Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 13:57   #571
Selay
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

ja swojego za tydzien zawioze do fryzjera aby go ladnie obciol. niby do roku to moja mam cos tak gada ze sie nieobcina, ale te zabobony sa czasem takie niepraktyczne. moj ma taka grzywe ze sorry ale spinka mu spinam w domu bo oczka ciagle zadrapuja te wlosniny

jedynie to sie boje aby niezawiercil sie u fryzjera bo on taki ciekawy wszystkiego ze bedzie klopot aby siedzial kilka minut w jednej pozycji...to dopiero wyzwanie. zdam wam relacje za tydzien
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:11   #572
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Bebe no na chrzciny postawiłam, ale powiedziałam że na urodziny małej nie bo to jej przyjęcie, ona nie pije więc i nikt pić nie będzie. Więc poszli sobie po piwo. I dobrze. Niech przynajmniej za swoje piją ja im nie będę gęb zalewac. Poza tym nikt nic nie mówił tylko oni tacy nie nażarci na ten alkohol.
Mimo wszystko goście powinni uszanować decyzję gospodarza nt. alkoholu i tyle. Szkoda, że nie każdy o tym wie (patrz: teściowa...)
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Widziałam pytanie
My mamy romer trifix, kilka dziewczyn kupiło fotelik romer king plus. A kilka foteliki montowane tyłem min. britax first class plus . Innych nie pamiętam.
Niestety wybór fotelika to ciężka decyzja.
Dziękuję .
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Bebe my nie mamy tego fotelika, ale przed kupnem polecam lekturę tego bloga

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

facet ma naprawdę niesamowitą wiedzę w temacie
Dzięki, mąż zabrał się od rana za czytanie tego bloga . Ja kiedyś trochę go czytałam (jak Wy kupowałyście foteliki), ale teraz zagłębię się bardziej.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:23   #573
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

uroczyście oświadczam, że moja córka kończy dziś 11 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

My wlasnie wracamy z naszego wyjazdu. Było super! Miejsce rewelacja, z jednej strony widok na góry, z drugiej wielkie jezioro z lasem i plaża, żyć nie umierać
Młody zachowywał sie rewelacyjnie, był tak zainteresowany tym szyskim co sie dzieje dookoła., ze szok byliśmy na wycieczce rowerowej, mieliśmy grilla, wieczorem byliśmy sie przejść na plaże i spotkaliśmy grupke Polaków, którzy robią objazd Szkocji. Kobieta grała na gitarze, pospiewalismy sobie trochę. Czułam sie jak za starych dobrych czasów
No i najważniejsze młody przespal cała noc w namiocie. Chyba służą mu takie klimaty
Szkoda, ze juz musimy wracać ale jak tylko bedziemy mogli to niedługo znów sie gdzieś wybierzemy

Bebe ja sie zastanawialam nad tym fotelikiem ale stwierdzilam, ze britax jest tez dobry więc wybrałam ten w korzystniejszej cenie.
Super, że wyjazd udany! Fajnie się czyta o Waszych wakacjach, opisy są przepełnione pozytywnymi emocjami .

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
-20kg a w cm to nie wiem bo się dawno nie mierzyłam
Ogromne !!!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Kupiłam parę rzeczy na wyprzedażach: koszulę, bluzę i taką narzutkę z Zary, torbę z Mango, buty z Pepe Jeans, na roczek nie mam nic w dalszym ciagu Ale nie chcę kupować żadnych sukienek, któych raczej nie wykorzystam, znajdę coś w szafie starego.
Martynce kupiłam szelki w H&M bo wszystkie spodnie z niej spadają.
Gratuluję udanych zakupów!
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że imprezy się udały Torty wyglądają bardzo smakowicie! My mieliśmy tort ze zdjęciem (choć był pomysł, żeby był z Gumimisiem :P), pierwszy raz zamawiałam w tym miejscu (kuzyn miał stamtąd tort na swojej osiemnastce, smakował nam, bo nie był bardzo słodki i stąd decyzja, żeby zaryzykować i zamówić w tej cukierni), byliśmy zadowoleni

Prezenty też super dzieci podostawały P. dostał rowerek i konika na biegunach, które w zasadzie trafiły do nas już z wyprzedzeniem, basenik dmuchany, laptopa, komórkę, chłopczyka - lalę, książeczki, ubranka i kasę A babcia wyszyła jeszcze obrazek
Kolejna impreza udana . Fajne prezenty P. dostał!
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Cześć ja w pracy wiec mam chwilkę w ciszy żeby cos poczytać i popisać
WIdzę, że Wasze dzieciaczki też wstają o 5!!!
Ja nie daję rady z tym już...ogólnie co rano bierzmy małego do łóżka, my jednym okiem dosypiamy a on się bawi między nami. Czyta książki, gada, skacze itd... już ze dwa razy by nam oczywiście spadł z łóżka, ale zawsze któreś z nas się budziło i go złapało za nogę w ostatniej chwili.
Macie jakieś porady może jak to zrobić żeby spał dłużej?
U nas Gosia zasypia ok. godz. 21 i śpi do 8:30 czy 9. Jak położymy ją później to szybciej wstaje .
Cytat:
AA i jeszcze jedno pytanie: Dziewczyny czy Wasze maluchy też dużo upadają czy się uderzają? Franek codziennie musi coś odwalić. Ostatnio ściągnął na siebie wiatrak stojący! ! CHwała Bogu, zę kupilam taki tandetny jakiś więc jest lekki!!! ale non stop, albo się potyka, przewraca, wstaje pod stołem! itd. ta biedna główka jego
Odkąd mała zaczęła biegać, to częściej zdarzały się upadki - nawet takie z fikołkiem (na szczęście najczęściej na trawie). Chociaz z dnia na dzień staje się ostrożniejsza.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja tak szybciutko bo jestem w przelocie do łazienki
Wpadam się pochwalić że Sara zrobiła wczoraj swoje pierwsze samodzielne 5 kroczków, później kilka razy po 2 chęci ma duże ale nogi jeszcze bardzo jej się plączą
za pierwsze kroczki!
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Mój mam wrażenie, ze sie nie uczy na błędach jeszcze cały czas robi coś co nie powinien. Rozwalil mi 'zabezpieczenia' w kuchni do otwierania szafek. Ciągnął z całej siły i rozwalil system!
Poza tym wypadł mi z lozeczka mamy na samym dole, młody jakimś cudem wspial sie po szczebelkach (byl na bosych stopach)i wyleciał na szczescie poleciał na pampersy ale mogl sobie skręcić kark teraz juz nawet w lozeczku boje sie go zostawić
Dobrze, że nic złego się nie stało po upadku z łóżeczka...

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Dla Gosi za 11 m-cy
Dziękuje w imieniu Gosi , .
Stary 2013-07-08, 14:26   #574
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy ktoraś dziecina miała już obcinane włoski?
Mnie teściowa już 3 razy mówiła że do roku się nie obcina
taa i w ciąży przez wizjer nie patrzy i nie nosi nic na szyi
Patryk przed ukończeniem roku miał 2x obcinane włoski i jutro ponownie idziemy do fryzjera

Reakcja dziadków -
"jak on pięknie wygląda", "a jaki słodziutki" -niech by tylko spróbowali powiedzieć inaczej

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:45   #575
blueberry88
Zakorzenienie

Najlepszego dla Gosi!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:49   #576
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

uroczyście oświadczam, że moja córka kończy dziś 11 miesięcy!

naszykowałam obiad, pozmywałam gary, ogarnęłam zabawki dziecka, nastawiłam pranie, ściągnęłam to co się wysuszyło i padam, poszłabym spać ale pewnie dziecko zaraz się obudzi

spotkaliśmy dzisiaj na spacerze chłopczyka starszego od Lu tydzień, był niewiele większy od niej, a jak się urodził miał coś koło 4kg. Dobrze wiedzieć, że są też inne tak drobne dzieci w tym wieku

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-07-08 o 14:53
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:53   #577
Malwina_a
Rozeznanie

Hej
Nawet nie mam jak nadrobić bo ledwie wejdę na forum to moja maruda albo się budzi albo mi ciągnie za laptopa.

Więc najpierw
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków i 11 miesięcznicy Gosi

U nas koszmar ząbkowania, myślałam, że gorzej już być nie może, a jednak może Wchodzą 3 kolejne czwórki (jedna przebita już w 1 miejscu, dwie kolejne strasznie spuchnięte) no i jedna trójka też się nieśmiało przebija W dzień maruda, gryzie co popadnie, ja cała w siniakach, bo nieraz nie zdążę uciec od jej zębów, w nocy straszny płacz zaczyna się ok 1 w nocy i trwa do 3. Nie umie się ułożyć, wierci się, potem denerwuje i płacze. Dentinox nie sprawdza się bo wogóle nie daje sobie posmarować, macie jakieś inne sprawdzone sposoby?

idę nadrabiać dalejpuki śpi
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 14:53   #578
blueberry88
Zakorzenienie

Linka, moje propozycje:
bułeczki z fetą
nadziewany bakłażan
roladki z tortilli
ziemniaki zapiekane z fetą, boczkiem i czerwoną cebulką
schab z jabłkami
bruschetta
piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych
panierowany camembert
faszerowane muszle makaronowe
cannelloni ze szpinakiem albo sosem bolońskim

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-07-08 o 14:55
Stary 2013-07-08, 15:05   #579
bebe1987
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla R. Maciejki z okazji roczku!!!

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Hej my juz w trasie, ale pusto na drogach linka pumka sprobuje duzo nie pracowac ale troszke musze niestety ale sie ciesze jakbym na dominikane leciala pa laski!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Udanego wypoczynku! Zdjęcie Oskarka z kawą - boskie!
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
Chcialam zlozyc zyczenia wszytskim solenizantom bo nie wchodze na forum wiec teraz to zrobie
a wiec WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO , DUZO USMIECHU I DUZO ZDRÓWKA, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WAS MALUSZKI zyczy cioci Cistek wujek Snikers i R

moja mała jest nieznośna po tym szpitalu. Tylko tyle napisze .
. R. musi odreagować pobyt w szpitalu, wszystko wróci do normy!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
A moje Słońce wczoraj skończyło 11 miesięcy, to dziś postawimy Wam torta
podobnego torta chcę jej na urodziny zrobić
Wszystkiego najlepszego dla Lilki!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Tak BTW, poranny dialog matki (M) z córką (C).
Córka śpi, ja leżę na łóżku i przegladam coś na ipadzie. Zosia sie budzi i wstaje (ale jeszcze zaspana strasznie).
C: Mama!
M: Dzień dobry, córeczko.
C: Ceśśś - i macha mi ręką jak angielska królowa
M: A ty może chcesz jeszcze spać? Aaa?
C: Nie! - chwila zastanowienia - Pa! - i pokazuje palcem na lampę
M: Nie, lampy nie dostaniesz. Ale może chcesz zwierzątka? (aplikacja na ipadzie)
C: Ta!

No i dałam jej te zwierzątka, włączała je sobie 15 minut, a ja w tym czasie trochę juz nas spakowalam (pojutrze wyjeżdżamy do Jeleniej na tydzień).
Cud, ze tablet żyje
Dialog super! Mądra Zośka .
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy już wiele z Was wozi dzieci w większym foteliku?moją jeszcze wciskam w Cabrio Fix'a, nic jej nie wystaje, może w barkach trochę ciasno, ale nie wiem czy to już czas na zmianę
Gosia też jeszcze w Cabrio, ale w tym miesiącu kupimy większy, bo ten dostanie Jaś. Jeszcze nie wiemy jaki kupimy, zastanawiamy sie nad Recaro Young Sport. Przymierzaliśmy do niego małą i dobrze jej się siedzi - nie jest za ciasno ani za luźno. Teraz muszę o nim trochę poczytać.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Patrzcie! Otworzyli u nas sklep z odzieza angielska sla dzieci nowa i uzywana i kupilam nowe spodenki jasiowi, mega mi sie pdobajaZałącznik 5317884

Niby sa 3-6 mcy sle sa troche wieksze i maja gumki do regulacji w pasie
Fajne te spodenki . Bardzo wakacyjny motyw.
Cytat:
Dziewczyny co można jeszcze dorzucić do takiego menu:
szaszłyki souvlaki z grilla, sos tzatziki; pomidory zapiekane faszerowane mieloną cielęciną lub wołowina, z mozzarellą, natką pietruszki, czosnkiem itd.; kus kus z warzywami (cukinia, bakłażan, inne); sałatka z rukolą, serem kozim, innymi serami i grillowanym boczkiem; sałatka grecka (bez sałaty); talerz wędlin (włoskich); talerz serów; łosoś z kaparami; kanapeczki z pastą z tuńczyka i warzyw; inne pomniejsze przystaweczki. Brakuje jeszcze jednago większego dania, czegoś na ciepło. Macie jakiś pomysł?

TZ mnie wkurza, bo "nie ma weny" On chciał robić grilla ale nie wypaliło, w związku z czym on "nie ma weny" i "ugotuje co tam wymyślę" ale zaangażować za bardzo się nie chce. Czasem jest taki dziecinny...

Oprócz tego będą oczywiście ciasta, ciastka i słodycze, muffinki (różne, z jagodami, z czekoladą, bakaliami - zrobi szwagierka), no i tort, i owoce oczywiscie, w końcu szczyt sezonu.
Osobiście bym nic nie dodawała do menu. Moim zdaniem wystarczy to, co wymieniłaś. Swoja drogą same pyszności!
Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
ostatni moj tydzien w pracy i jestem strasznie obwieszona robota ze padam , jakos kazdemu sie przypomnialo i ciagle ode mnie cos potrzebuje...ja juz chce do domuuuuuuuuu

ostatnio zauwazylam ze moj maly jakos zebami zgrzyta, macie jakis pomysl jak temu zaradzic...i czy to normalne wogole jest?

gratulacje dla wsyztskich dzieciaczkow za kolejne miesiace

ps. moj TZ nadal mysli nad imieniem dla drugiego synka...hahaha zostalo mu juz niecale 2 miesiace
Ostatni tydzień w pracy szybko minie .
Gosia kiedys tez zgrzytała zębami i sama z tego "wyrosła". Widocznie trzeba to przeczekać.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Czy ktoraś dziecina miała już obcinane włoski?
Mnie teściowa już 3 razy mówiła że do roku się nie obcina
taa i w ciąży przez wizjer nie patrzy i nie nosi nic na szyi
U mnie teść cały czas mówi, żeby wziąć Gosie do fryzjera... Ale ona nie ma jeszcze tak długich włosków, by je obcinać i nie idziemy.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla Gosi!
Dziękujemy .
Cytat:
Dziękujemy .
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Hej
Nawet nie mam jak nadrobić bo ledwie wejdę na forum to moja maruda albo się budzi albo mi ciągnie za laptopa.

Więc najpierw
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków i 11 miesięcznicy Gosi

U nas koszmar ząbkowania, myślałam, że gorzej już być nie może, a jednak może Wchodzą 3 kolejne czwórki (jedna przebita już w 1 miejscu, dwie kolejne strasznie spuchnięte) no i jedna trójka też się nieśmiało przebija W dzień maruda, gryzie co popadnie, ja cała w siniakach, bo nieraz nie zdążę uciec od jej zębów, w nocy straszny płacz zaczyna się ok 1 w nocy i trwa do 3. Nie umie się ułożyć, wierci się, potem denerwuje i płacze. Dentinox nie sprawdza się bo wogóle nie daje sobie posmarować, macie jakieś inne sprawdzone sposoby?

idę nadrabiać dalejpuki śpi
Dziękujemy .
Współczuję tak bolesnego ząbkowania... U nas do tej pory dentinox dawał radę. A może jakiś syrop przeciwbólowy pomoże Agatce?
Stary 2013-07-08, 16:01   #580
Mandragorrka
Zakorzenienie

Malwina współczuję bolesnego ząbkowania. Niestety nie mam na to złotej rady

Selay jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Gosia też jeszcze w Cabrio, ale w tym miesiącu kupimy większy, bo ten dostanie Jaś. Jeszcze nie wiemy jaki kupimy, zastanawiamy sie nad Recaro Young Sport. Przymierzaliśmy do niego małą i dobrze jej się siedzi - nie jest za ciasno ani za luźno. Teraz muszę o nim trochę poczytać.
Najlepszego dla Gosieńki
Ten recaro ma przedział 9-36 kg?
Jak pierwszy raz oglądaliśmy foteliki to sprzedawca też polecał nam model w takim przedziale wagowym . Potem poczytałam i wyszło nam, że to jest jednak za duży przedział.
Swoją drogą poczytałam też, że najbezpieczniejsze są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy (z czym zgadzam się całkowicie), a z różnych przyczyn i tak wzięliśmy fotelik montowany przodem do kierunku jazdy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:28   #581
wanilllka82
Wtajemniczenie

my już w domku, pogodę mieliśmy piękną, jesteśmy baardzo zadowoleni

wszystkiego najlepszego dla Patryka Lilki Róży Gosi

Olcia udanego wypoczynku!
Malwina współczuję bolesnego ząbkowania
Dep jestem pod wrażeniem ! to nam się mądra narzeczona trafiła

nie pamiętam już kto pytał o foteliki - mamy Britax first class, chyba najczęściej wybierany na naszym forum, jestem bardzo zadowolona choć przyznaje że wożąc tyłem wkładanie i wyciąganie dziecka jest trochę kłopotliwe, jeszcze trochę powozimy Młodego tyłem

Cytat:
AA i jeszcze jedno pytanie: Dziewczyny czy Wasze maluchy też dużo upadają czy się uderzają?
hmmm już nie ale czasem robi takie figury żeby utrzymać równowagę jakby był na szczudłach a nie na własnych nogach, teraz jest bardziej ostrożny, jak ma trudniejszą przeszkodę np krawężnik to rozgląda się i szuka mojej "pomocnej dłoni" jak pokona przeszkodę to szarpie się jakby moja ręka go parzyła, jeśli nie znajdzie pomocy to już nie ryzykuje i przechodzi na raczki potem oczywiście wstaje, od jakiegoś czasu nie potrzebuje się niczego podpierać

Cytat:

A to się jeszcze dzisiaj pochwalę, jak młoda pięknie próg przechodziła. Na balkon mamy taki dość spory, do tej pory go pokonywała tylko raczkując w sumie. A dzisiaj doszła, zatrzymała się przed (bo już wie, że przed przeszkodą trzeba się zatrzymać), chwilę postała, podumała co by tu zrobić, oparła się o futrynę, przestawiła jedną nogę, potem drugą i gotowe. Takie niby nic, ale mnie teraz zadziwia tempo jej postępów
mój Maluch umiał to jeszcze raczkując tzn trzymając się czegoś ale to dlatego że mamy schodek między kuchnia i jadalnią, szybciej opanował tą metodę niż schodzeniem tyłem

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-07-08 o 16:31
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:33   #582
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzisiaj mała na obiad dostała między innymi makaron ze szpinakiem. W pewnym momencie chwyciła makaron wytarzała go o włosy i zjadła

A teraz wcina owoce. W zasadzie już kończy bo bardzo koncentruje się na rozgniataniu każdej jagódki o blat

Pocieszne jest to moje dziecię w trakcie jedzenie. Podoba mi się nawet jej mlaskanie, gdzie u dorosłych doprowadza mnie do szału.

Stary 2013-07-08, 16:46   #583
Linka25
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Nadalko dzięki za propozycje do menu
Wszystkiego naj dla Gosi!

Cytat:
spotkaliśmy dzisiaj na spacerze chłopczyka starszego od Lu tydzień, był niewiele większy od niej, a jak się urodził miał coś koło 4kg. Dobrze wiedzieć, że są też inne tak drobne dzieci w tym wieku
Zawsze jeszcze my jestesmy
W pt idę zwazyc malą. Ale mam stracha. Ostatnio wazylam ją w kwietniu
Mam nadzieję ze nie będę musiala miec wyrzutow sumienia ze zaniedbalam sprawę....

Cytat:
Linka, moje propozycje:
bułeczki z fetą
nadziewany bakłażan
roladki z tortilli
schab z jabłkami
bruschetta
panierowany camembert
dziękuję Blue, zaraz będę myśleć

Cytat:
Dzisiaj mała na obiad dostała między innymi makaron ze szpinakiem. W pewnym momencie chwyciła makaron wytarzała go o włosy i zjadła

A teraz wcina owoce. W zasadzie już kończy bo bardzo koncentruje się na rozgniataniu każdej jagódki o blat

Pocieszne jest to moje dziecię w trakcie jedzenie. Podoba mi się nawet jej mlaskanie, gdzie u dorosłych doprowadza mnie do szału.
Moja jak ma przykladowo 10 malin to najpierw wyrzuci 9 i zostawi sobie jedną. Zawsze zostawia sobie tylko jedną rzecz i zabiera się do konsumpcji.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:23   #584
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Linka, moje propozycje:
bułeczki z fetą
nadziewany bakłażan
roladki z tortilli
schab z jabłkami
bruschetta
panierowany camembert
Ziemniaki, feta i boczek

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

Jestem ostatnio wykończona,nie mam siły na nic .

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin dla Maciejki R.
i Gosi za 11 miesięcy

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 17:34   #585
nadalka
Zakorzenienie

Gosiu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 17:53   #586
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Moja jak ma przykladowo 10 malin to najpierw wyrzuci 9 i zostawi sobie jedną. Zawsze zostawia sobie tylko jedną rzecz i zabiera się do konsumpcji.
Szczerze? Podaję Małej jedzonko pojedynczo - inaczej wszystko rozrzuca. Podaje do rączki albo kładę na blat - jak skończy z jednym (tzn. zje, rozgniecie, wyrzuci), to dostaje kolejne.
Stary 2013-07-08, 18:19   #587
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Najlepszego dla Gosieńki
Ten recaro ma przedział 9-36 kg?
Jak pierwszy raz oglądaliśmy foteliki to sprzedawca też polecał nam model w takim przedziale wagowym . Potem poczytałam i wyszło nam, że to jest jednak za duży przedział.
Swoją drogą poczytałam też, że najbezpieczniejsze są foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy (z czym zgadzam się całkowicie), a z różnych przyczyn i tak wzięliśmy fotelik montowany przodem do kierunku jazdy.
Dziękuję w imieniu Gosi .

Tak, recaro jest w przedziale wagowym 9-36 kg, z czego dla maluszków jest wkładka redukcyjna, potem fotel sie rozsuwa, co powoduje, że rośnie razem z dzieckiem. Gosia idealnie się w niego wpasowała i wcale nie był on dla niej za duży.
Tu są dane fotelika: http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ce/9-36kg.html
Nie byłam przekonana do fotelików z tak dużym przedziałem kg, ale po obejrzeniu go na żywo zaczęliśmy się zastanawiać nad jego kupnem. A za rok czeka nas zakup fotelika dla Jasia .
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
my już w domku, pogodę mieliśmy piękną, jesteśmy baardzo zadowoleni

nie pamiętam już kto pytał o foteliki - mamy Britax first class, chyba najczęściej wybierany na naszym forum, jestem bardzo zadowolona choć przyznaje że wożąc tyłem wkładanie i wyciąganie dziecka jest trochę kłopotliwe, jeszcze trochę powozimy Młodego tyłem
Dziękuję w imieniu Gosi za życzenia . I dziękuje za opinię nt. fotelika .
Cytat:

, ja też lubię patrzeć jak Gosia sobie radzi z jedzeniem .
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin dla Maciejki R.
i Gosi za 11 miesięcy
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Gosiu
Stary 2013-07-08, 18:21   #588
Mandragorrka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cytat:
Hehe ale grunt że zabiera się do jedzenia. Możesz dawać jej mniejsze porcje i może jakiś wybór. Na przykład dwie maliny i dwa kawalki jabłka. Możliwe że wszystko wyrzuci ale warto próbować do skutku.

Stary 2013-07-08, 18:22   #589
agunia82
Zakorzenienie

Linka Luśka też lubi rozrzucać jedzenie i też jej przeszkadza, jak ma za dużo na blacie
I BLW o tym mówi, żeby właśnie nie kłaść dziecku za dużo jedzenia na raz, bo może być tym "przytłoczone" i w ogóle odmówić jedzenia, w tym względzie dzieci nadmiaru nie lubią

Mandi u nas zwykle na koniec jedzenia też jest wciskanie go w blat A i szpinak wtarty we włosy znamy, oj znamy

Pamiętacie jak pisałam, że mamy problemy z kąpielami? Dokładnie w dniu, w którym Lu zaczęła chodzić nagle kąpiele znowu zaczęły być super. A przed chwilą jak małż poszedł jej szykować kąpiel to ona pognała za nim i w ubranku próbowała się wpakować do wanienki. Jak ją zabrałam, żeby ją rozebrać zaczęły się protesty, które się skończyły dopiero jak ją postawiłam na podłodze i pozwoliłam iść do łazienki...

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-07-08 o 18:34
Stary 2013-07-08, 18:43   #590
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mandi u nas zwykle na koniec jedzenia też jest wciskanie go w blat A i szpinak wtarty we włosy znamy, oj znamy

Pamiętacie jak pisałam, że mamy problemy z kąpielami? Dokładnie w dniu, w którym Lu zaczęła chodzić nagle kąpiele znowu zaczęły być super. A przed chwilą jak małż poszedł jej szykować kąpiel to ona pognała za nim i w ubranku próbowała się wpakować do wanienki. Jak ją zabrałam, żeby ją rozebrać zaczęły się protesty, które się skończyły dopiero jak ją postawiłam na podłodze i pozwoliłam iść do łazienki...
Uroki BLW Szpinak we włosach był pierwszy raz, raczej wciera jedzenie ze śniadania. Na ogół owsiankę i banana

super, że skończyły się problemy z kąpielą.

Stary 2013-07-08, 18:49   #591
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Super! Na to wygląda, że Lusia tylko tymczasowo sie obraziła na kąpanie . Dobrze, że wszystko wróciło do normy .
Stary 2013-07-08, 19:00   #592
Kasik_12
Zadomowienie

Z okazji roczku R i 11 miesięcy dla G najlepszego i dużo szczęsciaklask i::r oza:

dobra kończe pracę bo mam w tym tygodniu dyżur popołudniowy , ech

miłego wieczoru dziewczyny
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:10   #593
nadalka
Zakorzenienie

W środę mamy szczepienie
Stary 2013-07-08, 19:23   #594
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Chłop nie musi o wszystkim wiedzieć

nie no wiadomo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:46   #595
agunia82
Zakorzenienie

Właśnie oglądałam adbustera z testem niekonwencjonalnych środków odstraszających komary. Wychodzi na to, że olejek waniliowy działa, i to nawet bardzo dobrze

Stary 2013-07-08, 19:50   #596
Soleilka
Zakorzenienie

Aga jaki masz ten spray do uszu dla Lu? Muszę małemu kupić

Dostałam zaproszenie na wesele, jako osoba towarzysząca

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:53   #597
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Aga jaki masz ten spray do uszu dla Lu? Muszę małemu kupić

Dostałam zaproszenie na wesele, jako osoba towarzysząca
taki
www.vaxol.pl

oooo ja, kto Cię zaprosił?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 19:58   #598
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
taki
www.vaxol.pl

O, dzięki jutro podejdę do apteki i kupię

Kolega TŻ, wesele w Sando w jakiejś Karolinie Ale nie wiem czy pójdę, bo nikt mi nie chce z moim cycoholikiem zostać, a i ja nie bardzo umiem tańczyć

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:59   #599
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
taki
www.vaxol.pl

pytam, bo nie doczytałam, czyścisz tym małej uszy tak? tak bez powodu czy coś utrudnia naturalne oczyszczanie?

dziewczyny macie sprawdzone sposoby na wyciąganie kleszczy? kupiłam przed nasyzm wypadem pensete plastikowa do wyciągania kleszczy, słyszałam też o lasso i jakies strzykawce próżniowej

Olcia poprosimy fotke z pierwszego dnia plazowania

mału zjadł dziś kawałek kanapki na kolacje i czereśnie ode mnie wołał

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-07-08 o 20:02
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:06   #600
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
O, dzięki jutro podejdę do apteki i kupię

Kolega TŻ, wesele w Sando w jakiejś Karolinie Ale nie wiem czy pójdę, bo nikt mi nie chce z moim cycoholikiem zostać, a i ja nie bardzo umiem tańczyć
cycoholik ma tatusia przecież
idź, rozerwiesz się
o lokalu pierwsze słyszę...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
pytam, bo nie doczytałam, czyścisz tym małej uszy tak? tak bez powodu czy coś utrudnia naturalne oczyszczanie?

dziewczyny macie sprawdzone sposoby na wyciąganie kleszczy? kupiłam przed nasyzm wypadem pensete plastikowa do wyciągania kleszczy, słyszałam też o lasso i jakies strzykawce próżniowej
jak mieliśmy powtórne badanie słuchu laryngolog stwierdziła, że Luśce w jednym uszku zalega sporo woskowiny (co u tak małych dzieci ponoć jest nagminne) i poleciła nam ten preparat. Raz na jakiś czas zakraplam, żeby woskowina się oczyściła. Jak Lu miała trzydniówkę pediatra zaglądała jej w ucho i aż się nadziwić nie mogła, że w ogóle brak woskowiny (wg jej słów to rzadkie u takich szkrabów), a wtedy jakiś czas tego nie używałam. Kilka dni później już w jednym uszku była woskowina. Raz na jakiś czas użyć nie zaszkodzi, a ten preparat jest bezpieczny

właściwie to sama też to czasem stosuje. Używania patyczków jednak się odradza nawet u dorosłych (tym bardziej u maluchów), a ten preparat można stosować spokojnie zamiast patyczków, jest to nawet lepszy sposób

Co do sposobów na wyjmowanie kleszczy to u nas pęsetą sobie radziliśmy, ale dla mnie to nie jest super sposób i chętnie dowiem się, co jest godne polecenia

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-07-08 o 20:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości