|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() My też jeszcze nie oglądaliśmy na żywo. Dwie znajome pary mają 4Ridera i baaardzo sobie chwalą, dlatego poważnie go rozważamy, tylko on jest b.wysoki, w dodatku ma rączkę wysuwaną a nie łamaną, a ja jestem liliput 160cm ![]() ![]() Wszystko się okaże, jak pojedziemy oglądać. Ale to myślę w sierpniu ![]() Cytat:
![]() Może jakieś okłady na czoło? Na kark? ![]()
![]() |
#1172 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Biorę Dopegyt - który jest podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży, 2 razy dziennie. A tak w ogóle od ostatniej wizyty schudłam 3 kilo, więc na plusie nic, tylko na minusie u mnie jak na razie - moja mama też tak miała, że w ciąży chudła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano piję goracą heratę, kolejną gorącą herbatę tak koło 13-14 jak jest najcieplej i wieczorem.. wyczytalam ze niby wtedy organizm sie przyzwyczaja do cieplego i nie jest wtedy tak odczuwalna różnica. Co prawda stosuje to moze z tydzien, efektów wielkich nie widzę, ale np mąż ciągle narzeka ze mu jest tak gorąco a ja mniej a bhyło odwrotnie.. jedyne co to moje nogi nie radzą sobie z upałem i jest mi duszno, robie niektóre rzeczy wolniej , ale co dziwne nie poce sie jak świnka ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() a ja sie zastanawim czy moze oni mi nie chcą dać tych leków albo olewają z racji choroby serca?? juz nic nie wiem, ale coś czuje że moja wizyta bedzie trwała baaaaaardzo długo . ![]()
![]() |
#1174 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecałam sobie ze po ciąży choćbym miała sie katować to schudnę z tego co w ciaży i przed ciążą PS. Właśnie rozmawiałam z dziewczyną, która użytkuje tako laret i jest zadowolona, mówi ze ma go co prawda 4 miesiące dopiero ale nie zawiódł jej ani razu, koła sie nie zacinają, nie skrzypi.. ogólnie polecała. Jej siostra miała taki sam na zime i powiedziałą ze dawał radę bez probleu, wiec gdyby któras była zainteresowana to wrzucam opinię mojej klientki a zarazem mamusi z 4 miesięczną córką, które użytkujś w/w pojazd ![]() PS.znalazła ogłoszenie ze mój pracodawca na cito szuka pracowników..... ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- takie pytanie jeszcze, to prawda że w szpitalu przy poroddzie robą problem jak nie masz badan na hiv zrobionych?
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę w kuchni bo tu mam najchłodniej. TŻ mi oklady z mokrego ręcznika robił bo myślalam że odlece ![]() Pije wode z sokiem z pożeczki (kwasior, Mama zrobila ![]() Boje się o mojego maluszka ![]() ![]() Wydaje mi się że organizm przezył szok bo jeszcze wczoraj bylo 14-16 stopni a dziś 25. 10 stopni w ciągu doby do góry i sobie nie radzę ryba91 ciekawy sposób ![]() ![]() Współczuje Wam Dziewuszki z PL ![]()
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
Ryba jak masz wysokie cisnienie to mozepowinnas wyeliminowac całkowicie sól i słodycze, ja ostatnio na wizycie miałam 130 i koniecznie kazał wyeliminowac sól i cukier bo nie ma żartów.
ale ja rzeczywiscie z solą przeginałam i juz ograniczyłam tylko i jest okej
![]() |
#1178 | |
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
Babku czytam o Twoich dolegliwościach i u mnie ta potrzeba wzięcia głębokie oddechu prowadząca w końcu do ziewania była następstwem stresu, przez co miałam wzmożone napięcie mięśniowe powłok brzusznych. Przez to wzmożone napięcie uaktywniła mi się wcześniej nie dająca o sobie znać wada serca, leki na serce i rehabilitacja mnie z tego wyprowadziły, ale i tak chodzę regularnie co 2 miesiące do mojego fizjo na rozluźnianie przepony żeby znowu nie doprowadzić do takiego stanu. Jesteś od początku ciąży bardziej zdenerwowana, zaniepokojona? Tym tropem bym najpierw poszła i wiem jakie to męczące. ![]() Hmm dalas mi do myslenia. Tez mam takie dusznosci. Robilam mase badan i wychodzi, ze mam to na tle nerwowym, plus male problemy z sercem. Czasem na pare sekund robi sobie przerwe. Do jakiego rehabilitanta chodzisz? Bo ostatnio znow sie dusze, zawsze keidy mam wiecej stresu i mecze sie potem kilka dni. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powolutku rośniecie ale rośniecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jezzka Powodzenia!!!! ![]() ![]() Ostatnio jak byłam to tak można było coś wyhaczyć ![]() Współczuję tej dziewczynie bo to szok totalny ![]() Katrin No fajne maję te aukcje.Widzę że coraz więcej użytkowników z UK wystawia takie zestawy.Cudne rzeczy ![]() Cytat:
Acelinka Te z żyrafami kolorowe ![]() Pewnie zawsze się coś dowiesz ciekawego i dostaniesz jakiś gratisik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale przecież Twój brzuch to ewidentna ciąża.I na pewno dodaje ci uroku więc tymbardziej bym chwaliła jak pięknie wyglądasz. A tego ciśnienie nie lekceważ absolutnie i we czwartek zwróć uwagę na to!!!Mów lekarzowi o wszystkim co Cię niepokoi ![]() Chociaż przecież na pewno wiesz co masz powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Piszecie o dolegliwościach sercowych.Ja miałam wykrytą lekką arytmię ,serce nieraz waliło jakby miało wyskoczyć,czułam niepokój i lęki czasem duszności. Tylko u mnie to głównie chodziło o serce.To było na tle nerwowym .Po lekach przeszło. Ekg mi tak wychodziło dziwnie że pielęgniarka dziwiła się że jeszcze nie mdleję i odprowadziła mnie pod gabinet lekarza żebym nie fiknęła.Pytała się mnie czy się leczę na serce... Raz z tego powodu też w szpitalu wylądowałam na kroplówce. Endo jeszcze w jesieni na wizycie jak mu opisałam objawy bo myślałam że od tarczycy je mam ,powiedział mi że mogę mieć nerwicę. Ale odkąd jestem w ciąży to jakiś taki mnie spokój ogarnął i dolegliwości minęły tfu tfu. Chociaż np do kościoła pełnego ludzi nie wejdę bo mam schizę że mnie ludzie otaczają.Muszę mieć przestrzeń wokół siebie. Kurde oglądam o rozbitym samolocie teraz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
Ale na szczęście nic nikomu się nie stało, też właśnie oglądam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, wszystko powiem lekarzowi i czekam na jego dalsze sugestie ![]()
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
No chociaż tyle
![]() Dzisiaj byłam w galerii i sobie dogodziłam ![]() Mieszczę sie jeszcze w dwie pary spodenek zwykłych i parę spódnic, a tak to nie ma co nosić.Więc postawiłam na sukienki,żal było nie korzystać ceny po 2 czy 3 dychy.Najdroższa 40 zł wiec sie opłaciło. I maluch też dostał swoją dolę: ogrodniczki jeansowe ![]() Chciałam kupić te body i love mum ale nie było ich. Fajnie tak zaszaleć raz na jakiś czas. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-06 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Wtajemniczenie
|
Mmmm super nie ma to jak udane zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
witam
też uciekam spać bo taka dzisiaj nienajedzona jestem, że aż sama siebie sie boje..........non stop coś jem i dalej nie czuje sie najedzona a najgorszy ten mix....słodkie, a za chwile bułka z wędliną i majonezem, za chwile popcorn i chipsy i wogóle masakra normalnie przez cały dzien nie zjem tyle co dziś od południa zjadłam.....
#1185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tam mam też czasami ,jak mi się włączy głodek to nie ma ratunku ![]() Trzeba sobie dogodzić ![]() Popijam sobie bavarię ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:30 ---------- Ja jestem padam na twarz .. Upal , 30 stopni to koniec ![]() Czuje sie jakbym sama wymalowala swoj dom I sasiada a ja tu tylko dokazywalam ;D - nogi mam jak balerony - pierwszy raz mi spuchły.. Ide sie kapac I spac .. AZEALIA - bylam I pytałam o Oyster. Na sklepie jest wozek z tylem pompowanym , przodem piankowym ale babka powiedziala ze na zamowienie producent zrobi Ci kola jakie chcesz. Nic sie za to nie placisz , tyle ze na wozek czekasz dluzej .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Wróciliśmy od znajomych, fajnie spędziliśmy wieczór
![]() Koleżanka jest równo w 10 tygodni starszej ciąży, ma termin na 3 września i taką fajną piłeczkę ![]() Miałyśmy o czym gadać ![]() Teraz lecę spać. Dobrej nocki mamcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki oby ciśnienie się unormowało i nie było cesarki ![]() no chyab że wolisz cesarke ![]() ![]() ostatnio byl temat o żywieniu w ciązy, nic nowego i nic ciekawego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() będzie dobrze na pewno tak tylko chlapnęła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie miałam tych badań ani poprzedni ani teraz nie mam ![]() ![]() ja ogólnie uważam że Tako to super wózki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zadomowienie
|
Hello!
Nie mogę spać ![]() ![]() Budowniczka śliczny brzuszek! 21 tc to juz 6 miesiąc? Taszanta polecam się! To w końcu mój zawód [jeden z kilku, minus posiadania głodu wiedzy ![]() Co do ciśnienia- ja do 17tc miałam masakrycznie niskie. Kilka razy nawet 60/40, teraz mam takie uspokojone 90/50. Da się żyć. Myślę nad zrobieniem sobie badań na tarczycę przed wizytą- TŻ zwrócił mi uwagę, że od ponad tygodnia piję ponad 6litrów dziennie i ciągle chce mi się pić. Moja mama ma niedoczynność tarczycy i chyba to zbadam. Wiecie może co dokladnie mam zbadać? Jak się to badania nazywa? I ile kosztuje? Do krakowianek Znacie jakąś dobrą szkołę rodzenia w Krk? Najlepiej- taanio a dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Hejka! Zrobiliśmy wczoraj pierwszą część wyprawkowych zakupów później Wam foto wrzucę ![]() I dostałam całkiem fajną ofertę na x landera xa, od najniższej ceny za ten wózek na allegro odejmujemy 150 zl i mamy fajny fotelik do tego doodatkowo adaptery za 250 zl czyli wychodzi nas to ok 1500 zl cały wozek a nie ok 1800/1900 zl ![]() ![]() Co do ciśnienia to mama mi wczoraj mierzyła i miałam chyba 138/89 chyba wiec za wysokie miałam i mi ciśnieniomierz powiedział że to kwalifikuje się pod lekkie nadciśnienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-07 o 06:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Nasturcja tsh i ft3, ft4. Opcjonalnie antyTPO.
Ale jak dużo pijesz to ja bym raczej szukala problemów z cukrami a nie tarczycą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1193 |
Raczkowanie
|
Nie ma jak pobudka o 6 w niedzielny poranek, bo moja Maja uczestniczy w maratonie, kopie i kopie...
Dziewczyny mam do Was dwa pytania: 1. Macie w planach uczestniczenie w szkole rodzenia? 2. Robicie usg 3/4D i kiedy? W piątek jadę do siostry po wstępną wyprawkę, dostanę ciuszki po jej dziecku. Zawsze to oszczędność, bo przecież ciuszki nie są zniszczone. Czekają na nas dwa kartony;-) My dzisiaj odpoczywamy nad morzem, także pierwsze plażowanie z Mają;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super że udane zakupy ![]() ![]() Cytat:
2. po wczorajszej rozmowie chyba zrobimy jedno takie badanie, żeby wykluczyć choroby typu rozczepienie podniebienia itd bo sie zaczęłam mega stresować, teraz tylko meża przekonać bo on taaaaaaki uparciuch i nie chce sie zgodzić... Witam niedzielnie ![]() WAM TEŻ SIE TAK STRASZNIE NISZCZĄ WŁOSY? ja mam masakre, siano i porozdwajane końcówki że wstyd. Uzywam od 3 tyg. olejka arganowego ale po nim włosy są jedynie miękkie w dotyku i ładnie wyglądają, z tym że mam wrażenie że on nie naprawia mi włosów.. 10tego kupuje sobie serum na końcówki, może pomoże..
![]() |
#1195 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Dopiero co trafiłam na strone wizażu i na Wasz wątek ![]() Można się jeszcze podczepić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam siano niesamowite, końcówki rozdwojone i przerobiłam już wszystkie możliwe kosmetyki i nic... nawet je podcięłam żeby odświeżyć końce i nic... Jako fryzjerka aż się głupio czuję z takimi zniszczonymi włosami ale naprawdę próbowałam już wszystkiego ![]() Witam się i ja ![]() Aleee sobie dzisiaj pospałam ![]() Wstałam i pierwsze co wypaliłam do TŻta że Jaśko od wczoraj się nie rusza, przekręciłam się z boku na plecy patrzę a tam taka wypukłość koło pępka. Za chwilkę widziałam jak mi Jaś się pod skórą przemieszczał i zaczęło się wiercenie. W ogóle pierwszy raz w życiu widziałam że jak się Jaśko ruszał to mi tak śmiesznie brzuch pulsował w tym miejscu gdzie był. Zazwyczaj widziałam tylko wypychanie brzucha w danym miejscu a tu dziś jeszcze jakieś pulsowanie ![]() Dziewczyny bolą Was biodra po nocy ? Bo ja się wiercę w nocy z boku na bok, nie śpię ani na brzuchu, ani na plecach mi się teraz nie zdarza i jak wstaję rano to mnie te biodra bolą niesamowicie ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Napisz nam coś więcej o sobie ![]() Jak się czujesz ? znasz już płeć ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
rybko, obawiam się że na końcówki pomoże tylko podcięcie i później stosowanie tych preparatów zapobiegawczo.
lineczko super cena za ten wózek! ![]() Angie_gg - ja się zastanawiam nad takim badaniem, ale jakos poprzednio nie miałam i się obyło bez tego, teraz się wacham. Bo co mi to da jeśli bym wiedziała o jakieś chorobie? Nic, pokocham tak samo ![]() Maff ![]() domii - biodra bolą. Po spaniu na boku mnie bolą, a tak przeciez teraz wskazane spać. Pomaga wkładanie poduszki między nogi ![]() ![]() mnie i bez ciąży biodra bolały przy spaniu na boku, a w ciąży porzedniej i teraz to się nasiliło. Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-07-07 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | ||
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mnie obudzil dzis straszny skurcz lydki - pierwszy w zyciu . Do tego goraco w nocy I duszno , wcale sie nie wyspalam .. Musze wstac zrobic pijokom sniadanie I niech dzialaja dalej , bo zaraz przyjdzie kolejny polozyc panele w kuchni .. Straszne jaki mam tu syf ![]() Dzwonilam tez przed chwila do szpitala zapytac o te badanie jutro. Zadnej glukozy nie bede pila, wiec nie musze byc z pustym zoladkiem .. Jesli zwykly cukier w mojej krwi jest ok , to jest OK ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() Ale Ci zazdroszczę tego że coś się u Ciebie dzieje, mimo tego syfu, brudu, kurzu i tak zazdroszczę ![]() Ale Ci dobrze że nie będziesz musiała glukozy pić, mnie przeraża to że nie można dużo wcześniej nic jeść ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-07 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na foto zakupów wyprawkowych ![]() Cytat:
![]() 2. Cały czas byłam na nie, bo w ogóle mnie to nie kręci, a zdjęcia maluchów w 3d/4d są dla mnie takie nienaturalne, ale po sytuacji na lipcówkach mam wątpliwości, czy nie zrobić z racji ewentualnych wad, których na 2d nie widać (rozszczep itp.) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.