Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 19:09   #1171
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Transportera widziałam z piankowymi kołami...wiesz, tak naprawdę będę wszystko wiedziała jak pojade do jakiegoś salonu wózków wypytam się o wszystko.Może uda mi się pojechać w przyszłym tygodniu?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Aaa i też poczytałam opinie na necie, i się wystraszyłam tego transportera..wcale nie ma takich pozytywnych opinii.
Ja o Transporterze czytałam i słyszałam dobre opinie, ale dla mnie odpada tylko dlatego, że spacerówkę można założyć tylko przodem do kierunku jazdy i w dodatku z tego co kojarzę nie ma okienka w budce (chyba, że w nowszych wersjach coś poprawili ). Jakoś nie czułabym się pewnie nie widząc takiego 5-cio czy 6-cio miesięcznego dziecka
My też jeszcze nie oglądaliśmy na żywo. Dwie znajome pary mają 4Ridera i baaardzo sobie chwalą, dlatego poważnie go rozważamy, tylko on jest b.wysoki, w dodatku ma rączkę wysuwaną a nie łamaną, a ja jestem liliput 160cm i boję się, że przy obniżonej rączce miałabym gondolę na brzuchu
Wszystko się okaże, jak pojedziemy oglądać. Ale to myślę w sierpniu

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wy radzicie sobie z upałami?
U mnie się 25 na + zrobiło i ja życi nie mogę. Wymioty, zawroty głowy, uczucie przegrzania jak po biegach. Brałam już prysznic 5 razy, ale nic nie pomaga
Kochana, ja o dziwo dość dobrze znoszę upały, ale koniecznie dużo pij! I staraj się jak najwięcej leżeć z nogami wyżej niż serce
Może jakieś okłady na czoło? Na kark?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:12   #1172
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
miałam brać leki jak sie by sytuacja nie poprawiła, lekarz zmarł a nowy olał sprawę, w czwartek mam kolejną wizyte u nowego gina i mam nadzieje ze bedzie ok. wole brać leki niz zeby mi cokolwiek sie stało. Obecnie na każdej wizycie mam powyżej 140, na pierwszej miałam 140 a tak to cały czas wysoko i raz mialam 137/90 bodajże... ogólnie mierze sobie tak dwa razy dziennie dla własnej kontroi . dzisiaj rano 136/85 ale wczoraj już miałam 144/90 też rano ( jak jestem w pracy to mierze tylko rano )
jak w czwartek na tej wizycie całkowicie mnie lekarz oleje to będę kończyć ciążę prywatnie, znalazłam gabinet za 60 zł ale nie wiem czy z USG, w razie czego odezwę po namiar a co bierzesz jak moge zapytać?
Mi ostatnio powiedział jak mimo brania leków przez dłuższy moment się będzie pokazywało ciśnienie powyżej 140 to mam jechać na IP na zastrzyk na obniżenie ciśnienia - co mnie przeraziło, bo jak mi tłumaczył z wysokim ciśnieniem chodzi o to że jest ryzyko wylewu - a na początek wylewają najmniejsze naczynia - czyli te w macicy...

Biorę Dopegyt - który jest podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie.

A tak w ogóle od ostatniej wizyty schudłam 3 kilo, więc na plusie nic, tylko na minusie u mnie jak na razie - moja mama też tak miała, że w ciąży chudła.
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:19   #1173
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wy radzicie sobie z upałami?
U mnie się 25 na + zrobiło i ja życi nie mogę. Wymioty, zawroty głowy, uczucie przegrzania jak po biegach. Brałam już prysznic 5 razy, ale nic nie pomaga
Może głupio powiem, ale ja stosuje tą metodę :
rano piję goracą heratę, kolejną gorącą herbatę tak koło 13-14 jak jest najcieplej i wieczorem.. wyczytalam ze niby wtedy organizm sie przyzwyczaja do cieplego i nie jest wtedy tak odczuwalna różnica. Co prawda stosuje to moze z tydzien, efektów wielkich nie widzę, ale np mąż ciągle narzeka ze mu jest tak gorąco a ja mniej a bhyło odwrotnie.. jedyne co to moje nogi nie radzą sobie z upałem i jest mi duszno, robie niektóre rzeczy wolniej , ale co dziwne nie poce sie jak świnka

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Mi ostatnio powiedział jak mimo brania leków przez dłuższy moment się będzie pokazywało ciśnienie powyżej 140 to mam jechać na IP na zastrzyk na obniżenie ciśnienia - co mnie przeraziło, bo jak mi tłumaczył z wysokim ciśnieniem chodzi o to że jest ryzyko wylewu - a na początek wylewają najmniejsze naczynia - czyli te w macicy...

Biorę Dopegyt - który jest podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie.

A tak w ogóle od ostatniej wizyty schudłam 3 kilo, więc na plusie nic, tylko na minusie u mnie jak na razie - moja mama też tak miała, że w ciąży chudła.
szczęściara !!

a ja sie zastanawim czy moze oni mi nie chcą dać tych leków albo olewają z racji choroby serca?? juz nic nie wiem, ale coś czuje że moja wizyta bedzie trwała baaaaaardzo długo .
Stary 2013-07-06, 19:21   #1174
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:

szczęściara !!
Pospisuj sobie wszystko na kartce i nie odpuszczaj dopóki ci na wszystkie pytania nie odpowie

Wiesz, mam z czego zrzucać, waga ciężka
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 19:37   #1175
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Pospisuj sobie wszystko na kartce i nie odpuszczaj dopóki ci na wszystkie pytania nie odpowie

Wiesz, mam z czego zrzucać, waga ciężka
haha u mnie waga mega ciężka :d
obiecałam sobie ze po ciąży choćbym miała sie katować to schudnę z tego co w ciaży i przed ciążą

PS. Właśnie rozmawiałam z dziewczyną, która użytkuje tako laret i jest zadowolona, mówi ze ma go co prawda 4 miesiące dopiero ale nie zawiódł jej ani razu, koła sie nie zacinają, nie skrzypi.. ogólnie polecała. Jej siostra miała taki sam na zime i powiedziałą ze dawał radę bez probleu, wiec gdyby któras była zainteresowana to wrzucam opinię mojej klientki a zarazem mamusi z 4 miesięczną córką, które użytkujś w/w pojazd

PS.znalazła ogłoszenie ze mój pracodawca na cito szuka pracowników.....

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

takie pytanie jeszcze, to prawda że w szpitalu przy poroddzie robą problem jak nie masz badan na hiv zrobionych?
Stary 2013-07-06, 19:50   #1176
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi bardzo aż nie wiem co mam doradzić Może woda z lodem? Połóż się w najbardziej chłodnym miejscu?Wiem no głupie pewnie już dawno to zrobiłaś, ale nie mam pomysłu..A wiatrak jakiś masz?
Wiatraka nie mam. Tu w UK nie jest on tak potrzebny jak w PL, bo 25 to max. co może sie przydarzyć (przynajmniej tu nad morzem)
Siedzę w kuchni bo tu mam najchłodniej.
TŻ mi oklady z mokrego ręcznika robił bo myślalam że odlece
Pije wode z sokiem z pożeczki (kwasior, Mama zrobila ), ale nawadnianie na razie nic nie daje. Siedzę tylko w bieliśnie.
Boje się o mojego maluszka Jak ja się tak fatalnie czuje, to co Ono musi przeżywać

Wydaje mi się że organizm przezył szok bo jeszcze wczoraj bylo 14-16 stopni a dziś 25. 10 stopni w ciągu doby do góry i sobie nie radzę

ryba91 ciekawy sposób Ale... zanim zacznie działać, to zacznie znowu padać

Współczuje Wam Dziewuszki z PL
Stary 2013-07-06, 20:39   #1177
koala19
Raczkowanie

Ryba jak masz wysokie cisnienie to mozepowinnas wyeliminowac całkowicie sól i słodycze, ja ostatnio na wizycie miałam 130 i koniecznie kazał wyeliminowac sól i cukier bo nie ma żartów.
ale ja rzeczywiscie z solą przeginałam i juz ograniczyłam tylko i jest okej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 20:42   #1178
De28
Wtajemniczenie

[

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Babku grunt, że możesz podejrzewać co się dzieje, ja niestety zanim zostałam dobrze zdiagnozowana to 2 lata jeździłam od pulmonologa do alergologa bo wszyscy twierdzili że mam astmę. Aż w końcu trafiłam na pulmonologa który mówi mi że mam bigos w klatce piersiowej, moje serce bije jak chce. I tak po nitce do kłębka okazało się że mam wadę serca, a jej objawy spowodowane są przeponą która ciągnie mięsień sercowy. Przepona rozluźniona- serce wróciło do normy, odstawiłam leki i jest ok
P
h&m umiarkowane.

Babku czytam o Twoich dolegliwościach i u mnie ta potrzeba wzięcia głębokie oddechu prowadząca w końcu do ziewania była następstwem stresu, przez co miałam wzmożone napięcie mięśniowe powłok brzusznych. Przez to wzmożone napięcie uaktywniła mi się wcześniej nie dająca o sobie znać wada serca, leki na serce i rehabilitacja mnie z tego wyprowadziły, ale i tak chodzę regularnie co 2 miesiące do mojego fizjo na rozluźnianie przepony żeby znowu nie doprowadzić do takiego stanu.
Jesteś od początku ciąży bardziej zdenerwowana, zaniepokojona? Tym tropem bym najpierw poszła i wiem jakie to męczące.
[/QUOTE]

Hmm dalas mi do myslenia. Tez mam takie dusznosci. Robilam mase badan i wychodzi, ze mam to na tle nerwowym, plus male problemy z sercem. Czasem na pare sekund robi sobie przerwe. Do jakiego rehabilitanta chodzisz? Bo ostatnio znow sie dusze, zawsze keidy mam wiecej stresu i mecze sie potem kilka dni.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:11   #1179
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam, wstalismy zjedlismy toteż tyjemy
Zdjecie z 21 tc

Oj rosniemy rosniemy i Maksymek i mamusia w szerz :P

Powolutku rośniecie ale rośniecie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

i chyba poczułam dzidziusia takie delikatne bąbelki w dole brzucha to może byc dzidzia?

Agnieszka 18t1d to początek 19 tygodnia (chyba)

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mała złośnica, muszę się Wam częściej na nią skarżyć bo dzisiaj się rozszalała i czuje dużo łaskotek

Jezzka Powodzenia!!!!

Cytat:
czy stacjonarnie w C@A Sa tez wyprze?

Ostatnio jak byłam to tak można było coś wyhaczyć

Współczuję tej dziewczynie bo to szok totalny

Katrin No fajne maję te aukcje.Widzę że coraz więcej użytkowników z UK wystawia takie zestawy.Cudne rzeczy

Cytat:
hej, mam pytanie co z piciem ziol w trakcie ciąży? Np. rumianek, melisa, skrzyp polny. Ile herbatek moge wypijać dziennie?
Czy jesli wypadaja mi wlosy moge zażywac skrzypowite?
Zapytaj lekarz najlepiej bo nie wszystkie zioła są dobre w ciąży

Acelinka Te z żyrafami kolorowe mi się podobają i tanie.
Pewnie zawsze się coś dowiesz ciekawego i dostaniesz jakiś gratisik

Cytat:
Teraz się zaczęłam zastanawiać, na badaniu lekarka się zapytała "co byśmy zrobili gdybyśmy mieli dziecko z zespołem downa"..byliśmy w takim szoku że nic nie odpowiedzieliśmy.Powiedzi ała później że jest wszystko ok ale męczyła się z badaniem bo nie mogła zdobyć wymiaru. I już mam nerwówke do poniedziałku;(

Cytat:
no właśnie... a mi próbował wmówić ze moje 145 jest ok!!

będzie dobrze

hmm... ja nie sądze ze jestem nienawodniona, bo pije baaaaaaaaaardzo dużo, łącznie ok 4 litrów wody ( w pracy 2x1,5 l wody plus w domu 2-3 herbaty i puszka coli ) mam wizyte w czwartek i zastanawiam sie czy czekać, czy np. zrobić w poniedziałek prywtnie, pewnie z 5 zł kosztuje i miec juz wyniki na wizycie, czy jak.. kurde ja to zawsze cos zaczynam sie denerwowac calą sytuacją... :/
w ogóle jakis czas temu maly tak kopał ze spac nie mogłam, a teraz? jak poleżę i sie naprawdę skupię to wtedy czuje...... a w ogóle wiecie co? koleżanka z pracy, z CH która jako pierwsza wiedziała o ciąży w pracy cały czas mi mówi ze nie powiedziałaby nigdy w życiu ze jestem w ciąży.. i mimo że nie jest to jakaś moja przyjaciółka ale bardzo sie lubimy, to tak mi sie przykro robi.
Mocz nie jest drogi zrób sobie w pnd
Ale przecież Twój brzuch to ewidentna ciąża.I na pewno dodaje ci uroku więc tymbardziej bym chwaliła jak pięknie wyglądasz.
A tego ciśnienie nie lekceważ absolutnie i we czwartek zwróć uwagę na to!!!Mów lekarzowi o wszystkim co Cię niepokoi
Chociaż przecież na pewno wiesz co masz powiedzieć

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Piszecie o dolegliwościach sercowych.Ja miałam wykrytą lekką arytmię ,serce nieraz waliło jakby miało wyskoczyć,czułam niepokój i lęki czasem duszności.
Tylko u mnie to głównie chodziło o serce.To było na tle nerwowym .Po lekach przeszło.
Ekg mi tak wychodziło dziwnie że pielęgniarka dziwiła się że jeszcze nie mdleję i odprowadziła mnie pod gabinet lekarza żebym nie fiknęła.Pytała się mnie czy się leczę na serce...

Raz z tego powodu też w szpitalu wylądowałam na kroplówce.

Endo jeszcze w jesieni na wizycie jak mu opisałam objawy bo myślałam że od tarczycy je mam ,powiedział mi że mogę mieć nerwicę.

Ale odkąd jestem w ciąży to jakiś taki mnie spokój ogarnął i dolegliwości minęły tfu tfu.
Chociaż np do kościoła pełnego ludzi nie wejdę bo mam schizę że mnie ludzie otaczają.Muszę mieć przestrzeń wokół siebie.

Kurde oglądam o rozbitym samolocie teraz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:24   #1180
kyte
Wtajemniczenie

Ale na szczęście nic nikomu się nie stało, też właśnie oglądam
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:30   #1181
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Ryba jak masz wysokie cisnienie to mozepowinnas wyeliminowac całkowicie sól i słodycze, ja ostatnio na wizycie miałam 130 i koniecznie kazał wyeliminowac sól i cukier bo nie ma żartów.
ale ja rzeczywiscie z solą przeginałam i juz ograniczyłam tylko i jest okej
hmm.. ja soli prawie w ogóle nie jadam, jedynie to sole ziemniaki jak sa z woody, frytek nie sole wcale.. a słodycze jadam, ale nie jakoś tak wiele, owszem czasem zjem całą czekolade, ale potem kilka dni nic... ciśnienie mam od początku ciąży takie mega ( wcześniej tez ale to pomijam obecnie)a słodyczy nie jadłam wcale a ciśnienie miałam ...
no nic, wszystko powiem lekarzowi i czekam na jego dalsze sugestie
Stary 2013-07-06, 21:31   #1182
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na szczęście nic nikomu się nie stało, też właśnie oglądam
No chociaż tyle

Dzisiaj byłam w galerii i sobie dogodziłam
Mieszczę sie jeszcze w dwie pary spodenek zwykłych i parę spódnic, a tak to nie ma co nosić.Więc postawiłam na sukienki,żal było nie korzystać ceny po 2 czy 3 dychy.Najdroższa 40 zł wiec sie opłaciło.
I maluch też dostał swoją dolę: ogrodniczki jeansowe
Chciałam kupić te body i love mum ale nie było ich.

Fajnie tak zaszaleć raz na jakiś czas.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-06 o 21:37
Stary 2013-07-06, 21:40   #1183
kyte
Wtajemniczenie

Mmmm super nie ma to jak udane zakupy Uciekam na dzisiaj śpijcie dobrze
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:46   #1184
basiula19
Zadomowienie

witam

też uciekam spać bo taka dzisiaj nienajedzona jestem, że aż sama siebie sie boje..........non stop coś jem i dalej nie czuje sie najedzona a najgorszy ten mix....słodkie, a za chwile bułka z wędliną i majonezem, za chwile popcorn i chipsy i wogóle masakra normalnie przez cały dzien nie zjem tyle co dziś od południa zjadłam.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 21:51   #1185
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam

też uciekam spać bo taka dzisiaj nienajedzona jestem, że aż sama siebie sie boje..........non stop coś jem i dalej nie czuje sie najedzona a najgorszy ten mix....słodkie, a za chwile bułka z wędliną i majonezem, za chwile popcorn i chipsy i wogóle masakra normalnie przez cały dzien nie zjem tyle co dziś od południa zjadłam.....
CIĄŻA

ja tam mam też czasami ,jak mi się włączy głodek to nie ma ratunku
Trzeba sobie dogodzić

Popijam sobie bavarię

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-06, 21:54   #1186
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam

Haha jakbym o sobie czytała. Damy rade

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 23:39   #1187
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Zadam Wam głupie pytanie, ale proszę o mądre odpowiedzi

jak jestem dłużej na nogach, albo idę gdzieś szybciej i dalej to zaczyna mnie bolec tak jakby prawa nerka, ale boli mnie tak fest że musze sie zatrzymać i nie daje rady iść dalej, mało tego jak oprę się na lewym łokciu ( ja nie wiem czy wy wiecie o co mi chodzi, ale nie wiem jak to napisać ) to normalnie skręca mnie z bólu i nie wiem co to może być? czy to mały gdzies tam coś uciska czy jak? bo mam to tak z tydzień już, ale początkowo nic nie wiązałam z tym ... aaa no i mam taki ciemny/pomarańczowy mocz.... i pomyslałam sobie e moze to od tego zelaza?? co sądzicie? co to moze byc? mam iść do jakiegos rodzinnego?
To kolka. Tez ja mam dlatego chodze jak zolw ostatnio I raczej tak zostanie .. A mocz moze faktycznie od zelaza .. Ale tego nie Wiem napewno

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:30 ----------

Ja jestem padam na twarz ..
Upal , 30 stopni to koniec
Czuje sie jakbym sama wymalowala swoj dom I sasiada a ja tu tylko dokazywalam ;D - nogi mam jak balerony - pierwszy raz mi spuchły.. Ide sie kapac I spac ..

AZEALIA - bylam I pytałam o Oyster. Na sklepie jest wozek z tylem pompowanym , przodem piankowym ale babka powiedziala ze na zamowienie producent zrobi Ci kola jakie chcesz. Nic sie za to nie placisz , tyle ze na wozek czekasz dluzej ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 00:26   #1188
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Wróciliśmy od znajomych, fajnie spędziliśmy wieczór
Koleżanka jest równo w 10 tygodni starszej ciąży, ma termin na 3 września i taką fajną piłeczkę
Miałyśmy o czym gadać

Teraz lecę spać. Dobrej nocki mamcie

Stary 2013-07-07, 01:25   #1189
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam w szpitalu, to jak byłam na usg na patologii ciąży to wszystkie ciężarówki maszerowały po korytarzu w takich koszulach w różnych kolorach - śmiesznie to wyglądało

trzymam kciuki oby ciśnienie się unormowało i nie było cesarki
no chyab że wolisz cesarke ja nie wiem dlaczego ale cięcie brzucha mnie przeraża
Cytat:
a mowią cos tam ciekawego ? moja szkoła rodzenia jest w remoncie
ostatnio byl temat o żywieniu w ciązy, nic nowego i nic ciekawego ale poszłam w ciemno bo nie miałam rozkłądu temtów, teraz już będe wybierać te ciekawsze
Cytat:
Teraz w normie średnio 117/80 ale lekarz powiedział że każde powyżej 140 jest dla nas niebezpieczne.
ja mam zazwyczja bardzo niskie cisnienie, a teraz mam książkowe ale to dla mnie i tak za dużo i głowa mnie z niego boli.

Cytat:
Teraz się zaczęłam zastanawiać, na badaniu lekarka się zapytała "co byśmy zrobili gdybyśmy mieli dziecko z zespołem downa"..byliśmy w takim szoku że nic nie odpowiedzieliśmy.Powiedzi ała później że jest wszystko ok ale męczyła się z badaniem bo nie mogła zdobyć wymiaru. I już mam nerwówke do poniedziałku;(
ale durna, nie powinna tak pytac bez powodu i stresować
będzie dobrze na pewno tak tylko chlapnęła
Cytat:
No wkoncu 6 miesiac
tez mi sie wydaje ze zaraz zrobi sie napieta skora i jakbym byla pompowaną piłką plażowa
noooooo, napompowana piłka, dokładnie tyko to potem swędzi, na samą myśl chce mi się drapac po brzuchu

Cytat:
haha u mnie waga mega ciężka :d
obiecałam sobie ze po ciąży choćbym miała sie katować to schudnę z tego co w ciaży i przed ciążą

PS. Właśnie rozmawiałam z dziewczyną, która użytkuje tako laret i jest zadowolona, mówi ze ma go co prawda 4 miesiące dopiero ale nie zawiódł jej ani razu, koła sie nie zacinają, nie skrzypi.. ogólnie polecała. Jej siostra miała taki sam na zime i powiedziałą ze dawał radę bez probleu, wiec gdyby któras była zainteresowana to wrzucam opinię mojej klientki a zarazem mamusi z 4 miesięczną córką, które użytkujś w/w pojazd

PS.znalazła ogłoszenie ze mój pracodawca na cito szuka pracowników.....

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

takie pytanie jeszcze, to prawda że w szpitalu przy poroddzie robą problem jak nie masz badan na hiv zrobionych?
shcudniesz na pewno

ja nie miałam tych badań ani poprzedni ani teraz nie mam skoro nie są refundowane nie mają prawa ich wymagać

ja ogólnie uważam że Tako to super wózki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No chociaż tyle

Mieszczę sie jeszcze w dwie pary spodenek zwykłych i parę spódnic, a tak to nie ma co nosić.Więc postawiłam na sukienki,żal było nie korzystać ceny po 2 czy 3 dychy.Najdroższa 40 zł wiec sie opłaciło.

ja tez byłam galerii, dogodziłam sobie ale kupując ubranka dla Natalki w h&m byłam i w reserved. Z reserved to musiała uciekać bo źle by się to skończyło dla naszego domowego budżetu
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od znajomych, fajnie spędziliśmy wieczór
Koleżanka jest równo w 10 tygodni starszej ciąży, ma termin na 3 września i taką fajną piłeczkę
Miałyśmy o czym gadać

Teraz lecę spać. Dobrej nocki mamcie

widze że obie dzisiaj poszalałyśmy z powrotem my bylismy na urodzinowym grillu u mojej przyjaciółki, miły wieczorek Ja oczywiście jedna niepijąca ale tak jest od dawna wiec się przyzwyczaiłam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 02:54   #1190
nasturcja7667
Zadomowienie

Hello!
Nie mogę spać Bejbziol tak dokazuje, że uciska mi raz pęcherz, raz coś innego i albo biegam sikać, albo zwijam się z bólu. Wypiłam ciepłe mleko z miodem, może to go uśpi

Budowniczka śliczny brzuszek! 21 tc to juz 6 miesiąc?
Taszanta polecam się! To w końcu mój zawód [jeden z kilku, minus posiadania głodu wiedzy ]

Co do ciśnienia- ja do 17tc miałam masakrycznie niskie. Kilka razy nawet 60/40, teraz mam takie uspokojone 90/50. Da się żyć. Myślę nad zrobieniem sobie badań na tarczycę przed wizytą- TŻ zwrócił mi uwagę, że od ponad tygodnia piję ponad 6litrów dziennie i ciągle chce mi się pić. Moja mama ma niedoczynność tarczycy i chyba to zbadam. Wiecie może co dokladnie mam zbadać? Jak się to badania nazywa? I ile kosztuje?

Do krakowianek Znacie jakąś dobrą szkołę rodzenia w Krk? Najlepiej- taanio a dobrze
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 06:49   #1191
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Lineczka- jak masz taka opcje to nie oplaca Ci sie bardziej od razu zamòwić na ebayu?
.
Właśnie już będę zamawiać na ebay u bo w sklepie nie ma

Hejka!
Zrobiliśmy wczoraj pierwszą część wyprawkowych zakupów później Wam foto wrzucę

I dostałam całkiem fajną ofertę na x landera xa, od najniższej ceny za ten wózek na allegro odejmujemy 150 zl i mamy fajny fotelik do tego doodatkowo adaptery za 250 zl czyli wychodzi nas to ok 1500 zl cały wozek a nie ok 1800/1900 zl i robimy zrzute z dziadkami i dokładamy reszte

Co do ciśnienia to mama mi wczoraj mierzyła i miałam chyba 138/89 chyba wiec za wysokie miałam i mi ciśnieniomierz powiedział że to kwalifikuje się pod lekkie nadciśnienie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-07 o 06:51
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:12   #1192
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Nasturcja tsh i ft3, ft4. Opcjonalnie antyTPO.
Ale jak dużo pijesz to ja bym raczej szukala problemów z cukrami a nie tarczycą.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 07:13   #1193
Angie_gg
Raczkowanie

Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia?
2. Robicie usg 3/4D i kiedy?

W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-)

My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 07:29   #1194
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No chociaż tyle

Wrzuć fotkę tych ogrodniczek też poluję na takie małe ale nigdzie nie widziałam
Super że udane zakupy mi też poprawiają humor
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...

W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-)

My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-)
1. tak, jeżeli zdążę, moja SR jest w remoncie i mają na wrzesien otworzyć wiec akurat miesiac rzed porodaem byłabym tam ;D
2. po wczorajszej rozmowie chyba zrobimy jedno takie badanie, żeby wykluczyć choroby typu rozczepienie podniebienia itd bo sie zaczęłam mega stresować, teraz tylko meża przekonać bo on taaaaaaki uparciuch i nie chce sie zgodzić...

Witam niedzielnie
WAM TEŻ SIE TAK STRASZNIE NISZCZĄ WŁOSY? ja mam masakre, siano i porozdwajane końcówki że wstyd. Uzywam od 3 tyg. olejka arganowego ale po nim włosy są jedynie miękkie w dotyku i ładnie wyglądają, z tym że mam wrażenie że on nie naprawia mi włosów.. 10tego kupuje sobie serum na końcówki, może pomoże..
Stary 2013-07-07, 08:58   #1195
_Maff_
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Dopiero co trafiłam na strone wizażu i na Wasz wątek
Można się jeszcze podczepić?Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
_Maff_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:02   #1196
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Witam niedzielnie
WAM TEŻ SIE TAK STRASZNIE NISZCZĄ WŁOSY? ja mam masakre, siano i porozdwajane końcówki że wstyd. Uzywam od 3 tyg. olejka arganowego ale po nim włosy są jedynie miękkie w dotyku i ładnie wyglądają, z tym że mam wrażenie że on nie naprawia mi włosów.. 10tego kupuje sobie serum na końcówki, może pomoże..
Rybko taki urok włosów, jednym się niszczą w ciąży a drugim stają się piękniejsze.
Też mam siano niesamowite, końcówki rozdwojone i przerobiłam już wszystkie możliwe kosmetyki i nic... nawet je podcięłam żeby odświeżyć końce i nic... Jako fryzjerka aż się głupio czuję z takimi zniszczonymi włosami ale naprawdę próbowałam już wszystkiego

Witam się i ja
Aleee sobie dzisiaj pospałam
Wstałam i pierwsze co wypaliłam do TŻta że Jaśko od wczoraj się nie rusza, przekręciłam się z boku na plecy patrzę a tam taka wypukłość koło pępka. Za chwilkę widziałam jak mi Jaś się pod skórą przemieszczał i zaczęło się wiercenie. W ogóle pierwszy raz w życiu widziałam że jak się Jaśko ruszał to mi tak śmiesznie brzuch pulsował w tym miejscu gdzie był. Zazwyczaj widziałam tylko wypychanie brzucha w danym miejscu a tu dziś jeszcze jakieś pulsowanie .

Dziewczyny bolą Was biodra po nocy ? Bo ja się wiercę w nocy z boku na bok, nie śpię ani na brzuchu, ani na plecach mi się teraz nie zdarza i jak wstaję rano to mnie te biodra bolą niesamowicie

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _Maff_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Można się jeszcze podczepić?Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
Witaj
Napisz nam coś więcej o sobie
Jak się czujesz ? znasz już płeć ?
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:07   #1197
acelinka
Zakorzenienie

rybko, obawiam się że na końcówki pomoże tylko podcięcie i później stosowanie tych preparatów zapobiegawczo.

lineczko super cena za ten wózek!

Angie_gg - ja się zastanawiam nad takim badaniem, ale jakos poprzednio nie miałam i się obyło bez tego, teraz się wacham. Bo co mi to da jeśli bym wiedziała o jakieś chorobie? Nic, pokocham tak samo Co innego gdyby lekarz coś zawuażył przy zwykłym usg a tak to nie wiem.

Maff

domii - biodra bolą. Po spaniu na boku mnie bolą, a tak przeciez teraz wskazane spać. Pomaga wkładanie poduszki między nogi potem sobie kupie tego rogala do spania
mnie i bez ciąży biodra bolały przy spaniu na boku, a w ciąży porzedniej i teraz to się nasiliło.

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-07-07 o 09:10
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:17   #1198
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Wrzuć fotkę tych ogrodniczek też poluję na takie małe ale nigdzie nie widziałam
Super że udane zakupy mi też poprawiają humor

1. tak, jeżeli zdążę, moja SR jest w remoncie i mają na wrzesien otworzyć wiec akurat miesiac rzed porodaem byłabym tam ;D
2. po wczorajszej rozmowie chyba zrobimy jedno takie badanie, żeby wykluczyć choroby typu rozczepienie podniebienia itd bo sie zaczęłam mega stresować, teraz tylko meża przekonać bo on taaaaaaki uparciuch i nie chce sie zgodzić...

Witam niedzielnie
Mi wlosy sie w ciazy poprawily bardzo. Przed ciaza wylazily garsciami - teraz mam spokoj a nic nie stosuje. Boje sie okresu karmienia - wtedy podobno sie najwiecej gubi

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _Maff_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mnie obudzil dzis straszny skurcz lydki - pierwszy w zyciu . Do tego goraco w nocy I duszno , wcale sie nie wyspalam .. Musze wstac zrobic pijokom sniadanie I niech dzialaja dalej , bo zaraz przyjdzie kolejny polozyc panele w kuchni .. Straszne jaki mam tu syf

Dzwonilam tez przed chwila do szpitala zapytac o te badanie jutro.
Zadnej glukozy nie bede pila, wiec nie musze byc z pustym zoladkiem .. Jesli zwykly cukier w mojej krwi jest ok , to jest OK

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:22   #1199
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

domii - biodra bolą. Po spaniu na boku mnie bolą, a tak przeciez teraz wskazane spać. Pomaga wkładanie poduszki między nogi potem sobie kupie tego rogala do spania
mnie i bez ciąży biodra bolały przy spaniu na boku, a w ciąży porzedniej i teraz to się nasiliło.
Mi nawet nie pomaga wkładanie poduszki, koca, czy zarzucanie nóg na TŻta

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mnie obudzil dzis straszny skurcz lydki - pierwszy w zyciu . Do tego goraco w nocy I duszno , wcale sie nie wyspalam .. Musze wstac zrobic pijokom sniadanie I niech dzialaja dalej , bo zaraz przyjdzie kolejny polozyc panele w kuchni .. Straszne jaki mam tu syf

Dzwonilam tez przed chwila do szpitala zapytac o te badanie jutro.
Zadnej glukozy nie bede pila, wiec nie musze byc z pustym zoladkiem .. Jesli zwykly cukier w mojej krwi jest ok , to jest OK

Nienawidzę skurczy w nocy .
Ale Ci zazdroszczę tego że coś się u Ciebie dzieje, mimo tego syfu, brudu, kurzu i tak zazdroszczę . My planujemy remont ale póki co cisza, bo ma się zająć tym mój tato który póki co nie ma nawet jednego wolnego dnia żeby u nas coś zrobić.

Ale Ci dobrze że nie będziesz musiała glukozy pić, mnie przeraża to że nie można dużo wcześniej nic jeść Nie wytrzymam tyle bez jedzenia, ja straszny głodomor jestem

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-07 o 09:23
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 09:27   #1200
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
I dostałam całkiem fajną ofertę na x landera xa, od najniższej ceny za ten wózek na allegro odejmujemy 150 zl i mamy fajny fotelik do tego doodatkowo adaptery za 250 zl czyli wychodzi nas to ok 1500 zl cały wozek a nie ok 1800/1900 zl i robimy zrzute z dziadkami i dokładamy reszte
Super! Jaki kolor wybraliście?
Czekam na foto zakupów wyprawkowych

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
1. Nie. Tzn. chciałam, ale u nas szkoła rodzenia + dojazdy na zajęcia to koszt ok. 700zł. Uznaliśmy więc, że wolimy to dołożyć do wyprawki, nie mamy nie wiadomo jakiej kasy na koncie (zwłaszcza, że właśnie wydaliśmy 2tys. na naprawę samochodu ).
2. Cały czas byłam na nie, bo w ogóle mnie to nie kręci, a zdjęcia maluchów w 3d/4d są dla mnie takie nienaturalne, ale po sytuacji na lipcówkach mam wątpliwości, czy nie zrobić z racji ewentualnych wad, których na 2d nie widać (rozszczep itp.) Choć czy to nie jest trochę wywoływanie wilka z lasu?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości