|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() hee mlodemu nic nie jest a plyn silan bialy Cytat:
a wlasnie jak tam twoj tz z praca? nic nie piszesz to chyba ma alno przspczylam u mojego na taxi marywy okres bo wakacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
ja skończę lovelę i będę prała w naszym proszku
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- ja piore w Jelpie ze środkiem zmiękczającym ![]() a co do ubierania najlepsze są babcie za kazdym razem jak tylko ubrałam malemu spodenki to teściowa albo mama że mu zimno, że mu aż nogi z zimna zesiwiały ilez można słuchać takich bzdur![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- ja ostatnio psikam małemu wodą morska i pomaga nosek ma czysty ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Dziewczyny nie wiecie co tam u Maluszka z ZD??? miał miec dodatkowe badania. |
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
mi tez sie skonczyla i sprobowalam w nasYm i ok jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
aha i pochwale sie
na wadze - 14 kg od porodu zostało 6
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak to każdy o tą czapeczkę ja nic nie wiem, nie podczytuję lipcówek ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- ja jutro mam gina to się zważę ale nie liczę na zbyt wiele dziś pochłonęłam całe opakowanie ciastek, nie wiem kiedy i chodzę teraz wiecznie głodna... jem więcej niż w ciąży... |
||
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tez tak macie że jak ktoś bierze Waszego maluszka na rece to jesteście zazdrosne? ja to ostatnio odkryłam jak goście do nas przyjechali jak Małego wzięła kuzynka i teściowa
aha i nie wiem czy to normalne ale pojechałam ostatnio na 3 godziny do centrum handlowego pierwszy raz od porodu bez Maluszka i nie mogła wytrzymać z tęsknoty i jak mąż poszedł kupić na gielde opone to ja siedziałam w samochodzie i płakałam, i wspominałam poród i pierwsze szczepienie Synusia coś ze mną nie tak chyba ale chyba tak pozytywnie myśle![]() Wiecie co jak Mateusz przyprowadzi do domu przyszłą Synową to ją chyba przez okno wykope:P On jest tylko Mamusin
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a synową to mu chyba sama wybiorę
|
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
i sie kąpałam we własnym mleku:P
|
||
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie mam nerwa jak moja mama go bierze ![]() a jak gdzieś wychodzę to też jestem myślami ciągle z synkiem ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Jak śpi to chcę aby się obudził bo tęsknię a jak nie śpi... to chcę żeby poszedł spać |
||
|
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dziwne ze ci odradzil to szczepienie bo oczywiscie dziecko moze zachorowac ale o niebo lzej przechodzi ta chorobe bo za zwyczaj dzieci ladują w szpitalu z wysoka goraczka i odwodnieniem u mnie wszyscy do okola zalecaja szczepienie na rota dzisiaj musze oczyscic tym katarkiem nosek malego na opakowaniu pisalo ze od miesiaca ma juz 5 tygodni wiec wyprobuje |
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
A inne nieszczepione dzieci moga rowbie dobrze wcale nigdy nic nie zlapac. To loteria. Tak jak z grypa. Ktoc ma co zime a inny nie mial nigdy.. Niezaleznie od sczepien. Dla mnieplacic za loterie to sredni pomysl.. Gdyby byla xhocby 90proc pewnosci to ok.. A co do lekarzy.. Kazdy mowi co innego.. Trzeba samemu zadecytowac. To ze jeden lekarz mowi A nie znaczy ze drugi nie powie B. To tak jak z kikutkiem pepkowym. Sa rozne szkoly. Moczyc/nie moczyc. Odkazac/nie odkazac. Zaklejac/wietrzyc.. A I TAK DURNY KIKUT W KONCU ODLECI zawsze! Nikt go nie ma do 18nastki!!! Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to indywidualna sprawa na pneumokoki szczepimy![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
a teoria kikuta bardzo słuszna my swojego zostawiliśmy na pamiątke do 18nastki![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Wywołałam 132 zdjecia Małego a to dopiero 5 tygodni zamawiam album na 600 zdjęc albo od razu 3 zamówie
|
||
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Color- współczuje bólu głowy
Justi- mam tak jak Ty- jak mały długo śpi to juz za nim tęsknię i chodzę wokół niego, spogladajac zaczepnie.. Ale jak długo nie śpi to chce żeby usnal ![]() Ja o mojego nie jestem zazdrosny, może dlatego ze nikt go nie nosi prócz Tz ![]() Ponawiam pytanie : czy któraś z Was zaobserwowala spienione kupki??? Rano przy przewijaniu małego poprzyciagalam mu kolana do brzucha i zrobił wreszcie kupę ale rzadka i spieniona, po obiedzie to samo.. Ogólnie mam dziś zły dzien Tz musiał dziś wyjechać, jutro wraca.. Wpadliśmy na pomysł ze przywiezie nas dziś rano do teściów na wieś. Ucieszyłem sie bo tutaj mogę spacerować z wózkiem do woli no i poopalac ![]() No ale... Teściowie są kochani, ale chyba ich udusze.. Tylko mały zaplecze albo pokopie nozkami to juz mu sie krzywda dzieje i patrzą na mnie jak na wyrodna matkę "Jejjj co mu jest" "Jejjjj jak on płacze " "Ojojojjj jak on kopie nozkami" "Ty wypilas tego kubisia, to mu zaszkodziło" "Trzeba mi dać wody" "On ma gorączkę " "Bo ty nie możesz sie opalac karmiac" |
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1427 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
chyba bym sie wściekła![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Bylismy u pediatry i powiedziała że nie poza tym po tym syropku odczulającym schodzą wiec chyba alergia. Ja tez jadłam wszystko i w końcu przecholowałam... ehh tak to jest jak sie nie ma umiaru. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Kończymy osttanie opakowanie pampersów 2 i już trójeczki czekają aha i ubranka 68 na długośc na styk na szerokość luźne będzie przystojniacha z tego mojego Synka![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Lonely ja nie miałam spienionych kupek więc nie doradze. |
|
|
|
|
#1428 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tasma klejaca od wewnątrz hehe. zostaw jedna musi się dac. ale cyca tez leci iles tam strumyków naraz...wiec to chyba nie o to chodzi.---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
i brawa dla dzielnej malej chrześcijanki ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
będą chciały obserwować, dotykać - mata rozwija zmysyly - im więcej szeleszczących piszczących kolorowych elementow tym lepsza. z kolei w leżaczku można dziecko "unieruchomić" na dluzsza chwile i masz pewność, ze nic sobie nie zrobi. bo trochę szkoda wkladac malucha non stop do lozeczka - po co ma je znienawidzić ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
i my tez szczepimy się we srode! nasz odczyn po gruźlicy z ukaszenia komara zrobil się jeszcze bardziej wyukly z białym ropnym czopem jak pryszcz. fuj. dzisiaj już plaski i maly musiało peknac...---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() kciuki za jutrzejsze badania. oby za bardzo Julci nie wymęczyli. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1429 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn czasem się zdarzy ale głównie jak ma dobry humor i go połaskotam ale nie tak żeby na nasz widok ![]() Cytat:
![]() chyba że tak wykończone płaczem o jedzenie ![]() Cytat:
![]() słodki super że rozwija się pięknie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo usypia przy cycu, na rekach...może on po prostu chce być przy Tobie?
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teściowie zabiłabym Cytat:
ja prawie nie zauważyłam śladu po szczepionce
|
||
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
ja już temat wagi zaczynam olewac, bo to co się wyrabia to jakiś kosmos.pamiętacie jak pisałam o mamie siedmiorga dzieci. napisala mi, ze pediatra tak na nia siadla, ze mala nie przybiera, ze non stop musiala robic badania mocz/krew, biegac po przychodniach patologii noworodka itd. i dla swietego spokoju zaczela karmic mm, a kp zaniedbala i teraz już mala jest tylko na mm. przed kazda butla dostaje cyca, ale tak na moment, glownie dla przeciwciał i kontaktu z mama. wyobrazacie to sobie? odchować siedmioro i tak ja pediatra zbałamucila, ze przestala karmic. a wcześniej zawsze było ok i mala naprawdę nie wygladala zle...oni teraz chyba maja jakas obsesje na punkcie wagi. norowodki za mało, starsze niemowlaki za dużo Cytat:
Cytat:
Nelka lubi wietrzyć nozki :P jakos wydaje mi się, ze wygodniej jej niż w spodniach z gumka na brzusiu ![]() a fotka - piekna mala pszczolka! ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1434 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja całą ciążę się kąpałam średnio po pół godziny dziennie ![]() po cc wytrzymałam 4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() ale jak gdzieś jestem sama to ciągle myślę o nim ![]() Cytat:
współczuje zachowania teściów .... pewnie chcą dobrze a wiadomo jak wychodzi ![]() my dziś mamy dzień marudzenia ... chyba przez te jedynki P. musi ciągle mieć coś w dziobie .... albo smoczek albo butelkę ... ale głodny jakoś nie jest więc dopajam wodą. a smoczek chłodzę w lodówce żeby miał ulgę i smaruje co jakiś czas żelem na dziąsła - lepiej mu po tym żelu bo jakiś czas po aplikacji zaczyna mieć fajny humor, chce się bawić a po niedługim czasie zaś marudzenie i płacz. ciekawe jak noc prześpi, w dzień od 4 do 7 drzemał tylko, potem miał 3 półgodzinne drzemki tylko
|
|||
|
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście nasze dzieciaki to poważniaki A tak serio to jest mi przykro, jak czytam, że tej się śmiał, ta się śmiała etc. i mam wrażenie, że coś zrobiłam źle, że może za mało do niej mówię?! Ale no kurcze, mam nadzieję, że po prostu jej się nie chce I uśmiecha się jak ją wyjmuje z łóżeczka i jak pozwalam się ciągnąć za włosy ewentualnie jakies pojedyncze jej się zdarzą jak się nagadam jak kto głupi, czasami to aż mi żal siebie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przychodzi młoda lekarka w drugiej dobie i bada słuch. Pytam się na jakiej zasadzie to działa (ciekawa byłam, bo jak mi badali słuch jak byłam mała to w takiej komorze zamykali z słuchawkami na uszach) a ona, że do końca to nie wie, wie jak wsadzić i odczytać wynik, ale ze to wysyła jakieś fale i bębenek ma za zadanie je odbić Lonely u nas były takie kupsztale, ale nasze to od razu wsiąkały w pieluchę takie wodniste były.
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-08 o 21:15 |
|||
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calcium na krostki? hmm ciekawe po co nam go pediatra przepisal...hehe |
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bałam sie w ciąży tak kąpać![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dacie czadu jako teściowe ![]() u nas tatuś będzie szalal...już chce Nelce nad lozkiem powiesić kodeks http://demotywatory.pl/4154465/Kazdy...ktory-ma-corke |
||
|
|
|
#1439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a calcium odczula i rzeczywiście ładnie krostki zeszły po nim a Mały go uwielbia tylko nie wolno go za czesto bo rzadkie kupki po nim robi![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-07-08 o 21:23 |
||
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdej babci kilka i spokoj hehe. tyle zdjęć to ja miałam do osiemnastki ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() cudnie tam masz i to na własne zyczenie ostatnio uslyszalam od teściowej, ze jestem SADYSTKA, bo polozylam mloda na brzuchu i stwierdziłam, ze musi pocwiczyc i tesciowa w kolko powtarzala "ojoj jak ona steka" "ojej babcia cie uratuje" "niedobra mama" "neluniu boli cie już szyjka prawda?mamusia zaraz cie odwroci" i tak w kolko. chyba liczyla, ze będę miała wyrzuty sumienia i odpuszczę ![]() ![]() ![]() nie daj się! zycze duuuuzo wytrwalosci
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

dziecko jak burak wyglądało 
ja mam nową co prawda i piorę w Loveli 

Storczykomaniaczka : 25
ja jutro mam gina to się zważę ale nie liczę na zbyt wiele 

chyba bym sie wściekła
:pro si
musiało peknac...

Ślub 27. X. 2012