i teraz sama nie wiem dzisiaj nie podalam zupki ale dalam grusze na noc, zobaczymy ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- fewcia - zycze wiecej takich nocy, na pewno juz niedlugo nadejda
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, melduje, ze zyjemy tylko czasu na wizaz mi brakuje
Ale pochwale sie Wam, ze i do nas wreszcie przyszlo lato Ostatnio jem jak glupia i zamiast powrocic do wagi sprzed ciazy (brakuje mi 1kg ) to ja sie chyba powoli zaczynam rozrastac Musze sie wziac za jakies cwiczenia tylko motywacji mi brakuje. Dzieci spia wiec postaram sie Was troszke nadrobic na spokojnie ![]() A z tego co mi sie juz rzucilo w oczy to marsi ogromne brawa dla Leosia! Szok jak ten czas leci...
|
|
#2518 |
|
Wtajemniczenie
|
wisienko - super, ze wszytsko sie udalo
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
fewciu tylko takich nocek jak wczoraj lub lepszych!!
bokeh tak w Japonii. Nakryte dla tesciow i jej meza, a ona o suchym pysku siedzi. W ogole jak slyszalam jakie akcje sa z jej tesciami, to szczeke z podlogi zbieralam. Podobno takie stosunki to normalka tutaj, wiec ja mam wiecej szczescia niz rozumu. blogerko mam nadzieje, ze bedziecie mieli spokojniejsza noc! |
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za porady odnosnie kp - mala zaczela ssac, zoltaczka schodzi, mysle ze lada chwila wyjda ze szpitala
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

a głodny nie był bo jadł 10 minut wczesniej po wstaniu z drzemki

Sama zasnęła!!! Nawet jeść nie chciała, dopiero potem na śpioszka jej dałam. Więc ja tylko obejrzałam kawałek meczu, bo myślę sobie ciężka noc przed nami. A tu mega miła niespodzianka!

za nowe umiejętności
S

wiem, ale juz sie poprawie
a ciekawe jak tam cala po wizycie u t.?
pospane.....
ale w JP?