|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")
"najlepsiejszy z najlepsiejszych"
Oj dziewczynki ja zmykam jeszcze na 30 min romansiku z prawem
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za dużo czego? Kalorii? Ja bym powiedziała, że za mało... i to sporo, ale jak Cię zmusić do jedzenia, skoro jak sama pisałaś nie słuchałaś nawet dietetyka Abi81, Asiuleko4 - i do innych dziewczyn ćwiczących wieczorem - Pamiętacie o posiłku potreningowym??? Mam nadzieję, że po ćwiczeniach nie idziecie od razu spać.
|
|
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostateczną decyzję podejmę po maju, mam nadzieję, żesię wszystko ułoży po mojej myśli.A Tobie życzę powodzenia Może być. Lepszy od białego pieczywa, aczkolwiek ma odrobinę więcej ww i tłuszczy niż żytni razowy, czy żytni pełnoziarnisty. Jedz śmiało. Romans za romansem, ciekawe co z tego powstanie
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NoLQa DOBRANOC WSZYSTKIM
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Italianko - no wiesz.. czemu?
oj nawet nie chce myslec o naszych przyszlych dzieciach Dobra, dobra spac mi sie chce i juz cos mamrocze DOBRANOC Wpadne tu jutro zaraz po szkole
|
#487 |
|
Rozeznanie
|
hmm... dzieki za ten pumpernikiel.
a teraz pytanko: jak rozpoznac prawdziwy chleb zytni razowy czy pełnoziarnisty? moze i głupie pytanie ale czytałam ze nie kazdy taki chleb jest własnie zdrowym i dobrze skomponowanym chlebem. w niektórych sa jakies doprawiacze czy ulepszacze... kiedys jadłam chleb dyniowy był troche brazowy ale nie wiem czy na kolor tez zwracac uwage czy jak??? |
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Italiaanko mówisz, że za mało kcal? hehe to widać już mocno zeschizowałam, bo to dla mnie naprawde dużo! W końcu się dzisiaj zmobilizowałam i wstałam przed 6 ćwiczyć z TVN style
|
|
|
|
#489 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odschizujemy Cię Brawo za ćwiczenia
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
|
|
#491 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
dziewzcyny, przepraszam jeśli to już było...
czyli lepiej zjeść owsiankę z twarogiem niż owsiankę z ziarenkami słonecznika tak? bo owsianka to głównie węglowodany? ![]() zdrowe tłuszcze dodawać do białka?
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owsianka może być z twarogiem (albo czymkolwiek innym białkowym) - mamy ww i białko, a skoro ww to unikamy tłuszczy. Tak płatki owsiane to węglowodany w większości: 11,9 / 7,2 / 62,4 Zdrowe tłuszcze dodawać do białka, ale kiedy nie ma ww innych niż warzywa, tzn. że taki posiłek składa się z białka, zdrowych tłuszczy i warzyw. *** Koniec mądrowania, do napisania wieczorkiem. Papapa.
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze wątek już trwa kilka dni... ale może się jeszcze zalapie?
![]() Moj cel to stracic pare cm w udach, wyrzezbic brzuch i ramiona. Cwiczenia juz mam teraz tylko musze wprowadzic zdrową dietę. Teraz moze nie jem niezdrowo ale nie jest to tez do konca zdrowe. To jak mogę sie przylączyc? |
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Laurynka tak wiem ze jest mnóstwo cwiczen, ale ja nie wiem jakie są naprawde dobre.. moze któraś coś doradzi?
A co do ćwiczeń na siłowni to owszem wchodzą w gre tylko dopiero po środzie. Bo we wtorek i środe mam testy
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że Italiaanka to super ekspert
!!!Mogłabyś mi powiedzieć co sądzisz o moim menu. Schudłam już około 10 kg od jesieni i chce jeszcze 3, ale waga jakoś stoi w miejscu... No więc: wczoraj: 10:00śn. ciastko owsiane z miodem 12:00 II śn. activia z siemieniem lnianym, ciastko (ale tylko 1) 15:30 ob. spagetti z mięska jagnięcego, makaronu tylko troszkę, 4 orzechy włoski, lampka czerwonego wina 18:00 pod. serek wiejski z pomidorem i ogórkiem świeżym 21:00 kol. pomidorek i 4 małe kiszone ogórki Zrobiłam 100 brzuszków rano, przed IIśn i 90 wieczorem i poskakałam z 5 min na skakance (dopiero zaczynam, więc mało wytrzymuję). Wiem, że może mało tego jedzonka, ale wczoraj nie miałam apetytu. Dzisiaj: 10:00śn kromka pumpernikla z tuńczykiem 12:30 IIśn sałatka z tuńczyka i pomidorka i ogórka, activia z simieniem lnianym, ciastko będzie na pewno jakaś kawa, bo wychodzę z koleżanką ob. ok. 17:00 podejrzewam: gotowana pierś indyka z ryżem i warzywkami (pomidor, ogórek, kukurydza, papryka) świeże kol. mam ochotę na gotowany kalafior i nie wiem z czym go zjeśc... Ćwiczenia tak samo. Co myślisz??? Za dużo czy jak??? |
|
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez do italianki am prosbe, czy takie jdzenie jest rozsadne??
jak nie mam za duzo czasu na pichcenie to: przez caly dzien salatka: 200 g ryzu, piers z kurczaka, papryczka ostra, ogorek kiszony 4 x, puszka fasolki, do tego przyprawy, lyzka oleju z pestek winogron i ocet winny, rozkladam na 5 czesci i wcinam jezeli jest wiecej czasu i mam luzniej w pracy to 5 posilkow: 8.00 - 2 kromki Wasa z serkiem bialym i pomidorem i ogorkiem 10.00 - jakis jogurt 14.00 - znow na szybko jakies 2 kromki wasy z pomidorem lub ogorkiem i jakims bialym smarownym serem lub pojemnik jakiejs salatki kupiony w sklepie, albo ugotowane 0,5 kg fasolki szparagowej 18.00 - warzywa na patelnie z ryzem (50 g ryzu) 20.00 - jakis owoc, warzywo... |
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Italianko kochana teraz odpowiadaj wszystkim
![]() A ja sie przyznam, ze moj dzisiejszy obiad byl tragedia ![]() Zjadlam mase rzeczy i to niezdrowych w dodatku ![]() - 50g platkow pszenicznych/kukurydzianych z rozne Porazka no coz.. na kolacje bedzie lepiej
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Pomieszanie z poplątaniem np. te ciastka. Błędy poprawione i uwagi naniesione. Na oko za mało, np. śniadania, ale nie żonglujmy kaloriamii - dobrze znać swoje zapotrzebowanie
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mało białka, mało zdrowych tłuszczy... Połowa to nie posiłki.
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mocno, mocno się staraj
Jak w każdym posiłku białka nie będzie zacznę bić Cytat:
Uszy do góry
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Italianko duza ty moja
![]() A co do mojego posilku to wiem, ze nie jest porazka.. ale jednak powinnam takowych unikac ![]() A teraz przykro mi bardzo, bo milo mi sie tu na wizazu siedzi lecz NAUKA WZYWA Bede poznym wieczorkiem
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Że niby chodzi o wzrost, a nie duża wszerz
Zabawkami zacznę rzucać, do roboty NoLQa... bo, bo, bo.... klockiem dostaniesz. Też poprawiaj ![]() *** A u mnie, jaby kto pytał - dieta - correct Wreszcie mi się cukier ustabilozował i zaczynam żyć norlamnie... oj, za małą chwilę przyjemności pokutowałam jakieś 10 dni - ćwiczenia - zaliczone Wreszcie dorwałam siemię lniane i yerba mate i kupiłam sobie skakanke za całe 2zł... skakać chyba będę na balkonie, bo w domu za mało miejsca... zaczepiam albo o żyrandol, albo o szafkę... albo... o własne nogi Nauka w lesie idę jej poszukać
|
|
#504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba bede musiala nad tym jeszcze popracowac ,malo czasu znaczy caly dzien na delegacji w samochodzie i zostaje albo cos ze soba wziasc albo mc donald...wiec dlatego taka salatke wcinam, bialko jest w miesie i w fasoli tluszcz oliwa moze byc czy masz moze jakies inne propozycje??mam pytanie co brac za posielke jak np jogurt nim nie jest ?? |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
ITALIANKO - Aaaaaajaaaaa!! Zobaczysz, ze poskarze sie mamie ze mnie bijesz klockami
A tak na serio to duza, bo ja lubie byc smarkata ![]() Ekhm.. no dobra juz na serio serio to wlasnie po cwiczonkach Wpadlam skontrolowac czy sie tu cos dzieje, czy nie CO TU TAK CICHO ? I czekam nadal na moja skakanke z licznikiem <mamusia mi zamowila > A teraz uciekam juz naprawde, bo moj kochanki <prawo, wloski i fizyka> sie niecierpliwia i nieszczesnie mnie wolaja Do wieczorka kochane
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadłam dziś: 07:00 1 wasa, pół kostki twarogu z activią+ siemie lniane, PuErh 11:00 grahamka, pół plasterka sera żółtego, plaster szynki (zapomniałam o warzywach i wiem za mało białka 14:00 2 małe pulpety w sosie pomidorowym (sos wywaliłam) nie wiem z jakiego mięsa, talerz zupy jarzynowej, 2 ogórki konserwowe+ PuErh 18:00 pół fileta ryby pangi z oliwą z oliwek, pól cebuli, 1/4 ogórka dużego, pomidor, pół papryki+ PuErh, siemie lniane, zielona herbata 21:00 serek wiejski Ćwiczyłam: 06:00- aerobic z TVN style jakieś 45 min 16:00-17:00- aerobic w klubie fitness Jutro planuje zjeść: 07:00 2 białka ubite z płatkami owsianymi smażone na patelni z oliwą z oliwek+ siemie lniane, PuErh 11:00 2 wasy z szynką i jajkiem i ogórkiem, pół kostki twarogu 14:00 nie wiem co+ PuErh 17:00 2 wasy z jajkiem i pomidorem+ siemie lniane, PuErh, zielona herbata 21:00 jajko na twardo Nooo... przypominam, że dopiero sie ucze A w kuchni stoi pyszny metrowiec, ale nawet mnie do niego nie ciągnie, przecież to fuj węglowodany ![]() Dopiero patrze ile ja tam jajek nawpychałam hehe
|
|
#507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Białko + zdrowe tłuszcze + warzywa, albo... - Białko + węglowodany Jeśli chcesz jogurt - opcja numer dwa raczej. Cytat:
Dobra, nie będę... naukowca nie wypada
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po jednym dniu jest prawie, prawie... najwięcej próblemów miałam z poprawieniem pierwszego śniadania ![]() Jadłospis na jutro też trochę poprzestawiałam. Czerwoną i zieloną herbatę widzę, a pijesz wodę mineralną? Jak jesz siemię lniane? Przemyślałaś kwestię kalorii? Jeszcze jedno -> Może nie smaż na oliwie, a na oleju słonecznikowym/rzepakowym... oliwa traci swe właściwości w wysokiej temperaturze i nie ma co jej marnować, lepiej dodać do sałatki Przeczytaj: http://www.pk.linux.gda.pl/oliwa/oliwa6.html króciutkie, a jeszcze kilka info. na ten temat jest
|
|
|
#509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!
Lista była taka długa, każda chciała co by ją wpisać, a teraz cisza ![]() Piszcie... cokolwiek, ale piszcie. Pusto i smutno zaczyna się robić.
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
italiaanko po raz kolejny wielkie dzięki
Siemie lniane zalewam wodą i pije. Kwestie kalorii przemyslałam iii nie moge jeść więcej, bo mnie hamuje dla mnie to co dzisiaj zjadłam to i tak strasznie dużo A wode pije, duuuuuuużo wody.
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

jaka się tu poważna rozmowa rozkręciła 
Wpadne tu jutro zaraz po szkole 

!!!
no coz.. na kolacje bedzie lepiej