|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
U nas po raz pierwszy kotka nasikała na kołdrę 3 tygodnie bo wzięciu jej z hodowli. Miała wtedy biegunkę. Zrobiliśmy badania, wyszły szczawiany wapnia, była dieta, leki itp. Wyleczona. Nie minął m-c i sytuacja się powtórzyła. Znów badanie - tym razem czysto. Sypialnia zamknięta. Po chwili znów nalane... Okazało się, że ma permanentną rujkę, więc zanim kastracja, musieliśmy ją wyciszyć zastrzykiem. Łudziliśmy się, że kastracja "wyleczy" ją z sikania. Niestety krótko po kastracji sytuacja znów się powtórzyła. Badania - czysto. Sypialnia baaardzo długo była zamknięta, niestety pozbyliśmy się niejednej kołdry i poduszki. Aż doszło do wymiany materaca. Od czasu zakupu nowego (mijają właśnie dwa lata) używamy podkładu zabezpieczającego. Zastosowaliśmy kurację Bacha i kotka jakby trochę się wyciszyła. Była poprawa, parę m-cy spokoju. Niestety po paru m-cach znów nalała. I wtedy skumaliśmy, że leci na łóżko zawsze, kiedy ma choćby lekką luźną ku.pę. Nie musi to być nie wiadomo jaka biegunka - zawsze, kiedy zdarzy jej się zrobić na łóżko, ma problemy w kuwecie - i tak jak piszesz, kuweta w danym momencie kojarzy jej się z bólem i pędzi na łóżko. Nie jest to fajne Kołdrę mamy non stop zwiniętą gdzieś w nogach (jak wychodzimy), bo gdyby normalnie była rozłożona, to chyba nawet rozwolnienie nie byłoby potrzebne Oczywiście ja już żyję w takim stresie (jeśli tak to można nazwać), że co Hera jest w sypialni, to ja co chwilę do niej zaglądam, czy jest już co prać czy jeszcze nie. Generalnie te wypadki zdarzają jej się co kilka m-cy - raz mamy spokój koło pół roku, ale za chwilę sytuacja powtarza się po m-cu.A żwirek na początku mieliśmy Benek, po paru m-cach mieszkania u nas zmieniliśmy jej na Cat's Besta, to wtedy też nam nalała, także uznaliśmy, że nie ryzykujemy (wtedy nie wiedzieliśmy, co jest przyczyną lania i zwaliliśmy na żwirek) i wróciliśmy do Benka. I męczymy się z nim do dziś ![]() W każdym razie zanim Nina się pojawi, chcemy jeszcze raz przeprowadzić kurację Bacha Cytat:
![]() Ale ja słyszałam, że skurcze wywołują liście malin (np. herbata z liści malin), a nie sam owoc ![]() Właśnie właśnie! Cytat:
![]() Ja poprzednio też jeszcze dobrze z przychodni nie wyszłam, a już miałam siniaka na pół ręki. I chyba z tydzień go miałam A teraz miałam dwa wkłucia, robiły dwie różne babki i śladu nie ma! Można? Można! Cytat:
Ale nie mam mleka A co do skóry - ja mam boki foteli, gałkę skrzyni biegów i kierownicę obszyte jasną skórą. I tak opuszkami jak ja to nikt kierownicy nie trzyma ![]() A pojemniczek jest? I pamiętaj! Od 19 nie jesz i nie pijesz!
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-08 o 18:22 |
||||
|
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
przepraszam za błąd![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się trochę z internetu , trochę z innych źródeł , że mogę rodzić tam gdzie w danym momencie dojadę .. Przeciez nie odeślą rodzącej bo to nie jej rejon ? No więc taki mam plan .
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
jaki pojemniczek
na mocz mam, drugie opakowanie glukozy jedzie do mnie ![]() niestety pamiętam, a jem dzisiaj jak najęta a mam jeszcze 35 min jedzenia ![]() ale jak to mam nie pić?! nawet wody mineralnej niegazowanej nie mogę? bo niby piję smakowe wody ale domyśliłam się że ich też nie mogę :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-08 o 18:29 |
|
|
|
#1445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też straaaasznie lewiwy dzień. Zdołałam tylko kurze powycierać i zrobić 2 prania. Kupiłam Mikusiowi kombinezonik, wrzucam fotkę.
Tak mi się dzisiaj czegoś zachciało...pojechałam do sklepu i przepadłam - kupiłam wielką paczkę SNACKÓW pomidorowo-serowych, normalnie smak dzieciństwa ![]() Piękna ta pościel z Tchibo! Chcę ją Tylko nie wiem czy w sklepie stacjonranym będzie... Szkoda, że nie ma niebieskich prześcieradeł, miałabym komplecik.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rośniesz, rośniesz Widać rożnicę w porównaniu z avkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze kojarzę?No najedz się koniecznie na zapas Co do picia to zalecają absolutnie nic nie pić, ale ja koło 23 wypiłam pół szklanki wody Rano jednak już nic. I myślę, że ten pusty żołądek też pomaga znieść glukozę
|
|
#1447 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już wyczytałam że można pić wodę tylko niegazowaną bo nie dam rady nic nie jeść w sumie przez 14 godz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-08 o 18:41 |
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Kochana wodą najesz się za dwoje!
|
|
#1450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo można depresji się nabawić :P
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
coś dziś spokój na forum jest, czyżby dwupaczki się opalały?aleeeeeeeeeeeeeeee mi się nic nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , aaaaaaaaaaaaaale udało mi się wymalować paznokcie u nóg, ledwo bo ledwo ale jednak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i to był chyba mój ostatni raz malowania paznokci w ciąży |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Bielska
![]() Aktualnie do jutra jesteśmy u teściowej, pogoda jest tu prze cudna. Słońce świeci cały dzień, ale jest taki chłodny wiaterek i jest po prostu bosko Byliśmy nad jeziorkiem to jak przywiało to aż za zimno się robiło ![]() Tylko cały dzień głowa mnie boli Kawa nie pomogła :/Oczywiście dziś odwiedziłam dwa lumpki i kupiłam spodenusie dżinsowe i czerwone geterki razem aż za 4zł Dziś ustaliliśmy z mężem, ze 20 lipca wybieramy się w podróż poślubną na 2tyg Wrócimy to pewnie z 2 nowe watki przeoczę ![]() A tak poza tym: - witam nowe mamusie - fajnie, że się nasze grono powiększa ![]() - gratuluje wszystkim ślicznych ubranek buciki Levisa mnie powaliły ![]() - gratuluje i zazdroszczę powiększających się brzuszków ![]() mój powolutku rośnie, ale jeszcze chyba robi wrażenie tak zwanego spożywczego ![]() W sobotę rano chyba! poczułam małą, ale kurczę do dzisiaj siedzi cicho i nie wiem czy to moje flaczki się przekręcały czy dzidzia ![]() I zastanawiamy się nad imieniem. Co myślicie o imieniu: Marcelina ????? Jedyne imię które podoba nam się obojgu. Mąż chce: Helena ???? :/
|
|
|
|
#1453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a helenę to jak można zdrabniać Hela? a i gdzie w tą podróż się wybieracie? zazdroszczę wam
|
|
|
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agnieszka śliczna ta zdobycz za 20zł Paulinaizabela tak jak pisała Trele zazdroszczę tego że dajesz radę z goleniem ![]() Miki żeby przeszło i żeby wesele było takie jakie być powinno ![]() Madzik gratuluję 6 miesiąca ![]() Espere młody dobry jest Cytat:
|
||
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktosiula świetny kombinezon Issia to korzystaj z wolnego A gdzie sie wybieracie na podróż poślubną?? Marcelina ładnie |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się podoba Maria: Marysia, Mania itd. ![]() Nam się podoba Marcelina ![]() Teściowa chce Annę A moi rodzice już się pogubili i zdecydowali żebyśmy sami wybrali ![]() A jedziemy na tydzień nad Gardę do Włoch, a potem do Francji nad morze już mi się chce i marzy
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() issia choć osobiście znam jedną Marcelinę i miło jej nie wspominam, to imię mi się podoba
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dziewoje... Załamałam się ![]() Stanęłam na wadzę. W tydz. 2kg. W sumie 9kg na plusie A jutro zaczynam dopiero 21tc. Rozpłaczę się zaraz |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jeszcze nic zimowego nie mam. Gdzie kupiłaś? Pościel kupiłam właśnie w stacjonarnym i prześcieradła niebieskie też były więc jak masz sklep u siebie to podjedź albo do nich zadzwoń czy mają |
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super już zazdraszczam ![]() Cytat:
ostatnio w 20tc miałam 5,5 kg na plusie...mam nadzieję, że więcej niż 1 kg nie przybyło w 2 tygodnie
|
||
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od początku ciąży 2kg na plusie, ale już widzę, że brzuszek będę mieć taki jakbym piłkę połknęła Pójdzie mi w przód, w biodra, w tyłek ani w nogi nic mi nie poszło
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Ja startowałam od 47kg przy 160cm wzrostu. Obecnie ważę 55,8kg. Załamana jestem. Bo do końca ciąży daleko... I wszystko poszło mi od szyi w dół. Nic nie widać na twarzy ani rękach - nadal mogę nadgarstki objąć palcem serdecznym i kciukiem. Urosły mi piersi, brzuch [to akurat zrozumiałe] i doopa i uda... Uda mam jak balerony. Wygląda to komicznie. Jak posklejana z różnych fotografii...
|
|
|
|
#1464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jestem zla i wkurzona!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi urosły tylko piersi i brzuch choć wydaje mi się że w biodra też mi ociupinke idzie
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W miedzyczasie gralam z malym godzine w pilke w ogrodku, potem ja turlalismy, taplalismy sie w basieniku, malowalismy kredami na podjezdzie i wycinanismy wycinanki. pewnie cos jeszcze zapomnialam aaby- moze pomysl jeszcze o sprayu feliwaya??Macie dwa koty czy jednego'? Kanalikow przyodbytowych nie ma zatkanych?Nerki ok? Co do wlosow- niestety-ale po porodzie tez beda wypadac.Ale spokojnie, wszystko z czasem sie ustabilizuje. Witaminy oprocz ciazowych niewiele dadza, bo to sprawa hormonow. Mnie jeszcze po porodzie wysypalo i dopadlo zapalenie mieszkow wlosowych. Po tym porodzie ide na usuwanie naczynek z nog, bo bo drugiej ciazy nogi wygladaja tragicznie. Niestety, uroki ciazy ![]() Moj maz niestety nie oglada z takim zapalem ciuszkow dzieciecych. Przy pierwszym tez tego nie robil. Szkoda ![]() Dziewczyny-sprobujcie grey albo extrem classic- http://kotyperskie.eu/?page_id=24 to sa za☠☠☠iste zwirki.Wyrzuca sie tylko to co zbrylone i wiele tygodni jest czysto.Nic nie smierdzi. Po drugie, sprobujcie z druga kuweta. Czesto koty jezeli maja kupala w kuwecie to brzydza sie wejsc do niej na siku i sikaja gdzie indziej.Po trzecie- u nas na problemy z sikaniem, po wykluczeniu chorob, pomogla kryta kuweta.Moj kocur nie lubil byc podgladany, choc wiem ze dziwnie to brzmi. Dobry zwirek, kryta kuweta, druga kuweta. Oczywiscie po wykluczeniu chorob. ryba- a robilas badania moczu?Koty na suchej karmie czesto maja krysztaly w moczu i stad posikiwanie. A co do prania-ja tez uwielbiam je robic. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-08 o 19:58 |
|
|
|
|
#1467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam używany, na tablicy znalazłam. Mam jedenk taki misiowy na 56 cm kombinezonik ecru i ten na 62/68 - myślę, że na pierwszą zimę nam styknie ![]() Zadzwonie tak będzie najlepiej. Jak na allegro oglądałam pościele to albo brzydkie, albo na jedno kopyto albo mega drogie. Ta jest śliczna, zakochałam się w niej A prześcieradla wzięłaś niebieskie czy białe?Cytat:
bo u Ciebie się jeszcze nie ujawnił dzieć co?
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-08 o 19:59 |
||
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
De a powiedz mi jeszcze może polecisz cos na całoroczne linienie ? bo moja wet twierdzi że to przez karmę i jak jej zmienie to sie odmieni ale zmieniłam karmę i już3 miesiąc i nic sie nie zmieniło ..
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rybko, co jest? Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-07-08 o 19:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Kołdrę mamy non stop zwiniętą gdzieś w nogach (jak wychodzimy), bo gdyby normalnie była rozłożona, to chyba nawet rozwolnienie nie byłoby potrzebne
ale położna mi mówiła, że można tylko maks. 1/2 szklanki raz na tydzień, bo maliny wywołują skurcze
Ale już w środę jedziemy do Teściów, a tam maliny i czereśnie 
Co tam u Ciebie i bliźniaków ?
w ręce parzyło i dosłownie paluszkami przekręcałam i zmieniałam biegi
Ale nie mam mleka

KCIUKI DLA ANI 

ostatnio w 20tc miałam 5,5 kg na plusie...mam nadzieję, że więcej niż 1 kg nie przybyło w 2 tygodnie