|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Co do badań słuchu-my też mieliśmy w szpitalu w drugiej dobie, ale ze względu na obciążenia genetyczne musimy jechać do specjalnej poradni, pomimo, że słuch wyszedł dobry
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zepsul mi się laptop i nigdy Was nie nadrobię, maly śpi ale muszę ogarnąć w domu bo jutro o 8 na bioderka jedziemy, ahhaa i zapomniałabym nie zapeszając kolki minęły, albo to był skok rozwojowy mały jest teraz innym dzieckiem, co chwilę gada po swojemu, piszczy, uśmiecha się i wgl taki strasznie kumaty się stał kocham go |
|
|
|
|
#1444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie że Twoja się uśmiecha jak ciągnie za włosy mnie właśnie martwi to że Przemka żadne zachowanie nasze nie interesuje poza łaskotkami czasami, jest tak jakby zamknięty w sobie, patrzy na nas ale tak nieobecnie zupełnie .... pediatra mówi że wszystko ok, że mu to wolniej idzie po prostu ... ale nigdy nie zareaguje jak mu coś pokaże, zrobię głupie miny czy coś to tylko patrzy na mnie i zaraz w bok
|
|
|
|
|
#1445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
my też dzisiaj mamy dobry dzień
ok 20 kąpiel , 60ml mleczka wypitego prawie na śpiocha i do spania- zero marudzenia, jak na razie odpukać wieczór mamy bez wzdęć słodki Cytat:
ja mam nówkę , wyprana w loveli i w ogóle nie pachnie...wypierz ją w jakimś neutralnym proszku bez dodatku płynu do płukania Twoje mleczko na pewno nie jest do dupy )Cytat:
mój dziś ok 18-19 był tylko w samym body z krótkim rękawkiem i skarpetkach ![]() Cytat:
no i kupkę robi tylko podczas zabiegu z windi ![]() jeszcze niedawno robił sam ![]() ja bym niewytrzymała z takimi tekstami ![]() wczoraj byli u nas teściowie , ale nie wykazywałam chęci do rozmowy, zresztą mały był marudny no i teściowa nie gadała za dużo, usłyszałam tylko, że "z Małego jest pulpecik "- hmmm ja tak nie uważam, ale ok, niech jej będzie![]() no i pytała się- "czy pokarmu Ci starcza??" a tak to luz, byli godzinę i się zmyli Cytat:
|
||||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Ja takich kupek nie zauważyłam:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
dziewczyny z moim miskiem chyba cis nie tak albo proszek uspokajajacy z opoznienuem zadzialal od 16 spi na spiocha wzielam go o 20 nakarmilam i spi nadal wtf???? ciekawe co za noc bedzie .. a w miedzy czasie bylam z nim na spacerze ... czego on chyba nie zauwazyl
![]() do 16 prAwie nie spal ,plakal wyginal sie od 5 rano a teraz nie ma dziecka... a to Michas zadowolony usmiecha sie do mamy i jak zasnal w lozeczkuu
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mogę klaskać, krzyczeć a ona nic, ale skoro słyszy kołysanki, melodie, kichanie to nie może być głucha. Ślepa też raczej nie jest bo wodzi za zabawkami, ogląda te czarno - białe książeczki, ale na nas też się zbytnio nie skupia. A jak się patrzy to jak byśmy byli z innej planety Z planety żab chyba Vil poczekamy jeszcze trochę i będą się co dzień uśmiechac i śmiać w głos
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zobaczysz niedługo Przemuś nadgoni wszystkie dzieci każde dziecię rozwija się w swoim tempie ![]() mój np nie jest za bardzo zainteresowany karuzelą, czasem na nią popatrzy, ale wytrzymuje maks 10min i potem jest ryk, co mnie trochę smuci no ale co mam zrobić?i czasem też jest jakby w innym świecie
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
właśnie a znacie jakiś dobry sposób na wzdęcia mój maluszek pierdzi i płacze a dziś w nocy to masakra znów się zanosił i na dodatek krztusi ślina myśłam ze ze strachu serce mi wyskoczy.
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe
no moja teściowa o ten pokarm już pyta kolejny raz ![]() widocznie kiedyś kobietom jak miękły piersi to zanikał pokarm ![]() == ja kiedyś usłyszałam od teściowej, że przy którymś tam dziecku (ma ich 6 ) zestresowała sie/miała ciężką sytuację i pokarm jej skwaśniał i już nie mogła karmić.....hmmm
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie zaproponowala bawarki ?
|
|
|
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() WINDI - to najlepszy doraźny sposób |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście teraz już Darek znów śpi i niedługo przyjdzie czas na kolejne karmienie ![]() No ja się przekonałam do Windi, staram się jeszcze robić przy przewijaniu masaże brzuszka ( choć nie wiem czy to coś daje) i podaję Biogaię
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas windi zawsze z rana, bo maly od 5 rano stęka z ta kupą i jeśli nie pomogę mu to nawet do 13-14 stęka aż zrobi
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() spadam do spania |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
dobranoc |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
no
Cytat:
![]() ![]() ja się dziwie, że nam jeszcze od upałów nie skwaśniał ![]() ![]() POLECAM! http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...st_Of.html?v=2 uśmiałam się jak głupia, przeczytałam w 3 dni podczas karmienia ![]()
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1464 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Mój tez sie na mnie cały czas patrzy i musze wychodzić bo jak mnie widzi to nie zaśnie a najlepsze jak leżymy razem i mamy twarze blisko siebie to ja udaje że śpie tzn zamykam oczy i on wtedy momentalnie tez zasypia i na karuzelke spokojnie pół godziny sie patrzy z ogromnym zainteresowaniem, kręci główką za zabawkami
|
||||
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banka - Michas rozbraja tym swoim uśmiechem |
|
|
|
|
#1466 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
czy Przemek jest jedyny ktory nie mial jeszcze do czynienia z windi?
poki co odpukac problemow z brzuszkiem zadnych, kupa co dwa dni, posteka 5 min i tyle ![]() Veronic Przemek tez nie skupia sie tak na karuzelce. Kilka min oglada, czasem dluzej, zalezy od dnia. Tak samo z mata. Za to uwielbia byc trzymany na ramieniu jak do odbicia i ogladac swiat coraz czesciej go sadzam na kolanach jak gdzies jestesmy i wtedy podziwia nowe widoki i ma cudna minke "rybke", tylko brakuje zeby zaczal robic zdziwione "oooo" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1468 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
ja też jeszcze nie stosowałam windi, kupa prawie zawsze codziennie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:27 ---------- Tam jest : love : tylko nie widać
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
walczymy od 6 rano z kupą
![]() no i zaraz śmigamy na bioderka, potem zamówić jedzonko na chrzciny i zaproszenia kupić :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

każdej babci kilka i spokoj hehe. tyle zdjęć to ja miałam do osiemnastki 
mały jest teraz innym dzieckiem, co chwilę gada po swojemu, piszczy, uśmiecha się i wgl taki strasznie kumaty się stał

ja mam nówkę , wyprana w loveli i w ogóle nie pachnie...
dziecko jak burak wyglądało
mój dziś ok 18-19 był tylko w samym body z krótkim rękawkiem i skarpetkach 

07.07.2012
poki co odpukac problemow z brzuszkiem zadnych, kupa co dwa dni, posteka 5 min i tyle