|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
![]() Trochę mnie nie było bo przygotowania do chrztu mnie pochłonęły. Bałam się jak będzie z małą w kościele, ale całą mszę przespała. Nawet jak ksiądz lał wodą po główce nie otworzyła oczu. Na koniec mszy się nas pytał czy ona się w końcu obudzi. W sumie praktycznie cały dzień przespała co jej się nie zdarza raczej. Nawet zdjęcia z nią robiliśmy na śpiocha i nie przeszkadzało jej ze co chwilę z rąk do rąk. Wydaje mi się,że z małą już jest lepiej. położna poleciła mi karmić ją co 2,5h-3h nie wcześniej żeby jej się pokarm prawie strawiony nie mieszał ze świeżym. Daję jej herbatkę ruminkowo-koperkową no i dużo masujemy brzuszek. Na razie staramy się nie dawać żadnej chemi. I moim zdaniem jest lepiej. Jak na razie odpukać nie miała juz takiego ataku jak wtedy.
#1352 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() Cytat:
brawoo a noo kluskaaa ![]() ooo plesniawki oby moj nie mial bo pamietam dawid plakal bolalo go i nie lubil smarowania
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]()
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
U niego to białe plamki i kropki na języku,podniebieniu,dziąs łach:-/
#1356 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Colot-gencjana bardzo pomaga na plesniawki
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]()
![]() |
#1358 | |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nocka minęła w miarę dobrze ![]() rano jak zwykle windi w użyciu i mega dużo gazów i kupy, a teraz Mały przysypia koło mnie ![]() Magusia- my używamy windi raz dziennie- ostatnio najczęsciej rano, bo wtedy ma najwięcej nagromadzonych gazów (po nocy) ale były dni kiedy i 2-3 razy dziennie wkładaliśmy rurę... no i oczywiście wyparzam te łindiacze ![]() ![]() diabli- czasem karmię w nakładce ,no i na początku zdawało to egzamin, a teraz już jest coraz gorzej problemem jest chyba to, że mleko leci mi ciurkiem ![]() ![]() ((kiedy to się w końcu ustabilizuje?? ![]() ![]() i nawet jak karmię w nakładce to mleko zbiera się w niej i on tylko je spija , a że w nakładce są 3 dziurki to mleczko leci za szybko a przy butelce z malutką dziurką Wojtuś zupełnie inaczej się zachowuje ![]() color- aphtin też jest w miarę dobry na pleśniawy no i nie brudzi tak jak gencjana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i super, że rzadsze karmienie, herbatka i masaże pomagają ![]() u nas niestety nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
kupilam malemu wode morską ale jak psiknęłam w powietrze to wylecialo jej duzo i pod mocnym cisnieniem boje sie mu to zaaplikowac do noska uyala ktoras z was tego?
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- justyna_g4 fajnie ze jestescie juz po u mala tak to dobrze zniosla u ans chrzest na poczatku wrzesnia planujemy ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- banka upatrzylaś już jakąs mate bo też sie rozglądam ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle o tej macie http://smyk-s2.pl/maty-edukacyjne/14...t-3w1-008.html
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]()
![]() |
#1362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do maty to też o niej myślała, ale mój Tż stwierdził ze to niepotrzebny gadżet tak jak leżaczek. Tłumaczę mu, że Laurunia jest jeszcze za mała żeby leżaczek ją zainteresował, a później choćby do karmienia się przyda jak nie będzie jeszcze siedziała. Pamiętacie sprawe z naszym wózkiem. Gość nas wyrąbał na 234zł bo chciał na kuriera i wózka nie wysłał. Zgłosiliśmy na policje i dziś przyszedł list z prokuratury, że umożyli śledzctwo bo "brak dostatecznych danych uzasadniających podejrzenie przestępstwa" bo warunkiem żeby uznać to za oszustwo jest "istnienie w chwili czynu zamiaru oszustwa". Nie wiem czy Ci nasi policjanci są niedorozwinięci czy co. Uznali że koleś nie pomyslał sobie jak mówił że sprzeda wózek że chce wyłudzić od nas kasę tylko dopiero później wiec to nie jest oszustwo. Normalnie brak mi słów
![]() |
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski u nas chyba skok rozwojowy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Julka mocno płacze? Cytat:
![]() ![]() rurka to nie lewatywa ![]() lewatywa polega na wprowadzeniu do jelit jakiegoś płynu a windi ma w zasadzie tylko odpowietrzyć , a przy okazji często wydalana jest kupka ![]() w szpitalu znane jest to jako "sucha rurka' do odbytu ![]() popatrz sobie w necie na windi ![]() ![]() na opakowaniu windi jest napisane , ze można nawet do 3 razy dziennie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() == hej! za nami super noc ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz spadamy do sklepu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zadomowienie
|
justyna_g4 brak słów na tą nasza policje trzeba miećsieczke zamiast rozumu ! tak mnie wkurzają takie sytuacje że szok robić im się nie chce to ida na łatwizne |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Diabli- masz racje gdyby nie te rozstepy to nie byłoby naszych Szczęśc
![]() ![]() Color- obyscie szybko uporali sie z tymi plesniawkami. Ciekawe od czego to dziadostwo.. Mysia- no pięknie Ci kluseczka przybiera ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Justyna- super ze mała tak grzecznie chrzest zaliczyła i ze z brzuszkiem juz lepiej. Co do sprawy z wózkiem.. Ehhh szkoda gadać, mozna sie było tego spodziewać. Wiem z doświadczenia ze na policję i prokuraturę nie ma co liczyć ![]() ![]() Mysia- bardzo możliwe ze to skok, u nas było podobnie Justi- ![]() ![]() ----- Co do maty edukacyjnej- tez musimy szybko coś kupić, no małego juz zabawki interesują ![]() Myślałam żeby mu kupić karuzele, ale chyba taka mata czy stojak ginnastyczny bedzie lepszy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cynamonowa gratuluję dzidzi, bo ja jeszcze nie gratulowałam ![]() co do dziewczyny, która ma dziecko chore na ZD. Pięknie zareagowali ![]() Veronic ona nawet nie płacze, tylko się wydziera biedulka ![]() ![]()
![]() |
#1369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lezaczka u nas sie sprawdza w 100 % a mata mysle ze tez fajnie pobudza dziecko do dzialania ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kom raz ukradli ( taką z tych fajniejszych) i nawet mieli nageania Cytat:
![]() najbardziej mi się podoba jak waszym dzieciom wystarczy że są u was na brzuszku by ich ból przeszedł. Super. U nas jak boli to co 5 min zmiany pozycji a i tak jest krzyk. Dzis mi sie 1sze opakowanie biogai skonczylo. kurde mam nadzieje ze te kropelki naprawde przyspiesza dojrzewanie jego ukl.pokarmowego, bo mam wrazenie, ze procz windi nic nie dziala. I mam nadzieje ze nadejdzie taki czas gdy faktycznie max 1xdziennie bedzie potrzeba. U nas wczoraj kolo 23:00 wrzask i duzo wylecialo, a drugi raz kolo 5w nocy ale juz duzo mniej. Rano tez bylo marudzaco mocno ale juz nie uzylam windi, pedem na spacer i pozniej milion kombonacji - masaze, kladzenie na brzuszku, na rekach, wszedzie. I chociaz zasnal to nie wypierdzial sie za mocno. Mam nadzieje ze uda mi sie wprowadzic te przerwy min 2,5h miedzy jedzeniem i ze synek sie bedzie najadał. Od dziś znów tylko na piersi.
![]() |
#1371 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Hej, odzyskałam mój komputer
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bylismy u lekarza na kontroli, lewe ucho jeszcze lekko rozowe do doleczenia , uff nareszcie i mam młodemu zakładac opaske jak wieje bo w czapce za ciepło, szukałam jakis bardziej meskich i dupa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- aaa, jeszcze miałam pisać, w biedzie przecenili płatki kosmetyczne dla niemowląt na 5 zł (my ich używamy do wycierania tyłka wiec idą jak woda), one są połączone z patyczkami do uszu - nie wiem kto to wymyślił, ale ja wziełam 10 paczek, więc mam zapas patyczków dla młodego do 5 roku życia, kupiła też na próbę huggisy 80 sztuk za 32 zł
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-07-08 o 11:32 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łebkach
![]() Justyna czekamy na zdjęcia z chrzcin ![]() ![]() Była mowa o matach. Do nas doszła właśnie ta z fisher price rainforest ta kwadratowa. Jest to jak najbardziej udany zakup. Młoda zachwycona ![]() Spała dziś od 21 do 3:40 ale później wzięło jej się na zabawę i usnęła po 5 i spała do 8:30 Byłyśmy u lekarza. Może będziemy się szczepić w środę. Zobaczymy. Młoda waży 5160 ![]()
#1373 |
Zakorzenienie
|
axel jestem z Ciebie dumna za to, co napisałaś
![]() Motylek, piękna waga małej ![]() ![]() ![]() ![]() JustynaG super, że mała była grzeczna ![]() ![]() ![]() Marchewka ja bym po takim dystansie padła ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- u nas była dziś położna. Mała przybiera 200 gram tygodniowo mniej więcej. Ma około 3900 więc zwolniła z przybieraniem. Albo po prostu waga w szpitalu waży inaczej, niż ta położnej ![]() Jutro jedziemy na badanie słuchu... Wyszło jej ok, ale ze względu na obciążenie musimy zrobić na lepszym sprzęcie. Najgorsze, że nie ma ustalonej godziny tylko między 8-12. Zapisaliśmy się tydzień temu a gościu chciał nas wypchnąć na za tydzień ![]()
![]() |
#1374 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
też myślę że to skok Cytat:
![]() |
#1375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za wage ![]() moj na spacer w foteliku w gondoli drze sie... super ze z uchem lepiej Cytat:
![]() moj robi zielone kupy i takie wodniste i smierdza ale czy kwasno smierdza to nie wiem
![]() |
#1376 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My mamy badanie słuchu we wrześniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zakorzenienie
|
Justi tyle sie czeka??
#1378 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj znowu nie chciał zasnąć ... dorobiłam mu 30ml mleka i padł ![]() ![]() Zazdroszczę Wam tych uśmiechów... mój usmiecha sie praktycznie tylko przez sen.. ale ostatnio zrobił coś przesłodkiego... zasypiał już, a ja dałam mu buziaka w policzek, a on otworzył oczy i przesłał mi przepiękny uśmieszek ![]() ![]()
![]() |
#1379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mój ma to samo ze smoczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już niedługo na pewno zacznie się więcej uśmiechać ![]() mojemu leci już 3 miesiąc i w sumie dopiero od jakiś 2-3 tygodni zaczął się tak konkretnie uśmiechać na nasz widok ![]() == dzisiaj W ma jakiś śpiący dzień ![]() ![]() dobrze , że te kolki nie trwają 24h/dobę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale kupiliśmy używaną za 70 zł plus 20 zł przesyłki. Bałam się o jej stan (kupowaliśmy z tablicy) ale stan jest świetny. Łoo to moja robi gęstą kupę śmierdzącą jak diabli, ale nie kwaśnie a gówniano ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mojej też nie zawsze starcza, więc nie przejmuj się ![]() Co do uśmiechu to ![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle lekarka jak mnie zobaczyła z tą nogą i o kulach to za głowę się złapała, ale już jest dużo lepiej, więc mam nadzieję, że jeszcze kilka dni i będę śmigać, bo nawet na spacer nie mam jak iść. Jenny jak postęp w remoncie? Gdzie jest anoxee? Szprotka?humback?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.