|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Mnue sie w szpitalu zapytali ote badanie dzien po porodzie, nie miałam go w karcie, bo robilam dokladnie tydz przed pieśń Ja na szkole rodzenia nie ide, hestem dosyć na bieżąco, w pierwszej sesji też nie chodziłam. Sesja z brzuszkiem? Brat nan zrobi taka rodzinna z brzuszkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Ugotuje sie .. A to dopiero drugi dzien upałòw .. Tak sie chwaliłam wszystkim ze 7 mies a ja nie puchne .. Nastepny raz sie ugryze w jezyk zanim cos powiem ..
RYBA - chcialabym widziec dwie ciezarowy szorujace bude ;D dzieki za checi , poszukam kogos komu zaplace a chetnie mi wszystko wypucuje na cycus .. Chetnie zrobilabym to sama ale mam checi wieksze niz mozliwosci I potem strach ze za duzo sie schylalam czy cos .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1233 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Tak nieskromnie pisząc robię za sprzątaczke co czwartek więc może bym się przydała ![]() Zjadłam na obiad z kilo fasolki i mam ochotę na jeszcze ![]() ![]() Co ciąża robi z kobietą ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-07 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry niedzielnie, znowu zaczynają się upały. Ja się ostatnio słabo czuję, TZ namawia mnie żebym pojechała do teściów (bo on tam teraz jest) ale samochodem nie pojadę, bo co by było jakbym zemdlała gdzieś po drodze? A busy takie samo zło, duszno i można umrzeć z gorąca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak robicie fasolke? bo ja znam tylko na jedne sposób- ugotowana i polana zasmażką z masełk i bułki, a moze ktos je inaczej ? ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Anoula, a Tż nie może po Ciebie przyjechać? co do busów to sie zgadzam. ![]()
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fasolka z zasmażką najlepsza ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
hejka niedzielnie
![]() Ale mnie zmorzyło niedawno normalnie padłam i usnęłam od razu chyba musiałam mieć mega niskie ciśnienie ![]() Do nas przyjeżdża dzisiaj moja fajna rodzinka z Wałbrzycha Dawno ich nie widziałam. Cytat:
![]() Cytat:
2. tak (z przyczyn niezależnych w 22 tyg a chciałam w okolicach 25) Korzystaj z jodku ![]() Rybka Wrzucę pewnie wieczorkiem ![]() Ja mam też zniszczone włosy,ale takie też przed ciąża miałam.Ale fakt ja nie byłam u fryzjera od lutego więc sobie rosną jak chcą i końcówki sianowate.Ja tylko spinam bo najwygodniej.I do tego łupież się przypląta czasem i mam wrażliwą skórę głowy i prawie po każdym szamponie mnie swędzi głowa nawet po tych naturalnych :// Cytat:
![]() Lineczko A Xa chyba trudny dostęp do kosza na zakupy ma jak dobrze pamiętam? Trele Już niedługo i będziesz tylko korzystać z uroków odnowionego mieszkanka ![]() Domi ja się zastanawiam ,fajna pamiatka ![]() ![]() Kyte gratulacja dla cioci no i dla mamy ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Ktoś wie, ile za te badania zapłacę? Witam nowe Mamusie! ![]() ![]() Robię właśnie schaba w sosie a'la Nasturcja ![]() ![]() Właśnie obejrzałam kilka prognoz pogody i na moim ślubie będzie [wg różnych portali] od 26do30stopni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
TŻ jest teraz bez samochodu, musiałaby pożyczyć od rodziców, albo musielibyśmy jakoś kombinować żeby przyjechał busem a później jechać moim autem. Ale to pół dnia zmarnowane a TŻ ma teraz dużo pracy u rodziców. Zobaczymy jak będzie z pogodą w następne dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Miłego popołudnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogody w dn ślubu- ciesz się ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co ![]() ![]()
![]() |
#1245 | |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() ![]() Kurczę baby jedne, wy wciąż codziennie coś piszecie o jedzeniu ![]() ![]() ![]() Wizytę u gina mam 12 więc już niedługo i musze jej powiedzieć, że twardnieje mi brzuch, i to zazwyczaj wieczorem, kiedy sobie siedzę i nic juz nie robię , fakt kazała mi się oszczędzać, ale jak tu się oszczędzać kiedy mam pozostałą trójeczkę na głowie ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
Boję się, że skieruje mnie do szpitala, a przecież lada chwila ślub i wesele
![]() ![]() ![]() Z lepszych informacji to byłam w piątek na przymiarce i suknia wygląda bajecznie ![]() ![]() ![]() W środę idę na próbne czesanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czytam właśnie o problemach z ciśnieniem , ja też mam za wysokie i też biorę już od miesiąca 2 razy dziennie Dopegyt, Moje ciśnienie teraz to 145/80, czasami wyższe, po tabletkach mam swoje normalne czyli 127/75. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Witam i Ja, tzn. ja z córeczką ![]() ![]() a tak wogóle to myślałam że jak nie bedzie mnie cały dzień to będę nadrabiać i nadrabiać a tu widzę że wekkendowo jest na forum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
#1251 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z Wami, dzisiaj mam jakiś płaczliwy dzień.
Może dlatego że wczoraj dowiedziałam się że w poniedziałek mam iść zdawać egzamin, a myślałam że dopiero po 20 lipca, tak więc dzisiaj zakuwam od samego rana i już płaczę nad tymi notatkami, bo babka jest straszną hardą, stara panna z kotami. Czytam te notatki, powtarzam a i tak mam wrażenie że nic nie umiem powtórzyć bez kartki pod nosem ![]() Do tego jutro mam pierwszy dzień w pracy po urlopie i już musze kombinować jak się wyrwać na ten pieprzony egzamin chociaż czuję że to będzie porażka i nic jutro nie powiem ![]() Muszę ogarnąć 36 pytań z wykładów i 24 z ćwiczeń!!! ![]() Witam nowe mamusie ![]() A teraz się już z Wami żegnam i wracam spowrotem do notatek ![]() ![]()
#1253 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie chciałam zacząć rozmowę z mężem o imionach dla dziecka, a on ZASNOŁ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam farta widzę i teraz muszę poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Wkurza mnie pisanie na kom
![]() ![]() Byliśmy na zakupkach, zaraz kawka i lody a później grilek ![]() ![]() Trele - u mnie też gorąco i następny tydzień cały ma być upał ![]() Cytat:
![]() Czekamy na focie ![]() U mnie na ślubie też było gorąco ale tak znośnie i się nie męczyłam ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1256 | ||
Zakorzenienie
|
właśnie jstem z niej zadowolona, bo najbardziej x- landery mi się podobają
![]() Ameryka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hejo :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Zadomowienie
|
Tak jak obiecałam wrzucam część zdjęć z wyprawką dla Leosia, reszta będzie jak paczka dopłynie do Polski
![]() - cążki do paznokci 2szt. ok. 3$ -szczoteczka i grzebień-3.99$, -balsam dla ciężarnych, - skarpetusie 6 szt.-4.99$ resztę skarpet dostałam w prezencie, -bamboszki niebieskie ok.7$ -trampki Levis ![]() -kocyk z małpką - kocyk z tygryskiem, prezent -kocyś mięciutki w kwadraty dwustronny ok. 15$ |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zadomowienie
|
Śliczne te rzeczy!
![]() Byłam w Ros.smanie, kupiłam sobie odżywkę do włosów i farbę ![]() ![]() Co do sukni, to ja mam przymiarkę w czwartek. Suknię mam taką, że podkreśla brzuszek- jest luźna na nim- gdyż nie chciałam uciskać, ani ukrywać ![]() Jest w ecru, bo uznałam, że z brzuchem w czystej bieli to jak dla mnie hipokryzja. Z welonu też zrezygnowałam, zamiast tego kwiaty we włosach ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam pół kilo schabu na obiad, z nadzieją, że TŻ jutro do pracy sobie weźmie, ale on zjadł wszystko naraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jeszcze nie podjeliśmy decyzji. Jeśli Maluszek nasz sie nie ujawni na zwyklym USG (mamy je 10.07 - 21tydz.) to raczej zrobimy sobie prywatnie 3 i4D. W mojej okolicy (UK) USG tego typu są drogie (powyżej 180funtów) i... musiałabym jechac kawał drogi by je zrobić (mieszkam w maleńkim miasteczku) Trele jak dobrze że do mnie takie upały nie docierają ![]() ![]() Spędziliśmy dziś praktycznie cały dzień na świeżym powietrzu w tym na plaży ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.