Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 10:44   #301
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

czyżby jakiś porodzik był w tym momencie....bo Prezydentowa siedzi na wątku

edit: była...bo juz ucekła...ale ona zawsze w dobrym momencie jest więc...może już mamy małęgo kooocurka ale Alexa

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:44   #302
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Trzymam kciuki za wszytskie wizyty i porodziki!!!!!!
Myslami i serduchem jestem w Wami!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-07-08, 10:44   #303
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Mela: tekst męża mnie rozwalił))) hihihihi

Madi: już tak ze dwa razy miałam w przeciągu ostatnich 2 tygodni więc się nie nastawiam.. chociaż naprawdę mógłby już wychodzić!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:47   #304
enlevee
Zakorzenienie

Rockyyy- kurcze, a próbowałas tych okładów z kapusty na tą pierś gorącą co dziewczyny polecały?? lub tego okładu co mozna w aptece kupić?? może to by Ci przyniosło ulgę? kurcze mam nadzieję i trzymam zeby położna coś poradziła i żeby wszystko się unormowało
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:48   #305
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Nie dam rady na razie Was nadrobic,wybaczcie jestem padnięta,nie spałam całą noc.Od 19 walczyłam....Laura nie chciała ssać piersi ; ( Lewa ma sie ok a prawa jest przepelniona pokarmem...twarda,gorąca. ..Nie chciała jej ssac ale tej normalnej tez nie.Do 3 nie chciała nic jesc ,pozniej przyssała sie do normalnego cyca,rano i niedawno tez jadła....Ale tej przepełnionej nie ruszy Walcze,robie ciepłe okłady i ręcznie coś tam sciagam zeby pierś ratowac...Tz kupi laktator to to opanuje ale czeka na przelew......Po 12 ma przyjechac połozna.Czekam na nią jak na wybawienie.
Trzymajcie kciuki .Odezwe sie jak bd mogła.
Trzymaj się Zabko!!!
Położna coś zaradzi, podpowie!!!!

Buziaki wielkie!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 10:48   #306
magdalennne
Wtajemniczenie

En dla ciebie. Oby obyło się bez cc.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:50   #307
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Hej żabki

Nie dam rady na razie Was nadrobic,wybaczcie jestem padnięta,nie spałam całą noc.Od 19 walczyłam....Laura nie chciała ssać piersi ; ( Lewa ma sie ok a prawa jest przepelniona pokarmem...twarda,gorąca. ..Nie chciała jej ssac ale tej normalnej tez nie.Do 3 nie chciała nic jesc ,pozniej przyssała sie do normalnego cyca,rano i niedawno tez jadła....Ale tej przepełnionej nie ruszy Walcze,robie ciepłe okłady i ręcznie coś tam sciagam zeby pierś ratowac...Tz kupi laktator to to opanuje ale czeka na przelew......Po 12 ma przyjechac połozna.Czekam na nią jak na wybawienie.
Widzę, że twoje dziecko też ma problemy z jedzeniem jak moja. Ją też miałam problem z lewą piersią, mała nie chciała jej tknąć. Na szczęście ściągnęłam laktatorem mleko parę razy i mała już ją ssa. Choć ewidentnie woli prawa.

Mela bo różowe pampersy są dla dziewczynki, niebieskie dla chłopca, a beżowe, jak się nie zna płci Hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:51   #308
madi82
Zakorzenienie

Idę robć koktajl!!!! Mama mi zapakowała jagody i truskawki będzie pyszny!!! KTo chce ?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 10:51   #309
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Rockyyy a próbowałaś karmić w różnych pozycjach? Przy dużej, nabrzmiałej piersi najlepiej karmić spod pachy. Może nie chce chwycić piersi, bo jej niewygodnie?
Współczuję Ci, mam nadzieję, że położna da Ci jakieś dobre wskazówki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:52   #310
surka
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Małgosia dałaś mi nadzieję i mam nadzieję, że jak żółtaczką zacznie spadać to też apetyt wzrośnie. A powiedz mi dopajałaś Glutka glukozą ? Bo mi pediatra kazała godz po karmienie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:52   #311
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Rockyy: kciuki za karmienie i wizytę położnej, Oby coś doradziła.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-08, 10:56   #312
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

chyba go namówię na ten masaż... skurcze mnie od wczoraj męczą od 19tej ale jedyna regularność do jakiej doszły to co 10 min przez dwie godziny.. a potem się trochę rozmyły.. dzisiaj od rana widzę że to samo mi zaczynają fundować. A pewnie pójdę na to ktg i g** z tego będzie...
Trzymam kciuki, żeby jednak na ktg wyszły piękne skurcze

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

ja już dzwoniłam do mojego Pana doktora i powiedział zebym przyjechała o 12:30 do szpitala, zarejestrowała się, to on mnie szybciej wezmie na ktg i się zbadamy, zobaczymy co z tym spojeniem.. jezeli cos to umówi mnie do ortopedy no i jak rzeczywiscie wyjdzie ze jest zagrozenie rozejscia spojenia to cięcie będziemy robić Takze proszę o mozliwie wszystkie kciuki zeby udało mi się tego uniknąć!
Trzymam żeby cc nie było konieczne.

Cytat:
Hej żabki

oby położna coś zaradziła.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 10:58   #313
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
może myslał, ze są różowe pampki i niebieskie
Poprzednio przecież on kupował bardzo często pieluchy. Znał firmy tylko mu rozmiar przypominałam. A teraz nie wiem, odmóżdżenie?

Rockyy odciągaj! Okłady z ubitego liścia kapusty, a masaże na przemian zimną i ciepłą wodą (o ile dobrze pamietam). Ale odciągaj bo ci się zastój zrobi. A może małej ta pozycja nie pasuje i lepiej jej spod pachy będzie?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:01   #314
aremalgos
Rozeznanie

Dzień dobry

witam sie po weekendowej przerwie, od piatku mnie nie było, a tu nowy wątek już.
Weekend był wspaniały, byliśmy na Mazurach, wreszcie miałam czym oddychać, nie było mi duszno, spałam normalnie. No było poprostu cudownie, uwielbiam tam jeździć. Przed ciążą w wakacje to każdy weekend tam spędzaliśmy, teraz to rzadko, bo troche ciezko ponad 200 km jeździć.
A dziś noc w warszawie spędzona - duszno, gorąco, nogi spuchnięte, wstałam z bólem głowy. Chyba naduzyłam świeżego powietrza tam

Gratuluje nowych dzieciaczków, i nie moge sie doczekac swojego Fifcia, w dodatku wczoraj uswiadomiłam sobie że to był ostatni taki nasz wyjaz i kolejne będą juz w trójke
Stary 2013-07-08, 11:03   #315
enlevee
Zakorzenienie

jakis turbo debil pierdzi mi kosiarką pod oknem trzeci dzien pod rząd.. gdyby nożyczkami to obcinał to juz dawno by było zrobione, a co dopiero tą pieprzoną podgalarką

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-08, 11:03   #316
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

ja już dzwoniłam do mojego Pana doktora i powiedział zebym przyjechała o 12:30 do szpitala, zarejestrowała się, to on mnie szybciej wezmie na ktg i się zbadamy, zobaczymy co z tym spojeniem.. jezeli cos to umówi mnie do ortopedy no i jak rzeczywiscie wyjdzie ze jest zagrozenie rozejscia spojenia to cięcie będziemy robić Takze proszę o mozliwie wszystkie kciuki zeby udało mi się tego uniknąć!
Moc kciuków Oby udało się uniknąć cc.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane za dobre słowa i przepraszam za sianie paniki. Durna jestem, ale musi być dobrze na tym naszym szczęśliwym wątku.
Chciałabym już być po wszystkim i móc się cieszyć, a nie niepokoić.
To normalne, że się stresujesz. Ja mam stracha mimo, że u mnie nie ma nawet przesłanek do tego, że mogłoby "coś się wydarzyć. " Sama jednak dobrze zaznaczyłaś, że to szczęśliwy wątek i MUSI być po prostu dobrze. Mamy magiczne kciuki, które już zaciskam

A mam pytanie dot. czopa.. Odchodził mi jakiś czas temu. O ile rzeczywiście to był on. Dziś znowu odeszły dwa długie gluty. Nie jest to jednak ta cholerna galaretka. Są gęste, jak kurze białko, ciągnące, ale lekko zabarwione na żółto. Ostatnim razem byłam pewna, że jest to on, ale lekko rozwodniony po prostu, dlatego mniej zbity i tyle, ale teraz to ja już sama nie wiem. A jeśli jakaś infekcja się do mnie przyplątała, zacznę rodzić, a tu jakaś menda. Tylko, że kiedy odchodziło to coś za pierwszym razem, byłam zaraz (chyba dwa dni) po wizycie i badaniach. Leukocyty były w porządku, bakterie jakieś, ale nieliczne...Poza tym nic mnie nie szczypie, nie swędzi...
Im bliżej terminu lub po nim tym więcej głupich myśli człowieka nachodzi.
A wiecie dlaczego czop bywa czasem rozwodniony? Miałyśmy taki termin na SR, ale jakoś nikt nie dopytał dlaczego czasem się tak dzieje i czy to normalne. Chyba uznałyśmy wszystkie, że czasem jest rozwodniony już.
Idę dalej prać i sprzątać, bo jak za dużo myślę i kombinuję, to wariuję w leciutkim stopniu.

Kocurek nadal milczy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:04   #317
paulinka777
Raczkowanie

Witam dziewczynki!
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzonka

Ale powiem Wam szczerze, że to były chyba moje najgorsze urodziny jakie miałam, a najlepsze jest to, że sama sobie je tak załatwiłam.
Miałam chyba jakiś "napad negatywnych hormonów"- cały dzień ryczałam i przewalałam się w łóżku i miałam ochotę pozabijać wszystkich wysyłających mi życzenia urodzinowe + pytanie "kiedy rodzisz?" itp.
Biedny TŻ nie wiedział o co chodzi, ale jak w końcu przez łzy i płacz powiedziałam w 2 zdaniach, że ja sama do końca nie wiem dlaczego płacze i że po prostu mam już wszystkiego dosyć to był taki kochaniutki.
Mówię Wam... tego się nie da opisać... to był koszmarny dzień

Dziś jest już lepiej

Nadrobiłam wszystko, ale przepraszam, nic nie pocytowałam, bo większość czytałam jeszcze wczoraj i nie miałam siły nic komentować. Mam nadzieję, że wybaczycie

Ciekawe co u Kocurka...
Stary 2013-07-08, 11:04   #318
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Hej

Widzę, że Koocur nie się nie odezwała
Katarzynkajg napisała, że ma 2-3 cm rozwarcia i przez to nie mogą założyć jej balonika, bo wypadnie
Zatem będą prawdopodobnie czekać do środy na wywoływanie oksytocyną

U mnie nocka na raty - wstawałam oczywiście co godzinę siku, ale po 4 już koniec spania, bo TŻ wstawał do pracy Zawsze tak mam jak on ma na rano...
No więc wstałam, Młody oczywiście się obudził i wymachiwał wszystkim, co ma .... , w brzuchu burczało, więc zjadłam śniadanko i włączyłam sobie moją zasypiajkę - Gotowe na wszystko Obejrzałam może 1 odcinek i obudziłam się po 9

Samantha - staraj się nie wychodzić przy takich temp. z domu Ja też się boję wysokich temperatur-jestem przez to uziemiona w domu, ale trudno-już niedługo
Na gadanie Twojej teściowej to szkoda mi literek Twój TŻ uważa, że wszystko jest ok?
Ale jemu też porządne baty się należą za lotność umysłu i olanie sytuacji

Fiazo

Shestiger macie pomalowane "tylko"na biało? Jak dla mnie idealnie

Niunia za KTG i wygonienie ew. grzybka

Margosia - nie dziwię się, że możesz się gapić na synka pół nocy Też mam taki plan

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:07
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:05   #319
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

magolinka: dziękuję

mela: hahah wszystko możliwe, że mu się zapomniało

aremagalos: super, że weekend się udał

ciekawe jak misiaczaka na urlopie)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-08, 11:09   #320
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A mam pytanie dot. czopa.. Odchodził mi jakiś czas temu. O ile rzeczywiście to był on. Dziś znowu odeszły dwa długie gluty. Nie jest to jednak ta cholerna galaretka. Są gęste, jak kurze białko, ciągnące, ale lekko zabarwione na żółto. Ostatnim razem byłam pewna, że jest to on, ale lekko rozwodniony po prostu, dlatego mniej zbity i tyle, ale teraz to ja już sama nie wiem. A jeśli jakaś infekcja się do mnie przyplątała, zacznę rodzić, a tu jakaś menda. Tylko, że kiedy odchodziło to coś za pierwszym razem, byłam zaraz (chyba dwa dni) po wizycie i badaniach. Leukocyty były w porządku, bakterie jakieś, ale nieliczne...Poza tym nic mnie nie szczypie, nie swędzi...
Im bliżej terminu lub po nim tym więcej głupich myśli człowieka nachodzi.
A wiecie dlaczego czop bywa czasem rozwodniony? Miałyśmy taki termin na SR, ale jakoś nikt nie dopytał dlaczego czasem się tak dzieje i czy to normalne. Chyba uznałyśmy wszystkie, że czasem jest rozwodniony już.
Idę dalej prać i sprzątać, bo jak za dużo myślę i kombinuję, to wariuję w leciutkim stopniu.

Kocurek nadal milczy.
Anulka ja ostatnio jak znalazłam trochę czopa i to przyklejonego do majtek to był podbarwiony odrobinę krwią, tak jak pisałam.. potem na IP w sobote czyli tego samego dnia lekarka poczułam wyjela cos glutowatego i powiedziała "no, czop się ciągnie".. a potem w domu zobaczyłam jeszcze trochę takiej właśnie mazi jakby żółtawej. nie miało to konsystencji zbitej galaretki, ale to na pewno byla koncowka tego wlasnie czopa (nie byłabym taka mądra z tym czopem gdyby mi lekarka nie powiedziała ze to on ) więc jak najbardziej to może byc to czop może odchodzić podobno partiami przez dłuższy czas nawet

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!

Ale powiem Wam szczerze, że to były chyba moje najgorsze urodziny jakie miałam, a najlepsze jest to, że sama sobie je tak załatwiłam.
Miałam chyba jakiś "napad negatywnych hormonów"- cały dzień ryczałam i przewalałam się w łóżku i miałam ochotę pozabijać wszystkich wysyłających mi życzenia urodzinowe + pytanie "kiedy rodzisz?" itp.
Biedny TŻ nie wiedział o co chodzi, ale jak w końcu przez łzy i płacz powiedziałam w 2 zdaniach, że ja sama do końca nie wiem dlaczego płacze i że po prostu mam już wszystkiego dosyć to był taki kochaniutki.

Dziś jest już lepiej

Nadrobiłam wszystko, ale przepraszam, nic nie pocytowałam, bo większość czytałam jeszcze wczoraj i nie miałam siły nic komentować. Mam nadzieję, że wybaczycie

Ciekawe co u Kocurka...
To te hormony wredne! Człowiek się nastawia już na fajny dzien, do tego ma nadzieję, że dziecko w koncu postanowi wylezc z brzucha, a tu nic i nic.. Nie martw sie, niedługo malenstwo bedzie z Wami, a malutka nie chciała Ci po prostu na przyszłość zabierać wielkiego dnia
Dobrze, że Mąż Cię wspiera, głowa do góry, jeszcze tylko moment!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-08, 11:09   #321
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

aremagalos: super, że weekend się udał
o tak, moim i męża marzeniem jest żeby tam zamieszkać na zawsze, cisza, spokój, z dala od miasta, w ogóle my kochamy Mazury, tylko gdzie byśmy pracowali

Edytowane przez aremalgos
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:10
aremalgos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:09   #322
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Rockyy mam zapisane w swoim notatniku takie porady:

Na nawał (od doradcy laktacyjnego):
Przed karmieniem robimy okład ciepły (lub prysznic), potem karmienie (lub odciąganie). I na koniec okład zimny (kapusta, mokra pieluszka) na ok.20 min.
Można też pić napar z szałwii 3x dziennie przez 3 dni.
Nie masować i nie ugniatać piersi.

Zapalenie piersi (twarde piersi+ gorączka)- ratuj się i odciągaj do poczucia ulgi. bez wyrzutów sumienia, ze dla Julci zabraknie. Do tego raz dziennie szałwia. Spróbuj tez okładów ze zmrożonych liści kapusty (trzeba je pougniatać przed nałożeniem żeby puściły sok). stosuj przed karmieniem gorący prysznic, po karmieniu zimny albo okłady z lodu. pod prysznicem masuj, oklepuj, wręcz uderzaj cycem o cyc...
Rady od lekarza:
- w trakcie zapalenia NIE masować piersi, bo można uszkodzić kanaliki
- okłady ciepłe przed, zimne po, kapusta po
- jak najczęściej przystawiać dziecko
- paracetamol na gorączkę do 4 tabletek na dobę

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:11
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:10   #323
lachryma
Zakorzenienie

helloł,

EVE- powodzenia dzisiaj!
rockyy- pozycja spod pachy, przed karmieniem ciepły okład- po karmieniu zimny, delikatny masaż piersi i odciągaj pokarm do poczucia ulgi.
en- oby cc nie była konieczna
teso- daj sobie spokój z tą trawą, nie zając- nie ucieknie

ja od rana szykowanko w łazience do wieczornej wizyty, jakie to czasochłonne
poza tym wreszcie z mężem zdecydowaliśmy się na małą pomoc domową, o której myśleliśmy od roku. mam nadzieję, że pani się sprawdzi i będzie po kłopocie
Stary 2013-07-08, 11:11   #324
enlevee
Zakorzenienie

a gdzie Dotka??? RODZI?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-08, 11:11   #325
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!

.
moje hormony też szaleją, cały czwartek przepłakałam, że juz mam dość bycia w ciąży, więc doskonale cie rozumiem
Stary 2013-07-08, 11:13   #326
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej żabki

Biedulko Nie wiem co ci doradzić, masuj, odciągaj... Może ta położna poradzi coś sensownego

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Widzę, że Koocur nie się nie odezwała
Katarzynkajg napisała, że ma 2-3 cm rozwarcia i przez to nie mogą założyć jej balonika, bo wypadnie
Też się biedna musi męczyć A to jak już ma te 3cm to nie mogliby jej dać od razu oksytocyny?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:14   #327
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
aż do środy? nie mogą wcześniej? biedna będzie się męczyć jak rozwarcie samo nie ruszy do tego czasu.

Anulka
- z czopem nie pomogę, ja nadal zakorkowana chodzę
Stary 2013-07-08, 11:14   #328
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

aremagalos: no tak z pracą to tam straszna lipa, największe bezrobocie chyba w całej Polsce... ale miejsca są fajne...

Anulka: u mnie coś podobnego od 2-3 dni, dzisiaj dopytam gina, bo jakoś mi to infekcją jednak pachnie (nie dosłownie).. chociaż nic nie swędzi, nie pachnie brzydko itd..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-08, 11:15   #329
sammi24
Zadomowienie

cz1

Cytat:
Po południu jadę na KTG do szpitala. Dziś znowu miałam na wkładce jakiegoś glutka. Coś znacznie gęstszego niż śluz, ale mam wątpliwości czy to na pewno czop. Powiem o tym, poproszę żeby mnie dokładniej sprawdzić i okaże się co i jak. Jeśli miałabym tylko zostać tam by leżeć dwa dni, to nie chcę zostawać, ale jeśli zdecydują, że od razu się mną zajmą, nie będą czekać, tylko od razu wywoływać, to chętnie zostanę. Wolałabym wiadomo żeby zaczęło się samo, dlatego zdecydowałam zaufać decyzji personelu. Jeśli stwierdzą, że możemy poczekać kilka dni, to poczekamy, a jeśli nie, to nie.
Trzymam kciuki za KTG I generalnie wizytę i decyzję czy zostawiają Cię na miejscu żeby coś ruszyć

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Spłodzę Wam opis porodu ale to jak się trochę ogarnę i dupsko pozwoli siedzieć dłużej przed komputerem
Powiem tylko tyle- jednak 2,5 tygodnia przed terminem w naszym przypadku dużo by pewnie dały- i następnym razem nie narzekałabym, że źle się czuję i chciałabym żeby Młody wyszedł wcześniej
Każdy dzień na wagę złota no ale czasem lepiej poród wywołać dla dobra i maluszka i mamy
Generalnie z Adasiem ok- chociaż mamy nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej
P.S. Kto wymyślił połóg powinien zostać skazany na dożywotnie prace w kamieniołomach
Najważniejsze ,że z Adasiem ok jak piszesz, i że z każdym dniem lepiej wracaj do sił Cynamonku

Cytat:
Sms od Kocurka:

Skurczybyki są co 4-5 minut. Rozwarcie na 0,5 cm. Leże pod ktg. Z Marcelkiem na USG wszystko ok. Dam znać jak się mocniej rozkręci. 3majcie kciuki niech się rozwarcie robi.

Więc trzymamy mocno dziewczyny
Ciekawe czy na świecie jest już małe kociątko czuję, że tak

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Siostrzenica Mężula (prawie 18 lat) właśnie mi przesłała zdjęcie na którym są 3 wielkie reklamówy i fotelik, z dopiskiem '33 reklamówki ciuchów, pościele, kocyki, grzechotki i fotelik' dostawa jutro wreszcie jakieś dzieciowe rzeczy się pojawią w tym domu (czapeczka, smoczek, butelka, 2 śliniaki, buciki i strój na 9 miesięczne dziecko dotychczas stanowiło całą naszą wyprawkę) matka wariatka na ostatnią chwilę wszystko zawsze...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
idę ja do gina niech mi mówi co z cholestazą, potem diabetolog
do miłego

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Kocurku- mocno trzymam kciuki od wczoraj
Cynamonku- Witaj znowu z niecierpliwością wyczekuje opisu cw Klubie

Dziewczyny, które mają problemy z kp- nie poddawajcie się. Ja mam duże brodawki, ale plaskie. Tez mialam problemy z karmieniem, ale zaczelam wciskac malej jak najwieksza część brodawki i jedziemy w jednej źle lapala i mam sutek do miesa pogryziony :banghead:
.
Można takie wieści czytać i czytać grunt to się nie poddawać i jak też napisała Margosia mieć pozytywne nastawienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry....
dzisiaj na 13.30 idę na ktg... ale będę musiała zagadać gina bo chyba znowu zapalenie/grzybek mi się jakiś przyplątał a rodzić mogę w każdej chwili nie chcę rodzić z jakimś grzybkiem ...

pimafucin mi nie pomógł brałam w tamtym tyg. może nostatyna już sama nie wiem....
za KTG

Cytat:

Jak myślicie mądre głowy. Skoro Kcurek sam się nie odezwał pisać do niej co i jak? Nie chciałabym jej za bardzo niepokoić. Może cieszy się Marcelkiem i nie ma głowy do pisania.
Ja bym poczekała

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie o poranku

Ja dzis mam spotkanie z, uwaga, ... ginekologiem!!
Przy czym nie wiadomo czy mnie zbada, byc moze bedziemy tylko rozmawiac o szyjce i bolu w niej Ciekawa jestem co ze spotkania wyniknie. Na wizyte czekalam chyba 1,5 m-ce.

A tak poza tym u nas kolejny dzien pieknego lata, trzeba korzystac poki jest.

Zycze wszystkim milego dnia!!
za wizytę z ginem

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja chyba za dużo widziałam w swojej karierze, poza tym przez miednicę cały czas wisi nade mną to cc i przy moim obciazonym zakrzepicą wywiadzie i przy lekach p/zakrzepowych boję się o swoje zdrowie/ życie...
Ostatnio jak jeszcze nie myślałam o porodzie sn, to leżałam z mężem i chciało mi się płakać, że co będzie jak mi się coś stanie? :-(
Przepraszam, że tak smęcę, ale z rodziny tylko ja zdaję sobie sprawę z ryzyka. A jak tylko coś wspomnę to jest ja "nawet tak nie mów". .
Kejt nie znam się, nie będę się mądrować ale chyba lekarze wiedzą co robią wolisz cc? bo jeśli tak, może upieraj się przy takim rozwiązaniu?

Kurde znowu mi cytowania pouciekały

Tak z pamięci:

Madi - nie, mój T-shirt kosztował 19,99 ale Tż się obkupił za prawie 5 stówek ale u nas zaopatrzenie i promocje są świetne, żebym w ciąży nie była to szał by był

Surka
to masz już kruszynkę przy sobie

Czarowniczko a u Was co słychać???

Nie pamiętam co komu jeszcze miałam odpisać ...
cdn
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:19   #330
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Kejt nie znam się, nie będę się mądrować ale chyba lekarze wiedzą co robią wolisz cc? bo jeśli tak, może upieraj się przy takim rozwiązaniu?
Teraz to wolę sn, tylko jak najszybciej, żeby mi się Fi zmieścił.
No nic, zobaczymy, za tydzień mam ktg w szpitalu, poproszę położną, z którą się umawiam, żeby mnie zbadała, może coś tam naruszy przypadkiem i poród mi ruszy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości