|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Córka spala od 24 do 5, a ją od 2 co godzinę próbowałam budzić na karmienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Później to nie wiem co. chyba cc. Ja nie chcę cc!!! To jest rzecz, której się najbardziej na świecie boję.
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-07-08 o 10:03 |
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja z rana!
Oliath nie wiem czy widzialas moje pytanie do ciebie, i nie wiem czy odpowiedzialas i ja je przegapisalam, wiec pytam jeszcze raz: ile po porodzie Ci nogi wrocily do stanu normalnego?? ))a u mnie dzien zaczal sie slonecznie, juz od 9 mamy slonce na calego, nic tylko sie roztapiac. |
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Znikam na chwilkę. Muszę ogarnąć kuchnię, bo mam w zlewie jeszcze gary z kolacji i budyniu wieczornego.
Nastawię też chyba pranie, bo nazbierało się mężowi roboczych ubrań. Jak będę miała wieści od Kocurka, to od razu dam znać. |
|
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
badzmy dobrej mysli kiedy bylas badana ginek? bo ja w czwartek i mi gin pow ze juz sie cos zaczyna dziac z szyjka, oczywiscie rozwarcia wtedy jeszcze nie bylo, a moj maly od rana aktywny jest mega wiec dzisiaj juz chyba porodziku nie bedzie bo podobno jak dziecko spokojne to oznaka porodu....
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,witam się przy kawce i szykując się na załatwianie dzisiejszych spraw i wyjazd wieczorem. Śniło mi się,że mi czop odszedł i że wogóle zaczęłam rodzić
Ale takie rzeczy tylko w snach,bo Gabi nadal niezdecydowana by wyjść Rany,jaki nasz kot jest niegrzeczny od 2 dni, ciągle miałczy, skacze po wszystkim, wariuje i coś nonstop psuje albo szarpie pazurami W środę z rana idę do szpitala,powiedzieli żebym była w terminie porodu i że będzie wywoływanie ze wzgl na cukrzycę Boję się jak jasna chole***ra ![]() Dziękuję A ja trzymam za twoje wizytę u diabetologa i gina.Cytat:
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mnie też czas
Roboto witaj!
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka, Fiazo
za wizyty!Dzoan za tydzień!Idę, będę zaglądać co z Kocurkiem.
|
#281 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
No może nie aż taki dobry, przynajmniej tak się nie zaczął, bop przyszło mi pismo z ZUS ze zwrotem zwolnienia do poprawy bo moja ginka zamiast czerwiec wpisała maj Trzymam kciuki za wizyty, ktg, badania i kto na co potrzebuje to zaciskam ![]() mocne też dla Kooocurka, Katarzynki i Eve ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć wiadomo, że będziesz się bała i martwiła. Też tak mam, mimo że jak na razie nic mi nie dolega.... ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41684209] Ehh zobaczę.. Brzuch mnie coraz bardziej boli ![]() [/QUOTE] może będzie kolejny porodzik??? ![]() Miłego dnia |
|||||
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn od razu po bylo juz duzo lepiej o tyle, ze kolor w normie i przestaly bolec kostki/ stawy i skora, ale nadal puchlo. Po kilku dniach zaczelo mniej puchnac, i nadal obserwuje pozytywna tendencje, ale jeszcze pod wieczor niewielkie podusie sa, szczegolnie jesli sobie strzele spacerek na RODOS na przyklad, czyli jakies 5-6 km w obie strony. Czytalam, ze powrot naczyn i zyl do formy i zaprzestanie przez organizm gromadzenia wody po porodzie moze zajac kilka do kilkunastu tygodni. Na ogol jednak dolegliwosci znikaja nie pozniej niz po kilku, tak jak konczy sie polog ![]() Ja sie nie moge nacieszyc tym, ze nic nie boli, ze wchodze na 3p. na raz i to z Lilo w nosidle, ze moge isc na spacer, ze moge wlozyc tenisowki... mala rzecz, a jaka radocha ![]() ************************* ******** Bosz, jak sie obzarlam upieczonym wczoraj biszkoptem z masa budyniowa i truskawami i galaretka ani chybi zaczne przybierac znowu na wadze lada chwila ![]() Edit: ...i poprawilam wedzoną makrelą
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-08 o 10:27 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś na 100 % bedzie chociaz jeden dzidzioł, eve
Cytat:
. Na własne oczy widziałam jak ją wynosili, a ona szcześliwa była |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Eue kciuki za cięcie, jak easy radę to czekam na wieści
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tekst dnia (mojego męża):
Ja: Bartek trzeba kupić te pampersy bo ja mam stresa co wieczór. On: Ale po co, przecież nie wiadomo czy chłopak czy dziewczyna! No rozwalił mnie! Po pierwsze to nasze drugie dziecko, a ten nie wie, że nie ma różnicy w pieluchach ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41684079] Wiesz co.. Jak czytam Twoje posty o tz i teściowej to nóż w kieszeni mi się otwiera... Czy on zawsze taki był olewacki nic nie robił w niczym nie pomagał a jego mamusia zawsze tak ingerowała w Wasze życie? Czy dopiero teraz to zauważyłaś? Czy kiedyś było inaczej? Jeśli od zawsze to współczuję bardzo ... Ale jeszcze bardziej jestem na Ciebie zła że tak się wpieprzyłaś za prżeproszeniem Nie zmienisz faceta jak taki jest, co do zasad z teściową można je zmienić i ograniczyć trochę kontakty aby zachować dystans... Ale tz musi to też wziąsc na klatę i zaakceptować.. Ehhh ciężko coś doradzić bo ciężko zmienić taką sytuację.. Mam nadzieje że się nie obrazisz za te słowa ale wkurzają mnie takie sytuacje niezmiennie a takim tz- om nakopałabym do d.upy i przewietrzyła mózgi... [/QUOTE] Moja taka jest, wpieprza się we wszystko, wszystko wie najlepiej (mojego ojca budowlańca instruowała jak ma nam remont robić!), mąż się jej słuchał i ogólnie było źle między nami przez nią. Jak się w zeszłym roku wyprowadziłam z córką z domu do swojego taty, przestałam "potrzebować" teściowej (okazało się, że mój tata też świetnie zajmuje się dziećmi i nie muszę od czasu do czasu teściowej prosić o łaskę), i mąż zobaczył, że dajemy sobie bez niego radę to się od razu karty zmieniły. Wróciłam, teściową odsunęłam z naszego życia i mi lepiej. Chodzę mniej zestresowana, na męża ma mniejszy wpływ bo rzadziej go widuje. Ja im nie zabraniam kontaktu. Może do niej jechać kiedy chce, ale jemu się nie chce. Nawet do niej nie dzwoni bez potrzeby (taki typ), widać jemu tez dała w kość. Chyba zrozumiał, że przez nią zaczęły się nasze kłótnie i wzajemne oskarżanie bo ona próbowała nas skłócić. Tu gadała, że dla dobra dziecka musimy jakoś żyć, a z drugiej strony jemu nagadywała na mnie, a mnie na niego! Cytat:
Cytat:
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-08 o 10:34 |
|||
|
|
|
#286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a pow ze w razie czego to takie wywolanie porodu to w tym czasie juz przeciez chcemy no ale jak widac nic to nie dallo
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Kathe: to mnie trochę zmartwiłaś tym obumarciem. Dzisiaj dopytam i chyba bede się do szpitala na zaspę wbijać. Plusem jest że mój dzieć aktywny.
póki co prywatnie do dr P.Mielcarka Cytat:
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Hej Wam
Na początku ogromne za Eveewe, Katarzynkę i wszystkie wizytujące/ ktgowiczki ![]() Również Kathe za Ciebie, żeby Mały w koncu opuścił przytulny apartament! ![]() Klaszczę również wszystkim zaczynającym nowe tygodnie (te co pamiętam czyli Dzoan i Neni, oraz tym co nie pamiętam- zbudynienie )ja już dzwoniłam do mojego Pana doktora i powiedział zebym przyjechała o 12:30 do szpitala, zarejestrowała się, to on mnie szybciej wezmie na ktg i się zbadamy, zobaczymy co z tym spojeniem.. jezeli cos to umówi mnie do ortopedy no i jak rzeczywiscie wyjdzie ze jest zagrozenie rozejscia spojenia to cięcie będziemy robić Takze proszę o mozliwie wszystkie kciuki zeby udało mi się tego uniknąć! ![]() Samantha- współczuję, dobrze, że miałaś przy sobie takie pomocne i mądre koleżanki, bo jak widać ani na Tzta, ani na Teściową liczyć nie możesz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
lecę nadrabiaćDzisiejsze spotkanie z ciężarną koleżanką przesuniete na środę, ale za to dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra i zostaje do jutra (Ikeo witaj)
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka,
Ja to dziś jakaś niewyspana jestem...dopiero wstałam,aż wstyd... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za małe dzieciaczki...EVE .....Ty juz niebawem będziesz miała Alexa Kocurkuuu, Katarzynkaaaa.......!!!!Ja już po wojażowaniu u rodziców ![]() ![]() buuuuu wracam do rzeczywistości....Kurcze, ale się wkurzyłam, miałam takiego ładnego kwiata dość sporego...wyniosłam go na czas letni na balkon...mama zawsze wynosi duże kwiaty na taras....i co...i mi słońce liście spaliły:/ ciekawe czy mi odzyje.....a tak ładnie wyglądal:/ |
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
eleveee trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i zeby obylo sie bez cc
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyżby już nie miał focha?? |
||
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane za dobre słowa i przepraszam za sianie paniki. Durna jestem, ale musi być dobrze na tym naszym szczęśliwym wątku.
Chciałabym już być po wszystkim i móc się cieszyć, a nie niepokoić. za nowe tygodnie i trzymam za wizyty, cesarki i porody
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
En: powodzenia!
Madi: <przytulam>
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
1 noc super, córka śpi, a ją budzę. Jeszcze będę ją prosiła, żeby poszła już spać
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KCiUKI FOR YOU!!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
a no i Kejt- bo zapomniałam o Tobie wspomniec mimo, ze chciałam
![]() Jestem PEWNA, że nikt Wam nie da zrobic krzywdy, ani Tobie ani dzidziusiowi ![]() Niestety zazwyczaj tak jest, ze gorzej wiedziec wiecej niz mniej, no ale na to nie masz wplywu ze wzgledu na wykonywany zawód.. pamiętaj tylko, że jesteś w najlepszych rękach, jakie znasz ! ![]() Mela- Twój mąż mnie rozwalił.. i to na łopatki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Nie dam rady na razie Was nadrobic,wybaczcie jestem padnięta,nie spałam całą noc.Od 19 walczyłam....Laura nie chciała ssać piersi ; ( Lewa ma sie ok a prawa jest przepelniona pokarmem...twarda,gorąca. ..Nie chciała jej ssac ale tej normalnej tez nie.Do 3 nie chciała nic jesc ,pozniej przyssała sie do normalnego cyca,rano i niedawno tez jadła....Ale tej przepełnionej nie ruszy Walcze,robie ciepłe okłady i ręcznie coś tam sciagam zeby pierś ratowac...Tz kupi laktator to to opanuje ale czeka na przelew......Po 12 ma przyjechac połozna.Czekam na nią jak na wybawienie.Trzymajcie kciuki .Odezwe sie jak bd mogła.
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanie zapewniam cię, ze po będziesz tęskniła za tym czasem spokoju w ciąży. Zmartwień dochodzi o milion razy więcej! Czy dobrze ssie, czy dobra kupa, czy budzić, czy pozwolić spać, czy nie ma napięcia mięśni, czy zdrowa, co to za katar, kaszel, zakrztusiła się czy po prostu kaszle, plasterki gdzie są bo krew się leje strumieniami - dziecko w klapkach nie umie jeszcze samo biegać, pierwsza wycieczka w przedszkolu bez opieki mamusi itd, itd...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

chyba cc.
To jest rzecz, której się najbardziej na świecie boję.

Nastawię też chyba pranie, bo nazbierało się mężowi roboczych ubrań. Jak będę miała wieści od Kocurka, to od razu dam znać. 

Ale takie rzeczy tylko w snach,bo Gabi nadal niezdecydowana by wyjść
Rany,jaki nasz kot jest niegrzeczny od 2 dni, ciągle miałczy, skacze po wszystkim, wariuje i coś nonstop psuje albo szarpie pazurami 
Boję się jak jasna chole***ra 
żeby wszystko poszło po Twojej myśli
za tydzień!

)