Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 19:28   #4771
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

nic dziwnego

gul mi skoczyl jak to przeczytalam bravo dla Ciebie i Jakuba!!!!klas ki:
dzis tez mialam wyjsc (ale ja na 10 minut) a chlop zebym nie szla bo on do lazienki musi. z dzika satysfakcja wyszlam - ja w dzien powszedni tez czesem musze

ciekawe czy wszystko jej sie podobalo
no i ciesze sie, ze juz po i ladnie sie udalo
właśnie wrócili, ponoć zadowolona bardzo- ładnie dziewczyny ubrałam , obiad dobry zamowiliśmy, ciasto pyszne....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 19:29   #4772
Malpka
Zakorzenienie

hej
my po weekendzie w warszawie i okolicach odwiedziliśmy znajomych, siostrę, drugą na koniec mojego dziadka i w końcu w domu, ale nbardzo przyjemny był wekend

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
mniam robilas z tego przepisu na muffiny truskawkowe? ?
tak, wyszły równie przepyszne goście byli zachwyceni smakiem
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 19:33   #4773
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
właśnie wrócili, ponoć zadowolona bardzo- ładnie dziewczyny ubrałam , obiad dobry zamowiliśmy, ciasto pyszne....
o, to gratuluje Kochana!
no i poka jak ubralas

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ale nbardzo przyjemny był wekend

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 19:39   #4774
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
oo jjjaaaa, moja nisza w rynku! na każdym rogu "puszka Pani". kurczak! schodzę z ceny! może być i 10 gr byłabym sriliarderką

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Nikoś kończy dzisiaj 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nestelle - wlasnie, fajnie sie karmi, dlatego jakos nie moge przebolec ze Jakub dostaje wiecej mm niz cyca. Caly czas mam wrazenie ze wciskam mu syf zamiast jedzenia. Niby wiem ze mm tez dla ludzi ale jednak... i wcale nie pomaga mi fakt ze on tak chetnie zjada mm...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziś maly zrobił nam "psikusa"
Jak zawsze zasypial z pieluszka, ktora uwielbia dawac na twarz, ale jak zbyt dlugo ma na twarzy to tak mocno sapie I wtedy lece mu ją zdjac. A dzis jemy sniadanie z tz, mlody zasypia w lozeczku 2m od nas, I nagle patrzymy a jego cialko tak skacze jakby jakies drgawki mial I pojekuje. Przykryl sobie twarz I sie przydusil juz byl caly czerwony , ale jak tylko mama wziela na rece to zadowolony sobie gugal. Ja do teraz nie moge sie uspokoic... chyba utne mu kawalek pieluszki I z tym kawalkiem bedzie zasypial...
o jeeeeeny
ja w zyciu bym nie kładła niczego dziecku na twarz -umarłabym od wkretek ze sie przydusza własnie .
Cytat:
no, owsianka z sezonowym owocem to dla mnie raj
dla mnie to samo uwielbiam -do tego stopnia ze nie licząc weekendów (w nie jajka) to owsianka na śniadanie od lat dzień w dzień ....
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylismy u mojej koleżanki z lat młodości jeszcze(z bloku) na ślubie -nasz elegant zrobił furore Kuiłam mu taki maciupki bukiecik jeszcze i całą mszę trzymał w rącze, po czym zasnął akurat jak skladalismy zyczenia i bukiecik musiałam dawac ja;p
ojej prawdziwy dzeltenmen ,super !
Cytat:
Mialam rano wstac i pojechac na zakupy i zaspalismy wiec szybko polecialam sie ogarniac, tz kazalam przewinac. Zaczal a tu kupa w trakcie przewijania, zaraz druga i trzecia.. (Jakub ostatnio takie serie daje). Tz chwile odczekal, stwierdzil ze koniec i ostatecznie wyciera, kremuje. Nagle slysze: o ku.... wylecialam z lazienki, tz stoi z boku i sie smieje a na podlodze i szafie (2metry od przewijaka) kupa. Dziec walnal na koniec porzadnego baka z rzadszymi juz resztkami kupy.. tz zdazyl odskoczyc ale synio trafil mu troche w reke. Tz do mnie ze chyba nie pojade bo trzeba sprzatac. Zapytalam tylko czy gdyby cos takiego stalo sie przed jego wyjsciem do pracy to by zostal w domu. Poczekalam az ogarnie dziecko, wreczylam miske z woda z plynem do podlog i sciereczke i wzielam Jakuba do karmienia ale nie chcial jesc. Udzielilam instrukcji przygotowania mm (tz skrzetnie notowal) i wyszlam!!! Czasu mialam malo bo musialam zdazyc przed praca tz ale dalam rade.
.
mój Roszek tez takie kupy robił ..ale trafiał centralnie we mnie
dla Ciebie !!! tez jestem z Ciebie dumna
Cytat:

dzis tez mialam wyjsc (ale ja na 10 minut) a chlop zebym nie szla bo on do lazienki musi. z dzika satysfakcja wyszlam - ja w dzien powszedni tez czesem musze

Despa za chrzciny .
Stary 2013-07-07, 19:42   #4775
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
o, to gratuluje Kochana!
no i poka jak ubralas

muszę poczekac jak Oli zwolni lapka, bo cos ogląda- w moim kompie nie dam rady wrzucać zdjęć, bo za każdym razem pokazuje błąd, a u niej z tą samą rozdzielczością wchodzą....
Stary 2013-07-07, 19:44   #4776
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
super fajnie ze sie wszystko tak udalo
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 19:45   #4777
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm albo jakis haczyk bedzie albo tesciowa odczarowana
Cytat:
hej
przyjemny był wekend
super
Stary 2013-07-07, 19:47   #4778
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dwie sytuacje z cyklu kalafior

Dostałam od kolezanki matę, Oliwka rozłożyla, powkręcała zabawki ale patrze na nią dziwna, ani stabilna pałąki się "kładą"- zaczęłam oglądac na allegro- olśniło mnie pałąki mają być na krzyż a ja durna narzekałam

No i z wczoraj- oglądałam ostatnio sukienki w sklepie, zmierzylam - w mój rozmiar wchodzę ( to nic że musi być dłuższa żeby cellulit na udach zakryć), więc uradowana nie kupuję bo mam dużo- jak rozmiarówka mi zostala to po co mi. Ale tępa dzida nie zjarzyłam że mierzę bawełenke. W domu wyciagnęłam wczoraj o 22 kiecki i zonk w nic nie weszłam- no moje inny materiał inaczej skrojone
Rano biegiem do sklepu....
Stary 2013-07-07, 19:47   #4779
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Hej hej
mam dwie strony nadrabiania ale nie teraz bo czasu brak

Wpadam z szybkim zapytaniem:
W co ubieracie dzieci do spania na noc?
wiem temat był, ale jest taki upał a u nas w pokoju jest masakra, i Mały wczoraj się strasznie rzucał po łóżeczku i spała niespokojnie a miał na sobie cienki pajacyk tylko.
jak gorąco to bodziak z krótkim lub bez rękawów jak tak normalnie to cienki pajac

Cytat:
Nie przykrywacie niczym dzieci jak spia w samych bodziakach? Ja bym zamarzla spiac w samej koszuli np bez koldry. Jakub ma zaraz zimne nozki i lodowate stopy i musze go ubrac na noc, przykrywanie odpada. A moze on cieplolubny po mamusi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja przykrywam, ale mój śpoi na brzuchu więc się nie rozkopuje

Cytat:

[/COLOR]Bylam u lekarza z wynikami Jakuba. W czwartek rano meldujemy sie w szpitalu na zabieg. Prosimy o kciuki. Ja sie juz stresuje...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
:
BOSHHHHHHHHHHHHHHHE ciszej !!!
polowa z nas jest na diecie ahaha

:
ja też
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 20:01   #4780
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

kasia Proszę cię śliczna jesteś dziewczyna a nadwagi ja nie widzę , i pamiętaj największą nadwagę to mają te co ważą 40 kg
taaaaaaa nosze rozmiar 44 !!!!!!!!!!!!!!!!!
boshe -

Cytat:

A moze zamiast targać spacerówke niech rodzice od kogoś pożycza, albo kupia jakąś używana za 100zł, albo wiecej a potem oddzadza do komisu? Szkoda troche tarachacze sobą taakich cięzarów?
oooooooo paczaj - nie pomyslalam - przeca taka spacerowka to na lata .. juz mamie napisalam zeby sie zapytala ew kupie na allegro jakas ew we sklepie jak przyjadem
dzieki za oswiecenie

a Kacperek Boski Malinowski

Cytat:
Mialam rano wstac i pojechac na zakupy i zaspalismy wiec szybko polecialam sie ogarniac, tz kazalam przewinac. Zaczal a tu kupa w trakcie przewijania, zaraz druga i trzecia.. (Jakub ostatnio takie serie daje). Tz chwile odczekal, stwierdzil ze koniec i ostatecznie wyciera, kremuje. Nagle slysze: o ku.... wylecialam z lazienki, tz stoi z boku i sie smieje a na podlodze i szafie (2metry od przewijaka) kupa. Dziec walnal na koniec porzadnego baka z rzadszymi juz resztkami kupy.. tz zdazyl odskoczyc ale synio trafil mu troche w reke. Tz do mnie ze chyba nie pojade bo trzeba sprzatac. Zapytalam tylko czy gdyby cos takiego stalo sie przed jego wyjsciem do pracy to by zostal w domu. Poczekalam az ogarnie dziecko, wreczylam miske z woda z plynem do podlog i sciereczke i wzielam Jakuba do karmienia ale nie chcial jesc. Udzielilam instrukcji przygotowania mm (tz skrzetnie notowal) i wyszlam!!! Czasu mialam malo bo musialam zdazyc przed praca tz ale dalam rade.
za wyjscie i decyzje - i co Tz dal rade - NO DAL - nie mial wyjscia

ide 160 czeka na mnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 20:01   #4781
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Przekombinowalam. Ostatnio kolacja Jakuba to cyce plus 140 mm. Dzis karmilam chwile ok 19 i mysle po kapieli dam tylko butle - 140. Zjadl, na chwile sie przydzumil a zaraz szuka cuca, dziubie mi po dekolcie, ssie ramie... to sobie ulatwilam. Cyce poszly w ruch ale bez nich nie zamierzal spac, trzeba bylo lulac. W koncu padl.

Nie bede go chwalic juz bo mi sie psuje. Na spacerze byla histeria i po pol godz zwialismy do mamy, posiedzielismy 1,5 godz i kolejna proba. Tym razem sie udalo. Ale nie pospal dlugo bo byl podjedzony a nie najedzony i tak mlaskal ze sie obudzil w koncu.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 20:12   #4782
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ma tesciowa szczescie inaczej bym hihi
no i za chrzest

co do kecki zdarza sie nawet najlepszym

Cytat:
hej
my po weekendzie w warszawie i okolicach odwiedziliśmy znajomych, siostrę, drugą na koniec mojego dziadka i w końcu w domu, ale nbardzo przyjemny był wekend
za weekenda - no i masz co ''nadrabiac'' haha

no i witam siem ''wieczorowa pora - Emilian spi pokonany przez kapiel i gorace 160 !!! az sie zdziwilam ze tyle dal rade wypic - no ale trzymalam go jak najdluzej - bo dzis spal tak ze prawie nic, moze razem ze 3h caloscia wyszlo, w dzien po kilka razy

a i powiem wam ze ulubione danie Emiliana to :
RACZKI I PALUSZKI W SLINIE WLASNEJ
dzis tak zajadal rece ze masakabra ciagle musialam patrzec czy nie za gleboko sobie paluszki wklada - jadl dzis ladnie - wiec mysle ze nie byl glodny, ale widocznie tak mu sie chcialo ciumkac

rozmawialam z moja mama, jutro do nich przyjezdza moj chrzestny cos tam z rurami i gazem robic - bo tata remontuje mamie Kuchnie - i mama mi mowi ze tato jej powiedzial ze '' koniecznie musi Jackowi pokazac wszytskie zdjeca wnuka '' - no i napisala mi ze tata ciagle kaze sobie wlaczac kompa i oglada foty i ze juz sie nie moze doczekac kiedy wnusio przyleci - i ze ogolnie jest nim zafascynowany co mnie bardzo cieszy.

no nic zjadlabym cos

Stary 2013-07-07, 20:30   #4783
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Dzien dobry

Dziś maly zrobił nam "psikusa"
Jak zawsze zasypial z pieluszka, ktora uwielbia dawac na twarz, ale jak zbyt dlugo ma na twarzy to tak mocno sapie I wtedy lece mu ją zdjac. A dzis jemy sniadanie z tz, mlody zasypia w lozeczku 2m od nas, I nagle patrzymy a jego cialko tak skacze jakby jakies drgawki mial I pojekuje. Przykryl sobie twarz I sie przydusil juz byl caly czerwony , ale jak tylko mama wziela na rece to zadowolony sobie gugal. Ja do teraz nie moge sie uspokoic... chyba utne mu kawalek pieluszki I z tym kawalkiem bedzie zasypial...

Dziewczyny a jakie macie butelki? Bo ja już wypróbowałam aventa, lovi, nuka i nic a tak mi się marzy nie biegnąć co 2h tylko spokojnie załatwić sprawy.. a tu czasami jak widzę jakąś kolejkę np w mopsie to musze wracac do domu bo wiem że nie zdąże
ojej, biedaczek. Też bym się przestraszyła. Hm... mój też lubi zasypiać z pieluszką. Z tym, że ja zawsze mu zabieram jak zaśnie, a tż to go zawsze poobkłada tymi pieluchami z każdej strony

A butelki miałam wcześniej TT, te małe-150ml, teraz ich już nie używam, kupiłam avent i jakąś zwykłą canpola. Ale dokupię jeszcze może lovi, bo lubię mieć kilka butelek w zapasie.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Moja mała wczoraj też mnie nastraszyła... Byliśmy u znajomych od 11 do 18. Kinga nic się nie pobawiła, tylko na naszych rękach spała z okiem szpiega. Śpiąc pojękiwała cały czas.
Wróciliśmy, mała zjadła z piersi, patrzę, a tam kupa. Nie czekając na odbicie ostrożnie ją przebierałam, a ona chlusnęła na mnie, przewijak i podłogę 1x mlekiem i 1x czymś żółtym
Biedna Kinia. Coś w tym jest, bo mój też dzisiaj tak chlusnął, że zalało mnie, jego i podłogę
Cytat:
Wczoraj bylismy u mojej koleżanki z lat młodości jeszcze(z bloku) na ślubie -nasz elegant zrobił furore Kuiłam mu taki maciupki bukiecik jeszcze i całą mszę trzymał w rącze, po czym zasnął akurat jak skladalismy zyczenia i bukiecik musiałam dawac ja;p
jaki elegancik zakochałam się normalnie
Cytat:
[/COLOR]Nie zanosi sie zebym siadla do kompa wiec napisze.
ale akcja
no i brawa, ze się nie dałaś i pokazałaś tż, że on też może ruszyć cztery litery

Cytat:
no nie może być
dla teściowej

My dzisiaj pół dnia u teściowej, potem na trochę nad jeziorko. Ale nie braliśmy małego, bo sobie zasnął, to zostawiliśmy go u teściowej. Znowu się opaliłam
a jutro jak będzie też ładna pogoda, to weźmiemy Nikosia nad jeziorko posiedzieć

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 20:39   #4784
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nooo ma tesciowa szczescie inaczej bym hihi
no i za chrzest

co do kecki zdarza sie nawet najlepszym

za weekenda - no i masz co ''nadrabiac'' haha

no i witam siem ''wieczorowa pora - Emilian spi pokonany przez kapiel i gorace 160 !!! az sie zdziwilam ze tyle dal rade wypic - no ale trzymalam go jak najdluzej - bo dzis spal tak ze prawie nic, moze razem ze 3h caloscia wyszlo, w dzien po kilka razy

dzis tak zajadal rece ze masakabra ciagle musialam patrzec czy nie za gleboko sobie paluszki wklada - jadl dzis ladnie - wiec mysle ze nie byl glodny, ale widocznie tak mu sie chcialo ciumkac

rozmawialam z moja mama, jutro do nich przyjezdza moj chrzestny cos tam z rurami i gazem robic - bo tata remontuje mamie Kuchnie - i mama mi mowi ze tato jej powiedzial ze '' koniecznie musi Jackowi pokazac wszytskie zdjeca wnuka '' - no i napisala mi ze tata ciagle kaze sobie wlaczac kompa i oglada foty i ze juz sie nie moze doczekac kiedy wnusio przyleci - i ze ogolnie jest nim zafascynowany co mnie bardzo cieszy.

no nic zjadlabym cos

czego kapeczkę?
Stary 2013-07-07, 21:06   #4785
klementyna1
Zakorzenienie

KAcper dziękuje za komplementy
despa:oklaski: za udane chrzciny i brak narzekań teścichy-pby to nie były dobre złego początki...
Cytat:
W

klask i: Dla Ciebie za decyzję i dla tż ze jakoś sobie poradził mimo, ze ta kupa go przytłoczyła
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 21:09   #4786
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Krzysia też, mogą razem do knajpy chodzić
Wrzucę Wam filmik (potem, albojutro, bo mecz oglądam ), jak Krzyś je łapki - do oglądania Z DŹWIĘKIEM!!!

Cytat:
ojej, biedaczek. Też bym się przestraszyła. Hm... mój też lubi zasypiać z pieluszką. Z tym, że ja zawsze mu zabieram jak zaśnie, a tż to go zawsze poobkłada tymi pieluchami z każdej strony
Krzyś śpi z takim pieseczkim/chusteczką - przytulony, zamiast pieluchy I tym się nie udusi, za małe

Cytat:
czego kapeczkę?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 21:17   #4787
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam filmik (potem, albojutro, bo mecz oglądam ), jak Krzyś je łapki - do oglądania Z DŹWIĘKIEM!!!
czekamy

ale nuda....
mały chłop śpi, duży chłop gapi się w tv a ja zaległam przed kompem i się nudzę. Spać mi sie nie chce, zresztą jeszcze trza się wykąpać.
Ech... chyba pójdę swoją opaleniznę podziwiać

A zapomniałam napisać wcześniej. Byliśmy na jeziorze z siostrą i kuzynką tż. Obie w ciąży. Siostra - końcówka 5 m-ca, kuzynka 8 miesiąc. I tak mi się jakoś dziwnie zrobiło, zatęskniłam za brzuszkiem.
Chyba czas wrócić na poczekalnię
Nie no, żartuję...

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 21:46   #4788
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja też się w takim razie córą mą pochwalę

Cytat:
Nasz już chwile jeździ w spacerówce (od historii pająka), bo w gondola była na styk i jak tylko się troche obniżył to musiał miec nóżki zgięte.

Dziub w spacerówce
ale duży

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Kobietki mam kolejne pytanko:
Jakie macie nożyczki do obcinania pazurków ? Bo ja mam jakieś z canpola ale są do
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...php?produkt=92 ja mam taki zestaw i jestem z nożyczek bardzo zadowolona
też takie mam i są spoko

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

dobra obiecany kawal.
Park. Siedzi sobie babcia na laweczce i ma woreczek z orzeszkami. idzie glodny student. babcia go zagaduje. chlopcze a nie chcialbys moze orzeszkow?? Student jak wiadomo wiecznie glodny, nie odmowi. Aleze oczywiscie babciu. Przysiadl sie do babci. zjadl jeden orzeszek drugi orzeszek trzeci orzeszek. i w pewnym momencie pyta babci. babciu a skad te orzeszki? na to babcia: a z toffifie wyjadlam
znam podobny, że listonosz do babci przychodził a ona mu orzeszki z czekolady dawała
Cytat:
aaaa i pyta
Lece 11.08 Mlody bedzie mial niecale 5miesiecy - gondola jest prawie na styk dla niego - i tak sie wslanie zastanawialam nad zwieciem spacerowki - jest ona serio serio mega duza i sa pasy wiec ew bd mogla go nimi przypiac i sie rozkalda na plasko - myslicie ze bede mogla -
to zrób teraz przymiarke to zobaczysz mniej wiecej jak to wygladać będzie
Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Jak już się tak pokazujemy to pokaże się i JA

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A, wczoraj Róża skończyła 3 m-ce

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 21:54   #4789
maria28
Kniaginia

Witam

Mam zakwasy. Po wczorajszym chodzeniu, a dziś też się złaziliśmy, tyle że po parkach. Gdzie moja kondycja?

Cytat:
Wczoraj bylismy u mojej koleżanki z lat młodości jeszcze(z bloku) na ślubie -nasz elegant zrobił furore
Nic dziwnego - super elegant!

Cytat:
hej
Intensywnie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A, dziewczyny, nie boicie się zasypiania dzieci z pieluszkami itp.? Ja przykrywam czasem kocykiem/pieluszką, a i tak się denerwuję, czy się nie zakopie w to za bardzo. Wszystkie inne przedmioty wyjmuję na noc z łóżeczka (odpinam też tą plastikową zabawkę odkąd Róża głową w nią waliła). Teraz jedyny "wróg" to szczebelki.

Malpka, a spanie na brzuszku w nocy też aktualnie odradzają
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 21:55   #4790
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dwie sytuacje z cyklu kalafior

Dostałam od kolezanki matę, Oliwka rozłożyla, powkręcała zabawki ale patrze na nią dziwna, ani stabilna pałąki się "kładą"- zaczęłam oglądac na allegro- olśniło mnie pałąki mają być na krzyż a ja durna narzekałam

No i z wczoraj- oglądałam ostatnio sukienki w sklepie, zmierzylam - w mój rozmiar wchodzę ( to nic że musi być dłuższa żeby cellulit na udach zakryć), więc uradowana nie kupuję bo mam dużo- jak rozmiarówka mi zostala to po co mi. Ale tępa dzida nie zjarzyłam że mierzę bawełenke. W domu wyciagnęłam wczoraj o 22 kiecki i zonk w nic nie weszłam- no moje inny materiał inaczej skrojone
Rano biegiem do sklepu....
o ja pier.....
Cytat:
A zapomniałam napisać wcześniej. Byliśmy na jeziorze z siostrą i kuzynką tż. Obie w ciąży. Siostra - końcówka 5 m-ca, kuzynka 8 miesiąc. I tak mi się jakoś dziwnie zrobiło, zatęskniłam za brzuszkiem.
Nie no, żartuję...
haha

pozwoliłam dzieciakom dłuzej posiedziec bo była premiera na HBO bajki "roman barbarzyńca" a ostatnio nawet dobranocek nie oglądali ....
bajka głupia jak nie wiem (nie napisze jak co bo nie chce dołozyc Pani do puszki )ale w pewnym czasie słysze "i pofiglujemy z panienkami " -hmmm przełknęłam ten tekst odłozyłam wszystko i czekam dalej .... a tam baba z wielkimi cyckami w staniku chwyta faceta i tarmosi jego głowe cyckami a potem siada na niego okrakiem i dalej wszadza te cycki-potrząsając nimi w jego twarz .... dalej nic nie było bo wyłączyłam . o ja ☠☠☠☠☠☠☠e i to ma byc bajka dla dzieci ....

drugą rzecz napisze jutro ...jak ochłone ,powiem tylko ze to co mój kuba wymyślił to .... oj teraz na pewno bym dołozyła Pani do puszki duzo .
Stary 2013-07-07, 21:57   #4791
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
czego kapeczkę?
no wlasnie nie mam zielonego pojecia CO bym chciala zjesc

Cytat:

ale nuda....
mały chłop śpi, duży chłop gapi się w tv a ja zaległam przed kompem i się nudzę. Spać mi sie nie chce, zresztą jeszcze trza się wykąpać.

Nie no, żartuję...
u mnie tez nuda - ale siedzimy przy stole w salono-kuchni i gramy w Monopola na Kurniku juz od 2godz - kazdy na swoim lapku

nio czekamy czekamy na filma - ja mam fil ost udalo mi sie nagrac jak sie Mlody smieje - oczywiscie nim zdarzylam wziasc fona do reki on jzu swoj 1wsy najglosniejszy smiech skonczyl - ale i tak slychac co nie co

Stary 2013-07-07, 22:02   #4792
BYou
MBZ♥

Dobry wieczór

Z tego co pamiętam bo mi cytowane nie dziala:/

Butelki mamy z tt-150 i 260
Smoczków jako uspokajaczy nie używamy bo Roszpunka od początku nie chciała
Nożyczki i obcinaczki z tt

za skonczone miesiące i zdjęcia

Pani kciukam byś mogła dotrzeć i do kosmetyczki

Nestelle, tekst Ninki rządzi

Kasia cieszę się, że Tatko tak fajnie reaguje na Wnusiamój też zobaczy Roszpunkę pierwszy raz w sierpniu i już się doczekać nie możea jst już chyba większym specjalistą od spraw niemowlęcych niz mój Mąż

Monika, fajnie urządziliście TŻ z Jakubem
Wiem co miałaś na myśli pisząc o mm, jednak jakoś przykro mi się zrobiło:/bo nie uważam że karmię córkę syfem:/nie mogłam dłużej karmić i mm trzeba było podać.
Kiedyś trafiłam na bloga:http://butelkowy.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2. Motto mi się spodobało...

Co do noszenia w nosidełkach to chyba do tuli są jakieś wkładki do niemowlaków.

Despa zazdroszczę Ci że masz już chrzciny za sobą

My też cały weekend spacerowo spędziliśmyZwlekaliśmy do domu na kąpiel dopiero, potem karmienie, krótkie aaaaa i mieliśmy wieczory i noce dla siebie a że Roszpunka łaskawie śpi do rana i potem jeszce daje dospać do 2 godzin to czuję, że wypoczęłam

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 22:04   #4793
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się w piękny słoneczny, jeszcze nie upalny poranek.
Nikoś kończy dzisiaj 3 miesiące

Chłopy śpią to mam chwilę luzu

Cytat:
ale elegant
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
pozwoliłam dzieciakom dłuzej posiedziec bo była premiera na HBO bajki "roman barbarzyńca" a ostatnio nawet dobranocek nie oglądali ....
bajka głupia jak nie wiem (nie napisze jak co bo nie chce dołozyc Pani do puszki )ale w pewnym czasie słysze "i pofiglujemy z panienkami " -hmmm przełknęłam ten tekst odłozyłam wszystko i czekam dalej .... a tam baba z wielkimi cyckami w staniku chwyta faceta i tarmosi jego głowe cyckami a potem siada na niego okrakiem i dalej wszadza te cycki-potrząsając nimi w jego twarz .... dalej nic nie było bo wyłączyłam . o ja ☠☠☠☠☠☠☠e i to ma byc bajka dla dzieci ....
o matko. a co dzieci na to że koniec bajki nagle?

nadrobiłam
byłam dziś w rossmanie i znalazłam kaszkę
http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/286.aspx
którą będziemy wprowadzać od 12 sierpnia po łyżeczce dziennie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 22:05   #4794
BYou
MBZ♥

Nestelle ta bajka" to nieporozumienie są tam jeszcze lepsze "kwiatki" jak wspinający się penis albo wojownicy sado-maso w skórzanych spodniach z niezakrytymi tyłkami jadących konno i biczujących się po dupie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 22:21   #4795
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o matko. a co dzieci na to że koniec bajki nagle?
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nestelle ta bajka" to nieporozumienie są tam jeszcze lepsze "kwiatki" jak wspinający się penis albo wojownicy sado-maso w skórzanych spodniach z niezakrytymi tyłkami jadących konno i biczujących się po dupie
no..nie były zadowolone ze wyłączyłam -choc wytłumaczyłam co i jak no ale ...Kuba sie popłakał ....
obiecałam ze w wolnym czasie obejrzymy cos lepszego ... trudno ,chciałam dobrze ale nie pozwole dzieciom oglądac takich animowanych pół pornusów pod przykrywką ... a to co napisałas BYou -jeszcze bardziej mnie utwierdziło w moim przekonaniu . Musiałabym chyba na głowe upasc .
Stary 2013-07-07, 22:27   #4796
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no..nie były zadowolone ze wyłączyłam -choc wytłumaczyłam co i jak no ale ...Kuba sie popłakał ....
obiecałam ze w wolnym czasie obejrzymy cos lepszego ... trudno ,chciałam dobrze ale nie pozwole dzieciom oglądac takich animowanych pół pornusów pod przykrywką ... a to co napisałas BYou -jeszcze bardziej mnie utwierdziło w moim przekonaniu . Musiałabym chyba na głowe upasc .
nowe potwory i spółka są fajne, moja była na premierze i zachwycona wróciła
Stary 2013-07-07, 22:37   #4797
maria28
Kniaginia

Cytat:
My też cały weekend spacerowo spędziliśmyZwlekaliśmy do domu na kąpiel dopiero, potem karmienie, krótkie aaaaa i mieliśmy wieczory i noce dla siebie a że Roszpunka łaskawie śpi do rana i potem jeszce daje dospać do 2 godzin to czuję, że wypoczęłam

Cytat:
Cytat:

Hehe! Mnie się podobała. Nestelle, a było oznaczenie, od jakiego wieku ta "bajka"? To że film animowany to nie znaczy, że dla dzieci. Wydaje mi się, że właśnie ten film nie jest dla dzieci, ale nie wiem, czy producent jakieś oznaczenie zamieścił.
Mnie się pozytywnie kojarzy, bo byliśmy na tym filmie z TŻ w kinie dokładnie rok temu. Obok siedziała parka i jadła naczosy, a mi od ich zapachu było niedobrze. Dziwiłam się, dlaczego mi się chce wymiotować, a 2 tygodniei później poznałam przyczynę
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 22:38   #4798
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo część z tych "bajek" jest robiona nie stricte dla dzieci, ale pod kątem dorosłych... Oglądaliśmy z TŻ tego Romana kiedyś i głupawe to było, jak nie wiem, ale pochichotaliśmy się, bo były śmieszne momenty, z tym, że zgodnie stwierdziliśmy, że nie powinno się tego nazywać "bajką dla dzieci" - to "lekkie" nieporozumienie. Podobnie, jak kilka innych filmów animowanych (w tej chwili nie przychodzą mi do głowy tytuły, ale są takie "bajki"). Bo co innego, jeśli np. w Epoce Lodowcowej są teksty, które zrozumie tylko dorosły, ale są one niewinne, a cały film do obejrzenia i dla dziecka, i dla jego rodzica.
Chciałam tylko powiedzieć, że dobrze zrobiłaś wyłączając Szkoda tylko Kuby, że się rozpłakał...

edit: znalazłam recenzję tego filmu na Filmwebie:
http://www.filmweb.pl/reviews/Niepop...fantazje-13035

Fragment:
"Królują seksualne aluzje połączone z parodiowaniem schematów kina fantasy lat 80. Nie jestem pewien, czy gdybym miał dzieci, zabrałbym je ze sobą. Ale dorośli powinni się bawić na "Romanie" wyśmienicie. "
No właśnie. Ale nie widzę, żeby było jasno napisane, że to dla dorosłych (a powinno być ograniczenie wiekowe), wielka szkoda .
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-07-07 o 22:44
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 05:25   #4799
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

No nie moge. 1wsza
Witam sie w niwym tygodniu, za okenm sloneczko / Emilian spi dzis obudzil sie raz o 24-15 zjadl 120 i dop o 6malusia pobudka - wiec sie wyspalam. No ale z racji ze nie mam "co" robic tak wczesnie rano - ide spac dalej hahah.

Stary 2013-07-08, 06:08   #4800
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Krzyś śpi z takim pieseczkim/chusteczką - przytulony, zamiast pieluchy I tym się nie udusi, za małe
a ja wlasnie umieram ze strachu jak tesciowa mu taka chusteczke-hipcia kladzie na twarz na spacerze ("bo on tak lubi"- nie wiem kiedy jej sie zwierzyl, ale ja jakos tego nie slyszalam)...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wszystkie inne przedmioty wyjmuję na noc z łóżeczka (odpinam też tą plastikową zabawkę odkąd Róża głową w nią waliła). Teraz jedyny "wróg" to szczebelki.
u mnie zostaje mis i pozytywka. kiedys zarzucalam karuzelke na polke, zeby go nie rozpraszala, ale odkad rozprasza go bardziej ze nie wisi - zostaje.
hehe moj ma przewijak zdejmowany odkad walil w niego pietami

Cytat:
powiem tylko ze to co mój kuba wymyślił to .... oj teraz na pewno bym dołozyła Pani do puszki duzo .
tse tse tse nie hamuj sie i opowiadaj co Kuba nawywijal

Cytat:
Wiem co miałaś na myśli pisząc o mm, jednak jakoś przykro mi się zrobiło:/bo nie uważam że karmię córkę syfem:/nie mogłam dłużej karmić i mm trzeba było podać.
jak mus to mus...

Cytat:
No ale z racji ze nie mam "co" robic tak wczesnie rano - ide spac dalej hahah.

rajuu, też bym się dzisiaj wyspała... poszłam spać o 21:30, Torres o 3ej sprawnie zjadł i zasnał, a ja usłyszałam komara... przykleiłam plasterki, zabiłam dziada i... usłyszałam drugiego. ten sie lepiej kamuflował i bawiła się ze mną w kotka i myszkę do 5:15... aaaa!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości