Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 16:08   #541
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie bijcie mnie mamusie. Pojadę na to KTG, ale na nic się kompletnie nie nastawiam. Na nic zupełnie! Idę się ogarnąć w takim razie, bo porządnie to się nawet dziś nie ubrałam.
i dobrze
Stary 2013-07-08, 16:09   #542
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Lekarzem się nie przejmuj, mój tez mówił, że bez sensu robiłam toxo IgG, ze wystarczyło samo Igm
Powodzenia w szpitalu i dawaj nam znać jak tam
bede dawała znać bo wykupiłam już pakiet internetowy

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dał Ci skierowanie w związku z choleostaza, której wg niego nie ma, bo bilirubine masz ok PADŁAM ! Nie przejmuj się, dziecko jest najwazniejsze, niech sie burak jeden (lekarz) cmoknie

A wg niego wysokie próby i swedzenie co oznaczaja?
napisał podejrzenie cholestazy, ale nie wiem o co mu chodziło, że to nie ma znaczenia, nawet pediatra powiedziała że ma i dziś pani diabetolog też no i rozmawiałam z nią że się diety wykluczają i mówiła, że lepiej sprawdzić wszystko na spokojnie bez nerwów
dziś mi nawet tam ciś nie zmierzyli , ale diabetolog zmierzyła i jak sama stwierdziła że te górne 130 to z emocji
strasznie mnie wkurzył

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:14   #543
kiss12550
Zadomowienie

elaine-blath- dla Męża zdolniacha

od rana robiłam rogaliki, ida mi w domu jak woda, zrobiłam podwójną porcję wyszło mi 5 blach ciekawe jak długo bedą. W każdym razie zmeczyłam sie jakbym conajmniej n abudowie pracowała pewnie dlatego ze przez to pieczenie w kuchni było strasznie gorąco

P.S co do obiadu u mnie dzisiaj kapusniak z młodej kapusty

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Info od Eveewe:

Aleks urodził się o 12:18, 3770 g, 55cm. Mamusia czuje się dobrze
gratulację Eveewe, spory ten Twój szkrab

idę się drzemnąć, gdybym dzisiaj juz tu się nie pojawiła to proszę Was o ogromne kciuki jutro ,mam wizyte u gina będzie usg i potrzebuje kciuki ponieważ

a) mam nadzieję ze upewnimy się co do płci
b) że gin nie zobaczy nic niepokojącego
c) że dostane pozwolenie na sn
d) że uda mi się dojrzęć buźkę maluszka

chyba odpowiednio uzasadniłam moją prośbę

miłego popołudnia wszystkim

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-07-08 o 16:17
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:17   #544
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Info od Eveewe:

super,

Niunia,
Stary 2013-07-08, 16:17   #545
aremalgos
Rozeznanie

myślicie że branie antybiotyku może powodować osłabienie organizmu? Od momentu jak go biorę nie mam na nic sily, masakra jakaś, jak zrobie obiad to muszę to odespać, taka wymeczona jestem. Nie ma sily iść do sklepu, czy zrobic cokolwiek
Stary 2013-07-08, 16:18   #546
sammi24
Zadomowienie

Iwona, yevele
no to czekamy dalej
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:19   #547
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
myślicie że branie antybiotyku może powodować osłabienie organizmu? Od momentu jak go biorę nie mam na nic sily, masakra jakaś, jak zrobie obiad to muszę to odespać, taka wymeczona jestem. Nie ma sily iść do sklepu, czy zrobic cokolwiek
antybiotyki bardzo osłabiają.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:21   #548
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
antybiotyki bardzo osłabiają.
czuje że totalnie na nic siły nie mam
Stary 2013-07-08, 16:23   #549
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

idę się drzemnąć, gdybym dzisiaj juz tu się nie pojawiła to proszę Was o ogromne kciuki jutro ,mam wizyte u gina będzie usg i potrzebuje kciuki ponieważ

Myślę, że mogę potrzymać te kciuki

Dawaj rogala!
Cytat:
Jak najbardziej tak
Ja po poronieniu dostałam takie globulki dopochwowe, po których nie ogarniałam co się dzieje
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:25   #550
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Jak najbardziej tak
Ja po poronieniu dostałam takie globulki dopochwowe, po których nie ogarniałam co się dzieje
pamietasz jak się nazywały te globulki?
Bo ja mam Duomox i jeszcze te globulki- które tez sa chyba antybiotykiem, gin mi je przepisał, bo stwierdził, że jak bede brała ten Duomox to napewno mi się grzybek zrobi
Stary 2013-07-08, 16:27   #551
jakierka
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2013-07-08, 16:30   #552
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No nie gadaj - urósł mi brzuch o 2 cm
I to widać
Przepraszam... napisałam głupio zanim weszłam do Klubu

Ale w ramach przeprosin też wrzuciłam foteczkę

Kiss kciuki będą zapewnione Tylko Piotruś zaciska kciuki w buzi

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:31   #553
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaa i mała rada na przyszłość, dla tych "pierwszorazowych"

http://woleto.pl/demoty_copy/4163289.jpg

z moich doświadczeń - jedno jest pewne, przy małej będę bardziej pilnowała sudocremu - źle się spiera

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
bede dawała znać bo wykupiłam już pakiet internetowy

napisał podejrzenie cholestazy, ale nie wiem o co mu chodziło, że to nie ma znaczenia, nawet pediatra powiedziała że ma i dziś pani diabetolog też no i rozmawiałam z nią że się diety wykluczają i mówiła, że lepiej sprawdzić wszystko na spokojnie bez nerwów
dziś mi nawet tam ciś nie zmierzyli , ale diabetolog zmierzyła i jak sama stwierdziła że te górne 130 to z emocji
strasznie mnie wkurzył
powodzenia, diabetolog i rodzinny maja racje, ocenia sie wszystkie parametry a nie sama bilirubine ... przeraza mnie Twój gin ... w ogole tacy lekarze mnie przerazaja

gdyby moja kolezanka trafila na normalnego lekarza ... żyła by teraz (pamietacie jak Wam pisałam o niej, minął miesiac od jej śmierci).
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:34   #554
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
A kompletnie mnie dobiła jak wypiła moje Karmi. Matko! To głupio zabrzmi, ale to piwo bezalkoholowe to była moja jedyna radość w tym okropnym wczorajszym dniu. Nalała sobie moje "piwko", podała mi pustą butelke "Masz, wyrzuć do kosza".
Niech dupę ruszy i sama wyrzuci. Jakbym o mojej teściowej czytała.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Ja z kolei już chyba straciłam nadzieję że w moich piersiach pojawi się wystarczająco dużo pokarmu dla małej W porze karmienie przystawiam ją zawsze do obu cyców, ale nie potrafi się bidulka moim pokarmem najeść. Żarłoczek mały. I niestety kończy się to dokarmieniem MM

Uciekam bo właśnie się obudziła i mamy porę karmienia.

Trzymam kciuki za Kocurka, Eveewe, Katarzynkę i za wszystkie potrzebujące
A po czym poznajesz, że się nie najada twoim? Bo jeżeli chce być często chociaż na chwilę przy cycu to może to po prostu pragnienie, gorąco przeciez jest. Albo potrzeba bliskości.

Cytat:
Info od Eveewe:

klask i:

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
hej
nie nadrabiam was bo dopiero wróciłam do domu, a wieści są takie że gin mi dał skierowanie do szpitala, olał mnie kompletnie tylko rzucił skierowanie na patologię w związku z cholestazą stwierdził, że nie było potrzeby robić prób wątrobowych tylko bilirubina wystarczyła, strasznie mnie wkurzył

teraz pakuję torbę i pojadę i zobaczymy co w szpitalu powiedzą, mam trochę cykora bo to będzie moja pierwsza wizyta w życiu
Dawaj znać co i jak. I mnie na SR była laska cholestazą więc można z nią chodzić.

Przejadłam się, no przesadziłam. Te truskawki nie wytrzymały i wpadły mi same do buzi, to samo z czereśniami a teraz ciastka z cukrem. Czy mój organizm robi zapasy na zimę? Ledwo zipię z przejedzenia, a mój mąż wymyślił, że zrobi sobie grilla (bo obiadu dla niego nie starczyło) i robi mi ochotę!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:35   #555
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
pamietasz jak się nazywały te globulki?
Bo ja mam Duomox i jeszcze te globulki- które tez sa chyba antybiotykiem, gin mi je przepisał, bo stwierdził, że jak bede brała ten Duomox to napewno mi się grzybek zrobi
Gynalgin - odnalazłam w wypisie ze szpitala.
Stary 2013-07-08, 16:40   #556
fiazo
Zakorzenienie

idę, odezwę się jak już coś będę wiedziała
pakiet internetowy w tel aktywny
pa

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:40   #557
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Gynalgin - odnalazłam w wypisie ze szpitala.
ja mam Nystatynę
Stary 2013-07-08, 16:42   #558
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Nie bijcie mnie mamusie. Pojadę na to KTG, ale na nic się kompletnie nie nastawiam. Na nic zupełnie! Idę się ogarnąć w takim razie, bo porządnie to się nawet dziś nie ubrałam.
Dobra decyzja
a ja jednak potrzymam kciuki za jakieś skurcze

Cytat:

Mówisz i masz

Cytat:
Jasne że osłabia

Mela ja już od długiego czasu nienażarta chodzę przed chwilą Tż się zapytał, gdzie są te wszystkie krówki, które kupiliśmy bo chciał zjeść do kawy no gdzie, głupio się pyta - Adaś zjadł
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:43   #559
iwona335
Zakorzenienie

nadrobiłam ale nie mam nic do powiedzenia

Anulka doskonale rozumiem Twój dzisiejszy nastrój, i "checi" pójscia na ktg. Ja dzisiaj zbierałam sie przez 2h do wyjscia (obijalam sie z pokoju do pokoju), majac buty na nogach poplakalam sie. Przeciez czuje sie swietnie,nic nie boli, nic nie strzyka, po co ja tam jade?? no ale pojechac musialam zeby sie upewnic czy w czwartek na pewno mam isc juz na oddzial.
To czekanie to jest tragedia, ja nie potrafie tego sensownie sobie w głowie poukładać, mimo że przewaznie bardzotwardo stapam po ziemi i zakładam, żeco ma byc to bedzie.
Boje sie, że do czwartku nic nie ruszy, wymecza mnie kroplowkami, skurcze beda znikac, a ja nie chce lezec w szpitalu, nigdy nie lezalam i nie jestem na to przygotowana... nie tak miało byc
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:45   #560
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam Nystatynę
A to Ci krzywdy nie zrobi-jest ochronna
Stary 2013-07-08, 16:49   #561
d0tkaaa
Zakorzenienie

wlaczylam lapka wczesniej chcialam nadrobic i co? wizaz nie chcial sie wlacYc...wiec poszlam na drzemke..nic mi sie cos nie chce...

trzymam kciuki za rodzace i te co sie wybieraja na ktg i te co maja do szpotala...

Neni tez kiedys bym robila zdjecia co 3dni a teraz mi sie nie chce...

Margos w jakim ja bylam szoku jak Twoj maz odebral no ale wiesz mialas rodzic w listopadzie a tu sms ze masz synka po drugoej stronie brzuszka to szok musialam zadzwonic..zanim bys mi odp to bym z nerwow chyba paznokcie obgryzla)

Ev gratulujeeeee:-***

A co u En?czy ktos wie na ktora miala sie wstawic do szpotala na te badania?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:50   #562
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
przed chwilą Tż się zapytał, gdzie są te wszystkie krówki, które kupiliśmy bo chciał zjeść do kawy no gdzie, głupio się pyta - Adaś zjadł

Mój ostatnio to się zdziwił jak się okazało, że jeszcze wszystkich ciastek nie zjadłam. Ale byłam dumna z siebie
Stary 2013-07-08, 16:52   #563
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

A co u En?czy ktos wie na ktora miala sie wstawic do szpotala na te badania?
na 12.30

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:

Mela ja już od długiego czasu nienażarta chodzę przed chwilą Tż się zapytał, gdzie są te wszystkie krówki, które kupiliśmy bo chciał zjeść do kawy no gdzie, głupio się pyta - Adaś zjadł
przypomnialas mi o krówkach schowanych na czarna godzinę.....
chyba własnie wybiła
Stary 2013-07-08, 17:02   #564
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
na 12.30

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

przypomnialas mi o krówkach schowanych na czarna godzinę.....
chyba własnie wybiła
może do babci albo mamy pojechała na obiadek!
Mam nadz., ze u niej wsio ok.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
nadrobiłam ale nie mam nic do powiedzenia

Anulka doskonale rozumiem Twój dzisiejszy nastrój, i "checi" pójscia na ktg. Ja dzisiaj zbierałam sie przez 2h do wyjscia (obijalam sie z pokoju do pokoju), majac buty na nogach poplakalam sie. Przeciez czuje sie swietnie,nic nie boli, nic nie strzyka, po co ja tam jade?? no ale pojechac musialam zeby sie upewnic czy w czwartek na pewno mam isc juz na oddzial.
To czekanie to jest tragedia, ja nie potrafie tego sensownie sobie w głowie poukładać, mimo że przewaznie bardzotwardo stapam po ziemi i zakładam, żeco ma byc to bedzie.
Boje sie, że do czwartku nic nie ruszy, wymecza mnie kroplowkami, skurcze beda znikac, a ja nie chce lezec w szpitalu, nigdy nie lezalam i nie jestem na to przygotowana... nie tak miało byc
dasz rade, wezmie Cie z zaskoczenia
trzymaj sie

Cytat:

ale mnie rozbawiłas, no ale co..dziecku sie nie odmawia

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ja zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu (na siedząco) na obiadek...i teraz juz mi sie nic nie chce!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:08   #565
czerwony_balonik
Zadomowienie

fiazo i Niunia20 trzymam mocno
Stary 2013-07-08, 17:25   #566
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ale cicho od 20 min
Anulka daj znac jak juz bedziesz po KTG to ty idziesz w ten sam dzien do spzitala co ja na wywolanie, tylko ze mi chyba podlacza kroplowke w paitek, wiec nie wiem po co w czwartek mam juz byc??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:34   #567
sammi24
Zadomowienie

kiss to ja też trzymam kciuki

Okazało się, że nie wyjeżdżam po siostrę, skubana powiedziała, że będzie 45 min później, a faktycznie zdążyła dojechać do Łodzi, wsiąść w jakiś autobus mpk i zadzwonić do mnie uradowana, że mam nie wyjeżdżać po nią bo ona zaraz będzie ale tak prawdę mówiąc to się cieszę, bo okazało się, że Tż dzisiaj wraca po 19.00, a ja bym się pchała w największe korki do samego centrum, teraz jakieś remonty do tego, ileś ulic pozamykanych sis zaraz bedzie więc ja póki co mówię papa, jemy obiad i ruszamy do Ikei, od nas to 10 minut autkiem
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:38   #568
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

witam sie
czytam Was caly czas zeby wiedziec czy juz kocurek urodzil i katarzynka trzymam kciukaski mocno
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dziewczynki byłam na ktg

wyszły mi skurcze w ciągu 25 min 5 skurczy
i teraz ciągle się powtarzają gin kazał jechać do szpitala jeśli w ciągu 1,5 godz się nie rozejdą według niego zaczyna się ale rozwarcia nie mam szyjki zostało mi 1 cm...
skurcze zaczęły się powtarzać co 4 min ....
zjem pizze i jadę na IP

grzybka nie wyleczę
trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie kobitki co kciukaskow potrzebuja oby szybko poszlo

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Info od Eveewe:

gratulacje

co taka Cisza .

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017

Edytowane przez b a r b a r a
Czas edycji: 2013-07-08 o 17:39
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:42   #569
strawberry162
Rozeznanie

Cześć dziewczynki Od sobotyjesteśmy w domku Miałyśmy wyjść w piątek ale przez to że Antosia nie przybierała na wadze wyszłyśmy dopiero w sobote. Mała jest ogromnym śpiochem i jak bylyśmy w szpitalu to potrafiła przespać 5,5h! Jak ją karmiłam to ssała 5 min i zasypiała a ja w żaden sposób nie byłam w stanie jej dobudzić. Zapadł decyzja że trzeba zacząć ją dokarmiać i ja musze ściągać pokarm co dwie godziny i karmić butalka. Wiecie jak się czułam, jak wyrodna matka która nie potrafi nakarmić wlasnego dziecka. A jak usłyszałam o dokarmianiu mm to myślałam że mi serce pęknie. No bo po co dokarmiać skoro ja pokarm mam i mała potrafi ładnie ssać? Dla mnie to było jak wyrok. Załamałam się totalnie. Odciągałam mleczko co 2,5 godz i za pierwszym razem było 30 ml a z każdym kolejnym odciąganiem było go coraz więcej. Położna jak zobaczyła taką ilość to była w szoku ale mała i tak dwa razy dostała mm. Przez noc mała przybrała 60 gram więc wiedziałam już że wyjdziemy Po obchodzie okazało się że Antosia ma podwyższoną bilirubinę i znowu znak zapytania nad wyjciem do domu. Ale na szczęście udało sie i cieszymy się sobą w domku Mała jest cudowna, prawie w ogóle nie płacze, ładnie je i śpi Dziennie przybiera 45gram więc myśle że nie jest źle a ja od soboty mam nawał mleczny i z mojego skromnego B zrobiło się coś po miiędzy E-F Czuje sie jak Pamela Anderson. A mleka mam tyle ze ciągle mnie zalewa. Z jednej piersi karmię a z drugiej leci ciurkiem tak, że przemaka wkładka, stanik usztywniany i cała bluzka jest mokra. Swoją drogą nie polecam wkładek z Jonsona. Przeciekają i przyklejają się do sutka który jest mega obolały od dziąsełek i na dodatek zostawiają kłaczki;/
W ogóle to chyba będę odciągać pokarm (tu bardzo polecam ręczny laktator z Tommee Tippee, rewelacja!) i karmić butelka (również polecam Tommee Tippee). Wtedy przynajmniej wiem ile mała zjadła no i nie cierpie tak z powodu bólu brodawek.
Jak już tak polecam to super są też pieluszki z dady. Niczym się nie różnią od hagisów natomiast te z babydream są dość sztywne. Sprawdzą się dla dzieci które mają problem z bioderkami bo są szerokie. I fajnie zaopatrzyć się też w żel antybakteryjny najlepiej z pompką i tu polecam Carex z aloesem. Stoi sobie na przewijaku na łóżeczku i przed każdą zmianą pieluchy jest używany tak samo przed każdym braniem małej na ręce
Troche mi tego wyszło;p wybaczcie;p
I gratuluje nowych maluszków

Antonisia

Edytowane przez strawberry162
Czas edycji: 2013-07-08 o 17:45
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:59   #570
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Od sobotyjesteśmy w domku Miałyśmy wyjść w piątek ale przez to że Antosia nie przybierała na wadze wyszłyśmy dopiero w sobote. Mała jest ogromnym śpiochem i jak bylyśmy w szpitalu to potrafiła przespać 5,5h! Jak ją karmiłam to ssała 5 min i zasypiała a ja w żaden sposób nie byłam w stanie jej dobudzić. Zapadł decyzja że trzeba zacząć ją dokarmiać i ja musze ściągać pokarm co dwie godziny i karmić butalka. Wiecie jak się czułam, jak wyrodna matka która nie potrafi nakarmić wlasnego dziecka. A jak usłyszałam o dokarmianiu mm to myślałam że mi serce pęknie. No bo po co dokarmiać skoro ja pokarm mam i mała potrafi ładnie ssać? Dla mnie to było jak wyrok. Załamałam się totalnie. Odciągałam mleczko co 2,5 godz i za pierwszym razem było 30 ml a z każdym kolejnym odciąganiem było go coraz więcej. Położna jak zobaczyła taką ilość to była w szoku ale mała i tak dwa razy dostała mm. Przez noc mała przybrała 60 gram więc wiedziałam już że wyjdziemy Po obchodzie okazało się że Antosia ma podwyższoną bilirubinę i znowu znak zapytania nad wyjciem do domu. Ale na szczęście udało sie i cieszymy się sobą w domku Mała jest cudowna, prawie w ogóle nie płacze, ładnie je i śpi Dziennie przybiera 45gram więc myśle że nie jest źle a ja od soboty mam nawał mleczny i z mojego skromnego B zrobiło się coś po miiędzy E-F Czuje sie jak Pamela Anderson. A mleka mam tyle ze ciągle mnie zalewa. Z jednej piersi karmię a z drugiej leci ciurkiem tak, że przemaka wkładka, stanik usztywniany i cała bluzka jest mokra. Swoją drogą nie polecam wkładek z Jonsona. Przeciekają i przyklejają się do sutka który jest mega obolały od dziąsełek i na dodatek zostawiają kłaczki;/
W ogóle to chyba będę odciągać pokarm (tu bardzo polecam ręczny laktator z Tommee Tippee, rewelacja!) i karmić butelka (również polecam Tommee Tippee). Wtedy przynajmniej wiem ile mała zjadła no i nie cierpie tak z powodu bólu brodawek.
Jak już tak polecam to super są też pieluszki z dady. Niczym się nie różnią od hagisów natomiast te z babydream są dość sztywne. Sprawdzą się dla dzieci które mają problem z bioderkami bo są szerokie. I fajnie zaopatrzyć się też w żel antybakteryjny najlepiej z pompką i tu polecam Carex z aloesem. Stoi sobie na przewijaku na łóżeczku i przed każdą zmianą pieluchy jest używany tak samo przed każdym braniem małej na ręce
Troche mi tego wyszło;p wybaczcie;p
I gratuluje nowych maluszków
gratulacje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości