Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 15:13   #1231
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

czym czyścicie noski? kupiłam aspirator canpol i gruszkę, ale te końcówki są za szerokie do tych maleńkich dziurek w nosku
Stary 2013-07-06, 15:15   #1232
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
czym czyścicie noski? kupiłam aspirator canpol i gruszkę, ale te końcówki są za szerokie do tych maleńkich dziurek w nosku
fridą ale nie wciskam końcówki do dziurki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:37   #1233
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
mam 1 pytanko czy mozna mieszac mm z moim mleczkiem? tzn np. 60-70 ml mojego i do tego mm np.60 ml. i to wymieszać?

Póki co średnio co 1,5h odciągam 60-70 ml.

Mam pytanie- czy zdarza wam sie ze jak dziecko zje porzadnie ( mówię tu o tej zalecanej dawce czyli dla mojego do 110 ml)i nie śpi to mimo, że je nosicie, tulicie, mówicie do niego to marudzi czasami i nawet zapłacze?
bo nie wiem czy my coś źle robimy, że on np. po 20-30 min. na rekach popłacze czy po prostu tak dzieci mają i nie przejmować się?
nie wiem czy mozna mieszac ale mozesz na pewno dac jako dwa dania
a odciagasz super ilosci!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:38   #1234
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
mam 1 pytanko czy mozna mieszac mm z moim mleczkiem? tzn np. 60-70 ml mojego i do tego mm np.60 ml. i to wymieszać?

Póki co średnio co 1,5h odciągam 60-70 ml.

Mam pytanie- czy zdarza wam sie ze jak dziecko zje porzadnie ( mówię tu o tej zalecanej dawce czyli dla mojego do 110 ml)i nie śpi to mimo, że je nosicie, tulicie, mówicie do niego to marudzi czasami i nawet zapłacze?
bo nie wiem czy my coś źle robimy, że on np. po 20-30 min. na rekach popłacze czy po prostu tak dzieci mają i nie przejmować się?
Z mieszaniem są różne szkoły. Ja mieszałam i mama narzeczonego Matyldy też mieszała. Tylko oby dwa mleka osobno szykujesz.

Zdarza jej się obeżreć jak bąk a i tak marudzi bo np nie może zasnąć. Teraz się najadła, opiła i tak chciała zjeść rękę, marudziła na rękach. Posadziłam w foteliku i w mig zasnęła.

My jedziemy na imieniny i na odbiór grillo-wędzarni mam zamiar wypić piwska (aleee jestem wyrodna matka, zamiast dziecku dawać cyca to będę piwsko chlać ) o ile będą

Miłego weekendu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 15:59   #1235
cloche
Zakorzenienie

moj slaby maluch ciagle wisi na cycu a niby ma to byc zbyt meczace dla niego... no ale sprobuj go oderwac, toooo jesli bedzie przybieral ladnie na cycku, to mozemy tak kontynuowac
Stary 2013-07-06, 16:46   #1236
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Dzis odwiedzila mazurska rodzinka. 7osob i 4o latek
Zu spisala sie na medal, spacer potem lezala i gadala i spala. Teraz tez zasnela i dala mi poywac. DIs jeat aniol

Humor mam fajny i dostalam pol pokoju prezentów lacznie z super krzeslem do karmienia bo to "juz niedługo"
I opchnelam rozek i wszystkie male ciusKi bo mama tej mojej kumpeli w koncu urodzila chlop 3,6kg wagi a krotki tak ze na hwalt pryjeDzali po ciuszki hehe. No, to jest dobry dzien. Az z radoaci walne wievzorem mini piwko

Jest git.
Aa i dostalam lozeczko turystyczne z przewijakiem i zabawkami. Calosc sklada sie w mini pudelko. Poszlo do rodzicow, bede mogla vzasem opchnac im core

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:04   #1237
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Mój młody pospał od 20 do 3.40 - ponad 7 godzin i nawet zrobił sam kupę bez moich masaży, męczył się przy tym ale zrobił
Brawo!!! Tylko cicho sza bo się odmieni:-P

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja zwazylam mlodego i wazy okolo 5,700 ma 2 mc i 6 dni

brawo Michasiu!!!!:-*

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mój W rzadko robi sam kupkę przez te cholerne zalegające w jelitach gazy
kupę robi podczas używania WINDI...

==
kurna mać za chwilę przyjeżdżają moi "cudowni" teściowie
a ja jestem wyrąbana

ehhh dzisiaj nie ręczę za siebie
tylko spokój Cię uratuje:-D

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Z mieszaniem są różne szkoły. Ja mieszałam i mama narzeczonego Matyldy też mieszała. Tylko oby dwa mleka osobno szykujesz.

Zdarza jej się obeżreć jak bąk a i tak marudzi bo np nie może zasnąć. Teraz się najadła, opiła i tak chciała zjeść rękę, marudziła na rękach. Posadziłam w foteliku i w mig zasnęła.

My jedziemy na imieniny i na odbiór grillo-wędzarni mam zamiar wypić piwska (aleee jestem wyrodna matka, zamiast dziecku dawać cyca to będę piwsko chlać ) o ile będą

Miłego weekendu
napij się za mnie i baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zu spisala sie na medal, spacer potem lezala i gadala i spala. Teraz tez zasnela i dala mi poywac. DIs jeat aniol

Humor mam fajny i dostalam pol pokoju prezentów lacznie z super krzeslem do karmienia bo to "juz niedługo"
I opchnelam rozek i wszystkie male ciusKi bo mama tej mojej kumpeli w koncu urodzila chlop 3,6kg wagi a krotki tak ze na hwalt pryjeDzali po ciuszki hehe. No, to jest dobry dzien. Az z radoaci walne wievzorem mini piwko

Jest git.
Aa i dostalam lozeczko turystyczne z przewijakiem i zabawkami. Calosc sklada sie w mini pudelko. Poszlo do rodzicow, bede mogla vzasem opchnac im core

Meegaa!!!:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:08   #1238
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Miłego weekendu
wyrodna to ty jestes dla matek karmących.. aaaale bym sie tego piwka napila...

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Jest git.

same dobre wieści...

A i mialyśmy się motywować do ćwiczen po porodzie... Wiec co tam dziewczyny robicie coś ze soba zeby być super lasencje? I czy pamiętacie o mięśniach Kegla??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:15   #1239
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Można, ja tak robiłam jak zaczynałam wprowadzać mm u starszego syna. Tak żeby brzuszek się przyzwyczaił.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:19   #1240
maarchewka
Zakorzenienie

A i zapisałam młodego do żłobka

Wojtek
Stary 2013-07-06, 17:43   #1241
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
witam w klubie a juz sie dostal czy w kolejce czekacie?
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 17:53   #1242
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Ja mam gruszkę,najmniejszy rozmiar i jest ok

Cytat:
super

Ja mam kichę bo u nas żłobka nie ma,przedszkole od 3 lat. A chciałabym do pracy pójść. Na nianie mnie niestać. Do dupy z taką dupą:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 17:58   #1243
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Jasna dupa! Zlobek! Zapomnialam.. Kolo mnie jest z 5czy 6zlobkow ale chve uniknac ponad wszystko i niewiem jak to zrobic

Pochwalilam Z to teraz marudzi. Ale za pol godz zrobimy sobie jeszcze spacer to moze wyluzuje przed snem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 18:03   #1244
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

magiusa ja mam ponad miesiecznego ssaka, ktory sobie mnie cycka jak mu sie podoba, do odciagania jak dobrze pojdzie to co 5 godzin dojde... i wlasnie doszlam. juz 10 minut pompuje i mam jakis 20 ml
mi polozna mowila, ze maluchy jedza tak orientacyjnie 1/6 swojej wagi na dobe. czyli 3kilowy dzieciak okolo pol litra obala - rozlozmy to na 6 posilkow, to mamy niecale 85ml co 4h.
Stary 2013-07-06, 18:57   #1245
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
magiusa ja mam ponad miesiecznego ssaka, ktory sobie mnie cycka jak mu sie podoba, do odciagania jak dobrze pojdzie to co 5 godzin dojde... i wlasnie doszlam. juz 10 minut pompuje i mam jakis 20 ml
mi polozna mowila, ze maluchy jedza tak orientacyjnie 1/6 swojej wagi na dobe. czyli 3kilowy dzieciak okolo pol litra obala - rozlozmy to na 6 posilkow, to mamy niecale 85ml co 4h.
No tylko ja nie pompowałam do teraz ani razu. Tzn. do tej rozmowy z peditrą. Dopiero dziś zaczęłam.
Niestety musieliśmy jechać do mojej mamy więc dziś tylko 2x odciągnęłam co 1,5h, bo kolejna przerwa to 3h, ale za to po 3h udało mi się odciągnąć prawie 150ml wiec nie jest najgorzej raczej....co pozwala mi powoli mysleć, że pediatra nie ma racji.
Jakkolwiek mój Bączek mimo, że miesiąc skończy 12.07. to z dzisijszych butelkowych obserwacji widzę, że pije po 110-120 ml.
No spróbuję dziś jeszcze za 1,5 h znów odciągnąć, a póżniej już magazynuję na noc Bo w nocy z cycka chcę karmić a jutro powtórka, a później mam nadzieję, że w tygodniu moje dziecie da mi choć raz dziennie odciagać coś laktatorem bym laktację utrzymała

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 19:49   #1246
cloche
Zakorzenienie

jak to dopiero poczatek, kochana, to ci twoj ssaczek niezle laktacje rozkrecil bez niczyjej pomocy pediatra stanowczo nie ma racji! jak po 3h taka ilosc odciagnelas, a wczesniej nie mialas z cycow kamieni, to znaczy, ze Darek z ciebie tyle mniej wiecej ciagnal - tylko pozazdroscic ja musze rozkrecic swoje cyce, bo mlody ma sie stanowczo lepiej po moim mleku niz po tej humanie...
Stary 2013-07-06, 20:08   #1247
banka26
Zakorzenienie

HELOO
moj zasnal a powinien jesc o 21 za 15 min jak nie wstanie to na spiocha go nakarmie i do lozeczka, powiem Wam ze juz powoli ogarnelam sie i nie latam jak maly kweknie czy jeczy albo poplakuje i bywa ze sie sam uspokaja jak juz drze sie tak ze sie zanosi to ide a tak to robie swoje hehhe a i jakos dzisij - nie bede chwalila heheh
mail duzo czuwania ale dawal rade to na zabwki popatrzyl to na baje hehe to z mama pogadal ..moze nocka bedzie fajna
a wy gdzie pouciekalyscie?????
popijam warke radlera 2% i dlubie slonia
a dziewczyny po cc smarujecie juz blizne contatubexem??
Stary 2013-07-06, 20:27   #1248
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
witam w klubie a juz sie dostal czy w kolejce czekacie?
nie no co Ty, w kolejce siostra TZa zapisała swoją w styczniu jak miała miesiąc to teraz dalej jest w oczekujacych.. mowila ze jak dobrze pojdzie to w nastepnym roku na wrzesien dostanie miejsce..ja tez bym tak liczyla ze w przyszlym roku we wrzesniu.. chociaz i tak bym go wczesniej nie dala..

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ja mam kichę bo u nas żłobka nie ma,przedszkole od 3 lat. A chciałabym do pracy pójść. Na nianie mnie niestać. Do dupy z taką dupą:-/

to ile mieszkancow ma ta Twoja miejscowosc? bo nawet w moim rodzinnym miescie jest zlobek.. a tam 20 tys tylko.. albo moze nawet 2 żlobki?? straszna dupa..

Cytat:
HELOO
moj zasnal a powinien jesc o 21 za 15 min jak nie wstanie to na spiocha go nakarmie i do lozeczka, powiem Wam ze juz powoli ogarnelam sie i nie latam jak maly kweknie czy jeczy albo poplakuje i bywa ze sie sam uspokaja jak juz drze sie tak ze sie zanosi to ide a tak to robie swoje hehhe a i jakos dzisij - nie bede chwalila heheh
mail duzo czuwania ale dawal rade to na zabwki popatrzyl to na baje hehe to z mama pogadal ..moze nocka bedzie fajna
a wy gdzie pouciekalyscie?????
popijam warke radlera 2% i dlubie slonia
a dziewczyny po cc smarujecie juz blizne contatubexem??
wlasnie dzisiaj straszna cisza a Ty karmisz kp czy mm?? bo się zastanawiam czy przy KP to bym mogla takiego 0,3 radlerka obalic.. on tylko 2% ma..Co myślicie??

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A dziewczyny czy można z rozstępami pójśc do dermatologa czy on nie wiele zaradzi i mnie wyśmieje??

Wojtek
Stary 2013-07-06, 20:32   #1249
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nie no co Ty, w kolejce siostra TZa zapisała swoją w styczniu jak miała miesiąc to teraz dalej jest w oczekujacych.. mowila ze jak dobrze pojdzie to w nastepnym roku na wrzesien dostanie miejsce..ja tez bym tak liczyla ze w przyszlym roku we wrzesniu.. chociaz i tak bym go wczesniej nie dala..

to ile mieszkancow ma ta Twoja miejscowosc? bo nawet w moim rodzinnym miescie jest zlobek.. a tam 20 tys tylko.. albo moze nawet 2 żlobki?? straszna dupa..

wlasnie dzisiaj straszna cisza a Ty karmisz kp czy mm?? bo się zastanawiam czy przy KP to bym mogla takiego 0,3 radlerka obalic.. on tylko 2% ma..Co myślicie??

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A dziewczyny czy można z rozstępami pójśc do dermatologa czy on nie wiele zaradzi i mnie wyśmieje??
no wlasnie ja 254 w jednym w drugim 500 ponad...
nie ja mm jak bym kp to bym nie pila ;(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 20:53   #1250
cloche
Zakorzenienie

oj tam, taki maly radlerek bezposrednio po karmieniu mozna. tego alkoholu to za 2 godziny nie bedzie. no i kefir zdrowy, a tez moze miec nawet 2% alku

niech mi ktoras pobudzi ta cholerna laktacje, bo kuleje ostatnio...
Stary 2013-07-06, 21:01   #1251
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale super wieści
Mały padł po kąpieli i teraz grzecznie zasypia w łóżeczku..
szkoda tylko, że ze smokiem
a tak prawie nigdy nie dostawał smoka..
dzieci szybko się przyzwyczajają.. dziś poszliśmy dalej na spacerek i się rozryczał więc daliśmy mu smoka (taki był happy, że szok) no i teraz też już zasypiał na cycu i smoka musiałam mu dać..
eee Nela tez miała okres, ze smok był jej największym przyjacielem. ledwo wypadl z buzi i już stekanie i nawolywanie by ja ratować a od kilku dni sama go wypluwa i woli sobie pogadać :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:02   #1252
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam, taki maly radlerek bezposrednio po karmieniu mozna. tego alkoholu to za 2 godziny nie bedzie. no i kefir zdrowy, a tez moze miec nawet 2% alku

niech mi ktoras pobudzi ta cholerna laktacje, bo kuleje ostatnio...
balabym sie heee podlacZ sie na noc pod dojarke heee
a jak Florus szwy ma zdjete? rana moze go bolec jeszcze? taki maly a musial kuz cierpiec... moj przy brzuszku strasznie cierpi a co tu mowic o ranie.. wrrr
Stary 2013-07-06, 21:07   #1253
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Diabli my karmimy sie only cycem patentu zadnego na to nie mam, samo wyszlo tak jakos w zamian za takie 8 godzin snu w dzien prawie w ogole nie spi, cos za cos
chyba sprawdzałabym czy oddycha tak mnie polozna na początku wkrecila w to wybudzanie i karmienie co 2 godz., ze teraz co 3-4 godz. zawsze jest cyc. w nocy max. 5 godzin snu, ale już mi ciężko, a poza tym ciagle mysle o pelnej pieluszce i biednej pupci. wole przebrać i wtedy już cycus musi być

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj byłam na zakupach kupiłam sobie kreacje na chrzciny
A najlepsze jest to, że upatrzyłam sobie dwie i nie mogłam się zdecydować. Wróciłam do domku z jedną, a Tż cichaczem pojechał do tego sklepu i kupił mi tą drugą
On jest taki kochany..
troszkę byłam zła.. bo powinniśmy pooszczędzać, no ale sukienka jest cuuudna
jaki kochany maz teraz musisz nam wstawić fotke w nowej kreacji

Cytat:
mój też wcześniej jak mu Tż chciał wcisnąć smoka to nim pluł, teraz też jak dostał to wypada i wtedy jest panika.. ale jak mu się przytrzyma to ssie jak szalony
przejdzie mu niedługo odkryje raczki, gaworzenie, mlaskanie i obracanie jezorem smok zejdzie na dalszy plan
Stary 2013-07-06, 21:09   #1254
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
balabym sie heee podlacZ sie na noc pod dojarke heee
a jak Florus szwy ma zdjete? rana moze go bolec jeszcze? taki maly a musial kuz cierpiec... moj przy brzuszku strasznie cierpi a co tu mowic o ranie.. wrrr
jak by sie tak dalo, to bym sie podlaczyla
po operacji zostala tylko taka kreseczka. no ale beda jeszcze 2 razy cieli, wiec kto tam wie jak to ostatecznie bedzie sie prezentowac... wydaje mi sie, ze go to nie boli. z reszta zalezy od humoru. raz przy pobieraniu krwi sie drze, a nastepnym razem tak sie skupia na robieniu w majty, ze igla mu nie straszna
Stary 2013-07-06, 21:21   #1255
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,
Ale ja się z Wami bardzo w tym zgadzam, co więcej moim zdaniem jakbym miała stawiać to faktycznie na niedopojenie ( choć znamion niedopojenia nie ma typu zapadnięte ciemiączko czy też ten fałd skórny nie wraca na miejsce) ale moja pediatra się uparła...no i co? mam ją oszukać na nast. spotkaniu, że tak robiłam jak zaleciła?
Liczę na to, że 1 weekend nie zaszkodzi , więc już zrobię jak chce, ale po weekendzie liczę na ogromne ilości przy odciąganiu laktatorem i powrót całkowity do piersi.
nam pediatra kazal dokarmiać mm po cycu, ale powiedziałam mu, ze będę dokarmiać swoim odciagnietym mlekiem, bo nie sadze żeby było mało wartościowe (tłusty kożuch w lodowce) albo żeby było go za mało (cyce produkują ile dala fabryka ). po tygodniu było pol kg więcej i pediatra odpuscil :P
nie spodziewaj się rzeki mleka jeśli przerzucisz się na laktator - wtedy cyce mniej produkują niż jak ssie dziecko (nie ma tych igiełek w drugim cycu :P)

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
aha! mlody ma niecale 3500g. moze bez szalu, ale jak na pooperacyjnego dzieciaczka to gicior! tyc zaczal dopiero 2 tyg temu, czyli przez 2 tyg przybral 600g
mamuska, 300 na tydzień to piękny wynik

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Diabli zazdroszczę Ci tej rzeki mleka, ba! morza mleka!
może musisz zaspiewac swoim cycusiom? na moje działa nasz hit: "mleeeeczko mleczko dla Neluuusi, to jest preeezeeeent od mamuuuuusi"
Stary 2013-07-06, 21:21   #1256
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mamuska, 300 na tydzień to piękny wynik
no ale mial sporo zapasow mojego mleka z czasow okolooperacyjnych, a potem do mleka dodawane byly "dopalacze" taki proszkowy dodatek do mleka matki, dodatkowe kalorie dla niejadkow lub dzieci po takich przygodach szpitalnych na przyklad. teraz tego dodatku nie daje, bo mi sie zdawalo, ze z brzuchem niebardzo bylo... no i chce zobaczyc, czy bedzie ladnie przybieral bez tego tylko musze naprodukowac
Stary 2013-07-06, 21:24   #1257
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecko wróciło na swój tor spania. Czyli standard pobudka po 1 i po 5. A już myślałam, że będzie gnić codziennie tak długo Jeszcze spięłam się wieczorem z chłopem, bo taki typ, że wiecznie robi hałas. Co by kuźwa nie robił to hałasuje. Albo co szturchnie, albo zrzuci, albo rzuci, albo trzaśnie Przyjechał z pracy, wchodzi na paluszkach, robi po cichu, zbliża sie do łóżeczka i co? I ☠☠☠ pęk kluczy spadł my na podłogę robiąc taki hałas, że umarlaka by obudził. Jesoooo chyba mi się okres zbliża
ale pech. u nas mala lubi hałas, wiec tatuś może bezkarnie szalec
Stary 2013-07-06, 21:25   #1258
maluska88
Raczkowanie

dziewczyny polecam http://www.youtube.com/watch?v=v1YlQv3IXu8 fajne ćwiczonka ja Właście będę robić bo mody spi
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:31   #1259
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
jak by sie tak dalo, to bym sie podlaczyla
po operacji zostala tylko taka kreseczka. no ale beda jeszcze 2 razy cieli, wiec kto tam wie jak to ostatecznie bedzie sie prezentowac... wydaje mi sie, ze go to nie boli. z reszta zalezy od humoru. raz przy pobieraniu krwi sie drze, a nastepnym razem tak sie skupia na robieniu w majty, ze igla mu nie straszna
no to dobrze mlode cialko to sie szybko goi moze i bedzie az tak widac a facwt z blizna sexi jest

Stary 2013-07-06, 22:00   #1260
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
powiem Ci ze ten system działa, przez tydzien nie moglam wydoic 50 ml nawet, kupiłam medel, bo mnie reczny zaczal wkurzac, a od 2 dni zaczynam mieć ten problem co diabli, że muszę odciągać, bo młody nie wyciąga wystarczająco, mam nadzieję, że sobie teraz w drugą stronę nie przecholowałam:/ bo ja potrzebuje tylko odciągnąc żeby wychodzić a nie na zapasy jakieś wielkie, więc odciągam tylko tyle żeby poczuć ulgę, tylko, że teraz odciągnełam 75 z jednego i dalej nie czuje ulgi
zamroz sobie trochę na wyjścia ilość odciąganego tez można wyregulować...
moje cyce sa mega inteligentne i naprawdę wspolpracuja z mózgiem, ale i z Nela! byliśmy dzisiaj na zakupach, mala została z babcia. wracając do domu tylko pomyslalam, ze zaraz pora karmienia i Nelka pewnie jest juz glodna. i co? podjezdzam pod dom, mloda już się obudzila i obgryza raczke, pluje smoczkiem cyce pelne i gotowe, ale mnie nie zalalo

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie bo mleko Ci skiśnie żart oczywiście
jak były upaly to wlasnie tak się czułam, ze mi zaraz zsiadłe mleczko poplynie

a ta burza to chyba była tez u mnie. niezle blyski, pol nocy było jasno

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
dziecko zostawilam ojcu a sama pobieglam na siłkę.. mialam sobie wziasc trenera zeby mi ulozyl jakis plan cwiczen i bym potem sobie chodzila sama ale strasznie drogi 130-180 zł za godzine...

takze poszlam na cellulit stop...tak bylo hardcorowo ze nawet mi sie kolana spocily... normalnie myslalam ze nie wyjde o wlasnych silach z zajec..jeszcze stanelam sobie tuz przy prowadzacej i ta co raz do mnie krzyczala - kaman cwiczymy.. wyzej noga, nie przestawaj...masakra..ale jutro jak mi sie uda to tez pojde chyba ze nie wstane z łózka...

a i zostawilam kilka butli mleka dla malego i tatus wlał w niego 180 ml....chyba lał do oporu az uszami cieklo... ale nic mu nie mowilam niech sie nie zniecheca...
zazdroszczę siłowni, a wlasciwie motywacji. ja mam zamiar ruszyc już niebawem. Nela skonczyla dzisiaj 6 tygodni, odwiedzę gina i mogę zacząć szalec kupie sobie karnet plus basen...bo on mnie chyba jeszcze bardziej zmotywuje.

a dla tatusia jest lepszy niż moja mama ona umie wlac w mloda 150 ja jeszcze takiego wyniku nie osiagnelam tatusia pewnie zniechęci...big kupa hehehe

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
a ja zwazylam mlodego i wazy okolo 5,700 ma 2 mc i 6 dni
super.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Gumę zdjęłam już na samym początku, bo ciągu nie było wcale wow! udało mi się aż 20 ml ściągnąć. Podobno wielkość piersi nie ma znaczenia przy ilości pokarmu. Zaczynam wątpić w tę teorię. Diabli pisała, że ma cyce jak donice i mleka w bród. Ja mam najwyżej podstawki i z mlekiem ciężko

Veronic ja też dzisiaj jestem wyrąbana na maksa. Jak byliśmy na spacerze z Młodym, to nie miałam siły podejść pod górkę. Vitaminer+DHA zakupiony. Może pomoże.
ale te donice to jak mleczko je wypelni ogolnie sa calkiem przeciętne. raczej ze sklonnoscia do mniejszych, bo stanik sportowy sluzyl mi cala ciaze i zwisów brak

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
znam kobiety o bardzo małych piersiach karmiące z powodzeniem wiele miesięcy poza tym pierś nie jest przecież cała wypełniona mlekiem i to, że ściągnęłaś 20ml nic nie znaczy
znasz mnie? dokładnie tak. nie ma zasady. znajoma karmi już 9 miesięcy i planuje do półtorej roku. cyce malusie, a daje rade

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Nelka je, wypluwa cyca i spi czasem steka i wierci się, ale wtedy idzie kupa. zazwyczaj po mleczku jest pelna i robi sobie sjeste...ale moje dziecko duuuzo spi.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
sol fizjologiczna plus frida jeśli koza sama nie wyskoczy po soli (mloda zazwyczaj kicha )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości