Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 11:56   #1231
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
takie pytanie jeszcze, to prawda że w szpitalu przy poroddzie robą problem jak nie masz badan na hiv zrobionych?
Hiv nie, ale wymaz(robiony po 35tyg) tak, niestety też płatne badanie. Gdy nie mna sie tego badania lub wynik hest dodatni (jakies bakterie) to podają zastrzyk...
Mnue sie w szpitalu zapytali ote badanie dzien po porodzie, nie miałam go w karcie, bo robilam dokladnie tydz przed pieśń

Ja na szkole rodzenia nie ide, hestem dosyć na bieżąco, w pierwszej sesji też nie chodziłam.

Sesja z brzuszkiem? Brat nan zrobi taka rodzinna z brzuszkiem

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:24   #1232
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Ugotuje sie .. A to dopiero drugi dzien upałòw .. Tak sie chwaliłam wszystkim ze 7 mies a ja nie puchne .. Nastepny raz sie ugryze w jezyk zanim cos powiem ..

RYBA - chcialabym widziec dwie ciezarowy szorujace bude ;D dzieki za checi , poszukam kogos komu zaplace a chetnie mi wszystko wypucuje na cycus .. Chetnie zrobilabym to sama ale mam checi wieksze niz mozliwosci I potem strach ze za duzo sie schylalam czy cos ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:25   #1233
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o remont to zostalo juz tylko mnostwo wykonczen , listwy listewki I takie tam .. Ale te sprzatanie najgorsze jest to ze czasu nie ma na to bo my od jutra znowu do pracy 14-22 . Powaznie sie zastanawiam nad tym czy w przyszly weekend nie poszukac kogos Kto przyszedl by pomoc mi posprzatac .. :mysli:

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Ja mam magnez w witaminach I dodatkowo biore magnez forte z wit6 .. Moze to dlatego ze mi wczoraj tak strasznie spuchly nogi?

Masz juz imie dla ewentualnej coreczki?

No właśnie jakbyś mieszkała gdzieś bliżej to zebrałybyśmy ekipe i byś miała wysprzątany dom na błysk
Tak nieskromnie pisząc robię za sprzątaczke co czwartek więc może bym się przydała

Zjadłam na obiad z kilo fasolki i mam ochotę na jeszcze . Leżę sobie na łóżeczku i napisałam TŻtowi smsa że jak będzie wracał do nas do pokoju to żeby mi przyniósł jeszcze troszkę tej fasolki
Co ciąża robi z kobietą

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-07 o 12:29
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:26   #1234
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
No właśnie jakbyś mieszkała gdzieś bliżej to zebrałybyśmy ekipe i byś miała wysprzątany dom na błysk
O to stado ciężaròwek to juz wogòle bym chciałabym widziec Dziekuje *

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:31   #1235
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maff_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dopiero co trafiłam na strone wizażu i na Wasz wątek
Można się jeszcze podczepić?Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
Podobny termin do mnie, witam

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witajcie
czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 20 tc, termin mam na ok. 21.11. W końcu zdecydowałam się napisać, chociaż trochę mi to zajęło
Witam

Dzień dobry niedzielnie, znowu zaczynają się upały. Ja się ostatnio słabo czuję, TZ namawia mnie żebym pojechała do teściów (bo on tam teraz jest) ale samochodem nie pojadę, bo co by było jakbym zemdlała gdzieś po drodze? A busy takie samo zło, duszno i można umrzeć z gorąca . A w sumie jechałabym bo tutaj z remontem u rodziców jest zakręcenie, tam mogę odpocząć.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:36   #1236
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ugotuje sie .. A to dopiero drugi dzien upałòw .. Tak sie chwaliłam wszystkim ze 7 mies a ja nie puchne .. Nastepny raz sie ugryze w jezyk zanim cos powiem ..

RYBA - chcialabym widziec dwie ciezarowy szorujace bude ;D dzieki za checi , poszukam kogos komu zaplace a chetnie mi wszystko wypucuje na cycus .. Chetnie zrobilabym to sama ale mam checi wieksze niz mozliwosci I potem strach ze za duzo sie schylalam czy cos ..

hahah, ej nie tak źle by to wygladało ja od niedawna czuje sie na prawdę dobrze, w sensie mam ochote cos robić i chce z tego korzystać. wcześniej palcem mi sie ruszyc nie chciało, a teraz mogłabym sprzatac dzien w dzień. Ciekawe kiedy to minie?

Cytat:
Tak nieskromnie pisząc robię za sprzątaczke co czwartek więc może bym się przydała

Zjadłam na obiad z kilo fasolki i mam ochotę na jeszcze . Leżę sobie na łóżeczku i napisałam TŻtowi smsa że jak będzie wracał do nas do pokoju to żeby mi przyniósł jeszcze troszkę tej fasolki
Co ciąża robi z kobietą
fasolka ja jutro na obiad zrobie sobie cały gaaaaaaaaaaaaaaaaaaar fasolki kupie tą z promocji tesco
a jak robicie fasolke? bo ja znam tylko na jedne sposób- ugotowana i polana zasmażką z masełk i bułki, a moze ktos je inaczej ?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Anoula, a Tż nie może po Ciebie przyjechać? co do busów to sie zgadzam.
Stary 2013-07-07, 12:37   #1237
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
hahah, ej nie tak źle by to wygladało ja od niedawna czuje sie na prawdę dobrze, w sensie mam ochote cos robić i chce z tego korzystać. wcześniej palcem mi sie ruszyc nie chciało, a teraz mogłabym sprzatac dzien w dzień. Ciekawe kiedy to minie?

fasolka ja jutro na obiad zrobie sobie cały gaaaaaaaaaaaaaaaaaaar fasolki kupie tą z promocji tesco
a jak robicie fasolke? bo ja znam tylko na jedne sposób- ugotowana i polana zasmażką z masełk i bułki, a moze ktos je inaczej ?
Rybko lepiej żeby nie minęło bo człowiek o wiele lepiej się czuje kiedy ma duuuużo siły do działania niż jak jest taki wyżuty i wypluty .

Fasolka z zasmażką najlepsza ! Choć też innego sposobu na fasolkę nie znam
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 12:53   #1238
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

hejka niedzielnie
Ale mnie zmorzyło niedawno normalnie padłam i usnęłam od razu chyba musiałam mieć mega niskie ciśnienie

Do nas przyjeżdża dzisiaj moja fajna rodzinka z Wałbrzycha
Dawno ich nie widziałam.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od znajomych, fajnie spędziliśmy wieczór
Koleżanka jest równo w 10 tygodni starszej ciąży, ma termin na 3 września i taką fajną piłeczkę
Miałyśmy o czym gadać

Teraz lecę spać. Dobrej nocki mamcie

Ja wczoraj też wpadłam przelotem do innej ciężarówki 4tyg do przodu i taki ma fajny brzuszek do przodu piłeczkowy

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia?
2. Robicie usg 3/4D i kiedy?

W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-)

My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-)
1.Tak
2. tak (z przyczyn niezależnych w 22 tyg a chciałam w okolicach 25)

Korzystaj z jodku

Rybka Wrzucę pewnie wieczorkiem .
Ja mam też zniszczone włosy,ale takie też przed ciąża miałam.Ale fakt ja nie byłam u fryzjera od lutego więc sobie rosną jak chcą i końcówki sianowate.Ja tylko spinam bo najwygodniej.I do tego łupież się przypląta czasem i mam wrażliwą skórę głowy i prawie po każdym szamponie mnie swędzi głowa nawet po tych naturalnych ://

Cytat:
Hej dziewczyny!
Można się jeszcze podczepić?Obecnie jestem w 18tc-termin z Om na 5grudnia,z Usg na 13 grudnia.
hej

Lineczko A Xa chyba trudny dostęp do kosza na zakupy ma jak dobrze pamiętam?

Trele
Już niedługo i będziesz tylko korzystać z uroków odnowionego mieszkanka

Domi ja się zastanawiam ,fajna pamiatkachciałabym w okolicach 7/8 miesiąca

Kyte gratulacja dla cioci no i dla mamy

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
witajcie
czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 20 tc, termin mam na ok. 21.11. W końcu zdecydowałam się napisać, chociaż trochę mi to zajęło
No trochę Ci to zajęło

witaj

Cytat:
ryba91...napisałam wszystko nad Twoim postem
Jesli moge Ci cos polecić na włosy to u mnie super sprawdza sie maska z Biovaxa z apteki z kreatyną i jedwabiem,bardzo wygładziła włosy i mniej wypadająPoza tym pije codziennie wieczoram szklanke naparu z pokrzywy-działa na opuchnięcia,a przy okazji wzmacnia włosy

Widziałam,że ten problem poruszany był na poprzednich stronach,ale zapytam raz jeszcze.To w końcu od którego tc liczycie 5m-c?Bo na necie raz podają,że od 18 a raz,że od 19tc;|Juz sama się gubie
Ja liczyłam od 18 tyg(17 +1)

Cytat:

Co ciąża robi z kobietą
Pychotka z bułeczką,wczoraj sie tak najadałam że tak mi brzuchooool wywaliło.chyba mnie wzdęcia dopadły.Wyglądałam jak na wylocie

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Rybko lepiej żeby nie minęło bo człowiek o wiele lepiej się czuje kiedy ma duuuużo siły do działania niż jak jest taki wyżuty i wypluty .

Fasolka z zasmażką najlepsza ! Choć też innego sposobu na fasolkę nie znam
Oby nie minęło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:54   #1239
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nasturcja tsh i ft3, ft4. Opcjonalnie antyTPO.
Ale jak dużo pijesz to ja bym raczej szukala problemów z cukrami a nie tarczycą.

Cukry w porządku. Ba, w idealnej normie. A mój gin dopiero 15lipca z urlopu wraca. Myślałam, że zrobię te tarczycę wcześniej [bo mojej mamie się przy drugiej ciąży ujawniła i też piła kobiecina non-stop. Takie uczucie suchości w ustach] i pokażę mu wyniki.
Ktoś wie, ile za te badania zapłacę?

Witam nowe Mamusie!
Robię właśnie schaba w sosie a'la Nasturcja Zobaczymy czy zjadliwy

Właśnie obejrzałam kilka prognoz pogody i na moim ślubie będzie [wg różnych portali] od 26do30stopni Usmażę się
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:57   #1240
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Anoula, a Tż nie może po Ciebie przyjechać? co do busów to sie zgadzam.
TŻ jest teraz bez samochodu, musiałaby pożyczyć od rodziców, albo musielibyśmy jakoś kombinować żeby przyjechał busem a później jechać moim autem. Ale to pół dnia zmarnowane a TŻ ma teraz dużo pracy u rodziców. Zobaczymy jak będzie z pogodą w następne dni.
Stary 2013-07-07, 13:17   #1241
nemosek
Zakorzenienie

Miłego popołudnia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 13:19   #1242
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Cukry w porządku. Ba, w idealnej normie. A mój gin dopiero 15lipca z urlopu wraca. Myślałam, że zrobię te tarczycę wcześniej [bo mojej mamie się przy drugiej ciąży ujawniła i też piła kobiecina non-stop. Takie uczucie suchości w ustach] i pokażę mu wyniki.

Witam nowe Mamusie!

Właśnie obejrzałam kilka prognoz pogody i na moim ślubie będzie [wg różnych portali] od 26do30stopni Usmażę się
ja bez antyTPO płaciłam cos koło 50 ale nie powiem Ci dokładnie
a co do pogody w dn ślubu- ciesz się
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
TŻ jest teraz bez samochodu, musiałaby pożyczyć od rodziców, albo musielibyśmy jakoś kombinować żeby przyjechał busem a później jechać moim autem. Ale to pół dnia zmarnowane a TŻ ma teraz dużo pracy u rodziców. Zobaczymy jak będzie z pogodą w następne dni.
aaaaaaa... pogoda ma być upalna tylko niebo czasem czyste czasem chmurzaste
Stary 2013-07-07, 13:44   #1243
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć Trochę się martwię, bo od paru dni dość mocno boli mnie lewa strona brzucha i nie wiem czy to jajnik, który promienieje aż do pleców czy to nerki Kiedyś leżałam w szpitalu na nerki i ginekolog mówiła, że w ciąży lubi się to odnawiać Oby to nie było to. Czuję tak jakby co kilka sekund ściskanie. Dobrze, że jutro wizyta, porozmawiam o tym z ginekolog.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:55   #1244
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć Trochę się martwię, bo od paru dni dość mocno boli mnie lewa strona brzucha i nie wiem czy to jajnik, który promienieje aż do pleców czy to nerki Kiedyś leżałam w szpitalu na nerki i ginekolog mówiła, że w ciąży lubi się to odnawiać Oby to nie było to. Czuję tak jakby co kilka sekund ściskanie. Dobrze, że jutro wizyta, porozmawiam o tym z ginekolog.
uuu no to nie ciekawie..
póki co żeby przestało boleć i koniecznie rozmawiaj z lekarzem
Stary 2013-07-07, 14:04   #1245
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Witam nowe mamusie
Kurczę baby jedne, wy wciąż codziennie coś piszecie o jedzeniu ja was chyba ja zastanawiam się nad gołąbkami
Wizytę u gina mam 12 więc już niedługo i musze jej powiedzieć, że twardnieje mi brzuch, i to zazwyczaj wieczorem, kiedy sobie siedzę i nic juz nie robię , fakt kazała mi się oszczędzać, ale jak tu się oszczędzać kiedy mam pozostałą trójeczkę na głowie

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
co do nerek, ja miałam z nimi problem jak byłam w pierwszej ciązy, gdzieś ok 36 tyg ciąży zaczełam nagle gorączkowaćdo 40 stopni i oczywiście IP tam mnie zbadano czy przypadkiem nie rodzę ale zrobili usg nerek, gdzie mnie zresztą bolało, i okazało sie że jest powiekszona dostałam antybiotyk i już było ok.
Stary 2013-07-07, 14:28   #1246
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Boję się, że skieruje mnie do szpitala, a przecież lada chwila ślub i wesele Może po prostu maleństwo uciska na jakiś nerw i dlatego boli Zobaczymy co jutro powie lekarz

Z lepszych informacji to byłam w piątek na przymiarce i suknia wygląda bajecznie Brzuszka praktycznie nie widać tzn. ten kto wie to może i coś tam dojrzy ale niezorientowani w temacie raczej nie zauważą Panie w salonie przemiłe. Kolejna przymiarka w piątek, bo suknia była sporo za długa W biuście leży idealnie. Kupiliśmy też welon, do połowy pleców z błyszczącą lamówką jakby z kryształków.

W środę idę na próbne czesanie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 14:46   #1247
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Witam nowe Mamusie!

Jak pójdziesz do rodzinnego to powinien ci tsh bezpłatnie na skierowanie dać - ja tak robię, a Ft3 i Ft4 to nie wiem ale też chcę w piątek iśc zrobić .
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:15   #1248
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
witajcie
Witam

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:43   #1249
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Mi ostatnio powiedział jak mimo brania leków przez dłuższy moment się będzie pokazywało ciśnienie powyżej 140 to mam jechać na IP na zastrzyk na obniżenie ciśnienia - co mnie przeraziło, bo jak mi tłumaczył z wysokim ciśnieniem chodzi o to że jest ryzyko wylewu - a na początek wylewają najmniejsze naczynia - czyli te w macicy...

Biorę Dopegyt - który jest podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie.

A tak w ogóle od ostatniej wizyty schudłam 3 kilo, więc na plusie nic, tylko na minusie u mnie jak na razie - moja mama też tak miała, że w ciąży chudła.
Witam i ja
czytam właśnie o problemach z ciśnieniem , ja też mam za wysokie i też biorę już od miesiąca 2 razy dziennie Dopegyt, Moje ciśnienie teraz to 145/80, czasami wyższe, po tabletkach mam swoje normalne czyli 127/75.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam
Witam i Ja, tzn. ja z córeczką

a tak wogóle to myślałam że jak nie bedzie mnie cały dzień to będę nadrabiać i nadrabiać a tu widzę że wekkendowo jest na forum Jutro się zacznie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 15:49   #1250
ryba91
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/kobi...wiadomosc.html
Stary 2013-07-07, 15:50   #1251
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Cześć

jednak dużo mamuś sie pojawiło jak mnie nie było
Stary 2013-07-07, 15:58   #1252
maomami
Wtajemniczenie

Witam się i ja z Wami, dzisiaj mam jakiś płaczliwy dzień.
Może dlatego że wczoraj dowiedziałam się że w poniedziałek mam iść zdawać egzamin, a myślałam że dopiero po 20 lipca, tak więc dzisiaj zakuwam od samego rana i już płaczę nad tymi notatkami, bo babka jest straszną hardą, stara panna z kotami. Czytam te notatki, powtarzam a i tak mam wrażenie że nic nie umiem powtórzyć bez kartki pod nosem
Do tego jutro mam pierwszy dzień w pracy po urlopie i już musze kombinować jak się wyrwać na ten pieprzony egzamin chociaż czuję że to będzie porażka i nic jutro nie powiem
Muszę ogarnąć 36 pytań z wykładów i 24 z ćwiczeń!!! Robię sobie co 2 godziny jakieś małe przerwy ale naprawde już się uczę tego ze łzami w oczach.

Witam nowe mamusie fajnie że się jeszcze ujawniacie.

A teraz się już z Wami żegnam i wracam spowrotem do notatek chociaż moje siedzenie nad nimi jest raczej bezowocne

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 16:03   #1253
89Beatka
Wtajemniczenie

Właśnie chciałam zacząć rozmowę z mężem o imionach dla dziecka, a on ZASNOŁ:mur :

mam farta widzę i teraz muszę poczekać
Stary 2013-07-07, 16:10   #1254
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Wkurza mnie pisanie na kom pozaznaczałam sobie do cytowania i mi zniknęło bo nie chcący jeden klawisz pyknęłam

Byliśmy na zakupkach, zaraz kawka i lody a później grilek przesadzimy też dwa kwiatuchy, bo się już duszą w za małych doniczkach

Trele - u mnie też gorąco i następny tydzień cały ma być upał

Cytat:
Boję się, że skieruje mnie do szpitala, a przecież lada chwila ślub i wesele Może po prostu maleństwo uciska na jakiś nerw i dlatego boli Zobaczymy co jutro powie lekarz

Z lepszych informacji to byłam w piątek na przymiarce i suknia wygląda bajecznie Brzuszka praktycznie nie widać tzn. ten kto wie to może i coś tam dojrzy ale niezorientowani w temacie raczej nie zauważą Panie w salonie przemiłe. Kolejna przymiarka w piątek, bo suknia była sporo za długa W biuście leży idealnie. Kupiliśmy też welon, do połowy pleców z błyszczącą lamówką jakby z kryształków.

W środę idę na próbne czesanie

żeby to nic poważnego było

Czekamy na focie

U mnie na ślubie też było gorąco ale tak znośnie i się nie męczyłam

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Może dlatego że wczoraj dowiedziałam się że w poniedziałek mam iść zdawać egzamin, a myślałam że dopiero po 20 lipca, tak więc dzisiaj zakuwam od samego rana i już płaczę nad tymi notatkami, bo babka jest straszną hardą, stara panna z kotami. Czytam te notatki, powtarzam a i tak mam wrażenie że nic nie umiem powtórzyć bez kartki pod nosem
Do tego jutro mam pierwszy dzień w pracy po urlopie i już musze kombinować jak się wyrwać na ten pieprzony egzamin chociaż czuję że to będzie porażka i nic jutro nie powiem
Muszę ogarnąć 36 pytań z wykładów i 24 z ćwiczeń!!! Robię sobie co 2 godziny jakieś małe przerwy ale naprawde już się uczę tego ze łzami w oczach.

A teraz się już z Wami żegnam i wracam spowrotem do notatek chociaż moje siedzenie nad nimi jest raczej bezowocne
Z naszymi kciukami i pomocą Zuzi na pewno dobrze Ci pójdzie

Stary 2013-07-07, 16:53   #1255
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Zuzia Ci na pewno pomoże!! a my bedziemy trzymać kciuki
Stary 2013-07-07, 17:34   #1256
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
lineczko super cena za ten wózek!
właśnie jstem z niej zadowolona, bo najbardziej x- landery mi się podobają
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super! Jaki kolor wybraliście?
Ameryka na żywo jest bardziej oczoje.bny tylko na http://www.google.pl/imgres?um=1&saf...20&tx=19&ty=52

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj od znajomej dowiedziałam, że nie będę miała badanej glukozy. Bo jak bym miała mieć to badanie to już na tej pierwszej wizycie w 13 tc dostałabym jakąś różową karteczkę. A nie dostałam. Oni zlecają lub nie to badanie na podstawie wywiadu... a u mnie w rodzinie ani u męża nie ma cukrzyków, więc się nie kwalifikuję
u mnie w rodzinie ani TŻ nie ma cukrzyków, lekarka nawet nie pytała czy są i teoretycznie wg tego co napisałaś ja się nie kwalifikuję, a jednak mam robione

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Lineczko A Xa chyba trudny dostęp do kosza na zakupy ma jak dobrze pamiętam?
wiesz, akurat to jest ostatnia rzecz w wózku na jaką zwracam uwagę tak samo i na jego wagę

hejo :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 17:50   #1257
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam zacząć rozmowę z mężem o imionach dla dziecka, a on ZASNOŁ:mur :

mam farta widzę i teraz muszę poczekać
dobrze że nie zasnął w trakcie rozmowy
Stary 2013-07-07, 18:16   #1258
Nanusia76
Zadomowienie

Tak jak obiecałam wrzucam część zdjęć z wyprawką dla Leosia, reszta będzie jak paczka dopłynie do Polski

- cążki do paznokci 2szt. ok. 3$
-szczoteczka i grzebień-3.99$,
-balsam dla ciężarnych,
- skarpetusie 6 szt.-4.99$ resztę skarpet dostałam w prezencie,
-bamboszki niebieskie ok.7$
-trampki Levis za całe 3.5$
-kocyk z małpką
- kocyk z tygryskiem, prezent
-kocyś mięciutki w kwadraty dwustronny ok. 15$
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (60,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (60,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (47,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (37,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (42,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (48,3 KB, 16 załadowań)
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 19:00   #1259
nasturcja7667
Zadomowienie

Śliczne te rzeczy!

Byłam w Ros.smanie, kupiłam sobie odżywkę do włosów i farbę I teraz będę prosić moją siostrę by pobawiła się we fryzjera

Co do sukni, to ja mam przymiarkę w czwartek. Suknię mam taką, że podkreśla brzuszek- jest luźna na nim- gdyż nie chciałam uciskać, ani ukrywać
Jest w ecru, bo uznałam, że z brzuchem w czystej bieli to jak dla mnie hipokryzja. Z welonu też zrezygnowałam, zamiast tego kwiaty we włosach Za to plecy w sukni odkryte niemal do tyłka Tak sobie odbijam, żeby zbyt grzecznie nie było
Zrobiłam pół kilo schabu na obiad, z nadzieją, że TŻ jutro do pracy sobie weźmie, ale on zjadł wszystko naraz Ja wcinałam pieczonego łososia, a on mój autorski przepis na schabik
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 19:29   #1260
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia?
2. Robicie usg 3/4D i kiedy?

W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-)

My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-)
1. Nie mam w planach Szkoły Rodzenia, bo zbyt źle znosze podróże a musiałabym dojeżdżać. Szukam filmików na Youtube dotyczących takich zajęć (zwłaszcza techniki oddechowe mnie interesują). Będe chodzic jedynie na zajęcia dotyczące karmienia piersią.
2. Jeszcze nie podjeliśmy decyzji. Jeśli Maluszek nasz sie nie ujawni na zwyklym USG (mamy je 10.07 - 21tydz.) to raczej zrobimy sobie prywatnie 3 i4D. W mojej okolicy (UK) USG tego typu są drogie (powyżej 180funtów) i... musiałabym jechac kawał drogi by je zrobić (mieszkam w maleńkim miasteczku)

Trele jak dobrze że do mnie takie upały nie docierają Nad samym morzem zawsze chłodniej

Spędziliśmy dziś praktycznie cały dzień na świeżym powietrzu w tym na plaży Było cudownie. Uwielbiam spędzać czas z moim mężem Na szczęśćie się ochłodzilo (19-22) i juz czuje się lepiej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości