Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 06:28   #2551
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Yellow, Wiesz co ja też pracuje w Urzędzie i nie wyobrażam sobie wysłać do kogokolwiek list bez potwierdzenia. Także tak jak mówi Illusion,mogą Ci naskoczyć. Idź tam najpierw spokojnie,bez nerwów,a jak będą stawiać opór () to pamiętaj że masz język w buzi. Nie daj sobie w kasze dmuchać! Jeszcze zwykłym listem,patafiany! Ale się zdenerwowałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Lady wiem o czym mówisz z tym TZ,ja też tak strasznie za swoim tęsknię. Ciągle pracuje "by żyło się lepiej" Ale już od poniedziałku następnego ma urlop więc Szkoda że tylko dwa tygodnie
Co to spotkania-fajnie że się Tz dogadali

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 06:31   #2552
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello lejdis!!!

Jestem tak padnieta ze sobie nawet nie wyobrazacie!!! Maz ma urlop i ciagle jezdzimy gdzies w odwiedziny, dnia na d.upie nie spedzamy, twarza juz ryje o ziemie ale co tam
Smiejemy sie, ze zyjemy jak mohery, chodzimy spac o 22 a wstajemy o 5

Spotkanie z Silverami super
Moj malz pod wrazeniem tzSilver, bo jak poszlam z Silver po kawe i na zmiane Pietraszkowej pieluchy to malz Silver pierwsze zdanie, ktore wypowiedzial do mojego brzmialo "to kiedy nastepne? Bo ja bym juz mogl od razu" ciekawe, co Silver na to?

W drodze z Zarek do mojej friend zlapaly nas przygody, nawi poprowadzila nas w srodek lasu, zaatakowalo nas bagatela sto komarow 40km przed miejscem docelowym urwalo nam sie podwozie z auta Pietraszko wpadl w histerie i akcja ratunkowa odchodzila w kfc, jak dojechalismy na wies naprawa auta kosztowala nas 20zl agosc spawal te podwozie przez 2godziny. Wracalismy z dusza na ramieniu, ale dzisiaj jeszcze na szybko do mechanika i na szczescie wszystko jest ok, ale na wakacje bierzemy fure tescia.

O matko Sylwieta, ja tez z dwoch cyckow na jednym boku, i nawet wisiec na rece nie muesz,e tylko na lezaco!!!! Jestem na wyzszym levelu

Aska, ja znowu jak malego odkladalam to przytulalam sie moim brzuchem do jego i tez jak debil jakis wisialam nad lozeczkiem hahaha

Marsi, Cala, (ilkas, blogerko? ) sroda aktualna??? Gdzie sie spotykamy??? I w ogole co i jak?

Szajus, my jedziemy 10go, mialas napisac, jak tam dojechac?

Black,udanej imprezki!!!

Tesknie za wami przeogromnie, bede na biezaco jak wrocimy z urlopu i malz wrocido roboty. Swoja droga nie wyobrazam sobie tego, jest tak prfzecudownie!!! normalnie odzylismy, zachowujemy sie jak para nastolatkow i mam wrazenie,ze dawno sie juz tak zaje.biscie nie dogadywalismy.

Aha, mieszkanie nadal nie skonsumowane
Przyjemnego dalszego urlopowania
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jutro mamy chrzciny Muszę jeszcze spodnie i koszulę Misiowi wyprasować Dziś wreszcie byłam u fryzjera i wyglądam jak człowiek Michał jak zobaczył to mnie chyba nie poznał, wyciągał łapkę o mnie głaskał po głowie, a potem szarpał za kudły.
za udane chrzciny, żeby Michałek był grzeczny
Cytat:
Aha!
Nasz maly czlowieczek ma ostatnio dziwna faze. Po kapieli karmie gona lezoca u nas w lozku - a on po jedzeniu wyje. Wsadzamy na lulanie do wozka - wyje. W chuscie - wyje. Na rekach wyje. Wsadzamy do lozeczka - 10-15 min i SAM!zasypia i tak od paru dni. Na noc ni cholery nie zasnie w innymmiejscu poza swoimlozeczkiem. Ogolem,wieczoremgo kladziemy spac u niego i dopierokolo 1-2 w nocy jak sie budzina jedzonkoto przynosze do nas dolozka. Jak to moje Malenstwo rosnie. Az mi sie wyc chce
Igi od jakiegoś czasu już z nami nie śpi. Wcześniej gdzieś ok 1-2 w nocy już nie dał się odkładać do łóżeczka więc brałam go do łóżka a teraz bez problemów śpi u siebie. Dorastają dzieciaki...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mozolnie Was nadrabiam, ale daleko w lesie jestem
Dzieciaki spia (Kubus+moja siostra) to moge troche poczytac

cala, wpitolilabym calego Twojego biszkopta!!!

fewcia, ciesze sie, ze noce juz lepsze

Lady, milego urlopowania!

Wiecej nie pamietam

Piszecie o rozszerzaniu, schematach, itp - dzieki Wam nic juz nie wiem, moje gratulacje
A za 4 dni startujemy z pierwsza marchewka - podniecam sie niemalze jak przed pierwszym seksem

U mnie gra gitara
Kubus nauczyl sie piszczec, takze mozecie sie domyslac co mam na chacie
Poza tym moje dziecie ogarnelo spanie w dzien - dzis dwie drzemki po 1,5h prawie
Pewnie dlatego, ze tu ma troche ciszy, nie to co na naszym szalonym metrazu w GD...

Mama mi kupila w Dojczach kaszki BD, bezmleczne - 3 ziarna i jaglana zdaje sie. Podobno bez cukru, glutenu, konserwantow, itp I jeszcze herbatke w saszetkach, chyba z jablka i truskawki - tez bezcukrowa.
Widocznie tam bardziej dbaja o dzieciaczki.
Za calosc dala tylko 5 ojro

Aaaa szaja, odnosnie tych brzydkich plam - u nas to chyba nie odparzenie...
Co prawda pojawilo sie toto jak zaczely sie te pierwsze majowe upaly (tez obstawialam odparzenie). Po smarowaniu sterydem zeszlo, ale po kilku chlodnych dniach (deszcze, itp) znow wrocilo.
Takze sama juz nie wiem :/
Ooo super że Kubuś śpi ładnie w dzień.
A co do kaszek BD to widziałam na all. Kurde, mogliby u nas wprowadzić...
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Właśnie jem moją pierwszą w życiu kokosnkę.... ogólnie nie cierpię kokosu, ale jkoś tak sama nie wiem czemu ja jem
Jeju ja uwielbiam wszystko co z kokosem....a połączeie kokosu i białek czekolady to dopiero obłęd
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ja jestem na noc u rodzicow .. grilll w najlepsze trwa wodka sie leje ... niedawno mialam smieszna akcje ze starym, przez co musialam blanke znow usypiac, bo wylam ze smiechu ... tata chcial zrobic fotke i wyslac koloedze no i po swiece przyszedl do mojego dawnego pokoju, bo niby za ciemno ... szukal tych malych do podgrzewacza, ale ze nie bylo, to stwierdzil, ze wezmie taka z parapetu, na takiej kwadratowej ceramicznej podstawce .... wszedl krokiem lekko chwiejnym, spojrzal na blanke ze spi, przylozyl palec do ust po czym zrobil glosne ciiii, udal ze na palcach idzie i co ... zlapal swiece z podstawkiem razem, po czym mu podstawek wylecial z rak i z hukiem na podloge spadl i sie rozwalil na kilkadziesiat kawalkow ... na domiar zlego nie wiem dlaczego zlapal sie firany i zerwal ja z karnisza ... laski myslalam, ze padne ze smiechu ... jak to komicznie wygladalo ... jesczze to jego ciiii ... przypomnialy mi sie moje nocn e powroty po pijaku do domu jak chcialam ten fakt ukryc i zawsze albo w cos rabnelam, albo mi klucze upadly itp ... Tatus wyszel przepraszajac, a ja z blanka jeszcze zo dobre 20 min musialam sie cyckowac, zanim usnela po tej brutalnej pobudce :d

A tu Ilusion fotka mojego cioasta z bliska, wiecej nie pieke, bo tylko chodze po dokladki, juz mnie brzuch boli, a opanowac sie nie potrafie
leżę
A co do ciasta to wygląda dobrze...tylko przesiąknięte tym masłem
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Przeczytałam wszystko, ale nie mam ochoty cytować. Właściwie, to przyszłam się wyżalić.
Nie wiem już w końcu, czy to inni są wobec mnie źli, czy ze mną już jest naprawdę coś nie tak. Człowiek się stara, robi co trzeba, a i tak zawsze znajdzie się jakieś "ale". To zaczyna olewać - wtedy jeszcze gorzej. Więc znowu - stara się, to nic nie daje, olewa, i tak w kółko... Ja naprawdę robiłam wszystko, co trzeba było zrobić, ale i tak dalej wysłuchiwałam pretensji, więc powiedziałam STOP, i nie robiłam nic. I co? Jest jeszcze gorzej. Więc dzisiaj znowu wszystko zrobiłam sama, ale co tam - tż obrażony, bo nie poszliśmy na festyn przez to, że się nie wyrobiłam ze sprzątaniem, mama z tatą przyszli i zrobili taki bałagan, że drugi raz musiałam po nich sprzątać. Wczoraj Pola miała dzień "nie wiem czego chcę, ale chcę tego bardzo", więc zrobiłam tylko drobne porządki, żeby cokolwiek było ruszone. A co usłyszałam? Że się w końcu przekonam, bo do tej pory miałam takie grzeczne dziecko, to teraz będę wiedziała, co to znaczy prawdziwe prowadzenie domu, i dlaczego nic nie jest zrobione na obiad, i taki bałagan w domu. A no dlatego, że przez ten tydzień jedliśmy to, co zostało z wesela, i myślałam, że tak będzie też w piątek, a nikt mi nie powiedział, żeby coś zrobić. No ale oczywiście powinnam się domyślić. A bałagan - bo inni nie potrafią po sobie sprzątać.
Co za Przykro mi że nie macie możliwości wyprowadzki...współczuję Ci bardzo takiej atmosfery...
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Charlizz tak myślę o tym cieście... a składniki miałaś w tej samej temperaturze? Bo czasem nie rośnie, albo się zakalec robi jak coś dodasz za ciepłe, albo za zimne, np. jajka prosto z lodówki.
Ja przy tym cieście nigdy nie patrzę a temperaturę składników. Wczoraj jajka dałam prosto z lodówki i wyszło jak zwykle wyśmienite.

Idę dosypiać bo Igorek postanowił uciąć sobie drzemkę.
Stary 2013-07-07, 06:37   #2553
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Wisienko Wytłumacz mi proszę czemu tak jest że Ty masz być gosposią? Przemyśl wyprowadzkę,nam na samym początku też było chole.nie ciężko,jak teraz sobie przypomnę to sama zachodzę w głowę jak daliśmy sobie radę. Ale wszystko się poukładało. Ja wiem,że ciężko byłoby mi mieszkać z mama,tym bardziej z teściami (ogromna różnica charakterów).

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Nasza noc ciut gorsza od poprzedniej ale nadal bardzo ok
Córka padla (znowu dosłownie padla) o 19.45,na spiocha musiałam karmić,taka była zmęczona. Obudziła się o 24,potem przed 3 i o 5. Troszkę płakala ale nie rozbudziła się.
Teraz jeszcze śpi,jestem w szoku! A ja od tej 5 nie mogę zasnąć.

Dzisiaj jedziemy do teściów,trzymajcie za mnie kciuki,bo jestem na nich taka zła,że mogę wybuchnąć.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Aaa.. I dziękuje za wszystkie miłe słowa i wsparcie. Jesteście nieocenione!

Dobra lecę,bo dziwnie gadać ze sobą

Stary 2013-07-07, 07:02   #2554
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana
Moje dziecie od 6 nie śpi. Wyspana jest na całego.
No więc postanowiłam przeczytać chociaż dwie ostatnie strony. I tak nie wiem co się u Was dzieje

Cytat:
Spotkanie z Silverami super
Moj malz pod wrazeniem tzSilver, bo jak poszlam z Silver po kawe i na zmiane Pietraszkowej pieluchy to malz Silver pierwsze zdanie, ktore wypowiedzial do mojego brzmialo "to kiedy nastepne? Bo ja bym juz mogl od razu" ciekawe, co Silver na to?
Taaaaaa
a jak niedawno spóźniał mi się okres i szybko robiłam test ciążowy to tż cały z.e.s.r.a.n.y był i blady. I powiedział wtedy "wiesz co? Chyba jednak nie dalibyśmy rady teraz z dwójką"
On tylko udaje takiego twardego

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Właśnie jem moją pierwszą w życiu kokosnkę.... ogólnie nie cierpię kokosu, ale jkoś tak sama nie wiem czemu ja jem
dobra jesteś

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41671308]Ślązaczki! kiedy spotkanie kolejne? [/QUOTE]

Mnie nie ma cały lipiec. No ale beze mnie też przecież możecie się spotkać

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedziemy do teściów,trzymajcie za mnie kciuki,bo jestem na nich taka zła,że mogę wybuchnąć.

Wisienko, podziwiam Cię. Jak bym tak nie mogła! Bez przesady żeby po wszystkich sprzątać i jeszcze z pretensjami do Ciebie?!?!?!?!?!?!? ehhhh

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-07-07 o 07:04
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:25   #2555
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola w spacerniaku
Ale super!!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale ladnaaaaa szkoda ze przesylka trwa 4 lata
http://allegro.pl/letnia-elegancka-s...366727322.html
Piękna!
Ale czemu aż 4 lata???????

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
A tu ulubiona pozycja mojej cory, zawse jak sie budze wita mnie w tej pozycji
Ale zadowolona!

Cytat:
my też tęsknimy

Cytat:
Bo my jesteśmy THE BEST!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam opowiem dzisiejszą sytuację. Fajna pogoda była, więc Oli pod pachę, koc i poszliśmy do parku. Wchodzę tam, około 13.30 i jak codzień zazwyczaj mnóstwo ludzi w tym dużo opalających się, tak dziś pustki żywej duszy nie było, a słonko świeciło i temperatura w sam raz. No ale nic. Rozłożyliśmy się w cieniu, niezbyt daleko bo jakoś nieswojo się poczułam przez to że tak pusto. Oli spał w wózku, ja czytałam wizaż na telefonie. Przeszedł obok mnie jakiś facet. Za chwilę znów ten sam. I tak jeszcze dwa razy aż w końcu usiadł na trawie kilka metrów od nas. Stwierdziłam, że dziwne to więc spakowałam manatki i poszłam na drugą stronę parku. Niestety tam też ludzi nie było, a co zrobił facet? Wstał i poszedł za mną! Więc ja od razu do głównej ulicy i z parku wyszłam, a kątem oka widziałam że ten się za mną rozglądał. Nie był to może menel, ale żaden z niego elegancik też nie... Zrobiłam spacer wkoło parku główną ulicą a potem tam wróciłam bo musiałam małego nakarmić. Dalej żywej duszy w parku, rozglądałam się na wszystkie strony za tamtym facetem... No wystraszyłam się. Dopiero przed 16 zaczęli się schodzić ludzie a tamtego już nie widziałam. Ale nie wiem czy jeszcze pójdę sama do parku odpoczywać na trawie, tak mnie nastraszył nie cierpię mojego miasta pod względem bezpieczeństwa!
O matko!!
Podziwiam że tam wróciłaś. Ja to bym uciekała stamtąd aż by się kurzyło za mną.

Cytat:
Dziewczyny ratunku! Dzisiaj ze skrzynki wyciągnęłam pismo z ZUSU o treści: zus zwraca się z prośbą o przesłanie oświadczenia o braku zamiaru korzystania w okresie wskazanym we wniosku z urlopu rodzicielskiego przez drugiego z rodziców albo o okresie w którym zamierza korzystać z urlopu. W przypadku nie nadesłania oświadczenia do 5.7 tutejszy oddział wyda decyzję odmawiajaca prawa do przedmiotowego świadczenia po ustaniu tytułu ubezpieczenia.

słuchajcie dzisiaj mi się skończył wg tego macierzyński! I co ja mam do pracy wrócić w poniedziałek?!! Głupie baby w pracy nic nie powiedzialy że czegoś brakuje... Jestem załamana... nie mogę do pracy wrócić masakra Cała zaraz mi się przypomina Twoja akcja z ZUSEM... napisałam już do Neti ale czuje że z tego nic nie będzie...
Ja też myślę że to o Tż chodzi. Czy będzie też korzystać z urlopu rodzicielskiego.

A poza tym takich ważnych pism NIE WYSYŁA SIĘ zwykłym listem!!!!! co za ludzie......taki list to sobie wsadzić mogą w
Stary 2013-07-07, 08:59   #2556
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

fewciu kciuki za wizyte u t.
Dobrze, ze w koncu zaczelo to jakos wygladac u Was ze spaniem.
Kochana, oddalabym dusze diablu za az 2 tygodnie urlopu tz.
silver Ty rzeczywiscie bez nas zyc nie mozesz ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 08:59   #2557
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Nasza noc ciut gorsza od poprzedniej ale nadal bardzo ok
Córka padla (znowu dosłownie padla) o 19.45,na spiocha musiałam karmić,taka była zmęczona. Obudziła się o 24,potem przed 3 i o 5. Troszkę płakala ale nie rozbudziła się.
Teraz jeszcze śpi,jestem w szoku! A ja od tej 5 nie mogę zasnąć.

Widzisz kochana, wszystko idzie ku lepszemu Brawa dla Blaneczki i kciuki za wizyte u tesciow

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Moje dziecie od 6 nie śpi. Wyspana jest na całego.
No więc postanowiłam przeczytać chociaż dwie ostatnie strony. I tak nie wiem co się u Was dzieje

Taaaaaa
a jak niedawno spóźniał mi się okres i szybko robiłam test ciążowy to tż cały z.e.s.r.a.n.y był i blady. I powiedział wtedy "wiesz co? Chyba jednak nie dalibyśmy rady teraz z dwójką"
On tylko udaje takiego twardego

Ja to w ogole nierozgarnieta jestem bo czytajac Lady pomyslalam, ze Twojemu Tztowi o nastepne spotkanie chodzilo

Piękna!
Ale czemu aż 4 lata???????

Yellow, ja mysle tak jak dziewczyny, ze to o tacierzynskie chodzi. Trzymam kciuki, zeby sie wszystko wyjasnilo na Twoja korzysc

Laurko kciuki za chrzciny

Ciekawe jak tam Black

A, zalalam Was w klubie zdjeciami bo wydawalo mi sie, ze dawno nas nie bylo Nie bijcie

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-07 o 09:01
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:08   #2558
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

Yellow, Wiesz co ja też pracuje w Urzędzie i nie wyobrażam sobie wysłać do kogokolwiek list bez potwierdzenia. Także tak jak mówi Illusion,mogą Ci naskoczyć. Idź tam najpierw spokojnie,bez nerwów,a jak będą stawiać opór () to pamiętaj że masz język w buzi. Nie daj sobie w kasze dmuchać! Jeszcze zwykłym listem,patafiany! Ale się zdenerwowałam.
Właśnie ja też tego nie rozumiem. Jeszcze w momencie gdy wszystko trzeba na łapucapu bo czas goni... Ja się tylko boję że oni mi powiedzą że urlop skończył się 6.07 i już po ptokach ale nie wyjde stamtąd póki nie załatwie, o nie

Zresztą ja się zastanawiam czy w dobie posiadania w ZUSie konta internetowego nie mogli by wysyłać choćby info na maila? Po cholerę im w takim razie mój mail?! A co by było jakbym była na wakacjach i wracała za miesiąc? ech...

Cieszę się że nocka ta z lepszych, oby było już tylko lepiej

Silver ale tu chodzi o niedotrzymanie terminu, bo tam straszą że jak do piątku 5.07 nie dostaną tego oświadczenia to baj baj macierzyński

Piękna pogoda dziś, chyba się do ZOO przejdziemy albo nad wodę jak będzie za ciepło na ZOO
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:18   #2559
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja nie wiem, czy to nie takie zagrywki, by jak najmniej matek dostało ten urlop
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:29   #2560
litllesweetangel
Lurker ;)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41672981]A ja nie wiem, czy to nie takie zagrywki, by jak najmniej matek dostało ten urlop [/QUOTE]

Sadze, ze tak wlasnie jest. Tak samo z becikowym. 10 tysiecy zaswiadczen( juz nie wspominajac, ze co inny mops to inne wymagania...) i czlowiekowi sie po prostu odechciewa.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:34   #2561
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver ale tu chodzi o niedotrzymanie terminu, bo tam straszą że jak do piątku 5.07 nie dostaną tego oświadczenia to baj baj macierzyński
Hmm... ja to zrozumiałam tak że chodzi im o to że mieliście wysłać oświadczenie czy tż będzie korzystać z rodzicielskiego czy nie.
A jak nie wysłaliście to że nie będzie mógł już z tego skorzystać.
Ale nie wiem czy dobrze myślę
Stary 2013-07-07, 09:40   #2562
litllesweetangel
Lurker ;)

Wisienko chcialam Ci napisac, ze musisz sie postawic. Bylam w identycznej sytuacji. Wszystko musialam robic boo JA JESTEM KOBIETA. I jak to kobieta i taki burdel w domu? Matka w pracy, bracia praca lub szkola, ale kur.wa mac ja tez chodzilam do szkoly. Ale jak nie bylo obiadu czy byl syf w domu to pretensje do mnie, bo jestem kobieta i powinnam zadbac o porzadek w domu. Jasnie panowie oczywiscie nic, jeszcze pytania jak wracalam ze szkoly co na obiad. Postaw sie. Nie jestes sluzaca. Tez masz swoje zajecie-prace opieke nad dzieckiem. Owszem mozesz posprzatac troche, ale nie za innych! Ich gary po obiedzie- niech myja po sobie. Obliczaliscie sobie wszystko? Moze jednak byloby was stac na kawalerke chociaz? Uwierz to mega ulga jak czlowiek sie wyprowadzi od rodzicow.

Edit. Moj TZ sam z siebie myje naczynia!! OCB?!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-07-07 o 09:42
Stary 2013-07-07, 09:40   #2563
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
no niestety

ale chyba nie jestem dziwna
Szaja na wczasach też nie potrafiła bez nas żyć
Stary 2013-07-07, 09:56   #2564
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41672981]A ja nie wiem, czy to nie takie zagrywki, by jak najmniej matek dostało ten urlop [/QUOTE]

Szaja oczywiście, że tak. nawet chyba "Całej" w tym całym zamieszaniu z jej macierzyńskim jakiś kierowniczka Zusu tak powiedziała.
Przeliczyli sobie, ze z 40-50 % nie skorzysta, bo nie da rady finansowo za 60 %, 25 % nie dostanie bo będą robić problemy. Wypłacą reszcie a Tusk przy wyborach będzie się hołubił jaki to on dobry dla obywateli

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dziewczyny a wiecie, że foteliki 9-18 kg są od 9 miesięcy? Trochę tego nie rozumiem, bo jak ktoś mam fotelik 0-9 kg to co ma zrobić jak dziecko jest za małe wiekowo a ma już te 9 kg i do tamtego się nie kwalifikuje.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:59   #2565
Konto usunięte

Nina, ja mam ten problem, Dorotka 6mcy, 8kg, zaraz mi wyrośnie a nie siedzi - kupię fotelik 0-25kg, on z wkładką niemowlącą jest
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:01   #2566
YellowSheep
Rozeznanie

Mnie się też tak wydaje bo Całej też w zusie powiedzieli że będą utrudniać... Tylko kurka nie sądziłam że jeszcze coś może być nie tak bo leciałam z wnioskiem z wywalonym jęzorem byle zdążyć a tu takie coś...

Cytat:
Hmm... ja to zrozumiałam tak że chodzi im o to że mieliście wysłać oświadczenie czy tż będzie korzystać z rodzicielskiego czy nie.
Moim zdaniem to w ogóle bez sensu bo we wniosku prosiłam o dwa dodatkowe i 26 tygodni bezpośrednio po... Gdzie tu nieścisłość? idiotyczne procedury... Ja się obawiam że oni z góry będą nastawieni na nie bo to celowe zagranie... Pieprzony kraj
Stary 2013-07-07, 10:02   #2567
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
chodzi Silver o datę, kazali wysłać to oświadczenie do 05.07, a Yellow dostała pismo 06.07.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu kciuki za wizyte u t.
Dobrze, ze w koncu zaczelo to jakos wygladac u Was ze spaniem.
Kochana, oddalabym dusze diablu za az 2 tygodnie urlopu tz.
Wiem Meneq, ale ja tak strasznie za im tęsknie no i zwyczajnie jestem trochę zmęczona... Ale Ciebie podziwiam ogromnie!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Widzisz kochana, wszystko idzie ku lepszemu Brawa dla Blaneczki i kciuki za wizyte u tesciow

Cytat:
Cieszę się że nocka ta z lepszych, oby było już tylko lepiej

może coś w tym być

Cytat:
no niestety

ale chyba nie jestem dziwna
Szaja na wczasach też nie potrafiła bez nas żyć
już się nie tłumacz

Z cyklu śmiesznych historii:
Stoi TŻ w kolorowych slipach przed Blanką, a ta gada do nich i śmieje się jak szalona też sobie znalazła kompana do rozmowy
Stary 2013-07-07, 10:30   #2568
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie się też tak wydaje bo Całej też w zusie powiedzieli że będą utrudniać... Tylko kurka nie sądziłam że jeszcze coś może być nie tak bo leciałam z wnioskiem z wywalonym jęzorem byle zdążyć a tu takie coś...

Moim zdaniem to w ogóle bez sensu bo we wniosku prosiłam o dwa dodatkowe i 26 tygodni bezpośrednio po... Gdzie tu nieścisłość? idiotyczne procedury... Ja się obawiam że oni z góry będą nastawieni na nie bo to celowe zagranie... Pieprzony kraj
mówili , mówili, że w tej ustawie będą takie zapiski, żeby jak najmniej osób skorzystało, a na reszte znaleźć haka żeby też się nie udało.

nie martw się, moja sytuacja byłą gorsza, a Ty masz to pismo, które nie zostało wysłane tak jak powinno. troche tego nie kapuje co oni tam napisali, skoro złozyłaś wnioski to o co kaman? nie chodzi o to tak jak silver mowi, że chodzi o to czy tż nie bedzie korzystał.

a tak w ogóle, to ja juz 3 razy poprawiałam te wnioski o dodatkowe dwa i 26 bo ciągle coś było nie tak, a to nie było peselu dziecka, a to peselu tżta, a to wniosek ma być o wypłatę zasiłku a nie o urlop no cuda wianki. juz 3 razy skanowałam nowe i wysyłałam @. mam nadzieje, że w koncu przeszło, bo juz kilka dni babka nie dzwoni..

dziewczyny nadrobiłam Was, ale juz nie bede cytować. Wczoraj późno wrocilismy, bo pojechalismy na Julkowe zakupy.

Moja sąsiadka tam z domu urodziła dziewczynkę wcześniaka, miesiąc przed terminem, mała jest taka malutka, że byłam w wielkim szoku. Waży chyba 2500 kg i ma 51 cm jest taka kruszynka, ze wszystko jest na nią za duze, ale jest śliczna

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
chodzi Silver o datę, kazali wysłać to oświadczenie do 05.07, a Yellow dostała pismo 06.07.

to głupota, żeby przez takie oświadczenie czy drugi rodzic nie bedzie korzystał stracic macierzynski.
A swoją drogę to dziwne Yellow, że nie kazali Ci od razu tego dać jak zaniosłaś. Mi od razu babka zadzwoniła i powiedziała, że mam poprawić i to dopisać na tym samym wniosku o te 26 tyg.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

Stoi TŻ w kolorowych slipach przed Blanką, a ta gada do nich i śmieje się jak szalona też sobie znalazła kompana do rozmowy
sprzęt tatowy się spodobał

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:31   #2569
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41671308]Ślązaczki! kiedy spotkanie kolejne? [/QUOTE]
myślałam o tym ostatnio więc jutro nie moge i potem w sb i niedziele też i od 15.07 tż moe będzie miał troszke wolnego i będzie u nas siostra tż więc tez nie bardzo... chyba że będę się chciała wyrwać a tak to nie wiem ustalcie i sie zobaczy

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Przeczytałam wszystko, ale nie mam ochoty cytować. Właściwie, to przyszłam się wyżalić.
Nie wiem już w końcu, czy to inni są wobec mnie źli, czy ze mną już jest naprawdę coś nie tak. Człowiek się stara, robi co trzeba, a i tak zawsze znajdzie się jakieś "ale". To zaczyna olewać - wtedy jeszcze gorzej. Więc znowu - stara się, to nic nie daje, olewa, i tak w kółko... Ja naprawdę robiłam wszystko, co trzeba było zrobić, ale i tak dalej wysłuchiwałam pretensji, więc powiedziałam STOP, i nie robiłam nic. I co? Jest jeszcze gorzej. Więc dzisiaj znowu wszystko zrobiłam sama, ale co tam - tż obrażony, bo nie poszliśmy na festyn przez to, że się nie wyrobiłam ze sprzątaniem, mama z tatą przyszli i zrobili taki bałagan, że drugi raz musiałam po nich sprzątać. Wczoraj Pola miała dzień "nie wiem czego chcę, ale chcę tego bardzo", więc zrobiłam tylko drobne porządki, żeby cokolwiek było ruszone. A co usłyszałam? Że się w końcu przekonam, bo do tej pory miałam takie grzeczne dziecko, to teraz będę wiedziała, co to znaczy prawdziwe prowadzenie domu, i dlaczego nic nie jest zrobione na obiad, i taki bałagan w domu. A no dlatego, że przez ten tydzień jedliśmy to, co zostało z wesela, i myślałam, że tak będzie też w piątek, a nikt mi nie powiedział, żeby coś zrobić. No ale oczywiście powinnam się domyślić. A bałagan - bo inni nie potrafią po sobie sprzątać.
tak strasznie mi Cię szkoda, jeszcze mają wielkie pretensje ! kurka siwa no ja bym im sie postawiła że czemu tylko ja mam sprzątać a oni będą burdel robić.
Trzymam kciuki żebyście mogli się wyprowadzić

Cytat:

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Lady wiem o czym mówisz z tym TZ,ja też tak strasznie za swoim tęsknię. Ciągle pracuje "by żyło się lepiej" Ale już od poniedziałku następnego ma urlop więc Szkoda że tylko dwa tygodnie
Co to spotkania-fajnie że się Tz dogadali

o tak.... skąd ja to znam. Ile razy już usłyszałam że dzięki temu że pracuje mamy pieniążki i Hancia ma wszystko co potrzebuje. Zgadzam się z tym, w sumie argument ten ciężko powalić
też marze o 2 tyg urlopu z tż az mi się płakać zachciało

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wisienko chcialam Ci napisac, ze musisz sie postawic. Bylam w identycznej sytuacji. Wszystko musialam robic boo JA JESTEM KOBIETA. I jak to kobieta i taki burdel w domu? Matka w pracy, bracia praca lub szkola, ale kur.wa mac ja tez chodzilam do szkoly. Ale jak nie bylo obiadu czy byl syf w domu to pretensje do mnie, bo jestem kobieta i powinnam zadbac o porzadek w domu. Jasnie panowie oczywiscie nic, jeszcze pytania jak wracalam ze szkoly co na obiad. Postaw sie. Nie jestes sluzaca. Tez masz swoje zajecie-prace opieke nad dzieckiem. Owszem mozesz posprzatac troche, ale nie za innych! Ich gary po obiedzie- niech myja po sobie. Obliczaliscie sobie wszystko? Moze jednak byloby was stac na kawalerke chociaz? Uwierz to mega ulga jak czlowiek sie wyprowadzi od rodzicow.

Edit. Moj TZ sam z siebie myje naczynia!! OCB?!
hmmmm

U nas dziś pobudka o 5 rano... ehhh i przez godzine się biedna męczyła widać że spać chciała a nie umiała chyba zęby zaczynają ją męczyć ? no ale o 6 30 zasnęła do 8 30 więc w miarę się wyspałam

Chyba zrobię dziś pizze
Stary 2013-07-07, 10:34   #2570
Konto usunięte

Ślązaczki (i cała reszta, przyjeżdżajcie ) 10 lipca w środę? zoo?

Właśnie gotuję bób, śmierdzi :/
Stary 2013-07-07, 10:37   #2571
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41673583]Ślązaczki (i cała reszta, przyjeżdżajcie ) 10 lipca w środę? zoo?

Właśnie gotuję bób, śmierdzi :/[/QUOTE]

oj szaja, 10 nie mogę bo Lady przyjeżdza- daj inny termin

a właśnie Lady, oczywiście, że aktualne, powiedzcie o której bedziecie to my się raczej pod Was dostosujemy,
marsi konczy o 14 robote, chyba ze sobie weźmie wolne :P trzeba z nią pogadać.

i cały czas się zastanawiam, czy robić Julkowe siki czy nie... tak sie boje, że tam coś złego wyjdzie, no ale przecież lepiej wiedzieć niż coś by się miało pogłębiać,...

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-07-07 o 10:40
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:38   #2572
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41673583]Ślązaczki (i cała reszta, przyjeżdżajcie ) 10 lipca w środę? zoo?

wstępnie się piszę
Stary 2013-07-07, 10:39   #2573
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny na pewno wam zle, ze TZci tyle pracuja ale przynajmniej macie stabilizacje finansowa. My ciagle kur.wujemy, ze nie ma nadgodzin i coraz mniej kasy. Od siedzenia w domu mozna dostac w leb. Wiecie, wroce do pracy i bedzie tak, ze to ja rzadziej bede widziec dzidzie, bo bede robic nadgodziny a nie TZ....

Ogloszenia parafialne
- od 15 lipca w Lidlu Pampers Active Baby za 29.99 wszystkie rozmiary

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-07-07, 10:40   #2574
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
mówili , mówili, że w tej ustawie będą takie zapiski, żeby jak najmniej osób skorzystało, a na reszte znaleźć haka żeby też się nie udało.

nie martw się, moja sytuacja byłą gorsza, a Ty masz to pismo, które nie zostało wysłane tak jak powinno. troche tego nie kapuje co oni tam napisali, skoro złozyłaś wnioski to o co kaman? nie chodzi o to tak jak silver mowi, że chodzi o to czy tż nie bedzie korzystał.

a tak w ogóle, to ja juz 3 razy poprawiałam te wnioski o dodatkowe dwa i 26 bo ciągle coś było nie tak, a to nie było peselu dziecka, a to peselu tżta, a to wniosek ma być o wypłatę zasiłku a nie o urlop no cuda wianki. juz 3 razy skanowałam nowe i wysyłałam @. mam nadzieje, że w koncu przeszło, bo juz kilka dni babka nie dzwoni..

dziewczyny nadrobiłam Was, ale juz nie bede cytować. Wczoraj późno wrocilismy, bo pojechalismy na Julkowe zakupy.

Moja sąsiadka tam z domu urodziła dziewczynkę wcześniaka, miesiąc przed terminem, mała jest taka malutka, że byłam w wielkim szoku. Waży chyba 2500 kg i ma 51 cm jest taka kruszynka, ze wszystko jest na nią za duze, ale jest śliczna

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

to głupota, żeby przez takie oświadczenie czy drugi rodzic nie bedzie korzystał stracic macierzynski.
A swoją drogę to dziwne Yellow, że nie kazali Ci od razu tego dać jak zaniosłaś. Mi od razu babka zadzwoniła i powiedziała, że mam poprawić i to dopisać na tym samym wniosku o te 26 tyg.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

W Japonii dla noworodkow ubranka sa w rozmiarze 50cm. Yae urodzila sie 3649 i 49 i tak wszystko bylo ogromne..
Stary 2013-07-07, 10:46   #2575
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bokeh, przepraszam, nie chciałam Cię zasmucić
Masz rację, argument nie do powalenia
Stary 2013-07-07, 10:47   #2576
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny na pewno wam zle, ze TZci tyle pracuja ale przynajmniej macie stabilizacje finansowa. My ciagle kur.wujemy, ze nie ma nadgodzin i coraz mniej kasy. Od siedzenia w domu mozna dostac w leb. Wiecie, wroce do pracy i bedzie tak, ze to ja rzadziej bede widziec dzidzie, bo bede robic nadgodziny a nie TZ....

Ogloszenia parafialne
- od 15 lipca w Lidlu Pampers Active Baby za 29.99 wszystkie rozmiary
własnie wiem, dlatego mówie że argument nie do przebicia bo jednak wydatków mnóstwo. Szkoda tylko że za taką cenę leci 4ty miesiąc jak tża nie ma całymi dniami w domu

o! super wiadomość dzięki !
Stary 2013-07-07, 10:49   #2577
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem Meneq, ale ja tak strasznie za im tęsknie no i zwyczajnie jestem trochę zmęczona... Ale Ciebie podziwiam ogromnie!

może coś w tym być

już się nie tłumacz

Wiem, ze tesknisz. Ciesze sie bardzo, ze w koncu bedziecie mieli czas dla siebie. Nadrobcie i za nas.
Mnie znow dopada kryzys. Tz jakos w drugiej polowie wrzesnia w koncu bedzie mogl wziac urlop. Tydzien. Zeby nie bylo zbyt pieknie, to w tym czasie bedzie musial znalezc szpital, ktory go zatrudni od kwietnia. Wiec tak, jakby urlopu i tak nie bylo.
Moge jeszcze pomarudzic? Chyba zaczelo sie lato. 3miesiace "cziki", czyli bedzie trzeba znaczaco ograniczyc wyjscia. Efekt taki, ze bedziemy siedziec same calymi dniami w domu tz.
Stary 2013-07-07, 10:50   #2578
litllesweetangel
Lurker ;)

Meduzza co jest, gdzie Ty sie babo podziewasz

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-07-07, 10:52   #2579
meneq
Zakorzenienie

bokeh trzymaj sie i nie puszczaj!!
Stary 2013-07-07, 10:55   #2580
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Totalna głupota. We wniosku jak byk jest napisane że chcę dwa tygodnie a potem od razu 26. Nie kupuję tego pisma, ale mam nadzieję że tam pójdę i to załatwię, bo jak nie, to chyba z dzieckiem do pracy chodzić będę

Jestem za

Bokeh

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-07-07 o 10:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości