Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 09:34   #1201
niunia_20
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez _Maff_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dopiero co trafiłam na strone wizażu i na Wasz wątek
Można się jeszcze podczepić?Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
Witam Mamusię
wiesz juz kto mieszka w Twoim brzuszku?

Ja chyba bede robic zwykłe połówkowe usg 2d. chociaż faktycznie jak zaczną mysleć o mamusi lipcowej to sie nad tym zastanawiam. Ciekawe jaka jest jej historia ciąży, badań itp...

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:35   #1202
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Miałam się Was pytać czy któraś z Was myślała o sesji brzuszkowej ? bo coraz bardziej mnie to kręci i nie wiem czy sobie nie zrobie takiej przyjemności
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:39   #1203
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bolą Was biodra po nocy ? Bo ja się wiercę w nocy z boku na bok, nie śpię ani na brzuchu, ani na plecach mi się teraz nie zdarza i jak wstaję rano to mnie te biodra bolą niesamowicie
Po nocy, mimo, że śpię na boku, o dziwo nie (ale wkładam między nogi mega grubą poduchę). Ale wieczorem jak sobie leżę, to po pół h już nie mogę wyrobić, tak mnie biodra bolą

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:47   #1204
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia?
2. Robicie usg 3/4D i kiedy?

W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-)

My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-)
Witajcie w niedziele
1. Tak ja mam w planach, po 1. dlatego ponieważ mam za darmo, a po drugie dlatego, że w moim szpitalu w którym zamierzam rodzić , aby był poród rodzinny muszę mieć zaświadczenie że odbyłam z mężem szkołę rodzenia.Inaczej nie wpuszczą go na sale
2. Sama nie wiem mój ukochany chce więc się nad tym zastanawiam, ale raczej zrobie.
Witam nową mamusię fajnie że dołączyłaś do nas
Ja uciekam do mojej siostry do szpitala urodziła córeczkę 3850 i 56 cm! Do później mamusie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:50   #1205
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
Miałam się Was pytać czy któraś z Was myślała o sesji brzuszkowej ? bo coraz bardziej mnie to kręci i nie wiem czy sobie nie zrobie takiej przyjemności
Ja też o tym myślałam. Zdecydowaliśmy się z mężem na tą firmę: http://fototrefl.com/ Tylko nie wiem jeszcze kiedy pojedziemy. Pewnie we wrześniu albo pod koniec sierpnia. Zobaczymy jak będzie brzuszek rósł.
Stary 2013-07-07, 10:00   #1206
_Maff_
Przyczajenie

Dzięki za miłe przyjęcie

To moja pierwsza ciąża,o dzidzie staraliśmy się rok i w końcu się udało
Póki co jeszcze nie znamy płci,ale mam mega czuja na dziewczynke!Po niedzieli ide do gina,wiec może sie dowiem,a jak nie to 24lipca mam drugie usg prenatalne i chyba juz się wtedy wszystko wyjaśni
Co do samopoczucia to niestety,ale moja ciąża nie przebiega bezproblemowo,bo hormony osłabiły moją wątrobe i mam podwyższone wyniki.Mam przez to troche problemów min.przymusowa dieta lekkostrawna-wykluczająca smażone,tłuste,słodycze,c zęśc warzyw i owoców,produkty bogate w błonnik,ale trzeba się poświęcić dla dobra dziecka
Do 3 miesiąca miałam mega mdłości i wymioty przez co schudłam prawie 3kg,a teraz przez tą diete waga stoi w miejscu i jeszcze nic nie przytyłam co mnie troche martwi ponieważ boje sie czy to nie wpłynie na rozwój dziecka

A tak poza tym czuje sie już dobrzeOd ponad tygodnia czuje ruchy Bąbelka,więc jestem spokojniejsza

Widze po ilości pośtów,że mam dużo do nadrobnienia!

Cytat:
Widziałam ostatnio taką sesje u mojej koleżanki i bardzo mi sie spodobała,więc się skusze na 100%Ale to dopiero na koniec ciązy,więc mam jeszcze troche czasu

Trele_Morele
ja odczuwam takie skurcze od ponad 2 tygodni i az mnie budzą w nocy!Podobno to wina niedoboru magnezu.

Edytowane przez _Maff_
Czas edycji: 2013-07-07 o 10:06
_Maff_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:11   #1207
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Można się jeszcze podczepić?Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
Witamy znasz płeć juz ? jak sie czujecie?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
rybko, obawiam się że na końcówki pomoże tylko podcięcie i później stosowanie tych preparatów zapobiegawczo.

lineczko super cena za ten wózek!

Angie_gg - ja się zastanawiam nad takim badaniem, ale jakos poprzednio nie miałam i się obyło bez tego, teraz się wacham. Bo co mi to da jeśli bym wiedziała o jakieś chorobie? Nic, pokocham tak samo Co innego gdyby lekarz coś zawuażył przy zwykłym usg a tak to nie wiem.

Maff

domii - biodra bolą. Po spaniu na boku mnie bolą, a tak przeciez teraz wskazane spać. Pomaga wkładanie poduszki między nogi potem sobie kupie tego rogala do spania
mnie i bez ciąży biodra bolały przy spaniu na boku, a w ciąży porzedniej i teraz to się nasiliło.
tak też zrobiłam, ściełam włosy i teraz użhywam i nic nie daje ja chce pikne włosy mieć !!
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mi wlosy sie w ciazy poprawily bardzo. Przed ciaza wylazily garsciami - teraz mam spokoj a nic nie stosuje. Boje sie okresu karmienia - wtedy podobno sie najwiecej gubi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mnie obudzil dzis straszny skurcz lydki - pierwszy w zyciu . Do tego goraco w nocy I duszno , wcale sie nie wyspalam .. Musze wstac zrobic pijokom sniadanie I niech dzialaja dalej , bo zaraz przyjdzie kolejny polozyc panele w kuchni .. Straszne jaki mam tu syf

Dzwonilam tez przed chwila do szpitala zapytac o te badanie jutro.
Zadnej glukozy nie bede pila, wiec nie musze byc z pustym zoladkiem .. Jesli zwykly cukier w mojej krwi jest ok , to jest OK

Mnie też budziły dzisiaj skurcze, co dwie godziny średnio :/ a poza tym to śniałaś mi się!! hahah
najpierw jechałyśmy razem baną do Zabrza do tej kliniki chorób serca, na EKG naszych dzieci, tam był śp.PROFESOR RELIGA i nam robił te badania i mówił że naszym dzieciom to serca jak dzwon biją. potem kazał nam iść po wydruki bo dostniemy na specjalnych kartkach te ekg i Ty dostałaś na różowej a ja na niebieskiej. Jak wracałyśmy to bana sie zepsuła a jechałyśmy na USG do jakiejś przychodzi w Rudzie śląskiej i musiałyśmy iść pieszo. Ledwo doszłyśmy no i tam lekarka zapytała ile jesteś w stanie dać żeby Majeczka była zdrowa a Ty tak z łzami w ocach powiedziałaś ze masz tylko 2 funty. Na co ona zapytała czy to jest wszystko co masz, powiedziałąś ze tak i powiedziała coś tkaiego że cały dobytek swój dajesz to Majeczka bedzie na pewno zdrowa. i mi sie zapytała to samo a ja jej powiedziałam, że za zdrowie Kacpra nawet męża oddam, a ona powiedziała że bedziemy miały śliczne i zdrowe dzieciaczki. Siedziałyśmy godzine w poczekalni i płakałyśmy. i sie obudziłam.
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super! Jaki kolor wybraliście?
Czekam na foto zakupów wyprawkowych

1. Nie. Tzn. chciałam, ale u nas szkoła rodzenia + dojazdy na zajęcia to koszt ok. 700zł. Uznaliśmy więc, że wolimy to dołożyć do wyprawki, nie mamy nie wiadomo jakiej kasy na koncie (zwłaszcza, że właśnie wydaliśmy 2tys. na naprawę samochodu ).
2. Cały czas byłam na nie, bo w ogóle mnie to nie kręci, a zdjęcia maluchów w 3d/4d są dla mnie takie nienaturalne, ale po sytuacji na lipcówkach mam wątpliwości, czy nie zrobić z racji ewentualnych wad, których na 2d nie widać (rozszczep itp.) Choć czy to nie jest trochę wywoływanie wilka z lasu?
mój mąż też tak twierdzi a ja nie wiem już co mam robić!!! boje sie o maleństwo, ta sytuacja mnie normalnie dobiła ...
Cytat:
no ja chce ale ja nie jakąś ekstra profeske bo nie mam hajsu, ale mam koleżankę która robi fajne fotki to moze mi cos pstryknie
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie w niedziele
1. Tak ja mam w planach, po 1. dlatego ponieważ mam za darmo, a po drugie dlatego, że w moim szpitalu w którym zamierzam rodzić , aby był poród rodzinny muszę mieć zaświadczenie że odbyłam z mężem szkołę rodzenia.Inaczej nie wpuszczą go na sale
2. Sama nie wiem mój ukochany chce więc się nad tym zastanawiam, ale raczej zrobie.
Witam nową mamusię fajnie że dołączyłaś do nas
Ja uciekam do mojej siostry do szpitala urodziła córeczkę 3850 i 56 cm! Do później mamusie
Pogratuluj jej !!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 10:20   #1208
_Maff_
Przyczajenie

ryba91...napisałam wszystko nad Twoim postem
Jesli moge Ci cos polecić na włosy to u mnie super sprawdza sie maska z Biovaxa z apteki z kreatyną i jedwabiem,bardzo wygładziła włosy i mniej wypadająPoza tym pije codziennie wieczoram szklanke naparu z pokrzywy-działa na opuchnięcia,a przy okazji wzmacnia włosy

Widziałam,że ten problem poruszany był na poprzednich stronach,ale zapytam raz jeszcze.To w końcu od którego tc liczycie 5m-c?Bo na necie raz podają,że od 18 a raz,że od 19tc;|Juz sama się gubie

Edytowane przez _Maff_
Czas edycji: 2013-07-07 o 10:22
Stary 2013-07-07, 10:23   #1209
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
My obowiazkowo tzn chce sesje z natalcia i tz. Poprzednio mialam sama sesje wstawialam juz kiedys linka, wsrawie jak bede z kompa pisac
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:26   #1210
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no ja chce ale ja nie jakąś ekstra profeske bo nie mam hajsu, ale mam koleżankę która robi fajne fotki to moze mi cos pstryknie
Ja mam o tyle dobrze że mam ciocię fotografkę (czy jak to się tam pisze) i ona mi już dawno mówiła żebym przyszła na zwykłą sesję zdjęciową, żebym kiedyś dzieciom mogła pokazać jaka byłam młoda i jak przez lata się zmieniłam ale jakoś olałam sprawę więc teraz chyba będzie najwyższa pora żeby się do niej zgłosić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
My obowiazkowo tzn chce sesje z natalcia i tz. Poprzednio mialam sama sesje wstawialam juz kiedys linka, wsrawie jak bede z kompa pisac
Coś mi świta że wstawiałaś zdjęcia córeczki z sesji zdjęciowej (chyba że coś pomieszałam, ale kojarze to zdj co masz na profilowym i jakieś takie podobne) ale brzuszkowej sesji nie kojarzę
Stary 2013-07-07, 10:32   #1211
Lilith890502
Zakorzenienie

witajcie
czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 20 tc, termin mam na ok. 21.11. W końcu zdecydowałam się napisać, chociaż trochę mi to zajęło

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 10:34   #1212
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Dzień dobry niedzielnie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia?
2. Robicie usg 3/4D i kiedy?

W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-)

My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-)

Moja Majcia rano jest spokojna, w dzień najbardziej dokazuje

Ja się przejadę w piątek, bo się wczoraj dowiedziałam od koleżanki, że powinnnam do 20tc się zgłosić pierwszy raz i zapiszą mnie wtedy do jakiejś grupy w 28tc. Będę jeździła sama ale podobno tu dużo babek samych uczestniczy w zajęciach to nie będzie mi głupio

Ja specjalnie 4d nie robię, mam nadzieję że ginka znowu przełączy aparat na chwilę i podejrzymy małą jak ostatnio

Fajnie, pochwal się tym co dostaniesz

To miłego dzionka, plażujcie i opoczywajcie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Witaj u nas

Cytat:
Dzwonilam tez przed chwila do szpitala zapytac o te badanie jutro.
Zadnej glukozy nie bede pila, wiec nie musze byc z pustym zoladkiem .. Jesli zwykly cukier w mojej krwi jest ok , to jest OK

Ja się wczoraj od znajomej dowiedziałam, że nie będę miała badanej glukozy. Bo jak bym miała mieć to badanie to już na tej pierwszej wizycie w 13 tc dostałabym jakąś różową karteczkę. A nie dostałam. Oni zlecają lub nie to badanie na podstawie wywiadu... a u mnie w rodzinie ani u męża nie ma cukrzyków, więc się nie kwalifikuję

Cytat:

Ja bym chciała ale mąż nie bardzo. Jeszcze pomyślę i jak znajdę jakieś fajne studio to może go namówie a jak nie to podjedziemy gdzieś i sam będzie mi musiał pstrykać

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Gratulacje dla siostry jak małą nazwali??

Rybko - ja na włosy teraz nie narzekam ale boję się jak po porodzie zaczną lecieć to będę łysa bo i tak mam cienkie

Majcia się obudziła

Stary 2013-07-07, 10:34   #1213
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witajcie
czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 20 tc, termin mam na ok. 21.11. W końcu zdecydowałam się napisać, chociaż trochę mi to zajęło
Witaj
opowiedz coś o sobie
Stary 2013-07-07, 10:35   #1214
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
Witaj!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:39   #1215
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
witajcie
Witamy
Wiesz już co nosisz pod sercem??

Stary 2013-07-07, 10:42   #1216
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
Witaj
Super że nasze grono nadal się powiększa

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedzielnie

Moja Majcia rano jest spokojna, w dzień najbardziej dokazuje

Ja się przejadę w piątek, bo się wczoraj dowiedziałam od koleżanki, że powinnnam do 20tc się zgłosić pierwszy raz i zapiszą mnie wtedy do jakiejś grupy w 28tc. Będę jeździła sama ale podobno tu dużo babek samych uczestniczy w zajęciach to nie będzie mi głupio

Ja specjalnie 4d nie robię, mam nadzieję że ginka znowu przełączy aparat na chwilę i podejrzymy małą jak ostatnio

Fajnie, pochwal się tym co dostaniesz

To miłego dzionka, plażujcie i opoczywajcie

Witaj u nas

Ja się wczoraj od znajomej dowiedziałam, że nie będę miała badanej glukozy. Bo jak bym miała mieć to badanie to już na tej pierwszej wizycie w 13 tc dostałabym jakąś różową karteczkę. A nie dostałam. Oni zlecają lub nie to badanie na podstawie wywiadu... a u mnie w rodzinie ani u męża nie ma cukrzyków, więc się nie kwalifikuję

Ja bym chciała ale mąż nie bardzo. Jeszcze pomyślę i jak znajdę jakieś fajne studio to może go namówie a jak nie to podjedziemy gdzieś i sam będzie mi musiał pstrykać

Gratulacje dla siostry jak małą nazwali??

Rybko - ja na włosy teraz nie narzekam ale boję się jak po porodzie zaczną lecieć to będę łysa bo i tak mam cienkie

Majcia się obudziła

Też chodzę sama do szkoły rodzenia, ale położna mówiła mi od początku że to są zajęcia tylko dla mam a jak będziemy chciały to zrobi nam 2 zajęcia oddzielnie dla tatusiów i na jednych będzie ich przekonywać do porodu rodzinnego, a na drugich będzie ich uczyć jak zajmować się maluszkiem .
Nawet to i lepiej że to są zajęcia bez partnerów bo akurat wypadają tak że TŻ z pracy by się nie zwolnił
Stary 2013-07-07, 10:42   #1217
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
opowiedz coś o sobie
Staraliśmy się o kruszynkę 5 m-cy i w końcu się udało. Na ostatnim badaniu okazało się, że będzie to synek teraz myślimy nad imieniem co do ciąży niestety nie jest całkiem bezproblemowa. Mam niedoczynność tarczycy, a poza tym ostatnio trochę skróciła mi się szyjka i odczuwam lekkie twardnienia brzucha. Na razie specjalnego zagrożenia nie ma, ale trzeba to obserwować.

_Maff_ co do chudnięcia ja chudłam do 18 tc, nie wiem jak teraz bo dawno wagi nie odwiedzałam, ale maluszek rozwija się ok więc się nie martw

Daniel
Stary 2013-07-07, 10:43   #1218
Olenka_24
Zadomowienie

Hello Mamusie !

witam się z Wami niedzielnie, wczoraj od rana mnie nie było a tu tyle do nadrabiania

Ja wczoraj byłam na tym grillu , ogólnie bardzo sympatycznie - objadłam się szaszłyczkami
Ale niestety w ciąży komary mnie kochają , ledwo przyjechaliśmy a już mnie 5 użarło

Przepraszam że nie cytuję ale tak z tego co zapamiętałam :

Budowniczka śliczny brzuszek taki malutki jeszcze, pewnie lada moment będziesz miała piłeczkę

Ryba mi się ogólnie w ciąży poprawiły włosy, a paznokcie to już wogóle, nieskromnie pisząc są naprawdę bardzo ładne. Ale słyszałam że podobno po porodzie włosy niestety garściami wypadają

Angie my chyba nie będziemy robić USG 3d, jakoś nie mam przekonania

Domii ja to bym bardzo chciała sesję ciążową , myślę że taką zrobimy

Witam 2 nowe mamusie !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:48   #1219
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Domi - mój też ze względu na pracę nie może jeździć ze mną...

Lilith - Gratuluję synusia imię wybrane??

Stary 2013-07-07, 10:51   #1220
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Staraliśmy się o kruszynkę 5 m-cy i w końcu się udało. Na ostatnim badaniu okazało się, że będzie to synek teraz myślimy nad imieniem co do ciąży niestety nie jest całkiem bezproblemowa. Mam niedoczynność tarczycy, a poza tym ostatnio trochę skróciła mi się szyjka i odczuwam lekkie twardnienia brzucha. Na razie specjalnego zagrożenia nie ma, ale trzeba to obserwować.

_Maff_ co do chudnięcia ja chudłam do 18 tc, nie wiem jak teraz bo dawno wagi nie odwiedzałam, ale maluszek rozwija się ok więc się nie martw
gratuluje syna!! a jakie imię? macie cos wybraneg?
Stary 2013-07-07, 10:54   #1221
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja mam o tyle dobrze że mam ciocię fotografkę (czy jak to się tam pisze) i ona mi już dawno mówiła żebym przyszła na zwykłą sesję zdjęciową, żebym kiedyś dzieciom mogła pokazać jaka byłam młoda i jak przez lata się zmieniłam ale jakoś olałam sprawę więc teraz chyba będzie najwyższa pora żeby się do niej zgłosić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Coś mi świta że wstawiałaś zdjęcia córeczki z sesji zdjęciowej (chyba że coś pomieszałam, ale kojarze to zdj co masz na profilowym i jakieś takie podobne) ale brzuszkowej sesji nie kojarzę
No wstawialam zdjecia natalci z sesji roczkowej swoja sesje robilam u tej samej kolezanki, uwielbiamy jej zdjecia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 10:59   #1222
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję syna
Stary 2013-07-07, 11:10   #1223
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje syna!! a jakie imię? macie cos wybraneg?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Lilith - Gratuluję synusia imię wybrane??
na 80% będzie Daniel chociaż burza mózgów jeszcze trwa

Daniel
Stary 2013-07-07, 11:20   #1224
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Mi nawet nie pomaga wkładanie poduszki, koca, czy zarzucanie nóg na TŻta

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Nienawidzę skurczy w nocy .
Ale Ci zazdroszczę tego że coś się u Ciebie dzieje, mimo tego syfu, brudu, kurzu i tak zazdroszczę . My planujemy remont ale póki co cisza, bo ma się zająć tym mój tato który póki co nie ma nawet jednego wolnego dnia żeby u nas coś zrobić.

Ale Ci dobrze że nie będziesz musiała glukozy pić, mnie przeraża to że nie można dużo wcześniej nic jeść Nie wytrzymam tyle bez jedzenia, ja straszny głodomor jestem
Jesli chodzi o remont to zostalo juz tylko mnostwo wykonczen , listwy listewki I takie tam .. Ale te sprzatanie najgorsze jest to ze czasu nie ma na to bo my od jutra znowu do pracy 14-22 . Powaznie sie zastanawiam nad tym czy w przyszly weekend nie poszukac kogos Kto przyszedl by pomoc mi posprzatac .. :mysli:

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Dzięki za miłe przyjęcie

To moja pierwsza ciąża,o dzidzie staraliśmy się rok i w końcu się udało
Póki co jeszcze nie znamy płci,ale mam mega czuja na dziewczynke!Po niedzieli ide do gina,wiec może sie dowiem,a jak nie to 24lipca mam drugie usg prenatalne i chyba juz się wtedy wszystko wyjaśni
Co do samopoczucia to niestety,ale moja ciąża nie przebiega bezproblemowo,bo hormony osłabiły moją wątrobe i mam podwyższone wyniki.Mam przez to troche problemów min.przymusowa dieta lekkostrawna-wykluczająca smażone,tłuste,słodycze,c zęśc warzyw i owoców,produkty bogate w błonnik,ale trzeba się poświęcić dla dobra dziecka
Do 3 miesiąca miałam mega mdłości i wymioty przez co schudłam prawie 3kg,a teraz przez tą diete waga stoi w miejscu i jeszcze nic nie przytyłam co mnie troche martwi ponieważ boje sie czy to nie wpłynie na rozwój dziecka

A tak poza tym czuje sie już dobrzeOd ponad tygodnia czuje ruchy Bąbelka,więc jestem spokojniejsza

Widze po ilości pośtów,że mam dużo do nadrobnienia!

Widziałam ostatnio taką sesje u mojej koleżanki i bardzo mi sie spodobała,więc się skusze na 100%Ale to dopiero na koniec ciązy,więc mam jeszcze troche czasu

Trele_Morele
ja odczuwam takie skurcze od ponad 2 tygodni i az mnie budzą w nocy!Podobno to wina niedoboru magnezu.
Ja mam magnez w witaminach I dodatkowo biore magnez forte z wit6 .. Moze to dlatego ze mi wczoraj tak strasznie spuchly nogi?

Masz juz imie dla ewentualnej coreczki?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:21   #1225
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o remont to zostalo juz tylko mnostwo wykonczen , listwy listewki I takie tam .. Ale te sprzatanie najgorsze jest to ze czasu nie ma na to bo my od jutra znowu do pracy 14-22 . Powaznie sie zastanawiam nad tym czy w przyszly weekend nie poszukac kogos Kto przyszedl by pomoc mi posprzatac .. :mysli:

widzisz, jakbys mieszkała w radzionkowie to 15 minut i jestem u Ciebie ;P(o ile nie w pracy akurat ;P) a tak...
Stary 2013-07-07, 11:23   #1226
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Witamy znasz płeć juz ? jak sie czujecie?

tak też zrobiłam, ściełam włosy i teraz użhywam i nic nie daje ja chce pikne włosy mieć !!

Mnie też budziły dzisiaj skurcze, co dwie godziny średnio :/ a poza tym to śniałaś mi się!! hahah
najpierw jechałyśmy razem baną do Zabrza do tej kliniki chorób serca, na EKG naszych dzieci, tam był śp.PROFESOR RELIGA i nam robił te badania i mówił że naszym dzieciom to serca jak dzwon biją. potem kazał nam iść po wydruki bo dostniemy na specjalnych kartkach te ekg i Ty dostałaś na różowej a ja na niebieskiej. Jak wracałyśmy to bana sie zepsuła a jechałyśmy na USG do jakiejś przychodzi w Rudzie śląskiej i musiałyśmy iść pieszo. Ledwo doszłyśmy no i tam lekarka zapytała ile jesteś w stanie dać żeby Majeczka była zdrowa a Ty tak z łzami w ocach powiedziałaś ze masz tylko 2 funty. Na co ona zapytała czy to jest wszystko co masz, powiedziałąś ze tak i powiedziała coś tkaiego że cały dobytek swój dajesz to Majeczka bedzie na pewno zdrowa. i mi sie zapytała to samo a ja jej powiedziałam, że za zdrowie Kacpra nawet męża oddam, a ona powiedziała że bedziemy miały śliczne i zdrowe dzieciaczki. Siedziałyśmy godzine w poczekalni i płakałyśmy. i sie obudziłam.

mój mąż też tak twierdzi a ja nie wiem już co mam robić!!! boje sie o maleństwo, ta sytuacja mnie normalnie dobiła ...

Pogratuluj jej !!
Spoko masz sny najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie dobrze )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-07, 11:24   #1227
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam magnez w witaminach I dodatkowo biore magnez forte z wit6 .. Moze to dlatego ze mi wczoraj tak strasznie spuchly nogi?

Masz juz imie dla ewentualnej coreczki?

ja tez biore magne b6 i dalej mam skurcze, ale podobno w ciąży im starszej tym czesciej sa skurcze... wklejałam tutaj takie cos ze strony jakiejs, jak znajde to wkleje.... mi puchna nogi od poczatku a nie miałam surczy tak czesto i mocnych...

EDIT - 27 TYDZIEŃ : Przyszła mama coraz częściej odczuwa bóle pleców i skurcze mięśni nóg
Jeśli odczuwasz bóle pleców, pomyśl o delikatnym masażu z naturalnym olejkiem. Pamiętaj także o unikaniu obuwia na wysokich obcasach. Powinnaś spać na twardym materacu, pilnować prawidłowej postawy ciała oraz nie dźwigać ciężarów.
źródło- zapytajpolozna.pl ( na pierwszej stronie jest I trymestr, II i III i tam są opisane niektóre sytuacje )

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-07-07 o 11:36
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 11:24   #1228
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-07, 11:28   #1229
_Maff_
Przyczajenie

Cytat:

Witam również
Trzymam kciuki,aby wszystko było okey!
No własnie tez tak słyszałam,że nie ma co panikować bo dziecko i tak ściąga z Nas jak potrzebuje.Moja mama w ciąży schudła 13kg,bo całą wymiotowała i jakoś urodziła mnie z wagą 3kg.Tyle,że ja już niezbyt dużo waże jak na prawie połowe ciązy(mam 165cm wzrostu i na dzień dzisiejszy 50,5kg) i boje się,że to przy okazji odbije się tez na mnie.No nic,po niedzieli wizyta u gina i usg,więc zobacze jak maleństwo rośnie

Trele_Morele ja tez biore witaminy Centrum Materne i tam jest magnez,może zbyt mała dawka albo po prostu takie bonusy ciąży
Jeśli będzie dziewczynka to typy są takie: Maja,Lena,Zuzia a dla chłopczyka gorzej,bo jakoś pomysłu brak...nooo ewentualnie Kacper

Edytowane przez _Maff_
Czas edycji: 2013-07-07 o 11:34
Stary 2013-07-07, 11:29   #1230
Trele_Morele
Zakorzenienie

PAULA - czyli z tym cukrem jest tak samo tu I u Ciebie ..
Nic , trzeba im zaufac ..
U Ciebie tez taki upał?

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości