|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
A czy to nie dzis iza moze sie dowiedziec co nosi pod serduszkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
dziś dziś
![]() ![]() Kocurr tak wolno to idzie ze chyba jednak kawę wypijemy jeszcze przed porodem :P wpadniemy wieczorem do Polic haha Ja witam się w 2d ciązy zbiorowej. Jestem tak wykonczona 1szym dniem ze oficjalnie rezygnuje z cykli naturalnych tj . albo laparo z biegu albo ja sie wypisuje ze staraczek i wracam do antyków choćby w połowie cyklu! |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
Kurcze linka, a to ja myslalam, ze mam bolesne okresy.
Btw u mnie 23 dzien ciazy zbiorowej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
Kocurek rodzi??
![]() ![]() Przepraszam, że tak rzadko zaglądam, ale przez week mieliśmy gości w domu, więc nawet nie było kiedy... Nie wiem, jak się wyzbieram, jak mąż pójdzie do pracy. ![]() ![]()
#3695 |
Zakorzenienie
|
Hej
Kocurku trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Rano przyjechał kurier z częścią zamówionych rzeczy dla bobaska. Lunka to moja lista tego, co potrzebuję. Jakbyś miała troszkę czasu byłabym wdzięczna za weryfikację ![]() Śliniaki Ciepła czapeczka Rajstopki Skarpetki Pieluszki tetrowe - 15szt Pieluszki flanelowe - 2szt Miękki kocyk bawełniany lub z polaru - 2 szt Ciepły kocyk anilanowy - 1 szt Proszek do prania Dzidziuś kolor 3kg Mleczko Hipp Oliwka Hipp ("awaryjnie", zamierzam używać raczej mniej tłustych balsamów) Pielęgnacyjne mleczko do ciała Hipp (po kąpieli) Octenisept Spirytus 70% Gaziki Sól fizjologiczna Coś do kąpieli (Hipp pielęgnacyjny płyn do kąpieli, Szampon Hipp od 1 dnia życia) Maść lub krem do pupy (linomag zielony, Sudocrem na poważniejsze odparzenia) Pieluszki Pampers Newborn - 4x43szt Wilgotne husteczki Huggies zielone - 3 opakowania Krem ochronny do twarzy (zima) Hipp na niepogodę + Hipp krem zwykły Nożyczki z zaokrąglonym czubkiem Canpol + cążki Szczoteczka i grzebyk Termometr bezdotykowy microlife nc100 Przewijak Kosz na zużyte pieluszki Wózek 3w1 - dostanę Łóżeczko z materacem - dostanę Wanienka - dostanę Torba do wózka Rożek - 2 szt Mała lampka nocna Przybornik do łóżeczka Kołderka+poduszka Falbanka maskująca Komplet pościeli (2szt) + ochraniacz Prześcieradło z gumką - 2 szt Nieprzemakalne podkłady pod prześcieradło - 2 szt Karuzelka FP Rainforest - raczej dostanę ![]() Kombinezon zimowy 68? - 1 szt (raczej potem dokupię) Kombinezon jesienny 62? - 1 szt Patyczki bezpieczne Gruszka do nosa Laktator Avent Natural Butelka 250ml - 1 szt Pojemniki pokarm - 4 szt Butelka 125ml - 1 szt Szczoteczka do mycia butelek Smoczek uspokajający (0-3m) ortodontyczny Avent - 2 szt Termoopakowanie Avent Podgrzewacz? - raczej nie kupię Podkłady na łóżko i do przewijania Hartmann 60x90 - 30 szt Podpaski poporodowe Bella - 40 szt Jednorazowa maszynka do golenia Jednorazowy zestaw do lewatywy Majtki wielorazowe z siateczki - 4 szt Staniki do karmienia - 1 szt na początek (potem dokupię więcej jak mi się rozmiar ustabilizuje :P ) Kapcie Szlafrok Koszule nocne rozpinane - 2 szt + jakaś zwykła do porodu Zioła laktacyjne Poduszka do karmienia piersią? Maść na popękane brodawki Rossman babydream lub Maltan lub Medela Purelan Kapturki na sutki do karmienia Avent małe Wkładki laktacyjne Johnson's Baby - 100szt woreczki na zużyte pieluszki - 1 opakowanie Ubranek mam sporo, część z tych wypisanych rzeczy już mam (jakąś połowę) ale byłabym wdzięczna za weryfikację ![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-07-08 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocurek ![]() Lunka za wizyte u ortopedy ![]() Wszystko jest ok ![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lunka, mam nadzieję, że wyzdrowieliście ![]() Mała już się kręci i wierci ![]() ![]() Na wadze mniej więcej 66 kg... Myślicie, że mogę zacząć już ćwiczyć?? Na czwartek będzie 3 tyg po porodzie??
![]() |
#3699 | ||
Zadomowienie
|
Hej!!!
Trzymam kciuki za kocura i Marcello ![]() Ja też się nie odzywałam przez weekend bo podobnie jak Nuna miałam gości. Odwiedziła nas kuzynka z Poznania. Ale było fajnie i miło ![]() A dziś cieplutko, o rano na termometrze 21 st w cieniu. Na słońcu 30!!! Cytat:
![]() Pięknie wyglądacie ![]() ![]() ![]() Też miałam mocną kreskę, taka super wypasioną. Test sobie zostawiłam na pamiątkę, mam go w pudełku wspominkowym. Tam mam wszystkie ważniejsze wspomnienia ![]() Ale się wybyczysz!!!! Fajnie, odpoczywaj sobie. Co planujesz? Lezeć...leżeć....leżeć..? ?? Cytat:
![]() ![]() Luna - jaki fajny jest Kamilek. I rzeczywiście wygląda jak by miał więcej niż 3,5 miesiąca. Pomyślałabym, że ma co najmniej 5 miesiące.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zadomowienie
|
Śliczne są dzieci jak śpią.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-07-10 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
Isia śliczna córcia
![]()
#3704 | |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() A Wy wstawiać swoje dzieciątka ![]() Pszczoua, ja się tam nie będę wtrącać w Twoje sprawy, ale zastanawia mnie, po co Ci już teraz maść na pękające brodawki? Ja karmię już prawie 4 miesiące i nie stosuję. Może też nie będziesz musiała, kupisz sobie jak będzie potrzeba. Tak samo z kapturkami, po co Ci one??? Ogólnie z tej listy jeszcze pare rzeczy bym skreśliła lub zamieniła...ale Ja Lidkę myję w mydle dziecięcym, smaruję ciało Emolium, pupę kremem natłuszczającym, jak coś jej się robi to sudokremem, twarz Linomagiem bobo i wszystko. Żadnych mleczek, szamponów...im mniej detergentów tym lepiej. Ale to moje zdanie. Piorę w płatkach mydlanych. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
Isiu co bede robic? Hmmm... ugotuje obiadek, mam ochote na sos z buraczkami
![]() A dzieci nie tylko sa ladne jak spia ![]() Izus swietnie ze wszystko ok;D a czujesz juz ruchy regularnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakim mydełkiem ją myjesz? Jakiej firmy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mydełko kupiłam Babydream z Rossmana.Dobrze je tolerowała, więc kontynuuje. Oliwkę tylko w szpitalu. Ja się nacięłam na firmę, bo się pokusiłam na Jonsona. Mała dostała wysypki, więc przeszłam na parafinę. Teraz to już tylko Emolium. Głowę też myję w mydełku, myslę, że jak będzie miała więcej włosów, czyli pewnie tak koło roczku ![]() Płatki mydlane można dostać w niektórych drogeriach a jak nie, to sobie ścieram mydełko dziecięce i mam ![]() Co do innych rzeczy... mleczko hipp, potem masz znowu mleczko pielęgnacyjne do ciała Hipp. Zużyjesz tyle? Kup sobie jedno, zobacz jak dziecko na nie zareaguje, jak będzie ok, to kupuj więcej a jak dostanie alergii albo wysypki? Dalej - octenisept to czemu jeszcze spirytus? Rozumiem, że do pępka ale octenisept też odkaża i jest chyba nawet bezpieczniejszy. ja używałam gencjanę, tak mi doradziła położna, posłuchałam i było dobrze. Przybornik do łóżeczka mam ale jeszcze nie zawisł. jakoś bardziej mi pasują półki koło łóżeczka, mam wszystko na widoku, łatwo dostępne...w przyborniku trzeba szukać w tych kieszonkach...chyba za wygodna jestem. Szczególnie w nocy, to wolę widzieć co mam w ręku. Gruszkę do nosa raz użyłam i nigdy więcej. Mała się przestraszyła i płakała i gilów nie dało się wyciągnąć, bo ja się bałam jej głębiej włożyć tę rurkę do nosa. Frida chyba bardziej się sprawdzi ale tego nie wiem. No i laktator. Ja kupiłam zwykłą rurkę z pompką i użyłam może z 3 razy. Mała i tak nie chce pić z buyelki, więc odciągacz leży zapomniany a ja karmię piersią. Laktator może przyda Ci się, jak będziesz musiała wyjść ale druga sprawa czy Twoje dziecko będzie chciało pić z butelki? Więc ja teraz jak gdzieś wychodzę to wolę iść z małą i jakby co to nakarmić, bo wiem, że z butli nie ruszy. Takie to uparte. To raczej wszystko. Pieluszek szczególnie tych najmniejszych też dużo nie kupuj. Ja miałam chyba 3 paczki i było tak na styk. Zależy jeszcze jakie duże dziecko urodzisz. Dwójki mi zostały i musiałam za bezcen odsprzedać. Zawsze można dokupić.
||
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
Coraz częściej czuje taką"rybke"w brzuchu
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-07-08 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() Wczoraj wieczorem wróciliśmy z krótkiego urlopu,z słonecznej Łeby... coś ciężko mi się przestawić na normalny tryb ![]() Spinka, gratuluję mamusiu ![]() Kocurek-3mam mocno kciuki i czekamy na szybkie i szczęśliwe rozwiązanie! Misia, pięknie wyglądaliście ![]() ![]() Izka,Lilith gratuluję udanych wizyt ![]() A za wszystkie starające ![]() Dziś mam jeszcze dzień lenia... trzeba było się rozpakować,pranie itd.. jak wszystko ogarnę to postaram się być bardziej na bieżąco ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja jak zwykle z doskoku:/ z nadrabiania, z tego co pamietam: Spinka - gratuluje ![]() ![]() iza - cudownie, ze wszystko jest dobrze ![]() ![]() ruda_not_grazyna - mam nadzieje, że dojdziecie z mezem do porozumienia... masz racje,, jak cos nie gra to nie ma co wciagac w to maluszka. zaczniecie starania jak oboje bedziecie pewni... a zapewne bedzie to juz niedlugo, czego Wam zycze ![]() linka - rany, biedaku... nie potrafie sobie nawet wyobrazic co to za bol.... oby przyjeci Cie na ta laparo elunka - gratuluje poraz kolejny ![]() ![]() ![]() ![]() rozwiazalyscie dziewczyny worek - oby jak najwiecej z tego skorzystalo ![]() lunka - kamilek przystojniak... podobny do Ciebie ;> Dzastin - fajnie, ze sobie odpoczeliscie ![]() isia - piekna ta Twoja corcia i jak spi i jak czyta i jak rozrabia pewnie tez ![]() misia - pieknie wygladalas!!!! suknia bajeczna... zycze Wam milosci, wytrwalosci, zrozumienia ![]() ![]() no i KOCURKU!!!!! ja caly czas trzymam za Ciebie i Marcelka potezne kciuki!!!!! mysle o Was hm...jak o kims zapomnialam to przepraszam juz nawet nie pamietam czy pisalam Wam ze bylismy w piatek na usg ... z dzidziolkiem wszystko dobrze, corcia nadal jest corcia ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj zrobilismy sobie wycieczke do miedzyzdrojow...polazilis my, pomoczylismy nogi, fajnie bylo ![]() a teraz siedze sama w domu bo wszyscy w pracy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Zakorzenienie
|
magbes, super, że z córcią ok
![]() pszczoua zgadzam się z Isia ![]() ![]()
#3714 |
Zakorzenienie
|
Nuna, a to w Twojej rodzinie sa nie slyszacy czy w tz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zakorzenienie
|
W TŻta
![]() ![]()
#3716 |
Zakorzenienie
|
U mnie od tz strony tez mam gluchoniemych. Tzn ciotka jest glucha, ale cos probuje mowic, bo ogluchla jak byla mala, bo sie przewrocila i uderzyla glowka. Jej maz z kolei jest gluchoniemy, ale skubany tak wywijal na naszym weselu, ze szok. Ktos kto by nie wiedzial, nie zorientowalby sie ze jest gluchy. No ale na szczescie to nie genetyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |||
Zakorzenienie
|
Byłam na bioderkach i wszystko wporzo
jednak wkurzyłam się troche, bo po 1 kazali mi przyjść na 11 a lekarz był od 11:30 i babki które przychodziły po mnie, wchodziły przede mną do wcześniejszego lekarza. ale to nic Przyszła kobita z maleństwem i synem ok 3 lat który się tak darl że chce na pole, że nawet nie byłam w stanie z nikim słowa zamienić.. co najlepsze ta kobieta była z mamą i robiły wszystko-biły po tyłku, dawały do kąta i cuda wianki zamiast wziąść go na zewnątrz! Rozumiem jakby sama była z dwójką, albo ten duży szedł do badania, ale było ich dwie i 4 osoby musiały wyjść z dziećmi bo maleństwa tak się bały tego krzyku.. rozdzierał się niesamowicie i bez przerwy przez jakieś 40 minut! ![]() W końcu ta babcia wzięła go na korytarz (jak mój się badał czyli na sam koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a i jak dzieć śpi to moge zakochana pół nocy na niego patrzeć ![]() Cytat:
![]() Pszczoua: - rajtuski takiemu maluszkowi ciężko założyć więc ja bym kupiła max 1, sama mam i ani raz nie użyłam, bo wiadomo że lepsze i wygodniejsze są śpioszki -napisałaś dwa mleczka hipp, no to myślę ze to jedno po kąpieli+oliwka w razie w i płyn do kąpieli hipp, ja polecam ten z pompką chyba żel bo ten płyn sie mało pieni w np. kremu z pupy nim nie domyje, a zel na reke sie leje i szoruje ![]() -skoro octenisept to niepotrzebny spirytus, ale zawsze możesz kupić żeby miec w domu. Jednak octenisept bym kupiła, czy mi położna radzi czy nie, bo jest jednak dobry to pępka, psik i po problemie. A i później się przydaje do skaleczeń -żadnych szamponów dla dziecka nie kupuj, tylko jednym żelem myj całe ciałko -Pampersy new born czyli 1 kup tylko jedną paczkę, max dwie. Bo one to własciwie do szpitala się nadają a później już dwójki, mówie o normalnych dzieciaczkach, a nie moim wielkoludzie ![]() -huggiesy zielone polecam sama używam, i tu bym kupiła 2x3pak, koniecznie w rossmanie bo tylko tam wychodzi tanio 14zł za 3pak. chusteczki szybciutko się kończą -Krem do twarzy zwykły nie będzie Ci potrzebny bo i po co? Jak coś będzie na twarzy to albo linomag, albo balsamik. Krem do twarzy ale tylko ten na zimę -Cążki naprawdę są bez sensu. Na mamusiowym nikt nimi nie obcina. Ja kiedyś próbowałam ale szybciutko dałam sobie spokoj -Zużyte pieluszki wyrzucam normalnie do kosza, ale jeśli widzisz sens to kup sobie kosz -Rożek wystarczy Ci jedna sztuka, tym bardziej że go się używa tylko na początku -Pościel bym kupiła jedną. przecież jak rano wypierzesz to na wieczór już masz suchutką, a i tak jest niepotrzebna przez pierwsze miesiące, tylko sam ochraniacz. Jak dzidzia będzie większa to sobie dokupisz drugą. -Podkłady pod prześcieradło bym odradzała żeby dzidzia się nie odparzała. Rzadko kiedy tak owe są potrzebne, chyba że dziec bardzo ulewa. Ale normalnie to bez sensu. Kamilek do tej pory tylko raz ubrudził prześcieradło -kombinezon jesienny 62 bo tak jak piszesz drugi dokupisz w zalezności jakie dziecko będzie miało rozmiar, bo tego nie przewidzisz -zamiast gruszki do nosa polecałabym Ci bardzo Katarek, czyli odciągacz który się wkłada do odkurzacza. Wbrew pozorom jest dużo latwiejszy i mniej drastyczny niż frida, bo wciskasz do odkrzacza (jego szum uspokaja dziecko) i dajesz lekko do noska a on sam w 3 sek wysysa wszystko. Mój Kamilek bardzo lubi. Z fridą trzeba trzymać dziecko, ciągnąc itd. -Podgrzewacz kupisz ewentualnie jak będziesz karmić butlą -Podkładów do przewijania kupujesz dużo, ale przydadzą się, bo później nawet jak dziecku pupe wietrzysz to możesz sobie na nim położyć i nic Ci nie zabrudzi -Majtki polecam Tena -maść polecam Maltan, mi uratowała życie, a raczej piersi ![]() -Kaptórków nie kupuj na zapas bo bez sensu, ale jak już to właśnie najmniejsze Proponuje jeszcze: czopki glicerynowe klapki pod prysznic 3x prześcieradło na przewijak, bo jednak jest zimny i nieprzyjemny. Ja mam 2 prześcieradełka i to jest za mało reczniki papierowe bardzo przydatne w szpitalu tantum rosa jeszcze waciki do przemywania dziecku twarzy marimer spray do nosa od 1 dnia termometr do wanienki gabka do wanienki nie wiem czy pisałaś ale jeszcze ze 3 ręczniczki i chyba tyle ![]() Ogólnie kupuj rzeczy najważniejsze, a takie jak termoopakowanie czy butelki, podgrzewacze zostaw sobie na pozniej jak będziesz wiedziała czy masz jeszcze na to kase |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
niestety nie dostałam się na ten cykl na laparo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Luna ciesze się że z bioderkami wszystko ok ![]() Dziewczyny a jaki rozmiar kombinezonu kupić dla dzieciaczka urodzonego zimą?Kupić dwa(jeden mniejszy.drugi na pózniej)?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-08 o 14:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w chyba 22 dc ciąży zbiorowej, ale ja w tej zbiorówce to raczej z boku będę kibicować, nie mam nastroju na ciążę ani objawów i w ogóle mi źle, potrzebuję urlopu.
Linka dobrze, że przyspieszyłaś laparo .. ehh głupio mi trochę, pamiętam na samym początku jak weszłaś na wątek zarzekałaś się, że nie masz endo a ja Ci wmawiałam "nie mów nigdy" i kuśwa czuję się jakbym wykrakała .. może to głupie, ale ja czuję, że masz i nic na to nie poradzę ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.