Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 13:06   #931
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
miałam to samo na myśli, ale już nie chciałam Cię dołować, no ale skoro sama napisałaś to ... to pośmiejmy się razme

Od wczoraj dzieki Tobie mam taki dobry humor, chodzę i się hacham jak głupi do sera
zawsze do usług

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Co do tematu kolejnej ciąży - nie wiem, może jestem na za wczesnym etapie ciąży bo mimo, że mam jakieś tam dolegliwości, martwie się o małego to jakoś te ciążę znoszę i czasem już myślę, że fajnie by było, żeby mały miał rodzeństwo niedługo. Kiedyś Wam już to pisałam, że jeśli będzie wszystko dobrze z małym to tak po roku chcemy starać się o kolejnego bąka tylko nie wiem jak to wyjdzie z całą resztą mojego życia -praca, nauka, bo trochę mi się namieszało w trakcie ciąży
Podziwiam szczerze

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a do mnie wlasnie dotarł materac)
włożyłam do łóżeczka, troche śmierdzi, poczekam kilka dni może przejdzie.

a jak już mała będzie to założę prześcieradło.

wrzucam fotki, a co

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dla malenstwa super na wsi
Co do reszty - rozumiem Cie, wspolczuje bardzo, pamietam co czulam gdy moj ojciec chcial podarowac ("podarowac" ) nam dom... mysl o tym w taki sposob, ze to tylko na chwile... mi pomoglo wyszukiwanie i wypisywanie dobrych stron tej sytuacji (u Ciebie - kasa, pomoc przy dziecku, swiezsze powietrze, dalej sama wymyslaj ).
No chyba muszę tak zrobić, bo nie pozostało mi nic innego
A swoją drogą Twój Ojciec dalej Ci to wypomina i nie widzi ile dla Niego zrobiliście razem z Mężem? oczywiście jeśli zbyt prywatne pytanie to nie odpowiadaj

Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny:ro za:
Witam i Gratuluję Wszystkim rozpakowanym Mamusiom

Jak zwykle nie jestem w stanie Was nadrobić, dziękuję bardzo za gratulację dla Nas bo pewnie było ich parę
Dopiero teraz znalazłam czas i siłę, żeby do Was zajrzeć.

W domku jesteśmy od piątku, po dwóch dobach bez żadnych przeciwwskazań wypuścili Nas do domku
Nelly to najukochańsze dziecko pod słońcem( jak dla każdej mamy swoje dziecko)
Dziękuję evewee za przekazanie Wam informacji, że urodziłam i Gratuluję Kochana Synusia

W najbliższym czasie wstawię opis porodu
Dobrze, że jesteście już w domku no i czekamy na jakies zdjecie uroczej Nelly!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:08   #932
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ja to moze jestem wyrodna, ale szczerze mowiac tak sobie pomyslalam, ze jakby przyjaciolka mi oznajmiła, ze jest w ciazy (czysto hipotetycznie ) i ma przed soba jeszcze 30+ tygodni to bym jej powiedziała ze wspolczuje mam juz tak dosc tego stanu, ze cieszę się, że jestem w tym miejscu gdzie jestem z ciaza i czekam tylko na moment, az bedziemy oddzielnie
Chciałabym zobaczyć minę tej hipotetycznej przyjaciółki Ona do Ciebie z euforią, że jest w ciąży, a Ty do niej "czego tak się cieszysz?!"

Cytat:
A tak w ogole to w weekend juz sie przeprowadzamy do rodzicow Tzta.. no ale za to polowa czynszu za miesiac bedzie nam zwrocona, chociaz tyle. Ryczec mi sie chce jak pomysle, ze musze opuscic moje mieszkanko, no ale juz sie do tego w jakis tam sposob przygotowałam. Przeraza mnie tylko teraz to całe pakowanie rzeczy i potem aklimatyzacja na wsi
Kochana, jak już się odbijecie to znajdziecie jeszcze 100 razy lepsze

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
O tym samym ostatnio rozmawiałam z TŻ
Cieszymy się, że zaciążone pojawiają się wokół nas, ale tak serio to im współczuję
Ostatnio pytamy się kolegi jak się jego ciężarna dziewczyna czuje (12tc), a on, że przytyła 5kg, ale pewnie więcej już nie przytyje ( ) i że bardzo źle znosi upały, bo jej ciężko ()
ALE pamiętam jak ja przeżywałam każdy tydzień, jak się cieszyłam I każda musi to przejść żeby na koniec inne żałować
No tak... od 12tc to już ani grama nie przytyje

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jeszcze, zeby tego było mało, to w poczekalni smsa dostałam.. od kuzynki męża.. że jeśli mi się nudzi, to może wpaść na kawę..znowu?! Napisałam, że może i mi się nudzi, ale w poczekalni do lekarza.
A od kiedy weszłam do domu już 3 tel od teściowej Nie odbieram.. pierdzielę.. Jeszcze będzie chciała wpaść albo co... nie mam siły na żadne odwiedziny. Idę zaraz spać, oczy mi się zamykają. Jak dodzwoni się do męża, to on nie wie, że wróciłam, niech mówi, że u lekarza jestem. Rany jaka ja dzisiaj jestem niedobra, zła, rozbita..do bani..wszystko mnie drzaźni
To jest coś niesamowitego co Ty piszesz o tej kuzynce.. Aż się wierzyć nie chce

Cytat:
Pocieszę Cię, że mam tak samo... Jak czytam, że Dotka lata to tu to tam to czuję się jak babulinka (w sumie wiekowo przy Dotce to prawie jestem ).
Od kilku tygodni nie ruszam się sama z domu - jak coś to tylko z TŻ.
Taka ładna pogoda, a ja w domu siedzę No ale co zrobić jak zaraz brzuch ciągnie i mam zawroty głowy
Ja też już się nie ruszam pieszo z domu, tylko samochodem. Pieszo- w asyście męża

Mało tego- dziś, w dniu terminu porodu ja na KTG pojechałam sama samochodem Nie chciałam, żeby TŻ marnował dzień urlopu tylko po to, żeby mnie tam zawieźć. Musiałam z nim trochę o to przez tydzień powalczyć, ale postawiłam na swoim. Stwierdziłam- że skoro nic a nic się nie dzieje to "zaszaleję"
Stary 2013-07-09, 13:13   #933
malaczarnakejt
Zakorzenienie

idę posprzątać balkon, bo jakiś burdel tam mam.
Dziś wieczorem wpadną do nas znajomi - jak tak siedzę w domu, to jestem jak odludek. Jęczę mężowi, żeby zapraszał kogoś no i super dziś przed nami fajny wieczór. Chyba mam potrzebę spotkań przed porodem, bo później nic nie będzie już takie samo..

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:18   #934
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Ja już zakwaterowana u znajomych od wczoraj i czekam na jutrzejsze przyjęcie do szpitala Tż będzie dziś wieczorem i jutro jedzie ze mną,nastawiamy się bardziej na to,żeby był przy porodzie i ogólnie był jak najwięcej się da przy mnie,ale to będzie zależeć od rozwoju sytuacji. Załatwiłam spotkanie z promotorką,jak spytała kiedy rodzę i jej powiedziałam że na jutro mam termin i przyjęcie do szpitala,to była delikatnie mówiąc zdziwiona,że dziś do niej przyjechałam i dostałam lekki opie**prz,że trzeba było kogoś wysłać do niej z tym co mam No ale ja wolałam sama, a że następny dyżur ona będzie mieć dopiero we wrześniu,to musiałam jechać. Zresztą powiem wam,że nie czuje się wcale źle,wręcz przeciwnie,mam dużo energii i gdyby nie kłucie i bóle w kroczu,to wsio by było wręcz idealnie. Po spotkaniu z nią byłam jeszcze na zakupach w Rossmanie i kilku sklepach i wcale się nie zmęczyłam Proszę dziewczynki o magiczne kciuki jutro od rana dla mnie i dla Gabi En, możesz nas już przenieść do poczekalni

A z nadrabiania:

Teso, Anulka_P, Elaine-Blath
- ogromne gratulacje Zazdroszczę,że macie już dzieciaczki po drugiej stronie. Jejku, aż siedmiu chłopców nam się urodziło ostatnio, teraz chyba kolej na wysyp dziewczyn,co nie?

Fiazo-a jak u ciebie?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja z tęsknotą patrze na kobiety w ciąży I to nie dlatego, że chciałabym Gluciątko z powrotem do brzucha Już bym chciała na 2 czekać
A tu jeszcze 3 tygodnie połogu

No i jakiegoś innego ojca muszę znaleźć bo Tż nie chce 2
Może jeszcze go namówisz Musisz tylko odpowiednio dobierać argumenty i dać mu trochę czasu na zastanowienie

Cytat:
CO BYSCIE WYBRALY, CHUSTE-BANAN CZY KLASYCZNE NOSIDELKO?
Klasyczne nosidełko-bo nie trzeba wiązać, ma usztywnienia i wydaje mi się bezpieczniejsze i łatwiejsze w zakładaniu.

Cytat:
Heeej
Tak, dobrze czytacie, to ja! siedzę sobie wygodnie na własnym lozku, a nie w poczekalni na IP
Pojechałam rano z Tztem i kazałam mu stac w kolejce do rejestracji.. w tym czasie ja zajęłam lożę VIPów na przeciwko drzwi wejsciowych i patrzyłam się na niego jak przebiera nogami ze zdenerwowania. W koncu jak była juz tylko jedna osoba patrze sie, a on bierze i wychodzi z tej kilometrowej kolejki nic nie powiedział tym babom z tyłu, wiec nie muszę Wam mówić, że musiałam im tłumaczyc, ze nie wbijam im się w paradę tylko chłopak mi stał, no ale zapomniał powiedziec, ze nie stoi tak bo lubi stac, tylko stoi za mnie
Wysłałam smsa ginowi (tak, znowu smsa ) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce
Zrobili ktg, wychodzą skurcze ale jeszcze nie są na tyle regularne zeby mnie zostawili.. potem przylazł mój doktorek i mu pokazałam ten wynik ze zdjecia rtg wczorajszego. Powiedział, ze w normie i póki co nastawiamy sie w takim razie na poród sn, ale gdyby ból się nasilał czy przy porodzie cokolwiek by mnie bardziej bolało to oczywiscie zrobia mi cc i nie ma sprawy. Potem polazł po druczki L4 i uwaga uwaga- wypisał mi zwolnienie do 11.08, więc mogę przenosić sobie ciążę nawet 3 tygodnie jakbym chciała Były tam inne kobiety pod ktg podłączone, ale stwierdziłam, ze muszę mu powiedzieć, że nie jestem psychiczna i zeby sobie nie myślał, ze te buziaki w smsie wczorajszym to były specjalnie, na co on mówi, że spoko dziwnie się te kobiety popatrzyły, no ale kij z nimi, ważne, że mu w delikatny sposób powiedziałam, że nie jest moim ideałem (IDZIA, pozdrawiam Cię z tego miejsca, bo myślałam, że się spalę ze wstydu ).. No. no i powiedział ze w takim razie zeby dzwonić jak się coś juz zacznie dziać, a póki co żebym szła i juz nie wypisywała do niego głupot

No, więc dobre wieści i czekamy na rozwój akcji a jak coś to mam się nie przejmować i na pewno nie dadzą mi rodzic naturalnie jak sie bede strasznie męczyła Dzięki ogromne za kciuki dziewuszki
A teraz idę uzupełniać pierwszą stronę
Super,że wszystko się ułożyło dobrze

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki posiewu - nie mam paciora ani innych dziwnych rzeczy
No to świetnie!

Cytat:
O tym samym ostatnio rozmawiałam z TŻ
Cieszymy się, że zaciążone pojawiają się wokół nas, ale tak serio to im współczuję
Ostatnio pytamy się kolegi jak się jego ciężarna dziewczyna czuje (12tc), a on, że przytyła 5kg, ale pewnie więcej już nie przytyje ( ) i że bardzo źle znosi upały, bo jej ciężko ()
ALE pamiętam jak ja przeżywałam każdy tydzień, jak się cieszyłam I każda musi to przejść żeby na koniec inne żałować

Więc ja jestem jakaś dziwna Bo szczerze mówiąc wolałabym jeszcze kilka miesięcy pochodzić w tej ciąży niż iść jutro na wywoływanie. Bardzo się boję porodu i połogu, to samo mówiłam wczoraj tż, stwierdził że gdyby mógł to by urodził za mnie,ale niestety...
Stary 2013-07-09, 13:24   #935
kayka11
Raczkowanie

Dziękuje wam za docenienie mojego trudu w pomieszczeniu tego wszystkiego w tak małej sypialnie,cieszę sie,że wam się też podoba.
Oliath-Natalka w kwietniu skończyła 10 lat.
Neni1984-mama raczej woli delikatniejszy makijaż
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:28   #936
sammi24
Zadomowienie

Kejt ten organizer też sobie wczoraj kupiłam, ten w wersji niebiesko-zielonej. Bardzo fajny. Ja planuję troczkami do łóżeczka go przywiązać

Neni dzięki my jeszcze tego materaca nieszczęsnego nie mamy ale padnie na lateks chyba

Enle może będzie tak, że jak się przeprowadzicie to Wasz Bezik od razu wyskoczy i nie będzie czasu myśleć o tym, że jesteście w innym miejscu

Bella fajnie, że się odzywasz, i że u Was wszystko dobrze

Paulinka odważnie ja bym chyba pojechała taksówką już. Zauważyłam, że u mnie wyobraźnia przestrzenna sie pogorszyła, jakoś odległości gorzej wymierzam za kółkiem radzę sobie ale niedługo chyba zrezygnuję

Karolajn za wagę

Jakos nie mogę się rozstać z Wami czekam aż siostra nazwie mnie maniakiem komputerowym, jak Sarenki synek moja sis wstawia sobie porcelanowego ząbka, 6stke, wydała już 800 zł i czeka ją jeszcze jedna wizyta śmieje się, że póki po obronie mgr pracować nie zacznie to wyczerpie limit rodziców na swoje utzrymanie bo to oni sponsorują
Dobra mykam, chyba podjedziemy do galerii na jakies wyprzedaże, teraz serio paaa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:34   #937
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A swoją drogą Twój Ojciec dalej Ci to wypomina i nie widzi ile dla Niego zrobiliście razem z Mężem? oczywiście jeśli zbyt prywatne pytanie to nie odpowiadaj
Dopiero po narodzinach Lili sie odezwal, zgrywa na szczesliwego dziadka byl bardzo przejety, codzien dzwonil do szpitala do mnie, ale nie odwiedzil nas w szpitalu, bo mial kater i cos tam.
Gorzej, ze potem TEZ nas nie odwiedzil, choc byl zapraszany... raz mnie olal i w ogole nie przyszedl, raz napisal esa ze jednak go nie bedzie, bo jedzie do przyjaciolki do innego miasta "zeby mi nie psuc porzadku dnia" , manipulator.
Wiec z mojej rodziny NIKT Lili nie widzial, bo tylko ojca tutaj na miejscu mam... tylko i az... BARDZO mnie to ubodlo i zniesmaczylo, szczegolnie po tym, jak sie emocjonowal i cieszyl przez tel.
Zeby nie bylo, ma do mnie 30-40 minut komunikacja miejska.
Wstyd i zenada, olalam, nie dzwonie i nie zapraszam juz.

Nawiasem mowiac, w weekend przyjezdza tesciowa na Bog wie ile czasu - ale maz ma mnie poprzec w kwestii, ze nie dluzej jak 2-3 tygodnie, bo bedziemy totalnie uziemieni (tesciowa schorowana, jak sie w weekend zainstaluje u nas na 3 p. bez windy, tak wyjdzie na dwor dopiero na pociag powrotny do Tricity). Nawet na Rodos nie pojdziemy w trakcie jej odwiedzin . To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety Ja juz przywyklam, nie jej wina, ale gdyby zaczela te luszczyce LECZYC, to by az tak strasznie to nie wygladalo.
Czuje sie strasznie winna, ze tak mnie to jednak mimo wszystko obrzydza
Bo to bardzo dobra i zyciowo madra kobieta jest, choc bez wyksztalcenia.
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-07-09 o 13:36
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:39   #938
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się w 38 tc

Ale wysyp dzieciaczków mamy:
Teso, Anulka, Elain gratuluję dziewczynki:jupi : ale się cieszę, że macie już swoje maleństwa przy sobie
Kocurku trzymam mocno kciuki za rozwój akcji, obyś się już nie męczyła
Perse Artuś śliczny jest widzę, że mąż się realizuje ze zdjeciami

nie cytuję bo ciągle mi myszka odmawia posłuszeństwa i mnie wkurza, miałam kiepską noc, znowu od 2 do 4 bezsenność, duszno mi było. Do tego ledwo się przekręcam z boku na bok, ten 9 miesiąc już nie jest taki super. Przepraszam za marudzenie ale jakiś gorszy dzień mam dzisiaj, do tego byłam z autem u mechanika i poszło łożysko w kole wiec pewnie ok 200-300 zł pójdzie na naprawę i jeszcze te głupie pierogi muszę iść zaraz robić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:40   #939
Oliath
Zakorzenienie

Czas na laktator, o 15 idziemy z Lala na spacer z wozkami Lala ma swoj dla slonika, ja Lilę a w parku jest 12 fontann, w ktorych dzieciaki moga sie pluskac, kapac i moczyc do woli. Takich tryskajacych raz nizutko, za chwile pod samo niebo.
Po trzy godziny siedzimy codzien przy fontannach albo na placu zabaw
Kubulek
Stary 2013-07-09, 13:49   #940
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
przeczytalam ze Anulka urodzila no pewnei wczoraj wieczorem jeszcze sie tego nie spodziewala, a dzis nad ranem prosze super, pewnie pomoglo badanie wczorajsze, dobrze ze pojechala a Michalek taki malutki moj pewnie z 1kg juz ma wiecej
no ale dobra od wczoraj mam bole jak na @ i bol w dole plecow ale dlaczego nic wiecej sie nie dzieje?? mogloby samo ruszyc , nie chce dostac kroplowki ;/

w ogole to 21 mamy isc na 90lecie babci tz i mam dylemat co zrobic czy isc czy nie? tam beda same ciotki i bede mi do dziecka podchodzic i niedaj boze jakby jeszcze chcialy go brac na rece, niedoscy ze taki maly to wiecie ile roznych bakerii itp ;/ z drugiej str nie chcialabym robic babci przykrosci i chociaz zlozyc jej zyczenia, co byscie zrobily??
w ogole nic jeszcze nie mamy kupione... jak myslicie co? dodam ze kwiatki chyba nie bo w domu ma tez kwiaciarnie ;/

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:51   #941
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dopiero po narodzinach Lili sie odezwal, zgrywa na szczesliwego dziadka byl bardzo przejety, codzien dzwonil do szpitala do mnie, ale nie odwiedzil nas w szpitalu, bo mial kater i cos tam.
Gorzej, ze potem TEZ nas nie odwiedzil, choc byl zapraszany... raz mnie olal i w ogole nie przyszedl, raz napisal esa ze jednak go nie bedzie, bo jedzie do przyjaciolki do innego miasta "zeby mi nie psuc porzadku dnia" , manipulator.
Wiec z mojej rodziny NIKT Lili nie widzial, bo tylko ojca tutaj na miejscu mam... tylko i az... BARDZO mnie to ubodlo i zniesmaczylo, szczegolnie po tym, jak sie emocjonowal i cieszyl przez tel.
Zeby nie bylo, ma do mnie 30-40 minut komunikacja miejska.
Wstyd i zenada, olalam, nie dzwonie i nie zapraszam juz.

Nawiasem mowiac, w weekend przyjezdza tesciowa na Bog wie ile czasu - ale maz ma mnie poprzec w kwestii, ze nie dluzej jak 2-3 tygodnie, bo bedziemy totalnie uziemieni (tesciowa schorowana, jak sie w weekend zainstaluje u nas na 3 p. bez windy, tak wyjdzie na dwor dopiero na pociag powrotny do Tricity). Nawet na Rodos nie pojdziemy w trakcie jej odwiedzin . To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety Ja juz przywyklam, nie jej wina, ale gdyby zaczela te luszczyce LECZYC, to by az tak strasznie to nie wygladalo.
Czuje sie strasznie winna, ze tak mnie to jednak mimo wszystko obrzydza
Bo to bardzo dobra i zyciowo madra kobieta jest, choc bez wyksztalcenia.
mój tato ma łuszczycę i rzeczywiście jak się pilnuje tego, smaruje regularnie, naświetla mozna efekty łuszczycy trochę powstrzymac,
moj tato co roku jeździ do sanatorium, tam go kąpią w roztworach siarki, smarują różnymi rzeczami, chodzi na lampy i jakoś żyje i nie "sypie" się jakoś strasznie.

ale tak jak piszesz, trzeba pilnowac i regularnie dbac o siebie.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:55   #942
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
mój tato ma łuszczycę i rzeczywiście jak się pilnuje tego, smaruje regularnie, naświetla mozna efekty łuszczycy trochę powstrzymac,
moj tato co roku jeździ do sanatorium, tam go kąpią w roztworach siarki, smarują różnymi rzeczami, chodzi na lampy i jakoś żyje i nie "sypie" się jakoś strasznie.

ale tak jak piszesz, trzeba pilnowac i regularnie dbac o siebie.
Tesciowa nic z tym nie robi, poza tym u nich nawet z podstawowa higiena minimalistycznie
Wszystko non stop bedzie w tych drobinkach, najgorzej toaleta i przescieradlo po nocy.
Takie akrobacje co roku robie, zebynie sprawic przykrosci, ale i czystoscv w domu zachowac, ze Wam sie Laski nie snilo nawet
Kubulek
Stary 2013-07-09, 13:57   #943
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
miałam to samo na myśli, ale już nie chciałam Cię dołować, no ale skoro sama napisałaś to ... to pośmiejmy się razme

Od wczoraj dzieki Tobie mam taki dobry humor, chodzę i się hacham jak głupi do sera

fajny jest, jak pierwsze wrazenia?

Perse cudowny jest Twój maluszek, można się zakochać od pierwszego wejrzenia

stokrotka idziemy na kawę? idę sobie zrobić to i Tobie przyniosę
dzięki ale na razie nie mam ochoty na kawę, objadłam się czereśni i ledwo co siedzę, chcesz trochę?

Domi, Kayka fajne pokoiki macie dla maleństw

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:58   #944
sarna405
Zadomowienie

A więc już mamy imię dla naszego synka Antoś już kolejny u nas na wątku
enlevee mozesz dopisać...
mąż teraz chodzi i woła Antonio
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:01   #945
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
w ogole to 21 mamy isc na 90lecie babci tz i mam dylemat co zrobic czy isc czy nie? tam beda same ciotki i bede mi do dziecka podchodzic i niedaj boze jakby jeszcze chcialy go brac na rece, niedoscy ze taki maly to wiecie ile roznych bakerii itp ;/ z drugiej str nie chcialabym robic babci przykrosci i chociaz zlozyc jej zyczenia, co byscie zrobily??
w ogole nic jeszcze nie mamy kupione... jak myslicie co? dodam ze kwiatki chyba nie bo w domu ma tez kwiaciarnie ;/
Skoro tak Cię to martwi to idźcie do babci w innym terminie Np. na następny dzień
Cytat:
Tesciowa nic z tym nie robi, poza tym u nich nawet z podstawowa higiena minimalistycznie
Wszystko non stop bedzie w tych drobinkach, najgorzej toaleta i przescieradlo po nocy.
Takie akrobacje co roku robie, zebynie sprawic przykrosci, ale i czystoscv w domu zachowac, ze Wam sie Laski nie snilo nawet
O rety, nie zazdroszczę...
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

Lecę piec placuszki ziemniaczane

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-09 o 14:37
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:05   #946
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ja Ciebie rozumiem,
jak jeszcze mieszkaliśmy razem z ojcem to też łuski suche były wszędzie, cięzko z czystościa, ale tak jak piszę, można to opanować i troszke zmniejszyć sypanie.
tylko trzeba chceć i regularnie to robić.

współczuję Ci!!

Stary 2013-07-09, 14:06   #947
sarna405
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]Hej!

Anulka, Elaine - gratulujęęęę!!!!!

Pięknie, szybkie porody

En z tego, co zdążyłam doczytać, niezłe masz przejścia na tej końcówce... Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze!!

A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko
Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

śliczne te twoje szczescie
pragnie."
Stary 2013-07-09, 14:06   #948
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
o proszę!!
no w końcu

Stary 2013-07-09, 14:08   #949
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Antos lezy w inkubatorze pod lampami. Zoltaczka i trzeba naswietlac. Nie wychodzimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:09   #950
sarna405
Zadomowienie

a my już po obiadku dzis pyszne zawijańce z piersi kurczaka z serkiem żółtym ,papryką, ogórkiem , pieczarkami z sosikiem
pragnie."
Stary 2013-07-09, 14:09   #951
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Inkubator mam w pokoju i moge sie sama nim zajmowac.
Chodze i poplakuje bo Antos tak w tym pudle smutno wyglada.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:10   #952
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
o proszę!!
no w końcu
no wkońcu myslelismy nad Mateusz, Maciej, Tobiasz a dalismy całkiem inne
pragnie."
Stary 2013-07-09, 14:10   #953
surka
Zakorzenienie

Hej Słoneczka

Chciałam pogratulować nowym mamusiom:

Eveewe
Teso
Anulka_p
Elaine-Blath

Niesttey nie jestem w stanie nadrobić. Walczę o laktacje Dziisaj już ściągałam 2 razy raz było 20 ml, późnie 10 ml. Muszę małą dokarmić MM, żeby nie głodowała
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:11   #954
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Inkubator mam w pokoju i moge sie sama nim zajmowac.
Chodze i poplakuje bo Antos tak w tym pudle smutno wyglada.

oj biedulka szybko zleci. Mój też był cały czas na lampach
pragnie."
Stary 2013-07-09, 14:12   #955
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
A o to obiecane zdjęcia naszego kącika,który jeszcze jest trochę nie dopracowany.W tym tygodniu trzeba już zrobić ostatnie zakupy.Mam nadzieje,że do porodu zdążymy ze wszystkim!
Bardzo śliczny kącik dla maluszka.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Zakochałam się
Cytat:
a do mnie wlasnie dotarł materac)
włożyłam do łóżeczka, troche śmierdzi, poczekam kilka dni może przejdzie.

wrzucam fotki, a co
Bardzo ładne łóżeczko, podoba mi się przewijaczek.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:17   #956
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Perse ale masz slicznego sunka w ogole nie wyglada na drobine sliczny!!!!!!!

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:18   #957
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
no wkońcu myslelismy nad Mateusz, Maciej, Tobiasz a dalismy całkiem inne
a mi sie Tobiasz teraz spodobał!

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Niesttey nie jestem w stanie nadrobić. Walczę o laktacje Dziisaj już ściągałam 2 razy raz było 20 ml, późnie 10 ml. Muszę małą dokarmić MM, żeby nie głodowała
a przykładasz małą do piersi???
może ona by była lepsza niż laktator

Stary 2013-07-09, 14:18   #958
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

U nas byla juz drugi raz polozna i mala wazy juz 4050g w czwartek miala 3890g ladnie przybiera, bo po porodzie spadla 300g
ślicznie przybiera

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzięki ale na razie nie mam ochoty na kawę, objadłam się czereśni i ledwo co siedzę, chcesz trochę?

Domi, Kayka fajne pokoiki macie dla maleństw
hehe, tez jadłam czeresnie, ale kawkę i tak wypiłam

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Antos lezy w inkubatorze pod lampami. Zoltaczka i trzeba naswietlac. Nie wychodzimy

kochanie nie martw się, czasami tak jest, ze dzieciaczki maja wieksza żółtaczkę lampy sa dla jego dobra, zobaczysz wkrótce sie poprawi i wyjdziecie do domciu

sarna za wybór imienia
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:27   #959
tweedledee
Zakorzenienie

Oliath w takim razie trzymam kciuki za możliwie jak najkrótsze mimo wszystko odwiedziny teściowej

Czarowniczko nie płacz kochana, lepiej, żeby tą żółtaczkę wyleczyli Antoniemu do końca niż gdybyś miała później wracac do szpitala

Surka we takim razie trzymamy kciuki za laktację, w końcu musi się przecież unormować!

Ja sobie saunarium w domu zrobiłam, bo kapustka mi sie dusi ale nic to, pachnie tak, że wybaczam Pewnie część zaraz zjem, bo już mnie nosi od tego zapachu Pranie wywiesiłam jeszcze i już nie mam siły Odkurzać chyba też nie będę, zrobię to później, jak meble powynosimy, bo znowu się pewnie nabrudzi

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
a my już po obiadku dzis pyszne zawijańce z piersi kurczaka z serkiem żółtym ,papryką, ogórkiem , pieczarkami z sosikiem
też bym zjadła, tylko nie cycku kurzęcym, bo nie lubię, ale w schabie chociaż cały weekend u siostry wcinałam roladki, nigdy dość
Stary 2013-07-09, 14:37   #960
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabki

Raczej nie dam rady Wasn nadrbic,wybaczcie ale postaram sie byc w miare na bieżąco od dziś
Moze ktosik streścic cosik?

U nas kryzys opanowany
Wczoraj była połozna,skorygowała nasze pozycje karmienia,pochwaliła ze Laura bardzo ładnie chwyta cycka
Ogolnie ją obadała ,dała garść cennych informacji,ulotki,próbki itp. Bardzo fajna kobitka.Odciąganie ręczne tez zdało rezultat.Laura ssie z obu piersi,juz prawie mnie to nie boli.Brodawki mam lekko poranione ale smaruje pokarmem i Maltanem a piersi okładam kapustą
Moje dziecko powróciło do jedzenia i niech tak zostanie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości