Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 18:20   #1441
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A co do posikiwania-to jeden z objawow chorob nerek lub zapalenia pecherza.Nie lekcewazcie tego. Trzeba oddac sik kota do badania (zlapany w pusta kuwete) albo pobiora jej prosto z pecherza. Kot nie sika na koldre oit tak bo jest zlosliwy. Omijanie kuwety to czesto skutek tego, ze kojarzy mu sie z bolem.Albo zwirek nie pasuje. Jaki macie?
http://kotyperskie.eu/?page_id=22
Wiem wiem Może źle napisałam, że złośliwie naleje do łóżeczka - nie do końca złośliwość miałam na myśli...
U nas po raz pierwszy kotka nasikała na kołdrę 3 tygodnie bo wzięciu jej z hodowli. Miała wtedy biegunkę. Zrobiliśmy badania, wyszły szczawiany wapnia, była dieta, leki itp. Wyleczona. Nie minął m-c i sytuacja się powtórzyła. Znów badanie - tym razem czysto. Sypialnia zamknięta.
Po chwili znów nalane... Okazało się, że ma permanentną rujkę, więc zanim kastracja, musieliśmy ją wyciszyć zastrzykiem. Łudziliśmy się, że kastracja "wyleczy" ją z sikania. Niestety krótko po kastracji sytuacja znów się powtórzyła. Badania - czysto. Sypialnia baaardzo długo była zamknięta, niestety pozbyliśmy się niejednej kołdry i poduszki. Aż doszło do wymiany materaca. Od czasu zakupu nowego (mijają właśnie dwa lata) używamy podkładu zabezpieczającego. Zastosowaliśmy kurację Bacha i kotka jakby trochę się wyciszyła. Była poprawa, parę m-cy spokoju. Niestety po paru m-cach znów nalała. I wtedy skumaliśmy, że leci na łóżko zawsze, kiedy ma choćby lekką luźną ku.pę. Nie musi to być nie wiadomo jaka biegunka - zawsze, kiedy zdarzy jej się zrobić na łóżko, ma problemy w kuwecie - i tak jak piszesz, kuweta w danym momencie kojarzy jej się z bólem i pędzi na łóżko. Nie jest to fajne Kołdrę mamy non stop zwiniętą gdzieś w nogach (jak wychodzimy), bo gdyby normalnie była rozłożona, to chyba nawet rozwolnienie nie byłoby potrzebne Oczywiście ja już żyję w takim stresie (jeśli tak to można nazwać), że co Hera jest w sypialni, to ja co chwilę do niej zaglądam, czy jest już co prać czy jeszcze nie. Generalnie te wypadki zdarzają jej się co kilka m-cy - raz mamy spokój koło pół roku, ale za chwilę sytuacja powtarza się po m-cu.
A żwirek na początku mieliśmy Benek, po paru m-cach mieszkania u nas zmieniliśmy jej na Cat's Besta, to wtedy też nam nalała, także uznaliśmy, że nie ryzykujemy (wtedy nie wiedzieliśmy, co jest przyczyną lania i zwaliliśmy na żwirek) i wróciliśmy do Benka. I męczymy się z nim do dziś
W każdym razie zanim Nina się pojawi, chcemy jeszcze raz przeprowadzić kurację Bacha

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Zjadłabym malin ale położna mi mówiła, że można tylko maks. 1/2 szklanki raz na tydzień, bo maliny wywołują skurcze Ale już w środę jedziemy do Teściów, a tam maliny i czereśnie i Teściowa, która będzie wokół mnie skakać Należy mi się
A ja żrę na potęgę, całymi pojemnikami
Ale ja słyszałam, że skurcze wywołują liście malin (np. herbata z liści malin), a nie sam owoc

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Basiaaaaaaa odezwij się Co tam u Ciebie i bliźniaków ?
Właśnie właśnie!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szpitala pobrali mi kolejne 4 strzykawki krwi ..
Z czego jak za każdym razem babka w prawej rece przebila mi zyłe na wylot i krwiak - takiego jeszcze nie miałam , cała ręka mnie boli ..
Po reszte musiala wkłuć się do drugiej ręki , także jestem obklejona po pachy i to w obu rękach ..
Auć!
Ja poprzednio też jeszcze dobrze z przychodni nie wyszłam, a już miałam siniaka na pół ręki. I chyba z tydzień go miałam
A teraz miałam dwa wkłucia, robiły dwie różne babki i śladu nie ma! Można? Można!

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie kawkę mrożoną i relaksuję się w salonie, mam tu przyjemny chłodek
A wcześniej samochód mnie oparzył Mamy jasne skóry i w tyłek jesze uszło ale kierownica i skrzynia biegów czarne to nie miałam jak prowadzić w ręce parzyło i dosłownie paluszkami przekręcałam i zmieniałam biegi
Ale bym sobie mrożoną kawkę wypiła Ale nie mam mleka
A co do skóry - ja mam boki foteli, gałkę skrzyni biegów i kierownicę obszyte jasną skórą. I tak opuszkami jak ja to nikt kierownicy nie trzyma Także nawet nie chcę sobie wyobrazić, co jest z czarną!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jutro pojde po glukozie i zobacze jak wygladaja na zywo
A pojemniczek jest?
I pamiętaj! Od 19 nie jesz i nie pijesz!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-07-08 o 18:22
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:22   #1442
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Lineczka te naklejki są od 15 lipca, przynajmniej na to gazetka z Lidla wskazuje . na ich stronie jest.
ojoj faktycznie przepraszam za błąd
Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do lineczki1989. Dobrze kojarzę że mieszkasz w Warszawie? W którym szpitalu zamierzasz rodzić jeśli można wiedzieć ?
nie mieszkam w Warszawie ale 60 km od Warszawy :P i będę rodziła w Mińsku Mazowieckiem nie wiem czy kojarzysz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:22   #1443
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Brawo 6 miesiąca

Bidulka
Dobrze, że remont ruszył - już niedługo będziesz na swoim

przez Ciebie tez mi sie zachciało

ale Cię pokłuła...u mnie w szpitalu spoko pielęgniarka była ostatnio i za pierwszym razem ładnie żyłę znalazła i poszło, ale w polskiej przychodni dopiero za 4 razem jakaś dziwna ta piguła tam, innym razem tez jej nie szło aż jej pokazałam skąd mi pobierała ta w szpitalu i dopiero poleciało

A masz możliwośc wyboru szpitala?? Bo ja nie...ale na szczęście znajome, które tam rodziły sobie chwalą to się jakoś nie stresuję
W piątek jade się zapisać na szkołę rodzenia

Nic się nie chce przez te upały

dobry jest

Majcia mnie bombarduje

Zrobiłam sobie kawkę mrożoną i relaksuję się w salonie, mam tu przyjemny chłodek
A wcześniej samochód mnie oparzył Mamy jasne skóry i w tyłek jesze uszło ale kierownica i skrzynia biegów czarne to nie miałam jak prowadzić w ręce parzyło i dosłownie paluszkami przekręcałam i zmieniałam biegi
Jeszcze w poprzedniej ciąży startowałam do innego szpitala , ale mnie odrzucili , bo nie mój rejon a oni mają za dużo ciężarnych . No więc jestem teraz w tym szpitalu do którego przypada mój rejon , ale po pierwsze mi się nie podoba , a po drugie źle kojarzy bo tam swoje przeszłam

Dowiedziałam się trochę z internetu , trochę z innych źródeł , że mogę rodzić tam gdzie w danym momencie dojadę .. Przeciez nie odeślą rodzącej bo to nie jej rejon ?
No więc taki mam plan .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:26   #1444
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
A pojemniczek jest?
I pamiętaj! Od 19 nie jesz i nie pijesz!
jaki pojemniczek na mocz mam, drugie opakowanie glukozy jedzie do mnie

niestety pamiętam, a jem dzisiaj jak najęta a mam jeszcze 35 min jedzenia więc próbuję się najeść

ale jak to mam nie pić?! nawet wody mineralnej niegazowanej nie mogę? bo niby piję smakowe wody ale domyśliłam się że ich też nie mogę :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-08 o 18:29
Stary 2013-07-08, 18:33   #1445
ktosiula
Wtajemniczenie

U mnie też straaaasznie lewiwy dzień. Zdołałam tylko kurze powycierać i zrobić 2 prania. Kupiłam Mikusiowi kombinezonik, wrzucam fotkę.

Tak mi się dzisiaj czegoś zachciało...pojechałam do sklepu i przepadłam - kupiłam wielką paczkę SNACKÓW pomidorowo-serowych, normalnie smak dzieciństwa

Piękna ta pościel z Tchibo! Chcę ją Tylko nie wiem czy w sklepie stacjonranym będzie... Szkoda, że nie ma niebieskich prześcieradeł, miałabym komplecik.

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Można jeszcze dołączyć? Podczytuje Was od dłuższego czasu i dowiedziałam się od Was mnóstwa przydatnych i ciekawych rzeczy.
Dzisiaj mija 15ty1d wg USG, wg OM 15ty4d i nie wiem który wynik jest prawidłowy. Termin jeden mam na 26.12 a drugi na 29.12, więc jestem praktycznie ostatnia z wątku ale lubie was podczytywać bo jesteście sporo do przodu i wiem co mnie czeka już niedługo i o co podpytywać na wizytach.
Witaj Zaglądaj regularnie i pisz co u Ciebie

Cytat:
To jako alternatywa:
"Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka!"
Podoba mi się!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaaa zapomniałam się Wam pochwalić
Zdjęcie z dziś
Rośniesz, rośniesz Widać rożnicę w porównaniu z avkiem

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Powodzenia
I mój brzusio :

rozbierana focia sprzed dwóch tygodni
w sukience z dzisiaj (czarny wyszczuplił mi Leosia )
Elegancki, bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam rano na wizycie. Rozmawiałam z ginekolog o tych bólach i już chciała wypisywać skierowanie do szpitala Niestety będę musiała się położyć, zrobić badania, bo to raczej odezwały się nerki. Mówiłam jej o weselu i na razie kazała kupić No-spę i brać w razie większych bóli. Opowiadała, że jakiś czas temu miała sytuację, że dziewczynę złapała kolka nerkowa w dzień ślubu i tylko w kościele dała radę wytrzymać, a na weselu już leżała w szpitalu

Tak poza tym to wszystko w porządku. Wyniki się poprawiły, hemoglobina poszła w górę, czyli burak w tabletkach działa Śmiała się, że chyba miałam dobry miesiąc bo 2 kg na plusie Oj tak w tym miesiącu na dużo sobie pozwalałam
Kurcze niedobrze, że to nerki... oby się polepszyło. A dała Ci jakieś leki albo skierowanie na badania albo cokolwiek? Zdrówka życzę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kombinezon.jpg (19,4 KB, 17 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:35   #1446
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
jaki pojemniczek na mocz mam, drugie opakowanie glukozy jedzie do mnie

niestety pamiętam, a jem dzisiaj jak najęta a mam jeszcze 35 min jedzenia więc próbuję się najeść

ale jak to mam nie pić?! nawet wody mineralnej niegazowanej nie mogę? bo niby piję smakowe wody ale domyśliłam się że ich też nie mogę :P
No na mocz, bo ostatnio chyba zapomniałaś, tak? Dobrze kojarzę?
No najedz się koniecznie na zapas
Co do picia to zalecają absolutnie nic nie pić, ale ja koło 23 wypiłam pół szklanki wody Rano jednak już nic. I myślę, że ten pusty żołądek też pomaga znieść glukozę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-08, 18:38   #1447
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem właśnie bo za każdym razem kto inny pobiera mi krew , ale za każdym razem z tą samą ręką jest ten sam problem .. Dziś przeszła sama siebie :mdel
U mnie podobnie więc nauczona doświadczeniem podaje tylko prawa rękę bo na lewej nie widać żył i zawsze kończy się siniakiem na pół ręki.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
miałyscie jużpróbe glukoza? bo ja nie wiem ale na sama mysl mi niedobrze.....podobno mozna cytryny dodac...
Można dodać sok z połowy cytryny ale nie taki gotowy chemiczny tylko z świeżego owocu.

Cytat:
ojoj faktycznie przepraszam za błąd

nie mieszkam w Warszawie ale 60 km od Warszawy :P i będę rodziła w Mińsku Mazowieckiem nie wiem czy kojarzysz
Kojarzę , szkoda bo myślałam że może w tym samym co ja

Cytat:
Jeszcze w poprzedniej ciąży startowałam do innego szpitala , ale mnie odrzucili , bo nie mój rejon a oni mają za dużo ciężarnych . No więc jestem teraz w tym szpitalu do którego przypada mój rejon , ale po pierwsze mi się nie podoba , a po drugie źle kojarzy bo tam swoje przeszłam

Dowiedziałam się trochę z internetu , trochę z innych źródeł , że mogę rodzić tam gdzie w danym momencie dojadę .. Przeciez nie odeślą rodzącej bo to nie jej rejon ?
No więc taki mam plan .
Jeżeli akurat tak się zdarzy że faktycznie będzie dużo rodzących to niestety mogą przewieźć cię karetką do innego szpitala ale to jak wszędzie.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:39   #1448
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No na mocz, bo ostatnio chyba zapomniałaś, tak? Dobrze kojarzę?
No najedz się koniecznie na zapas
Co do picia to zalecają absolutnie nic nie pić, ale ja koło 23 wypiłam pół szklanki wody Rano jednak już nic. I myślę, że ten pusty żołądek też pomaga znieść glukozę
aaa dzisiaj zapomniałam do niego nasikać ale zostawię go dzisiaj w łazience żeby pamiętać

już wyczytałam że można pić wodę tylko niegazowaną bo nie dam rady nic nie jeść w sumie przez 14 godz

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-08 o 18:41
Stary 2013-07-08, 18:47   #1449
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaa dzisiaj zapomniałam do niego nasikać ale zostawię go dzisiaj w łazience żeby pamiętać

już wyczytałam że można pić wodę tylko niegazowaną bo nie dam rady nic nie jeść w sumie przez 14 godz
Aaa faktycznie

No to Kochana wodą najesz się za dwoje!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-07-08, 18:48   #1450
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem właśnie bo za każdym razem kto inny pobiera mi krew , ale za każdym razem z tą samą ręką jest ten sam problem .. Dziś przeszła sama siebie :mdeleje:

haha dobre .. Pierwsze co nauczę moje dziecko , to może będę miała jakąs motywacje )
3Zanim nauczysz, dobrze zastanów się bo można depresji się nabawić :P
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:57   #1451
89Beatka
Wtajemniczenie

coś dziś spokój na forum jest, czyżby dwupaczki się opalały?

aleeeeeeeeeeeeeeee mi się nic nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , aaaaaaaaaaaaaale udało mi się wymalować paznokcie u nóg, ledwo bo ledwo ale jednak i to był chyba mój ostatni raz malowania paznokci w ciąży
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:01   #1452
issia88
Zakorzenienie

Witamy się z Bielska

Aktualnie do jutra jesteśmy u teściowej, pogoda jest tu prze cudna. Słońce świeci cały dzień, ale jest taki chłodny wiaterek i jest po prostu bosko Byliśmy nad jeziorkiem to jak przywiało to aż za zimno się robiło
Tylko cały dzień głowa mnie boli Kawa nie pomogła :/

Oczywiście dziś odwiedziłam dwa lumpki i kupiłam spodenusie dżinsowe i czerwone geterki razem aż za 4zł

Dziś ustaliliśmy z mężem, ze 20 lipca wybieramy się w podróż poślubną na 2tyg Wrócimy to pewnie z 2 nowe watki przeoczę

A tak poza tym:

- witam nowe mamusie - fajnie, że się nasze grono powiększa
- gratuluje wszystkim ślicznych ubranek
buciki Levisa mnie powaliły
- gratuluje i zazdroszczę powiększających się brzuszków
mój powolutku rośnie, ale jeszcze chyba robi wrażenie tak zwanego spożywczego

W sobotę rano chyba! poczułam małą, ale kurczę do dzisiaj siedzi cicho i nie wiem czy to moje flaczki się przekręcały czy dzidzia

I zastanawiamy się nad imieniem. Co myślicie o imieniu: Marcelina ????? Jedyne imię które podoba nam się obojgu. Mąż chce: Helena ???? :/
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:06   #1453
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witamy się z Bielska

Aktualnie do jutra jesteśmy u teściowej, pogoda jest tu prze cudna. Słońce świeci cały dzień, ale jest taki chłodny wiaterek i jest po prostu bosko Byliśmy nad jeziorkiem to jak przywiało to aż za zimno się robiło
Tylko cały dzień głowa mnie boli Kawa nie pomogła :/

Oczywiście dziś odwiedziłam dwa lumpki i kupiłam spodenusie dżinsowe i czerwone geterki razem aż za 4zł

Dziś ustaliliśmy z mężem, ze 20 lipca wybieramy się w podróż poślubną na 2tyg Wrócimy to pewnie z 2 nowe watki przeoczę

A tak poza tym:

- witam nowe mamusie - fajnie, że się nasze grono powiększa
- gratuluje wszystkim ślicznych ubranek
buciki Levisa mnie powaliły
- gratuluje i zazdroszczę powiększających się brzuszków
mój powolutku rośnie, ale jeszcze chyba robi wrażenie tak zwanego spożywczego

W sobotę rano chyba! poczułam małą, ale kurczę do dzisiaj siedzi cicho i nie wiem czy to moje flaczki się przekręcały czy dzidzia

I zastanawiamy się nad imieniem. Co myślicie o imieniu: Marcelina ????? Jedyne imię które podoba nam się obojgu. Mąż chce: Helena ???? :/
Mnie się Marcelina podoba a helenę to jak można zdrabniać Hela?

a i gdzie w tą podróż się wybieracie? zazdroszczę wam
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:10   #1454
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Powodzenia

Ah, cieszę się, że jakoś daje sobie z tym radę na ślepo, bo na ślepo, ale TŻ nie narzekał jeszcze

Śliczny brzuszek! Aż wrzucę swoje

A jednak

I mój brzusio :

rozbierana focia sprzed dwóch tygodni
w sukience z dzisiaj (czarny wyszczuplił mi Leosia )
Ale śliczna piłeczka

Agnieszka śliczna ta zdobycz za 20zł

Paulinaizabela tak jak pisała Trele zazdroszczę tego że dajesz radę z goleniem

Miki żeby przeszło i żeby wesele było takie jakie być powinno

Madzik gratuluję 6 miesiąca

Espere młody dobry jest

Cytat:
Mój TŻ poszedł grać w piłkę z kolegami z pracy. Spodziewam się, że będę czuć jego powrót zanim jeszcze do klatki wejdzie

Jest tak ładnie, byłam dokładnie 4 minuty na polu, to mnie tak bestie pociachały, ze uciekłam w podskokach
Normalnie te komary jakieś niewyżyte. Nie da się wyjść spokojnie Miałam taką ochotę na spacer, ale nie doszłam dobrze do końca chodnika wokół budynku jak już miałam całe nogi zgryzione.. Wrrrrr!!

Piszcie coś ciekawego, bo umrę z nudów
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:10   #1455
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
miałyscie jużpróbe glukoza? bo ja nie wiem ale na sama mysl mi niedobrze.....podobno mozna cytryny dodac...
Ja nie muszę

Ktosiula świetny kombinezon

Issia to korzystaj z wolnego
A gdzie sie wybieracie na podróż poślubną??
Marcelina ładnie
Stary 2013-07-08, 19:10   #1456
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Mnie się Marcelina podoba a helenę to jak można zdrabniać Hela?

a i gdzie w tą podróż się wybieracie? zazdroszczę wam
Mężowi podoba się Helena: Helenka no i Hela też się zdrabnia
Mnie się podoba Maria: Marysia, Mania itd.
Nam się podoba Marcelina
Teściowa chce Annę
A moi rodzice już się pogubili i zdecydowali żebyśmy sami wybrali

A jedziemy na tydzień nad Gardę do Włoch, a potem do Francji nad morze już mi się chce i marzy
Stary 2013-07-08, 19:11   #1457
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U mnie też straaaasznie lewiwy dzień. Zdołałam tylko kurze powycierać i zrobić 2 prania. Kupiłam Mikusiowi kombinezonik, wrzucam fotkę.

Tak mi się dzisiaj czegoś zachciało...pojechałam do sklepu i przepadłam - kupiłam wielką paczkę SNACKÓW pomidorowo-serowych, normalnie smak dzieciństwa

Piękna ta pościel z Tchibo! Chcę ją Tylko nie wiem czy w sklepie stacjonranym będzie... Szkoda, że nie ma niebieskich prześcieradeł, miałabym komplecik.

Witaj Zaglądaj regularnie i pisz co u Ciebie

Podoba mi się!

Rośniesz, rośniesz Widać rożnicę w porównaniu z avkiem

Elegancki, bardzo ładny

Kurcze niedobrze, że to nerki... oby się polepszyło. A dała Ci jakieś leki albo skierowanie na badania albo cokolwiek? Zdrówka życzę!
Super ten kombinezonik, też się na jakiś zimowy czaję

issia choć osobiście znam jedną Marcelinę i miło jej nie wspominam, to imię mi się podoba
Stary 2013-07-08, 19:14   #1458
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Helenka A Marcelina fuuuu... kojarzy mi się z Marcysią - taką margaryną...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Dziewoje... Załamałam się

Stanęłam na wadzę. W tydz. 2kg. W sumie 9kg na plusie A jutro zaczynam dopiero 21tc. Rozpłaczę się zaraz
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:19   #1459
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:

Kombinezon śliczny też taki chcę bo jeszcze nic zimowego nie mam. Gdzie kupiłaś?
Pościel kupiłam właśnie w stacjonarnym i prześcieradła niebieskie też były więc jak masz sklep u siebie to podjedź albo do nich zadzwoń czy mają
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:28   #1460
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mężowi podoba się Helena: Helenka no i Hela też się zdrabnia
Mnie się podoba Maria: Marysia, Mania itd.
Nam się podoba Marcelina
Teściowa chce Annę
A moi rodzice już się pogubili i zdecydowali żebyśmy sami wybrali

A jedziemy na tydzień nad Gardę do Włoch, a potem do Francji nad morze już mi się chce i marzy
Najważniejsze co Wam się podoba

Super już zazdraszczam

Cytat:

Stanęłam na wadzę. W tydz. 2kg. W sumie 9kg na plusie A jutro zaczynam dopiero 21tc. Rozpłaczę się zaraz
Ja sie będę jutro ważyć ostatnio w 20tc miałam 5,5 kg na plusie...mam nadzieję, że więcej niż 1 kg nie przybyło w 2 tygodnie
Stary 2013-07-08, 19:32   #1461
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Helenka A Marcelina fuuuu... kojarzy mi się z Marcysią - taką margaryną...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

z margaryną rozłożyłaś mnie na łopatki

Ja od początku ciąży 2kg na plusie, ale już widzę, że brzuszek będę mieć taki jakbym piłkę połknęła Pójdzie mi w przód, w biodra, w tyłek ani w nogi nic mi nie poszło
Stary 2013-07-08, 19:36   #1462
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj stanęłam na wadze i aż krzyknęłam z wrażenia.
Zaczynałam ciąże od 60kg, całkiem niedawno ważyłam 61.5kg a wczoraj już 63.5
Stary 2013-07-08, 19:43   #1463
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj stanęłam na wadze i aż krzyknęłam z wrażenia.
Zaczynałam ciąże od 60kg, całkiem niedawno ważyłam 61.5kg a wczoraj już 63.5
Ja startowałam od 47kg przy 160cm wzrostu. Obecnie ważę 55,8kg. Załamana jestem. Bo do końca ciąży daleko... I wszystko poszło mi od szyi w dół. Nic nie widać na twarzy ani rękach - nadal mogę nadgarstki objąć palcem serdecznym i kciukiem. Urosły mi piersi, brzuch [to akurat zrozumiałe] i doopa i uda... Uda mam jak balerony. Wygląda to komicznie. Jak posklejana z różnych fotografii...
Stary 2013-07-08, 19:50   #1464
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ryba, dlaczego nie wykastrujesz kota???Nie rozumiem.Im szybciej tym lepiej, bo jak nauczy sie znaczyc w czasie rui to moze mu tak pozostac.Kastracja niweluje ten problem.

A co do posikiwania-to jeden z objawow chorob nerek lub zapalenia pecherza.Nie lekcewazcie tego. Trzeba oddac sik kota do badania (zlapany w pusta kuwete) albo pobiora jej prosto z pecherza. Kot nie sika na koldre oit tak bo jest zlosliwy. Omijanie kuwety to czesto skutek tego, ze kojarzy mu sie z bolem.Albo zwirek nie pasuje. Jaki macie?
http://kotyperskie.eu/?page_id=22
No ale ona jest wysterylizowana, a dalej zdarzają jej się wpadki.. ale co najlepsze nigdy nie sikała np na same łóżko, fotel tylko na ciuchy albo reklamówkę które tam się znajdują. Zawsze się dziwie... jakieś 3 miesiace temu miała problem z nerkami ale już jest ok , weterynarz stwierdził ze nic jej nie jest.. a żwirek, powiem Ci że miałam nie jeden problem z tym. Początkowo miałam hiltona i inne silikonowe ale ona je wysypywała i sikała na to wysypane, myślałam ze to wina kuwety wiec kupiłam nową, alee jednak to nie to... teraz ma zwykły bentonitowy bo póki co najlepiej sie przy niej sprawdza.i też nie robi tego codziennie tylko od czasu do czasu
Cytat:
CO ja ma powiedzieć ? U mnie wygląda jakby tajfun przeleciał ..
Do tego pranie mi się wysypuje bo nie prałam od remontu ..
koniec

Wróciłam ze szpitala pobrali mi kolejne 4 strzykawki krwi ..
Z czego jak za każdym razem babka w prawej rece przebila mi zyłe na wylot i krwiak - takiego jeszcze nie miałam , cała ręka mnie boli ..
Po reszte musiala wkłuć się do drugiej ręki , także jestem obklejona po pachy i to w obu rękach ..
Przy okazji za każdym razem będąc w tym szpitalu przekonuję się że nie chcę tam rodzić .. Tak źle mi się kojarzy ..
O matko, co za ludzie..... ja raz trafiłam na taką babkę. współczuję!
Cytat:
Witam wszystkie mamusie
Dziękuję za zachwyty nad naszą wyprawką obiecuję że pokażę wam resztę jak dopłynie, już sama się nie moge doczekać.
Jutro mam Usg połówkowe i mam nadzieję że Leoś jest nadal Leosiem bo jak mi powiedzą że to znowu dziewuszka to prosto do psychiatryka pojadę
Zapomniałam wam polecić fajną promocję w sklepie Tchibo. Sama kupiłam stacjonarnie pościel do łóżeczka niebieską ocean i prześcieradełka z gumką 2 szt. W sklepie stacjonarnym za pościel dałam 42 zł a za prześcieradła 35 zł. Pościel w rzeczywistości ma bardziej stonowane kolory niż na zdjęciach ale jest ok z fajnej bawełny. Różowa była prześliczna
http://www.tchibo.pl/dwustronna-posc...400034278.html
http://www.tchibo.pl/przescieradla-d...400034277.html

Piszecie że macie problem ze snem i ja spokojnie do tych osób mogę dołączyć. Buszuję po nocy do 4 a śpię potem do 12-13 i wstaję jak rozbitek. Myślałam że jeszcze nie zdążyłam przestawić się z czasu Hamerykańskiego ale wyprowadziłyście mnie z błędu. Takie są uroki ciąży a w gdzieś wyczytałam że organizm wtedy trenuje nocne wstawanie do malucha

Szkoda że mieszkasz tak daleko bo z praniem nie miałabyś problemu co więcej miałabyś problem ze mną żeby mnie wypchać z łazienki . Mam kompletnego fioła na punkcie prania, uwielbiam to robić i nigdy nie mogę doskładać sobie tyle prania aby prać cały dzień i mieć z tego super przyjemność. Najbardziej lubię pranie jak jestem u mamy, wieszam na dworze na sznurkach i rozkoszuję się jak pięknie schnie. Zabroniłam też mamie wyrzucać starą Franię i pewnie jak będę za tydzień u niej to ją odpalę
Zapewniam że nie chciałabyś widzieć mojego brzucha po zastrzyku przeciwzakrzepowym. Sama zrobiłam sobie takiego siniaka na pół brzucha bo wkłułam się w żyłę. Tak to jest jak robi się iniekcje z 6 letnią asystentką -siostrzenicą
ja nienawidzę prać...

ale jestem zla i wkurzona!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Stary 2013-07-08, 19:51   #1465
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja startowałam od 47kg przy 160cm wzrostu. Obecnie ważę 55,8kg. Załamana jestem. Bo do końca ciąży daleko... I wszystko poszło mi od szyi w dół. Nic nie widać na twarzy ani rękach - nadal mogę nadgarstki objąć palcem serdecznym i kciukiem. Urosły mi piersi, brzuch [to akurat zrozumiałe] i doopa i uda... Uda mam jak balerony. Wygląda to komicznie. Jak posklejana z różnych fotografii...
47kg ważyłam tyle w podstawówce, zazdroszczę takiej wagi !
Mi urosły tylko piersi i brzuch choć wydaje mi się że w biodra też mi ociupinke idzie
Stary 2013-07-08, 19:51   #1466
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy Wy tez nie macie dzisiaj na nic totalnie sily? Posegregowalam ciuchy i zabawki do konca ale nie mam sily ich wyniesc na strych nie wspomne o odkurzaniu itd...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie byl brak sil w pierwszym semestrze-teraz mam energie.Zrobilam 3 prania,podlalam konewka caly ogrod, przycielam 4 krzaczyska, kilka metrow sciany bluszczu, umylam szafki w kuchni, wyprasowalam 14 koszul-meza i synka, zrobilam zakupy, zamiotlam wjazd, umylam auto, nawiozlam trawnik i go podlalam, umylam 11 okien, reszte jutro W miedzyczasie gralam z malym godzine w pilke w ogrodku, potem ja turlalismy, taplalismy sie w basieniku, malowalismy kredami na podjezdzie i wycinanismy wycinanki. pewnie cos jeszcze zapomnialam

aaby- moze pomysl jeszcze o sprayu feliwaya??Macie dwa koty czy jednego'? Kanalikow przyodbytowych nie ma zatkanych?Nerki ok?

Co do wlosow- niestety-ale po porodzie tez beda wypadac.Ale spokojnie, wszystko z czasem sie ustabilizuje. Witaminy oprocz ciazowych niewiele dadza, bo to sprawa hormonow. Mnie jeszcze po porodzie wysypalo i dopadlo zapalenie mieszkow wlosowych. Po tym porodzie ide na usuwanie naczynek z nog, bo bo drugiej ciazy nogi wygladaja tragicznie. Niestety, uroki ciazy

Moj maz niestety nie oglada z takim zapalem ciuszkow dzieciecych. Przy pierwszym tez tego nie robil. Szkoda

Dziewczyny-sprobujcie grey albo extrem classic- http://kotyperskie.eu/?page_id=24

to sa za☠☠☠iste zwirki.Wyrzuca sie tylko to co zbrylone i wiele tygodni jest czysto.Nic nie smierdzi. Po drugie, sprobujcie z druga kuweta. Czesto koty jezeli maja kupala w kuwecie to brzydza sie wejsc do niej na siku i sikaja gdzie indziej.Po trzecie- u nas na problemy z sikaniem, po wykluczeniu chorob, pomogla kryta kuweta.Moj kocur nie lubil byc podgladany, choc wiem ze dziwnie to brzmi.
Dobry zwirek, kryta kuweta, druga kuweta. Oczywiscie po wykluczeniu chorob.

ryba- a robilas badania moczu?Koty na suchej karmie czesto maja krysztaly w moczu i stad posikiwanie.

A co do prania-ja tez uwielbiam je robic.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-08 o 19:58
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:53   #1467
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kombinezon śliczny też taki chcę bo jeszcze nic zimowego nie mam. Gdzie kupiłaś?
Pościel kupiłam właśnie w stacjonarnym i prześcieradła niebieskie też były więc jak masz sklep u siebie to podjedź albo do nich zadzwoń czy mają

Kupiłam używany, na tablicy znalazłam. Mam jedenk taki misiowy na 56 cm kombinezonik ecru i ten na 62/68 - myślę, że na pierwszą zimę nam styknie
Zadzwonie tak będzie najlepiej. Jak na allegro oglądałam pościele to albo brzydkie, albo na jedno kopyto albo mega drogie. Ta jest śliczna, zakochałam się w niej A prześcieradla wzięłaś niebieskie czy białe?

Cytat:
Uroki ciąży, pewnie będziesz miała córeczkę bo u Ciebie się jeszcze nie ujawnił dzieć co?

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-07-08 o 19:59
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:53   #1468
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

ale jestem zla i wkurzona!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Co się stało ?
Stary 2013-07-08, 19:55   #1469
ryba91
Zakorzenienie

De a powiedz mi jeszcze może polecisz cos na całoroczne linienie ? bo moja wet twierdzi że to przez karmę i jak jej zmienie to sie odmieni ale zmieniłam karmę i już3 miesiąc i nic sie nie zmieniło ..
Stary 2013-07-08, 19:57   #1470
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam używany, na tablicy znalazłam. Mam jedenk taki misiowy na 56 cm kombinezonik ecru i ten na 62/68 - myślę, że na pierwszą zimę nam styknie
Zadzwonie tak będzie najlepiej. Jak na allegro oglądałam pościele to albo brzydkie, albo na jedno kopyto albo mega drogie. Ta jest śliczna, zakochałam się w niej

Uroki ciąży, pewnie będziesz miała córeczkę bo u Ciebie się jeszcze nie ujawnił dzieć co?
Ujawniona płeć już dawno- 100% syn

Rybko, co jest?

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-07-08 o 19:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości