|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
7kg to ladny wynik. a ile masz wzrostu? pisaly dziewczyny, ze waga im dlugo stoi w miejscu, wiec moze tak faktycznie musi byc, ze nawet miesiac.. ale mowie, ja sie za bardzo nie znam. sernik bym zjadla - mowie szczerze.
|
|
#16232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam 163 wzrostu... mam nadal gruby brzuch duży tyłem i grube uda;( Pisze nadal bo z brzucha troche mi zeszło nie mam takiego dużego jak miałam kiedyś... ale on jest nadal duży... Gacie mi tez z tyłka spadają ale one są dalej duuże;(;(;( Gujanko nie kuś tym sernikiem!:P |
|
|
|
|
#16233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dobrze, trzymaj sie swoich postanowien. przepraszam, nie chcialam Cie namawiac czy kusic. mam nadzieje ze jutro na wadze bedzie tak jak zamierzasz. ja sie chyba poloze spac. cos mi humor zmarnial na wieczor i nie moge sobie miejsca znalezc. nienawidze tego stanu. to chyba przed okresem. albo przesileniowo-wiosennie. albo jak zwal tak zwal. wszystkim mozna by to sobie tlumaczyc... ble. sprobuje pojsc spac i obym szybko zasnela... przepraszam ze tak ponuro na noc. buziaki dziewuchy, pieknych snow.
|
|
#16234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Atram,Orzeszku,ja mam podobnie, moze nie az tak drastycznie jak wy ale tez mam wrazenie,ze ciagle mysle o jedzeniu.. dzis juz mam obmyslone cale menu na jutro,wszystko przygotowane zeby bylo ladnie i dietetycznie. Jak zjem cos czego nie bylo w planach to mam potem wyrzuty sumienia. Kumpela w pracy ma mnie dosc bo ciagle tylko jest ''czy przytylam/schudlam'' ![]() jakas obsesja.. Jestem na forum codziennie ale nie zawsze pisze bo mam malutko czasu i w sumie ograniczam sie tylko do tego watku a reszte nadrabiam na weekendy. I sama widze po sobie,ze sie przejmuje tym co pisza inni. Np, ktos pisze,ze dzis zaszalal i czytam jadlospis a tu ok 800 kal i wtedy sobie mysle''kurde,to moze ja za duzo jem skoro inni tak malo..'' w kazdym razie i tak uwielbiam ten watek,nie wiem co tak wciaga ale wciaga na maxa. Seemore nie wiem czy to do mnnie bylo,ze cie chwalilam za jadlospisy jesli nie, to tylko powiem,ze uwazam,ze odzywiasz sie super (jak chcesz) . Zdarzaja ci sie wpadki,ale komu sie nie zdarzaja? Ja mam w pracy lodowe piatki,ktore polegaja na tym,ze kupujemy kubel lodow i jemy na lunch ile wlezie.I staram sie sobie tego nie wyrzucac,nie zawsze wychodzi ale sie staram Pozdrawiam wszystkie wirtualne kolezanki
|
|
#16235 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, zapomnialam napisac,ze znalazlam super mleczko sojowe firmy Rumix Prosoya o smaku karmelowym i kokosowym
rewelacja z platkami, owsianka czy twarogiem.odzywczo wyglada tak: w 100 g: 41 kcal tluszcz 1.4g bialko 6g! wegle 4.3 wg mnie bardzo fajnie to brzmi, kokosowe wymiata kupilam w piotrze i pawle za ok 2 zl. Polecam
|
#16236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już nie iwem co mam zrobic ![]() Kurde trzymam sie wszystkich zasad to czemu nie chudne... Chyba zroie tak jak iwuncia i zaczne jeść te kanapki na kolacje... jej waga ruszyła po dłuższym okresie 2 kg w dół... Może mi też ruszy... (Nie wiem już co robić naprawde ![]() Chce ładnie wyglądać na wakacje bo wyjeżdżam (I wiecje co? ![]() Zjem sobie tego serniczka:P Njwyżej go wyżygam ale najpierw byda miała zachwyt a dopiero potem cierpienie;p |
|
|
|
|
#16237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sluchaj, ale np Seemore tyle czasu jadla poprostu idealnie i tez caly czas mowila ze nic w dol. czy neiwiele. albo Agness, jakos tez mowila ze waga stoi. moze to normalne. jak masz jesc i wyzygac to nie jedz. zadnych pomyslow z zyganiem, bo dostaniesz lanie!
|
|
#16238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#16239 |
|
Przyczajenie
|
Nefre
wielkie dzieki ![]() Tego mi trzeba było. Wiem, że w ten pierwszy i drugi dzień nie był najlepszy Staram się to zmienić. Dziwi nie tylko jedna rzecz... Piszesz, że to mało? Wydaje mi się, że to i tak dość dużo. Śniadanie z poniedziałku jak dobrze pamiętam nasyciło mnie bardzo. Chlebek też musze zmienić na ciemny - to fakt. Musze jeszcze sporo poczytać, Aby wyrobić sobie nawyk jedzenia białka na kolacje. Dzieki za wszystkie wskazówki ![]() Pozdrawiam frizea |
|
|
|
#16240 |
|
Zakorzenienie
|
Frizea- nie ma za co
Wiesz, ja uwazam, że mało, bo sama duzo jem Teraz tak patrzę i w sumie te 3 kromki to w pozrądku. Tylko zamień ten biały chleb A pisze, że mało bo.. brak u Ciebie pełnowartościowych posiłków
|
|
|
|
#16241 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
witajcie dziewczynki
ja jestem jakaś szczęsliwsza. waga trochę poszła w dół najważniejsze, ze wymiary schodzą i to widać w sobotę mierzenia i ważenie
|
|
#16242 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
a jak już złapiesz dystans to wracaj do nas
|
|
|
#16243 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#16244 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny w 3 dniu mojej diety. Oto mój dzisiejszy jadłospis:
śniadanie:tuńczyk w sosie własnym, 1 pomidor, grahamka , troszkę sałaty i ogórka drugie śniadanie: serek activia waniliowa i jabłko obiad:pierś z kurczaka gotowana, brokuły gotowane podwieczorek:kawa kolacja:serek wiejski light I jak? |
|
|
|
#16245 | |
|
|
Cytat:
![]() śniadanie ok, ale jadłabym je na kolacje bo to w sumie samo białko. próbowałaś owsianke?
|
|
|
#16246 | |
|
|
Anja_23 popatrz na przykładowe jadłospisy agness51, widzisz różnicę?
Cytat:
|
|
|
#16247 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo nie lubię owsianki, a można jeść makrele?
|
|
|
|
#16248 |
|
|
wydaje mi sie, ze tak
|
|
#16249 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zauwazylam ze lubie slodkie sniadania. tzn chodzi o pierwsze,bo drugie juz nie musi takie byc. albo owsianka i duzo owocow rodzynek, cynamonu... albo jogurt z podobnymi dodatkami.. tez tak macie?
|
#16250 |
|
Wtajemniczenie
|
bedzie trzeba przy nastepnej okazji poszukac
|
#16251 |
|
Zakorzenienie
|
Hey!
* moje śniadanko 6:00 szklanka mleka + płatki owsiane, słonecznik i siemię lniane oraz kawka z mleczkiem * II śniadanko w pracy 2 malusie bułeczki z ziarnami (ciemne) z szynką, serek i piciu (kawka, herbatka itp)* Obiad Prawdopodobnie ogórkowa Dalej nie wiem! Dziś mam doła, tak się staram z tym odchudzaniem, prawie efektów nie ma, nikt w rodzince tego nie docenia poprostu DÓŁ!
|
#16252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#16253 |
|
Wtajemniczenie
|
IS: salatka owocowa: banan, pomarancza, kiwi. popita jogurtem nat.
IIS: bulka z dynia + tofu + bazylia pieprz i sol + caly sredni pomidorDalej nie wiem,srednio cos z apetytem.
|
#16254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oni powinni Cie akceptowac taka jaka jestes
|
|
#16255 |
|
Zakorzenienie
|
Ś; owsianka, pol banana, rogal
IIŚ: grahamka z masłem, serem, szynka i ogórkiem O: 1,5 łyzki ziemniakow, 2 łyzki buraków, kawałek miesa gotowanego, grasc orzechow, kromka z masłem, szynka i ogorkiem |
|
|
|
#16256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co i jak jadlas? ćwiczyłaś? |
|
|
|
|
#16257 |
|
Zakorzenienie
|
6 kg w miesiac to bardzo dużo - i zastanawiam się czy aby napewno zdrowo...
Ale niech się wypowiedzą eksperci
|
|
|
|
#16258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba zdrowo sie chydnie 1-1,5 na tydzien, wiec chyba moze byc. ale ja sie tez za bardzo nie znam na tym. tylko mi sie zdaje ze to zupelnie normalne z tym zastojem, nawet jesli trwa juz kilka tygodni.
|
|
#16259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewaw71! Owsianka dobra
|
|
#16260 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś ugotowałam pół szklanki ryżu z dodatkiem łyżeczki wegety i surówkę z kapusty pekińskiej i kukurydzy i taką kaszkę mannę bananową na opakowaniu pisze że ma ona 225 kcal to ile już zjadłam kcal dziś tak ok.???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

" ale kurde ja wiem że na 1 czy nawet 2 kawałkah sie nie skończy

Teraz tak patrzę i w sumie te 3 kromki to w pozrądku. Tylko zamień ten biały chleb
A pisze, że mało bo.. brak u Ciebie pełnowartościowych posiłków 

Oni powinni Cie akceptowac taka jaka jestes
Ale niech się wypowiedzą eksperci