|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Nie panikuj. To chyba o tacierzynski chodzi. Zlozylas wniosek o przedluzenie, tak? Masz jakas pieczatke na porwierdzenie? Lub inny dowod?
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Yellow, do mnie dzwonili, ze mam uzupelnic podanie o zdanie "ojciec dziecka nie bedzie w tym samym czasie korzystal z urlopu rodzicielskiego". Powiedziala babka, ze jest to dosc pilne ze wzgledu na to, ze chca jak najszybciej wyslac wyrownanie za te 2tyg, ale nie mowila nic o jakims deadline
![]() Mam nadzieje, ze sie wszystko wyjasni ![]() Bokeh, Meneq, przytulam mocno ![]() Szajus, no wlasnie, ja 10 sie widze z Cala i Marsi wiec odpadam takze robcie fotyyyyy!!!!!! I bokeh tez zdjecia robcie![]() Marchewkowe fotky do kolekcji o dziwo, marchewunia podeszla 100x bardziej niz kaszka i jabluszko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2583 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Mój Igi waży już jakieś 8500, jak będzie siedział to chciałam go do tego 9-18 przesadzić. Na szczęście z nosidełka jeszcze głowa nie wystaje i nasze jest 0-10 kg. Cytat:
Cytat:
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Fajnie, ze smakowalo. |
||
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że się trzymasz- ja też No chyba, że liczą się truskawki z cukrem ![]() Laurko za chrzciny.Domcia dziękuje za życzenia ![]() Szklanko jak zdrówko? |
|
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yellow, napewno to załatwisz. To ich wina. Wystarczy że powiesz że wysłali to zwykłym listem. A to jest niedopuszczalne! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41673583] Właśnie gotuję bób, śmierdzi :/[/QUOTE] Uwilebiaaaaaaaaaaaaaam! Chciałam ostatnio kupić ale zaśpiewała mi cenę 12 zł Cytat:
|
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
Lady, no to pierwsza marcheweczka za płoty
polecam karmienie w izerskim pod klonem Myśmy właśnie zjadły z bobovity obiadek - cukinię z łososiem, po 5mcu jest, fajnie weszła Silver, u nas też po 12zł :/ ale mąż lubi bardzo, wzięłam, niech raz ma. |
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
no co ja poradzę na to że nie umiem bez Was żyć? ![]() Idę zaraz na basen bo czika się robi.
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brak slow
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
mój dzieć śpi ju 3 godzinę...
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zastanawiam sie tylko rob!!!
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Yellow bedzie dobrze doniesiesz te brakujace papiery, nie wyslali poleconym to moglas nie dostac ... a co by bylo gdyby zaginal ten list do rak ci go nie dali ....
Wiecie co moja tesciowka przeszla juz wczoraj sama siebie .. nie dosc ze od urodzenia mloda dostala od nich paczke pampersow i 100 zl .. wczoraj przychodzi na tego grila do moich starych i mowi, ze ma dla mnie ta sukienke i buciki dla blanki ... slyszalam od niej juz kilka razy ze ma cos dla mlodej ... pokazuje mi to, a to kuwa rozmiar na 3 lata gdzies wiesniacka taka dla mnie, ale o gustach sie nie dyskutuje .. wyciaga te sandalki dla mlodej ja patrze a one urzywane .. jeszcze brudne na tej wkladce wewnatrz ... az zamarlam ... a ona ze to dostala od jakiejs kolezanki w pracy ... i ze to jest z kanady ... i to powiedziala tak jakby ☠☠☠☠a fakt ze to z kanady to jakby ze zlota to bylo ... a to znoszone i brudne ... kurde ciuchy uzywane oki ale buty to przegiecie dla mnie ... zaraz sir poodnosze ale mnie tak ten fakt podkurzyl wrrrr
|
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
_________________________--- moi teściowie w końcy wyjechali - ale nawet się ze mną i Boryskiem nie pozegnali - T chyba sie obrazila ze sie z TZ pozarlam, wygarnelam mu troche i mi sie wydaje, ze ona to przypadkiem slyszala najlepsze, ze zostawili nam - czyt TZ-towi psa, labradora 14 letniego! - i on szczeka od rana, mi to nie przeszkadza poki Borysa nie budzi ale TZ sie wkurza bo go rano budzi i mu smeci nie chcial sie dzieckiem rano zajmowac, psem juz bedzie musial, bo ja mimo ze go (psa) bardzo lubie to reki do tego nie przyloze
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Hej lalki
![]() Odpale wam newsa mój syn usnął o 19;40 już na noc (dawno dawno dawno dawno dawno dawno! już tak nie było ) obudził się o 4;30 na papu i spał do 9;00 Tak wypoczęłam że od razu inaczej funkcjonuje Tak w ogóle jak obudził się na to jedzenie to zastałam go w łożeczku w pozycji siedzącej ![]() Nawet obudziłam się dziś pierwsza bo byłam już tak wyspana że aż mnie nosiło w łóżku. Poza tym podpadało mi że Oskar śpi do tej pory bez żadnej pobudki więc sprawdzałam o co chodzi Laurko- za chrzciny.Black-żyjesz kobieto?
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ci dobrze
|
|
#2597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!'dziec mi zasnal to nadrabiam.
jak sie obudzi to wszamiemy wszyscy obiadek i jedziemy do tesciow co by nie zapomnieli jak Kubus wyglada ![]() Cytat:
pewnie juz po mszy ale i tak kciuki za reszte dnia [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41670781] jak 4 lata??? [/QUOTE] troszke przeszadzilam ale generalnie dlugo ![]() Cytat:
olej sprzatanie i tyle! sprzataj tylko wasz pokoj/pokoje i tyle. wtedy zobacza jaki skarb maja pod dachem o kurcze, mam nadzieje ze to wszystko da sie jakos wyprostowac i tu mam prosbe.... juz dawno chcialam o to prosic ale jakos zawsze bylo 25842 innych rzeczy na glowie... prosba jest troszke w imieniu NETI... coraz czesciej pojawiaja sie u nas "problemy" z ZUSem.... Neti zawsze pomagala i pomaga ale... pisala kiedys niedawno u nas na watku ze nie ma czasu na siedzenie przed kompem i prosila o instrukcje jak wgrac ta aplikacje na fona bo wtedy bylaby z nami na biezaco i niestety nikt nie pomogl ![]() a jak jest jakis zusowy problem (a cos czuje ze bedzie ich coraz wiecej ) to pierwsze co to uderzamy do Neti, a ona dziewczyna zawsze nam pomaga ![]() Pomozmy teraz jej ![]() pisalam z nia ostatnio mejlowo bo mejle moze pisac przez fona i mowila ze jak na zlosc cos im sie stalo z kompem wiec teraz to juz w ogole jest od nas odcieta... Niech ktoras obczajna laska napisze jej priva jak zainstalowac ta cholerna aplikacje Dziekuje za uwage ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Black - hop hop!
|
||||
|
|
|
#2599 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wygląda to nieciekawie bo w tym momencie mam już jednodniową dziurę w urlopie bo mi go nie przedłużyli z powodu złego wniosku... A żeby dostać roczny trzeba mieć ciągłość. Jedynie tak jak mówicie mogę się bronić tym że to był zwykły list. Zresztą powinny baby zadzwonić jak to takie pilne było ...Nie smęcę już, zobaczymy jutro, tylko kciuki trzymajcie ![]() Pstryniu już napisałam do Neti na fb Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-07-07 o 13:40 |
|
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
hej od czwartku jesteśmy z Bartusiem w szpitalu, pisałam wam w k. że jedziemy na wczasy ale nic z tego nie wyszło bo Bartuś przed wyjazdem tak strasznie płakał przez 2 godziny aż się dusił, ma zapalenie ucha i górnych dróg oddechowych. Nie mam tam netu a teraz przyjechałam na chwile do domu. pa
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli iPhone, to moge pomoc. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Black chyba zachlała Meduzza gdzie Ty jestes! Yellow, atakuj jutro, ja podobnie jak bokeh, mam przeczucie, że będzie ok! Silver, żeś sie do nas przywiązala ![]() Blogerko, wreszcie tz ma za swoje i nikt go nie wyręczy w obowiązkach porannych ![]() Fewciu, cieszę sie, że noc dzisiejsza też udana ![]() Więcej nie pamiętam! Kurka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie pytalam sie o to w ostatnim mejlu ale nie odp napisze esa i dam Ci znacCytat:
ale ze napisalas do niej odnosniie twojej sprawy czy odnosnie aplikacji?
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow, do mnie dzwonila babka tydzien po tym, jak skonczyl mi sie macierzynski
mialam jeszcze zamieszanie zwiazane z adresem zamieszkania Iffonka, ojej, zdrowka!!!! Blogerko, padlam! Moze psiak go czegos nauczy ![]() Usypialam Mlodego godzine! Ale przynajmniej pospal 1,5h za to przypomnialo mu sie, ze potrfi piszczec, boszesz, jakie on dzwieki wyciaga i tak od 5 rano sasiedzy pewnie nas konkretnie przeklinaja
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Plażing, Leżing ...
Tż wziął Darie przed chwilą do wózka na spacerek (może zaśnie). A ja leżaczek , ksiazka i wizaż na telefonie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-07-07 o 14:56 |
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak sobie trochę Was poczytałam... Wisienko, widziałam Twoich rodziców wczoraj i właściwie to się zdziwiłam, że nie zostali z Polą, żebyście mogli Wy przyjść A powiedz mi, Ty mieszkasz z siostrą i szwagrem? czy nie? Nie możesz pozwalać na to, że wszystko na Twojej głowie Ja rozumiem, że jesteś w domu i możesz obiad ugotować ale przecież masz Polcię i masz co robić !Silver żyć nie umierać ![]() Z tym oświadczeniem to ja się nie znam, ale ja takie pismo (podpisane przez TŻ) musiałam złożyć do szefów przy wniosku o wychowawczy i pewnie o takie samo chodzi. A wiec, prawo do rodzicielskiego urlopu jak dobrze kumam ma albo tata albo mama dziecka, warunkiem jest ze nie mogą z niego korzystać jednocześnie więc się pisze, że ten a ten nie zamierza korzystać z urlopu (tutaj) rodzicielskiego w okresie tym a tym, na to a to dziecko. I się podpisuje - finito. Tutaj jest tylko problem z tą datą, a kiedy pismo wogóle było wysłane? do mnie też z zusu przyszło kiedyś pismo zwykłym ekonomicznym, a to było zaświadczenie ze jestem ubezpieczona Dostałam dziś @ 3 dni wcześniej niż się spodziewałam , ale chyba z TŻ dopomogliśmy przyspieszeniu ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszcze jak nie wiem co Jezu, a u nas taki upal, pierwszy raz w tym roku jest taka naprawde mega czika Rozstapiam sie... Za to ciasto sie jednak dzisiaj nie wezme bo nie jestem na tyle odwazna, zeby jeszcze piekarnik w ten upal wlaczac Dziewczyny, dziekuje Wam za mile slowa w klubie Lady u nas tez sloiczki obiadkowe lepiej wchodza niz deserki Slodziak z Twojego Pietraszka Wyjelam wczoraj jumperoo, wypralam i dzisiaj wsadzilam juz Lilcie na chwile. Mam nadzieje, ze to nie za wczesnie Jak myslicie??? ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Teraz dopiero doczytalam. Duzo zdrowka dla niego
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba znalazłam wózek który kupię
o TAKI - bo ja potrzebuję takiego wózka 2-3 razy w miesiącu jak jadę do miasta albo do mamy, tylko na godzinkę, dwie więc nie chcę przepłacać, bo mocniejszą spacerówkę na codzienne spacery mam ale nie mieści mi się o bagażnika kolor red apple chyba, bo podoba mi się jeszcze taki jeżynowy z wieżą ale doliczają sobie 40-60 zł, bo pewnie nowszy wzór ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- jaki tu spokój na na na na... nic się nie dzieje na na na na ![]() ![]() ![]() dziecka śpią, tż też więc mam czas to Was nie ma, a pewnie wieczorem nadrobicie po stokroć... Black jak było? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

takze robcie fotyyyyy!!!!!! I bokeh tez zdjecia robcie
o dziwo, marchewunia podeszla 100x bardziej niz kaszka i jabluszko 

za chrzciny.

wiesniacka taka dla mnie, ale o gustach sie nie dyskutuje .. wyciaga te sandalki dla mlodej ja patrze a one urzywane .. jeszcze brudne na tej wkladce wewnatrz ... az zamarlam ... a ona ze to dostala od jakiejs kolezanki w pracy ... i ze to jest z kanady ... i to powiedziala tak jakby ☠☠☠☠a fakt ze to z kanady to jakby ze zlota to bylo ... a to znoszone i brudne ... kurde ciuchy uzywane oki ale buty to przegiecie dla mnie ...

Ja rozumiem, że jesteś w domu i możesz obiad ugotować ale przecież masz Polcię i masz co robić !