|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() hee mlodemu nic nie jest a plyn silan bialy Cytat:
a wlasnie jak tam twoj tz z praca? nic nie piszesz to chyba ma alno przspczylam u mojego na taxi marywy okres bo wakacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
ja skończę lovelę i będę prała w naszym proszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- ja piore w Jelpie ze środkiem zmiękczającym ![]() a co do ubierania najlepsze są babcie za kazdym razem jak tylko ubrałam malemu spodenki to teściowa albo mama że mu zimno, że mu aż nogi z zimna zesiwiały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- ja ostatnio psikam małemu wodą morska i pomaga nosek ma czysty ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Dziewczyny nie wiecie co tam u Maluszka z ZD??? miał miec dodatkowe badania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
mi tez sie skonczyla i sprobowalam w nasYm i ok jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
aha i pochwale sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a tak to każdy o tą czapeczkę ![]() ![]() ja nic nie wiem, nie podczytuję lipcówek ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- ![]() ![]() ![]() i chodzę teraz wiecznie głodna... jem więcej niż w ciąży... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tez tak macie że jak ktoś bierze Waszego maluszka na rece to jesteście zazdrosne? ja to ostatnio odkryłam jak goście do nas przyjechali jak Małego wzięła kuzynka i teściowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co jak Mateusz przyprowadzi do domu przyszłą Synową to ją chyba przez okno wykope:P On jest tylko Mamusin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a jak gdzieś wychodzę to też jestem myślami ciągle z synkiem ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Jak śpi to chcę aby się obudził bo tęsknię a jak nie śpi... to chcę żeby poszedł spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to dziwne ze ci odradzil to szczepienie bo oczywiscie dziecko moze zachorowac ale o niebo lzej przechodzi ta chorobe bo za zwyczaj dzieci ladują w szpitalu z wysoka goraczka i odwodnieniem u mnie wszyscy do okola zalecaja szczepienie na rota dzisiaj musze oczyscic tym katarkiem nosek malego na opakowaniu pisalo ze od miesiaca ma juz 5 tygodni wiec wyprobuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
A inne nieszczepione dzieci moga rowbie dobrze wcale nigdy nic nie zlapac. To loteria. Tak jak z grypa. Ktoc ma co zime a inny nie mial nigdy.. Niezaleznie od sczepien. Dla mnieplacic za loterie to sredni pomysl.. Gdyby byla xhocby 90proc pewnosci to ok.. A co do lekarzy.. Kazdy mowi co innego.. Trzeba samemu zadecytowac. To ze jeden lekarz mowi A nie znaczy ze drugi nie powie B. To tak jak z kikutkiem pepkowym. Sa rozne szkoly. Moczyc/nie moczyc. Odkazac/nie odkazac. Zaklejac/wietrzyc.. A I TAK DURNY KIKUT W KONCU ODLECI zawsze! Nikt go nie ma do 18nastki!!! ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Wywołałam 132 zdjecia Małego ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Color- współczuje bólu głowy
![]() Justi- mam tak jak Ty- jak mały długo śpi to juz za nim tęsknię i chodzę wokół niego, spogladajac zaczepnie.. Ale jak długo nie śpi to chce żeby usnal ![]() Ja o mojego nie jestem zazdrosny, może dlatego ze nikt go nie nosi prócz Tz ![]() Ponawiam pytanie : czy któraś z Was zaobserwowala spienione kupki??? Rano przy przewijaniu małego poprzyciagalam mu kolana do brzucha i zrobił wreszcie kupę ale rzadka i spieniona, po obiedzie to samo.. Ogólnie mam dziś zły dzien ![]() Tz musiał dziś wyjechać, jutro wraca.. Wpadliśmy na pomysł ze przywiezie nas dziś rano do teściów na wieś. Ucieszyłem sie bo tutaj mogę spacerować z wózkiem do woli no i poopalac ![]() No ale... Teściowie są kochani, ale chyba ich udusze.. Tylko mały zaplecze albo pokopie nozkami to juz mu sie krzywda dzieje i patrzą na mnie jak na wyrodna matkę ![]() "Jejjj co mu jest" "Jejjjj jak on płacze " "Ojojojjj jak on kopie nozkami" "Ty wypilas tego kubisia, to mu zaszkodziło" "Trzeba mi dać wody" "On ma gorączkę " "Bo ty nie możesz sie opalac karmiac" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Bylismy u pediatry i powiedziała że nie poza tym po tym syropku odczulającym schodzą wiec chyba alergia. Ja tez jadłam wszystko i w końcu przecholowałam... ehh tak to jest jak sie nie ma umiaru. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Kończymy osttanie opakowanie pampersów 2 i już trójeczki czekają ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Lonely ja nie miałam spienionych kupek więc nie doradze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() kciuki za jutrzejsze badania. oby za bardzo Julci nie wymęczyli. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() chyba że tak wykończone płaczem o jedzenie ![]() Cytat:
![]() słodki ![]() super że rozwija się pięknie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teściowie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja prawie nie zauważyłam śladu po szczepionce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1433 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() pamiętacie jak pisałam o mamie siedmiorga dzieci. napisala mi, ze pediatra tak na nia siadla, ze mala nie przybiera, ze non stop musiala robic badania mocz/krew, biegac po przychodniach patologii noworodka itd. i dla swietego spokoju zaczela karmic mm, a kp zaniedbala i teraz już mala jest tylko na mm. przed kazda butla dostaje cyca, ale tak na moment, glownie dla przeciwciał i kontaktu z mama. wyobrazacie to sobie? odchować siedmioro i tak ja pediatra zbałamucila, ze przestala karmic. a wcześniej zawsze było ok i mala naprawdę nie wygladala zle...oni teraz chyba maja jakas obsesje na punkcie wagi. norowodki za mało, starsze niemowlaki za dużo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a fotka - piekna mala pszczolka! ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() po cc wytrzymałam 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() ale jak gdzieś jestem sama to ciągle myślę o nim ![]() Cytat:
![]() współczuje zachowania teściów .... pewnie chcą dobrze a wiadomo jak wychodzi ![]() my dziś mamy dzień marudzenia ... chyba przez te jedynki P. musi ciągle mieć coś w dziobie .... albo smoczek albo butelkę ... ale głodny jakoś nie jest więc dopajam wodą. a smoczek chłodzę w lodówce żeby miał ulgę i smaruje co jakiś czas żelem na dziąsła - lepiej mu po tym żelu bo jakiś czas po aplikacji zaczyna mieć fajny humor, chce się bawić a po niedługim czasie zaś marudzenie i płacz. ciekawe jak noc prześpi, w dzień od 4 do 7 drzemał tylko, potem miał 3 półgodzinne drzemki tylko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście nasze dzieciaki to poważniaki ![]() A tak serio to jest mi przykro, jak czytam, że tej się śmiał, ta się śmiała etc. i mam wrażenie, że coś zrobiłam źle, że może za mało do niej mówię?! Ale no kurcze, mam nadzieję, że po prostu jej się nie chce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przychodzi młoda lekarka w drugiej dobie i bada słuch. Pytam się na jakiej zasadzie to działa (ciekawa byłam, bo jak mi badali słuch jak byłam mała to w takiej komorze zamykali z słuchawkami na uszach) a ona, że do końca to nie wie, wie jak wsadzić i odczytać wynik, ale ze to wysyła jakieś fale i bębenek ma za zadanie je odbić ![]() Lonely u nas były takie kupsztale, ale nasze to od razu wsiąkały w pieluchę takie wodniste były.
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-08 o 20:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() calcium na krostki? hmm ciekawe po co nam go pediatra przepisal...hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas tatuś będzie szalal...już chce Nelce nad lozkiem powiesić kodeks http://demotywatory.pl/4154465/Kazdy...ktory-ma-corke ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-07-08 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio uslyszalam od teściowej, ze jestem SADYSTKA, bo polozylam mloda na brzuchu i stwierdziłam, ze musi pocwiczyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie daj się! zycze duuuuzo wytrwalosci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.