Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 07:19   #421
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Szczęśliwa Para Młoda !!

Dziękujemy za życzenia
Misia gratulacje Teraz czekamy cierpliwie na twój aż sie ogarniesz jako żona i zdasz na szczegółową relacje z TEGO dnia
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:21   #422
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Dzień dobry

Matal współczuję problemów ze spaniem. A mam pytanie. Twoje dziecko jak chodzi tak późno spać to nie marudzi ci w ciągu dnia?

Wszystkim dziewczynom, które mają dziś wizyty- powodzenia.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:24   #423
ladanseuse14
Zakorzenienie

czekam na wypłatę
Stary 2013-07-08, 07:27   #424
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czekam na wypłatę
a ja na wypłate tż
Stary 2013-07-08, 07:30   #425
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dziewczyny strasznie wam zazdroszczę sesji brzuszkowych. Fajna sprawa

Ladan ja tak czekałam w piątek na wypłatę tżta i biedak po pracy musiał z ciężarną po sklepach biegać

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:31   #426
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj tez doskwiera, ale wkurza mnie ze jak stoje to jest taka sliczna pilka, a jak leze to sie taki bez sensu robi, a co ciekawe wyglada tak odkad mlody sie obrocil

i w ogole wyglada jakby byl nizej niz poprzednio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też tak mam ostatnio się zastanawiałam że jak się położe to dziecko wciska się gdzieś w kręgosłup że ten brzuch taki rozlazły

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Mi nawet gin mowila, ze mam siedziec po glukozie na tylku. Kanapy sa, to siedzialam. A raczej pierwsza godzine przekimalam na kanapie, bo tak mi sie chcialo spac. Przyrzekam, ze na stojaco tez bym zasnela...

Witam sie w nowym watku
Od dzis L4
Mam duzo roboty w domu, ale pewnie w przerwach bede zagladac i moze troche bardziej na biezaco bede
a to jakieś wskazania do l4 że:
czy po prostu już nie dawałaś rady pracować ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:32   #427
ladanseuse14
Zakorzenienie

niech mi ktoś idzie po świeże pieczywko!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 07:36   #428
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki!
Ależ wczoraj był udany wieczór Kupiłam Julkowi kilka bluzeczek w 5 10 15 tych z serii z ośmiorniczką plus śliczne półśpiochy w Smyku z Myszką Miki I TŻ nawet tak się nie wściekał... Potem byliśmy w kinie na World War Z i muszę przyznać, że dawno tak nie podobał mi się film, jak ten

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Szczęśliwa Para Młoda !!

Dziękujemy za życzenia
Super wyglądałaś Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
W ogóle to dzisiaj wylądowałam w szpitalu na obserwacji.
Od wczorajszego wieczoru bolał mnie brzuch z prawej strony. Najpierw lekko, ale w nocy obudziłam się z trochę większym bólem, czasem dość ostrym (zwykle przy przekręceniu się). Dałam sobie czas do rana, bo cały czas czułam jak mały hasa sobie w brzuszku. Niestety rano brzuch dalej bolał więc zapakowaliśmy się do szpitala.
Zostawili mnie na obserwacji. Przy okazji przy badaniu ginekologicznym okazało się, że mam szyjkę skróconą do 1,5 cm. Dostałam magnez+B6 i luteinę no i mam cały czas leżeć. Mogę wstawać tylko do wc.
Na razie zostaję na obserwacji 3 dni. Bóle brzucha mi już w zasadzie przeszły, pewnie dlatego, że się nie forsuję.

Dziwi mnie trochę ta skrócona szyjka, bo w poniedziałek miałam normalną wizytę u gina i mówił, że szyjka jest ok. Tak w parę dni się obniżyła? Zapytam o to lekarza na obchodzie, bo wcześniej zapomniałam.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że dziś mam pierwszą rocznicę ślubu. Mieliśmy z mężem ruszyć na jakiś romantic dinner, a się okazało, że ten dinner to zjadłam sobie sama w szpitalu.
No ale najważniejszy synek. Kolację sobie mogę zjeść w innym terminie. Świat się nie zawali.
Rubinka, trzymajcie się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przekazuje info od DIRTY:
"Hejka,tu dirty;-) z nowinek to u mnie tyle,ze dostalam dzis zastrzyk na rozwoj pecherzykow plucnych u niuni,jutro tez dostane i tyle,ponoc dają po 30tc obligatoryjnie w przyp. Ryzyka przdwczesnym porodem.poza tym te siuśki będa mi mierzyc minimum trzy dni tak slyszalam,wiec na bank nie mam co liczyc,ze jutro wyjde,tym bardziej ze cisnienie nie bardzo mi spada,moze mi dawke lekow jutro zwiększą,nie wiem,ale ogolnie czuje sie lepiej,mam nadzieje,ze dlugo tu mimo wszystko nie zabawie i przede wszystkim,ze z córcia wszystko bedzie dobrze.pozdrawiam was kochane"

Cytat:
dzień dobry
matall śniłaś mi się! obie miałyśmy skurcze, Ty od razu powiedziałaś, że chcesz CC i pojechałaś na nie.. widziałam Twojego TŻ jak trzymał Elenkę no i wogóle wogóle bardzo pozytywnie
ja natomiast miałam skurcze a mi wmawiali, że to nie skurcze a po jakimś czasie też mnie wzięli na CC i jak zobaczyłam w lustrze rany na brzuchu to się poryczałam
Mi się wczoraj śniło znów, że karmiłam Julka piersią, a on tak pięknie jadł Tym razem Julek nie był już noworodkiem, ale całkiem sporym chłopcem i gęstymi ciemnymi włosami

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
ja ma taki w pozycji lezacej

Mysle, ze nie ma jednego przepisu na ciazowy brzuch
Śliczny

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:37   #429
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a to jakieś wskazania do l4 że:
czy po prostu już nie dawałaś rady pracować ?
Tak sobie tylko marudzę, bo czuję że z nudów mi korba odbije Moja lekarka wysyła na zwolnienie od 28t tak czy siak, to się tydzień wcześniej zwinęłam. Zastępstwo za mnie już jest, pracy nie ma prawie wcale, zbędna tam jestem na maksa, a dojazdy męczą, w busie telepie, gorąco, duszno. A do tego z dniem wkroczenia w III trymestr dopadło mnie hiperzmęczenie - nogi odmawiają noszenia tyle co zwykle i spanie bierze w ciągu dnia. Ale fakt, kazała się już teraz oszczędzać.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:40   #430
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Ależ wczoraj był udany wieczór Kupiłam Julkowi kilka bluzeczek w 5 10 15 tych z serii z ośmiorniczką plus śliczne półśpiochy w Smyku z Myszką Miki I TŻ nawet tak się nie wściekał... Potem byliśmy w kinie na World War Z i muszę przyznać, że dawno tak nie podobał mi się film, jak ten
gratuluję udanych łowów
Stary 2013-07-08, 07:41   #431
kaska87
Zakorzenienie

hej ale się wyspałam
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Snow, po poprzednim tak nagłym skoku wagi (tydzien temu?) na 1 dzien zleciało a potem wróciło... Dzidzia rośnie,ale bez przesady... ;(
4,5 w tydzień może waga coś świruje

Cytat:
Mogła się "popsuc" tarczyca? na początku miałam dobre wyniki, ale może trzeba to skontrolować? Za tydzień mam wizytę,juz sie boję zrypki...
ja mam niedoczynność, ale wykrytą przed ciążą, ale w trakcie też mogła chyba mi np podskoczyła
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja spać nie mogę
Leze od.godziny i nic. Podczytałam lipcowki, poprzekrecalam się z boku na bok, pobawilam z Elenka i nadal nic... A jutro nie wstane do młodego :/
Matal Ty się wykończysz! a jak Elenka się urodzi to już w ogóle!

Cytat:
Teacherka - skontrolowac tarczyce warto, endo mi mowila, ze czesto w II trymestrze robia sie problemy. Ja mialam zrobione dopiero w maju i wyszla niedoczynnosc, a w zyciu nie mialam problemow z tarczyca. Teraz biore caly czas syntetyczny ft4.
no mi i w III świruje w ciąży trzeba cały czas kontrolować bo to się zmienia mega szybko
Cytat:
ja ma taki w pozycji lezacej .
cześć dzidzia
Cytat:
z pewnością niebrzuchate Ci zazdroszczą
ja patrzyłam na dziewczyny w ciąży, bo też chciałam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:42   #432
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję udanych łowów
Dziękuję

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:46   #433
tassia
Zakorzenienie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

ale mam lenia, chuba przez to ze caly weekend bylam na tej szkole rodzenia
leze w lozku i nie mam.sily sie podniesc

a niestety ok 12musze wychodzic do.lekarza a na 16 do pracy

dzis w planach neurolog i bede miala decyzje czy cesarka czy sn

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:48   #434
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
niech mi ktoś idzie po świeże pieczywko!
i mi

w ogóle wczoraj ksiądz na chrzcinach pojechał z koksem, bo coś tam gadał o imionach i mówi, że "imię Maja nic nie znaczy, bo nie jest święte- tylko z pszczółką Mają mu się kojarzy" wkurzył mnie, bo my rozważaliśmy to imię dla dziewczynki, a może i jacyś rodzice byli w kościele, którzy mają dziecko o takim imieniu
a później dziwota, że ludzie nie chodzą do kościoła- tacy księża to na prawdę można się zagotować...

Madziuchna gratuluję zakupów

Stary 2013-07-08, 07:50   #435
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Hejka
Dostałam wczoraj paczkę z dzieciowymi i masakra jak samemu się nie zrobi Wszystkiego to porządnie nie będzie no ale nic... najważniejsze rzeczy dotarły.

Najadlam się wczoraj kiełbasy z polski i mi się jeszcze beka

Dziś mam dzień sprawunkow w urzędach więc pewnie wpadnę później.

Aaaa kleszcz był ne do końca wbity jeszcze i bez problemu mi go tż zdjął (bo nawet nie wyjal) więc nie byłam na IP. :p

Miłego dnia kochane
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:51   #436
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
w ogóle wczoraj ksiądz na chrzcinach pojechał z koksem, bo coś tam gadał o imionach i mówi, że "imię Maja nic nie znaczy, bo nie jest święte- tylko z pszczółką Mają mu się kojarzy" wkurzył mnie, bo my rozważaliśmy to imię dla dziewczynki, a może i jacyś rodzice byli w kościele, którzy mają dziecko o takim imieniu
a później dziwota, że ludzie nie chodzą do kościoła- tacy księża to na prawdę można się zagotować...
no żartujesz
Stary 2013-07-08, 07:55   #437
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Witam się z wami na nowym wątku trochę tylko Was wczoraj nadrabilam, ale nie miałam sił już pisać tym samym chcę powiedzieć, że wczoraj zaczęłam 31 tygodZien ciąży :dziękuję:

Cytat:
ja ma taki w pozycji lezacej

Mysle, ze nie ma jednego przepisu na ciazowy brzuch

Jaka zgrabna piłeczka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam i ja poweekendowo Dzisiaj o 15 kolejna wizyta u gina! Mam nadzieję ze bedzie dobrze bo ostatnio kiepsko się czułam . A wczoraj to w ogóle wpadłam w panike że nic się nie ucze na egzamin na mianowanego i wydrykowałam jakiś ustawy i zaczęłam to czytać ale po prostu nie mam na to siłly Jejku dziewczyny na studiach jak wy się dałyście radę uczyć na egzaminy.....
Ja się uczyłam, bo Mały mnie motywował
Nie chciałabym mieć poprawek we wrześniu (bo na wrzesień termin) i jak sobie pomyślałam że musiałabym jechać specjalnie na poprawkę, to się teraz uczyłam (chociaż nie wiem czy pozdawałam, bo nie mam jeszcze wyników )
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:56   #438
ewacia85
Wtajemniczenie

jejku co to sie dzieje u nas na wątku ??? Jakaś klątwa czy co??? Co chwilkę ktoś ląduje w szpitalu....ja osttanio tak o tym myślałam że sama sie zabrałam za wyprawkę dla dzidzi W tym tyg tz ma ściągnać łóżeczko ze strychu i wózek (trzeba to wyprać czyli trzeba teściową zaprosić ) i przemeblujemy pokój znaczy sie tż przemebluje z ja będę wydawac rozkazy A oto efekty mojej pracy na raty( tak na raty bo prasowałam 3 razy zanim skończyłam) i stwierdzam że nie potrafie składac małych rzeczy aha i właśnie koljene pranie zarzucone i zostanie mi jeszcze tylko jedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-07-772.jpg (130,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-07-774.jpg (90,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-07-775.jpg (94,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-07-776.jpg (121,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-07-778.jpg (116,0 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-07-08, 07:56   #439
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no żartujesz
niestety nie ale przykro mi się zrobiło...

dobra mój Bąbel już głodny, więc trzeba się ubrać i iść po pieczywo bo nie ma nikogo kto by zrobił to za mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 07:58   #440
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
cala sesje bede miec stojaca czy cos tam, ale mam takie jedno uwidziane zdjecie i musze je miec na lezaco
generalnie tz w czerwonych conversach, ja w czerwonych butkach (mialy byc tenisowki ale mam takie fajne baletki szmaciane i chyba nie bede tenisowek kupowac) i na brzuchu mini czerwone trampeczki
zdjecie ma byc z perspektywy od glowy do stop

ja w sumie tez jestem teraz w 7miesiacu, moze powinnam do 8 poczekac, ale nie xce rozstepow na zdjeciach (chyba sobie je wykrakam) i tez nie bardzo podobaja mi sie takie brzuchy giganty na zdjeciach

a co do zajscia w ciaze w trakcie karmienia to jestes kolejna osoba ktora potwierdza ze sie da., a pani od laktacji sie nie zna

Daj spokój, są programy do obróbki, jak poprosisz żeby ewentualne rozstępy zniknęły, to znikną

Ja też nie chciałam z ogromniastym brzuchem. Ale ogólnie to długo brzuch mi nie rósł i wręcz nie było czego uwieczniać

Cytat:
dzis w planach neurolog i bede miala decyzje czy cesarka czy sn
A masz jakieś preferencje?

Ja staram się nie nakręcać tym porodem - choć np. nacięcie krocza to moja fobia od dziecka Zastanawiam się też nad kwestią towarzystwa. Kocham tż, ale uważam, że lepiej żeby poczekał "na gotowe" On przeżyłby to za mocno a jego nerwy mi się udzielają. Poza tym chcę mu oszczędzić określonych widoków (sama wolałabym ich sobie oszczędzić ). Myślałam o tym żeby wziąć mamę - ona ma do mnie prawidłowe podejście kiedy jestem w stanie histerii Tylko wspomniała kiedyś, że chyba serce by jej pękło gdyby miała patrzeć na moje cierpienie w takiej sytuacji Nie chciałabym jej przysparzać negatywnych emocji
Przy czym samej mniej raźnie No i wolałabym żeby ktoś patrzał na ręce tym pielęgniarom i lekarzom, bo czasem ich partactwo poraża a rodząca za wiele do powiedzenia nie ma.
Stary 2013-07-08, 07:59   #441
policzanka
Wtajemniczenie

Hejka

Witam sie po wekendzie

Misiu-wyglądaliscie niesamowicie..a ta sukienka-no rewelacja!Gratuluje Wam serdecznie i czekamy na relacje z tego pięknego dnia

Dirty i Rubinko-Trzymam za Was baaardzo mocno kciuki!Wierze ze wszystko bedzię w porządku!

U mnie zapowiada sie pracowity dzien..W koncu musze sie zmotywowac i posprzatac łazienke..Ostatnio sie strasznie zdenerwowałam.Brałam prysznic i mi zel wypadł z rąk do brodzika po czym okazało sie ze zrobiło mi w nim peknięcie..Masakra..dwa lata dopiero ma a tu takie cos..Brodzik jest z laminatu ,wiec chyba powinien byc odporny na takiego typu sytuacje..Najbardziej przeraza mnie wymiana bo trzeba bedzie cała kabine rozkrecic a to tyle roboty i nerwow ..do dupy z tymi chińskimi tandetami..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:00   #442
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
jejku co to sie dzieje u nas na wątku ??? Jakaś klątwa czy co??? Co chwilkę ktoś ląduje w szpitalu....ja osttanio tak o tym myślałam że sama sie zabrałam za wyprawkę dla dzidzi W tym tyg tz ma ściągnać łóżeczko ze strychu i wózek (trzeba to wyprać czyli trzeba teściową zaprosić ) i przemeblujemy pokój znaczy sie tż przemebluje z ja będę wydawac rozkazy A oto efekty mojej pracy na raty( tak na raty bo prasowałam 3 razy zanim skończyłam) i stwierdzam że nie potrafie składac małych rzeczy aha i właśnie koljene pranie zarzucone i zostanie mi jeszcze tylko jedno
Wow, jaka duża kolekcja

A to mój duży brzuch, 55 dni do porodu
I mój wystający pępek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7054446.jpg (21,7 KB, 55 załadowań)
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:01   #443
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeeeeee no, fajnie się to prezentuje
Stary 2013-07-08, 08:01   #444
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek

Cudo!!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:03   #445
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, jaka duża kolekcja

I mój wystający pępek
ale zgrabniutki i pępek tez taki mam
Stary 2013-07-08, 08:04   #446
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
I mój wystający pępek
śliiiiiiiiiiiiczny i jaki kształtny
Stary 2013-07-08, 08:05   #447
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Tassia, miałam, pomagałaś mi interpretować wyniki, lekarz stwierdzil, że to nie cukrzyca.

Przez upały zrozumiałabym jakiś 1 dodatkowy kg ale tyle? Naprawdę nie zaczęłam jeść więcej...

Mogła się "popsuc" tarczyca? na początku miałam dobre wyniki, ale może trzeba to skontrolować? Za tydzień mam wizytę,juz sie boję zrypki...
Ja w 6 miesiącu miałam skoki wagi. Raz więcej, raz mniej. No i wyglądałam jak napompowany balon. W końcu jak mi się uspokoiły te skoki to okazało się, że przez miesiąc przytyłam 4 kg. Od tamtej pory minął już prawie miesiąc i waga prawie wcale mi już nie podskoczyła. No może maksymalnie o kilogram, albo nawet to nie.

Cytat:
ehhh niby mam umowiona sesje brzuszkowa na srode, ale wlasnie mysle czy jej nie odwolac

brzuch jak leze mi sie rozlewa
nie chce zdjec takiego brzuxha

a wy jakie macie brzuchy jak lezycie?
bo moj bie wyglada jak ciazowy chyba

Ja też jak leżę na plecach to mam taki rozlany brzuch. Odstaje mi tylko trochę. Ale jak na bok się położę, to robi się piłeczka.

Cytat:
a ja na wypłate tż
Ja też czekam na wypłatę męża, z tym że do środy. Poza tym i tak leżę teraz w szpitalu więc za bardzo na zakupach nie poszaleję.

Swoją drogą ta wizyta w szpitalu mnie trochę przestraszyła. Bo tak naprawdę ja dopiero teraz w lipcu miałam kompletować wyprawkę. Nie robiłam tego wcześniej bo mamy małe mieszkanie i nie chciałam go zawczasu zagracać. No ale jak sobie teraz pomyślę o tej skracającej się szyjce to nie ma na co czekać. Tak więc jak tylko wyjdę ze szpitala to biorę się za zakupy. Narazie chyba tylko przez internet. Zobaczymy czy będę mogła chodzić po wyjściu ze szpitala.

No a właśnie był obchód i pytałam lekarza o tą szyjkę. Powiedział, że na razie nie ma się co martwić, bo z tego co w karcie jest wpisane to szyjka jest skrócona ale zamknięta. Później będzie mnie badał więc powie coś więcej.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:06   #448
katee86
Raczkowanie

Hej, witam się w nowym wątku

Cytat:
ehh w ogole dzis na sr to jakies kpiny byly...
To rzeczywiście coś nie halo. U mnie na szczęście jedna prowadząca i sporo "ekspertów" z różnych dziedzin.

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
W ogóle to dzisiaj wylądowałam w szpitalu na obserwacji.
Trzymam kciuki! Pisz koniecznie co mówią o tej szyjce bo mnie też ten problem dotyczy/dotyczył?.

Mam nadzieję, że z wizyty środowej przyniosę dobre wieści, bo cholera nie umiem na dupsku usiedzieć i ciągle gdzieś łażę.

Dirty za Ciebie też kciuki są.

Cytat:
Napisane przez kaska87;41683933

w ogóle wczoraj ksiądz na chrzcinach pojechał z koksem, bo coś tam gadał o imionach :rolleyes: i mówi, że "imię Maja nic nie znaczy, bo nie jest święte- tylko z pszczółką Mają mu się kojarzy" :cool: wkurzył mnie, bo my rozważaliśmy to imię dla dziewczynki, a może i jacyś rodzice byli w kościele, którzy mają dziecko o takim imieniu :
no większej głupoty dawno nie słyszałam. Księża czasami powinni ugryźć się w język.

Dziś się kompletnie nie wyspałam, mały wali mnie po wszystkim co się da, biodra bolą a do łazienki wstawałam 7 razy
Miłego dnia

Misia wszystkiego najlepszego, pięknie wyglądałaś i czekamy na realcję of kors.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:07   #449
tassia
Zakorzenienie

snow co do cc to mam przepukline na kregoslupie i mialam miec operacje kregoslupa, a tutaj ciaza wiec operacja przesunieta
sa rozne teorie, jedna ze parcie moze spowodowac trwale uszkodzenie kregoslupa,a druga ze cc moze tak oslabic miesnie ze bedzie ciezko wyrehabilitowac kregoslup ale to zalezy wszystko np od tego jka umiejscowiona jest ta przepuklina
wiec dlatego zobaczymy co pani doktor na to

ja juz sama nie wiem co wole, najpierw chcialam cc, teaz mysle ze sn lepiej ale znow mnie naszly watpliowsci

ja chce miec tz ze soba, ale na sam porod chce zeby wyszedl, wiem ze bedzie mi potrzebny w trakcie skurczy, ale na parte wystarczy mi polozna
jedyne co sie boje to tego ze on mnie bez przerwy rozsmiesza i teraz jak czasem mam skurcz jakis i on mnie probuje rozweselic to konczy sie to zawsze jeszce wiekszym bolem brzucha wiec sama nie wiem jak to bedzie przy porodzie

a co do photoshopa to moj fotograf tego nie uzywa, ale moze go namowie jak beda rozstepy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:07   #450
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ja też nie chciałam z ogromniastym brzuchem. Ale ogólnie to długo brzuch mi nie rósł i wręcz nie było czego uwieczniać
brzuchy ciążowe tak mają: niektóre rosną regularnie i stopniowo a niektóre wyskakują nagle

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości