Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 ! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 11:01   #4861
ennostiel
Zakorzenienie

Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze troche mnie przeraża "manie" syna...
Mnie też, chociaż u mnie to w o wiele dalszej perspektywie jest niż u Ciebie...

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:02   #4862
perfuzja
Zakorzenienie

Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Konkretnie syna czy ogólnie dziecka?
Dziecka ogolnie tez, ale konkretnie syna. Chyba trudno jest wyposrodkowac na ile "należy" byc z nim związanym... Z dziewczynka jest jakos prościej
Stary 2013-07-08, 11:03   #4863
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko
Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !

Cytat:
Napisane przez gniewica Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim. Jeszczer raz slicznie prosze o sugestie gdzie kupic garnitur, a ktore miejsca w ogole sobie darowac i nie tracic czasu na ogladanie. Gdzie wasi mezczyzni "ubrali sie" do slubu?
Vistula. Klasycznie, ladnie odszyte i cena tez nie jest zabojcza

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Siedzę na jakimś durnym szkoleniu... Minęła godzina - jeszcze 7
jak babcie kocham - nie wysiedze...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Cześć czołem
Witam się z Wami jako stara i jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia
Mam dziś od groma roboty... także ja tylko na chwilkę...
Moja podwiązka została wysłana a wygląda tak :
PIENNKNA
Stary 2013-07-08, 11:04   #4864
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Też racja, ale tylko matka wychowując dziecko może to przerwać i pokierować na inne tory.

Cytat:
Dziecka ogolnie tez, ale konkretnie syna. Chyba trudno jest wyposrodkowac na ile "należy" byc z nim związanym... Z dziewczynka jest jakos prościej

Dasz radę

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:04   #4865
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko na pytanie "czyja to jest wina" odpowiedź jest prosta - tej zakichanej mamusi, która wychowała dupę wołową facet nie jest taki sam z siebie, tak jest nauczony - mama zawsze poda, mama póścieli, mama wypierze i ta sama mama nawrzeszczy na córkę, że naczyń nie zmyła podając jednoczesnei synkowi kanapeczki, bo jakby sam zrobił to by się spocił

oczywiście teraz generalizuje, ale ten głupi model naprawdę czesto widze w praktyce i sama od mamy słyszałam "musisz sprzatać, bo kto to widział, żeby dziewczynka nie sprzatała" a jak brat sam łóżko pościelił to było święto narodowe i miesiąc mi to wypominała.
Oj niestety tak to jest. U mnie ja wszystko robię a brat leży i pachnie ( dosłownie). Jak już coś zrobi to miesiąc się o tym mówi.

Mój ex również był wychowany tak,że mamusia za niego wszystko robiła. Wyobrażacie sobie,że brała sąsiada do kopania ogródka ( i mu płaciła i to nie mało + jedzenie) podczas gdy w domu miała dorosłego syna

Mój Tż jest inny. Remonty w domu robi, ugotuje coś prostego jak musi, w ogródku robi i jeszcze do mnie przybiega i mówi " kochanie, teraz już wiem jak sadzić i doglądać pomidorki, więc możemy mieć ogródek" i inne takie. Kładzie panele, płytki, koło domu wszystko zrobi ( zetnie drzewa, skosi trawę, podleje, zajmie się z mamą ogródkiem), naprawi, poprawi, zamontuje lampy,pomaluje. Nie, nie wyolbrzymiam. Po prostu tak go rodzice wychowali. Jedyne co - ciężko mu idzie sprzątanie typu "sam z siebie". Ale jak się poprosi to sprząąąątnie ;] Ale po sobie, po posiłku sprzątnie i myje. Kurz mu tylko nie przeszkadza xD
Teściowa też jest spoko. Mówi mi,że jak mieszała u swojej teściowej to się zawsze dogadały. Bo ona wiedziała,że nawet jak jej nie będzie lubić to szacunek się należy bo to matka jej męża i babcia jej dzieci. Jej teściowa miała taką samą filozofię.
W dodatku powiedziała,że do wychowania dzieci wtrącać się nam nie będzie. Zobaczymy ile z tego wyjdzie

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:23
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:04   #4866
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:

po weekendzie z Teściówką.... oficjalnie współczuję wszystkim którzy mają je blisko siebie
ja sie przygotowuje przychicznie na spotkanie ze swoja w niedziele naslucham sie, ze mamy udziwnione obraczki
Stary 2013-07-08, 11:04   #4867
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Juz jest lepiej - przestało mnie mdlic oraz przestałam miec skrupuły i siedze z Wami
Stary 2013-07-08, 11:05   #4868
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja wolę córkę no chyba że będzie taki syn jak mój brat

A poważnie...tego chyba nie da się z gory ustalić i trzeba co jakis czas i tak przyglądać się relacjom z dzieckiem i ustalac je na nowo
Stary 2013-07-08, 11:05   #4869
Olgietka
Zakorzenienie

dorzuciłam kilka foteczek do klubu
Stary 2013-07-08, 11:06   #4870
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !

A ja powiem tak... Moim zdaniem to wychowanie mężczyzn jest efektem poprzednich stuleci... To kobieta ma sprzątać,prac, gotować, robić śniadania,obiady,kolację, rodzić dzieci,zmieniać pieluchy a mężczyzna ma zarabiać na rodzinę...

Od 5 lat z tym walczę!!! No bo kto to widział żeby chłop garnki mył....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:06   #4871
Misia89p
Wtajemniczenie

Moja tesciowa to wspaniala kobieta. Przez wiele lat mieszkala sama z 4 facetami ( tz, jrgo brat, ojciec i dziadek) i nigdy nie pozwolila zrobic z siebie kury domowej. Kazdy mial swoje obowiazki. Tz sprzata, gotuje, a nawet pierze swoje skarpetki. Jest bardzo przywiazany do matki, ale jest to zdrowe podejscie. I tesciowa zawszw staje za mna. Mam z nia rewelacyjne stosunki. Tz moja mame tez uwielbia bo ta go rozpueszcza. Z tesciowa widze sie bardzo czesto i lubimy ze soba rozmawiac o wszystkim. Jutro jedziemy razem na zakupy.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:07   #4872
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
ja sie przygotowuje przychicznie na spotkanie ze swoja w niedziele naslucham sie, ze mamy udziwnione obraczki
O obrączkach też się nasłuchałam, ale już przed zamówieniem
Zrób to co ja - powiedz że jak masz ją nosić to musi być taka a nie inna, a jak ma być inna to Ty nie masz nic przeciwko ale będzie leżeć w szufladzie
Stary 2013-07-08, 11:09   #4873
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja wolę córkę no chyba że będzie taki syn jak mój brat

A poważnie...tego chyba nie da się z gory ustalić i trzeba co jakis czas i tak przyglądać się relacjom z dzieckiem i ustalac je na nowo
Przy następnym dopiero będę sie cykac
Bo miec dwóch synów to jednak troche straszne
Stary 2013-07-08, 11:09   #4874
Laidee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Moja jak jest pomiędzy nią a TŻtem zgrzyt - mówi "Jak Ty się możesz tak do mnie odzywać? Kińciu powiedz mu coś"
A Kińcia mówi :"Jak sobie Pani wychowała, tak Pani ma"

Mogę pożyczyć ten tekst?
Boję się tylko, że zdążyłabym go użyć tylko jeden raz...
Laidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:12   #4875
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laidee Pokaż wiadomość

Mogę pożyczyć ten tekst?
Boję się tylko, że zdążyłabym go użyć tylko jeden raz...
Jak saper, co tylko raz się myli

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:12   #4876
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Juz jest lepiej - przestało mnie mdlic oraz przestałam miec skrupuły i siedze z Wami
A to gites
Stary 2013-07-08, 11:12   #4877
missbennet
Zakorzenienie

a ja wam powiem, że im bliżej ślubu tym bardziej stresuje mnie wizja mieszkania z teściową...
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:14   #4878
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Przy następnym dopiero będę sie cykac
Bo miec dwóch synów to jednak troche straszne
Wcale ci się nie dziwię
Stary 2013-07-08, 11:14   #4879
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
a ja wam powiem, że im bliżej ślubu tym bardziej stresuje mnie wizja mieszkania z teściową...
Nie dziwie sie...
Stary 2013-07-08, 11:16   #4880
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
A ja powiem tak... Moim zdaniem to wychowanie mężczyzn jest efektem poprzednich stuleci... To kobieta ma sprzątać,prac, gotować, robić śniadania,obiady,kolację, rodzić dzieci,zmieniać pieluchy a mężczyzna ma zarabiać na rodzinę...

Mój TŻ niestety ma wpojone trochę takiej filozofii
Co prawda coś tam robi i pozmywa i posprząta w mieszkaniu.

Ale fakt jest faktem, że gdzieś mu w głowie siedzi taka filozofia i jak czasem coś palnie (typu jesteś moją żoną, musisz to czy tamto) to mam ochotę palnąć go w łeb.

Ale na szczęście jest dość podatny na modelowanie i go urabiam.

Ale zdarza mu się wygłaszać mowy przy znajomych jacy to mężczyźni są lepsi. Pomimo, że w prawdziwym świecie to w ogóle nie ma przełożenia na nasze życie

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:16   #4881
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość

Teraz czekam na zdjęcia z efektu końcowego

Cytat:
Tylko na pytanie "czyja to jest wina" odpowiedź jest prosta - tej zakichanej mamusi, która wychowała dupę wołową facet nie jest taki sam z siebie, tak jest nauczony - mama zawsze poda, mama póścieli, mama wypierze i ta sama mama nawrzeszczy na córkę, że naczyń nie zmyła podając jednoczesnei synkowi kanapeczki, bo jakby sam zrobił to by się spocił

oczywiście teraz generalizuje, ale ten głupi model naprawdę czesto widze w praktyce i sama od mamy słyszałam "musisz sprzatać, bo kto to widział, żeby dziewczynka nie sprzatała" a jak brat sam łóżko pościelił to było święto narodowe i miesiąc mi to wypominała.
No u mnie w domu jest coś w ten deseń teraz po latach mama próbuje to zmienić, ale niestety jak w dzieciństwie wpoiła bratu, że ma wszystko podstawione pod nos i zrobione, to teraz ciężko to wytępić. Ja mam swoje obowiązki w domu (oprócz dbania o "swój teren" i swoją łazienkę to np. opróżniam i ładuję zmywarkę, robię pranie, dzielę bieliznę po praniu, pielę ogród, czasami gotuję), a brat to nawet po sobie nie sprząta Jak rodzice wyjeżdżają na wakacje to momentalnie ustawiam go do pionu, jak nie zrobi czegoś o co prosiłam (np. nie zetrze stołu po swoim posiłku) to czekam cierpliwie, aż to zrobi (choćby to miało trwać tydzień - sama nie zetrę) albo robię awanturę - działa a jak rodzice są, to mama machnie ręką i go wyręczy, a tata powie, że przecież on pracuje fizycznie i kobiety ma od tego, żeby kuchnię sprzątały tępię od lat, z małymi sukcesami

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
a ja nie ukrywam, że cieszę z tego jak głupia bo dłuuuugo zajęło mi przekonywanie go i ściany zrobimy jasne... Violl, dzięki
Czekam na foty jak już coś podziałacie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Kochana, ależ ja wiem, że uprzytulnisz wnętrze. Tak jak sypialnię tym turkusem
I czekam na efekty

Ja po prostu ostatnio mam fazę na takie bardziej hmmm...klasyczne (?), megaciepłe wnętrza.
Miałam takie przez wiele lat (fiolet na ścianach, brązowe meble itp.) i właśnie teraz mam na odwrót

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Oj niestety tak to jest. U mnie ja wszystko robię a brat leży i pachnie ( dosłownie). Jak już coś zrobi to miesiąc się o tym mówi.

Mój ex również był wychowany tak,że mamusia za niego wszystko robiła. Wyobrażacie sobie,że brała sąsiada do kopania ogródka ( i mu płaciła i to nie mało + jedzenie) podczas gdy w domu miała dorosłego syna

Mój Tż jest inny. Remonty w domu robi, ugotuje coś prostego jak musi, w ogródku robi i jeszcze do mnie przybiega i mówi " kochanie, teraz już wiem jak sadzić i doglądać pomidorki, więc możemy mieć ogródek" i inne takie. Kładzie panele, płytki, koło domu wszystko zrobi ( zetnie drzewa, skosi trawę, podleje, zajmie się z mamą ogródkiem), naprawi, poprawi, zamontuje lampy,pomaluje. Nie, nie wyolbrzymiam. Po prostu tak go rodzice wychowali.
Teściowa też jest spoko. Mówi mi,że jak mieszała u swojej teściowej to się zawsze dogadały. Bo ona wiedziała,że nawet jak jej nie będzie lubić to szacunek się należy bo to matka jej męża i babcia jej dzieci. Jej teściowa miała taką samą filozofię.
W dodatku powiedziała,że do wychowania dzieci wtrącać się nam nie będzie. Zobaczymy ile z tego wyjdzie
U mnie jest tak samo na szczęście. TŻ ma swoje domowe obowiązki, wie że do niego należy np. cosobotnie odkurzanie, szorowanie kabiny prysznicowej itp. Nie trzeba go ścigać do roboty

Cytat:
Już zapowiedziałam ojcu (który ma układ z moją mamą, że ona nie pracuje, a on utrzymuje dom, ale w zamian ona zajmuje się domem w stu procentach - obojgu to pasuje więc ok) że jak powie choć słowo na widok mojego TŻta myjącego gary albo odkurzającego, to ma nogi z wyrwane

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:19   #4882
perfuzja
Zakorzenienie

Z moim mężem na szczęście nie ma żadnego problemu. Nie gotuje, bo twierdzi, ze nie umie ale sprząta zdecydowanie wiecej niz ja.
Stary 2013-07-08, 11:20   #4883
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwie sie...
ale wiesz, ja ją generalnie lubię i szanuję, ale mam wrażenie, że póki nie będzie 2 osobnych mieszkań zrobionych to nie będę się do końca czuła jak u siebie... głupie akcesoria kuchenne... ja lubię mieć w kuchni kolorowo, słoiczki z przyprawami na wierzchu, nie znoszę i nie toleruję ceraty na stole.... a teściowa odwrotnie... nie dość, że cerata, to jeszcze wszystko pochowane, a kuchnia jak sprzed 20 lat... i tak ze wszystkim w sumie... a z racji, że jest wdową to przecież nie zmusimy jej do mieszkania zupełnie samej piętro niżej... a z drugiej strony teściowa za ścianą mnie rozprasza...... nawet sposób gotowania nas ostatnio doprowadza do sprzeczek...
Stary 2013-07-08, 11:20   #4884
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość

Mój Tż jest inny. Remonty w domu robi, ugotuje coś prostego jak musi, w ogródku robi i jeszcze do mnie przybiega i mówi " kochanie, teraz już wiem jak sadzić i doglądać pomidorki, więc możemy mieć ogródek" i inne takie. Kładzie panele, płytki, koło domu wszystko zrobi ( zetnie drzewa, skosi trawę, podleje, zajmie się z mamą ogródkiem), naprawi, poprawi, zamontuje lampy,pomaluje. Nie, nie wyolbrzymiam. Po prostu tak go rodzice wychowali. Jedyne co - ciężko mu idzie sprzątanie typu "sam z siebie". Ale jak się poprosi to sprząąąątnie ;]
Ale z tego co widze to wszystko to są "męskie roboty" - u mnie brat i ojciec to zawsze zajmowali się koszeniem , naprawami i różnymi ciężkimi rzeczami, ale talerze w zlewie to był obowiązek wyłącznie mamy i mój - a ja się buntowałam jak cholera na te "kobiece zadania" i dlatego mam teraz faceta co sprząta bez mrugnięcia okiem

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:21   #4885
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Jak saper, co tylko raz się myli
Z tym sie wiaze moj ulubiony zart:

- Myli się tylko raz...
- Brudasy?
Stary 2013-07-08, 11:21   #4886
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013,

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Mój TŻ niestety ma wpojone trochę takiej filozofii
Co prawda coś tam robi i pozmywa i posprząta w mieszkaniu.

Ale fakt jest faktem, że gdzieś mu w głowie siedzi taka filozofia i jak czasem coś palnie (typu jesteś moją żoną, musisz to czy tamto) to mam ochotę palnąć go w łeb.

Ale na szczęście jest dość podatny na modelowanie i go urabiam.

Ale zdarza mu się wygłaszać mowy przy znajomych jacy to mężczyźni są lepsi. Pomimo, że w prawdziwym świecie to w ogóle nie ma przełożenia na nasze życie

W moim przypadku chodzi raczej o rodziców...mąż robi wszystko... Ale,że mieszkamy z rodzicami to mąż to nie służy

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:22   #4887
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Czekam na foty jak już coś podziałacie
to może potrwać, ale podzielę się na pewno
Stary 2013-07-08, 11:23   #4888
naiat
Zakorzenienie

Z moim TŻtem to jest tak:
- jak mieszkał z Mamą to miał wszystko pod nos podtykane, łącznie z prasowaniem skarpetek - to nie żart,
- wyprowadził się i miał studenckie życie - czyli ogólnie luz totalny, przewróciło się niech leży,
- pomieszkiwał z jakimiś piórami które wokół niego skakały,
- teraz mieszka ze mną - sprząta, bo wie że nie odpuszczę, gotuje raz w tygodniu - twierdzi że nie umie, ale jeden posiłek w tygodniu musi jakoś machnąć, sam pierze swoje rzeczy. No i powoli, powli wychodzi na ludzi

Edytowane przez naiat
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:25
naiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:25   #4889
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z tego co widze to wszystko to są "męskie roboty" - u mnie brat i ojciec to zawsze zajmowali się koszeniem , naprawami i różnymi ciężkimi rzeczami, ale talerze w zlewie to był obowiązek wyłącznie mamy i mój - a ja się buntowałam jak cholera na te "kobiece zadania" i dlatego mam teraz faceta co sprząta bez mrugnięcia okiem
No właśnie dopisałam.
Hehe, że jak ma sprzątnąć sam z siebie to ciężko mu idzie ( w sensie nie robi tego za często). Kurz mu nie przeszkadza ;] Ale rzeczy typu sprzątnąć po sobie po posiłku i zmyć - robi, i nie raz sprząta rano po swoim ojcu bo go bałagan drażni. Wstawia pranie, wyciąga, wkłada do suszarki i idzie wywieszać. Łazienkę też szoruje, jak już musi Do stołu nakrywa tylko on. Pomaga przynosić i wynosić wszystko do kuchni. Tylko kurze i podłogi mu nie idą

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:27
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:25   #4890
Yavanna84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz.

Cytat:

Hm... mój mąż w domu rodzinnym nie robił nic. A przy mnie nauczył się gotować, sprzątać, prasować etc.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości