Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 12:01   #871
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Kayka bardzo ładny kącik

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
I wybija nam dziś tydzień 37

co do wczorajszego lekarza - dobiłam do 70 kg (+13) i dostałam skierowanie na krew i mocz i powiedział lekarz, że NIE muszę na czczo. trochę mnie to zaskoczyło, też dostajecie takie przywileje? i na ktg też jeszcze nie idę

nadrobię trochę później, bo latające godziny mam, ale gratuluję nowych Maluszków na świecie dla dzielnych Mam i obyście wszystkie szybciutko położyły Maluszki w waszych pięknych łóżeczkach
Mocz raczej musisz oddać na czczo A do krwi - to faktycznie nie trzeba. Pani w labku powiedziała, że można zjeść coś lekkiego 2 godz przed badaniem.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:02   #872
kayka11
Raczkowanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
jak ładnie
Ale prześcieradło wyjmuje się z pudełka i kładzie na materac, a nie na kołdrę
A tak myślałam że o czymś zapomniałam,-a poważnie pościel położyłam specjalnie dla was bo zaraz ją właśnie wrzucam do prania.
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:03   #873
tweedledee
Zakorzenienie

En nie kuś!

I jak miło, że tym razem nie spędziłaś w szpitalu całe dnia Super, że nie ma wskazania do cc, ale lepiej teraz siedzieć na dupce i nie kozaczyć, żeby nie rozeszło ci się jeszcze bardziej. Chociaż z drugiej strony, jak patrzę na to swoje spojenie, to rzeczywiście o niebo lepiej jest kiedy się ruszam, bo jak ma doopsko podnieść z łóżka to stękam tragicznie

kayka super kącik, piszesz, że jeszcze niedopracowany?? Jak dla mnie już jest super A ty już tą pościel zostawiasz do narodzin malucha??

Ja dzisiaj może przymuszę tż do ogarnięcia naszej chałupki, bo trzeba wynieść jedną szafkę do piwnicy, a na jej miejsce przynieść fotel, w którym będę karmiła małego. I chyba powynoszę to pimpikowe klamoty jeszcze typu wanienka czy bujaczek, bo mi to mieszkanie zagraca, a przeciez jeszcze dłuuuugo nie będę potrzebować

A tak poza tym, to wróciłam na wk.urwie, bo NIC nie załatwiłam. Nie domyśliłam się, że tam, gdzie myślałam, że jest oddział banku może być zwykły biurowiec to oddziału musiałabym pocinać spory kawałek na nogach, a ja i tak myślałam, że na tym słońcu padnę (tutaj muszę zaznaczyć, że podziwiam te z was, które są takie aktywne, ja nie wiem, dla mnie ta ciążą to jakaś makabra, nie mogę się nigdzie doczłapać, wszystko boli we łbie się kręci). Jedynym plusem jest to, że znalazłam po drodze MOPS, to jutro jak już pojadę do rzeczywistego oddziału banku skoczę i do MOPSu popytać o becikowe.

Aaaa no i znowu dzisiaj mi babeczka ustąpiła w tramwaju miło, bo wsiadłam akurat do maksymalnie nagrzanej puszki (czyli 10). Z powrotem wracałam już klimatyzowanym tramwajem i chyba to mnie uratowało, dzięki temu doczołgałam się do biedry

Aaaa na obiad mam dzisiaj pyzy z mięsem (jakieś lidlowskie, mama mówiła, że dobre), okraszone cebulką, z zasmażaną młodą kapustką
Mógłby tż już wrócić, bo najchętniej już bym to jadła
Stary 2013-07-09, 12:04   #874
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Tak, dobrze czytacie, to ja! siedzę sobie wygodnie na własnym lozku, a nie w poczekalni na IP
Pojechałam rano z Tztem i kazałam mu stac w kolejce do rejestracji.. w tym czasie ja zajęłam lożę VIPów na przeciwko drzwi wejsciowych i patrzyłam się na niego jak przebiera nogami ze zdenerwowania. W koncu jak była juz tylko jedna osoba patrze sie, a on bierze i wychodzi z tej kilometrowej kolejki nic nie powiedział tym babom z tyłu, wiec nie muszę Wam mówić, że musiałam im tłumaczyc, ze nie wbijam im się w paradę tylko chłopak mi stał, no ale zapomniał powiedziec, ze nie stoi tak bo lubi stac, tylko stoi za mnie
Wysłałam smsa ginowi (tak, znowu smsa ) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce
Zrobili ktg, wychodzą skurcze ale jeszcze nie są na tyle regularne zeby mnie zostawili.. potem przylazł mój doktorek i mu pokazałam ten wynik ze zdjecia rtg wczorajszego. Powiedział, ze w normie i póki co nastawiamy sie w takim razie na poród sn, ale gdyby ból się nasilał czy przy porodzie cokolwiek by mnie bardziej bolało to oczywiscie zrobia mi cc i nie ma sprawy. Potem polazł po druczki L4 i uwaga uwaga- wypisał mi zwolnienie do 11.08, więc mogę przenosić sobie ciążę nawet 3 tygodnie jakbym chciała Były tam inne kobiety pod ktg podłączone, ale stwierdziłam, ze muszę mu powiedzieć, że nie jestem psychiczna i zeby sobie nie myślał, ze te buziaki w smsie wczorajszym to były specjalnie, na co on mówi, że spoko dziwnie się te kobiety popatrzyły, no ale kij z nimi, ważne, że mu w delikatny sposób powiedziałam, że nie jest moim ideałem (IDZIA, pozdrawiam Cię z tego miejsca, bo myślałam, że się spalę ze wstydu ).. No. no i powiedział ze w takim razie zeby dzwonić jak się coś juz zacznie dziać, a póki co żebym szła i juz nie wypisywała do niego głupot
Kwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiczę
Cytat:
hahahahaha ja mojemu tez zapowiedziałam, ze to mój pierwszy i ostatni raz w ciąży, a jak pragnie zeby jego syn miał rodzenstwo to juz niech od razu da ogłoszenie do gazety ze szuka chętnej do zapłodnienia, bo ja już się wplątać nie dam drugi raz
Jak ja mojemu zapowiadam, to on mowi, ze juz dwa razy sie zarzekalam jak zaba blota i trudno mu mi uwierzyc teraz
Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
A o to obiecane zdjęcia naszego kącika,który jeszcze jest trochę nie dopracowany.W tym tygodniu trzeba już zrobić ostatnie zakupy.Mam nadzieje,że do porodu zdążymy ze wszystkim!
Jak ladnie!
Cytat:
A to moja artyska,która ostatnio odkryła moje kosmetyki
Oooooooooooo, corka? A iluletnia?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:05   #875
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
no to
Beda razem maluchy dorastały

Ale fajną, uśmiechniętą masz corę!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Madi ostatnio mało o Tobie czytam, jak tam Wituś? jak się w ogóle czujesz?
wiesz co bo ja dop. od niedzieli jestem u siebie i tak ogarniam wsio...
Powiem Ci, ze dużo lepiej się czuję, oczywiscie Fenoterol trzyma...ale za to brzuch nie ciągnie....jedynie plecy mnie napierdziel.ają ale to już pikuś w porównaniu z tym co było.
Dziś mam w planach Ikee..nie wem czy dam radę..ale kupiłabym sobie kilka bibelotków na kosmetyki Witula

A mały rozciąga się już ładnie, choć szaleństwem bym tego nie nazwała, zresztą jak całą ciążę był leniwcem to się nie dziwmy
no

Cytat:
A to moja artyska,która ostatnio odkryła moje kosmetyki
no proszę, jakie zdolności

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:05   #876
malaczarnakejt
Zakorzenienie

dzoan a może clotrimazolem posmaruj? Ja miałam wysyp krostek przy cycku w 2 trym, małe, swędzące i takie zebrane w plamę, w sensie skupisko, a nie rozlane po większej części i przeszło po 2 razach smarowania...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:07   #877
enlevee
Zakorzenienie

ja to dzisiaj mam ochotę zrobić tort bezowy i mnie kusi zeby isc do sklepu po skladniki.. ale wiem, ze w połowie bede klęła i bede miała dosyc stania w kuchni, wiec chyba odpuszczę i zrobię jakis wypasiony obiad za to

A tak w ogole to w weekend juz sie przeprowadzamy do rodzicow Tzta.. no ale za to polowa czynszu za miesiac bedzie nam zwrocona, chociaz tyle. Ryczec mi sie chce jak pomysle, ze musze opuscic moje mieszkanko, no ale juz sie do tego w jakis tam sposob przygotowałam. Przeraza mnie tylko teraz to całe pakowanie rzeczy i potem aklimatyzacja na wsi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:09   #878
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja to moze jestem wyrodna, ale szczerze mowiac tak sobie pomyslalam, ze jakby przyjaciolka mi oznajmiła, ze jest w ciazy (czysto hipotetycznie ) i ma przed soba jeszcze 30+ tygodni to bym jej powiedziała ze wspolczuje mam juz tak dosc tego stanu, ze cieszę się, że jestem w tym miejscu gdzie jestem z ciaza i czekam tylko na moment, az bedziemy oddzielnie
O tym samym ostatnio rozmawiałam z TŻ
Cieszymy się, że zaciążone pojawiają się wokół nas, ale tak serio to im współczuję
Ostatnio pytamy się kolegi jak się jego ciężarna dziewczyna czuje (12tc), a on, że przytyła 5kg, ale pewnie więcej już nie przytyje ( ) i że bardzo źle znosi upały, bo jej ciężko ()
ALE pamiętam jak ja przeżywałam każdy tydzień, jak się cieszyłam I każda musi to przejść żeby na koniec inne żałować
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:09   #879
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ja to dzisiaj mam ochotę zrobić tort bezowy i mnie kusi zeby isc do sklepu po skladniki.. ale wiem, ze w połowie bede klęła i bede miała dosyc stania w kuchni, wiec chyba odpuszczę i zrobię jakis wypasiony obiad za to

A tak w ogole to w weekend juz sie przeprowadzamy do rodzicow Tzta.. no ale za to polowa czynszu za miesiac bedzie nam zwrocona, chociaz tyle. Ryczec mi sie chce jak pomysle, ze musze opuscic moje mieszkanko, no ale juz sie do tego w jakis tam sposob przygotowałam. Przeraza mnie tylko teraz to całe pakowanie rzeczy i potem aklimatyzacja na wsi
En, tak jak dziewczyny już pisały, a nuż okaże się, że będzie całkiem znośnie? Wiadomo, że to nie to samo, co mieszkanie samemu, ALE szukaj pozytywów tej sytuacji, bo szkoda się denerwować przed pojawieniem bezika grunt, że teściów masz nie najgorszych, gdybym ja miała do swojej wrócić, to przez sam pomysł chyba popadłabym w depresję a tak źle nie będzie
Stary 2013-07-09, 12:10   #880
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jak ja mojemu zapowiadam, to on mowi, ze juz dwa razy sie zarzekalam jak zaba blota i trudno mu mi uwierzyc teraz
Oli no na Jego miejscu też bym Ci raczej nie wierzyła

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
wiesz co bo ja dop. od niedzieli jestem u siebie i tak ogarniam wsio...
Powiem Ci, ze dużo lepiej się czuję, oczywiscie Fenoterol trzyma...ale za to brzuch nie ciągnie....jedynie plecy mnie napierdziel.ają ale to już pikuś w porównaniu z tym co było.
Dziś mam w planach Ikee..nie wem czy dam radę..ale kupiłabym sobie kilka bibelotków na kosmetyki Witula

A mały rozciąga się już ładnie, choć szaleństwem bym tego nie nazwała, zresztą jak całą ciążę był leniwcem to się nie dziwmy
no
No to dobrze, że już lepiej się czujesz i jakoś funkcjonujesz! No tylko zeby te plecy Cię przestały bolec

Moj tez leniwiec, modlę się o takie dziecko po porodzie ale znając życie Bóg mi ześle płaczące 24h/7dni w tygodniu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 12:10   #881
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dostałam wyniki posiewu - nie mam paciora ani innych dziwnych rzeczy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:12   #882
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Cieszymy się, że zaciążone pojawiają się wokół nas, ale tak serio to im współczuję
Ostatnio pytamy się kolegi jak się jego ciężarna dziewczyna czuje (12tc), a on, że przytyła 5kg, ale pewnie więcej już nie przytyje ( ) i że bardzo źle znosi upały, bo jej ciężko ()
ALE pamiętam jak ja przeżywałam każdy tydzień, jak się cieszyłam I każda musi to przejść żeby na koniec inne żałować
No bo my to juz tak naprawde jestesmy weterankami i to co nas kiedys cieszyło teraz juz po prostu irytuje

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
En, tak jak dziewczyny już pisały, a nuż okaże się, że będzie całkiem znośnie? Wiadomo, że to nie to samo, co mieszkanie samemu, ALE szukaj pozytywów tej sytuacji, bo szkoda się denerwować przed pojawieniem bezika grunt, że teściów masz nie najgorszych, gdybym ja miała do swojej wrócić, to przez sam pomysł chyba popadłabym w depresję a tak źle nie będzie
No ja wiem, wiem, tylko najgorsze dla mnie dalej jest to ze to wszystko na wariackich papierach tak naprawdę i teraz nawet nie wiadomo kiedy zrzut Bezika nastąpi a znając życie wybierze sobie najmniej odpowiedni moment, czyli pewnie oddawanie mieszkania włascicielowi w sobotę

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
piona!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 12:14   #883
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ooo matko, madi szacun
Ja jestem ikejowskim potworem
Ale obejście tego kolosa to dla mnie makabra ciąży

Nawet jak teraz jechaliśmy po łóżeczko to z ich strony spisałam numery, pod którymi łóżeczko znajdowało się na magazynie (żeby maksymalnie skrócić wycieczkę), a i tak klęłam po drodze, bo przecież żeby dojść do magazynu trzeba przejść cały budynek
Cytat:
Mam to samo
Jakby mi ktoś kazał ciążę przechodzić teraz od początku, to chyba bym się zapłakała A jak przypomnę sobie jeszcze moje początki (czyli rzyganie i rzyganie), to już w ogóle mi słabo I też zapowiedziałam tżtowi, że pimpik będzie jedynakiem, chyba że mi na łeb padnie za 10lat

Co do pogrubionego
Męzczyźni są przesłodcy momentami, serio Ta ich wrodzona naiwność
Stary 2013-07-09, 12:14   #884
idzia111
Zakorzenienie

Anulka pisała sms-ka:

,,dziękujemy Poród sn a poród o jakim moje uszy nie słyszzały. Mój przy Rockyyy to błyskawica teraz lezymy razem i nie możemy się na siebie napatrzeć. Michaś jest śliczny"

en ja przez Ciebie na serio urodzę wczesniej, nie no śmieje sie jak idiotka do laptopa ... Zakładam Twój fan-club, jesteś bezbłędna, uwielbiam Cię
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:15   #885
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Takie swędzące krostki typu potówki to ja mam od kwietnia na wierzchu jednej dłoni... Ale nie są to pęcherzyki. Swędzenie nasila się nocą i jak rozdrapię to mam cały wierzch dłoni w tym cholers.twie, a dziś np. mam kilka malusich krosteczek i nic nie swędzi. Potrafi się nasilić z dnia na dzień bez konkretnej przyczyny.
Ale nie wiem, czy to może być to samo Oczywiście lekarze rozkładają ręce ....

Mi pomaga nawilżanie kremem Eucerin 12% Omega i psikanie Octeniseptem. I niedrapanie

Ten krem polecam tak ogólnie-smaruję nim też twarz na noc-jest boski! Wyleczył też moją wysypkę na twarzy i dekoldzie, którą miałam w I trymestrze. Nie pomógł wtedy krem specjalny z Emolium ani Nanobasa- po Eucerinie wszystko zeszło.
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Amen

Dzoann - ja mam takie potowki na dekolcie i pod pachami ale mi to nie swedzi. Moze masz jakiegos grzybka. Mi strasznie nogi puchnal tez i tez przez pewien czas mi swedzialy wlasnie stopy. Ja to bym z ginem obgadala. Nie wiesz ze dermatolodzy to najbardziej pomyleni lekarze. Wcisnal ci drogi kosmetyk i tyle. Wez se kup olejek z drzewa herbacianego i patyczkiem do uszu. Nie zaszkodzi to nic Mozesz tez w wodzie dac ze 3-4krople i moczyc stopy Jest silnie antybakteryjny jesli to bakteria.
Kurcz już sama nie wiem co mam kupić.. Babka przepisała mi Dexapolcort w aerozolu.. na ulotce nie polecany w ciąży. Na razie nie wykupiłam. A udało mi się dodzwonić do rejestracji do gina.. jutro na 16:40 wizytę z ktg będę miała, zobaczymy czy on coś stwierdzi mądrego czy też to zleje.
A no i babka nic o grzybku nie mówiła..wg niej to nie to. Ale cholera wie tak naprawdę.

Jeszcze, zeby tego było mało, to w poczekalni smsa dostałam.. od kuzynki męża.. że jeśli mi się nudzi, to może wpaść na kawę..znowu?! Napisałam, że może i mi się nudzi, ale w poczekalni do lekarza.
A od kiedy weszłam do domu już 3 tel od teściowej Nie odbieram.. pierdzielę.. Jeszcze będzie chciała wpaść albo co... nie mam siły na żadne odwiedziny. Idę zaraz spać, oczy mi się zamykają. Jak dodzwoni się do męża, to on nie wie, że wróciłam, niech mówi, że u lekarza jestem. Rany jaka ja dzisiaj jestem niedobra, zła, rozbita..do bani..wszystko mnie drzaźni

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:16   #886
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Oliath- u mnie na SR byla pani od chust i ona bardziej poleca dla noworodkow chusty niz nosidla. dopoki dziecko nie trzyma samo glowki i stawy biodrowe nie stana sie silniejsze i bardziej wytrzymale, to zdecydowanie chusta. nosidlo ok- ale dla starszych dzieci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-09, 12:17   #887
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Są powody do mruczenia
Cytat:
No ja wiem, wiem, tylko najgorsze dla mnie dalej jest to ze to wszystko na wariackich papierach tak naprawdę i teraz nawet nie wiadomo kiedy zrzut Bezika nastąpi a znając życie wybierze sobie najmniej odpowiedni moment, czyli pewnie oddawanie mieszkania włascicielowi w sobotę
wypluj to, bo tomcio usłyszy
zaciskaj nogi i leż, leż, leż Jak już będziesz u teściów ze wszystkimi pudłami, to możesz szaleć
Stary 2013-07-09, 12:17   #888
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę ja smaruję Maltanem już ale dlatego, że moje brodawki już teraz wyglądają dziwnie, jakby się łuszczyły
Margoś - jak dajesz radę bez laktatora?? dużo czasu Ci to zajmuje?
Okazało się, że jednak nie daję rady
Mały za mało przybrał i mamy go dokarmić mm...

A jak wtedy ściągałam to 7oml to mi tak z 15-20 minut zajęło więc niby mleko mamy
No nic Gluciątko najważniejsze
Cytat:
Margosiu - moj Tz szuka matki dla swojej corki bo nie ze mna juz te numery wiec moge Was umowic

U mnie jest 4:30 masakra spac nie idzie w ogole. Tz tez lazi
Jak łazi to niech do mnie przyjdzie Ale musimy zrobić dwa jedno dla mnie i drugie dla niego
Cytat:
A o to obiecane zdjęcia naszego kącika,który jeszcze jest trochę nie dopracowany.W tym tygodniu trzeba już zrobić ostatnie zakupy.Mam nadzieje,że do porodu zdążymy ze wszystkim!
Śliczny

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:17   #889
enlevee
Zakorzenienie

ale powiem Wam nieskromnie, ze jest jeden wielki plus wziecia ze soba Tzta na IP, mimo, że co 2 sekundy słyszałam głośne wzdychanie
Zobaczył, że kobiety w ciąży zazwyczaj nie wyglądają jak Adriana Lima i chyba trochę mnie docenił, bo mógł sobie porównać kobiety, które rzeczywiście o siebie nie dbają, a mnie, która mimo wszystko stara się jak może

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 12:17   #890
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ooo matko, madi szacun
Ja jestem ikejowskim potworem
Ale obejście tego kolosa to dla mnie makabra ciąży

Co do pogrubionego
Męzczyźni są przesłodcy momentami, serio Ta ich wrodzona naiwność
Tweed ja tylko planuję wejść w dziecięce rejony...bo inaczej nie dam rady...tylko gdzie ja znajdę te organizery do półek itp???

Cytat:
Na allegro-sprzedający krak-wit_pl
dzięki, śliczną ma tam tą pościel!!! juz dodałam do ulubionych

Cytat:
Arrabbiata - mojej tesciowej marzeniem jest wylot w kosmos. Gdyby bilety byly tansze juz bym dawno jej je spelnila.
i:
Sam...jesteś genialna!!!!

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-07-09 o 12:24
Stary 2013-07-09, 12:17   #891
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym, to wróciłam na wk.urwie, bo NIC nie załatwiłam. Nie domyśliłam się, że tam, gdzie myślałam, że jest oddział banku może być zwykły biurowiec to oddziału musiałabym pocinać spory kawałek na nogach, a ja i tak myślałam, że na tym słońcu padnę (tutaj muszę zaznaczyć, że podziwiam te z was, które są takie aktywne, ja nie wiem, dla mnie ta ciążą to jakaś makabra, nie mogę się nigdzie doczłapać, wszystko boli we łbie się kręci). Jedynym plusem jest to, że znalazłam po drodze MOPS, to jutro jak już pojadę do rzeczywistego oddziału banku skoczę i do MOPSu popytać o becikowe.

Aaaa no i znowu dzisiaj mi babeczka ustąpiła w tramwaju miło, bo wsiadłam akurat do maksymalnie nagrzanej puszki (czyli 10). Z powrotem wracałam już klimatyzowanym tramwajem i chyba to mnie uratowało, dzięki temu doczołgałam się do biedry
Pocieszę Cię, że mam tak samo... Jak czytam, że Dotka lata to tu to tam to czuję się jak babulinka (w sumie wiekowo przy Dotce to prawie jestem ).
Od kilku tygodni nie ruszam się sama z domu - jak coś to tylko z TŻ.
Taka ładna pogoda, a ja w domu siedzę No ale co zrobić jak zaraz brzuch ciągnie i mam zawroty głowy
Cytat:

Tej wsi Ci zazdroszczę
Ale przeprowadzki już mniej
Cytat:
Ale drętwa jesteś
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:18   #892
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Anulka pisała sms-ka:

,,dziękujemy Poród sn a poród o jakim moje uszy nie słyszzały. Mój przy Rockyyy to błyskawica teraz lezymy razem i nie możemy się na siebie napatrzeć. Michaś jest śliczny"
Ale ekstra uwielbiam czytać takie smski, bo to daje mi nadzieję, że i mi może mi się udać Chyba że akurat uda się inaczej i będę tą, która miała najdłuższy poród na wątku
Stary 2013-07-09, 12:21   #893
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka pisała sms-ka:

en ja przez Ciebie na serio urodzę wczesniej, nie no śmieje sie jak idiotka do laptopa ... Zakładam Twój fan-club, jesteś bezbłędna, uwielbiam Cię
Zazdroszczę Anulce, że już może Małego tulić

dobra, rób ten fanclub bo kiedyś synowi pokażę, że matka sławna była
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jeszcze, zeby tego było mało, to w poczekalni smsa dostałam.. od kuzynki męża.. że jeśli mi się nudzi, to może wpaść na kawę..znowu?! Napisałam, że może i mi się nudzi, ale w poczekalni do lekarza.
A od kiedy weszłam do domu już 3 tel od teściowej Nie odbieram.. pierdzielę.. Jeszcze będzie chciała wpaść albo co... nie mam siły na żadne odwiedziny. Idę zaraz spać, oczy mi się zamykają. Jak dodzwoni się do męża, to on nie wie, że wróciłam, niech mówi, że u lekarza jestem. Rany jaka ja dzisiaj jestem niedobra, zła, rozbita..do bani..wszystko mnie drzaźni
Znowu Cię chce nawiedzać ta kuzynka męża? Jej się naprawdę nudzi
Idź spać, odpocznij i się rozluźnij, należy Ci się!!

Cytat:
zaciskaj nogi i leż, leż, leż Jak już będziesz u teściów ze wszystkimi pudłami, to możesz szaleć
Niech się rodzi już, zaraz, nawet teraz- przynajmniej chwilę pomieszka jak panisko

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Tej wsi Ci zazdroszczę
Ale przeprowadzki już mniej
Nawet mnie nie dobijaj
To dla mnie koszmar, bo ja to miastowe zwierze jestem i nie umiem się tam odnaleźć jak jestem dłużej niż 3h

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 12:23   #894
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hej!

Anulka, Elaine - gratulujęęęę!!!!!

Pięknie, szybkie porody

En z tego, co zdążyłam doczytać, niezłe masz przejścia na tej końcówce... Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze!!

A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko
Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:24   #895
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ale powiem Wam nieskromnie, ze jest jeden wielki plus wziecia ze soba Tzta na IP, mimo, że co 2 sekundy słyszałam głośne wzdychanie
Zobaczył, że kobiety w ciąży zazwyczaj nie wyglądają jak Adriana Lima i chyba trochę mnie docenił, bo mógł sobie porównać kobiety, które rzeczywiście o siebie nie dbają, a mnie, która mimo wszystko stara się jak może
dla tżta tym razem
I faktyznie, też widziałam już parę babeczek, które się serio zapuściły ja rozumiem, że nie każda mogła sobie pozwolić na zwolnienie, niektóre pewnie mają jeszcze dzieciaczki w domach, ale też bez przesady. No chyba że to ma byc jakaś forma antykoncepcji
Cytat:
Tweek ja tylko planuję wejść w dziecięce rejony...bo inaczej nie dam rady...tylko gdzie ja znajdę te organizery do półek itp???
Dziecięce to pół biedy, bo jak wjedziesz na I piętro, to są zaraz po lewej stronie i nie trzeba wchodzić w głąb
Cytat:
Pocieszę Cię, że mam tak samo... Jak czytam, że Dotka lata to tu to tam to czuję się jak babulinka (w sumie wiekowo przy Dotce to prawie jestem ).
Od kilku tygodni nie ruszam się sama z domu - jak coś to tylko z TŻ.
Taka ładna pogoda, a ja w domu siedzę No ale co zrobić jak zaraz brzuch ciągnie i mam zawroty głowy

Ale drętwa jesteś
Jak miło bo już się momentami zastanawiałam czy to ze mną coś jest nie tak Ale pocieszę cię, bo jeśli przy dotce jesteś babulinka, to i przy mnie a ja też się absolutnie do niczego już nie nadaję, tyle co skoczyć do sklepu po niezbędne produkty i off

Padłam
Stary 2013-07-09, 12:24   #896
dzoan
Zakorzenienie

en cieszę się, że wizyta u Twojego gina przebiegła pomyślnie!

kayka
kącik dla maleństwa śliczny.. i też zwróciłam uwagę na pościel..taka mniej oklepana.. później obczaję tego sprzedawcę..bo oczywiście jeszcze nie zamówiłam pościeli.. ciągle brak mi czasu

Cytat:
dzoan a może clotrimazolem posmaruj? Ja miałam wysyp krostek przy cycku w 2 trym, małe, swędzące i takie zebrane w plamę, w sensie skupisko, a nie rozlane po większej części i przeszło po 2 razach smarowania...
smarowałam nim już wczoraj.. Oli też polecała.. ale po kilku razach zero efektów..coraz gorzej jest

Stary 2013-07-09, 12:24   #897
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Okazało się, że jednak nie daję rady
Mały za mało przybrał i mamy go dokarmić mm...

A jak wtedy ściągałam to 7oml to mi tak z 15-20 minut zajęło więc niby mleko mamy
No nic Gluciątko najważniejsze

Jak łazi to niech do mnie przyjdzie Ale musimy zrobić dwa jedno dla mnie i drugie dla niego

Śliczny
może się uda chwilę dokarmać a potem zaś tylko cycolinki !!!

Cytat:
Są powody do mruczenia

Tweed czy Ty nam juz mówiłąs co oznacza ta 7 z budzikami?? :P ?

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kurcz już sama nie wiem co mam kupić.. Babka przepisała mi Dexapolcort w aerozolu.. na ulotce nie polecany w ciąży. Na razie nie wykupiłam. A udało mi się dodzwonić do rejestracji do gina.. jutro na 16:40 wizytę z ktg będę miała, zobaczymy czy on coś stwierdzi mądrego czy też to zleje.
A no i babka nic o grzybku nie mówiła..wg niej to nie to. Ale cholera wie tak naprawdę.

...m:
matko co ta kuzynka się tak na Ciebie uwzięła...weź nie odbierz kilka razy tel...albo nie odp na smsa...powiesz, ze kom. zapomniałaś może się obrazi wkońcu na jakis czas no masakra....chyba, ze za dobra kawę jej robisz

Cytat:
Anulka pisała sms-ka:

D
nie mów, że Anulka przebiłą Rocky w prędkości porodu!!!
No szacun ANULKA!!!!!
Czekamy na fotusie!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 12:25   #898
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]Hej!

Anulka, Elaine - gratulujęęęę!!!!!

Pięknie, szybkie porody

En z tego, co zdążyłam doczytać, niezłe masz przejścia na tej końcówce... Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze!!

A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko
Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse, zakochałam się!!!!!!!!!
Artuś jest tak piękny, że chyba poproszę go o rękę.. albo Ciebie najpierw o jego rękę!

Dobrze, że pokarm masz i to w dużej ilości, a no i oczywiście trzymam mocno kciuki za wizyte u pediatry i wage !!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 12:26   #899
dzoan
Zakorzenienie

Idę na drzemkę ..

Stary 2013-07-09, 12:26   #900
idzia111
Zakorzenienie

kayka za miejsce dla maleństwa, ślicznie

Cytat:
Margosiu - nie znasz sie suty szczota trza szorowac bedziesz zalowac tego ahaha ha ha ha

Reka sciagalas wow moja tesciowa by Cie pochwalila bo to najlepsza metoda, a nie te glupie laktatory phie

I jeszcze dobrze jest miec kolo lozka sloik z woda w wata zeby myc cycki Taki tygodniowy pewnie najlepszy z lekka nutka plesni.

Oliath - fajny ten banan. Ciekawe tylko jak plecy po nim? Mamy w sensie?
Ciebie też uwielbiam za te teskty, o matko ...

skurcz .... aaa.... serio mnie złapał, chyba będę pierwsza co ze śmiechu urodziła

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Oliath - ja do małej miałam nosidełko więc i to polecam. Nie miała żadnych kłopotów z kręgosłupem ani nic..

Pozwólcie, że się wam pochwalę bo ze szczęścia nie mogę wysiedzieć.
Będę ciocią! Brat wysłał mi sms że jego narzeczona jest w 7 tygodniu ciąży
gratulacje

Cytat:
no własnie, mój jak był ze mna to potem mi komplementy prawi tylko czasami nie potrzebnie dodaje cos glupiego, raz mowi ,,ładnie wyglądasz w tej sukience" (ja juz szczesliwa), a on do tego ,,jak na ciężarną to łądnie"
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości