Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 20:27   #2641
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

psytryczku, ja weszłam normalnie przez przeglądarkę na wizaz.pl/forum i mi się wyświetlił komunikat, że jest aplikacja na smartfona i czy chcę zainstalować. wzięłam ok i przeniosło mnie do "strony" gdzie kliknęłam instaluj i włala...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

pstryczkowa, paczaj co znalazłam, może to bardzie pomoże Neti...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681956

wyślij jej np. na maila tego linka
https://play.google.com/store/apps/d...?id=com.tapata lk.wizazplforum

niech wejdzie przez smartfona w niego i powinno być ok

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-07-07 o 20:28
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 20:28   #2642
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc kochane, przeczytałam, ale sie nie wbije k.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 20:41   #2643
ezzo
Zadomowienie

Czesc

Spiesznie donosze, ze synalek ni z gruszki ni z pietruszki dolaczyl do grona uzebionych
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 20:45   #2644
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Czesc

Spiesznie donosze, ze synalek ni z gruszki ni z pietruszki dolaczyl do grona uzebionych
Stary 2013-07-07, 20:46   #2645
eff8
Zakorzenienie

Czesc Wam
troszke nadrobilam

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a wiecie co mi sie teraz przypomniało. jak byłyśmy w ciąży, to któraś tylko już nie pamiętam kto, pisała, że jej mąż konsultuje każdy zakup z kolegą, pamietacie? :haha ha:

i jak on miał na imie Bartek??? bo nie pamietam.
ano Bartek ze tez zapomnialysmy o Nim, pora odswiezyc ta znajomosc

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
kurcze dziewcYnki moja mala nie chce nic jesc oprocz cycka ... skinczyla 5,5 mies ma 71 cm i wazy 6400 mi sie wydaje takas taka chudzinka ... nie chce sloiczkow obiadkow wogole, deserki to jak jej podpasuje ale jak zje pol malego to jest wielkie swoeto ... kaszki od 3 dni probuje jej podac na kolacje i tez lipa, chociaz zjadla dzis 20 a i tak robie pol porcji :/ mialam wprowadzac gluten ale do czego mam jej dosypywac .. zaczelam czytac o dzieciach piersiowych i bardzo czesto jest tak ze nie chca jesc nic tylko cyca i sa wybrednymi niejadkami jak sa starsze .....
moze jeszcze dla niej zawczesnie moj poki co chetnie wcina zupki a kaszki niet, cierpliwosci Asia w koncu i ona zacznie chetnie jesc cos innego.
Cytat:
Nancy, a Ty chyba pytalas mnie wczesniej co mysle o psie w bloku ... Ja sama mam psa w mieszkaniu. Uwazam, ze jesli pies wychodzi na spacery na ktorych zuzywa sie jego energie to spokojnie moze byc w domu ... My mamy owczarka niemieckiego, wychodzi na 4 spacery w tym 3 higieniczne takie ok 25 min i 1 dlugi godzinny czasami jeszcze dluzszy ... MOj tz zawsze mu rzuca patki. zeby spozytkowac jego energie, czesto biega przy rowerze, jezdzimy go kapac jak jest cieplo ( HOPE wiesz, jak bardzo labradory kochaja wode ) ... Moim zdaniem nieraz pies w bloku, kamienicy ma lepiej niz takie podworkowe ... znam ludzi, ktorzy maja psa na podworku, a nigdy nie byli z nim na spcerze, bo po co, pies ma podworze ... Ogolnie psy uwielbiaja pracowac, przebywac ze swoim z wlascicielem ...
ja tez mam psa w bloku i nie uwazam zeby mial zle, masz razje piszac ze czasem psy podworkowe maja o wiele gorzej bo nikt z nimi nie spaceruje

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Eff a nie możesz go z przodu wieźć żeby Cię widział a Ty jego? Jak jesteś z T. to do mnie jest jakieś pół godziny jazdy (na skróty) - na priv Ci napiszę. A kiedy to jeszcze nie wiem, musimy się zgrać wszystkie z Wisienką i zeby pogoda była, bo się niby nie rozpuścimy ale dzieciaczkom by lepiej było na polu
niedokladnie z T. niestety nie moge z przodu bo nie mozna wylanczyc poduszki, maz nawet do dzwonil w tej sprawie ale ponoc w tym modelu sie nie da
fajnie byloby sie zobaczc takze dajcie znac jakbyscie sie umowily a ja zobacze czy dam rade.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Brys w nocy strasznie mi ulewal - wrecz chlusta (wymiotowal). Caly materac byl mkry, mysle ze wyrzucil z siebie cala kasze ktora dostal na noc. Pod cisnieniem wylewal z siebie z 3 razy mleko, az mnie t trche przerazilo. I raz juz tak strasznie plakal - krzyczal - w nocy mi "histerii" nigdy nie urzadza, wiec cs musialo byc nie tak.
I teraz sie zastanawiam czy ty to mogla byc reakcja na zupke z gerbera jarzynwa? (trche mnie to dziwi bo ta sama z krolikiem przeszla) - a nie mam krolika zeby sklad porownac.
Zastanawiam sie bo raz juz takie cos przerabialam tylko chlustanie byl mniejsze, ot raz wyrzucil sie z siebie mleko - nie pwiazalam tego wtedy z niczym a teraz mi sie zdaje ze wtedy tez moglam mu pdac ta zupke jarzynowa.
Myslalam tez gruszce ktra pdalam p dluzszej przerwie d kaszy na noc (wczesniej dawalam jablk) ale juz caly slik kiedys zjadl w ten sposob i chyba nic sie nie dzialo.
Nie wiem czy mam sie mcn martwic tym co sie dzialo w nocy, bo to cos powazniejszego?
ojej biedaczek i jak dzis bylo????

Cytat:
dziekuje za porady odnosnie kp - mala zaczela ssac, zoltaczka schodzi, mysle ze lada chwila wyjda ze szpitala
swietna wiadomosc

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hahaha ja też jeszcze bym się w nocy musiala przewracac i hanie na druga stronie o nie
oo no to i ja jestem na wyzszym levelu bo robie dokladnie tak samo

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Nasza noc ciut gorsza od poprzedniej ale nadal bardzo ok
Córka padla (znowu dosłownie padla) o 19.45,na spiocha musiałam karmić,taka była zmęczona. Obudziła się o 24,potem przed 3 i o 5. Troszkę płakala ale nie rozbudziła się.
super ze nocki lepsze oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej od czwartku jesteśmy z Bartusiem w szpitalu, pisałam wam w k. że jedziemy na wczasy ale nic z tego nie wyszło bo Bartuś przed wyjazdem tak strasznie płakał przez 2 godziny aż się dusił, ma zapalenie ucha i górnych dróg oddechowych. Nie mam tam netu a teraz przyjechałam na chwile do domu. pa
zdrowka

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 20:50   #2646
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc

oooo
Stary 2013-07-07, 20:50   #2647
eff8
Zakorzenienie

U Nas nic nowego, bylismy nad woda w weekend bo cieplutko bylo, corcia zachwycona
Moja sister dzis miala przyjechac w porze obiadu niestety jeszcze jej nie ma, pewnie dojada w nocy wiec zobacze sie z nia dopiero jutro
juz nie moge sie doczekac!!!!
Mikruś jak zwykle marudny ale noce ostatnie sa lepsze
Jeszcze nad ranem ma taki zegarek w tylku ze zawsze o 5 jest wyspany i tak z godzinke bryka po lozku troche marudzi i w koncu jakims cudem jeszcze usypia do 7.30...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 20:53   #2648
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Jeszcze nad ranem ma taki zegarek w tylku ze zawsze o 5 jest wyspany i tak z godzinke bryka po lozku troche marudzi i w koncu jakims cudem jeszcze usypia do 7.30...
Oooo mój Igi identyko
Stary 2013-07-07, 20:59   #2649
laurka23
Zakorzenienie

Wisienko, przecież masz rodzeństwo i wszyscy powinni sprzątać, a już za sobą to powinno być oczywiste Trzymam kciuki, żebyście się mogli wyprowadzić na swoje.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny a wiecie, że foteliki 9-18 kg są od 9 miesięcy? Trochę tego nie rozumiem, bo jak ktoś mam fotelik 0-9 kg to co ma zrobić jak dziecko jest za małe wiekowo a ma już te 9 kg i do tamtego się nie kwalifikuje.
Myślę, że najwazniejsze to by samo siedziało. Ja kupiłam od 0 - 18 misiowi w nim wygodnie, wreszcie przestał marudzić w aucie.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Yellow, do mnie dzwonili, ze mam uzupelnic podanie o zdanie "ojciec dziecka nie bedzie w tym samym czasie korzystal z urlopu rodzicielskiego". Powiedziala babka, ze jest to dosc pilne ze wzgledu na to, ze chca jak najszybciej wyslac wyrownanie za te 2tyg, ale nie mowila nic o jakims deadline
Mam nadzieje, ze sie wszystko wyjasni

Bokeh, Meneq, przytulam mocno

Szajus, no wlasnie, ja 10 sie widze z Cala i Marsi wiec odpadam i my wracamy 19go takze robcie fotyyyyy!!!!!! I bokeh tez zdjecia robcie

Marchewkowe fotky do kolekcji o dziwo, marchewunia podeszla 100x bardziej niz kaszka i jabluszko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pięknie je

Cytat:
Yellow bedzie dobrze doniesiesz te brakujace papiery, nie wyslali poleconym to moglas nie dostac ... a co by bylo gdyby zaginal ten list do rak ci go nie dali ....

Wiecie co moja tesciowka przeszla juz wczoraj sama siebie .. nie dosc ze od urodzenia mloda dostala od nich paczke pampersow i 100 zl .. wczoraj przychodzi na tego grila do moich starych i mowi, ze ma dla mnie ta sukienke i buciki dla blanki ... slyszalam od niej juz kilka razy ze ma cos dla mlodej ... pokazuje mi to, a to kuwa rozmiar na 3 lata gdzies wiesniacka taka dla mnie, ale o gustach sie nie dyskutuje .. wyciaga te sandalki dla mlodej ja patrze a one urzywane .. jeszcze brudne na tej wkladce wewnatrz ... az zamarlam ... a ona ze to dostala od jakiejs kolezanki w pracy ... i ze to jest z kanady ... i to powiedziala tak jakby ☠☠☠☠a fakt ze to z kanady to jakby ze zlota to bylo ... a to znoszone i brudne ... kurde ciuchy uzywane oki ale buty to przegiecie dla mnie ...

zaraz sir poodnosze ale mnie tak ten fakt podkurzyl wrrrr
O maj gad, masakra, wstydzła bym się komuś takie coś dać

Cytat:
hej od czwartku jesteśmy z Bartusiem w szpitalu, pisałam wam w k. że jedziemy na wczasy ale nic z tego nie wyszło bo Bartuś przed wyjazdem tak strasznie płakał przez 2 godziny aż się dusił, ma zapalenie ucha i górnych dróg oddechowych. Nie mam tam netu a teraz przyjechałam na chwile do domu. pa
Ojej, Bartuś zdrowiej szybciutko!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Plażing, Leżing ...
Tż wziął Darie przed chwilą do wózka na spacerek (może zaśnie).
A ja leżaczek , ksiazka i wizaż na telefonie
Takim to dobrze!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Taka to pozyje Zazdroszcze jak nie wiem co

Jezu, a u nas taki upal, pierwszy raz w tym roku jest taka naprawde mega czika Rozstapiam sie...
Za to ciasto sie jednak dzisiaj nie wezme bo nie jestem na tyle odwazna, zeby jeszcze piekarnik w ten upal wlaczac

Dziewczyny, dziekuje Wam za mile slowa w klubie

Lady u nas tez sloiczki obiadkowe lepiej wchodza niz deserki Slodziak z Twojego Pietraszka

Wyjelam wczoraj jumperoo, wypralam i dzisiaj wsadzilam juz Lilcie na chwile. Mam nadzieje, ze to nie za wczesnie Jak myslicie???

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Ojej, jaki biedny Teraz dopiero doczytalam. Duzo zdrowka dla niego Na pewno cierpi biedaczek maly
Kurczę, mam nadzieję że się mylę, ale nie ufam takim sprzętom, tak jak chodzikom, powodują spore przeciążenia w stawach biodrowych i biodrowo - krzyżowych. Dzieci nieprawidłowo ustawiają też stopy i potem problemy mogą być z koślawieniem.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Cudna

Cytat:
Straszne

Illusion, ale słodko mruczy Fajny ten Wasz Igorek
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:20   #2650
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane, przeczytałam, ale sie nie wbije k.

Cytat:
Czesc

Dziękujemy za trzymanie kciuków! Chrzciny się udały! Mały nawet grzeczny był Teście przyszli do kościoła, po mszy włożyli mu kopertę do wózka, powiedzieli że dla Michałka i się zmyli. Nie powiem, przykro nam było, bo mogli przyjść do restauracji posiedzieć. No ale kłótnie i spory ważniejsze Michałek dziś tylko 3 razy jadł! Nie wiem jak on wytrzymał. O 19 już zasnął.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:39   #2651
elllmi
Zakorzenienie

hej

powoli nadrabiam i jestem weekend w tyle, więc mogę mało aktualnie się odnosić, ale co tam
młody znów sam zasypia w łóżeczku to chyba dlatego, że taki dorosły jest, bo dzisiaj pół roczku kończy

najważniejsze bokeh dziękuję za chęci

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chciałam Wam powiedziedzieć,że moje dziecko przeszlo dziś sam siebie, mega skok rozwojowy- dziś samodzielnie usiadł po czym zaczął sunąć na czworaka, w szoku jestem a najlepsze jest to,że on chyba w jeszcze większym
o łał a wczesniej próbował coś siadać czy tak nagle?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku! Dzisiaj ze skrzynki wyciągnęłam pismo z ZUSU o treści: zus zwraca się z prośbą o przesłanie oświadczenia o braku zamiaru korzystania w okresie wskazanym we wniosku z urlopu rodzicielskiego przez drugiego z rodziców albo o okresie w którym zamierza korzystać z urlopu. W przypadku nie nadesłania oświadczenia do 5.7 tutejszy oddział wyda decyzję odmawiajaca prawa do przedmiotowego świadczenia po ustaniu tytułu ubezpieczenia.
mam nadzieję, że uda się załatwić cała dała radę, to Ty też dasz co do tego oświadczenia drugiego rodzica, że nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego, to też do mnie dziewczyny z kadr dzwoniły ostatnio, że ZUS się upomniał o to, choć na początku niby nie trzeba było; kurde, a mi z głowy to wyleciało potem, a mogłam Wam tutaj napisać

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mnie dziś nie było gdyż rano na 9 jechałam na te badanie znamiona Hani, dziewczyny kolejka tak że szok, tzn njpierw zobaczyła kolejkę dla dorosłych i juz miałam rezygnować, no ale potem mi powiedzieli że dla dzieci jest osobna rejestracja przedemną 10 osob i czekałam 2 h żeby w gabinecie być 5 minut......... no ale dowiedziałąm się że to znamie Hani musę kontrolować co pół roczku i że jest unaczynione i może rosnąc itp i że usunąc bez potrzeby można dopiero po 18rż a jeśli by się coś działo to trzeba wcześniej. A o tych plamach suchych powiedziałą że za często kąpie dziecko (że nie powinno się codziennie....) NO. :/

A potem przyjechałam do domu i przyjechał mój tata i przemlował nam ścianę w pokoju n brąz (w sypialni) i fajnie wygląda aż się zastanawiam czy całęgo nie malnąć w brąz

A, rano był przyjaciel tż z nrzeczoną zaprosić nas na wesele (dwu dniowe) więc potrzebuję dwie kiecki tylko nie wiem co zrobimy z Hanną
to żeby się nie powiększało
i pokaż teraz sypialnię (chyba że już się chwaliłaś, a ja jeszcze nie doszłam do tego)
kiedy wesele?

Cytat:
Hello lejdis!!!

Jestem tak padnieta ze sobie nawet nie wyobrazacie!!! Maz ma urlop i ciagle jezdzimy gdzies w odwiedziny, dnia na d.upie nie spedzamy, twarza juz ryje o ziemie ale co tam
Smiejemy sie, ze zyjemy jak mohery, chodzimy spac o 22 a wstajemy o 5
przynajmniej Pietraszko nie będzie się ludzi bał, jak go tak wozicie tu i tam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:40   #2652
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny bardzo za odzew. Jesteście kochane.
Evel, z tym, że mama poszła nie mam problemu - była po pracy, więc chciała iść z tatą i się zabawić. Zresztą, Pola już o 20 zasnęła na noc, a jakby co, to w domu była siostra, tylko że ja skończyłam sprzątać o 21, a zanim byśmy się wykąpali i zebrali, to już po Baciarach by dawno było. Po prostu, jak było już pisane, chodzi o to, że cokolwiek jest zrobione/nie zrobione/źle zrobione w domu, to zawsze pretensje są do mnie, choćbym nawet o czymś w ogóle nie wiedziała.
Sytuacja z dziś. Brat pojechał wczoraj na Mazury z dziewczyną i wziął dwie ładowarki do telefonu, moją i mamy. A ona rano, jak już Pola właśnie zasnęła, wchodzi do pokoju i pyta, gdzie są wszystkie ładowarki, tyle ich było, a nie ma żadnej. Pytam, skąd mam wiedzieć? A ona, że przecież ja używam! Ku.wa, 7 osób w domu, i tylko ja sobie ładuję telefon! Oczywiście, nawet nie wiedziałam, że K. zabrał moją ładowarkę, i teraz musiałam wziąć od siostry, ostatnią jaka została. I to brat dziwnym sposobem "zgubił" już chyba ze 3, ale i tak wąty są do mnie.;]

------------------------

Sylwia, . Cóż, poczekamy do "dealine'u", jeśli nic się nie zmieni, to już chyba wszystko będziesz wiedzieć...

Laurko, przykro. Tacy z nich "dziadkowie", masakra... Ja to bym już chyba wolała, żeby w ogóle nie przychodzili.

Ezzo, gratulacje dla Zęboszczaka małego!

Ellmi, buziaczki dla półrocznego Fifka!

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-07-07 o 21:41
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:42   #2653
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
mój dzieć śpi ju 3 godzinę...
łomamuniu jak to się robi?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

juz dawno chcialam o to prosic ale jakos zawsze bylo 25842 innych rzeczy na glowie...
prosba jest troszke w imieniu NETI...

przykro mi bardzo, ale nie mam pojęcia :/ nie korzystam z aplikacji, wifi mam w domu i wchodzę normalnie przez przeglądarkę w telefonie

Cytat:
o kurde :/ zdrowia małemu życzę

Cytat:

Blogerko, padlam! Moze psiak go czegos nauczy

to samo pomyślałam

Cytat:
Plażing, Leżing ...
te, nie za dobrze ci?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
chyba znalazłam wózek który kupię o TAKI - bo ja potrzebuję takiego wózka 2-3 razy w miesiącu jak jadę do miasta albo do mamy, tylko na godzinkę, dwie więc nie chcę przepłacać, bo mocniejszą spacerówkę na codzienne spacery mam ale nie mieści mi się o bagażnika kolor red apple chyba, bo podoba mi się jeszcze taki jeżynowy z wieżą ale doliczają sobie 40-60 zł, bo pewnie nowszy wzór [COLOR="Silver"]
wygląda fajnie, chociaż jakość pewnie... spacerówkowa

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Charlizz- Jezdym jezdym Próbuję odgruzować forum z Waszych postów Nie będę się już tłumaczyć, że przez 1,5 dnia nie miałam forum na komie bo już mi tak głupio, że ciągle mnie nie ma
TŻ pojechał ze znajomymi na motorach nad jeziorko a mi trochę przykro no ale nie będę go ograniczać przecież Może nie powinnam tak myśleć ale czasem mi przykro, że on może i chce sobie ciągle przebywać ze znajomymi, być taki super hiper jakby nic się w jego życiu nie zmieniło a ja jestem dla nich ta, która musi zostać w domu bo dziecko. Wczoraj mi właśnie się tak jego znajomy w twarz śmiał jak się umawiali na tą wyprawę. Dziecinna jestem, wiem ale mimo tego, że mam dziecko chciałabym być postrzegana jako kobieta, człowiek atrakcyjny do przebywania z nim. Wrrr a z drugiej strony jak mam szansę się gdzieś wyrwać (np. wczoraj byłam godzinę na motorach z nimi) to 90% czasu myślę o Julianie, że nie powinnam jej była zostawiać z teściową.

Marsi Super, że Leoś tak poszedł! Tylko czekać jak będzie zasuwał po domu
Iffonko Ojej, to straszne, zapalenie ucha to najgorsze co może być, brrrr kurujcie się Szklanko, właśnie lepiej już? Bardzo współczuję.
Black Poimprezowane? Pytałaś o O. Ano, 3 razy w życiu: niestety możliwy jest tylko przy działaniach palcem w konkretnym miejscu i jest to trochę pracochłonne Co do glutenu, też mam zagwostkę. Będzie już miesiąc od kiedy zaczęliśmy rozszerzanie i nie powiem żeby nam to super szło. Tzn. jednego dnia zajada, drugiego się zaciska. Ojjj jeszcze długo zanim zaczniemy zastępować mleko słoiczkiem A tak sobie myślę z glutenem, chyba najpierw wprowadzę oleje, jajko, mięsa, później się zajmę zbożami.
Aśka Twoja Blanka to chyba też z tych długich i szczupłych, co
Wisienko Srał ich pies! Ty nie jesteś od tego żeby wszystkim usługiwać i martwić się co kto o Tobie w rodzinie myśli! Nie potrafią współżyć, trudno, Ty masz ważniejsze sprawy na głowie.
Charlizz Piękna Oleńka. Co tak rzadko ją pokazujesz??
Meneq Słowa "wspaniała" i "teściowa" w jednym zdaniu to dla mnie nie do przełknięcia. Ale fakt, zazdroszczę Wam stosunków
Blogerko Hie hie, dobrze tak TŻtowi
Ilussion Dziękuję za przepis. MOŻE kiedyś będzie mi się chciało je zrobić to powiem czy dobre
wiesz co, ja na razie tak się czuję, bo kp, więc siłą rzeczy bez młodej się nie ruszam
ale nie zamyjkam się w domu, spotykam się z koleżankami, normalnie idę do kawiarni na przykład (wczoraj )

białe: co do o., to może kwestia samodzielnej nauki ciała?

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A myśmy dziś byli w Smoczej Jamie z młodą w chuście. Tylko ten Smok Wawelski jakiś oszukany, za mojej młodości zionął ogniem a dziś nie chciał. Rachunku za gaz nie zapłacił i mu odcięli dopływ czy co??

Lady co z Twoim mt? Będzie na jutro?
pewnie strajkował

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Spacerówka musi mieć pompowane koła, przekładane siedzisko, musi być składana, najlepiej nie w parasolkę ani w ogóle podłużnie, no i musi być miękka, wygodna. Chciałam z początku Bebetto Nico, ale Krasnal jest 200zł tańszy, a ma te same cechy. Wygląda porządnie.

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-sp...351591705.html

fajnie wygląda

Cytat:
Właśnie popijam koktail truskawkowy, mniam Hmmm, koktail czy koktajl?
J
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:42   #2654
ilkas
BAN stały

Człowiek wyjechał wczoraj do rodziców..wraca dzisiaj..a tu tyle stron do nadrobienia
Jestem padnięta po dzisiejszym słońcu. Oczywiście się zjarałam trochę mimo, że niby uważałam
Jej...mój kuzyn zostanie tatą Poród w grudniu, więc dziecko będzie z tego samego roku co Emilka
Idę Was poczytać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:46   #2655
Konto usunięte

Cytat:
Czesc

ale fajnie gratuluję!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Kurczę, mam nadzieję że się mylę, ale nie ufam takim sprzętom, tak jak chodzikom, powodują spore przeciążenia w stawach biodrowych i biodrowo - krzyżowych. Dzieci nieprawidłowo ustawiają też stopy i potem problemy mogą być z koślawieniem.
dokładnie
wczoraj z reh o tym gadałam, ona w ogóle pierwsze pytanie: gdzie pani małą trzyma? no to ja, że na podłodze, jak psa ta się śmieje i mówi, że prawidłowo, jedyne dobre miejsce dla rozwoju dziecka (rozwoju ruchowego).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:47   #2656
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Ide spać, dzisiaj dużo spacerowaliśmy i juz zmęczona jestem. Julka znów marudziła na noc, posmarowałam jej dziąsła i zasnęła, wiec lece sie położyć, bo nie wiadomo jak będzie.

ohoooooooo już się wyspała... PIKNIE.. wszystko od nowa...

dobranoc

nadrobie jutro

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:52   #2657
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo dużo zdrówka dla maluszka i mnóstwo pozytywnych fluidów przesyłam
Biedny Bartuś

Black-fajnie że zabawa się udała'prawidłowo

Meduza-przybij pione,u mnie z tym też lipa

Szajka-bo już wczoraj miałam pisać-uświadomiłaś mi że mam mini lumpeks w domu wymieniając ile masz rzeczy na wyjście
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:58   #2658
Konto usunięte

Mala, a wiesz, co najlepsze? że ja przed ciążą i w ciąży miałam połowę mniej. Dopiero od maja zaczęłam uzupełniać, bo... no ta praca od września, co tydzień do tego jeździmy do teściów na obiad i normalnie mi wstyd było, szwagierka (fajna bardzo) zawsze fajnie (i wcale nie drogo!) ubrana, a ja jak lumpiara :/ zwyczajnie mi wstyd się zrobiło.

Ale powiem szczerze, że np. 1 spodenki krótkie, spódniczki 3, spodnie bojówki, 2 bluzeczki, bluzę - mam z lidla mam pod nosem, a jakościowo te rzeczy są świetne (jak na cenę niziutką). Jeansy z SH, ale nowe (a przynajmniej nic nie zużyte). Sweterek np. z camaieu za 25zł - więc naprawdę tanie rzeczy, a jednak... no szafa się uzupełnia.
Stary 2013-07-07, 22:00   #2659
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

Kurka siwa bateria mi pada a jeszcze chciałam popisać trochę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:00   #2660
Wisienka_0809
Rozeznanie

O właśnie, właśnie, Szaja, tak się przedstawia moja szafa:
- dwie pary spodni: jeansy i jasne, materiałowe rurki
- dwie pary legginsów (1 ciążowe)
- dwie sukienki, bardziej eleganckie
- tuniki dwie
- bluzki, podkoszulki: będzie może 4
- rzeczy po domu: dwie pary spodni, spodenki, 5 podkoszulków

* Jeszcze pińćset innych rzeczy, w których nie chodzę, a sprzątam w szafkach min. co miesiąc, i i tak nie wyrzucam.
Stary 2013-07-07, 22:02   #2661
charlizz
Zadomowienie

dziewczyny, Kija Wam reklamowała czytnik Szaja? chyba byłaś zainteresowana. Na grouponie akurat promocja , moze się przyda
http://www.group on.pl/oferty/cala-polska/Bezkartekpl/23173281
Stary 2013-07-07, 22:03   #2662
YellowSheep
Rozeznanie

iffonka dużo zdrówka

Cytat:

no wlasnie pytalam sie o to w ostatnim mejlu ale nie odp napisze esa i dam Ci znac

zdrowka dla Mlodego!!!!!

ale ze napisalas do niej odnosniie twojej sprawy czy odnosnie aplikacji?
Napisałam do niej apropo aplikacji. Napisała tylko że nie może ściągnąć jej, ale już się do mnie więcej nie odezwała, a Ty z nią piszesz? Bo ja przypuszczam o co chodzi, zaraz poszukam i napiszę Tobie, to jej przekażesz, bo nie wiem czemu się nie odzywa do mnie

Prawdopodobnie chodzi o to:

należy wejść w ustawienia -> bezpieczeństwo -> zaznaczyć opcję "nieznane źródła - zezwalaj na instalację aplikacji ze źródeł innych niż sklep play store"

a jeśli nie to, to niech wejdzie w aplikację sklep play (albo play store) i w wyszukiwarce wpisze forum wizaz, wejdzie w to i da instaluj. Powinno pójść

Cytat:
Hej laski!
Impreza była suuuuper, potem podam więcej szczegółów i też będą jakieś zdjęcia na pewno (może relacja na blogu czy coś). Nikt nie zachlał, a ja to już w ogóle - po jednym drinku dostałam migreny, więc potem byłam bardzo ostrożna z alkoholem, bo tak mnie głowa bolała. Zresztą - w planie miałam trzeźwość i plan się powiódł. Siedziałyśmy do późna, potem impreza się przeniosła do domu.

Meduzzko, naprawdę?! Ojej. To współczuję straszliwie...

Zna może któraś z Was wózki firmy Krasnal? Chcę kupić model Wiking.
Fajnie że się udała zabawa może jakieś fotki

Cytat:
Ja tylko na chwilke - Neti ma Samsunga ice.
Pozmozcie dziewczynie z ta aplikacja
Odpisałam wyżej

Cytat:
Czesc

Cytat:

Dziękujemy za trzymanie kciuków! Chrzciny się udały! Mały nawet grzeczny był Teście przyszli do kościoła, po mszy włożyli mu kopertę do wózka, powiedzieli że dla Michałka i się zmyli. Nie powiem, przykro nam było, bo mogli przyjść do restauracji posiedzieć. No ale kłótnie i spory ważniejsze Michałek dziś tylko 3 razy jadł! Nie wiem jak on wytrzymał. O 19 już zasnął.
Super że się udały, a co do teściów to nie skomentuję...

Cytat:
Ide spać, dzisiaj dużo spacerowaliśmy i juz zmęczona jestem. Julka znów marudziła na noc, posmarowałam jej dziąsła i zasnęła, wiec lece sie położyć, bo nie wiadomo jak będzie.

dobranoc

nadrobie jutro
branoc

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-07-07 o 22:07
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:13   #2663
Wisienka_0809
Rozeznanie

Meduzza, jeszcze w temacie o. Mam dokładnie tak samo jak Ty, u mnie też działają tylko palce. Prosty powód: ja w ogóle nie mam orgazmu pochwowego, tylko łechtaczkowy. Dużo roboty przy tym...
Stary 2013-07-07, 22:24   #2664
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

biedny Kubus, buziaki dla niego i oby szybko wrocil do zdrowia
Stary 2013-07-07, 22:24   #2665
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski!
Impreza była suuuuper, potem podam więcej szczegółów i też będą jakieś zdjęcia na pewno (może relacja na blogu czy coś). Nikt nie zachlał, a ja to już w ogóle - po jednym drinku dostałam migreny, więc potem byłam bardzo ostrożna z alkoholem, bo tak mnie głowa bolała. Zresztą - w planie miałam trzeźwość i plan się powiódł. Siedziałyśmy do późna, potem impreza się przeniosła do domu.

to super, że się udało i jesteś zadowolona
a wózków nie znam niestety

Cytat:
A myśmy dziś byli w Smoczej Jamie z młodą w chuście. Tylko ten Smok Wawelski jakiś oszukany, za mojej młodości zionął ogniem a dziś nie chciał. Rachunku za gaz nie zapłacił i mu odcięli dopływ czy co??
a nie ejst tak, że trzeba smsa wysłać jakiegoś, żeby zazionął? gdzieś mi się o uszy obiło, dawno temu

Cytat:
masakra; zamaist filmować mogli na policję dzwonić

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
o kurde, Filip robi identycznie, takie same dźwięki wydaje

Cytat:

Cytat:

nie patrz na nich, ważne, że się wszystko udało

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Ellmi, buziaczki dla półrocznego Fifka!

Cytat:

wybacz

Stary 2013-07-07, 22:25   #2666
Wisienka_0809
Rozeznanie

Zapomniałam napisać, że w nocy Polę pożarło chyba z 5 komarzyc. Ma główkę całą w bąblach, wyglądają jak guzy. Budziła się z wielkim płaczem o 3 i 6. Nienawidzę tych ciulów!

Lecę spać.
Stary 2013-07-07, 22:27   #2667
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
dziewczyny, Kija Wam reklamowała czytnik Szaja? chyba byłaś zainteresowana. Na grouponie akurat promocja , moze się przyda
http://www.group on.pl/oferty/cala-polska/Bezkartekpl/23173281
nie bardzo się opyla na all za 350zł są
Stary 2013-07-07, 22:34   #2668
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Charlizz- Jezdym jezdym Próbuję odgruzować forum z Waszych postów Nie będę się już tłumaczyć, że przez 1,5 dnia nie miałam forum na komie bo już mi tak głupio, że ciągle mnie nie ma
TŻ pojechał ze znajomymi na motorach nad jeziorko a mi trochę przykro no ale nie będę go ograniczać przecież Może nie powinnam tak myśleć ale czasem mi przykro, że on może i chce sobie ciągle przebywać ze znajomymi, być taki super hiper jakby nic się w jego życiu nie zmieniło a ja jestem dla nich ta, która musi zostać w domu bo dziecko. Wczoraj mi właśnie się tak jego znajomy w twarz śmiał jak się umawiali na tą wyprawę. Dziecinna jestem, wiem ale mimo tego, że mam dziecko chciałabym być postrzegana jako kobieta, człowiek atrakcyjny do przebywania z nim. Wrrr a z drugiej strony jak mam szansę się gdzieś wyrwać (np. wczoraj byłam godzinę na motorach z nimi) to 90% czasu myślę o Julianie, że nie powinnam jej była zostawiać z teściową.

Marsi Super, że Leoś tak poszedł! Tylko czekać jak będzie zasuwał po domu
Iffonko Ojej, to straszne, zapalenie ucha to najgorsze co może być, brrrr kurujcie się Szklanko, właśnie lepiej już? Bardzo współczuję.
Black Poimprezowane? Pytałaś o O. Ano, 3 razy w życiu: niestety możliwy jest tylko przy działaniach palcem w konkretnym miejscu i jest to trochę pracochłonne Co do glutenu, też mam zagwostkę. Będzie już miesiąc od kiedy zaczęliśmy rozszerzanie i nie powiem żeby nam to super szło. Tzn. jednego dnia zajada, drugiego się zaciska. Ojjj jeszcze długo zanim zaczniemy zastępować mleko słoiczkiem A tak sobie myślę z glutenem, chyba najpierw wprowadzę oleje, jajko, mięsa, później się zajmę zbożami.
Aśka Twoja Blanka to chyba też z tych długich i szczupłych, co
Wisienko Srał ich pies! Ty nie jesteś od tego żeby wszystkim usługiwać i martwić się co kto o Tobie w rodzinie myśli! Nie potrafią współżyć, trudno, Ty masz ważniejsze sprawy na głowie.
Charlizz Piękna Oleńka. Co tak rzadko ją pokazujesz??
Meneq Słowa "wspaniała" i "teściowa" w jednym zdaniu to dla mnie nie do przełknięcia. Ale fakt, zazdroszczę Wam stosunków
Blogerko Hie hie, dobrze tak TŻtowi
Ilussion Dziękuję za przepis. MOŻE kiedyś będzie mi się chciało je zrobić to powiem czy dobre
a dlaczego nie powinnas tak myslec? ja tego nie rozumiem, ze on sobie nad jeziorkiem plazuje a ty z dzieckiem sama, to normalne ze Ci przykro i nic w tym dziecinnego nie ma, nad jeziorko mozna przeciez w trojke pojechac.

a ze mysli sie wtedy o dziecku - niestety chyba kazda z nas tak juz ma, chociaz wiemy ze dziecku krzywda sie nie stanie jak pobedzie chwile z mama czy tesciowa

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Hej laski!

Black widzialam fotki na FB, strasznie zazdroszcze takiego babskiego wieczoru

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

meduza - i wiesz co, ja jutro wlasnie robie sobie dzien wolny od Boryska - mialam robic sobie taki jeden w tygodniu, ale poki co wychodzi srednio raz na 2 tyg ... i jade plazowac z kolezanka. Borys bedize wtedy z moja mama i siostrami, pewnie jak zawsze bede go sobie z rak wyrywac wiec na pewno za mna tesknil nie bedzie a ja mam zamiar psychicznie odpoczac od obowiazkow
Stary 2013-07-07, 22:36   #2669
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
najlepsze, ze zostawili nam - czyt TZ-towi psa, labradora 14 letniego! - i on szczeka od rana, mi to nie przeszkadza poki Borysa nie budzi ale TZ sie wkurza bo go rano budzi i mu smeci
nie chcial sie dzieckiem rano zajmowac, psem juz bedzie musial, bo ja mimo ze go (psa) bardzo lubie to reki do tego nie przyloze
ale jaja teraz z psem mamusi będzie musiał rano wstawać

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Odpale wam newsa mój syn usnął o 19;40 już na noc (dawno dawno dawno dawno dawno dawno! już tak nie było) obudził się o 4;30 na papu i spał do 9;00
Tak wypoczęłam że od razu inaczej funkcjonuje

Tak w ogóle jak obudził się na to jedzenie to zastałam go w łożeczku w pozycji siedzącej
tak długo spał, bo zbierał rozkminiał jak się do tego siadu zabrać

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Lady ja miałam deadline bo mi się wczoraj skończył macierzyński wygląda to nieciekawie bo w tym momencie mam już jednodniową dziurę w urlopie bo mi go nie przedłużyli z powodu złego wniosku... A żeby dostać roczny trzeba mieć ciągłość. Jedynie tak jak mówicie mogę się bronić tym że to był zwykły list. Zresztą powinny baby zadzwonić jak to takie pilne było ...
ale przecież złożyłaś wniosek o dodatkowy macierzyński i rodzicielski w terminie, więc masz przedłużone na pewno, tylko po prostu czekają na uzupełnienie o to oświadczenie TŻ; przynajmniej ja to tak rozumiem, bo tyle razy wysyłałyśmy w pracy do urzędów niekompletne wnioski albo deklaracje byle tylko termin zachować, a potem się uzupełniało także spokojnie

Cytat:
zdrowia dla maluszka

Cytat:
Plażing, Leżing ...
Tż wziął Darie przed chwilą do wózka na spacerek (może zaśnie).
A ja leżaczek , ksiazka i wizaż na telefonie
musiałaś

Stary 2013-07-07, 22:39   #2670
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja nie znam
super że imprezka udana! Czekamy na relację!

Coś o naszych biednych ząbkujących dzieci
http://aleniefart.pl/10863?fb_action...action_ref_map=[]
o matko, koszmarnie to wyglada

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

eff8 dzisiejsza noc byla juz ok, niesttey troszke wiecej ulewa w dzien ale tak sobie mysle ze znowu bardziej sie rusza, probuje siadac, raczkowac, ciagle sie wygina i moze to jest przyczyna

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości