Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 13:05   #1621
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
drogo jeszcze... a tak lubię
kurcze jak ja nienawidzę robić kilku obiadów. Mój brat nie lub zup, zje ale sie nie najada, moja siostra wycina WSZYSTKIE "tłuścinki" tak że zanim zrobi schaba to godzinę go odcina, pełno garów a każdy tylko dziabnie...:/

a kiedy idziesz w końcu na ten urlop? ;D

dziewczyny, nie życzę wam czkawki ze zgagą równocześnie. UMIERAM
Wspòłczuje czkawki I zgagi ..
Moja Agencja pracy narazie sie nie odzywa , a to ONI mieli mi dac konkretna rozpiske co I jak? Od kiedy?

Dzis bede rozmawiam z menagerem I 19.07 ide ostatni raz a pozniej biore urlop ktorego mam okolo 4 tyg. Pozniej przejde na macierzynskie ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:07   #1622
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
no ile sam laktator kosztuje...
a nie mozecie rozbic tego na pół ? łatwiej bedzie
No laktator 100zł (biorę ręczny), ale reszta to i tak kosmos. A niby drobiazgi!
Na pół nam nic nie da, bo w lipcu nie mamy ani złotówki wolnej (a jeszcze zamówienie ze smyka czeka na odbiór ), w sierpniu jedziemy do ikei i tam zostawimy wszystkie wolne środki, a we wrześniu kupię całość. Ale ten wrzesień... Jakoś mam wrażenie, że to późno Lubię mieć wszystko wcześniej przygotowane

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:09   #1623
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Otóż to!

Dziewczyny, jestem trochę przerażona wyprawką. Ten samochód nas teraz tyle skubnął po kieszeni, że nie wiem, czy zdołam wszystko kupić
Nawet te kosmetyczne rzeczy... Niby drobiazgi, a z laktatorem uzbierało mi się ponad 450zł
ja za te rzeczy co Wam wrzuciłam zapłaciłabym ponad 100 zł, ale mieliśmy rabatu trochę ale widzę że na liście jeszcze dużo rzeczy zostało i pójdzie od uja kasy

mieliśmy jechać do koleżanki do Torunia na weekend i kasy nam szkoda bo nie dość że ta wyprawka to jeszcze parę części do samochodu trzeba dokupić i jeszcze nie ma dziecka i musimy sobie wielu rzeczy odmawiać a co dopiero jak będzie dziecko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:20   #1624
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Ja co do kasy nawet sie nie odzywam .. Wlasnie wrocil Tz z IP I przeswietlenia mu nie zrobili - ale twierdza ze zebra to nie moga byc. Najprawdopodobniej ma zerwany miesien piersiowy dostal jakis zel I srodki przeciwbolowe ( o dziwo nie paracetamol) jak mu do 2 tyg nie przejdzie to ma na 6 tyg wziasc zwolnienie lekarskie I nie robic nic ..
Jak wezmie zwolnienie to jestesmy do tylu o kupe kasy , ale jak trzeba to trzeba co zrobic ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:27   #1625
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja co do kasy nawet sie nie odzywam .. Wlasnie wrocil Tz z IP I przeswietlenia mu nie zrobili - ale twierdza ze zebra to nie moga byc. Najprawdopodobniej ma zerwany miesien piersiowy dostal jakis zel I srodki przeciwbolowe ( o dziwo nie paracetamol) jak mu do 2 tyg nie przejdzie to ma na 6 tyg wziasc zwolnienie lekarskie I nie robic nic ..
Jak wezmie zwolnienie to jestesmy do tylu o kupe kasy , ale jak trzeba to trzeba co zrobic ..

Oby TŻtowi szybko przeszło
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:30   #1626
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No laktator 100zł (biorę ręczny), ale reszta to i tak kosmos. A niby drobiazgi!
Na pół nam nic nie da, bo w lipcu nie mamy ani złotówki wolnej (a jeszcze zamówienie ze smyka czeka na odbiór ), w sierpniu jedziemy do ikei i tam zostawimy wszystkie wolne środki, a we wrześniu kupię całość. Ale ten wrzesień... Jakoś mam wrażenie, że to późno Lubię mieć wszystko wcześniej przygotowane
aaa no, a nie wolałąbyś dopłacić 20-30 zł do laktatora i miec elektrycznego? i fakt teraz macie dużo wydatków, ale nie pocieszę Cię potem bedzie jeszcze więcej . Ja mam nadzieję że Kacper nie bedzie tak wybredny jak mój mąż za malucha i w DADA też kupkę zrobi bo inacej na samych pampersach pół wypłat pójdzie
Cytat:

hmm... a to moze zadam głupie pytanie, ale nie wiem jak to jest tam u Was, nie macie L4 chociażby 80%płatnego? tak jak u nas?

nasze wydatki w tym miesiacu to :
przeprowadzka, pralka,łóżko, lodówka, to najwazniejsze. w przyszłym znów cos dla dzidzi, zalezy co bedzie brakować, cos dla mnie ( mam AŻ SZLAFROK) i takie komody dla Kacpra na ciuszki
a potem to już chyba zbankrutujemybo ja nie bede miała wypłat,zasiłków i innych . ALE DAMY RADĘ .
Stary 2013-07-09, 13:34   #1627
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mieliśmy jechać do koleżanki do Torunia na weekend i kasy nam szkoda bo nie dość że ta wyprawka to jeszcze parę części do samochodu trzeba dokupić i jeszcze nie ma dziecka i musimy sobie wielu rzeczy odmawiać a co dopiero jak będzie dziecko
My też znajomych z Poznania odwiedzamy już od roku i ciągle brak kasy I teraz w sumie zastanawiamy się, czy do ikei jechać do Poznania i ich przy okazji odwiedzić, czy do Trójmiasta. I chyba jednak Trójmiasto, bo nigdzie w tym roku nie jedziemy, więc chociaż te parę godzin nad morzem pobędę
I też nie chcę myśleć, ile później będzie wyrzeczeń

Cytat:
Super IP, ciekawe skąd wiedzą, że to nie żebra, skoro nie zrobili prześwietlenia

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
aaa no, a nie wolałąbyś dopłacić 20-30 zł do laktatora i miec elektrycznego? i fakt teraz macie dużo wydatków, ale nie pocieszę Cię potem bedzie jeszcze więcej . Ja mam nadzieję że Kacper nie bedzie tak wybredny jak mój mąż za malucha i w DADA też kupkę zrobi bo inacej na samych pampersach pół wypłat pójdzie
Jak oglądałam elektryczne to kosztują bliżej 300zł
Nie pocieszaj lepiej Ja się modlę, żeby Mała okazała się zdrowa, bez żadnej skazy i alergii
O Pampersach nawet nie mów

Widzę, że Was też czeka sporo wydatków
Ja ze względu na kasę zastanawiałam się, czy pójdę na roczny macierzyński, bo to jednak 20% mniej, ale uznaliśmy z mężem, że bez tych 20% zaciśniemy pasa i damy radę, a tych m-cy z dzieckiem nikt mi nie odbierze Tylko właśnie oby była zdrowa. O niczym innym nie marzę! Moja Nineczka

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:41   #1628
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Nic znikam dziś bo mnóstwo spraw do załatwienia.

Życzę wszystkim miłego dnia!

Dziś mam połówkowe więc błagam trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuję!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Hehe, skad ja to znam. Mamy dwulatkow i trzylatkow to z checia czasem wyrzucilyby swoje dzieci za okno A twoja wczesniej tak nie robila?U nas zaczelo sie na dobre jak maly skonczyl rok, jak mial poltora to zaczely sie jazdy typu rzucanie sie na ziemie, bicie, plucie. Tlumaczenia, ignorowanie, kary,odwracanie uwagi-nic nie pomagalo. Teraz na szczescie mowi, ze on juz jest grzeczny i nie bije Ale probuje wymuszac oj tak. Choc dobrze wie, ze krzykiem u nas nic nie wskura. Mowie mu, kochanie, popros, bo jak bedziesz krzyczal to na pewno nie dostaniesz, to udaje przez chwile aniolka Ale czasem ma dni jak dzis, pomimo ze sie wyspal-zebow nie umyje, skarpetek nie zaloze, krzyczy, bo pierwsza usiadlam na toalete a nie on, ze zeszlam ze schodow nie czekajac na niego, ze... milion innych rzeczy Czasem idzie oszalec.
Mój wczoraj miał podobny dzień. Zrobił awanturę, że to ja otworzyłam drzwi, a nie on :P

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tunieczka Ploty zawsze dzialają kojąco

Lineczka Jak nie zapomnisz nasikać to labo zamnknięte ale masz przygody
Nasturcja gratki za tydzień

Weronisiek Zazdrość się ujawnia ;/
Czyli jednak będzie Michaś
Polecam h&m,reserved ostatnio trochę się obkupiłam w sukienki,bluzki,spódnice( nie ciążowe)Powinnaś coś znależć.Ta jest fajna ale chyba im sie cena pomyliła

Sorki za literówki ale pisze z laptopa i jeszcze musze pilnowac męzula (jestem jego hamulcem) i miec oczy dookolo głowy.Wiecie wszystko musi byc pod kontrolą.
Jesteśmy juz w Krakowie

Póki pamietam :

Ogromne za wizyty

Ale sie ciesze że zobaczę dzisiaj MALUCHA

Nie widziałam już 2 miesiące

Nana

Resztę nadrobię później,bo jesteśmy przed Futurą już,wow 40 minut i na miejscu to mi sie podoba
Kciuki za wizytę
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:43   #1629
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
My też znajomych z Poznania odwiedzamy już od roku i ciągle brak kasy I teraz w sumie zastanawiamy się, czy do ikei jechać do Poznania i ich przy okazji odwiedzić, czy do Trójmiasta. I chyba jednak Trójmiasto, bo nigdzie w tym roku nie jedziemy, więc chociaż te parę godzin nad morzem pobędę

Super IP, ciekawe skąd wiedzą, że to nie żebra, skoro nie zrobili prześwietlenia

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Nie pocieszaj lepiej Ja się modlę, żeby Mała okazała się zdrowa, bez żadnej skazy i alergii

Ja ze względu na kasę zastanawiałam się, czy pójdę na roczny macierzyński, bo to jednak 20% mniej, ale uznaliśmy z mężem, że bez tych 20% zaciśniemy pasa i damy radę, a tych m-cy z dzieckiem nikt mi nie odbierze Tylko właśnie oby była zdrowa. O niczym innym nie marzę! Moja Nineczka
U Nas w tym miesiącu też kupa wydatków...
Wizyta u gina,dentysta,OC do zapłaty, Tż nowe prawko... to z tych ważniejszych a jeszcze o innych nie wspomnę (rachunki itd). Dla Kamilka w tym miesiącu zaplanowałam,że kupię pościel do łóżeczka z wypełnieniem,ręczniczek i może coś z kosmetycznych rzeczy.

Nie martw się kochana na zapas... Ninka będzie zdrowa

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-09 o 13:45
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:45   #1630
nasturcja7667
Zadomowienie

Zaraz zmykam na miasto. Ale mi się nie chce nie naskrobcie dużo

Co do kasy: my teraz wszystko w ślub władowaliśmy. I niestety, ale nawet w 1/4 nam się to nie zwróci. Goście zamiast kopert koniecznie chcą dawać prezenty. I tak np. wiemy, że od cioci i wujka dostaniemy komplet talerzy na 6 osób. Koszt tego to pewnie ok. 150zł, a my płacimy za obiad, tort, ciasto, zimną płytę i alkohol 140zł/osoba [ceny w Krakowie, tak to jest jak się szuka restauracji na 2 miesiące przed weselem]. Więc niestety ale po tym ślubie to się ze dwa miesiące będziemy odkuwać i pewnie we wrześniu zacznę myśleć o wyprawce
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:58   #1631
lineczka1989
Zakorzenienie

ooooj dziewczyny, my na wesele na 110 osób wydaliśmy kupę kasy i nie zwróciło się nam zamiast kwiatów chcieliśmy kupony totka, to na tyle osob mieliśmy dokładnie 30 kuponów i najczęściej po jednym zakładzie za 3 zł

teraz z biegiem czasu zastanawiam się po co robiliśmy takie wesele... tą kasę włożylibyśmy w remont i byśmy mieli superancko wyszykowaną chałupę no ale.. wesele ma się raz w życiu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-09 o 13:59
Stary 2013-07-09, 13:59   #1632
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Gptujesz obiad w 4 wersjach ?

dzisiaj akurat w 2 wersjach, mąż ma obiad z wczoraj a paprykę przywiezie mi mama

bardzo rzadko robię dla każdego coś innego P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:11   #1633
lineczka1989
Zakorzenienie

http://www.gotujmy.pl/domowe-sajgonk...sy,161810.html

robię na obiad to

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-09, 14:33   #1634
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

a widziałam gdzies za 130 zł.. musiałam trafić na jakąś ofertę super, bo teraz nie widzę,.. Też marzę tylko o tym aby mały był zdrowy
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Zaraz zmykam na miasto. Ale mi się nie chce nie naskrobcie dużo

Co do kasy: my teraz wszystko w ślub władowaliśmy. I niestety, ale nawet w 1/4 nam się to nie zwróci. Goście zamiast kopert koniecznie chcą dawać prezenty. I tak np. wiemy, że od cioci i wujka dostaniemy komplet talerzy na 6 osób. Koszt tego to pewnie ok. 150zł, a my płacimy za obiad, tort, ciasto, zimną płytę i alkohol 140zł/osoba [ceny w Krakowie, tak to jest jak się szuka restauracji na 2 miesiące przed weselem]. Więc niestety ale po tym ślubie to się ze dwa miesiące będziemy odkuwać i pewnie we wrześniu zacznę myśleć o wyprawce
no ja za obiad, ciasto kawe herbate napoje przystawki zapłaciłam 60 zł od osoby, alko w swoim zakresie a tort tez mielismy swój. Nam sie nie zwróiło mimo małej ilości osób, ale dostaliśmy tu ręczniki to jakiś inny drobiazg. a ślub kościelny mielimy zaplanowany na 70 osób, 180 zl od osoby ale tyle tego było że masakra. choć wiem ze by sie nie zwróciło to jednak nadal chce ten ślub! i weselicho do białego rana

a co do ręczników- one muszą być jakieś specjalne dla dzieci? bo powiem Wam szczerze, dostaliśmy piekny komplet na ślub, i ciemne kolory i jasne, jasne używam do buzi, ale to te małe, tych dużych ani razu nie użyłam bo ja to mam farbowane włosy na czerwienie/rude a takie farby to schodzą za każdym razem po myciu wiec recznika mi w razie Wu szkoda.. no i one są takie milutki w dotyku i mam pytanie, skoro mam 3 takie ręczniki to mogę je przeznaczyc na Kacperka? skoro ich nie używałam w ogóle, są duże i ładne, i miękkie? czy te dla dzieci są jakieś 'specjalne' ?
sorki jak głupio pytam, ale jestem zielona w tym temacie
Stary 2013-07-09, 14:36   #1635
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a co do ręczników- one muszą być jakieś specjalne dla dzieci? bo powiem Wam szczerze, dostaliśmy piekny komplet na ślub, i ciemne kolory i jasne, jasne używam do buzi, ale to te małe, tych dużych ani razu nie użyłam bo ja to mam farbowane włosy na czerwienie/rude a takie farby to schodzą za każdym razem po myciu wiec recznika mi w razie Wu szkoda.. no i one są takie milutki w dotyku i mam pytanie, skoro mam 3 takie ręczniki to mogę je przeznaczyc na Kacperka? skoro ich nie używałam w ogóle, są duże i ładne, i miękkie? czy te dla dzieci są jakieś 'specjalne' ?
mogą być te ja też szukam takich miękkich ręczników z tym że na razie takich nie znalazłam

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-09, 14:37   #1636
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
i właśnie z tego powodu lubie jak w lidlu są tygodnie teraz akurat grecki, ale jak jest chiński czy inny to robie zapas niektorych rzeczy poza tym mój lidl do 22 jest zamknięty z powodu remontu. ;(

aleeeeee w chińskiej restauracji mam sajgonki 8szt z ryżem i surówką za 12,90 ;p to nie tak źle
Stary 2013-07-09, 14:38   #1637
Margot156
Raczkowanie

Hej dziewczynki w kolejnym pięknym dniu

Nie sądziłam że kiedyś to powiem , ale mam już dosyć upałów... przed ciążą to była moja ulubiona pogoda ale teraz po prostu umieram... mam nadzieję że w przyszłym roku wróci mi do normy

Ogólnie muszę się pochwalić!! Ostatnio wzięłam udział w konkursie i wygrałam nosidełko biodrowe
http://sklep.mavero.pl/ 16,nosidelko-biodrowe-hipseat.html
osobisty nie będzie miał wymówek żeby nie nosić hehehe

Dziewczynki z Warszawy pytanko do Was:
Czy poleciłybyście jakąś knajpę/restaurację gdzie możnaby zorganizować obiad weselny na 23 osoby?

Kurcze kurcze kurcze właśnie poczułam łobuza już się zaczynałam martwić że mi się nie chce uaktywnić a tu proszę... od razu całą serię mi sprzedał...

Edytowane przez Margot156
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:05
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:41   #1638
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
mogą być te ja też szukam takich miękkich ręczników z tym że na razie takich nie znalazłam
ooo no to super bo odpada mi jedna rzecz z wyprawki
czyli ja tak naprawdę dużo już nie potrzebuje

w tesco są wyprze, wczoraj takie zółte miekkie ręczniki ale nie jakieś wielkie, ale tez nie małe.. no takie średnie były po 13 zł i mięciutkie były

dostałam zaproszenie na występ okrasy- będzie o jedzeniu robionym na parze, bez soli a jednak pysznie gwarantowany prezent- suszarka do włosów albo książka kucharska K.Okrasy
super, ciesze się jak małe dziecko co zabawke dostanie
ja tak uwielbiam gotować że może taki sprzęt na parze se kupie
Stary 2013-07-09, 14:43   #1639
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
a widziałam gdzies za 130 zł.. musiałam trafić na jakąś ofertę super, bo teraz nie widzę,.. Też marzę tylko o tym aby mały był zdrowy

no ja za obiad, ciasto kawe herbate napoje przystawki zapłaciłam 60 zł od osoby, alko w swoim zakresie a tort tez mielismy swój. Nam sie nie zwróiło mimo małej ilości osób, ale dostaliśmy tu ręczniki to jakiś inny drobiazg. a ślub kościelny mielimy zaplanowany na 70 osób, 180 zl od osoby ale tyle tego było że masakra. choć wiem ze by sie nie zwróciło to jednak nadal chce ten ślub! i weselicho do białego rana

Nie muszą być jakieś specjalne..
Ja chcę kupić z 2 z kapturkiem, jeden większy,drugi mniejszy..
o coś takiego:http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...313508170.html

I jakiś zwykły,miękki też w późniejszym czasie dokupie.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-09 o 14:47
Stary 2013-07-09, 15:06   #1640
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
ooooj dziewczyny, my na wesele na 110 osób wydaliśmy kupę kasy i nie zwróciło się nam zamiast kwiatów chcieliśmy kupony totka, to na tyle osob mieliśmy dokładnie 30 kuponów i najczęściej po jednym zakładzie za 3 zł

teraz z biegiem czasu zastanawiam się po co robiliśmy takie wesele... tą kasę włożylibyśmy w remont i byśmy mieli superancko wyszykowaną chałupę no ale.. wesele ma się raz w życiu
My na wesele mieliśmy zaproszone 160 osób- przyszło 148 w tym 48 ode mnie, i 100 od męża. Nie chciałam wielkiego wesela, ale mój teść nie chciał słyszeć o takim na mniej niż 150 osób, pozapraszał sąsiadów, kolegów itp. Ponad połowy ludzi składających nam życzenia nie znałam, nawet nie wiedziałam kto jest kim...

Z mojej strony była tylko najbliższa rodzina i bliscy znajomi.
Wydatkami podzieliliśmy się proporcjonalnie do liczby gości + np. my dekoracje, mąż zespół itp.
Nas wesele wyniosło 7tysięcy, męża 13. Z kopert dostaliśmy 21 tysięcy (a po ponad roku od ślubu znaleźliśmy jeszcze 2 schowane koperty o których teść zapomniał ;p To była miła niespodzianka- kilkaset zł )

Więc w sumie wyszliśmy troszkę na plus

A co do laktatora to ja miałam ręczny i jeśli tylko byłoby mnie teraz stać to kupiłabym elektryczny- ile ja się namęczyłam, napociłam, nabluzgałam, masakra...
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:16   #1641
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Oj jak ja bym chciala jeszcze raz wesele...
Swoje bardzo dobrze wspominam, choc kilka drobiazgów bym zmieniła....
Mieliśmy 80 gosci, płaciliśmy 152zl/os (z tortem, ciastem, napojami i owocami i cukierkami)
Większość sami oplacilismy, tesciowa kupiła wódkę i dała nam złoto na obrączki, moi rodzice ciasto do pracy i do domu, kolorowe alkohole i troche wódki. I suknie, bo sie uparli i konirc kropka
Ahh...

Rozmarzyłam sie,a tu juz prawie 2 lata po ślubie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:19   #1642
ryba91
Zakorzenienie

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...293291365.html

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...334903314.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-laktator...384763574.html

a któryś z tych laktatorów nie moze byc? czy są jakieś okreslone parametry jak przy wózku?

a i oprócz ze chce aby mały był zdrowy to chce żeby miał bujną czuprynę bo ja tak cierpie teraz, to chociaż nie na darmo jestem ciekawa czy bedzie blondynem o niebieskich oczach czy brunetem z ciemnymi oczami i ciemną oprawą oczu

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:27
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:35   #1643
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...293291365.html

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...334903314.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-laktator...384763574.html

a któryś z tych laktatorów nie moze byc? czy są jakieś okreslone parametry jak przy wózku?

a i oprócz ze chce aby mały był zdrowy to chce żeby miał bujną czuprynę bo ja tak cierpie teraz, to chociaż nie na darmo jestem ciekawa czy bedzie blondynem o niebieskich oczach czy brunetem z ciemnymi oczami i ciemną oprawą oczu
Też się nad tym często zastanawiam, jak będzie wyglądał nasz synek
Czy będzie blądaskiem za tatą, czy będzie miał ciemne włoski za mamą? (bo ja z natury brunetka), oczy raczej będzie miał jasnego koloru, bo ja mam zielone a Tż niebieskie
Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne

Wczoraj doszedł kombinezon zimowy dla młodego,ten:

http://szafka.pl/c1148380-kombinezon-dla-chlopca.html

Rozmiar jest 68 ale wypada mniejszy tak 62/68

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-09, 15:39   #1644
ryba91
Zakorzenienie

fajniutki ten kombinezonik!! ja mam dopiero jeden na 68 choć w sumie nie wiem czy to 68, biały. Zastanawiam sie czy brac jeszce jakis ale chyba nie,? urodze w jesień to ubiore na spacer cieplej a w listopadzie dopiero kombinezon.. dobrze mowie ?
Stary 2013-07-09, 15:40   #1645
De28
Wtajemniczenie

Ja wesela nie mialam wogole Na slubie cywilnym bylo 20 osob a na koscielnym 25. Rodzina ze strony meza i nasi przyjaciele i znajomi. Koscielny byl razem z chrztem. Mielismy bufet i malutka salke. Ale u nas i tak z wesela bylyby nici, bo starsi to sie szybko zwijali a mlodsi mieli malutkie dzieci i o 22 juz ich nie bylo.O 1 w nocy wyszedl ostatni gosc. Coz, nie tak sobie moj slub wyobrazalam. Pojechalismy wlasnym autem, a kiedys marzylam o bialych koniach. O kosztach nie mowie, bo tu w Niemczech sa spore, a na slub ludzie daja po 50 euro Nie mielismy wiec normalnego wesela, limuzyny,fotografa, zespolu a wydalismy ponad 3 tys.euro. Dostalismy chyba 700 euro w kopertach

Ja mam oczy zielone, maz brazowe. Malemu oczy zmienily sie z niebieskich na brazowe dopiero po pierwszych urodzinach. Prawdziwej barwy dostaly dopiero niedawno.Na poczatku mial czarne wlosy, potem przeszly na brazowe a teraz ma ciemny blond. Wiec troche trzeba poczekac, az sie ostatecznie wszystko wyklaruje.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:42
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:52   #1646
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41706757]My na wesele mieliśmy zaproszone 160 osób- przyszło 148 w tym 48 ode mnie, i 100 od męża. Nie chciałam wielkiego wesela, ale mój teść nie chciał słyszeć o takim na mniej niż 150 osób, pozapraszał sąsiadów, kolegów itp. Ponad połowy ludzi składających nam życzenia nie znałam, nawet nie wiedziałam kto jest kim...

Z mojej strony była tylko najbliższa rodzina i bliscy znajomi.
Wydatkami podzieliliśmy się proporcjonalnie do liczby gości + np. my dekoracje, mąż zespół itp.
Nas wesele wyniosło 7tysięcy, męża 13. Z kopert dostaliśmy 21 tysięcy (a po ponad roku od ślubu znaleźliśmy jeszcze 2 schowane koperty o których teść zapomniał ;p To była miła niespodzianka- kilkaset zł )

Więc w sumie wyszliśmy troszkę na plus [/QUOTE]

a widzisz, my placilismy za wszystko sami mi mama suknie kupila robilismy wesela w takiej cos a'la swietlicy wiejskiej, mielismy swoja kucharke i jak weszlismy na sale to moze z jeden dzien mielismy prad bo a to burza byla i na calej wsi nie bylo pradu, po tej burzy zalalo nam lazienke we czwartek po poludniu wlaczyli pradad a w piatek rano autobus wjechal w transformator i dopiero w sobote o 15 wlaczyli prad :P czyli juz myslalam ze wesele sie nie odbedzie :P
W sumie cale wesele wynioslo nas ok 26 tys

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-09, 15:55   #1647
ryba91
Zakorzenienie

ja to chciałam ślub tak:
w miejscowości gdzie jest sala załątwić coby ksiądz sie pofatygował i do nas przyjechał i w plenerze zrobić a potem myk do sali i tam dżamprezka ogólnie miałam piękną wizje tego wszystkiego, moja mama juzszukała mi sukni, zresztą wybraliśmy wstępnie kilka, mój tż chciał wtedy smoking ( ale nie wiem kto by mu go kupił ) moja siostrzenica miała nam obrączki nieść na poduszeczce a siostrzenica mojego i moja siostrzenica ( mam dwie:p) miały nam sypać kwiaty w kościele. Moja siostra uzbierała 100 zł w groszach a teraz leżą i czekają na półce. mieliśmy mieć plener nad jeziorkiem i tam właśnie na bryczce. No wymarzyłam sobie rózne rzeczy, a nad nami, nad naszymi siedzeniami miało być powiększone zdjęcie z zaręczyn naszych no ale moze jeszcze nasz plan wypali aaa kolory miałby być zielono-fioletowe
Stary 2013-07-09, 16:17   #1648
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Też się nad tym często zastanawiam, jak będzie wyglądał nasz synek
Czy będzie blądaskiem za tatą, czy będzie miał ciemne włoski za mamą? (bo ja z natury brunetka), oczy raczej będzie miał jasnego koloru, bo ja mam zielone a Tż niebieskie
Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne

Wczoraj doszedł kombinezon zimowy dla młodego,ten:

http://szafka.pl/c1148380-kombinezon-dla-chlopca.html

Rozmiar jest 68 ale wypada mniejszy tak 62/68
Śliczny kombinezon! I widać, że w świetnym stanie!

Ja też rozmyślam jak nasz Mikołaj będzie wyglądał. Ja jestem blondynka z niebieskimi oczami, a mąż czarny a oczy zielone. Do tego ma takie ciemne krzaczaste brwi i się śmieje, że przed wyjściem ze szpitala trzeba będzie młodego wywoskować bo pewnie będzie widać same brwi hehehe Za jakieś 20 tygodni się dowiem jaki dzieciaczek nam wspólnymi siłami wyszedł

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:21   #1649
niunia_20
Rozeznanie

dziewczyny powiedzcie mi czy jest sie czym martwic:
od rana troche boli mnie brzuch i teraz zobaczyłam na papierze taki podbarwiony na brązowo śluz...
co o tym mysleć?

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:25   #1650
ryba91
Zakorzenienie

basiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa odezwij się!!!

niunia- jak boli brzuch i zabarwiony śluz pojechałabym do lekarza!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości