|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Kupiłam w aptece dentinox i camilię, nic innego ciekawego nie mieli, zapłaciłam 47zł
Czopek z nurofenem działa ale nie będę jej faszerować codziennie przeciwbólowymi. |
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna mam nadzieje, ze przespi noc spokojnie
|
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To pewnie ta pierwsza, z tego co się przyjrzałam była plastikowa i chyba dość duża, nie dało rady go tym uchwycić... Więc poszło w ruch coś ala strzykawka i wtedy dopiero wyszedł, ale to maleńkie było...Pumas dobrze, że z malutką wszystko ok ![]() Oby za te 3 m-ce okazało się, że wizyta u ortopedy nie jest konieczna ![]() Mam! Mamy taki http://allegro.pl/douszny-termometr-...343162818.html
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-08 o 23:11 |
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Co sądzicie o takim menu na roczek?
- tort śmietanowy z malinami - sałatka z selerem - skrzydełka w cieście piwnym - krokiety z serem i pieczarkami, do popicia barszcz czerwony - pomidory i mozarella pokrojone w plasterki, skropione oliwą, do tego listki bazylii - koreczki Czy podać jeszcze jakieś ciasto?
|
|
|
|
#635 | |
|
Wtajemniczenie
|
mi się wydaje że pumci chodziło o uciekanie nóżki na zewnątrz nie do środka, u nas w każdym razie myślę że właśnie przez pchacza tak się stało, lekarz oglądał i mówił że przez kilka pierwszych miesięcy tak może być i narazie mam się nie martwić
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
a dużo Was będzie? pogrubione u mnie poszło w 30 min
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Jest w porządku
Brzmi smakowicie ![]() Zwłaszcza na krokiety bym się skusiła, o torcie nie wspomnę, bo uwielbiam słodkości ![]() U nas było ciasto, ja zrobiłam dwa, moja mama dwa i teściowa jeszcze jedno
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-08 o 23:43 |
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Sol menu super
![]() Sama zastanawiam sie czy upiec tort czy dać jeszcze jedno ciacho. U mnie wstępnie będzie 13 osób dorosłych z nami.
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Dzieciaczki kochane wszytkiego najlepszego!! Różyczko, Patrysiu, Liluniu i Gosiu ![]() Skrupulatnie śledze wątek, ale jak sobie niepocytuje to nie pamiętam co miałam pisać... dzisiaj w ogóle jestem już wymęczona. Przed chwilą zdjęłam wiszącego kwiatka z balkonu żeby podlać i mówie "chodź tu kwiatuszku, postawie cię na ławce i mama cię podleje..." źle ze mną. Ja właśnie opracowałam menu roczkowe, ale urodzinki muszę przełożyć. Mała na wczorajszych urodzinach się załatwiła, dość wiało i świeciło słońce, ja ją rozbierałam i ubierałam naprzemiennie i dzieciaki też kaszlały bo w większści to były to przedszkolaki to też niewiadomo co naniosły... no i moja bidulka leży z gorączką. Robiłam jej okłady i z 38,5 zeszło do 37,5... ale nie mam co się cieszyć bo jej tempka skacze ![]() A i odnośnie termometrów to ten z lidla zaczął porządnie świrować. Męża wysłałam po nowy jak ostatanio Sara była przeziębiona. Za radą siostry kupiliśmy douszny browna, ona też ma tej firmy ale inny model. Porównywałam z pomiarami z rtęciowym i były takie same, więc polecam. A jak Sara ma gorączkę to nawet nie drgnie jak jej coś do ucha przez sen pcham... ok idę zajrzeć do niej..... |
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Nicki zdrówka dla malutkiej!
![]() Ewka u nas (licząc nas i solenizanta) było 19 osób ![]() Chrzestny z rodziną nie przyjechali, więc i tak mniej niż miało być... |
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9 osób ![]() Cytat:
Moja siostra kiedyś miała na urodziny ciasto zamiast tortu. Na biszkopt był robiony budyń z mandarynkami z puszki(2 budynie zamiast na mleku, to gotowane na soku pomarańczowym), na to bita śmietana, a u góry na zmianę ułożone herbatniki z czekoladą i bez. Pycha! Poszło wszystko, każdy chciał dokładkę. A ile kasy zaoszczędzonej ![]() Nicki zdrówka dla małej
|
||
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mówi że tak głupio bez ciasta, tylko sam tort, jakby ktoś chciał coś jeszcze na słodko. Ale to tylko moja mama
u nas było tylko jedno ciasto ale dużo zostało i rozdałam do domu (m.in. Dla teściowej by się nażarła bardziej ) Na imprezie było 16os. Dorosłych i 5 dzieci. Caprese też było ale bez bazyli bo nie było w sklepie:/ ale za to pokropiony octem balsamicznym. Też poszło. Malwina, napisz rano jak tam mała. Nicki zdrówka dla małej Sto lat dla Tyni Mnie chyba menopauza dopada, budzę się dwadzieścia razy, łażę jak debilka po domu.
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
pobudka 6.15 no nic trzeba jakoś funkcjonowaćMy się zbieramy na basen pogoda piękna, stroje trzeba wykorzystać ![]() posiedzimy sobie pod drzewkiem do 14-15 jak się da ![]() Nadalko-współczuję my też mamy douszny termometr Brauna-Małż zakupił jak Mała miała po szczepieniu gorączkę, jesteśmy bardzo zadowoleni, mimo ceny, służy całej familii ![]() Miłego dnia Dziubaski
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!
Wszystkiego najlepszego dla Tyni ![]() Ale mi się spać chce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- wcześniej też bywały.u nas przed domem jest ich od groma! Ostatnio chodził mi taki maluteńki że ciężko było dostrzec że to faktycznie kleszcz. Zazwyczaj wyrywam palcami - trzeba chwycić jak najbliżej skóry. Tego w ciąży co miałam nie dało się wyrwać i musiałam na ip jechać. no proszę
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Witam z rana ![]() Mała dzisiaj jakaś marudna, co jej się rzadko zdarza. Po śniadaniu idziemy na zakupy spożywcze, a w czasie drzemki posprzątam mieszkanie. Dzisiaj mam dzień wolny od ćwiczeń więc spokojnie mogę posprzątać. Blue, Martynia wszystkiego najlepszego ![]() Nicki zdrówka dla małej Pumas super, że B. miała taki przegląd. Stópka pewnie się wyprostuje tak jak mówi lekarz Katja dzięki za linka do niepolecanego termometru ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Sol bardzo fajne menu. Ja bym dorzuciała jeszcze ciasto - ale ja jestem słodyczoholikiem więc akurat mojego zdania w tym zakresie nie powinnaś brać pod uwagę Poza tym tak jak chodzimy na rodzinne imprezy to ciasto jest traktowane po macoszemu. Owszem goście zjedzą po kawałku torta i to wszystko. Każdy woli zjeść coś konkretnego.
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Tyni
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.. Ale się wlecze ten tydzień, tak to chyba jest, jak się czeka na urlop :p
Wszystkiego najlepszego dla Martynki. Rośnij zdrowo słoneczko! ![]() Nicki zdrówka dla Sary ![]() Pumcia super, że wszystkie wyniki ok. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-09 o 11:25 Powód: literówka |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść!
Dziękujemy za życzenia! Mój Roczniak dostał właśnie pierwszy prezent i mam chwilę spokoju ![]() Tak się cieszę, że dziś są urodzinki ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Tort postawię, jak będę miała fotkę - pewnie wieczorem
|
|
|
|
#651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Martynki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bawcie się dobrze ![]() Mała dzisiaj sama usiadła |
||||
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musi sobie rozpracować jak do tego doszło że usiadła
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Noc tragiczna
Horror zaczął się już o 23:30 i trwał do 4, mała padła już. O 6:40 koniec spania, butelką ululałam ją do 8, teraz znów padła. Dentinox przestawał działać po 20-30min, zaczynał działać mniej więcej po 10. Camilia wogóle nie działała. Jak przespałam noc ciągiem to rekord był chyba 40min. Ale najgorsze zobaczyłam przed chwilą, mała otwarła buźkę, a tam w miejscu gdzie się czwórka już przebiła w kilku miejscach i już była dobrze widoczna pojawiła się jak gdyby dziura, niewiem jak to opisać, kawałek dziąsła z krwią??Ale nie da sobie dokładnie zajrzeć do buźki, rozważam wizytę o lekarza, z tym zębem, tyle że będzie kupa ryku a i tak nie otworzy buźki ![]() Dzisiaj na noc dam jej chyba czopek
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Martynki kochana wszystkiego najlepszego
Dotta brawa dla małej ![]() Malwin współczuje nocy ja bym poszła do lekarza
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
Na wstepie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ROCZNIAKÓW!!!!
![]() ![]() A teraz nie było mnie tu ze 3 miesiące, ale kuzynka z chłopakiem mieli poważny wypadek i po prostu nie miałam ani ochoty ani czasu, a później już mi z głowy wypadło...Pewnie dziewczyny z lubelskiego jeśli tu są jakieś to słyszały o tym wypadku. Nie nadrobie Was, ale postaram sie byc na bierząco. CO u Lenki? Mamy 8 ząbków, 4 górna idzie nam już blisko 2 miesiące, dół napuchniety, wizyta u dentysty już zaliczona Lenka raczkuje od 2-3 tygodni, próbuje wstawac ale nie da rady, chodzi prowadzona za rączki próbuje mówic Mówi: mama, tata, baba, o tam, o to (i pokazuje palcem), boba ( na rodziców psa bobiego w skrócie mówimy bobas), tatuś z naciskiem na Ś sikamy i załatwiamy sioe na nocnik do południa i przed kąpielą, lecz mamy dni że ani razu nic nie zrobi. Ostatnio Lenka wygrała konkurs ze strony "parenting" na minke miesiąca czerwca i wczoraj przyszedł roweryk i zadowolona jestem Pewnie o czymś zapomniałam ale sobie przypomne![]() Co u mnie? Z meżem mi sie nie bardzo układa, od naszego rozstania po narodzinach Lenki już nie umiem z nim życ, no i nasze życie erotyczne nie istnieje wiec ciekawie nie jest, co najlepsze on mówi że widzi problem i zaraz odwraca sie i idzie spac, bo mu sie tak spac chce, że nawet do żony dobrac sie nie może... U nas jeszcze troszke czasu do roczku, bo 28.08 ale pewnie z imprezą bedziemy czekac do ok 10.09 bo Leny chrzestny wraca z zagranicy dopiero i chcemy żeby chociaż przy urodzinach był, bo w tamty roku też zobaczył Lene jak miała już 2 tygodnie
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie ma za co ![]() Wszystkiego najlepszego dla Tyni, zdrówka i uśmiechu! U nas chyba niemal wszyscy są słodyczolubni (ja to słodyczoholiczka ), więc ciasta było dużo Zresztą u nas akurat jest tak, że dobrze żeby było i żeby był w nich jakiś wybór, więc dwa rodzaje to takie minimum jeśli mowa o imprezie, ale to u nas Też porozdawałam do domu wszystkim, to co zostało szybciutko zniknęło ![]() Blue szybciutko poszło co dostała Tynia w prezencie? ![]() Dottta za nową umiejętność Tak na marginesie mój P. do tej pory rzadko korzysta z tej umiejętności, bo nie ma czasu i siedzieć w miejscu nie zamierza ![]() Malwina współczuję! ![]() Co do kleszczy ja miałam raz w życiu jak byłam jeszcze dzieckiem, wyciągany był ręcznie, siostra też wtedy miała dwa, nikt z nami po lekarzach nie chodził Sama wyciągałam swojemu psu i kotu - też ręcznie, no ale teraz woleliśmy sami tego nie robić...Aga hej! Brawa za umiejętności i za wygraną w konkursie ![]() ![]() Można gdzieś zobaczyć tą minkę? ![]() Przykre, że Wam się nie układa... Ty mówisz, że chrzestny widział Lenę jak miała 2 tygodnie... Chrzestny Pawełka (brat mojego męża) widział go jak miał 2 miesiące - na chrzcinach! Wtedy jak się Pawełek urodził on jechał na wakacje, choć na początku mieli plan jechać później, ale zebrali się i pojechali... Dobrze wiedzieli, że będę rodzić na dniach, bo termin też się już zbliżał, no i wrócili dopiero na chrzciny. Potem widział go jak miał 4 m-ce (my pojechaliśmy z wizytą z prezentem dla ich córki, miała wtedy około miesiąca - Paweł wtedy dostał pierwszy raz coś od niego i były to za małe body). Od tamtej pory już go nie widział... Paweł nie dostał od niego nawet głupiej grzechotki, dwa razy wysłali mu jakiegoś ciuszka (na święta i na urodziny) i tyle... Chrzestny Pawełka też pracuje za granicą i nawet był w Polsce niedługo przed jego urodzinami, przyjedzie znowu za miesiąc... Ale co z tego, pewnie P. zobaczy go na swojej komunii albo i nie...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-09 o 10:49 |
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
Malwina ja bym poszła chyba dodentysty z tym on wydaje mi sie że kompetentniej zajrzy do buzi i szybciej określi co sie dzieje, bo jak byłam z Leną to mimo że na krtótko i delikatnie zaglądała do buzi to widziała wsyztsko i mówiła który ząbek widac z tyłu.. chyba bym nie czekała z tym, bo skoro ona tak cierpi, to moż jakieś zapalenie czy coś... a najwyżej daj jej wcześniej jakiś lek przeciwbólowy to może pomoże??
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Katja o tutaj https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
No minka super!
![]() Ślicznotka mała
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo ![]() No lepiej idźcie do lekarza bo może trzeba jakoś pomóc.
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Katja a dziekuje
a to koleżanka mi zaproponowała żeby wysłac, bo ja nawet o tej mince nie pomyślałam![]() Mam takie pytanie do kiedy zamierzacie podwac dzieciom mm?? do roku cyz dłużej? a co jak bedziecie chciały dac płatki na zwykłym mleku (bo ja daje ale na mm jeszcze)czy np naleśniki??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

mam nadzieje, ze przespi noc spokojnie
To pewnie ta pierwsza, z tego co się przyjrzałam była plastikowa i chyba dość duża, nie dało rady go tym uchwycić... Więc poszło w ruch coś ala strzykawka i wtedy dopiero wyszedł, ale to maleńkie było...

u nas było tylko jedno ciasto ale dużo zostało i rozdałam do domu (m.in. Dla teściowej by się nażarła bardziej