|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Moja Agencja pracy narazie sie nie odzywa , a to ONI mieli mi dac konkretna rozpiske co I jak? Od kiedy? Dzis bede rozmawiam z menagerem I 19.07 ide ostatni raz a pozniej biore urlop ktorego mam okolo 4 tyg. Pozniej przejde na macierzynskie .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Na pół nam nic nie da, bo w lipcu nie mamy ani złotówki wolnej (a jeszcze zamówienie ze smyka czeka na odbiór ), w sierpniu jedziemy do ikei i tam zostawimy wszystkie wolne środki, a we wrześniu kupię całość. Ale ten wrzesień... Jakoś mam wrażenie, że to późno
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() mieliśmy jechać do koleżanki do Torunia na weekend i kasy nam szkoda bo nie dość że ta wyprawka to jeszcze parę części do samochodu trzeba dokupić i jeszcze nie ma dziecka i musimy sobie wielu rzeczy odmawiać a co dopiero jak będzie dziecko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Ja co do kasy nawet sie nie odzywam .. Wlasnie wrocil Tz z IP I przeswietlenia mu nie zrobili - ale twierdza ze zebra to nie moga byc. Najprawdopodobniej ma zerwany miesien piersiowy
dostal jakis zel I srodki przeciwbolowe ( o dziwo nie paracetamol) jak mu do 2 tyg nie przejdzie to ma na 6 tyg wziasc zwolnienie lekarskie I nie robic nic .. Jak wezmie zwolnienie to jestesmy do tylu o kupe kasy , ale jak trzeba to trzeba co zrobic .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo inacej na samych pampersach pół wypłat pójdzie Cytat:
nasze wydatki w tym miesiacu to : przeprowadzka, pralka,łóżko, lodówka, to najwazniejsze. w przyszłym znów cos dla dzidzi, zalezy co bedzie brakować, cos dla mnie ( mam AŻ SZLAFROK) i takie komody dla Kacpra na ciuszki ![]() a potem to już chyba zbankrutujemybo ja nie bede miała wypłat,zasiłków i innych . ALE DAMY RADĘ .
|
|
#1627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też nie chcę myśleć, ile później będzie wyrzeczeń ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() Nie pocieszaj lepiej O Pampersach nawet nie mów Widzę, że Was też czeka sporo wydatków Ja ze względu na kasę zastanawiałam się, czy pójdę na roczny macierzyński, bo to jednak 20% mniej, ale uznaliśmy z mężem, że bez tych 20% zaciśniemy pasa i damy radę, a tych m-cy z dzieckiem nikt mi nie odbierze Tylko właśnie oby była zdrowa. O niczym innym nie marzę! Moja Nineczka
|
|
#1628 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizyta u gina,dentysta,OC do zapłaty, Tż nowe prawko... to z tych ważniejszych a jeszcze o innych nie wspomnę (rachunki itd). Dla Kamilka w tym miesiącu zaplanowałam,że kupię pościel do łóżeczka z wypełnieniem,ręczniczek i może coś z kosmetycznych rzeczy. ![]() Nie martw się kochana na zapas... Ninka będzie zdrowa
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-09 o 13:45 |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz zmykam na miasto. Ale mi się nie chce
nie naskrobcie dużo Co do kasy: my teraz wszystko w ślub władowaliśmy. I niestety, ale nawet w 1/4 nam się to nie zwróci. Goście zamiast kopert koniecznie chcą dawać prezenty. I tak np. wiemy, że od cioci i wujka dostaniemy komplet talerzy na 6 osób. Koszt tego to pewnie ok. 150zł, a my płacimy za obiad, tort, ciasto, zimną płytę i alkohol 140zł/osoba [ceny w Krakowie, tak to jest jak się szuka restauracji na 2 miesiące przed weselem]. Więc niestety ale po tym ślubie to się ze dwa miesiące będziemy odkuwać i pewnie we wrześniu zacznę myśleć o wyprawce |
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
ooooj dziewczyny, my na wesele na 110 osób wydaliśmy kupę kasy i nie zwróciło się nam
zamiast kwiatów chcieliśmy kupony totka, to na tyle osob mieliśmy dokładnie 30 kuponów i najczęściej po jednym zakładzie za 3 zł![]() teraz z biegiem czasu zastanawiam się po co robiliśmy takie wesele... tą kasę włożylibyśmy w remont i byśmy mieli superancko wyszykowaną chałupę no ale.. wesele ma się raz w życiu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-09 o 13:59 |
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo rzadko robię dla każdego coś innego P
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.gotujmy.pl/domowe-sajgonk...sy,161810.html
robię na obiad to
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do ręczników- one muszą być jakieś specjalne dla dzieci? bo powiem Wam szczerze, dostaliśmy piekny komplet na ślub, i ciemne kolory i jasne, jasne używam do buzi, ale to te małe, tych dużych ani razu nie użyłam bo ja to mam farbowane włosy na czerwienie/rude a takie farby to schodzą za każdym razem po myciu wiec recznika mi w razie Wu szkoda.. no i one są takie milutki w dotyku i mam pytanie, skoro mam 3 takie ręczniki to mogę je przeznaczyc na Kacperka? skoro ich nie używałam w ogóle, są duże i ładne, i miękkie? czy te dla dzieci są jakieś 'specjalne' ? sorki jak głupio pytam, ale jestem zielona w tym temacie
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz akurat grecki, ale jak jest chiński czy inny to robie zapas niektorych rzeczy poza tym mój lidl do 22 jest zamknięty z powodu remontu. ;(aleeeeee w chińskiej restauracji mam sajgonki 8szt z ryżem i surówką za 12,90 ;p to nie tak źle
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki w kolejnym pięknym dniu
![]() Nie sądziłam że kiedyś to powiem , ale mam już dosyć upałów... przed ciążą to była moja ulubiona pogoda ale teraz po prostu umieram... mam nadzieję że w przyszłym roku wróci mi do normy ![]() Ogólnie muszę się pochwalić!! Ostatnio wzięłam udział w konkursie i wygrałam nosidełko biodrowe http://sklep.mavero.pl/ 16,nosidelko-biodrowe-hipseat.html osobisty nie będzie miał wymówek żeby nie nosić hehehe Dziewczynki z Warszawy pytanko do Was: Czy poleciłybyście jakąś knajpę/restaurację gdzie możnaby zorganizować obiad weselny na 23 osoby? Kurcze kurcze kurcze właśnie poczułam łobuza już się zaczynałam martwić że mi się nie chce uaktywnić a tu proszę... od razu całą serię mi sprzedał...
Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-07-09 o 15:05 |
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ja tak naprawdę dużo już nie potrzebuje w tesco są wyprze, wczoraj takie zółte miekkie ręczniki ale nie jakieś wielkie, ale tez nie małe.. no takie średnie były po 13 zł i mięciutkie były ![]() dostałam zaproszenie na występ okrasy- będzie o jedzeniu robionym na parze, bez soli a jednak pysznie gwarantowany prezent- suszarka do włosów albo książka kucharska K.Okrasy ja tak uwielbiam gotować że może taki sprzęt na parze se kupie
|
|
#1639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie muszą być jakieś specjalne.. Ja chcę kupić z 2 z kapturkiem, jeden większy,drugi mniejszy.. o coś takiego:http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...313508170.html I jakiś zwykły,miękki też w późniejszym czasie dokupie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-09 o 14:47 |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z mojej strony była tylko najbliższa rodzina i bliscy znajomi. Wydatkami podzieliliśmy się proporcjonalnie do liczby gości + np. my dekoracje, mąż zespół itp. Nas wesele wyniosło 7tysięcy, męża 13. Z kopert dostaliśmy 21 tysięcy (a po ponad roku od ślubu znaleźliśmy jeszcze 2 schowane koperty o których teść zapomniał ;p To była miła niespodzianka- kilkaset zł )Więc w sumie wyszliśmy troszkę na plus A co do laktatora to ja miałam ręczny i jeśli tylko byłoby mnie teraz stać to kupiłabym elektryczny- ile ja się namęczyłam, napociłam, nabluzgałam, masakra... |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Oj jak ja bym chciala jeszcze raz wesele...
Swoje bardzo dobrze wspominam, choc kilka drobiazgów bym zmieniła.... Mieliśmy 80 gosci, płaciliśmy 152zl/os (z tortem, ciastem, napojami i owocami i cukierkami) Większość sami oplacilismy, tesciowa kupiła wódkę i dała nam złoto na obrączki, moi rodzice ciasto do pracy i do domu, kolorowe alkohole i troche wódki. I suknie, bo sie uparli i konirc kropka Ahh... Rozmarzyłam sie,a tu juz prawie 2 lata po ślubie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...293291365.html
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...334903314.html http://allegro.pl/wyprzedaz-laktator...384763574.html a któryś z tych laktatorów nie moze byc? czy są jakieś okreslone parametry jak przy wózku? ![]() a i oprócz ze chce aby mały był zdrowy to chce żeby miał bujną czuprynę bo ja tak cierpie teraz, to chociaż nie na darmo jestem ciekawa czy bedzie blondynem o niebieskich oczach czy brunetem z ciemnymi oczami i ciemną oprawą oczu
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-07-09 o 15:27 |
|
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy będzie blądaskiem za tatą, czy będzie miał ciemne włoski za mamą? (bo ja z natury brunetka) , oczy raczej będzie miał jasnego koloru, bo ja mam zielone a Tż niebieskie![]() Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne ![]() Wczoraj doszedł kombinezon zimowy dla młodego,ten: http://szafka.pl/c1148380-kombinezon-dla-chlopca.html Rozmiar jest 68 ale wypada mniejszy tak 62/68
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
fajniutki ten kombinezonik!!
ja mam dopiero jeden na 68 choć w sumie nie wiem czy to 68, biały. Zastanawiam sie czy brac jeszce jakis ale chyba nie,? urodze w jesień to ubiore na spacer cieplej a w listopadzie dopiero kombinezon.. dobrze mowie ?
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wesela nie mialam wogole
Na slubie cywilnym bylo 20 osob a na koscielnym 25. Rodzina ze strony meza i nasi przyjaciele i znajomi. Koscielny byl razem z chrztem. Mielismy bufet i malutka salke. Ale u nas i tak z wesela bylyby nici, bo starsi to sie szybko zwijali a mlodsi mieli malutkie dzieci i o 22 juz ich nie bylo.O 1 w nocy wyszedl ostatni gosc. Coz, nie tak sobie moj slub wyobrazalam. Pojechalismy wlasnym autem, a kiedys marzylam o bialych koniach. O kosztach nie mowie, bo tu w Niemczech sa spore, a na slub ludzie daja po 50 euro Nie mielismy wiec normalnego wesela, limuzyny,fotografa, zespolu a wydalismy ponad 3 tys.euro. Dostalismy chyba 700 euro w kopertach Ja mam oczy zielone, maz brazowe. Malemu oczy zmienily sie z niebieskich na brazowe dopiero po pierwszych urodzinach. Prawdziwej barwy dostaly dopiero niedawno.Na poczatku mial czarne wlosy, potem przeszly na brazowe a teraz ma ciemny blond. Wiec troche trzeba poczekac, az sie ostatecznie wszystko wyklaruje. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-09 o 15:42 |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41706757]My na wesele mieliśmy zaproszone 160 osób- przyszło 148 w tym 48 ode mnie, i 100 od męża. Nie chciałam wielkiego wesela, ale mój teść nie chciał słyszeć o takim na mniej niż 150 osób, pozapraszał sąsiadów, kolegów itp. Ponad połowy ludzi składających nam życzenia nie znałam, nawet nie wiedziałam kto jest kim...
Z mojej strony była tylko najbliższa rodzina i bliscy znajomi. Wydatkami podzieliliśmy się proporcjonalnie do liczby gości + np. my dekoracje, mąż zespół itp. Nas wesele wyniosło 7tysięcy, męża 13. Z kopert dostaliśmy 21 tysięcy (a po ponad roku od ślubu znaleźliśmy jeszcze 2 schowane koperty o których teść zapomniał ;p To była miła niespodzianka- kilkaset zł )Więc w sumie wyszliśmy troszkę na plus a widzisz, my placilismy za wszystko sami mi mama suknie kupila robilismy wesela w takiej cos a'la swietlicy wiejskiej, mielismy swoja kucharke i jak weszlismy na sale to moze z jeden dzien mielismy prad bo a to burza byla i na calej wsi nie bylo pradu, po tej burzy zalalo nam lazienke we czwartek po poludniu wlaczyli pradad a w piatek rano autobus wjechal w transformator i dopiero w sobote o 15 wlaczyli prad :P czyli juz myslalam ze wesele sie nie odbedzie :PW sumie cale wesele wynioslo nas ok 26 tys ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chciałam ślub tak:
w miejscowości gdzie jest sala załątwić coby ksiądz sie pofatygował i do nas przyjechał i w plenerze zrobić a potem myk do sali i tam dżamprezka ogólnie miałam piękną wizje tego wszystkiego, moja mama juzszukała mi sukni, zresztą wybraliśmy wstępnie kilka, mój tż chciał wtedy smoking ( ale nie wiem kto by mu go kupił a teraz leżą i czekają na półce. mieliśmy mieć plener nad jeziorkiem i tam właśnie na bryczce. No wymarzyłam sobie rózne rzeczy, a nad nami, nad naszymi siedzeniami miało być powiększone zdjęcie z zaręczyn naszych no ale moze jeszcze nasz plan wypali aaa kolory miałby być zielono-fioletowe
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też rozmyślam jak nasz Mikołaj będzie wyglądał. Ja jestem blondynka z niebieskimi oczami, a mąż czarny a oczy zielone. Do tego ma takie ciemne krzaczaste brwi i się śmieje, że przed wyjściem ze szpitala trzeba będzie młodego wywoskować bo pewnie będzie widać same brwi hehehe Za jakieś 20 tygodni się dowiem jaki dzieciaczek nam wspólnymi siłami wyszedł
|
|
#1649 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy jest sie czym martwic:
od rana troche boli mnie brzuch i teraz zobaczyłam na papierze taki podbarwiony na brązowo śluz... co o tym mysleć?
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
basiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa odezwij się!!!
niunia- jak boli brzuch i zabarwiony śluz pojechałabym do lekarza!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

KCIUKI DLA ANI 
łatwiej bedzie 
), w sierpniu jedziemy do ikei i tam zostawimy wszystkie wolne środki, a we wrześniu kupię całość. Ale ten wrzesień... Jakoś mam wrażenie, że to późno

i jeszcze nie ma dziecka i musimy sobie wielu rzeczy odmawiać a co dopiero jak będzie dziecko
dostal jakis zel I srodki przeciwbolowe ( o dziwo nie paracetamol) jak mu do 2 tyg nie przejdzie to ma na 6 tyg wziasc zwolnienie lekarskie I nie robic nic ..

a teraz leżą i czekają na półce.