|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Co do radlerka to ja bym na wieczór wypiła,ale u mnie mały ma wtedy dłuższą przerwę w jedzeniu;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1263 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() przypomnialas mi o contratubexie i cepanie! musze kupic w poniedziałek i ratować brzuch ![]() a swoja droga swędzi mnie ta blizna jak diabli!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A elektryczny co prawda trza przytrzymać przy cycku (szkoda, że nie da się przylepić ![]() ![]() Diabli, mówisz, że po laktatorze się niekoniecznie rozkręci, ale jak będę co 1,5h odciągać 7-5-3 to chyba jednak coś to da. A w każdym razie dziś i jutro tak chcę, a później już choć raz dziennie. Z resztą wydaje mi się, że już są efekty ( choć może to działa placebo w głowie) bo początkowo tj. od rana tą metodą miałam po 1,5h przerwy 60 ml, a teraz pod wieczór już prawie 90 ml. Może jutro dojdę do 100 ![]()
![]() |
#1265 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() jak karmie jednym cycem to w drugim już mam igiełki - sygal, ze produkcja trwa. przy laktatorze jest to dużo mniej odczuwalne niż jak ciagnie dziecko. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- nadrobiłam, wiec można isc spac ![]() ps. dziekuje wszystkim mamuśkom za zakupy w nello! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym karmieniem cycem i odciąganiem dodatkowo to zamierzam tak robić po weekendzie, ale z racji zaleceń pediatry przez weekend będę ciągnęła, a po jak mi ssaczek da ( tj. pójdzie spać po nakarmieniu najlepiej od razu- bo jak np.po godzinie to będę się bała, że nie zdążę naprodukować) to będę na pewno ciągnęła laktatorem jako dodatek tj. karmie go, odkładam spać i lecę do laktatora. Byle tylko choć raz moje dziecie postanowiło po karmieniu zasnąć w łóżeczku.
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Czeeeesc melduje że żyjemy i korzystając z ładnej pogody jesteśmy w rozjazdach i nie mamy czasu na łizaż ;-)
Ale żyjemy ![]() I nareszcie zaliczamy świadome uśmiechy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Jestem bezgranicznie zmęczona.. Niewiem dlaczego..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
A jabnie wiem co jest grane. Moze macie jakies rady? W ciagu dnia Mlody je i czasami sie nieco poprezy ale bez przesady i dosc szybko ida baczki w dodatku dajemy sab simplex i wydaje mi sie ze on tez ulatwia. A w nocy masakra. Od jakis 3 dni. Mlody pol nocy sie prezy, czasami daje mu cycka to sie uapokaja. Czasami nic go nie uspokaja. Pozniej juz sie nasila. Suszarka daje rade zawsze go uspokoic ale wcale nie ma dzieki niej baczkow (a przynajmniej nie slysze) tylko type ze przestaje sie prezyc i zaczyna zasypiac.
Jakies pomysly czemu to tak w nocy wyglada? Jakies porady? Odbijacie dzieci w nocy? Martwie sie bo chce mu pomoc, chce by go nie bolalo i zeby pospal (i nie dla naszego komfortu ale dla niego bo jest maly i potrzebuje snu) a on naprawde bardzo duzo sie prezy. Praktycznie mam wrazenie ze co godzine. Jesli idzie o moje jedzenie to juz sama nie wiem bo znow odlozylam ser zolty (ktory juz dodalam)i wszystko co moglam wymyslic. Na liscie podejrzanyxh jest jeszcze herbatka na laktacje ale ja pije w ciagu dnia rowniez ( nie tylko wieczorem) i nie ma takich sensacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-07 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
kochana moj tak ma zaczyna okolo 4-5 prezy sir placze wygina . wyprobowalam wdxystliego i jedyne co dziala to suszarka i lezaczek te zeczy gonuspokajaja zadne kropelki i tak w tym momencie nie pomoga Cytat:
Cytat:
![]() |
#1271 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
a odbijac staramy sie zawsze. tylko po cycu jakos mu sie nie chce odbic wcale... Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-07-07 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Teraz zacznie chwytac zabawki i glosno sie smiac.. Czekam! ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
Magiusa mój chłop też się pręży o 5 nad ranem. Wkładam go do nosidełka, pobujam chwilkę, leci kupa. Dostaje jeść i zasypia.
Ale mam inny problem. Jak po kąpieli próbuję karmić go na leżąco, to nie może złapać sutka. Rzuca się na wszystkie strony i kończy się na butli ![]() Aaś uśmiech x 2 - bezcenne ![]() Banka ja Cię podziwiam. Masz siłę jeszcze na życie po takich nockach? Ja się czuję tak, jakby akumulator całkowicie mi się rozładował ![]()
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
a ja pocytowalam i nic nie napisalam heee z niewyspania chyba heee
Aas super ze dziewczyny ok i ze sie nie nudzicie czekam na foto tych usmiechow hee Diabli ja tez bym miala opory ja nie karmie i nie raz pozwalam sobie tylko na radlerka jak upal jest dla orzezwienia , normalnego bym nie wypila.bo bym sie bala ze sie upije hee a przy malym trzeba byc swoadomym ![]() takze moje ukochane whisky wypije moze jak.maly skonczy rok i tz bedzie w domu to ja sobie drineczka wypije... a u mnie nocka taka maly zjadl o 21:15 tak jak by na spiocha bo spal od 20 ... polozylam go do lozeczkanpoprezyl sie.pokwilil i spal tak do 4:30 i od 5:15 xaczelo sie prezenie i yak do 8 ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
brawo dla Z ![]() Cytat:
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
My juz na lotnisku. Sofia jest grzeczna, tylko podczas kontroli bagazu plakala. Zobaczymy jak lot. Na szczescie jestesmy wszyscy razem
![]() Czas pozegnac sie z Polska na jakis czas... Sama nie wiem na jak dlugo. Na szczescie z Wami nie musze sie zegnac ![]() Szkoda mi tylko tych wszystkich spacerkow I spotkan lizazowych w ktorych juz nie bede moga wziac udzialu ![]() Magiusa, u nas prezenie tez jest tylko w nocy... Sama nie wiem czemu tak... Widze,ze super Ci odciaganie idzie ![]() Cloche, super,ze jestescie w domciu. Jak sie Florek w nim czuje? I jak sie Wam sprawdza dostawka do.lozka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
daj znac czy ok jak dolecicie oby Sofci spodobalo sie latanie
![]() |
#1277 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Wtajemniczenie
|
nie dam rady teraz ponadrabiać, dopiero wieczorem w domu ... jesteśmy u mojej mamy, wczoraj zostawiliśmy P. mamie i poszliśmy na winko do znajomych a potem na rockotekę .... jak mi tego brakowało ... "bohemian rhapsody" w otoczeniu dziesiątki znajomych, jak za dawnych czasów
![]() ![]() aaa i Przemkowi rosną dwie przednie jedynki. te co miał od urodzenia pod dziąsełkami widoczne wychodzą na wierzch. już są pod skórą, takie twarde, mama mówi że kwestia tygodnia, może maks dwóch, muszę kupić jakiś żel na dziąsełka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozkręcisz laktację ale laktatorem + ssakiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() === cześć ![]() wczoraj byliśmy z Młodym u znajomych na grillu, całkiem fajnie było ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() obu ząbki wyrosły białe ![]() Ash szczęśliwej podróży ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odbiór grillo - wędzarni się udał. Nie opiłam się bo nie było tego co chciałam ![]() ![]()
![]() |
#1281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
W grę wchodzi skakanie na jednej nodze :|
![]() Ale po schodach już nie bardzo, a łóżeczko mamy na górze a kuchnie na dole, więc przenosimy się na dół. Czajnik z wodą i mleko będę miała w pokoju. Obok kołyskę i pampersiaki i jakoś wytrwamy ten dzień. Chyba... A po południu ma przyjechać brat z dziewczyną to trochę się młodą zajmą, butelki pomyją, bo niestety dziadkowie wybyli na wycieczkę. Jak czekałam na RTG to przywieźli dziewczynę, którą chłopak pobił ;/ Walił jej głową o ścianę, kopał, rzucał. Masakra :|
#1283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja generalnie z jednej str.nie moge sie doczekac tych 2-3 mies bo wydaje mi sie ze bedzie latwiej z takim bardziej kumatym dzieckiem, z drugiej str. szkoda ze tak szybko ten czas leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mialam napisać że jesteś biedna i cholernie dzielna, ze sobie sama na 1 nodze z takim maluszkiem poradzisz, ale zszokowało mnie to co napisałaś o tej dziewczyne. Mam nadzieje że po wyjsciu ze szpitala ona do niego nie wróci. Trochę mnie pocieszyłyscie, że też macie w nocy te prężenia. Ja w ogóle ich nie kapuje bo jem wieczorem to samo co na sniadanie i nie wiem co mu dokucza. Zauwazyłm jednak, że w dzień się popręży i pójda te kupki i pierdy, a w nocy po prostu mało ida i to tak póżno w nocy, bo kładziemy go miedzy 20, 21:30 i do 1szej jest ok. Pierdy i kupki się jeszcze robia, dopiero później jakis zastój. Bo nawet kupka jest malutka po nocy, a jak już wstaniemy to między 8 a 11 to w pieluszcze armageddon. Moze sciagne bujaczek do pokoju, tam sa wibracje, moze na te prezenia w nocy pomoga nieco.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej, my też się meldujemy. Podczytuje z telefonu ale już cięzko mi na nim pisać. Wczoraj odwiedziła mnie kuzynka, przyszła matka chrzestna i wiem, że to był świetny wybór. Wparowała mi do domu z bukietem ogromnych różowych balonów, Ninka miała uciechę
![]() A i sie pochwalimy -zwalczyłam krosty na twarzy ![]() Zadziałało przemywanie wodą przegotowana i smarowanie bepantenem. Uważam też aby nie kontaktowała się z moimi ubraniami czy pościelą (praną w innym proszku). Rezultaty są super, buzia gladka, krostki w 80% poznikały. Teraz możemy się skupić na walce z ciemieniuchą, pomału się pojawia, pomimo intensywnego szczotkowania ![]() Cytat:
![]() A propos uszu, niby małym dzieciom się nie czyści, a moja już miała tyle woskowiny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() Ash- powodzenia !! i miłego, spokojnego lotu ![]() === zaczęłam karmić młodego z butelki moim odciągniętym mlekiem.... bo przy cycku zaczął zachowywać się jak diabeł wcielony ![]() rzucał się, wściekał, ciągle puszczał pierś... mimo, że pokarm leje się litrami... tylko w nocy jak pije z piersi to jest ok, pije mniej łapczywie, bo nie jest rozbudzony a z butelki pije spokojnie i nie łyka tak powietrza no i W wypija po 160-180ml i mam wrażenie, że chce więcej... żarłok ![]() dzisiaj rano oczywiści było WINDI w użyciu- gazów fuuulll, a za nimi mega dużo kuupy na razie nie dajemy rady bez rurki |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Ash powodzenia, milego lotu i wszystkiego co najlepsze na miejscu.
Motylku biedulo, jak nie urok, to... ![]() ![]() Vil ale poszalalas, super! Zazdroszczę ![]() ![]() My po owocnym spacerze zakończonym szejkiem - mniam ![]()
#1289 | ||
Wtajemniczenie
|
hej hej...
Cytat:
![]() nawet dziś nie podałam mu żadnej kropelki leków...mam nadzieje że nie będzie już potrzebował farmaceutyków ![]() WINDI GÓRĄ ![]() Cytat:
NO BRAWO ..PIERWSZE ZĄBKI ![]() ![]() chociaż może to jednak trwac..mojemu synkowi było widac dośc wcześnie a wyszły bardzo późno ![]() marchewko...3 sierpnia wyprawiamy chrzciny Gabrielka no i jeszcze formalnie włożymy sobie obrączki na palec..nic hucznego impreza domowa dwa w jednym ![]() veronik i marchewka sukienka o taka o.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Przebiegłam 4 km i z moich obliczen wynika zespalilam 270 kcal-toz to tylko pół czekolady, którą pochłaniam w kilka sekund.. masakra.. nie wiem kiedy ja te 8 kg zrzuce:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.