Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 23:24   #2701
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki Ty w ogóle jesteś taka zorganizowana i od razu czuć, że masz już na wszystko plan i wiem, że sobie poradzisz. Ja to wszystko odkładam na ostatnią chwilę, niestety.
jaja sobie robisz? dobra to ja jestem w planowaniu tylko;P wyrabiam się, ale zazwyczaj zarywam kawałek nocki tuż przed deaadlinem. Odkąd mam dziecko to styaram się to zmieniać, bo na prawdę trudno wykroić chociaż troszkę czasu na zrobienie tych rzeczy..więc muszę bardziej konstruktywnie działać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:30   #2702
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

dziewczyny, myślicie,że 6 miesięcznemu maluchowi bez alergii, mogę podać jogurt naturalny?
w deserkach spotyka się od 6 miesiąca dodatek do owoców ale w schematach chyba inaczej podają, co?

myślałam na początek o naturalnym kozim, mam dostęp do takiego prosto z gospodarstwa

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jaja sobie robisz? dobra to ja jestem w planowaniu tylko;P wyrabiam się, ale zazwyczaj zarywam kawałek nocki tuż przed deaadlinem. Odkąd mam dziecko to styaram się to zmieniać, bo na prawdę trudno wykroić chociaż troszkę czasu na zrobienie tych rzeczy..więc muszę bardziej konstruktywnie działać.

mów sobie co chcesz, dla mnie i tak jesteś wzorem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:35   #2703
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
to tego nie doczytałam, przepraszam; no to musisz to jak najszybciej jutro wyjaśnić, bo z nimi nigdy nic nie wiadomo

a co do pogrubionego to padłam

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

tylko ciekawe, czy płomiennowłosa

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no to ja miałam identyko tylko,że do alergologa poszłam
teraz guzik, nie kupuję więcej leczniczych szamponów
fakt,nizoral mi bardzo pomaga ,teraz postawię chyba na naturalne wcierki do włosów bo czuję ulgę
na kwc mają tego sporo i są fajne opinie, poluje teraz na Jantar faromony
no i tak jak mówię, u mnie joanna pomaga
acha na zapalenie skóry glowy warto też używać acnosan t na pryszcze za 6 zeta, lekarze polecają
i co Ci alergolog powiedział? ;>
Ja kiedys już miałam i byłam u zaje.bistej dermatolog, głośno o niej jest i mi pomogła, taki wywiad zrobiła, wszystko wytłumaczyła itd. A teraz dupy mi się ruszyć nie chciało i poszłam do innej, niby też dobra, ale mnie się nie podobało , dała mi szampon no mycia 3 x w tyg , pytam czym myć w pozostałe dni, bo ja ogólnie codziennie a ona do mnie, że bez różnicy. No to jakbym głupia była, to bym myła jakąś chemią co mi oblepia łeb i skorupę robi i w zyciu bym nie wyleczyła

Mi poógł kiedyś la roche-posay kerium przeciwłupiezowy na zmianę z physiogelem, muszę chyba teraz znowu ten pierwszy kupić.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:36   #2704
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
bokeh, widziałam sypialnię, super wygląda i jaką macie śliczną pościel (pewnie z ikei )

Black- buziaki dla Oliwki za 5 miesięcy
dziękuje

tak ikea
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Znowu mam zator w cycku, przedwczoraj pozbylam sie z dwoch (maly zjadl wiecej kaszki plus czika ogromna wiec malo jadl i w momencie sie zrobily) a dzisiaj ni z gruchy w lewym na nowo nosz kuwa nie daje rady, zeby jeszcze jakis maly mi sie robil a to od razu na pol cycka boli jak szlag fioletowe sie robi i goraczki od razu dostaje

Bokeh, sypialnia przepiekna!!! jak sie spi na takim lozku? pamietam jak my sie jaralismy naszym lozem ze nie trzeba rozkladac i skladac w kolko codziennie teraz wskoczylismy na kolejny level - dorobilismy sie szafeczek nocnych

Dobranocka lejdis

no my jeszcze nie ten level ale już oczywiście mam w planach zakupowych. Szafeczki i lampki nad łóżko co bym se czytać mogła wieczorami

A śpi się super! rózniutko, mięciutko ekstra

Elwirko przykro mi że nie było buzi dla Fifka, kurcze pamiętam jak dziś jak się Zenuś urodził

Mnie dziś cały dzień nie było byłam u rodziców potem pojechaliśmy poszukać prezentu dla moich dziadków na 50 rocznice ślubu. MACIE JAKIŚ POMYSŁ? dodam że moi dziadkowi są z tych co to "wszystko mają i nic nie potrzebują" nie chce im dawać kasy bo ona po czasie do mnie wróci..... ogólnie cięzko

Aha muszę się pochwalić ! robiłam dziś pierwszy raz pizze ! wyszła suuper smaczna

Przepraszam że się nie odnoszę ale tak na szybko bo t już z Hanną w sypialni na mnie czekają

dobranoc
Stary 2013-07-07, 23:41   #2705
charlizz
Zadomowienie

bokeh, Ty tu nie pitol tylko biegiem obungować nowe wyrko
Stary 2013-07-07, 23:46   #2706
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że w nocy Polę pożarło chyba z 5 komarzyc. Ma główkę całą w bąblach, wyglądają jak guzy. Budziła się z wielkim płaczem o 3 i 6. Nienawidzę tych ciulów!

Lecę spać.
No to może mieć uczulenie na komary. Mój brat miał takie uczulenie, to zyrtec musiał brać.

a my wczoraj kupiliśmy na komary biobójczy specyfik dla Oli po 3 miesiącu z Chicco. Powiem nawet że skuteczny. Jak po wizycie u rodziców wracała cała ścięta to teraz nawet jednego ugryzienia.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41674166]Lady, no to pierwsza marcheweczka za płoty polecam karmienie w izerskim pod klonem

Myśmy właśnie zjadły z bobovity obiadek - cukinię z łososiem, po 5mcu jest, fajnie weszła w ogóle obiadki/zupki Dorotce z bobovity smakują najlepiej, owocki różnie.

Silver, u nas też po 12zł :/ ale mąż lubi bardzo, wzięłam, niech raz ma.[/QUOTE]

cukinia i łosoś o boże jak to śmierdzi

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Lady ja miałam deadline bo mi się wczoraj skończył macierzyński wygląda to nieciekawie bo w tym momencie mam już jednodniową dziurę w urlopie bo mi go nie przedłużyli z powodu złego wniosku... A żeby dostać roczny trzeba mieć ciągłość. Jedynie tak jak mówicie mogę się bronić tym że to był zwykły list. Zresztą powinny baby zadzwonić jak to takie pilne było ...

Nie smęcę już, zobaczymy jutro, tylko kciuki trzymajcie

Pstryniu już napisałam do Neti na fb
Trzymam kciuki !!!

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej od czwartku jesteśmy z Bartusiem w szpitalu, pisałam wam w k. że jedziemy na wczasy ale nic z tego nie wyszło bo Bartuś przed wyjazdem tak strasznie płakał przez 2 godziny aż się dusił, ma zapalenie ucha i górnych dróg oddechowych. Nie mam tam netu a teraz przyjechałam na chwile do domu. pa
Biedny Bartuś, zdrówka życzę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:49   #2707
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Elwirko przykro mi że nie było buzi dla Fifka, kurcze pamiętam jak dziś jak się Zenuś urodził
a ta Elwirka to od tego, co kiedyś pisałam skąd nick? no to elmirka
spoko, nic się nie dzieje i tak w szoku byłam, jak eska dostałam
no i ja też pamietam pojawienie się Zenusia i to cholernie pamiętam

Cytat:

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
cukinia i łosoś o boże jak to śmierdzi
inaczej się nie da skomentować; ten słoiczek jest masakryczny

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:50   #2708
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

i co Ci alergolog powiedział? ;>
Ja kiedys już miałam i byłam u zaje.bistej dermatolog, głośno o niej jest i mi pomogła, taki wywiad zrobiła, wszystko wytłumaczyła itd. A teraz dupy mi się ruszyć nie chciało i poszłam do innej, niby też dobra, ale mnie się nie podobało , dała mi szampon no mycia 3 x w tyg , pytam czym myć w pozostałe dni, bo ja ogólnie codziennie a ona do mnie, że bez różnicy. No to jakbym głupia była, to bym myła jakąś chemią co mi oblepia łeb i skorupę robi i w zyciu bym nie wyleczyła

Mi poógł kiedyś la roche-posay kerium przeciwłupiezowy na zmianę z physiogelem, muszę chyba teraz znowu ten pierwszy kupić.
no a co alergolog mógł powiedzieć skoro kasę skasował? że to alergia
keruim dla mnie też super był

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mnie dziś cały dzień nie było byłam u rodziców potem pojechaliśmy poszukać prezentu dla moich dziadków na 50 rocznice ślubu. MACIE JAKIŚ POMYSŁ? dodam że moi dziadkowi są z tych co to "wszystko mają i nic nie potrzebują" nie chce im dawać kasy bo ona po czasie do mnie wróci..... ogólnie cięzko
jak kiedyś moi starzy mieli jubileusz a ja nie miałam pomysłu na prezent zrobiłam im w antyramie historię powstania naszej rodziny z fotkami i śmiesznymi komentarzami, czli jak powtał moj brat, ja,siostra wnuki
polewke mieli straszną a co najlepsze,prezent do dziś wisi w salonie
skoro masz talent w obrabianiu zdjęć to działaj w tym temacie

Iffonka dużo zdrowia dla synusia i dla Ciebie dużo sily, strasznie Wam współczuję
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:51   #2709
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Daję bo nie wszystkie fc mają i w klubie są
jak miło, że o mnie pomyślałaś

Pędzicie jak szalone... przez weekend mnie nie było i nie mam możliwości was nadrobić i źle się z tym czuję, bo nie wiem o czym pisałyście

Kija widzę, że jakoś mało jesteś ostatnio... Pisałaś o tych książkach.. Ja bym je bardzo chętnie przygarneła. oczywiście za przesyłkę zapłacę... Może już coś z nimi zrobiłaś, albo za krótko jestem w Wami i się do mnie nie odzywasz, a może nie zauważyłaś mojej wcześniejszej wypowiedzi... W każdym bądź razie jeśli nadal chcesz je oddac to napisz mi wiadomość....

błagam zwolnijcie tempo... Strasznie chciałabym być na bierząco.. a nie mogę..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:52   #2710
elllmi
Zakorzenienie

dziadkowie TŻ dostali kiedyś drzewo genealogiczne zrobione przez kuzynkę, bez zdjęć, tylko same imiona i nazwiska i daty, bo rodzina ogromna i ciężko byłoby zmieścić; pięknie wydrukwoane, oprawione w ramkę, super wyszło

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:55   #2711
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
No niby tak ale mi się wydaje że jak dziecko siedzi samo i ma te 9 kg to już można mimo że młodsze. Oni chyba tak umownie dali te 9 miesięcy bo według siatek centylowych średnia waga dziecka w tym wieku to 9 kg właśnie...Chyba napiszę maila z zapytaniem na stronie fotelik.info...
Mój Igi waży już jakieś 8500, jak będzie siedział to chciałam go do tego 9-18 przesadzić. Na szczęście z nosidełka jeszcze głowa nie wystaje i nasze jest 0-10 kg.

Ooo dobrze wiedzieć
Napisz jak będziesz coś wiedzieć to daj mi znać. Nam jeszcze głowa nie wystaje też mamy wagę ok. 8500. My fotelik 0-13 mamy. Myślałam ją niebawem przesadzić na drugi fotelik, bo już nie jest wygodne to nosidełko.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 23:58   #2712
charlizz
Zadomowienie

dobra dupeczkis, koniec tego dobrego, idę spać. Jutro CAŁY dzień się uczę do obrony, nie ma chu... penisa.
boję się tak w ogóle
Stary 2013-07-07, 23:59   #2713
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

bokeh, zgadzam sie z marsi masz talent wiec dzialaj w tym kierunku
A, no i brawa za pizze

marsi odpisze tutaj bo w klubie juz bys pewnie nie zobaczyla. Strona kolezanki super, zazdroszcze bardzo takiego talentu.
Dziewczyny, chcialam Wam w ogole ogromnie podziekowac za tyle milych slow. Az mi sie lezka w oku dzisiaj zakrecila, powaznie W zyciu bym nie przypuszczala, ze moje zdjecia moga sie komus spodobac. Jest mi naprawde niesamowicie milo dzieki Wam Na dokladke dorzuce jeszcze jedno zdjecie z dzisiaj, dla tych ktore fejsa nie maja Wiem wiem, przeginam

Laurko, Szaju czyli Waszym zdaniem jumperoo prosto na ebay, tak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5512.jpg (67,9 KB, 29 załadowań)

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-08 o 00:03
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 00:21   #2714
aska27adopcje
Zadomowienie

Aniu robisz przepiekne zdjecia coreczce ... powiem Ci ze obie z Bokeh moglybyscie stanowic swietny duet ... Bo przeciez nie konkurencje
Ifonka strasznie Ci wspolczuje kochanie i trzymam mocno kciuki, zebyscie szybko wyszli ze szpitala ... wstretne chorobstwa musza meczyc nasze maluszki
Meduzka powiem Ci, ze nie fajnie masz ... podziwiam Cie ze nie ograniczaasz TZ ... jestes bardzo dojrzala ... ja bym tak nie umiala z moim charakterem bym mu ciagle wypominala i klocila sie ... chcial rodzine to ja ma, a nie sam szaleje ...
Tak blanka jest z tych dlugich i chudych ... I lysych ... banda lysego
Co do O ... kobieto co z tego, ze sie trzeba napracowac, chyba przyjemnosc ma byc obopolna z tego ... ja tam jestem egoistka skoro jemu dobrze, to mi ma tez byc ...nie wazne ile musi sie napracowac
Black super, ze imprezka sie udala ... Pochwal sie potem co Ci dziewczyny daly, bo chyba dostalas jakies smieszne gadzety
Silver ten plazing i lezing ... chyba Ci za dobrze kochana ... pewnie jeszcze wrocisz strzaskana na mulatke
Cala nagranie szok poprostu ... ja bym byla za kastracja dla niego a dla niej usuniecie jajnikow .... masakra, ze takie rzeczy sie dzieja
Co do decyzji ... Ciezka, ale chyba warto sprobowac ... Teraz beda skakac kolo Julaska
Lady Pietraszkowa buzka marchewkowa cudowna ...
Meneq ... wspolczuje i pracy malzona i 3 miesiecznej Chiki .. przeraza mnie sama mysl
Ilussion Igi jakie super skrzeki wydaje ... i jaki opalony
Ezzo brawa za zabka ...
Laurko super, ze chrzciny udane ... a co do tesciow juz kiedys pisalam,przyjdzie czas, ze beda zalowac, ale to juz ich sprawa ... fajnie, ze dali koperte
Marsi dla Leo ... Silny facet z niego
Stary 2013-07-08, 00:47   #2715
YellowSheep
Rozeznanie

Debrah dasz radę ze wszystkim

Meduzza znając mnie też pewnie bym tżtowi wypominała takie coś. Także podziwiam Cię ja uważam że dziecko jest nasze i życie się zmienia, nie tylko kobiety ale obojga. Nie cierpię właśnie takiego stereotypowego traktowania "baba z dzieckiem posiedzi a facet w tango". Niech będzie sprawiedliwie - raz on wychodzi, Ty jesteś z małą, raz Ty a on z nią zostaje. Albo wychodźcie razem a dzidźka pod opiekę t., albo wychodźcie we troje

Idę nyny, trzymajcie kciuki za jutrzejszy szturm na zus
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 02:03   #2716
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
tak apropos. Ostatnio moja mama mówi,ze moja siostrzenica (2 lata) praktycznie nie raczkowała. Dziwne mi sie to wydało, ale szybko przyjęłam to do wiadomości, kiedy mówię do maamy "Połóż Olę na podłodze" a ona na to: "Nie, bo się będzie przekręcać". ogólnie to 5 razy dziennie słyszę "No to niech teraz w bujaczku posiedzi" jezusssss dobrze, że już mi się skończyla ta szkoła i mogę sama Oli pilnować, bo skumałam ,że jak mnie nie było to Oli nikt nigdy na podłodze czy macie nie położył. Całe dnie w bujaczku, wózku, na rękach... dziwią się potem, że dziecko nie raczkowało

a to szachraje mendy społeczne mi tu wkręcają, że taka okazja
Mam lepszy hit: dziecko w rodzinie tz do roczku glowki nie potrafilo utrzymac

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

yellow kciuki!

Wczoraj zasnelam razem z Yae, tz wieczorem dzwonil, dzwonil, ale sie nie dodzwonil. Jestem zla na siebie, ze padlam, tak bardzo chcialam go uslyszec.
Nocka ok, do 7 pospalysmy.
W domu klimatyzacja dziala 24h na dobe, nawet nie ma jak wywietrzyc. Spacer od samego rana, jest goraco bardzo. Plus taki, ze pranie w godzine jest suchutenkie. Cykady juz dokazuja. Wkrotce sezon na pokazy sztucznych ogni sie zacznie. Tylko, ze bede musiala sobie odpuscic: albo Yae, albo przyjemnosci.
Milego dnia!
Na sniadanie byl tost z serem, wodorostem i plesnia. Wczoraj otwarty chleb przez noc zaplesnial. Masakra! W polowie kanapki sie zorientowalam. Nie dosc, ze glodna, to jeszcze sie martwie o zatrucie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:18   #2717
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dzień dobry drogie Panie!

Na ósmą mamy wizytę u lekarza,jak oskrzela będą czyste to będziemy się szczepic. Boję się...

Nasza noc z płaczami i jękami. Ale znośna. Mąż troszkę wstawał do Małej. Troche boli mnie głową ale generalnie jest ok.

Yellow trzymam mocno kciuki! Wierze że będzie dobrze

Ezzo gratuluje ząbka!

Meneq jesteś bardzo Dzielna!

Black jakieś "grzeczne" te zdjęcia na fb

Bokeh bardzo ładna sypialnia. Przypomnij mi,to Wasze mieszkanie? Bo bardzo dużo serca wkładasz w urządzanie.

Marsi,Charliz Wy to macie libido

Cała wiesz ze jestem sercem z Wami?

Debrah na pewno dasz radę. Jesteś super zorganizowana więc nie ma czym się martwić.

Sylwietta

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:28   #2718
misia1505
Rozeznanie

Jesteśmy po tygodniu :roza;
Oczywiście spędziliśmyt go na wsi, w sobotę byłyśmy z tż w stolicy, niedziela u nas rodzinna ;-) czasu na wizaz brak.

Byłam w zusie i kobietka mi powiedziała że nie powinno być problemu z tym rodzicielskim, Że jest jeszcze w trakcie, gorzej by było jak bysie już skończył, powiedziała mi jak napisać i mam nadzieję że będzie ok bo musiałam wysłać do innego miasta.
Załatwiałam becikowe i mam jeszcze trochę papierzysk pozbierać, dwie kobietki sie zastanawiały co jeszcze potrzeba jutro mam odebrać zaświadczenie z zus i jadę dalej.

Przeszłyśmy na mleko BD i jest wszystko ok.
Kupiłam butelkę tą wielofunkcyjną z lovi i nowe smoczki i wiecie co? jak mała jadła na noc mleko z kleikiem to 120ml jadła w 30 min, dziurka ok, a teraz potrafi zjeść 180ml kaszy. jeszcze się do końca nie przyzwyczaiła do większej dziurki w smoku od mleka i niekiedy się krztusi ale teraz się zastanawiam jak ona musiała ciągnąć z tamtego smoka bo ja próbowalam to słabo mi szło
mała mnie wzywa. pa
Stary 2013-07-08, 07:37   #2719
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Hejka
Melduje tylko że nadrobilam.
Wczoraj cały dzień po za domem. A na wieczór nam się dżemów zachciało robić

Iffonka zdrówka dla Bartusia życzę.

Dziewczyny a jak kladziecie dziecia na podłodze to na czym ? Przyznam że moja tylko na łóżku leży, a jak ja wczoraj dałam na podłogę na koldrze, macie i się walnęła głowa to zaczęła ryczeć

Miłego dnia
My kończymy robić dżem.
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:42   #2720
BlackSanctum
Zakorzenienie

Elllmi, buziaki dla Filipka.

Aśka, dostałam bieliznę (bardzo ładną, kobiecą), świeczkę Briese Only Love i książkę "Perfekcyjna Pani Domu". Dziewczyny robiły zrzutkę, a moja siostra kupiła wszystko i ogólnie ona wybrała te rzeczy. Super, bardzo się z nich cieszę, bo nie lubię nieprzydatnych gratów, nie mam gdzie chować takich rzeczy.

Fewciu
, bo było grzecznie. Nikt się nie napił, oprócz Beaty (na zdjęciu z Ballantinesem).

Od kilku dni moja gadzina budzi się w nocy co 2h, albo nawet 1,5. Co z tym zrobić? Kurczę, nie mogę jej dawać pełnych porcji mleka w takich odstępach, a herbatka nie pomaga... Wiem, że to przez ząbkowanie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-08 o 07:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:05   #2721
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hejka

Dziewczyny a jak kladziecie dziecia na podłodze to na czym ? Przyznam że moja tylko na łóżku leży, a jak ja wczoraj dałam na podłogę na koldrze, macie i się walnęła głowa to zaczęła ryczeć

Miłego dnia
My kończymy robić dżem.
Na dywanie. Ewentualnie, jesli na parkiecie, to koc rozkladam

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Elllmi, buziaki dla Filipka.

Aśka, dostałam bieliznę (bardzo ładną, kobiecą), świeczkę Briese Only Love i książkę "Perfekcyjna Pani Domu". Dziewczyny robiły zrzutkę, a moja siostra kupiła wszystko i ogólnie ona wybrała te rzeczy. Super, bardzo się z nich cieszę, bo nie lubię nieprzydatnych gratów, nie mam gdzie chować takich rzeczy.

Fewciu
, bo było grzecznie. Nikt się nie napił, oprócz Beaty (na zdjęciu z Ballantinesem).

Od kilku dni moja gadzina budzi się w nocy co 2h, albo nawet 1,5. Co z tym zrobić? Kurczę, nie mogę jej dawać pełnych porcji mleka w takich odstępach, a herbatka nie pomaga... Wiem, że to przez ząbkowanie.
A smoczek?
Yae tez sie tak budzi.
Possie piers przez 30sek i ma odlot. Chyba nie o jedzenie chodzi
Stary 2013-07-08, 08:26   #2722
hope01
Zakorzenienie

Hej

Black super posiadówka i 100 lat dla Oliwci za 5 miesięcy
Elllmi dla Fifiego za pół roczku
Lady dla Pietraszka również
Wisienko kobieto zamęczysz się... nie możesz wszystkiego za wszystkich robić
Yellow z tym facetem to masakra
Aśiu ciasto pysznie wygląda
Illusion gratuluję drugiego zębuszka, ale masz opalonego kawalera
Fewciu super że nocki lepsze i 3mam kciuki za szczepienie
Laurko dobrze że chrzciny się udały
Aga ja kładę na puzzlach piankowych - matę ma w poważaniu
Cała no to macie zagwozdkę.... może warto ryzyko podjąć?
meneq przykro że się rozmijacie
Bokeh Hanna to kiedyś będzie na wysokim stanowisku zawodowym, nader mądre spojrzenie i poważna kobieta

My wczoraj pojechaliśmy na drobny shopping- potrzebowałam wygodnego cycornika
Młody grzeczny, przejechał się helikopterkiem jaki zaciesz miał i podrywał rówieśniczkę
Wczoraj miałam pisać że wysiedziałam tydzień u teściowej i w marę to poszło, a tu wieczorem obraza majestatu, bo powiedziałam, żeby Dawida nie wyciągać z bujaka jak grzecznie siedzi i nie nosić na rękach. To ona do TZ pretensje miała że dziecka wziąć nie może. A no, ja mu mówię, że jak Dawid niegrzeczny to ani jedna ani druga nie bierze ale jak grzecznie się bawi to go rozpraszają. A i grill był. 10 minut. Wyłożyliśmy kasę, TZ rozpalił pilnował, Dawid musiał zjeść i się przebrać. Wychodzę z nim a t. jej córka z chłopakiem już skończyli i ja sobie siedziałam z TZ ii jedlismy. Malo tego chlopak jego siostry kupił piwa i myślicie że ktoś nam dał?? Ale drinki z naszego Krupnika to sobie śmiało bez pytania po cichaczu póżniej robili. G. powiedział że ostatni raz on coś robi i w sumie niezle sie wkurzył. Bo jak ostatnio kupowalśmy radlery nowe to każdy dostał bez szemrania i obżałowania. Ale koniec kuwa ze sponoringiem.

Hektorzyna już ładnie na smyczy chodzi

ta poza tym, to dzisiaj kończy mi dzieć pół roczku kiedy to zleciało?

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-07-08 o 08:44
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:41   #2723
ILLUSION
Wtajemniczenie

Buziaki dla Filipka elllmi za wczorajsze pół roczku i Oliwki Black za pięć miesięcy
No i dzisiejsze za skończone pół roczku dla Dawidka hope i Pietraszka Lady.

U nas jak zwykle pobudka o 5. O którejkolwiek by Igi nie poszedł spać to wstaje o 5 (a wczoraj zasnął o 17 na noc ). Na szczęście nauczyłam się już że jak ma pierwszą drzemkę 6-7 to i ja idę jeszcze spać. Jeszcze niedawno za chiny nie mogłam już usnąć jak się rozbudziłam.
Igi troszkę opalony mimo smarowania filtrem. Ale on chyba po mnie będzie miał taką ciemniejszą karnację i łatwość i szybkość opalania. No ale do Leo marsi to mu jeszcze daleko

Idziemy jeść kaszkę bo kawaler piszczy mi z głodu
Stary 2013-07-08, 09:01   #2724
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Buziaki dla Filipka elllmi za wczorajsze pół roczku i Oliwki Black za pięć miesięcy
i ja się dołączę

Meneq, jeśli roczne dziecko główki nie trzyma to już problem neurologiczny poważny raczej bardzo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 09:04   #2725
charlizz
Zadomowienie

Witojcie
my pospałyśmy do 8, Ola pełza po łóżku na brzuchu a ja Was poczytałam.

Black, i co tam mądrego piszą w tej książce PPD? Ciekawi mnie to.

Illusion, Ola też już opalona, TŻ taki ciemny a i ja się szybko, łatwo i od razu na brązowo opalam. Ale też do Leo jej brakuje

Cała szybko wczoraj na grzędę poszła, dziś jej jeszcze nie ma caaaaała gdzie Ty!!

zapomniałam Wam powiedzieć,że wprowadzam gluten. Dałam Oli biszkopta - zjadła pół i właśnie w połowie zasnęła z biszkoptem w buzi
drugiego dnia - wczoraj, rozpuściłam go w mleku - pluła jak lama

idę jeść, bo mi kichy marsza grają, Oli pewnie też, tylko jak zwykle się nie przyznaje
Stary 2013-07-08, 09:14   #2726
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dziękujemy za trzymanie kciuków! Chrzciny się udały! Mały nawet grzeczny był Teście przyszli do kościoła, po mszy włożyli mu kopertę do wózka, powiedzieli że dla Michałka i się zmyli. Nie powiem, przykro nam było, bo mogli przyjść do restauracji posiedzieć. No ale kłótnie i spory ważniejsze Michałek dziś tylko 3 razy jadł! Nie wiem jak on wytrzymał. O 19 już zasnął.
super, że chrzciny udane
a co do teściów to nie mam słów
Cytat:
Meduzza, jeszcze w temacie o. Mam dokładnie tak samo jak Ty, u mnie też działają tylko palce. Prosty powód: ja w ogóle nie mam orgazmu pochwowego, tylko łechtaczkowy. Dużo roboty przy tym...
ja mam tak samo
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
ellmi mówisz że smok działa na smsa?? Na to nie wpadłam, instrukcji do smoka nie widziałam, tłum ludzi był, w tym wycieczka Japończyków więc telefonów było mnóstwo pod ręką... Mnie się wydaje że on może zionie o określonych godzinach, ale nie chcieliśmy tam stać jak czubki i czekać nie wiadomo ile
Nancy, Debrah to jak to w końcu jest z tym smokiem??
dawno temu (jak byłam na studiach) to zionął ogniem na pewno co chwila a teraz to nie mam pojęcia może faktycznie smsika trzeba wysłać albo polubić na fejssruku
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, ja też wszystko chomikuję

Właśnie wiem, tylko oni napisali w tym piśmie że jeśli nie dostaną oświadczenia do tamtego piątku to "oddział wyda decyzję odmawiającą prawa do przedmiotowego świadczenia po ustaniu tytułu ubezpieczenia" i to mnie dziwi... no chyba że źle rozumiem ten zwrot bo też dziwnie napisane to.

hmm biały nalot to mogą być pleśniawki, ale one powinny chyba dać się zetrzeć pieluszką?

Taa, u mnie to samo, nie kładź dziecka na podłodze bo tam zimno blabla, na łóżku niech będzie, a ja się pytam czy raczkować też ma na łóżku?
A moja babcia to jest mistrzem tekstów po których się gotuje we mnie. Mówię jej coś że mały płacze czy marudzi, a ona na to: no "nie dziw się, on jest dzieckiem nienoszonym" "nie nosisz go, to tak będzie" ostatnio powiedziałam jej, że w ogóle go nie noszę, tylko ciągnę za nogę po podłodze, bo już mnie szlag trafia na takie teksty. Po pierwsze: mały się niecierpliwi szybko na rękach i wierci jak nie jest w tuli (odpowiedź-bo go nie nosiliśmy) po drugie i on i ja wolimy bawić się na macie gdzie może się swobodnie turlać, a takie noszenie bez celu jest dla mnie totalnie bez sensu, bo on waży prawie 9 kilo, nie rozumiem robienia ze mnie złej matki bo nie noszę dziecka. Bo ja byłam noszona, i moja mama i wszyscy i mój synek też ma być noszony i już. A ja dziecku wielką krzywdę robię. A ostatnia kwestia - jak to nie noszony?! A chusta?! A tula?! Ale nie, to się nie liczy, to jest "inne noszenie" moja babcia nadrabia za wszystkie teściowe ale jest progres bo już się odzywamy do siebie :P
ale teksty Twojej babci dyktatorka nr 2 jak nic
Cytat:
dziadkowie TŻ dostali kiedyś drzewo genealogiczne zrobione przez kuzynkę, bez zdjęć, tylko same imiona i nazwiska i daty, bo rodzina ogromna i ciężko byłoby zmieścić; pięknie wydrukwoane, oprawione w ramkę, super wyszło
super pomysł na prezent
Cytat:
dobra dupeczkis, koniec tego dobrego, idę spać. Jutro CAŁY dzień się uczę do obrony, nie ma chu... penisa.
boję się tak w ogóle
kciuki wielkie dla Ciebie i dla Deli
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 09:15   #2727
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry drogie Panie!

Na ósmą mamy wizytę u lekarza,jak oskrzela będą czyste to będziemy się szczepic. Boję się...

Nasza noc z płaczami i jękami. Ale znośna. Mąż troszkę wstawał do Małej. Troche boli mnie głową ale generalnie jest ok.

Yellow trzymam mocno kciuki! Wierze że będzie dobrze

Ezzo gratuluje ząbka!

Meneq jesteś bardzo Dzielna!

Black jakieś "grzeczne" te zdjęcia na fb

Bokeh bardzo ładna sypialnia. Przypomnij mi,to Wasze mieszkanie? Bo bardzo dużo serca wkładasz w urządzanie.

Marsi,Charliz Wy to macie libido

Cała wiesz ze jestem sercem z Wami?

Debrah na pewno dasz radę. Jesteś super zorganizowana więc nie ma czym się martwić.

Sylwietta

kciuki za wizytę, żeby Blaneczkowe oskrzelka były czyściutkie i powodzenia na szczepieniu
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hejka

Miłego dnia
My kończymy robić dżem.
ja na macie
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej

ta poza tym, to dzisiaj kończy mi dzieć pół roczku kiedy to zleciało?
za pół roczku
Cytat:

U nas jak zwykle pobudka o 5. O którejkolwiek by Igi nie poszedł spać to wstaje o 5 (a wczoraj zasnął o 17 na noc ). Na szczęście nauczyłam się już że jak ma pierwszą drzemkę 6-7 to i ja idę jeszcze spać. Jeszcze niedawno za chiny nie mogłam już usnąć jak się rozbudziłam.
Igi troszkę opalony mimo smarowania filtrem. Ale on chyba po mnie będzie miał taką ciemniejszą karnację i łatwość i szybkość opalania. No ale do Leo marsi to mu jeszcze daleko

Idziemy jeść kaszkę bo kawaler piszczy mi z głodu
właśnie za wszystkie rocznice dla Filipka Ellmi, Pietraszka Lady i Oliwki Black

Debrah kciuki za sesje
Cała na pewno podejmiecie słuszną decyzję
black widziałam zdjęcia na fb widzę, że panieński udany i super prezenty
ezzo za ząbka
pewno coś jeszcze miałam ale zapomniałam

nadrobiłam Was ale muszę już pędzić, bo dziś t. przyjeżdża (stęskniła się za Kubusiem) i idę ogarnąć swój kurnik, bo aż wstyd
u nas wszystko oki, Kubuś ładnie ostatnio sypia (ciurkiem 8-9h) także mama też wyspana dalej się nie obracamy ahaa i wczoraj ważyliśmy Kubulka na naszej wadze (wiecie, wchodzę ja i wchodzę z Kubusiem) i wychodzi, że waży 7200, w szoku jestem bo w zeszłym tygodniu jak go ważyłam to było 6800 w środę mamy szczepienie to się okaże
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 09:17   #2728
ania13.03
Zadomowienie

Hello Zapowiada sie kolejny upalny dzien. Tz do pracy dopiero na nocke idzie wiec moze sie nad wode wybierzemy

I ja sie dolacze do gratulacji za skonczone miesiace

bokeh mialam pisac to co dziewczyny ale zapomnialam Sypialnia wyszla pieknie no i w ogole cale mieszkanie urzadzone suuper. A Hania cudna, do schrupania

Asia

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 09:23   #2729
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz nie jest gorzej, więc uznaję, że jest lepiej Mam jeszcze dwa dni względnego "odpoczynku" i czas, żeby się wyleczyć, bo w środę mój tż wyjeżdża w delegację i jest opcja, że wróci dopiero w następny czwartek
To mam nadzieję, że Ci przejdzie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Czesc

Spiesznie donosze, ze synalek ni z gruszki ni z pietruszki dolaczyl do grona uzebionych

Cytat:
Meduzza, jeszcze w temacie o. Mam dokładnie tak samo jak Ty, u mnie też działają tylko palce. Prosty powód: ja w ogóle nie mam orgazmu pochwowego, tylko łechtaczkowy. Dużo roboty przy tym...
Przybij piątkę - też tak mam Ale kiedyś raz ... miałam nawet O. pochwowy, ale tylko jeden raz

Cytat:
I ja się przyłączam

Cytat:
Witojcie
my pospałyśmy do 8, Ola pełza po łóżku na brzuchu a ja Was poczytałam.

Black, i co tam mądrego piszą w tej książce PPD? Ciekawi mnie to.

Illusion, Ola też już opalona, TŻ taki ciemny a i ja się szybko, łatwo i od razu na brązowo opalam. Ale też do Leo jej brakuje

Cała szybko wczoraj na grzędę poszła, dziś jej jeszcze nie ma caaaaała gdzie Ty!!

zapomniałam Wam powiedzieć,że wprowadzam gluten. Dałam Oli biszkopta - zjadła pół i właśnie w połowie zasnęła z biszkoptem w buzi
drugiego dnia - wczoraj, rozpuściłam go w mleku - pluła jak lama

idę jeść, bo mi kichy marsza grają, Oli pewnie też, tylko jak zwykle się nie przyznaje
Nie boisz się, że Ola Ci się zakrztusi? Wczoraj dałam małej chrupka kuku, ale strasznie się bałam...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A dziś o 16:40 idę z Domcią na echo serca - mam nadzieję, że nic złego nie wyjdzie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 09:24   #2730
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41684044]i ja się dołączę

Meneq, jeśli roczne dziecko główki nie trzyma to już problem neurologiczny poważny raczej bardzo[/QUOTE]

Tez mi sie tak wydawalo, ale twierdza, ze rozwijalo sie poniej juz w porzadku.

Zapomnialabym: dzis pierwsze wisiadlo widzialam. Tutaj najwiekszy problem jest nie z wisiadlami a sadzaniem dzieci niesiedzacych.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości