|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
dziś mi nawet tam ciś nie zmierzyli , ale diabetolog zmierzyła i jak sama stwierdziła że te górne 130 to z emocji strasznie mnie wkurzył
|
||
|
|
|
#543 | |
|
Zadomowienie
|
elaine-blath-
dla Męża od rana robiłam rogaliki, ida mi w domu jak woda, zrobiłam podwójną porcję wyszło mi 5 blach ciekawe jak długo bedą. W każdym razie zmeczyłam sie jakbym conajmniej n abudowie pracowała pewnie dlatego ze przez to pieczenie w kuchni było strasznie gorącoP.S co do obiadu u mnie dzisiaj kapusniak z młodej kapusty ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
idę się drzemnąć, gdybym dzisiaj juz tu się nie pojawiła to proszę Was o ogromne kciuki jutro ,mam wizyte u gina będzie usg i potrzebuje kciuki ponieważ ![]() a) mam nadzieję ze upewnimy się co do płci b) że gin nie zobaczy nic niepokojącego c) że dostane pozwolenie na sn d) że uda mi się dojrzęć buźkę maluszka chyba odpowiednio uzasadniłam moją prośbę miłego popołudnia wszystkim Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-08 o 16:17 |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niunia,
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
myślicie że branie antybiotyku może powodować osłabienie organizmu? Od momentu jak go biorę nie mam na nic sily, masakra jakaś, jak zrobie obiad to muszę to odespać, taka wymeczona jestem. Nie ma sily iść do sklepu, czy zrobic cokolwiek
|
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, yevele no to czekamy dalej |
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
czuje że totalnie na nic siły nie mam
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawaj rogala! ![]() Cytat:
Ja po poronieniu dostałam takie globulki dopochwowe, po których nie ogarniałam co się dzieje
|
||
|
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja mam Duomox i jeszcze te globulki- które tez sa chyba antybiotykiem, gin mi je przepisał, bo stwierdził, że jak bede brała ten Duomox to napewno mi się grzybek zrobi |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam... napisałam głupio zanim weszłam do Klubu
![]() Ale w ramach przeprosin też wrzuciłam foteczkę ![]() Kiss kciuki będą zapewnione Tylko Piotruś zaciska kciuki w buzi
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gdyby moja kolezanka trafila na normalnego lekarza ... żyła by teraz |
||
|
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Przejadłam się, no przesadziłam. Te truskawki nie wytrzymały i wpadły mi same do buzi, to samo z czereśniami a teraz ciastka z cukrem. Czy mój organizm robi zapasy na zimę? Ledwo zipię z przejedzenia, a mój mąż wymyślił, że zrobi sobie grilla (bo obiadu dla niego nie starczyło) i robi mi ochotę!
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Gynalgin - odnalazłam w wypisie ze szpitala.
|
|
|
|
#558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja jednak potrzymam kciuki za jakieś skurcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mela ja już od długiego czasu nienażarta chodzę przed chwilą Tż się zapytał, gdzie są te wszystkie krówki, które kupiliśmy bo chciał zjeść do kawy no gdzie, głupio się pyta - Adaś zjadł
|
|||
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam
Anulka doskonale rozumiem Twój dzisiejszy nastrój, i "checi" pójscia na ktg. Ja dzisiaj zbierałam sie przez 2h do wyjscia (obijalam sie z pokoju do pokoju), majac buty na nogach poplakalam sie. Przeciez czuje sie swietnie,nic nie boli, nic nie strzyka, po co ja tam jade?? To czekanie to jest tragedia, ja nie potrafie tego sensownie sobie w głowie poukładać, mimo że przewaznie bardzotwardo stapam po ziemi i zakładam, żeco ma byc to bedzie. Boje sie, że do czwartku nic nie ruszy, wymecza mnie kroplowkami, skurcze beda znikac, a ja nie chce lezec w szpitalu, nigdy nie lezalam i nie jestem na to przygotowana... nie tak miało byc |
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
wlaczylam lapka wczesniej chcialam nadrobic i co? wizaz nie chcial sie wlacYc...wiec poszlam na drzemke..nic mi sie cos nie chce...
trzymam kciuki za rodzace i te co sie wybieraja na ktg i te co maja do szpotala... Neni tez kiedys bym robila zdjecia co 3dni a teraz mi sie nie chce... Margos w jakim ja bylam szoku jak Twoj maz odebral no ale wiesz mialas rodzic w listopadzie a tu sms ze masz synka po drugoej stronie brzuszka to szok musialam zadzwonic..zanim bys mi odp to bym z nerwow chyba paznokcie obgryzla )Ev gratulujeeeee:-*** A co u En?czy ktos wie na ktora miala sie wstawic do szpotala na te badania? |
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ostatnio to się zdziwił jak się okazało, że jeszcze wszystkich ciastek nie zjadłam. Ale byłam dumna z siebie |
|
|
|
|
#563 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() chyba własnie wybiła
|
||
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadz., ze u niej wsio ok. Cytat:
![]() trzymaj sie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ja zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu (na siedząco) na obiadek...i teraz juz mi sie nic nie chce!!!! |
|||
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
fiazo i Niunia20 trzymam
mocno
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cicho od 20 min
![]() Anulka daj znac jak juz bedziesz po KTG to ty idziesz w ten sam dzien do spzitala co ja na wywolanie, tylko ze mi chyba podlacza kroplowke w paitek, wiec nie wiem po co w czwartek mam juz byc??
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
kiss to ja też trzymam kciuki
Okazało się, że nie wyjeżdżam po siostrę, skubana powiedziała, że będzie 45 min później, a faktycznie zdążyła dojechać do Łodzi, wsiąść w jakiś autobus mpk i zadzwonić do mnie uradowana, że mam nie wyjeżdżać po nią bo ona zaraz będzie ale tak prawdę mówiąc to się cieszę, bo okazało się, że Tż dzisiaj wraca po 19.00, a ja bym się pchała w największe korki do samego centrum, teraz jakieś remonty do tego, ileś ulic pozamykanych sis zaraz bedzie więc ja póki co mówię papa, jemy obiad i ruszamy do Ikei, od nas to 10 minut autkiem
|
|
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam sie
czytam Was caly czas zeby wiedziec czy juz kocurek urodzil i katarzynka trzymam kciukaski mocno Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
co taka Cisza .
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-07-08 o 17:39 |
||
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Od sobotyjesteśmy w domku Miałyśmy wyjść w piątek ale przez to że Antosia nie przybierała na wadze wyszłyśmy dopiero w sobote. Mała jest ogromnym śpiochem i jak bylyśmy w szpitalu to potrafiła przespać 5,5h! Jak ją karmiłam to ssała 5 min i zasypiała a ja w żaden sposób nie byłam w stanie jej dobudzić. Zapadł decyzja że trzeba zacząć ją dokarmiać i ja musze ściągać pokarm co dwie godziny i karmić butalka. Wiecie jak się czułam, jak wyrodna matka która nie potrafi nakarmić wlasnego dziecka. A jak usłyszałam o dokarmianiu mm to myślałam że mi serce pęknie. No bo po co dokarmiać skoro ja pokarm mam i mała potrafi ładnie ssać? Dla mnie to było jak wyrok. Załamałam się totalnie. Odciągałam mleczko co 2,5 godz i za pierwszym razem było 30 ml a z każdym kolejnym odciąganiem było go coraz więcej. Położna jak zobaczyła taką ilość to była w szoku ale mała i tak dwa razy dostała mm. Przez noc mała przybrała 60 gram Po obchodzie okazało się że Antosia ma podwyższoną bilirubinę i znowu znak zapytania nad wyjciem do domu. Ale na szczęście udało sie i cieszymy się sobą w domku Mała jest cudowna, prawie w ogóle nie płacze, ładnie je i śpi Dziennie przybiera 45gram więc myśle że nie jest źleW ogóle to chyba będę odciągać pokarm (tu bardzo polecam ręczny laktator z Tommee Tippee, rewelacja! ) i karmić butelka (również polecam Tommee Tippee). Wtedy przynajmniej wiem ile mała zjadła no i nie cierpie tak z powodu bólu brodawek. Jak już tak polecam to super są też pieluszki z dady. Niczym się nie różnią od hagisów natomiast te z babydream są dość sztywne. Sprawdzą się dla dzieci które mają problem z bioderkami bo są szerokie. I fajnie zaopatrzyć się też w żel antybakteryjny najlepiej z pompką i tu polecam Carex z aloesem. Stoi sobie na przewijaku na łóżeczku i przed każdą zmianą pieluchy jest używany tak samo przed każdym braniem małej na ręce Troche mi tego wyszło;p wybaczcie;p I gratuluje nowych maluszków
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2013-07-08 o 17:45 |
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

Pojadę na to KTG, ale na nic się kompletnie nie nastawiam. Na nic zupełnie! Idę się ogarnąć w takim razie, bo porządnie to się nawet dziś nie ubrałam. 

Lekarzem się nie przejmuj, mój tez mówił, że bez sensu robiłam toxo IgG, ze wystarczyło samo Igm 

Dał Ci skierowanie w związku z choleostaza, której wg niego nie ma, bo bilirubine masz ok
PADŁAM ! Nie przejmuj się, dziecko jest najwazniejsze, niech sie burak jeden (lekarz) cmoknie
dla Męża
pewnie dlatego ze przez to pieczenie w kuchni było strasznie gorąco

W porze karmienie przystawiam ją zawsze do obu cyców, ale nie potrafi się bidulka moim pokarmem najeść. Żarłoczek mały. I niestety kończy się to dokarmieniem MM
klask i: