|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Witam się i ja w nowym wateczku
![]() Trzymam kciuki za KOCURKA ![]() ![]() Niedziela minela nam milo i przyjemnie spanie do 10 potem kosciol, obiadek w domu, wizyta u siostry a kawke i na wieczor hamburger w barze ale taki wypasiony: swiezutka salata, ogorek, papryczka, pomidorek - wkoncu stala klientka jestem ![]() Spakowalam się dziś do szpitala ale niestety nie mam torby bo nie udało mi się skombinować wiec umiescilam wszystko w walizce na kolkach.....może to i takie głupie nie jest ale jakos mi dziwnie będzie. Lozeczko wyniesione z pakamerki i sklejone bo peklo swego czasu, w komodzie ciuszki i inne ☠☠☠☠☠☠☠ki poukładane, jeszcze trochę kosmetycznych rzeczy musze dokupić i będę wyszykowana. Dobranoc i jeszcze raz zaciskam kciuki za porodzik.A i dzieciaczki nasze wątkowe cudne sa
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kładę się spać. Mam jakiś kryzys emocjonalny. czuję się jak stara baba, wszystko mnie boli i boję się porodu:-(
dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Witam się w nowym wątku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41683238]Witam się w nowym wątku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Co tam u was? A tak wogóle to dzień dobry Bo godzinę się budzę i zaglądam do małej przed chwilą nakarmiłam mały brzuszek, więc idę spróbować się jeszcze przespać![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Przepraszam, że nie piszę, nie komentuję... Remont się skończył, dużo przygotowań jeszcze zostało a czasu coraz mniej. Na dodatek próbuję się uczyć, średnio to wychodzi i zżerają mnie wyrzuty sumienia. Jakoś tak ciężko się mi zrobiło ostatnio, ale z tego co Was podczytałam to też tak macie/miałyście więc się pocieszam, że będzie tylko lepiej. Mam nadzieję, że szybko do Was zawitam ponownie, dajcie mi tylko trochę czasu na ogarnięcie. Gratuluję wszystkim nowym Mamusiom i po cichu zazdroszczę |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Nie mam niestety żadnych wieści od Kocurka. Nie wysłała żadnej wiadomości. Oby to znaczyło, że ma Marcelka obok i wypoczywają. Nie będę jej niepokoić o tej porze, ale za jakiś czas sama się odezwę. Wracam do łóżka jeszcze na godzinkę lub dwie.
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dziś wstawałam 6x w nocy coraz ciężej mi się śpi |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
w nocy budzę się co godzinę, żeby sprawdzić co u małej, a w dzień nie potrafię spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez mam piłkę i na niej fikam i nic mi tam nie jest. Piłki sa dobre bo przecież nawet w szpitalu przed porodem mozna se na piłce sie rozluzniac ![]() Ja miałam dzis taka akcje, ze masakra (u Was wczoraj ) Myślałam, ze rodze na bank, ze to juz.Pojechałam do sklepu z dziewczynkami (dzięki Bogu, ze ze mną były) Chodzimy se po sklepie i szukamy koszul do szpitala. Btw to tak mi przykro było,ze wzięłam te koszule , w których będę wyglądać jak stara babcia bo obok takie fajne zwiewne sexi pizamki wisiały ![]() I sobie tak chodzimy,a ja czuje, ze jest mi co raz gorącej i gorącej, a w sklepie przecież klima chodzi. I mysle o co chodzi? Nagle zrobiło mi sie słabo i tak mi w uszach zaczęło szumic. I mowie do dziewczyn, ze moge zemdlec to zeby nie panikowaly, a one, ze okay. My za ciuchy do kasy bo se mysle No muszę to kupić bo nikt mi nie kupi. Tz to nawet nie wie jak przescieradlo na przewijak wyglada Przy kasie to nie wiem co gościu do mnie mówił, ale dobrze,ze lodówki sa przy kasach to kupiłam wodę i wypilam. I szybko do auta bo juz ciemność w oczach. W aucie klima na full i czekalysmy co bedzie. Ja czułam, ze mam mokre spodnie i cała jestem mokra i myślałam, ze mi wody odchodzą. Brzuch mi zaczal sciskac i kapa boleć i mysle o shit chyba nie będę na parkingu rodzic. Zaczęłam płakać, nie wiem czemu. Dziewczynki zadzwoniła do Tz , a ten gada eee jasne dobry żart i se to olał I tak bym daleko w sklepie wiec by nic nie zrobił. Ochłodzilam sie i do domu dojechalam jakoś. Na dworu u nas było ponad 40C wilgoć 100% .Masakra koniec wychodzenia dla mnie jest juz. Do Tz w tym czasie mamusia zadzwoniła, a ten wszystko jej powiedział, a ona do mnie zaraz zadzwoniła i zaczęła mi pitolic. I najbardziej mnie wkur, ze oskarżyła, ze to niby dziewczynki mnie na zakupy wyciagnely, a to przecież ja je poprosiłam zeby mi pomogły i zaczęła sie drzec, ze nastolatki g wiedza i zaraz panikuja, a one swietnie sie zachowały. Moja siostra mnie prowadziła, a kuzynka szybko pobiegla auto odpalic zeby klima zaczęła działać. Mowie tej starej jedzy, ze niech do synka ma pretensje, ze taka niemota i nie wie jak przescieradlo wyglada dla dziecka, to ona mi mowi, ze przecież ona ma tyle materiałów w domu na strychu i mi uszyje przescieradla. Jasne będę czekać jeszcze dwa mce az je uszyje bo to tylko takie gadanie jej. Do tego znam te materiały, szmaty brudne z kupa mysia ![]() Szlak mnie trafił normalnie. Tz tak ochrzaniam, ze masakra. Ide spać cos bo naprawde sie fatalnie czuje dzis. Zgaga mnie wykancza. Trzymajcie sie ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
Ja naprawde zaczynam rozważać czy se nie kupić pieluch dla starszych ludzi na noc i sikac w majtki. Wstawianie mnie wykancza , a pic sie chce, ze z litra wypijam w nocy jak nie wiecej
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku trzymam kciuki żeby z Adasiem było z godziny na godzinę coraz lepiej
Kocurku kciukasy mocne! Arabiata tylko wiesz 60km w jedną stronę też nie jest za darmo. A wy czekacie na Kubusia więc kazdy grosz się przyda. Przecież nie musisz być tam co tydzień. Chociaż czasami lepiej pojechac niż żeby teściowa naloty robiła .Witam się z rana .
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko poszło po Twojej myśliCytat:
dla nich a dla Tż i teściowej to ![]() też wypijam litra przez noc
|
||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Kalirto co tam u was? Jak wyniki badań maluszka? Kciuki za was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wkradł się mały chochlik - 3 siaty, więc spokojnie, ale moje wicie gniazda osiągnęło taki level że aż mi się twarz cieszy na myśl o nowym prasowaniu ![]() Cytat:
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonko, witaj z powrotem!
Koocurek, kciuki mi zaraz odleca tak sciskam ![]() Balonik, czy Ty rodzisz, bo nie doczytalam? ![]() Cza na wrzaskunowe sniadanko
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty oraz brawa za nowo rozpoczęte tygodnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#228 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż pewnie już po wszystkim i maleństwo jest z Tobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nam weekend minął pracowicie bo po mału malujemy górę domu bo tam tylko na biało :/ . Wczoraj miałam trochę fałszywych skurczy (od dołu) a dzisiaj jak wracaliśmy po 4 to miałam straszaki od góry ale były nieregularne..czyżby coś się kroiło po mału?hmm Powiedzcie mi czy was też czasem klują/bolą jajniki?Nie koniecznie oba na raz ale tak baardzo mocno i tylko one? Zdarzało mi się to wcześniej ale dzisiaj rano normalnie ból mnie obudził, lewe jajo bolało że masakra..o co z tym chodzi? :noniewi em:
|
|||
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Kocurku- mocno trzymam kciuki od wczoraj Cynamonku- Witaj znowu z niecierpliwością wyczekuje opisu cw KlubieDziewczyny, które mają problemy z kp- nie poddawajcie się. Ja mam duże brodawki, ale plaskie. Tez mialam problemy z karmieniem, ale zaczelam wciskac malej jak najwieksza część brodawki i jedziemy w jednej źle lapala i mam sutek do miesa pogryziony :banghead:Moje dziecko właśnie spi i wydaje dźwięki jak jakis strongman na przeciaganiu tirow ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- A dzis tz zostaje z małą, bo ja wyryszam na lowy do sh. Tak mi w doope i biodra poszlo, ze w nic nie wchodze a i Hani musze kupic szmatki. Wydawalo sie ze mam duzo...
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry....
dzisiaj na 13.30 idę na ktg... ale będę musiała zagadać gina bo chyba znowu zapalenie/grzybek mi się jakiś przyplątał a rodzić mogę w każdej chwili ...pimafucin mi nie pomógł brałam w tamtym tyg. może nostatyna już sama nie wiem....
|
#231 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej nie wiem czemu ale to najprzyjemniejsze pobudki w moim życiu ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41683238]Witam się w nowym wątku [/QUOTE] Perse co tam u Was? ![]() Cytat:
Jak mi to ciągle moja mama powtarza... "Jesteście silni i sobie ze wszystkim poradzicie! Nie słuchajcie tych pierduł, że będzie ciężko... Wszystko jest do ogarnięcia tylko potrzeba waszego spokoju" ![]() I powiem z autopsji, że ta wiara dodaje skrzydeł!!!! Cytat:
![]() Cytat:
)) Zresztą to cecha do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
![]() Ale za to leżeliśmy sobie wczoraj z Glutkiem pół nocy i "gapiliśmy" się na siebie Taki Mój... i Tak perfekcyjny, ze aż idealny Cytat:
![]() Co do pieluch.. to jak już pisała Surka... niedługo i tak będzie trzeba wstawać w nocy więc możesz te pieniądze zaoszczędzić na pieluchy dla Małego ![]() Cytat:
Co się dzieje z Adasiem? ![]() Agrafka... u nas też spontan, uzależniony od jedzenia mojego Małego Księcia ![]() Cytat:
![]() ![]() En kciuki za dzisiejszą kontrolę! ![]() Dla wszystkich potrzebujących ![]() Rocky jak tam pieskowi synkowie zareagowali na Siostrzyczkę? ![]() Wybaczcie, ze my nie na bieżąco... Wczoraj Dziadki pojechały więc będziemy mieć więcej czasu ![]() Młody kończy jeść to szybko ogarnę chałupkę i pewnie będzie pora następnego karmienia Dotkaaa jak tam u Ciebie? Oglądaliśmy wczoraj z Dziadkiem elektryczne/elektroniczne(??) jeepy i inne audi
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szpitalu położna mi pomagała przystawiać Małego pokazując jak to robić... Śmiałam się, że chyba będzie mi na każde karmienie do domu przyjeżdżać... ale i Mały załapał i ja załapałam i teraz się cycolimy 20h na dobę ![]() A zakupy ubraniowe dla Gluciatka też robimy... ale na rozmiar 74 i 80 ;p he he he Surka co do problemów z wybudzaniem to rozumiem doskonale... jeśli Cię to trochę pocieszy to nam żółtaczka już schodzi i teraz Mały się budzi jak chce
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-07-08 o 08:14 |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest oddzielna IP dla ciężarnych, a osobna dla reszty. Czyli jakby coś się działo to od razu na I piętro trzeba się ładować. Witam Wyspałam się! Nie wstałam ani razu na siku, a może raz, a nie pamiętam... Mąż spał w innym pokoju więc mi nie przeszkadzał chrapaniem, przewracaniem się z boku na bok, chodzeniem na siku itd! I like it.
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Dziolszki, ktore karmia piersia i przechowuja w lodowce - czy to normalne, ze zanim sie podgrzeje mleczko, ono ma taka niejednolita konsystencje, jakby leciutko rozwarstwione?
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to normalne.
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślicie mądre głowy. Skoro Kcurek sam się nie odezwał pisać do niej co i jak? Nie chciałabym jej za bardzo niepokoić. Może cieszy się Marcelkiem i nie ma głowy do pisania.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie o poranku
Ja dzis mam spotkanie z, uwaga, ... ginekologiem!! ![]() Przy czym nie wiadomo czy mnie zbada, byc moze bedziemy tylko rozmawiac o szyjce i bolu w niej Ciekawa jestem co ze spotkania wyniknie. Na wizyte czekalam chyba 1,5 m-ce.A tak poza tym u nas kolejny dzien pieknego lata, trzeba korzystac poki jest. Zycze wszystkim milego dnia!! Ide poczytac czy Kocurek juz urodzila
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jak jeszcze nie myślałam o porodzie sn, to leżałam z mężem i chciało mi się płakać, że co będzie jak mi się coś stanie? :-( Przepraszam, że tak smęcę, ale z rodziny tylko ja zdaję sobie sprawę z ryzyka. A jak tylko coś wspomnę to jest ja "nawet tak nie mów". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
mój brat jak od nas wyjeżdżał dwa tygodnie temu też tak mówił, w pt wrócił po rzeczy a ja nadal w dwupaku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41683238]Witam się w nowym wątku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] jak u was? Cytat:
![]() Cytat:
) udanych zakupów![]() Cytat:
fiazo: za wizytę!! Kciuki cały czas za kocuurka, ev i katarzynkę możemy dzisiaj przywitać aż 3 dzieciaczków![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- jakierka: za wizytę kciuki! madi: jak u rodziców? kejt: wiem, że łatwo powiedzieć: nie myśl o tym, kiedy realne zagrożenie jest. Sama pewnie też wiesz, że generalnie każdy zabieg może przynieść komplikacje, które mogą skończyć się różnie. Przede wszystkim pamiętaj, że będą wokół CIebie specjaliści, którzy wiedzą o problemie miednicy i problemach z krzepliwością, więc na pewno będą dodatkowo uważać na te aspekty, na które w takim przypadku trzeba.
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam kilka minut po 8.. poza wstawaniem na siku całkiem dobrze spałam. Tylko cholera tak mnie swędzą paluchy u stóp, że fioła dostanę! jak pokrzywka.. kurde wczoraj jeszcze tego nie widziałam.Czy któraś z Was też tak ma?? miała?? przy obrzękach?? Oli, domcia??kocurek nadal milczy.. ![]() en za dzisiejszą kontrolęSam ale miałaś akcję.. Tż dał ciała, a teściowa to już w ogóle szkoda słów fiazo za dzisiejsze wizyty u gina i diabetologakarolajn o ja Cię..ale masz dzisiaj luzy...a Tż trochę stresiku Niunia za ktg..i za pozbycie się grzybka!a no i właśnie katarzynka i ev dla Was również mocne
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-08 o 09:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

a my już sobie będziemy dopowiadać i trzymac kciuki!

przed chwilą nakarmiłam mały brzuszek, więc idę spróbować się jeszcze przespać

coraz ciężej mi się śpi 
myślę, że piłka nie miała tu nic do rzeczy szczerze mówiąc, może to łazenie po schodach dobiło juz i tak moje słabe więzadła

I tak bym daleko w sklepie wiec by nic nie zrobił. Ochłodzilam sie i do domu dojechalam jakoś. Na dworu u nas było ponad 40C wilgoć 100% .
.

Byliśmy dziś na grillu na RODOS
dla nich 
...
Jeśli stawię się na IP, to automatycznie jestem wciągnięta na oddział, nawet jeśli po badaniu okaże się, że mogłabym czekać w domu.
Ciekawa jestem co ze spotkania wyniknie. Na wizyte czekalam chyba 1,5 m-ce.