|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#2762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
![]() Cytat:
wieeeem ale elwirka była taka w takiej bajce :P Cytat:
![]() ja sie dowiedziałam że u mnie babka na urlopie no i dzwoniłm do warszawy do biura i ma do mnie babka oddwonić ale nie dzwoni..... ![]() Cytat:
ale za każde remonty nam odliczją.... i to prawda strasznie się przywiązałam do tego mieszkania ja ogólnie się przywiązuje do miejsc, chciałąbym żeby oni chcieli je sprzedać a my mogli je kupić .....
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki ...
Przylaczam sie do zyczen dla dzieciaczkow majacych dzis swoj jubileusz ![]() Marsi biedny Leos .. kurne blanka tez ma troche takie bialawe podniebienie ... ja myslalam, ze to plesniawka, ale lekara mi mowila ze nie ... a w sumie ciagle ma takie troszke ... wiem, ze jak cos smaruje sie aftinem .... teraz uwaga rada mojej T, ktora robila tak mojemu TZ ... Przetrzec wnetrze buzki i jezyk ... pieluszka zmoczona w siuskach mlodej NIe musze dodawac jaka mialam z niego beke jak sie dowiedzialam ... nie dosc ze mu w tylko termometrem grzebali to jeszcze te siki ![]() Fewciu brawo za wage i dzielna Blaneczke przy szczepieniu ![]() Kurde mloda ma takie 3 bable czerwone wypukle, 1 na buzce a 2 na raczkach ... komary ja musialy pochlac ... masakra z tym jest, bo jak probuje wietrzyc to te mendy wlatuja ... zawsze uzywalam takiego raidu do kontaktu, ale przy malej odpada .. Chaialam sie pochwalic, ze wczoraj przez 3 godziny pilnowalam allegro i licytowalam mlodej zabawki FP i takie firmowki . Prawie jak Pstryczek ![]() ![]() Wydalam 194 zl ale wygralam 10 aukcji, kazda na zabawki interaktywne w stanie bardzo dobrym ... Mam nadzieje ... cos mi sie wydaje, ze sie wkrece w te licytacje ![]() Na koniec pochwale sie, bo teraz juz wyszlo jak powinno... dalam mniej owocow i nie dawalam kruszonki, bo sie balam ze znow bedzie maslo plywalo ...
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wraca z pracy ok 17 więc większość czasu ja spędzam z Oskarem-wiem że tak musi być i już. Ale gdy przychodzą weekendy to trochę mi źle że mimo że mąż "w domu" jest to i jak ja przejmuje stery nad małym jak codzień. W domu teoretycznie bo przeważnie jest poza domem-robi coś koło domu,naprawia:no wiadomo robi wszystko czego nie może zrobić w tygodniu. Np w ten weekend dwa dni siedział i naprawiał samochód,ja z Oskarem w domu lub na spacerze(jedyna rozrywka). I jeśli nawet mąż jest już w tym domu w weekend to ja w tym czasie nie odpoczywam tylko tak jak on-robię to czego w tygodniu nie dałam rady. Czyli sprzątam,piore i ogólnie biegam jak naszprycowana ołowiem... Nie mam pretensji o to że nie zajmuje się dzieckiem tylko właściwie o to że on może coś zrobić a ja nie (czyt. Sprzątać) bo jedno z nas musi być z małym(przeważnie pada na mnie). Nie mam koleżanek więc ten problem sam się rozwiązuje bo i tak nigdzie nie wychodzę. Tak naprawdę jedyną moją "rozrywką" jest mój mąż i syn. Wokół nich obraca się mój świat... Ale czasem też potrzebowałabym po prostu usiąść i odpocząć.
|
|
#2765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w środę mamy ortopedę więc zobaczymy Cytat:
Będzie wszystko dobrze! Daj znać koniecznie jak wyniki ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Chciałam tylko napisać że skończył mi sie internet a nie mam za bardzo za co wykupić. No więc teraz długo mnie nie będzie. Nie wiem jak to wytrzymam :/ Buuuuuuźka
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cześć dziewczyny..dzięki za pomoc..po dwugodzinnych próbach mam Was już w fonie
i nawet jeszcze jakiś l Kosmetyki Wszechczasow sobie ściągnęłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze muszę dopowiedzieć
żeby nie było że jak mąż ma wolne to jeździ po znajomkach-bo ). I co do tego że przez dziecko jesteśmy bardziej ograniczone... Postrzegane jako mniej wartościowe... Nie! Tu świetnym przykładem jest Blogerka. Zajmuje się Borysem sama a ma czas żeby wyjść się z kimś spotkać,pójść na spacer... Z resztą sama pisała że dziecko ją nie ogranicza,że z nim też spędza cudownie czas i świetnie się przy tym bawi. Ja trochę jak ty Meduza,czuje się usidlona w domu (bo sama się na to skazuje w sumie) ale tak wcale być nie musi. Kwestia organizacji. Dlatego apeluje że trzeba brać przykład z Blogerki Blogerko-za to jak świetnie sobie radzisz ze wszystkim sama i mimo to potrafisz czerpać z życia najwięcej jak się da należą się duże brawa ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() U mnie jest identycznie-ja muszę zrobić i słuchać gadania bo kogo innego prosić i tłumaczyć nie będzie. Stary to samo-brudas jakich mało (matka nauczyła wszystko pod nos podstawić i za księcia zrobić) a wypomnieć potrafi -jakby sam dawał dobry przykład. Eeh dom wariatów Za jutrzejsze egzaminy dla Ciebie i Deli
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki i urocze bobasy
Dawno mnie tu u Was nie było jak ktoś pamięta to byłam na urlopie. Z dwóch tygodni urlop się przeciągnął do trzech Jestem z tego zadowolona bo udało mi się odpocząć Tutaj widzę pogaduchy na całego niestety nie ogarnę zaległości musicie mi wybaczyć. Wojciech dalej kontynuuje rehabilitację, widać poprawę dzisiaj sam przewrócił się z pleców na brzuszek Wojtek zadowolony chętnie je tylko mu brokuł nie pod pasował reszta warzyw jest super Zauważyłam że dziewczyny z Wrocka się spotykają w środę z Lady czy ja też mogę do was dołączyć??? Teraz mały śpi więc idę was nadrobić trochę aby choć w małym stopniu być na bieżąco
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie dziewczyny że nie będę Was nadrabiać...poprostu nie mam czasu na to...wetuje skupić się na Was na bieżąco..teraz w koncu jak Antoś usnie...kilka chwil będę mogła siedząc z Wami..no i wtedy jak go karmie...itd
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja się śmieję, a ciekawe czy sama wytrzymam
|
||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie dziś moje dziecię przywitało z rana...to dosłownie jest moment w którym otworzył oczka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka Zasnela w sypialni.Słyszę że się kręci,idę do Niej a Ona trzyma w ręku kołdrę i siedzi!!!Zobaczyła mnie i się przewróciła.Pewnie dźwignęła się za kołdrę. Taka wyrywna!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za obrót ![]() Cytat:
czekam na ispekcję sanitarną (czyt. teściową) |
||||
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() brava dla Blanki ![]() ![]() moja ani myśli o siadaniu.. dzwiga tylko głowę do góry jak leży czasami i na tym się konczy.... ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
jaki słodziak Neti, macie tak zimno w mieszkaniu, że mały tak ubrany? ja to juz nie pamietam kiedy Julka w pajacu była, cały czas body z krótkim męczymy ewentualnie na wyjście jakaś kiecka czy cus ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
jeśli będziesz miała ochotę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla Supermena! |
||||
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Cała to był jednorazowy wybryk
mogłaby się poprzewracać a nie siadać! ![]() Ale marudna po tym szczepieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś mi to ich cykanie przestało przeszkadzać, tak jak buczenie lodówki![]() a to nie własnie elmirka była (załącznik)? taka co zwierzątka męczyła? żeby nie było, ja nikogo nie męczę Cytat:
![]()
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Cala... Mały spi cały czas w body..ale wczoraj tak się rozkopal...ponieważ.słysz ałam że już nie spi ale ładnie się bawi to do niego nie wstałam...i po jakiś 30minutach wstałam w końcu żeby sprawdzić..a tu maly w drugim końcu łózka..na brzuchu i w dodatku cały zimny..więc wczoraj stwierdziłam że załoze mu pajaca..a co za ciepło? Nie był spocony ale nie wiem jak go ubierać jak on tak się rozkopuje...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2785 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie moge sie doczekac az moja zacznie siedziec Wtedy zycie staje sie latwiejsze ![]() Aga, ja klade na macie chociaz Lili przewrotami (a czasem odpychajac sie lekko nozkami) wedruje mi juz po dywanie i po panelach, wiec musze pomyslec nad czyms wiekszym
|
|
#2786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez o tym pomyślałam, że w takim chyba lepiej niz pajacu zabudowanym mocno.
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
No to za te komplementy...uśmiech dla wszystkich cioć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które kupowały puzzle piankowe na all - zalinkujecie mi?
Mała zaczeła uciekać z maty, za mała chyba.. Przepraszam, że tak mało się odnoszę, wpadam jak po ogień i wypadam
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
A w ładnie gdzie i po ile kupujecie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- nam mały często usypia w bujaczku (wieczorem szczegolnie) jak go przekladalam do łóżka i wpakowywalam w spiworek to mi się zawsze budził..bo mu te rączki musiałam tam wsadzić..najlepszy byłby taki co i na ramionach rozpinany..są takie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Dziewczyny co do tych puzli piankowych...na allegro w art.dzieciecych wpiszcie w wyszukiwarce "ludi" .... I wcale bitew chodzi tu o np łóżeczko w sowy .... Ale o właśnie fajne puzle piankowr...tyko że te są chyba drogie,co?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
niezłą ma czuprynę
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

inaczej się nie da skomentować; ten słoiczek jest masakryczny
ja uważam że dziecko jest nasze i życie się zmienia, nie tylko kobiety ale obojga. Nie cierpię właśnie takiego stereotypowego traktowania "baba z dzieckiem posiedzi a facet w tango". Niech będzie sprawiedliwie - raz on wychodzi, Ty jesteś z małą, raz Ty a on z nią zostaje. Albo wychodźcie razem a dzidźka pod opiekę t., albo wychodźcie we troje 

Mąż troszkę wstawał do Małej. Troche boli mnie głową ale generalnie jest ok.

Szklanko, właśnie lepiej już?
Pytałaś o O. Ano, 3 razy w życiu: niestety możliwy jest tylko przy działaniach palcem w konkretnym miejscu i jest to trochę pracochłonne 
klask i:
na szczęście moja mamuska go zawinęła o 7 i mogłam dospać; teraz co noc budzi się na karmienie między 2 a 3, a tak ładnie mi parę razy przespał całą nockę, że myślałam, że już tak zostanie

ślub 28.04.2012