|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Ja nie chciałam nikogo nastraszyć ani nic, naprawdę! Sama bym pewnie nie pojechała wczoraj na IP gdyby nie konsultacja z Wami i moim ginem :P
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
dziewczyny mam pytanie z typu głupich trochę.. od kilku dni mam wrażenie że zmniejszył mi się brzuch. Dzisiaj zmierzyłam i zamiast 112cm mam znowu 105cm (??). jakoś mocno mi się nie obniżył, przynajmniej ja tego aż tak nie widzę. Trochę bardziej spadzisty jest od góry, ale kurde.. nie wiem o co kaman? waga wcale nie stoi..
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Surka, oby tym razem mala nie wracala pod lampy
Renessme, wiem, ze masz trudno, ale chyba nie masz duzego wyjscia i jakos musisz dac sobie rade. Mam nadzieje, ze masz jakas pomoc w postaci rodzicow lub innych bliskich Ci osob ![]() Fiazo, za grilla i szkoda, ze brzuch Cie rozbolalI dobrej kolejnej zabawy dzis! Roxi, bidulko ![]() Mela, Malgosia jest przesliczna, prawdziwa modelka i bardzo podobna do Ciebie ![]() Magdalenne, szkoda, ze panienski byl taki sobie w twoim odczuciu. Zawieszke do wozka kupie, ale juz po porodzie jak Maly nieco podrosnie, pewnie gdzies w okolicy 2-4tygodni. Magolina, za 35tc!!! ![]() En, za 39tc!! I mam nadzieje, ze dzis czujesz sie lepiej Paulinka, sto lat, sto lat, niech Ci porod lekkim bedzie!!
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie życzenia :-*
Cytat:
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
JAKIERKA, sliczna jestes
EN biedulko, zycze rychlej ulgi... mialam jednak nadzieje, ze to Tomaszek ![]() MELA, olej wczorajszy wybryk Małża, ew. zapytaj go niewinnie, czy masz sie umawiac z prywatna karetka na dowiezienie Cie do szpitala w razie, gdyby nastepnym razem cos sie zaczelo dziac, gdy on sobie dziabnie akurat ![]() ROCKY, gratuluje wyjscia do domku dzis teraz juz z gorki.SURKA, mialam tak samo z Lilo na poczatku, jesli mozesz to odciagaj pokarm i podawaj jej po ssaniu reszte z butelki, u mnie sprawdza sie do dzis, a gdybym tylko piersia karmila, to pol dnia mam gwarantowane z wrzaskunem przy cycu moze jest za slabiutka, zeb samej sie najesc dobrze ![]() Marrionette, no wlasnie takie grzechotki do wozia dostalam ostatnio od przyjaciolki, razem z butelkami szklanymi, laktatorem, etc - pisalam wtedy ![]() Tu masz linka do All - mnostwo tego :http://allegro.pl/listing/listing.ph...+do+w%C3%B3zka Wczoraj mielismy domowke i wypilam karmi Poema di Caffe i dzis dwa razy wiecej mleczka odciagnelam rano czyli jakos tam dziala to karmi na mleczarnie, a myslalam, ze to przesad ![]() Ide szukac Malgosi foty
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-07 o 11:48 |
|
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
KARMI
![]() :slina : Chyba zapoluje dzisiaj. Choc szczerze mowiac nie wiem czy da sie tutaj kupic Co do jego wplywu to kolezanki, ktore rodzily w szpitalu w Lowiczu mowily, ze podawali im Karmi wlasnie na laktacje wiec chyba jednak dzialaWiadomosc dnia Czop mi odchodzi
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czopowe ![]() Wczoraj też nie byłam czy to TO, bo było jednak tego trochę, a nie jakos strasznie duzo, ale podobno to nie musi naraz odejsc całe, tylko własnie moze partiami.. mi reszta odeszła po badaniu na samolocie na IP i zostało na rękach lekarki
|
|
|
|
|
#4869 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale to tylko moja teoria
|
||||||
|
|
|
#4870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lozeczko malo praktyczne, bo bez regulacji wysokosci/ wyjmowanych szczebelkow/ etc., wiec nie wiem, co wymyslimy jak Lilo zacznie siadac i sie wspinac do stania ![]() Ja bym nie mogla bez stanika spac, piersi mam tak tkliwe/ wrazliwe, ze nawet dotyk materialu bluzki drazni, tylko te biustonosze Alles MaMa jakos chronia i koją... a odpinaja sie jedna reka i zapinaja, wiec git. Cytat:
Jaka ona cudna jest! Masz juz imie dla mlodszej ksiezniczki?... ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny,no ma logike mi taki san powod wychodzi no to tez I Kurds czas najwyzszy:p
Marionette: taaa wyglada ma czop ))
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejt możesz mi napisać jak Ty odczuwałaś to ,,oddychanie" Fi???
Bo ja dzisiaj jak leżałam na plecach to zaobserwowałam takie rytmiczne unoszenie się brzuszka w jednym miejscu, skojarzyło mi się to z szybkim oddychaniem tak jakby, czkawka to na bank nie była bo odczuwam ją całkowicie inaczej, tu było takie rytmiczne, szybkie unoszenie, własnie można porównac do takiego szybszego oddychania i nie powiem bo aż się przestraszyłam ![]() Zaobserwowała może któraś z Was coś podobnego???? Marionette brawa za czop
|
|
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to czekamy na porodzik - już się nie wywiniesz ![]() Paulinka - szybiego porodu i dużo zdrowia dla Ciebie i maluszka MELA - Małgosia wymiata - ma urzekającą twarz - regularną, piękną i taką megnetyzującą Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-07 o 12:08 |
||
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Pochodzić to na pewno nie pochodzę bo jestem w gorszej formie niż moja Babcia (a to i tak dla niej obraza)
No ale jak to- Z tego co kojarzę Elaine już dawno dawno dawno czop odszedł i czeka dalej, u Ciebie w ten sam dzien.. Paulince pare dni temu i dalej nic.. głupie to wszystko, że nie można określić co i jak i kiedy ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Elaine- no na pewno to to, bo chyba Igorka nie zgubiłaś tak niepostrzeżenie, co?
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ale moja szyjka jest krótka, ale jeszcze przymknięta.. Weź intuicyjnie ją jakoś otwórz że tak powiem kochana
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Surka Strawberry162 BelleFramboise Rockyyy Czarownica1 Kallisto Cynamon_owa Gratuluje dzieciaczków My wczoraj dopiero dotarliśmy do domu. Tyle czasu w szpitalu jeszcze nie spędziłam I mam dla Was opisik.Opisik: Tak jak Wam tu pisałam w czwartek i w piątek zaczął odchodzić mi czop, w sobotę także. W piątek pod wieczór zaczęłam mieć regularne skurcze, które po pewnym czasie przechodziły. Położyliśmy się spać. Mąż załatwił samochód od brata, więc już nie było takiego strachu. W sobotę obudziłam się po 3h, ze skurczami, wstałam poszłam się ogarnąć, wykąpać i w międzyczasie wszystko ucichło, więc wróciłam do łóżka. Poleżałam, poczytałam… W sobotę Tż był umówiony na sprzedaż samochodu, więc jak nic się nad ranem nie wydarzyło, to tylko czekałam, aż kupujący zadzwoni, o której będzie i przestane się stresować, że tu samochód trzeba sprzedać a ja rodzę Cały dzień czułam się jakoś dziwnie, brzuch twardniał, nie czułam ruchów Małego. Więc postanowiłam, że jak sprzedamy to jedziemy na ktg do pobliskiego szpitala, żeby już nie pchać się na Warszawę. Ostatecznie pan zadzwonił, że nie przyjeżdża. Spakowaliśmy tyłeczki i pojechaliśmy. W szpitalu na oddziale ginekologii miły lekarz odesłał nas na ktg. A wcześniej tylko spojrzał, po czym spytał, czy aby na pewno nie rodzę.Podłączyli mnie do aparatury, położyłam się na boczek i… wyszedł jeden skurcz, potem długa cisza, aż zaczęły się regularne skurcze. Lekarz mnie zbadał i mówi, że rodzimy. Ja w szoku, bo mimo wszystko nie byłam na to gotowa. I mówię, że jeszcze nie teraz, a on, że już 4cm rozwarcia i nie ma na co czekać. Miałam zejść na dół i przyjąć się na oddział. Zeszliśmy i mówię do Tż, że jedziemy do domu po rzeczy i na Warszawę Jednak on stwierdził, że z takim rozwarciem mnie nigdzie nie wiezie. I ostatecznie został szpital ten, w którym nie chciałam rodzić. Mąż pojechał po rzeczy, ja wypełniłam te druczki. Wzięli mnie na górę, zrobili co trzeba i na sale porodową, podłączyli oksytocynę, było gdzieś po 17. W między czasie Tż przyjechał. Te pierwsze bóle były znośne, po 19 zaczęły się już bolące. W międzyczasie przychodziła położna i sprawdzała czy wszystko w porządku. Mówiła co mam robić aby Mały bardziej się obniżył. I tak sobie hasałam śmiejąc się i żartując. Ale po 21:00 do żartów już mi nie było, miałam dość. Gdy zaczęły się parte okazało się, że nie umiem przeć i z tego powodu zeszło się długo. Ostatecznie o 22:12 poczułam ulgę i Franuś wyskoczył. To była cudowna chwila, taki malutki i cieplutki. Położyli mi go tylko na chwilkę po czym go zabrali, bo coś było nie tak. O czym dowiedziałam się dopiero już po wszystkim. Na sali wylądowałam po 1h Tż pobył jeszcze z nami i pojechał do domu. Cieszę się bardzo, że Tż był ze mną czułam wsparcie i pomoc choć podobnież raz mu przyłożyłam, czego wcale nie pamiętam w każdym razie nie byłam tam sama a i szpital i położne po tygodniu tam spędzonym okazały się bardzo pomocne.
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że jednak szpital, w którym nie chciałaś początkowo rodzić sprostał Twoim wymaganiom i wszystko poszło super! A mały Franio jest cudowny, taki śmieszek kochany gratuluję raz jeszcze
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
ona ładny ten Twój poród, tak przyjemnie się czytało
)
|
|
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że już jesteście w domku. Dzięki za opis, super dałaś radę ![]() Jeszcze raz gratuluję
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Ona,ale sliczny jakie zdjecie ze smiejaca sie minka...super
)widac ze cieszy sie ze wyszedl hahhaa fajnie ze tak przebieglo!:-* En no wlasnie mam plan ze jak rozloze lozeczko wkoncu to moze bd chciala wyjsc lol
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja dzis i wczoraj mam akcje ze stopami.
to ze mi puchna to wiecie, ale od wczoraj kolor zmienily. wczoraj w nocy dzwonilismy do szpitala, mam obserwowac nogi, swoj oddech,ewentualne problemy z oddychaniem cisnienie i dotykac nogi czy zmieniaja temperature. moja skora nie wytrzymuje puchniecia, patrzcie jakich skarpetek sie dorobilam; |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Ona jaki super synek
powiedzmi co robiłaś aby mały zszedłnizej- tzn co CI położne podpowiadały?? moze ja zastosuje sobie coś tak profilaktycznie
|
|
|
|
#4884 |
|
Raczkowanie
|
Ona dzieki za opisik
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję, na pewno Cię strasznie narywa z tego opuchnięcia do tego wszystkiego.. leż z nogami do góry, mocz je w lodowatej wodzie.. wiem, że pewnie to robisz i mały efekt, no ale nie wiem co doradzić..
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzownilam znow do lekarza, mowi ze jakby sie pogarszalo to do szpitala. mierze cisnienie 110/60- moje normalne zrobilam juz kilka testow na bialkomocz, wynik dobry. takze leze i obserwuje |
|
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Domi kiepsko to wyglada. Obserwuj kochana! Na poczatku jak zerknelam tylko na foto myslalam, ze tak Ci sie stopy opalily, bo ja mam tak opalone od noszenia leginsow, ale potem doczytalam co i jak. Bidulka...
|
#4888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czopowe![]() Cytat:
![]() Cytat:
ONA - słodziak!
|
||||
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczulenie takze odpada, bo nic nowego ani nie zjadlam ani nie wypilam, nie zmienilam butow, ani proszkow do prania , nic nie mam zakrzepów, bo nogi ani nie sa zimne, ani gorace tylko kolor sie zmienil i skora mnie boli no ale obserwuje i juz auto gotowe na szpital mówię Wam, przeboje z tymi nogami mam że szok, masakra hahaha )---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- pani doktor, no wlasnie nie mam zakrzepów ))wczoraj lekarz wykluczył. mam ciśnienie w normie nogi nie zmieniają temperatury
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuj cały czas te nogi, dobrze, ze nie ma białka w moczu, ale kurcze na pewno sie strasznie męczysz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

za grilla i szkoda, ze brzuch Cie rozbolal

moze jest za slabiutka, zeb samej sie najesc dobrze
czyli jakos tam dziala to karmi na mleczarnie, a myslalam, ze to przesad 
Co do jego wplywu to kolezanki, ktore rodzily w szpitalu w Lowiczu mowily, ze podawali im Karmi wlasnie na laktacje wiec chyba jednak dziala