![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Kupiłam w aptece dentinox i camilię, nic innego ciekawego nie mieli, zapłaciłam 47zł
![]() Czopek z nurofenem działa ale nie będę jej faszerować codziennie przeciwbólowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna ![]() ![]()
![]() |
#633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pumas dobrze, że z malutką wszystko ok ![]() Oby za te 3 m-ce okazało się, że wizyta u ortopedy nie jest konieczna ![]() Mam! Mamy taki http://allegro.pl/douszny-termometr-...343162818.html
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-08 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o takim menu na roczek?
- tort śmietanowy z malinami - sałatka z selerem - skrzydełka w cieście piwnym - krokiety z serem i pieczarkami, do popicia barszcz czerwony - pomidory i mozarella pokrojone w plasterki, skropione oliwą, do tego listki bazylii - koreczki Czy podać jeszcze jakieś ciasto? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
mi się wydaje że pumci chodziło o uciekanie nóżki na zewnątrz nie do środka, u nas w każdym razie myślę że właśnie przez pchacza tak się stało, lekarz oglądał i mówił że przez kilka pierwszych miesięcy tak może być i narazie mam się nie martwić
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Jest w porządku
![]() ![]() Zwłaszcza na krokiety bym się skusiła, o torcie nie wspomnę, bo uwielbiam słodkości ![]() U nas było ciasto, ja zrobiłam dwa, moja mama dwa i teściowa jeszcze jedno ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-08 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Sol menu super
![]() Sama zastanawiam sie czy upiec tort czy dać jeszcze jedno ciacho. U mnie wstępnie będzie 13 osób dorosłych z nami.
#639 |
Zadomowienie
|
Dzieciaczki kochane wszytkiego najlepszego!! Różyczko, Patrysiu, Liluniu i Gosiu ![]() Skrupulatnie śledze wątek, ale jak sobie niepocytuje to nie pamiętam co miałam pisać... dzisiaj w ogóle jestem już wymęczona. Przed chwilą zdjęłam wiszącego kwiatka z balkonu żeby podlać i mówie "chodź tu kwiatuszku, postawie cię na ławce i mama cię podleje..." źle ze mną. Ja właśnie opracowałam menu roczkowe, ale urodzinki muszę przełożyć. Mała na wczorajszych urodzinach się załatwiła, dość wiało i świeciło słońce, ja ją rozbierałam i ubierałam naprzemiennie i dzieciaki też kaszlały bo w większści to były to przedszkolaki to też niewiadomo co naniosły... no i moja bidulka leży z gorączką. Robiłam jej okłady i z 38,5 zeszło do 37,5... ale nie mam co się cieszyć bo jej tempka skacze ![]() A i odnośnie termometrów to ten z lidla zaczął porządnie świrować. Męża wysłałam po nowy jak ostatanio Sara była przeziębiona. Za radą siostry kupiliśmy douszny browna, ona też ma tej firmy ale inny model. Porównywałam z pomiarami z rtęciowym i były takie same, więc polecam. A jak Sara ma gorączkę to nawet nie drgnie jak jej coś do ucha przez sen pcham... ok idę zajrzeć do niej..... |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Nicki zdrówka dla malutkiej!
![]() Ewka u nas (licząc nas i solenizanta) było 19 osób ![]() Chrzestny z rodziną nie przyjechali, więc i tak mniej niż miało być... |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
9 osób ![]() Cytat:
![]() Moja siostra kiedyś miała na urodziny ciasto zamiast tortu. Na biszkopt był robiony budyń z mandarynkami z puszki(2 budynie zamiast na mleku, to gotowane na soku pomarańczowym), na to bita śmietana, a u góry na zmianę ułożone herbatniki z czekoladą i bez. Pycha! Poszło wszystko, każdy chciał dokładkę. A ile kasy zaoszczędzonej ![]() Nicki zdrówka dla małej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Moja mama mówi że tak głupio bez ciasta, tylko sam tort, jakby ktoś chciał coś jeszcze na słodko. Ale to tylko moja mama
![]() ![]() Na imprezie było 16os. Dorosłych i 5 dzieci. Caprese też było ale bez bazyli bo nie było w sklepie:/ ale za to pokropiony octem balsamicznym. Też poszło. Malwina, napisz rano jak tam mała. Nicki zdrówka dla małej ![]() Sto lat dla Tyni ![]() Mnie chyba menopauza dopada, budzę się dwadzieścia razy, łażę jak debilka po domu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() pobudka 6.15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My się zbieramy na basen ![]() ![]() ![]() pogoda piękna, stroje trzeba wykorzystać ![]() posiedzimy sobie pod drzewkiem do 14-15 jak się da ![]() Nadalko-współczuję ![]() ![]() my też mamy douszny termometr Brauna-Małż zakupił jak Mała miała po szczepieniu gorączkę, jesteśmy bardzo zadowoleni, mimo ceny, służy całej familii ![]() Miłego dnia Dziubaski ![]()
#645 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!
Wszystkiego najlepszego dla Tyni ![]() Ale mi się spać chce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas przed domem jest ich od groma! Ostatnio chodził mi taki maluteńki że ciężko było dostrzec że to faktycznie kleszcz. Zazwyczaj wyrywam palcami - trzeba chwycić jak najbliżej skóry. Tego w ciąży co miałam nie dało się wyrwać i musiałam na ip jechać. no proszę ![]()
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() ![]() Mała dzisiaj jakaś marudna, co jej się rzadko zdarza. Po śniadaniu idziemy na zakupy spożywcze, a w czasie drzemki posprzątam mieszkanie. Dzisiaj mam dzień wolny od ćwiczeń więc spokojnie mogę posprzątać. Blue, Martynia wszystkiego najlepszego ![]() Nicki zdrówka dla małej ![]() Pumas super, że B. miała taki przegląd. Stópka pewnie się wyprostuje tak jak mówi lekarz ![]() Katja dzięki za linka do niepolecanego termometru ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Sol bardzo fajne menu. Ja bym dorzuciała jeszcze ciasto - ale ja jestem słodyczoholikiem więc akurat mojego zdania w tym zakresie nie powinnaś brać pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Tyni
![]() ![]()
#649 |
Zakorzenienie
|
Hej.. Ale się wlecze ten tydzień, tak to chyba jest, jak się czeka na urlop :p
Wszystkiego najlepszego dla Martynki. Rośnij zdrowo słoneczko! ![]() Nicki zdrówka dla Sary ![]() Pumcia super, że wszystkie wyniki ok. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-09 o 10:25 Powód: literówka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Czeeeeść!
Dziękujemy za życzenia! Mój Roczniak dostał właśnie pierwszy prezent i mam chwilę spokoju ![]() Tak się cieszę, że dziś są urodzinki ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Tort postawię, jak będę miała fotkę - pewnie wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||||
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Martynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mała dzisiaj sama usiadła ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musi sobie rozpracować jak do tego doszło że usiadła ![]()
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Noc tragiczna
![]() Horror zaczął się już o 23:30 i trwał do 4, mała padła już. O 6:40 koniec spania, butelką ululałam ją do 8, teraz znów padła. Dentinox przestawał działać po 20-30min, zaczynał działać mniej więcej po 10. Camilia wogóle nie działała. Jak przespałam noc ciągiem to rekord był chyba 40min. Ale najgorsze zobaczyłam przed chwilą, mała otwarła buźkę, a tam w miejscu gdzie się czwórka już przebiła w kilku miejscach i już była dobrze widoczna pojawiła się jak gdyby dziura, niewiem jak to opisać, kawałek dziąsła z krwią??Ale nie da sobie dokładnie zajrzeć do buźki, rozważam wizytę o lekarza, z tym zębem, tyle że będzie kupa ryku a i tak nie otworzy buźki ![]() Dzisiaj na noc dam jej chyba czopek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Martynki kochana wszystkiego najlepszego
![]() Dotta brawa dla małej ![]() Malwin współczuje nocy ![]()
#655 |
Raczkowanie
|
Na wstepie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ROCZNIAKÓW!!!!
![]() ![]() A teraz nie było mnie tu ze 3 miesiące, ale kuzynka z chłopakiem mieli poważny wypadek i po prostu nie miałam ani ochoty ani czasu, a później już mi z głowy wypadło...Pewnie dziewczyny z lubelskiego jeśli tu są jakieś to słyszały o tym wypadku. Nie nadrobie Was, ale postaram sie byc na bierząco. CO u Lenki? Mamy 8 ząbków, 4 górna idzie nam już blisko 2 miesiące, dół napuchniety, wizyta u dentysty już zaliczona ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio Lenka wygrała konkurs ze strony "parenting" na minke miesiąca czerwca i wczoraj przyszedł roweryk i zadowolona jestem ![]() ![]() Co u mnie? Z meżem mi sie nie bardzo układa, od naszego rozstania po narodzinach Lenki już nie umiem z nim życ, no i nasze życie erotyczne nie istnieje wiec ciekawie nie jest, co najlepsze on mówi że widzi problem i zaraz odwraca sie i idzie spac, bo mu sie tak spac chce, że nawet do żony dobrac sie nie może... U nas jeszcze troszke czasu do roczku, bo 28.08 ale pewnie z imprezą bedziemy czekac do ok 10.09 bo Leny chrzestny wraca z zagranicy dopiero i chcemy żeby chociaż przy urodzinach był, bo w tamty roku też zobaczył Lene jak miała już 2 tygodnie ![]()
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie ma za co ![]() Wszystkiego najlepszego dla Tyni, zdrówka i uśmiechu! ![]() U nas chyba niemal wszyscy są słodyczolubni (ja to słodyczoholiczka ![]() ![]() ![]() ![]() Blue szybciutko poszło ![]() ![]() Dottta za nową umiejętność ![]() ![]() Malwina współczuję! ![]() Co do kleszczy ja miałam raz w życiu jak byłam jeszcze dzieckiem, wyciągany był ręcznie, siostra też wtedy miała dwa, nikt z nami po lekarzach nie chodził ![]() Aga hej! ![]() Brawa za umiejętności i za wygraną w konkursie ![]() ![]() Można gdzieś zobaczyć tą minkę? ![]() Przykre, że Wam się nie układa... Ty mówisz, że chrzestny widział Lenę jak miała 2 tygodnie... Chrzestny Pawełka (brat mojego męża) widział go jak miał 2 miesiące - na chrzcinach! Wtedy jak się Pawełek urodził on jechał na wakacje, choć na początku mieli plan jechać później, ale zebrali się i pojechali... Dobrze wiedzieli, że będę rodzić na dniach, bo termin też się już zbliżał, no i wrócili dopiero na chrzciny. Potem widział go jak miał 4 m-ce (my pojechaliśmy z wizytą z prezentem dla ich córki, miała wtedy około miesiąca - Paweł wtedy dostał pierwszy raz coś od niego i były to za małe body). Od tamtej pory już go nie widział... Paweł nie dostał od niego nawet głupiej grzechotki, dwa razy wysłali mu jakiegoś ciuszka (na święta i na urodziny) i tyle... Chrzestny Pawełka też pracuje za granicą i nawet był w Polsce niedługo przed jego urodzinami, przyjedzie znowu za miesiąc... Ale co z tego, pewnie P. zobaczy go na swojej komunii albo i nie...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-09 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
Malwina ja bym poszła chyba dodentysty z tym on wydaje mi sie że kompetentniej zajrzy do buzi i szybciej określi co sie dzieje, bo jak byłam z Leną to mimo że na krtótko i delikatnie zaglądała do buzi to widziała wsyztsko i mówiła który ząbek widac z tyłu.. chyba bym nie czekała z tym, bo skoro ona tak cierpi, to moż jakieś zapalenie czy coś... a najwyżej daj jej wcześniej jakiś lek przeciwbólowy to może pomoże??
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Katja o tutaj ![]()
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
No minka super!
![]() Ślicznotka mała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo ![]() No lepiej idźcie do lekarza bo może trzeba jakoś pomóc.
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
Katja a dziekuje
![]() ![]() Mam takie pytanie do kiedy zamierzacie podwac dzieciom mm?? do roku cyz dłużej? a co jak bedziecie chciały dac płatki na zwykłym mleku (bo ja daje ale na mm jeszcze)czy np naleśniki??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.