|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
Mnie też, chociaż u mnie to w o wiele dalszej perspektywie jest niż u Ciebie...
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
Dziecka ogolnie tez, ale konkretnie syna. Chyba trudno jest wyposrodkowac na ile "należy" byc z nim związanym... Z dziewczynka jest jakos prościej
|
#4863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dasz radę
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ex również był wychowany tak,że mamusia za niego wszystko robiła. Wyobrażacie sobie,że brała sąsiada do kopania ogródka ( i mu płaciła i to nie mało + jedzenie) podczas gdy w domu miała dorosłego syna ![]() Mój Tż jest inny. Remonty w domu robi, ugotuje coś prostego jak musi, w ogródku robi i jeszcze do mnie przybiega i mówi " kochanie, teraz już wiem jak sadzić i doglądać pomidorki, więc możemy mieć ogródek" i inne takie. Kładzie panele, płytki, koło domu wszystko zrobi ( zetnie drzewa, skosi trawę, podleje, zajmie się z mamą ogródkiem), naprawi, poprawi, zamontuje lampy,pomaluje. Nie, nie wyolbrzymiam. Po prostu tak go rodzice wychowali. Jedyne co - ciężko mu idzie sprzątanie typu "sam z siebie". Ale jak się poprosi to sprząąąątnie ;] Ale po sobie, po posiłku sprzątnie i myje. Kurz mu tylko nie przeszkadza xD Teściowa też jest spoko. Mówi mi,że jak mieszała u swojej teściowej to się zawsze dogadały. Bo ona wiedziała,że nawet jak jej nie będzie lubić to szacunek się należy bo to matka jej męża i babcia jej dzieci. Jej teściowa miała taką samą filozofię. W dodatku powiedziała,że do wychowania dzieci wtrącać się nam nie będzie. Zobaczymy ile z tego wyjdzie
Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-07-08 o 11:23 |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() naslucham sie, ze mamy udziwnione obraczki
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jest lepiej - przestało mnie mdlic oraz przestałam miec skrupuły i siedze z Wami
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że będzie taki syn jak mój brat![]() A poważnie...tego chyba nie da się z gory ustalić i trzeba co jakis czas i tak przyglądać się relacjom z dzieckiem i ustalac je na nowo
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
dorzuciłam kilka foteczek do klubu
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
A ja powiem tak... Moim zdaniem to wychowanie mężczyzn jest efektem poprzednich stuleci... To kobieta ma sprzątać,prac, gotować, robić śniadania,obiady,kolację, rodzić dzieci,zmieniać pieluchy a mężczyzna ma zarabiać na rodzinę...
Od 5 lat z tym walczę!!! No bo kto to widział żeby chłop garnki mył.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja tesciowa to wspaniala kobieta. Przez wiele lat mieszkala sama z 4 facetami ( tz, jrgo brat, ojciec i dziadek) i nigdy nie pozwolila zrobic z siebie kury domowej. Kazdy mial swoje obowiazki. Tz sprzata, gotuje, a nawet pierze swoje skarpetki. Jest bardzo przywiazany do matki, ale jest to zdrowe podejscie. I tesciowa zawszw staje za mna. Mam z nia rewelacyjne stosunki. Tz moja mame tez uwielbia bo ta go rozpueszcza. Z tesciowa widze sie bardzo czesto i lubimy ze soba rozmawiac o wszystkim. Jutro jedziemy razem na zakupy.
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób to co ja - powiedz że jak masz ją nosić to musi być taka a nie inna, a jak ma być inna to Ty nie masz nic przeciwko ale będzie leżeć w szufladzie
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo miec dwóch synów to jednak troche straszne
|
|
#4874 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, że im bliżej ślubu tym bardziej stresuje mnie wizja mieszkania z teściową...
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwie sie...
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz.
Cytat:
Mój TŻ niestety ma wpojone trochę takiej filozofii ![]() Co prawda coś tam robi i pozmywa i posprząta w mieszkaniu. Ale fakt jest faktem, że gdzieś mu w głowie siedzi taka filozofia i jak czasem coś palnie (typu jesteś moją żoną, musisz to czy tamto) to mam ochotę palnąć go w łeb. Ale na szczęście jest dość podatny na modelowanie i go urabiam. Ale zdarza mu się wygłaszać mowy przy znajomych jacy to mężczyźni są lepsi. Pomimo, że w prawdziwym świecie to w ogóle nie ma przełożenia na nasze życie
|
|
#4881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
teraz po latach mama próbuje to zmienić, ale niestety jak w dzieciństwie wpoiła bratu, że ma wszystko podstawione pod nos i zrobione, to teraz ciężko to wytępić. Ja mam swoje obowiązki w domu (oprócz dbania o "swój teren" i swoją łazienkę to np. opróżniam i ładuję zmywarkę, robię pranie, dzielę bieliznę po praniu, pielę ogród, czasami gotuję), a brat to nawet po sobie nie sprząta a jak rodzice są, to mama machnie ręką i go wyręczy, a tata powie, że przecież on pracuje fizycznie i kobiety ma od tego, żeby kuchnię sprzątały tępię od lat, z małymi sukcesami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Z moim mężem na szczęście nie ma żadnego problemu. Nie gotuje, bo twierdzi, ze nie umie
ale sprząta zdecydowanie wiecej niz ja.
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz, ja ją generalnie lubię i szanuję, ale mam wrażenie, że póki nie będzie 2 osobnych mieszkań zrobionych to nie będę się do końca czuła jak u siebie... głupie akcesoria kuchenne... ja lubię mieć w kuchni kolorowo, słoiczki z przyprawami na wierzchu, nie znoszę i nie toleruję ceraty na stole.... a teściowa odwrotnie... nie dość, że cerata, to jeszcze wszystko pochowane, a kuchnia jak sprzed 20 lat... i tak ze wszystkim w sumie... a z racji, że jest wdową to przecież nie zmusimy jej do mieszkania zupełnie samej piętro niżej... a z drugiej strony teściowa za ścianą mnie rozprasza...
... nawet sposób gotowania nas ostatnio doprowadza do sprzeczek...
|
|
|
|
#4884 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym sie wiaze moj ulubiony zart:
- Myli się tylko raz... - Brudasy?
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013,
Cytat:
W moim przypadku chodzi raczej o rodziców...mąż robi wszystko... Ale,że mieszkamy z rodzicami to mąż to nie służy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
to może potrwać, ale podzielę się na pewno
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Z moim TŻtem to jest tak:
- jak mieszkał z Mamą to miał wszystko pod nos podtykane, łącznie z prasowaniem skarpetek - to nie żart, - wyprowadził się i miał studenckie życie - czyli ogólnie luz totalny, przewróciło się niech leży, - pomieszkiwał z jakimiś piórami które wokół niego skakały, - teraz mieszka ze mną - sprząta, bo wie że nie odpuszczę, gotuje raz w tygodniu - twierdzi że nie umie, ale jeden posiłek w tygodniu musi jakoś machnąć, sam pierze swoje rzeczy. No i powoli, powli wychodzi na ludzi
Jestem...żoną ![]() Jestem...mamą Edytowane przez naiat Czas edycji: 2013-07-08 o 11:25 |
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, że jak ma sprzątnąć sam z siebie to ciężko mu idzie ( w sensie nie robi tego za często). Kurz mu nie przeszkadza ;] Ale rzeczy typu sprzątnąć po sobie po posiłku i zmyć - robi, i nie raz sprząta rano po swoim ojcu bo go bałagan drażni. Wstawia pranie, wyciąga, wkłada do suszarki i idzie wywieszać. Łazienkę też szoruje, jak już musi Do stołu nakrywa tylko on. Pomaga przynosić i wynosić wszystko do kuchni. Tylko kurze i podłogi mu nie idą Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-07-08 o 11:27 |
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz.
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

tępię od lat, z małymi sukcesami
klik!