Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 11:43   #2461
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Normalnie teraz ja kocham Ciebie ... Myslalam, ze tylko ja tak robie, wiszac nad mala ...potrafie ja tak nakarmic z gory jak sobie np na macie lezy ... Najwiekszy hardcore byl jk chcialam ja nauczyc spac w lozeczku bez wyciagania no i zaczela sie krecic to ja ja cyckiem zapchalam, nie powiem zeby bylo wygodnie jak wisialam nad lozeczkiem zgieta w pol ..tz mi mowil ze walnieta jestem, a ja uparcie ze sie uda ... Mala ciumkala kolo 20 min, az sie poddalam i poszla do naszego lozka, bo myslalam ze mi peknie kregoslup, a ona nadal cycka szukala

Co do karmienia to ja czesto ja karmie na stojaca idac ... ludzie nawet nie zauwazaja, a ona najczesciej mi tak usypia przy cycku ...nakrywam sie wtedy tetrowka i iziemy dalej

Co do basenu to ja osobiscie nie bylam, ale kumpela chodzi i te pampki sa 1 razowe ... Ona kupuje BD takie tanie z rosmana i mowi ze sa oki

Ja gotuje wlasnie malej jedzonko 1 raz ... 1 ziemiaczek i 1 malutka mloda marchewka ... Potem to zgniote widelcem i dodam oleju bo nie mam oliwy ... zobaczymy czy zje ...

Pieke tez ciasto Ilussion, bo jade dzis do rodzicow moich i grila robia to wezme ... zostaje do jutra bo TZ wyjechal na weekend to co bede sama siedziec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aska: powaliłas mnie karmieniem nad lozeczkiem:d

Chciałam cię bardzo przeprosić, że ostatnio tak nam sie urwała rozmowa na fejsie, ale coś mi się z netem dzieje, teraz też padł i na komórce wisze.

Do posiłku: jeśli nie masz oliwy lepiej dodać lyzeczke masła (smak też chyba lepszy wyjdzie?) I powodzenia bo moja wczoraj odmowila lubiany dotąd ziemniak ze szpinakiem.;/

Szajna; to trzeba oznajmić mężowi że czas na uzupełnianie szafy.
Ja nigdy nie liczyłam ile czego mam.hm..
Sporo mam swetrow bo jestem ich fanka, ale zawsze za mało mam bluzek.

Mała mi zasnela w 2 minuty przy piersi. Chyba nie chodziło o jedzenie. Kurde dla niej pierś jest tak ważna i niezbędna że boję się co później będzie...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:44   #2462
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Black udanej zabawy życzę
Stary 2013-07-06, 11:45   #2463
YellowSheep
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a mi sie jakas wysypka na rękach od wewnątrz zrobiła, bo to chyba nie mozliwe zeby mnie komar uwalił w 20 miejscach

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------
dziwna sprawa, myślisz, że przepłoszył wszystkich ludzi z parku?

boję się takich ludzi, nie wiadomo czego chce i co po glowie chodzi. ja bym nie miała odwagi tam wrócic na karmienie, chyba bym wolała stać na środku ulicy
Morał z tego taki, że masz się tam nie rozkładac jak nikogo nie ma bo może ten dziad poluje na jakąś okazje...
Kurcze nie mam pojęcia czemu nikogo tam nie było codziennie jest tam mnóstwo ludzi... Nawet do głowy by mi nie przyszło że może się nam coś tam stać w środku dnia. Codziennie tam na spacery chodzę. Nie będę się więcej tam rozkładać jak będzie tak pusto

Co do komarów - uwierz mi że to możliwe ja już nawet nie liczę ugryzień...

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Yellow- chybabym sikała po gaciach ze strachu... nie chodz tak więcej... i w zyciu bym sie nie wróciła nawet zeby nakarmic- juz chyba bym wolała na najruchliwszym skrzyżowaniu cyca wsytawic..... uwazaj
No teraz myślę że głupie to było wracać tam, ale chciałam sprawdzić czy naród już się zszedł, no i siedziałam już potem z brzegu na ławce... Ale teraz stracha mam tam iść

Cytat:
hejka

co o pieluszek wielorazowych to wzielam te z aukcji: http://allegro.pl/hit-pieluszki-piel...314448176.html
to te same, ktore kupowala Cala ...

Yellow masakra, ja bym chyba dostala zawalu ... co za dziad jakis ... ciekawe czego chcial ... a moze mu sie poprostu podobalas i dlatego tak za toba lazil po tym parku ...
Niee raczej nie... Żadna tam laska ze mnie poza tym który facet zagada matkę z małym dzieckiem? Od takich raczej się z daleka trzymają. Nie wiem, myślałam że może chce ukraść telefon czy coś, no ale to przecież by tak nachalnie nie czaił się za mną. Nie mam pojęcia.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bardzo pozytywnie! Stwierdzila, ze na pewno tz bedzie lepiej ze mna niz z jakakolwiek rodaczka, ze pewnie bede go kochac, szanowac a nie wykorzytywac.
Chyba mnie zarowno t. jak i tesc polubili, a gdyby nie zaakceptowali naszego zwiazku, to uwierzcie, ze nie byloby tak, jak jest.
W ogole to, ze wczoraj moglam sie z tz zobaczyc, to byl jej pomysl. Powiedziala, ze jestesmy malzenstwem i powinnismy przynajmniej raz w tygodniu sie widziec. Czys nie jest wspaniala?
Cieszę się że masz takie relacje z teściami, super

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Yellow kup sobie gaz pieprzowy, nastepnym razem gaz w reke, pytasz pana ocb jak sie sadzi gaz, kopa w jaja i spitalac xd A moze mu sie spodobalas ale wstydzil sie zagadac?

TZ dzis sie na mnie wkurzyl Mloda spiewala o 3 w nocy! TZ wieczorem zrobil herbatke i mowi, ze jej da w nocy jak sie przebudzi to pospi do rana. I ona tak spiewala, glosno dosyc, TZ sie poruszyl to mowie miales jej dac herbatke, a ten foch ze ja go budze zamiast wstac sama No przeciez powiedzial, ze to on da te herbatke
Nie, no coś Ty :P ja bym się nie odezwała, wolałam cichaczem zniknąć stamtąd.
Ja też tak robię, budzę tż żeby małemu dał mleczko no ale on sam to nie wstanie nawet do pracy.

Cytat:
miałam zapytać, przemywacie dalej oczka solą fizjologiczną?
i czy dajecie cały czas jakiś probiotyk, bo ja nie i może źle robię?
My przestaliśmy jakieś 2 tygodnie temu.

Mały dziś pierwsza nocka 21-7 bez pobudki na mleczko myślę że już wcześniej by się udało bo generalnie to my dawaliśmy mu koło północy na śpiocha. W ogóle wczoraj wypił tylko 3 razy mleczko 210 ml słoiczek obiadku i słoiczek deserku, mało trochę :/ a piciu nie chce... pił soczki teraz mu się odwidziało... Kupiłam ostatnio herbatkę z hippa do zaparzania (bez cukru) z samych owoców, fajny skład miała, no ale Oli nawet jej powąchać nie chciał...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:49   #2464
marsi11
Zakorzenienie

hello
miałam cytować ale moje Kaziollo się obudzillo i nie mam możliwości

Szaja a w chuście karmilaś? bo ja tak nawet mam gdzieś fotę tylko kurde z czasem w ten weekend kiepsko stoję

chciałam Wam powiedziedzieć,że moje dziecko przeszlo dziś sam siebie, mega skok rozwojowy- dziś samodzielnie usiadł po czym zaczął sunąć na czworaka, w szoku jestem a najlepsze jest to,że on chyba w jeszcze większym
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:51   #2465
hope01
Zakorzenienie

już Was nadrobię, najpierw http://www.fronda.pl/a/niesamowita-h...ien,29273.html poryczałam się

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:22   #2466
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Pstryniu, nasza mala kuzynka zaczela szybciej chodzic niz siedziec ma 11 miesiecy, a siada sama dopiero od kilku tygodni
he he, zawsze to jakies pocieszenie
wiem ze przynudzam... marsi mi dala nadzieje ze i u nas cos w koncu zaskoczy

Cytat:
szaja na stojaco? Wyobrazic sobie nie potrafie.
Nawet nie marzylam, ze bede miec w 10% tak fajny uklad z t.
Wiecie, jak ma moja kolezanka? Jedzie do tesciow i jest pora kolacji. Stol jest nakryty dla 3 osob, ma sie rozumiec dla niej brakuje.
ja pierdziu!!!!

Cytat:
cycolenie było, a jakże nawet trzy razy, ale na spiocha, bez otwierania oczysków, wiec nie licze tego jako pobudki w ogole, opanowałam karmienie obu cycami z jednego boku nie chcąc koło małego ruchu robic wiszę nad nim na rękach i daje prawego cyca z lewego boku

dla mnie nie do wyobrazenia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Yellow kup sobie gaz pieprzowy, nastepnym razem gaz w reke, pytasz pana ocb jak sie sadzi gaz, kopa w jaja i spitalac xd A moze mu sie spodobalas ale wstydzil sie zagadac?
posikalam sie!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Brys w nocy strasznie mi ulewal - wrecz chlusta (wymiotowal). Caly materac byl mkry, mysle ze wyrzucil z siebie cala kasze ktora dostal na noc. Pod cisnieniem wylewal z siebie z 3 razy mleko, az mnie t trche przerazilo. I raz juz tak strasznie plakal - krzyczal - w nocy mi "histerii" nigdy nie urzadza, wiec cs musialo byc nie tak.
I teraz sie zastanawiam czy ty to mogla byc reakcja na zupke z gerbera jarzynwa? (trche mnie to dziwi bo ta sama z krolikiem przeszla) - a nie mam krolika zeby sklad porownac.
Zastanawiam sie bo raz juz takie cos przerabialam tylko chlustanie byl mniejsze, ot raz wyrzucil sie z siebie mleko - nie pwiazalam tego wtedy z niczym a teraz mi sie zdaje ze wtedy tez moglam mu pdac ta zupke jarzynowa.
Myslalam tez gruszce ktra pdalam p dluzszej przerwie d kaszy na noc (wczesniej dawalam jablk) ale juz caly slik kiedys zjadl w ten sposob i chyba nic sie nie dzialo.
Nie wiem czy mam sie mcn martwic tym co sie dzialo w nocy, bo to cos powazniejszego?

poobserwuj go, mam nadzieje ze to tylko "jedorazowy" wyskok
kurcze. a bylo juz praktycznie ok

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Czy u Was też była taka burza i ulewa?? Zalało Myszków, miejscowość obok Żarek w których jesteśmy. I moje rodzinne miasto zalało też i to bardzo. A to wszystko tylko przez jedną noc. Masakra

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,siln...categoryId=496
o matko

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

chciałam Wam powiedziedzieć,że moje dziecko przeszlo dziś sam siebie, mega skok rozwojowy- dziś samodzielnie usiadł po czym zaczął sunąć na czworaka, w szoku jestem a najlepsze jest to,że on chyba w jeszcze większym

o jejciu, ale zazdroszcze!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
już Was nadrobię, najpierw http://www.fronda.pl/a/niesamowita-h...ien,29273.html poryczałam się

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:28   #2467
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Witaj !!!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

A bo tak jakoś mi się w głowie ubzdurało, że to 'y' jest. Dziękuję za uwagę, zapamiętam !!!
nie pomyśl, tylko, że ja jakoś po złości, czy coś - nie, nie
tylko zawsze mnie to ciekawiło

Cytat:
hello

Szaja a w chuście karmilaś? bo ja tak nawet mam gdzieś fotę tylko kurde z czasem w ten weekend kiepsko stoję

brawa dla Groszka klask i:

ja sie zbieram do t.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:54   #2468
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Ola w spacerniaku
Potem sie poodnoszę, teraz idę sprzątać i może zrobię to ciasto na maslance

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373107889098.jpg (94,3 KB, 44 załadowań)
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 12:56   #2469
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373108106614.jpg (89,8 KB, 25 załadowań)
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:56   #2470
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hahahahaha Szklanka ma dobrą pamięć to mój małż...i to ja jestem od Bartka
Swoją drogą Cała masz niezłe wyczucie, bo właśnie wróciliśmy z urodzin Bartka 3-letniej córki Noooo o jego radach to bym mogła książkę dalej pisać. Już by był tom 3 Chociaż....jedna akcja była meeega niewesoła....baaardzo. Ale to grubsza opowieść. Od tamtego czasu już małż trzyma trochę dystans do rad kogokolwiek
Jestem bardzo ciekawa tej akcji

Cytat:
Szklanko mam nadzieje, ze wsyztsko bedzie oki i szybko wrocisz do zdrowia, super ze mozesz karmic

Cytat:
No i chyba jest 1 z nielicznych bezzebnych ... Pediatra mowila ze jeszcze nie widac ... w srode mialysmy szczepienie to ogladala jej dziaselka
U nas też zębów brak. Ewidentnie wszystko boli, ale nic się nie kluje jeszcze.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiem, że Twoja Dorka się póki co nie przewraca ale wykonujecie ćwiczenia i niedługo będzie hasać jak sarenka z brzuszka, z plecków.
A u nas z racji tego, że jeszcze "dużo czasu" do przewracania to nikt się tym nie przejmuje
Ty też się nie przejmuj, to na pewno z dnia na dzień przyjdzie. My mamy w poniedziałek rehabilitację, zobaczę czy coś nam powie na temat obrotów i w razie czego dam znać

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Jeszcze Wam opowiem dzisiejszą sytuację. Fajna pogoda była, więc Oli pod pachę, koc i poszliśmy do parku.
Masakra! Dobrze, że nic się nie stało, bo to tak niefajnie brzmi. Mnie kiedyś późnym wieczorem facet gonił z nożem Serio nie wiedziałam, że potrafię tak szybko biegać

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Brys w nocy strasznie mi ulewal - wrecz chlusta (wymiotowal). Caly materac byl mkry, mysle ze wyrzucil z siebie cala kasze ktora dostal na noc. Pod cisnieniem wylewal z siebie z 3 razy mleko, az mnie t trche przerazilo. I raz juz tak strasznie plakal - krzyczal - w nocy mi "histerii" nigdy nie urzadza, wiec cs musialo byc nie tak.
I teraz sie zastanawiam czy ty to mogla byc reakcja na zupke z gerbera jarzynwa? (trche mnie to dziwi bo ta sama z krolikiem przeszla) - a nie mam krolika zeby sklad porownac.
Zastanawiam sie bo raz juz takie cos przerabialam tylko chlustanie byl mniejsze, ot raz wyrzucil sie z siebie mleko - nie pwiazalam tego wtedy z niczym a teraz mi sie zdaje ze wtedy tez moglam mu pdac ta zupke jarzynowa.
Myslalam tez gruszce ktra pdalam p dluzszej przerwie d kaszy na noc (wczesniej dawalam jablk) ale juz caly slik kiedys zjadl w ten sposob i chyba nic sie nie dzialo.
Nie wiem czy mam sie mcn martwic tym co sie dzialo w nocy, bo to cos powazniejszego?
Jejku biedny Borysek a teraz już lepie? Zjadł normalnie i nic nie ulał?

Cytat:
szklanko jak zdrowie? Mam nadzieje, ze lepiej. Odniegajac od tematu; masz jeszcze problemy z zatorami?
Dziękuję, że pytasz jestem prawie głucha na jedno ucho, ciągle mi z niego leci i w dodatku w nocy zaczęło mnie boleć drugie A co do zatorów to jeszcze się pojawiają, ale na szczęście Ewcia sobie radzi z nimi w kilka minut, więc się już nimi nie przejmuję

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41662054]
a propos, na stojąco już też na ulicy karmiłam
[/QUOTE]

Ja też. Siedziałam z Małą na ławce, ale menel siadł obok nas i się wpatrywał to się zebrałam i poszłam w świat

Bo tak w ogóle to ja jestem takim typem co przyciąga meneli. Zawsze, podkreślam ZAWSZE musi się do mnie jakiś doczepić i czegoś chce, nie wiem czemu Najgorzej jak chodziłam na spacery z taką jedną koleżanką co od razu w panikę wpadała jak ktoś się do nas zbliżał i bluzgała, zamiast grzecznie odpowiedzieć i dalej iść w swoją stronę

Cytat:
Bardzo pozytywnie! Stwierdzila, ze na pewno tz bedzie lepiej ze mna niz z jakakolwiek rodaczka, ze pewnie bede go kochac, szanowac a nie wykorzytywac.
Chyba mnie zarowno t. jak i tesc polubili, a gdyby nie zaakceptowali naszego zwiazku, to uwierzcie, ze nie byloby tak, jak jest.
W ogole to, ze wczoraj moglam sie z tz zobaczyc, to byl jej pomysl. Powiedziala, ze jestesmy malzenstwem i powinnismy przynajmniej raz w tygodniu sie widziec. Czys nie jest wspaniala?
Jest Naprawdę miło czytać o Waszych relacjach, taka fajna odskocznia co do niektórych dziewczyn z problematycznymi teściowymi.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a propo zebow

http://demotywatory.pl/4164196/Dobranoc-kolorowych-snow

naprawde tak wyglada czacholec naszych pieknych bobofrutkow????
Aż mnie zaczęło boleć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:56   #2471
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Czy u Was też była taka burza i ulewa?? Zalało Myszków, miejscowość obok Żarek w których jesteśmy. I moje rodzinne miasto zalało też i to bardzo. A to wszystko tylko przez jedną noc. Masakra

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,siln...categoryId=496
Silver, u nas leje od rana, woda sie przelewa przez ulice bo rowy już nie ogarniają ilosci...
Cytat:
hello

dla Leosia, jeszcze nieraz mamę zaskoczy

Aska, dzieki za odpowiedz w sprawie pieluszek basenowych

Charlizz, mała swietna i pięknie pozuje

Pstryniu, moje plecy do tej pory nie mogą ogarnąc takiego karmienia

Blogerko, kurcze, już daaaaawno nie pisałas, zeby sie cos działo takiego.... mam nadzieje, że to byl OSTATNI raz

Hope nie do wyobrazenia...
dziec uspiony po solidnym marudzeniu- ewidentnie nie leży mu taka pogoda

FEWCIU, FEWCIU łerarju?

nie wiem, czy macie taki program LOVe, wczesniej sie nazywał weddingtv, lecą wesela nadesłane, no i sobie włączyłam, gra myzka, marsze weselne, itp, teraz leci takie z 1997 r, ahhh te stroje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:04   #2472
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
nie przemywam
i nigdy nie dawałam probiotyku..... jestem wyrodną matką

jaki tu spokój

moja lama siedzi w bujaku i pluje zmiksowałam mu przed chwila banana z brzoskwinią, jakie pysznosci troche mu podjadłam
Tez jestem wyrodna: nigdy nie robilam ani jednego, ani drugiego (przemywalam czysta woda).

blogerko sadze, ze winna jest gruszka. Przeciez sa bardzo ciezko strawne.

silver u mnie byla ulewa mega. Siostra tz i ja mokre do bielizny. Yae przesikala pieluche; deszcz jej nie tknal.

Yae poznaje rodzine tz. Kolejna ciocia przyszla nas odwiedzic.
Yae ostro przygotowuje sie do raczkowania - pupe bardzo wysoko podnosi i zaczyna sie dzwigac na rekach i nogach (brzuch jest ok. 5cm nad materacem).

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo ciekawa tej akcji

U nas też zębów brak. Ewidentnie wszystko boli, ale nic się nie kluje jeszcze.

Ty też się nie przejmuj, to na pewno z dnia na dzień przyjdzie. My mamy w poniedziałek rehabilitację, zobaczę czy coś nam powie na temat obrotów i w razie czego dam znać

Masakra! Dobrze, że nic się nie stało, bo to tak niefajnie brzmi. Mnie kiedyś późnym wieczorem facet gonił z nożem Serio nie wiedziałam, że potrafię tak szybko biegać

Jejku biedny Borysek a teraz już lepie? Zjadł normalnie i nic nie ulał?

Dziękuję, że pytasz jestem prawie głucha na jedno ucho, ciągle mi z niego leci i w dodatku w nocy zaczęło mnie boleć drugie A co do zatorów to jeszcze się pojawiają, ale na szczęście Ewcia sobie radzi z nimi w kilka minut, więc się już nimi nie przejmuję

Ja też. Siedziałam z Małą na ławce, ale menel siadł obok nas i się wpatrywał to się zebrałam i poszłam w świat

Bo tak w ogóle to ja jestem takim typem co przyciąga meneli. Zawsze, podkreślam ZAWSZE musi się do mnie jakiś doczepić i czegoś chce, nie wiem czemu Najgorzej jak chodziłam na spacery z taką jedną koleżanką co od razu w panikę wpadała jak ktoś się do nas zbliżał i bluzgała, zamiast grzecznie odpowiedzieć i dalej iść w swoją stronę

Jest Naprawdę miło czytać o Waszych relacjach, taka fajna odskocznia co do niektórych dziewczyn z problematycznymi teściowymi.

Aż mnie zaczęło boleć
Mam wrazenie, ze taka relacje zawdzieczam temu, ze odkad tz jest ze mna wyprostowaly mu sie relacje z matka.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:08   #2473
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Genialne ja kiedyś listonoszowi otwierałam i gdybym nie miała lustra w przedpokoju to chyba by się wystraszył i uciekł

Cytat:
nie przemywam
i nigdy nie dawałam probiotyku..... jestem wyrodną matką
Ja przegotowaną wodą przemywam oczka (solą tylko kilka razy, jak oczko mocno chorowało, ale nie było żadnej różnicy). Probiotyków też nie podawałam

Cytat:
ja sie zbieram do t.
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola w spacerniaku
O jak ładnie odpoczywa

Gdzieś mi zniknął cytat Marsi. dla Leo
Stary 2013-07-06, 14:09   #2474
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Ola w spacerniaku

o jaka ona fajnaaaaaaaaa

Cytat:

Cytat:
nie wiem, czy macie taki program LOVe, wczesniej sie nazywał weddingtv, lecą wesela nadesłane, no i sobie włączyłam, gra myzka, marsze weselne, itp, teraz leci takie z 1997 r, ahhh te stroje
teraz to juz nie mam czasu na takie atrakcje ale kiedys ogladalam to namietnie

a to "razem" ogladalysmy nauke jazdy? kiedy to bylo

Cytat:

Yae ostro przygotowuje sie do raczkowania - pupe bardzo wysoko podnosi i zaczyna sie dzwigac na rekach i nogach (brzuch jest ok. 5cm nad materacem).[COLOR="Silver"]

.

-----------------
ale ladnaaaaa szkoda ze przesylka trwa 4 lata
http://allegro.pl/letnia-elegancka-s...366727322.html

Stary 2013-07-06, 14:11   #2475
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Mam wrazenie, ze taka relacje zawdzieczam temu, ze odkad tz jest ze mna wyprostowaly mu sie relacje z matka.
No to masz dobry wpływ na tż i jego mama to widzi
Stary 2013-07-06, 14:13   #2476
pstryczek84
Zakorzenienie

Ja juz nie mam sily. ten moj dziec to ma chyba geny pol-czlowiecze a pol-wielbladzie!
czika czikowata taka ze hej a ten nie chce nic pic! NIC! dobrze ze cyca ciagnie chociaz...

Stary 2013-07-06, 14:36   #2477
aska27adopcje
Zadomowienie

CHwale sie Insolitowe ciasto jesczze przed posypaniem kruszonka ... ale chyba juz wiem, ze cos spieprzylam, bo krusonka byla plynna, ale jakos ja pomalu lyzeczka rozlalam na tym ciescie S
Grila dzis mam u rodzicow, gorzej jak nie wyjdzie to bede w pospiechu szukac cukierni

A tu ulubiona pozycja mojej cory, zawse jak sie budze wita mnie w tej pozycji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1010306_570163709701041_705449411_n.jpg (73,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1014395_570165593034186_164331721_n.jpg (59,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1044495_570165639700848_510161087_n.jpg (68,9 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-07-06, 14:50   #2478
ilkas
BAN stały

Cześć dziewczynki

Emilka tak wczoraj zabalowała na tych urodzinach Oliwki (córki Bartka ), że dzisiaj zapłakała o 7, dałam jej smoka i ....spała do 10!! Caaaałą noc (od 22) bez ani jednej pobudki na mleko

Ja właśnie skończyłam sprzątać chatę i jestem wykończona.
Dzisiaj jedziemy do moich rodziców na obiad, potem zostawiamy z nimi Milkę i jedziemy sami do kina.. Potem wracamy do nich i już tam zostaniemy na noc.
Eh..kino...nie wiedziałam, że może sprawić człowiekowi tyle radości
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:58   #2479
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to juz nie mam czasu na takie atrakcje ale kiedys ogladalam to namietnie

a to "razem" ogladalysmy nauke jazdy? kiedy to bylo
noooo, razem
a ja prasowanko uskuteczniałam, to co mi szkodziło sie przy tym zrilaksowac
Cytat:
Ja juz nie mam sily. ten moj dziec to ma chyba geny pol-czlowiecze a pol-wielbladzie!
czika czikowata taka ze hej a ten nie chce nic pic! NIC! dobrze ze cyca ciagnie chociaz...
: hahaha: podeslij chociaz troche cziki, bo nas zaleje
Cytat:
CHwale sie Insolitowe ciasto jesczze przed posypaniem kruszonka ... ale chyba juz wiem, ze cos spieprzylam, bo krusonka byla plynna, ale jakos ja pomalu lyzeczka rozlalam na tym ciescie S
Grila dzis mam u rodzicow, gorzej jak nie wyjdzie to bede w pospiechu szukac cukierni

piękna córa
i za zdolnosci kulinarne

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Aska, płynna kruszonką przebiłas nawet moje piewsze gotowanie makaronu jeszcze z czasów gimnazjalnych- na zimną wode
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:04   #2480
aska27adopcje
Zadomowienie

Sylwietta kruszonka kruszonka, ladnie sie przyrumienila, ale cholera jak wbijam patyka w ciasto to jest jeszcze plynne a piecze sie juz 35 min ( w przepisie jest 30-40 ) ... ciekawe jaki ma insolito piekarnik, bo ja mam elektryczny ... Dalam teraz pieczenie od dolu i 170 st na nastepne 15 min ... jak bedzie nadal mokre to ustawie chyba 150 i bede piekla dalej ... w sumie nie bylo w przepisie ilosci owocow, a ja dalam 700 gr truskawek, 2 nektarynki i pol opakowania malin ... moze za duzo
Stary 2013-07-06, 15:12   #2481
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mam do nadrobienia bagatela 6 stron! Więc troszkę Was pospamuję Bo potem pozjada mi cytaty i dopiero będę zła

Cytat:
uwaga!!
ide z moim debiutanckim biszkoptem : hahaha:
Biszkopt jak ta lala

Cytat:

Fotki ze spotkanka w k.
Super fotki! Fajnie, że się spotkałyście

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kochane jestescie, ze o mniie pytalyscie. Takze jak pisalam pociag przyjechal spozniony, a w czasie podrozy jeszcze dolozyl i zamiast 11h jechalismy 13,5h :/
Na szczescie Kubus byl wyjatkowo grzeczny. Spal cala noc, przy jedzonku nawet oka nie otworzyl. o 7 pobudka i rozgladal sie jak szalony, bo nie wiedzial co sie dzieje

Teraz mnie dluuugo z wami nie bedzie, tz po tygodniu wyjezdza, pewnie wtedy wroce do Was na stale

Kubus po prostu wie jak i kiedy się zachować Super że podróż udana i wracaj do nas szybko bo będziemy tęsknić

Cytat:
Dziewczyny co ja przeżyłam wczoraj .
Biedactwo Mam nadzieję, że lepiej się czujesz

Cytat:
teraz ja sobie pogadam.

mam wrażenie, że Julka mało je.
Dzisiaj zjadła o 5 120 ml mleka, po 10 160 ml , po 13 pół obiadków, popiła sokiem, (w ciągu dnia wypije butelke 125 ml) później gdzieś za godzine dałam jej deserek i zjadła no moze większą połowe (albo i nie ) i teraz niedawno znów 120 ml mleka.
przestań, zobacz jak jest gorąco, pewnie zwyczajnie nie chce jej się jeść. Wygoń czikę do Nancy jak obiecałaś i wróci apetyt

Cytat:
a tak zasnęła właśnie- miałyśmy iść na spacer... chyba ją wystawie na balkon w takiej sytuacji
.
Jak mała Dama
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:26   #2482
aska27adopcje
Zadomowienie

Witaj Fewciu, duzo dziewczyn pytalo o Ciebie
Kurde a mi to ciasto nie wyszlo, przez kruszonke, tego masla jest za duzo i plywa po wierzchu, odkroilam kawalek i w smaku jest niezle, ale strasznie wilogotne w srodku ...posypalam teraz to maslo maka po wierzchu i znow wsadzilam .... Kurde lipa straszna, a takie mialo byc latwe ... i na kruszonke kupilam prawdziwe maslo, a zawsze dawalam kasie ... a teraz se mysle nie bede skapic i co ... zonk maslo plywa po ciescie
Stary 2013-07-06, 15:28   #2483
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
witaj

Cytat:
o to moja sie obraca- chociaż tyle hehe i nawet już ładnie na rączkach się dźwiga do góry
ale nie umie z brzuszka na plecki. coś tam próbuje, ale jeszcze jej nie wyszło...
mojej się odwidziało przewracanie, obróciła się pare razy i teraz już nie chce

Cytat:
ale dzisiaj cisza...

fewcia
szaja
sylwietta
illusion

gdzie Wy ?
i reszta gaduł.. gdzie się pochowała?
Znowu mnie od gaduł przezywają

Cytat:
Ja jestem z Wami duchem :P

Siedzimy sobie nad wodą na laweczce

Daria leży w wózku i pluje

Jestem strasznie ciekawa co u Was
Tęsknię
my też tęsknimy

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A ja dziś zrobiłam pierogi z jagodami (mama mi jagody przywiozła bo nazbierała). Fakt że robiłam je pół dnia bo przy moim ruchliwym dziecku nie da się inaczej ale wyszły pyszne. Zjadłam pierdyliard i mąż drugie tyle i pochwalił że bosssskie.
I właśnie przez te pierogi mnie nie było
pierogi!!! mniam! Chyba kupie jagody w tym tyg i też będę robić. A kiedy jagody sa najtańsze? Bo bym zamroziła może troszkę

Cytat:
już któras mówiła o tym kiedyś. A ogólnie polecacie huggisy? U mnie w biedro już od dawna na promo i nie kupowałam bo moja siostra nie polecała ale w sumie co ona sie zna ja teraz Pampersow używam ale mam już tylko jedną paczkę, po cenie regularnej nie zamierzam kupować a dady śmierdza. Jak w ciągu dwóch tygodni nie pojawi sie jakas promo to kupię huggisy
My mieliśmy raz huggisy, ale Malutka miała czerwony tyłeczek. Taka delikatna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 15:31   #2484
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

super ciacho wyglada a cora sama slodycz, mniam mniam

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Kurde a mi to ciasto nie wyszlo, przez kruszonke, tego masla jest za duzo i plywa po wierzchu, odkroilam kawalek i w smaku jest niezle, ale strasznie wilogotne w srodku ...posypalam teraz to maslo maka po wierzchu i znow wsadzilam .... Kurde lipa straszna, a takie mialo byc latwe ... i na kruszonke kupilam prawdziwe maslo, a zawsze dawalam kasie ... a teraz se mysle nie bede skapic i co ... zonk maslo plywa po ciescie
dla mnie nie ma latwych ciast
moze jeszcze da sie uratować

Stary 2013-07-06, 15:37   #2485
aska27adopcje
Zadomowienie

Pstryczku ale jak uratowac, jak na zlosc nie ma Marsi, moze by jaka rada rzucila .. Juz to maslo zbieralam lyzeczka i wylewalam, a teraz wzielam recznik papierowy i odsaczalam .. im wiecej odsaczam tym masla jest wiecej Co najlepsze oszatkowalam juz kawalek, przy probach i jest dobre ... Mimo ze surowe w srodku
Stary 2013-07-06, 15:37   #2486
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Wiecie że mamusie listopadowo-grudniowe 2012 mają dopiero trzecią część na odchowalni? I tą trzecią to mają od początku maja.
A my już w połowie VI
To z nimi jest coś nie tak czy z nami?
Bo my jesteśmy THE BEST!

Cytat:
Dobranoc. Mam nadzieję że Blanka będzie dziś znowu ładnie spała

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
testowaliśmy krzesełko dzisiaj chyba się podobało, tylko wkurzał się na szelki; i od chrupek kuku był zalepiony wszędzie tam, gdzie wystawał ponad tackę
ale fajnie wcina

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Illusion, obstawiam, że z nami. Wizażoholiczki jedne.

TŻ poszedł na kawalerski, więc dzisiaj z ciastem w ręku spędzam wieczór w wyrze, ahhh. Obejrzę sobie jakiś babski film i się poudzielam, a co tam. A jutro moja impreza.
Jeszcze nie doczytałam czy pisałaś, ale mam nadzieję, że TŻ zadowolony z imprezki.
I życzę super party dzisiaj

Cytat:
Fewciu, oby noc była lepsza
:roza BYŁA!!!!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale czika dzisiaj ale w parku w ogóle nie było tego czuć !!! wiało tam, że hej i dziś karmiłam pierwszy raz publicznie !!!!
Mąż poszedł tradycyjnie przy piątku na piwko , Zuzia już śpi a ja na razie na necie, muszę się iść wykąpać, ale co to za kąpiel taka ekspresowa :P
A wrzuciłam zdjęcia do klubu, bo chyba już dawno nic nie pokazywałam
Mój też był wczoraj na "piwie", miał wrócić zaraz po mnie (poszliśmy razem, ale Blanka zmęczona więc ja wróciłam ja położyć), a wrócił po 23 Stracił rachubę podobno

Cytat:
Ellmi, my też przeszliśmy na 4 i też tylko dlatego, że innych w domu nie było

My przeszliśmy na 4, bo Blanka, może nie wygląda ale ma serdelki i uciskały ją 3.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
A w załączniku Zosiek

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
hejka

Wczoraj badałam Blanki mocz po raz drugi i wyszło wszystko OK

Cytat:
Zosia śliczna a inspiracje na ciasta ja czerpi,ę TUTAJ
ja jak jeszcze piekłam, to też Jak przestanę KP, to będę znowu szaleć
Stary 2013-07-06, 15:54   #2487
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
No to masz dobry wpływ na tż i jego mama to widzi
Pewnie tak
Przekonalam sie, ze stosunek jaki ma syn do matki, przeklada sie pozniej na relacje w zwiazku i troszke musialam "powplywac"
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 16:09   #2488
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no właśnie... co z arbuzem ??? od kiedy?
toz to sama woda

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
U nas ten Dentinox się sprawdza - dzisiaj mała przebudziła się z poobiedniej drzemki z płaczem, myśleliśmy, że głodna - TŻ dał mleko, to jeszcze większy płacz był. Posmarowałam więc Dentinoxem i od razu spokój, uśmiech na buziaku.
my też kupiliśmy, Malutka jak mocno marudzi i pcha rączki do buzi, to właśnie pomaga.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Padam, boję sie ze nie poradzę sobie z sesją. Wieczorami ledwo żyję a dopiero wtedy mogę sie uczyć, wczoraj zasnelam z tabletem z otwarta książką...://

.
jak to sobie nie poradzisz?! Przecież Ty jesteś stworzona do swoich studiów!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41659837] -

dlatego dziewczyny nie warto się spinać wiadomo, że fasolki po bretońsku nie podajemy :d[/QUOTE]

Cytat:
oaha, jutro jedziemy do t. ciekawe co to będzie...
trzymam mocno kciuki za Was

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41660370]Dziewczyny, mam pytanie, powiedzcie mi, ile macie ubrań takich normalnie do chodzenia -[/QUOTE]
z racji, że moja praca wymaga eleganckiego stroju, to mnóstwo! za to cierpię na chroniczny brak dresów

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam opowiem dzisiejszą sytuację.
Uważaj! Wiem co mówię......

Cytat:

coś fewci wczoraj nie było po południu i dziś z rana też nie zdała relacji z nocki.

fewcia, gdzie się podziałaś?
jestem jestem, od rana w biegu Już zaraz zdam relację ze wszystkiego

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
właśnie, też mnie wczoraj wieczorem zastanawiało gdzie jest fewcia ?
już już

Cytat:
Fewcia pisala kolo 20,30 ze idzie sie polzyc spac

Cytat:
Ale super teściowa! dla Niej !

Cytat:

Dobra lecę szykować siebie i młodego bo na ten roczek chrześniaka jedziemy. Dobrze że dzisiaj mniejsza czika. Buziaki
udanej imprezki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41662054]dzisiaj idziemy ćwiczyć, może coś nowego pokaże to zdam relację a potem poproszę męża by nagrał nas, to sobie zobaczysz jak ćwiczyć.
[/QUOTE]
z niecierpliwością czekam na filmik

Cytat:
FEWCIU wyspałyscie sie kochane?
TAK!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
hello

Cytat:
Silver, u nas leje od rana, woda sie przelewa przez ulice bo rowy już nie ogarniają ilosci...
FEWCIU, FEWCIU łerarju?
U nas super ekstra mega ostra czika!

Cytat:
miło

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Poczytałam Was gaduły a teraz się chwalę, tzn. moją córe chwalę!

Chcę więcej takich nocy!!!!!!!!!!!!!

Blanka padła o 20.15, dosłownie padła, bo zasypiała z płaczem na ustach, taka była zmęczona Sama zasnęła!!! Nawet jeść nie chciała, dopiero potem na śpioszka jej dałam. Więc ja tylko obejrzałam kawałek meczu, bo myślę sobie ciężka noc przed nami. A tu mega miła niespodzianka!
Blanka zaczęła się wiercić dopiero po 2 w nocy! Szybko zrobiłam butle, dałam jeszcze na śpiocha, zasnęła przy jedzeniu. Potem wiercenie dopiero o 5! Więc znowu szybko mała porcja mleczka i spała do 7.30!!!! ja chcę więcej takich nocy. Moja kochana Tatuś wrócił późno więc kochana córunia tatunia pozwoliła Mu się wyspać.

A dzisiaj sama zasnęła w leżaczku jak robiłam obiad w kuchni, więc myk ja do łóżeczka i spała 45min

A dzisiaj od rana w biegu, zakupy, fryzjer TŻ, sprzątanie, obiad, teraz chlebek się piecze i idziemy na spacerek Będę później.
Stary 2013-07-06, 16:24   #2489
aska27adopcje
Zadomowienie

No nic jade do rodzicow, ciasto jest jeszcze surowe w srodku, ale przy brzegach jest oki ... no ale pieklo sie prawie 2 godziny ... maslo wsiaknelo Nie wiem czego to wina za duzo owocow czy plynna kruszonka

Na fotce jakies takie ciemne wyszlo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 485446_570199873030758_1432136666_n.jpg (93,1 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-07-06, 16:56   #2490
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczku ale jak uratowac, jak na zlosc nie ma Marsi, moze by jaka rada rzucila .. Juz to maslo zbieralam lyzeczka i wylewalam, a teraz wzielam recznik papierowy i odsaczalam .. im wiecej odsaczam tym masla jest wiecej :D Co najlepsze oszatkowalam juz kawalek, przy probach i jest dobre ... Mimo ze surowe w srodku
cuda jakies normalnie!
a moze takie ma byc

Cytat:
No nic jade do rodzicow, ciasto jest jeszcze surowe w srodku, ale przy brzegach jest oki ... no ale pieklo sie prawie 2 godziny ... maslo wsiaknelo Nie wiem czego to wina za duzo owocow czy plynna kruszonka

Na fotce jakies takie ciemne wyszlo
mimo wszystko smakowicie wyglada...
moim zdaniem za duzo owocow

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poczytałam Was gaduły a teraz się chwalę, tzn. moją córe chwalę!

Chcę więcej takich nocy!!!!!!!!!!!!!

nalezalo sie Wam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości