Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 13:59   #4921
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Jesteśmy po kościółku i obiedzie McD Mąż mnie namówił i w sumie cieszę się, bo nie miałabym siły stać w kuchni i jeszcze smażyć kotlety.. Gorąco jak diabli, stopy spuchnięte. zaraz drzemkę sobie zrobię, bo na 16:30 chłopaki umówili się na piłkę nożna, a ja i reszta żonek z dzieciaczkami będziemy im kibicować Chociaż jak na razie nie mam ochoty z mieszkania wychodzić. Spać się chce.

paulinka 100 lat Kochana! Zdrówka dla Ciebie i dzidziusia..szybkiego pięknego porodu

magolina, en, jakierka gratuluję tygodni a i jakierka nie pochwaliłam chyba Twojego zdjęcia z brzusiem.. bardzo ładnie i zgrabniutko wyglądasz

Marionette czopikowe brawa

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny tytuł następnego watku pomysłu Dzoan, nic się nie zmieniło, prawda?
nic a nic

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Opisik:

Tak jak Wam tu pisałam w czwartek i w piątek zaczął odchodzić mi czop, w sobotę także. W piątek pod wieczór zaczęłam mieć regularne skurcze, które po pewnym czasie przechodziły. Położyliśmy się spać. Mąż załatwił samochód od brata, więc już nie było takiego strachu. W sobotę obudziłam się po 3h, ze skurczami, wstałam poszłam się ogarnąć, wykąpać i w międzyczasie wszystko ucichło, więc wróciłam do łóżka. Poleżałam, poczytałam…

W sobotę Tż był umówiony na sprzedaż samochodu, więc jak nic się nad ranem nie wydarzyło, to tylko czekałam, aż kupujący zadzwoni, o której będzie i przestane się stresować, że tu samochód trzeba sprzedać a ja rodzę Cały dzień czułam się jakoś dziwnie, brzuch twardniał, nie czułam ruchów Małego. Więc postanowiłam, że jak sprzedamy to jedziemy na ktg do pobliskiego szpitala, żeby już nie pchać się na Warszawę. Ostatecznie pan zadzwonił, że nie przyjeżdża. Spakowaliśmy tyłeczki i pojechaliśmy. W szpitalu na oddziale ginekologii miły lekarz odesłał nas na ktg. A wcześniej tylko spojrzał, po czym spytał, czy aby na pewno nie rodzę.

Podłączyli mnie do aparatury, położyłam się na boczek i… wyszedł jeden skurcz, potem długa cisza, aż zaczęły się regularne skurcze. Lekarz mnie zbadał i mówi, że rodzimy. Ja w szoku, bo mimo wszystko nie byłam na to gotowa. I mówię, że jeszcze nie teraz, a on, że już 4cm rozwarcia i nie ma na co czekać. Miałam zejść na dół i przyjąć się na oddział. Zeszliśmy i mówię do Tż, że jedziemy do domu po rzeczy i na Warszawę Jednak on stwierdził, że z takim rozwarciem mnie nigdzie nie wiezie. I ostatecznie został szpital ten, w którym nie chciałam rodzić. Mąż pojechał po rzeczy, ja wypełniłam te druczki. Wzięli mnie na górę, zrobili co trzeba i na sale porodową, podłączyli oksytocynę, było gdzieś po 17. W między czasie Tż przyjechał. Te pierwsze bóle były znośne, po 19 zaczęły się już bolące. W międzyczasie przychodziła położna i sprawdzała czy wszystko w porządku. Mówiła co mam robić aby Mały bardziej się obniżył. I tak sobie hasałam śmiejąc się i żartując. Ale po 21:00 do żartów już mi nie było, miałam dość. Gdy zaczęły się parte okazało się, że nie umiem przeć i z tego powodu zeszło się długo. Ostatecznie o 22:12 poczułam ulgę i Franuś wyskoczył. To była cudowna chwila, taki malutki i cieplutki. Położyli mi go tylko na chwilkę po czym go zabrali, bo coś było nie tak. O czym dowiedziałam się dopiero już po wszystkim. Na sali wylądowałam po 1h Tż pobył jeszcze z nami i pojechał do domu.

Cieszę się bardzo, że Tż był ze mną czułam wsparcie i pomoc choć podobnież raz mu przyłożyłam, czego wcale nie pamiętam w każdym razie nie byłam tam sama a i szpital i położne po tygodniu tam spędzonym okazały się bardzo pomocne.
dziękujemy za opisik
a Mały słoooodki.. zwłaszcza ten uśmieszek

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wiecie co jade do szpitala jednak.
namowilyscie mnie!!!

zadzownilam jeszcze raz przed chwila i powiedzieli aby przyjechac dla pewnosci
takze jade, niech bedzie ze panikuje, choc raz tak jak Wy)) hahaha

dam znak jak wroce
dobrze, że pojechałaś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:00   #4922
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Iwonka: a się zastanawiałam osttanio kiedy ma termin to się okaże, czy dzieciaczek będzie chciał jej wyleźć

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:01   #4923
dzoan
Zakorzenienie

to ja uciekam na drzemkę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:02   #4924
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!!!

Stawiam wszystkim urodzinowy soczek!!

Ćwierć wieku za mną

Oczekuję dziś tylko jednego prezentu- CÓRKO WYJDŹ!
100 lat kochana, życzę Ci abyś dziś urodziła

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Rocky wychodzi dzis do domku Laura! odezwie sie, ale jak się powoli ogarną już u siebie
super, że Rocky wraca

Lecę na spacerek, miłej niedzieli
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:03   #4925
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzoan: odpoczywaj bo takie kibicowanie może byc wyczerpujące

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 14:05   #4926
jakierka
Zadomowienie

Elaine, chwal sie lupami
Juz widze, fajny spiworek

Jak myslicie, czy moge do snu zakladac spiochy cieplesze (welurowe) nawet latem??

Teso, zdrowka zycze

Mela, imie Alicja bardzo ladne i bylam gotowa dac tak na imie swojej corce, ale tak sie zlozylo, ze ex mojego TZ (jego wielka milosc) tak ma na imie, wiec odpada

Ja wysprzatalam chate i tak sie zmeczylam, ze musialam na chwile sie polozyc. I chyba bardziej wymeczyl mnie upal, bylam cala mokra i czerwona jak burak Juz dogodzilam sobie arbuzem i czuje sie o niebo lepiej Trzeba jakos wyjsc na zakupy w ten upal.
Stary 2013-07-07, 14:13   #4927
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

jakierka: wrzuciłam w następnym poście na poprzedniej stronie resztę kupiłam właśnie takie welurkowe pajacyki, ale to raczej z myślą jak znowu temp skoczy do 11-13 stopni i na spacer się przyda. A do spania to wiesz wg mnie wszystko zależy od pogody i temp w domu.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 14:13   #4928
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Roxi, to sie nameczysz bidulko Norberta tez rodzilas przy cc?
tak, to będzie moja druga cesarka

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
podobno ksieżna Kate ma na dzisiaj termin- ciekawe czy sie przeterminuje
ona ma termin późiej, ujawniono, że poród ma się odbyć 13.07 w sobotę, więc pewnie CC, dziwi mnie tylko, że było napisane, że ma to być poród w hipnozie

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:15   #4929
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41675690]Hej laski, nie nadrobię bo nie mam siły.. Od rana mam 38,5 stopni gorączki i padam na twarz

Jakby co to Żadnych innych objawów nie mam...[/QUOTE]

To jeszcze na koniec gorączka musi cie męczyć

A odnośnie księżnej kate śmiać mi się chce, że o narodzinach najpierw informowana jest królową, potem książę i naród

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:17   #4930
enlevee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41675690]Hej laski, nie nadrobię bo nie mam siły.. Od rana mam 38,5 stopni gorączki i padam na twarz

Ojej to zdrówka!!! Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

EN: szukałam cienkiego śpiworka,ale takiego do 3mies a nie 0-6 bo taki dostałam i do tego jest cieplejszy. I tak zerkałam sobie na all co jakiś czas i nawet fajny się trafił za 7zł http://allegro.pl/spiworek-do-spania...357234124.html
ajk spojenie lepiej dzisiaj?
Ładny spiworek i w dobrej cenie no i te ciuszki tez b .ładne!

Narywa no i najlepiej jak leżę w bezruchu, no ale tak się nie da

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jesteśmy po kościółku i obiedzie McD Mąż mnie namówił i w sumie cieszę się, bo nie miałabym siły stać w kuchni i jeszcze smażyć kotlety.. Gorąco jak diabli, stopy spuchnięte. zaraz drzemkę sobie zrobię, bo na 16:30 chłopaki umówili się na piłkę nożna, a ja i reszta żonek z dzieciaczkami będziemy im kibicować Chociaż jak na razie nie mam ochoty z mieszkania wychodzić. Spać się chce.
Oooo..Mcdonald's
Widzę, że nie tylko mi dzisiaj się chce spać :ziewa:

Cytat:
Jak myslicie, czy moge do snu zakladac spiochy cieplesze (welurowe) nawet latem??

Ja wysprzatalam chate i tak sie zmeczylam, ze musialam na chwile sie polozyc. I chyba bardziej wymeczyl mnie upal, bylam cala mokra i czerwona jak burak Juz dogodzilam sobie arbuzem i czuje sie o niebo lepiej Trzeba jakos wyjsc na zakupy w ten upal.
Znając angielską pogodę jak najbardziej myślę zresztą sama zobaczysz w praktyce jak dzidzi bedzie najlepiej!

Zjadłabym arbuza
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:19   #4931
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
jakierka: wrzuciłam w następnym poście na poprzedniej stronie resztę kupiłam właśnie takie welurkowe pajacyki, ale to raczej z myślą jak znowu temp skoczy do 11-13 stopni i na spacer się przyda. A do spania to wiesz wg mnie wszystko zależy od pogody i temp w domu.
Tak, tak, widzialam juz, bardzo fajne ciuszki

A tu na spacer w upal zakladaja tylko body, zadnej czapeczki nawet ani skarpeteczek. Ostatnio widzialam jak mamusia trzymala noworodka na rekach, maluszek cala twarza wystawiony na slonce, oczka mruzyl a mama i tak nic nie robila z tym.

Pewnie welurowe bede zakladac tylko w chlodniejsze dni i na chlodniejsze noce.
Stary 2013-07-07, 14:22   #4932
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

roxi: a to plotki ciekawe przynosisz czyli w urodziny mojej teściowej:P jak sie dzisiaj czujesz? mam nadzieję, ze troszkę lepiej...

En: współczucia, no w bezruchu się nie da....

jakierka: brawo za sprzątanie, ja to sobie zostawiam na jutro. Ale dzisiaj kilka ciuszków wypranych poprasuje do wimbledonu i kilka koszul mężowi, niech mu będzie:P

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 14:23   #4933
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak, widzialam juz, bardzo fajne ciuszki

A tu na spacer w upal zakladaja tylko body, zadnej czapeczki nawet ani skarpeteczek. Ostatnio widzialam jak mamusia trzymala noworodka na rekach, maluszek cala twarza wystawiony na slonce, oczka mruzyl a mama i tak nic nie robila z tym.

Pewnie welurowe bede zakladac tylko w chlodniejsze dni i na chlodniejsze noce.
Wiesz kochana, w Polsce jest b.czesto przesada i ludzie przegrzewaja tak naprawde dzieci, co jest jeszcze gorsze..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 14:25   #4934
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

jakierka: aa i co takiego ubieerania na spacer jak piszesz , to na SR też babeczka mówiła, żeby w ten sposób ubierać jak jest gorąco... i uczulała, żeby nie przegrzewać.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 14:26   #4935
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz kochana, w Polsce jest b.czesto przesada i ludzie przegrzewaja tak naprawde dzieci, co jest jeszcze gorsze..
Nawet sie zgodze. Zauwazylam tez, ze w UK czesto dzieci chodza rozpiete, bez szalika i czapki nawet w chlodne dni, zdarzalo sie widziec i w zime! Za to nie zauwazylam aby tak czesto chorowaly jak w PL (przynajmniej mowie to na podstawie tych rodzin, ktore znalam). Wiadomo, ze w PL zima sa tez zupelnie inne temperatury i nie da sie tak hartowac, ale jednak masz racje, przegrzewanie chyba jest duzo gorsze
Stary 2013-07-07, 14:28   #4936
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

nie ma to jak hartowanie - od małego. jeden z lepszych sposobów na brak chorób.

Idę prasować, bo żelazko już się grzeje.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 14:29   #4937
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
roxi: a to plotki ciekawe przynosisz czyli w urodziny mojej teściowej:P jak sie dzisiaj czujesz? mam nadzieję, ze troszkę lepiej...
ponoć data ta budzi dużo kontrowersji, bo to jeden z 4 dni, kiedy królowa będzie obchodzić 60 rocznicę koronacji i są obawy, że maluszek odciągnie uwagę należną królowej w tych dniach

co do samopoczucia dziś - powiem któtko - spuśćmy na to zasłonę milczenia...

Stary 2013-07-07, 14:29   #4938
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
jakierka: aa i co takiego ubieerania na spacer jak piszesz , to na SR też babeczka mówiła, żeby w ten sposób ubierać jak jest gorąco... i uczulała, żeby nie przegrzewać.
A ja zawsze sadzilam, ze nalezy chronic glowke od przegrzania sloncem i chocby cieniutka czapeczke ale nalezy zalozyc. Juz sama nie wiem, kazdy mowi co innego.
Stary 2013-07-07, 14:29   #4939
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet sie zgodze. Zauwazylam tez, ze w UK czesto dzieci chodza rozpiete, bez szalika i czapki nawet w chlodne dni, zdarzalo sie widziec i w zime! Za to nie zauwazylam aby tak czesto chorowaly jak w PL (przynajmniej mowie to na podstawie tych rodzin, ktore znalam). Wiadomo, ze w PL zima sa tez zupelnie inne temperatury i nie da sie tak hartowac, ale jednak masz racje, przegrzewanie chyba jest duzo gorsze
Bo w Anglii i wielu innych krajach ludzie w tej kwestii mają b. zdrowe podejście. w Polsce natomiast nie wiadomo skąd się to wzięło, że dziecko trzeba opatulić jak kokon nawet jak jest strasznie gorąco. często widuję dzieciaczki takie biedne zapocone, a wózek prowadzi mama, która niewiele na sobie ma. Przecież to malenstwo tak samo odczuwa ten upał jak i my

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 14:35   #4940
jakierka
Zadomowienie

Lece sie zbierac na miasto
Najgorsze, ze poza ta jedna sukienka nie mam nic na upaly, ide przeszukac szafe
Do zobaczenia pozniej
Stary 2013-07-07, 14:37   #4941
enlevee
Zakorzenienie

dziewczyny zakładam powoli nowy watek, bo bede sie chciała przespac, ale bardzo proszę grzecznie siedziec w tym dopóki nie przekroczycie magicznej liczby 5000
Nie ma zadnego meldowania sie w nowym watku, bez wykonczenia starego, bo łapy poubijam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 14:39   #4942
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Bardzo ładną masz córkę Ile ma lat?
A co do męża.....ja bym ignorowała, zresztą nigdy pierwsza nie odpuszczam.
Małgosia ma 4,5 roku.
A z mężem nie wytrzymałam i wybuchłam jak Małgosia chciała komp i gry, a jemu nie chciało się wstać. Powiedział przepraszam, ale kompletnie mnie to nie obchodzi. Jestem na niego wściekła i nie mam zamiaru się do niego odzywać dalej.

Cytat:
A ja zawsze sadzilam, ze nalezy chronic glowke od przegrzania sloncem i chocby cieniutka czapeczke ale nalezy zalozyc. Juz sama nie wiem, kazdy mowi co innego.
Czapeczkę to głównie o uszy chodzi, żeby nie zawiało. Chociaż pani w sklepie pokazała mi czapeczkę z filtrem UV za 54 zł dla takiej małej kruszynki.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:40   #4943
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zakładam powoli nowy watek, bo bede sie chciała przespac, ale bardzo proszę grzecznie siedziec w tym dopóki nie przekroczycie magicznej liczby 5000
Nie ma zadnego meldowania sie w nowym watku, bez wykonczenia starego, bo łapy poubijam
Normalnie zaczynam się ciebie bać Taka jakaś agresywna się w tej ciąży zrobiłaś

Stary 2013-07-07, 14:42   #4944
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Bo w Anglii i wielu innych krajach ludzie w tej kwestii mają b. zdrowe podejście. w Polsce natomiast nie wiadomo skąd się to wzięło, że dziecko trzeba opatulić jak kokon nawet jak jest strasznie gorąco. często widuję dzieciaczki takie biedne zapocone, a wózek prowadzi mama, która niewiele na sobie ma. Przecież to malenstwo tak samo odczuwa ten upał jak i my
Właśnie ostatnio nasz pediatra jak stwierdził anginę ropną u Małgosi, na moje pytanie o wychodzenie na dwór w taką pogodę, sam stwierdził, że kiedyś była zasada dmuchać i chuchać i opatulać dziecko, a teraz to ważne, żeby z temperaturą siedziała w domu, a jak nie ma temp to może latać. Dodam, że lekarz starej daty!

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Normalnie zaczynam się ciebie bać Taka jakaś agresywna się w tej ciąży zrobiłaś
Bo jej się porodzik szykuje to nerwowa jest

Idę sobie wymoczyć stopy i jakiś pedicuirek strzelę może.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-07 o 14:43
Stary 2013-07-07, 14:43   #4945
enlevee
Zakorzenienie

agresywna? ja? powariowały te baby

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 14:46   #4946
ona8686
Zakorzenienie

zdrówka

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ruszanie biodrami jeszcze ok ale te przysiady- kurcze przecież ja jak walne tyłkiem przy takim skłonie to małej głowe zgniote
ale dzieki za info chyba pod wieczór zrobie sobie serie ćwiczeń bo juz mnie tu coś trafia

a tak swoja drogą dzisiaj fajna data do porodziku
fajna fajna tez mi sie podoba

Cytat:
Ona, dzieki za opis, w sumie szybko Ci poszlo i bardzo dobrze. ciekawe czym sie objawia nieumiejetnosc pchania, co robilas nie tak? A Franus jest cudowny i jak blogo sie usmiecha, az sie samej buzka usmiechnela
Miałam przeć jak na kupę . Według mnie tak robiłam, według reszty nie Zresztą co sie dziwic, przez tyle miesięcy miałam zaparcia to i moze zapomniała jak to sie robi

Cytat:
domcia: jedź jedź. Powodzenia i daj znać!

Ona: ależ proszę bardzo uzewnętrzniaj się. po to jesteśmy. A masz zamiar odstawiać mm i powalczyć o tą drugą pierś? czy juz nie?

En: ja dopiero jak czop zaczął odchodzić i to podbarwiony czyli co dwa/jeden dni/dzień temu?
Raczej nie, tyle razy go przystawiałam do niej i cały czas było to samo. Oszczędzę sobie i jemu nerwów.

Cytat:
Kompletnie nic mi się dzisiaj nie chce robić, nawet się porządnie nie ubrałam Maż tnie w fifę, ale w końcu karton wyniósł:PPPP a ja zaraz idę poczytać. Potem wimbledon i pizza..:P a potem może na starówkę pojedziemy, bo upał taki, że żadne spacery póki co nie wchodzą w grę.

Aaa i mąż zamówił małemu bodziaki i śliniaki na stronie Manchesteru City hihihi.. a ja wygrałam na all licytację. to się tak przy okazji pochwalę.

--
)
bardzo ładne zakupy

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:48   #4947
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Wiadomosc dnia
Czop mi odchodzi Rano zauwazylam glutka o kolorze zielonkowato zoltym, natomiast przed chwila pojawil sie taki sam tylko, ze wiekszy i z takim jakby brazowym/brunatnym maziajem. To chyba to?
czopowe.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Opisik:
Dzięki za opis Jakiś spokój mimo wszystko z niego bije
Wszystkie póki co rodziłyście bez ZZO, co powiem szczerze jest dla mnie pocieszeniem, bo ciągle nie wybrałam się na spotkanie z anestezjologiem....

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzis i wczoraj mam akcje ze stopami.
to ze mi puchna to wiecie, ale od wczoraj kolor zmienily.

wczoraj w nocy dzwonilismy do szpitala, mam obserwowac nogi, swoj oddech,ewentualne problemy z oddychaniem cisnienie i dotykac nogi czy zmieniaja temperature.

moja skora nie wytrzymuje puchniecia, patrzcie jakich skarpetek sie dorobilam;
Dobrze, że pojechałaś. I myślę, że to nie panika tylko zdrowy rozsądek

Bidulka Wracaj do zdrowia szybciutko
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:54   #4948
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

a tutaj nadal stary watek, ach te leniwe weekandy

domciatko- masakraaaaa Twoje stopy, biedna jestes z ta opuchlizna.
ona- dzieki za opis porodu i za super fotki dzidzi
teso- kuruj sie, w taki upal jeszcze goraczka....
paulinka- STO LAT !!

ja zabieram sie za obiadek, a potem slodkie LB
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-07, 14:57   #4949
roxi1980
Zakorzenienie

Idę obrać ziemniaki - a taaaak mi się nie chce

Stary 2013-07-07, 15:07   #4950
mela1234
Zakorzenienie

Wiecie co, nie obraźcie się, ale jak czytam o tych waszych wyprawach do Mc lub KFC to mnie ciary przechodzą. Ja tak tego nie lubię i tak to niezdrowe, że... Ja wiem, że teraz większość żywności to shit, ale fast foody praktycznie do zera wyeliminowałam ze swojej diety. Czasem jakąś frytkę od kogoś podbiorę, ale nawet nie powiem wam z jaką częstotliwością, raz na 3-4 mce? Na początku ciąży wzięło mnie na KFC ale po dwóch razach odrzuciło na szczęście.

Kurcze kupiłam jakieś kwaśne czereśnie. W zeszłym tyg ten sam sprzedawca miał słodsze.

Siedzę sobie z nogami w misce z letnią wodą i pianą, mąż po moim wybuchu poszedł gdzieś. Pytał czy na spacer pójdziemy mimo, że mówiłam, że kiepsko się dziś czuję a stałam przy garach, a ten nie raczył mi nic pomóc.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-07 o 15:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości