|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
http://demotywatory.pl/4165749/Powie...skakuj-z-torby
Coś dla mnie i innych "nieświeżych"
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Charlize ja na Twoim miejscu powiedziałabym, że mi słabo, źle się czuję i w d.pie ze wszystkimi. A teściowej dała do zrozumienia, że jej wizyty nie są tak mile widziane - przeciez macie teraz trochę przygotowań, czas oczekiwania.
Ja ostatnio podczas weekendu na wsi, gdy teściowa o 19.00 (kiedy to ja już słaniałam się na nogach) rzuciła propozycję, żeby zrobić grilla, powiedziałam wprost, że nie mam siły i wracamy z Tż do moich rodziców na noc. I pojechaliśmy. A grill się odbył i bez nas i jakoś wszyscy przeżyli. U was to się dzieje na miejscu ale ja nie miałabym skrupułów zostawić towarzystwo i iść sobie do pokoju odpoczywać w ciszy i spokoju. Mam wrażenie, że jesteś za dobra w tym temacie, powiedz w końcu NIE. Dziewczyny ja uciekam, wyjdę po jakies zakupy żeby siostrę ugościć, a przy okazji najeść się pyszności będzie mnie pewnie bardzo mało teraz, bo do czwartku grafik zapełniony ale będę wpadać tak często jak się da |
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jej, rzeczywiscie teso ma goraczke, ale wtopa ![]() teso zbijaj goraczke i dzwon do gina, bo w ciazy to niebezpieczne Cytat:
ostatnio zamowilam az na 380zł dokupilam to czego mi brakowalo dla malego i dla mnie, dla tz rzeczy, dla mamy, tesciowej i tescia i sie nazbieraloMam np zapas witamin na 3 miesiace po porodzie, bo te co biore, czyli femibion natal 2 sa w tej aptece obecnie za 42 zł z chaczykiem Jesli ktoras potrzebuje to zamawiac bo sie bardzo oplaca |
||
|
|
|
#396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ktoś Ci karze tak usługiwać? Co by się stało jakbyśmy właśnie tak jak dziewczyny napisały powiedzieć ze źle się czujesz i nie możesz podać niech się ugości wszak jest rodziną nie gościem, tak? Jak jej to nie odpowiad to niech spada... Albo w trakcie wizyty gdy zbliża się wieczór wstajesz informujesz ze cię brzuch boli i idziesz spać... Niech sobie siedzi z synkiem... A no właśnie a gdzie był tz? Dwie lewe rączki ma? Nosz kurna ale bym przećwiczyła Waszych facetów!!! Chodziliby jak zegarki !!!! Sorki ale sama jesteś sobie winna, zacznij być asertywna, bo jak nie teraz to kiedy???? Kochana weź to sobie Przemysl i zacznij działać !!! Leże raz mi gorąco raz zimno... Gorączka po apapie trochę spada... Brzuch boli.. Nie wiem co się dzieje, więc obserwuje.. Do lekarza telefonu nie mam, bo chodzę do luxmedu nie prywatnie, a zreszta teraz jest na urlopie... Polozna powiedziała żeby obserwować i czekamy czy się coś rozwinie... |
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lecę ogarnąć domek i siebie |
||
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
surka, madi82 oo, to jeszcze lepiej, o tej opcji nie wiedziałam
![]() ![]() charlize w takim przypadku zgadzam się ze słowami meli Musisz trochę powalczyc o swoje, bo mąż z teściową ewidentnie weszli ci na głowę! Nie daj się, bo przy małej będziesz sie podwojnie zaharowywać!![]() Że nie wspomnę o tym, że skoro twój męzul jest taki gościnny, to niech sam koło swoich gosci lata... bo cos kiedys wspominalas, ze u nich w domu zawsze było pełno ludzi. ok, ale u ciebie nie i nie musisz się zmuszac jak zaprasza, to niech sam gości![]() Cytat:
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to w tej aptece gemmini sa czasami tak duze roznice w cenie, ze nawet z wysylka 10 czy 12zł oplaca sie kupowac tam, albo robic tak jak ja robie.
teso a ile masz tej goraczki? Moze jestem panikara, ale w marcu moja kolezanka miala szybki transport na sygnale do kliniki i tam mega szybko cc wlasnie przez temerature. Tylko ze ona najpierw miala nie cale 38, pojechala na IP, tam jej dali leki, zbili a w nocy miala juz 40 stopni. W sumie jak sie później okazalo w ostatniej chwili uratowali dzieciatko. Kolezanka miala bezobjawowe zapalenie pluc , znaczy sie tylko z goraczka jako objawem. Potem miala zastrzyki przez 14 dni. Ona rodzila 3 tyg wczesniej [rzez to i jest ok z mala, a ty jestes juz w duzo dalej.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-08 o 12:37 |
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
oj to nasz biedny Kocurek nameczy od wczoraj ze skurczami
![]() zeby szybko poszło
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41687396] Leże raz mi gorąco raz zimno... Gorączka po apapie trochę spada... Brzuch boli.. Nie wiem co się dzieje, więc obserwuje.. Do lekarza telefonu nie mam, bo chodzę do luxmedu nie prywatnie, a zreszta teraz jest na urlopie... Polozna powiedziała żeby obserwować i czekamy czy się coś rozwinie...[/QUOTE] Ja bym na IP na twoim miejscu pojechała. Tak radziła położna na SR bo wysoka gorączka szczególnie w końcówce ciąży jest bardzo niebezpieczna!
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie, trzeba przestać byc dobrym
|
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
Wiem dziewczyny, że macie racje. Głupia jestem i tyle, że daję się tak wykorzystywać. Jak mówię TŻ, że męczy mnie jego mama, to się obrusza i jest zły, zaraz się wkurza i mówi, że nikt do niego nie może przyjechać.
Nie mam się komu wyżalić, nawet mojej mamie, ona tylko mówi "Chciałaś być żona, to teraz cierp" i tyle. Ale wiem, że kiedyś tego nie wytrzymam i jak przyjedzie to się ubiorę i wyjdę z domu, ale gdzie pójdę to już nie wiem.
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wczoraj obsługiwałam rodziców jak przyjechali w gościnę-pomimo, że mi ciężko to nie potrafię jakoś wyręczać się innymi. ALE po obiadku oznajmiłam, że idę się położyć i tyle mnie widzieli, pomimo, że przyjechali na parę godzin. Nikt tego mi nie miał za złe-mama poszła ze mną i ja leżałam a ona podziwiała harce Młodego w brzuchu
![]() Z kolei ostatnio pojechaliśmy do teściów z wizytą i ledwo przekroczyłam próg, zrobiło mi się źle i poszłam się położyć i prawie całą wizytę przespałam. Głupio mi trochę było, ale nikt też nie miał mi tego za złe Wniosek:trzeba samemu o siebie zadbać (zwłaszcza teraz!), bo jak Ty nie będziesz szanowała siebie to inni nie będą Cię szanowali tym bardziej Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-08 o 12:44 |
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Zamówiłam sobie w patek około 15 na all stanik do karmienia- taki z tańszych na próbę. Lepszy kupie sobie po porodzie jak bede znała rozmiar, no i nie było przesyłki kurierskiej więc wybrałam list polecony priorytet. Własnie byl u mnie listonosz z moim stanikiem, normalnie w szoku jestem, bo myślałam że tydzień będę czekała
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Wiem, że to sie latwo mówi, ale musisz wychowac sobie męża, bo z dzieckiem to będzie tylko trudniej, jeszcze innym nadskakiwać |
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ja i moje samopoczucie, nasz spokój i szczęście, albo jego mama, kłótnie i krzywa sytuacja.
|
|
#407 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dzwonilam przed chwila na izbę i muszę mieć skierowanie od lekarza żeby mnie zbadali z powodu gorączki i zrobili ktg... Ku..wa to jakaś paranoja!!! I znów będę czekała 4 godziny???!! Nie, narazie idę pod prysznic, obserwuje i mierze temperaturę.. Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-07-08 o 12:49 |
||
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41687719]Mam 38 zbijam i schodzi... Brzuch właśnie przestał boleć...
Dzwonilam przed chwila na izbę i muszę mieć skierowanie od lekarza żeby mnie zbadali z powodu gorączki i zrobili ktg... Ku..wa to jakaś paranoja!!! I znów będę czekała 4 godziny???!![/QUOTE] a może jedz na IP i powiedz że słabiej czujesz ruchy i w dodatku masz gorączkę, napewno szybko sie Toba zajmą. |
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjedzie teściowa...posiedz chwilę, potem powiedz, ze brzuch Cię boli idź poleż, nawet jeśli miałabyś ściemniać i dobrze się czuć... Ty jestes za dobra i tesciowa przyjezdza bo ma jej kto usługiwać...a tak zobaczy, że cos jest nie halo.... ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz się postawić, bo po narodzinach Anulki będzie ci jeszcze ciężej. |
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
no powiem Ci, że jak na 19,90 zł to bardzo fajny. Może porównania nie mam, bo to mój pierwszy taki zakup, ale jest jak najbardziej ok.
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia moje witaminy na gemmini 20 zł tańsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOW! ja po 40 dychy za nie płaciłam a u nich ok 24.....
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41687719]Mam 38 zbijam i schodzi... Brzuch właśnie przestał boleć...
Dzwonilam przed chwila na izbę i muszę mieć skierowanie od lekarza żeby mnie zbadali z powodu gorączki i zrobili ktg... Ku..wa to jakaś paranoja!!! I znów będę czekała 4 godziny???!! Nie, narazie idę pod prysznic, obserwuje i mierze temperaturę..[/QUOTE] Trzyma kciuki Jeśli po tabletach i prysznicu nie spadnie, to chyba lepiej wtargnąć na IP i bez żadnego skierowania.
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
wklejam linka: http://allegro.pl/rosnacy-ciazowy-i-...356474971.html
w alles nosze rozmiar obecnie 70G, a ten zakupiłam 75E i jest ciut za duży, ale jak ruszy laktacja to bedzie ok |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mój mąż też po ślubie okazał się maminsynkiem z dwiema lewymi rękami. Musiał się nauczyć, że robiąc sobie herbatę może zrobić też dla mnie (wystarczy zapytać czy mam ochotę), że albo przyjdzie na obiad na daną godzinę, albo sam będzie musiał sobie odgrzać i nałożyć, brudy musi wrzucić do kosza na pranie bo nikt mu nie wypierze itd. W domu mamusia wszystko za niego, jego brata i ojca robiła i na każdym obiedzie niedzielnym były nerwy i pretensje, że 30 lat wszystkim usługiwała! U mnie tak nie ma. Owszem nie mamy typowego podziału obowiązków jeżeli chodzi o sprzątanie w domu bo on ma dużo roboty w gospodarstwie, ale ważne, żeby po sobie ogarnął i nie dokładał mi roboty, właśnie np wrzucając brudne skarpetki do koszta na pranie, a nie na podłogę. Jak ktoś przyjeżdża to albo on, albo ja robię kawę, poczęstunek (jeżeli to nie jest proszony obiad). Grillem głównie on się zajmuje.
Ale to wszystko zawdzieczam tylko sobie. Nie jemu, nie teściowej, nie koleżance. Sobie bo się postawiłam. No troszeczkę mojej babci, która mi zawsze powtarza, że trzeba być trochę egoistką w życiu i zadbać o siebie ![]() Idę odgrzać obiad.
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Samantha, w takie upaly lepiej wychodzic tylko nad ranem, bo latwo o omdlenie. Mam nadzieje, ze dzis czujesz sie lepiej
Fiazo, za wizytyShe, mnie jajniki bolaly raczej na poczatku ciazy, teraz jezeli czuje, to nacisk Edzia na nie, a tak aby byl jakis konkretny bol, to raczej nie Niunia, za ktgKarolajn, udanych lowow ![]() Margosia, masz racje z tym, ze polowa sukcesu to wiara w ten sukces Kejt, Ty masz o tyle inaczej, ze doskonale zdajesz sobie sprawe ze wszystkiego co sie z toba dzieje, potrafisz odczytac wyniki, wiesz mniej wiecej czego sie spodziewac, wiec nie dziwie sie, ze masz obawy. Mimo to postaraj sie myslec o pozytywnym zakonczeniu sprawy i tylko o tym ![]() Dzoan, za 38tc Cytat:
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Kocurka o treści już wam mnie więcej znanej i ujawnionej przez szpiega- Domi własnie do mnie dotarł. ![]() "1 cm rozwarcia i czop odchodzi. Skurcze dalej są i brzuch boli. Idzie akcja, ale bardzo wolno. Marcelek leży główką w dół. Waga 3100. Ufff. Pokazał na USG buźkę i jest piękny. Chyba za szybko nie wyjdzie. " |
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za linka też musze jakiś zakupić... |
|
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz o co mi chodzi chciałam sobie kupic 2 tańsze, nawet miękkie, a po porodzie zamówię sobie jakies lepsze jak bedę znała rozmiar, bo z tych tanich nie ma takich niestandardowych rozmiarów miseczek jak np. w alles |
|
|
|
|
#420 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A za taką cenę to aż żal nie kupic ![]() Cytat:
Cytat:
I Twój TŻ tak samo potrafi ogarnąć jak i Ty, tylko musisz go do tego zmusić. Powiedz przy wszystkich, żeby coś zrobił- no chyba nie odmówi w takiej sytuacji?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

będzie mnie pewnie bardzo mało teraz, bo do czwartku grafik zapełniony ale będę wpadać tak często jak się da 

Na szczescie mnie zbadal, cisnienie i mocz w normie, dziecko ulozone prawidlowo (glowka w dol), rozmiar brzucha wlasciwy, szyjka dluga i zamknieta 

Musisz trochę powalczyc o swoje, bo mąż z teściową ewidentnie weszli ci na głowę! Nie daj się, bo przy małej będziesz sie podwojnie zaharowywać!

zeby szybko poszło