|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoją drogą Twój Ojciec dalej Ci to wypomina i nie widzi ile dla Niego zrobiliście razem z Mężem? oczywiście jeśli zbyt prywatne pytanie to nie odpowiadaj ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#932 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mało tego- dziś, w dniu terminu porodu ja na KTG pojechałam sama samochodem Nie chciałam, żeby TŻ marnował dzień urlopu tylko po to, żeby mnie tam zawieźć. Musiałam z nim trochę o to przez tydzień powalczyć, ale postawiłam na swoim. Stwierdziłam- że skoro nic a nic się nie dzieje to "zaszaleję"
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
idę posprzątać balkon, bo jakiś burdel tam mam.
Dziś wieczorem wpadną do nas znajomi - jak tak siedzę w domu, to jestem jak odludek. Jęczę mężowi, żeby zapraszał kogoś no i super dziś przed nami fajny wieczór. Chyba mam potrzebę spotkań przed porodem, bo później nic nie będzie już takie samo..
|
|
|
|
#934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Tż będzie dziś wieczorem i jutro jedzie ze mną,nastawiamy się bardziej na to,żeby był przy porodzie i ogólnie był jak najwięcej się da przy mnie,ale to będzie zależeć od rozwoju sytuacji. Załatwiłam spotkanie z promotorką,jak spytała kiedy rodzę i jej powiedziałam że na jutro mam termin i przyjęcie do szpitala,to była delikatnie mówiąc zdziwiona,że dziś do niej przyjechałam i dostałam lekki opie**prz,że trzeba było kogoś wysłać do niej z tym co mam No ale ja wolałam sama, a że następny dyżur ona będzie mieć dopiero we wrześniu,to musiałam jechać. Zresztą powiem wam,że nie czuje się wcale źle,wręcz przeciwnie,mam dużo energii i gdyby nie kłucie i bóle w kroczu,to wsio by było wręcz idealnie. Po spotkaniu z nią byłam jeszcze na zakupach w Rossmanie i kilku sklepach i wcale się nie zmęczyłam Proszę dziewczynki o magiczne kciuki jutro od rana dla mnie i dla Gabi En, możesz nas już przenieść do poczekalni ![]() A z nadrabiania: Teso, Anulka_P, Elaine-Blath - ogromne gratulacje Zazdroszczę,że macie już dzieciaczki po drugiej stronie. Jejku, aż siedmiu chłopców nam się urodziło ostatnio, teraz chyba kolej na wysyp dziewczyn,co nie? ![]() Fiazo-a jak u ciebie? Cytat:
Musisz tylko odpowiednio dobierać argumenty i dać mu trochę czasu na zastanowienie ![]() Klasyczne nosidełko-bo nie trzeba wiązać, ma usztywnienia i wydaje mi się bezpieczniejsze i łatwiejsze w zakładaniu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Więc ja jestem jakaś dziwna Bo szczerze mówiąc wolałabym jeszcze kilka miesięcy pochodzić w tej ciąży niż iść jutro na wywoływanie. Bardzo się boję porodu i połogu, to samo mówiłam wczoraj tż, stwierdził że gdyby mógł to by urodził za mnie,ale niestety...
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za docenienie mojego trudu w pomieszczeniu tego wszystkiego w tak małej sypialnie,cieszę sie,że wam się też podoba.
Oliath-Natalka w kwietniu skończyła 10 lat. Neni1984-mama raczej woli delikatniejszy makijaż
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Kejt ten organizer też sobie wczoraj kupiłam, ten w wersji niebiesko-zielonej. Bardzo fajny. Ja planuję troczkami do łóżeczka go przywiązać
![]() Neni dzięki my jeszcze tego materaca nieszczęsnego nie mamy ale padnie na lateks chybaEnle może będzie tak, że jak się przeprowadzicie to Wasz Bezik od razu wyskoczy i nie będzie czasu myśleć o tym, że jesteście w innym miejscu ![]() Bella fajnie, że się odzywasz, i że u Was wszystko dobrze ![]() Paulinka odważnie ja bym chyba pojechała taksówką już. Zauważyłam, że u mnie wyobraźnia przestrzenna sie pogorszyła, jakoś odległości gorzej wymierzam za kółkiem radzę sobie ale niedługo chyba zrezygnuję Karolajn za wagęJakos nie mogę się rozstać z Wami czekam aż siostra nazwie mnie maniakiem komputerowym, jak Sarenki synek moja sis wstawia sobie porcelanowego ząbka, 6stke, wydała już 800 zł i czeka ją jeszcze jedna wizyta śmieje się, że póki po obronie mgr pracować nie zacznie to wyczerpie limit rodziców na swoje utzrymanie bo to oni sponsorują Dobra mykam, chyba podjedziemy do galerii na jakies wyprzedaże, teraz serio paaa |
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byl bardzo przejety, codzien dzwonil do szpitala do mnie, ale nie odwiedzil nas w szpitalu, bo mial kater i cos tam. Gorzej, ze potem TEZ nas nie odwiedzil, choc byl zapraszany... raz mnie olal i w ogole nie przyszedl, raz napisal esa ze jednak go nie bedzie, bo jedzie do przyjaciolki do innego miasta "zeby mi nie psuc porzadku dnia" , manipulator. Wiec z mojej rodziny NIKT Lili nie widzial, bo tylko ojca tutaj na miejscu mam... tylko i az... BARDZO mnie to ubodlo i zniesmaczylo, szczegolnie po tym, jak sie emocjonowal i cieszyl przez tel. Zeby nie bylo, ma do mnie 30-40 minut komunikacja miejska. Wstyd i zenada, olalam, nie dzwonie i nie zapraszam juz. Nawiasem mowiac, w weekend przyjezdza tesciowa na Bog wie ile czasu - ale maz ma mnie poprzec w kwestii, ze nie dluzej jak 2-3 tygodnie, bo bedziemy totalnie uziemieni (tesciowa schorowana, jak sie w weekend zainstaluje u nas na 3 p. bez windy, tak wyjdzie na dwor dopiero na pociag powrotny do Tricity). Nawet na Rodos nie pojdziemy w trakcie jej odwiedzin . To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety Czuje sie strasznie winna, ze tak mnie to jednak mimo wszystko obrzydza ![]() Bo to bardzo dobra i zyciowo madra kobieta jest, choc bez wyksztalcenia.
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-07-09 o 13:36 |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry witam się w 38 tc
Ale wysyp dzieciaczków mamy: Teso, Anulka, Elain gratuluję dziewczynki :jupi :Kocurku trzymam mocno kciuki za rozwój akcji, obyś się już nie męczyła Perse Artuś śliczny jest nie cytuję bo ciągle mi myszka odmawia posłuszeństwa i mnie wkurza, miałam kiepską noc, znowu od 2 do 4 bezsenność, duszno mi było. Do tego ledwo się przekręcam z boku na bok, ten 9 miesiąc już nie jest taki super. Przepraszam za marudzenie ale jakiś gorszy dzień mam dzisiaj, do tego byłam z autem u mechanika i poszło łożysko w kole wiec pewnie ok 200-300 zł pójdzie na naprawę
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na laktator, o 15 idziemy z Lala na spacer z wozkami
Lala ma swoj dla slonika, ja Lilę a w parku jest 12 fontann, w ktorych dzieciaki moga sie pluskac, kapac i moczyc do woli. Takich tryskajacych raz nizutko, za chwile pod samo niebo. Po trzy godziny siedzimy codzien przy fontannach albo na placu zabaw
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() przeczytalam ze Anulka urodzila no pewnei wczoraj wieczorem jeszcze sie tego nie spodziewala, a dzis nad ranem prosze super, pewnie pomoglo badanie wczorajsze, dobrze ze pojechala a Michalek taki malutki moj pewnie z 1kg juz ma wiecej ![]() no ale dobra od wczoraj mam bole jak na @ i bol w dole plecow ale dlaczego nic wiecej sie nie dzieje?? mogloby samo ruszyc , nie chce dostac kroplowki ;/ w ogole to 21 mamy isc na 90lecie babci tz i mam dylemat co zrobic czy isc czy nie? tam beda same ciotki i bede mi do dziecka podchodzic i niedaj boze jakby jeszcze chcialy go brac na rece, niedoscy ze taki maly to wiecie ile roznych bakerii itp ;/ z drugiej str nie chcialabym robic babci przykrosci i chociaz zlozyc jej zyczenia, co byscie zrobily?? w ogole nic jeszcze nie mamy kupione... jak myslicie co? dodam ze kwiatki chyba nie bo w domu ma tez kwiaciarnie ;/ |
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tato co roku jeździ do sanatorium, tam go kąpią w roztworach siarki, smarują różnymi rzeczami, chodzi na lampy i jakoś żyje i nie "sypie" się jakoś strasznie. ale tak jak piszesz, trzeba pilnowac i regularnie dbac o siebie. |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko non stop bedzie w tych drobinkach, najgorzej toaleta i przescieradlo po nocy. Takie akrobacje co roku robie, zebynie sprawic przykrosci, ale i czystoscv w domu zachowac, ze Wam sie Laski nie snilo nawet
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi, Kayka fajne pokoiki macie dla maleństw
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
A więc już mamy imię dla naszego synka
![]() enlevee mozesz dopisać... mąż teraz chodzi i woła Antonio
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. na następny dzień Cytat:
Cytat:
![]() Lecę piec placuszki ziemniaczane
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-09 o 14:37 |
|||
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jeszcze mieszkaliśmy razem z ojcem to też łuski suche były wszędzie, cięzko z czystościa, ale tak jak piszę, można to opanować i troszke zmniejszyć sypanie. tylko trzeba chceć i regularnie to robić. współczuję Ci!! |
|
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]Hej!
Anulka, Elaine - gratulujęęęę!!!!! ![]() ![]() Pięknie, szybkie porody ![]() En z tego, co zdążyłam doczytać, niezłe masz przejścia na tej końcówce... Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze!! A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka ![]() A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] śliczne te twoje szczescie
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w końcu |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Antos lezy w inkubatorze pod lampami. Zoltaczka i trzeba naswietlac. Nie wychodzimy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
a my już po obiadku dzis pyszne zawijańce z piersi kurczaka z serkiem żółtym ,papryką, ogórkiem , pieczarkami z sosikiem
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Inkubator mam w pokoju i moge sie sama nim zajmowac.
Chodze i poplakuje bo Antos tak w tym pudle smutno wyglada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
no wkońcu
myslelismy nad Mateusz, Maciej, Tobiasz a dalismy całkiem inne
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Słoneczka
Chciałam pogratulować nowym mamusiom: Eveewe Teso Anulka_p Elaine-Blath ![]() Niesttey nie jestem w stanie nadrobić. Walczę o laktacje Dziisaj już ściągałam 2 razy raz było 20 ml, późnie 10 ml. Muszę małą dokarmić MM, żeby nie głodowała |
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
#955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582] A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zakochałam się ![]() Cytat:
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse ale masz slicznego sunka
w ogole nie wyglada na drobine sliczny!!!!!!!
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
może ona by była lepsza niż laktator |
||
|
|
|
#958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
lampy sa dla jego dobra, zobaczysz wkrótce sie poprawi i wyjdziecie do domciusarna za wybór imienia
|
|||
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliath w takim razie trzymam kciuki za możliwie jak najkrótsze mimo wszystko odwiedziny teściowej
![]() Czarowniczko nie płacz kochana, lepiej, żeby tą żółtaczkę wyleczyli Antoniemu do końca niż gdybyś miała później wracac do szpitala ![]() Surka we takim razie trzymamy kciuki za laktację, w końcu musi się przecież unormować! Ja sobie saunarium w domu zrobiłam, bo kapustka mi sie dusi ale nic to, pachnie tak, że wybaczam Pewnie część zaraz zjem, bo już mnie nosi od tego zapachu Odkurzać chyba też nie będę, zrobię to później, jak meble powynosimy, bo znowu się pewnie nabrudzi![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
chociaż cały weekend u siostry wcinałam roladki, nigdy dość
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Raczej nie dam rady Wasn nadrbic,wybaczcie ale postaram sie byc w miare na bieżąco od dziś Moze ktosik streścic cosik? U nas kryzys opanowany Wczoraj była połozna,skorygowała nasze pozycje karmienia,pochwaliła ze Laura bardzo ładnie chwyta cycka ![]() Ogolnie ją obadała ,dała garść cennych informacji,ulotki,próbki itp. Bardzo fajna kobitka.Odciąganie ręczne tez zdało rezultat.Laura ssie z obu piersi,juz prawie mnie to nie boli.Brodawki mam lekko poranione ale smaruje pokarmem i Maltanem a piersi okładam kapustą Moje dziecko powróciło do jedzenia i niech tak zostanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

bo mimo, że mam jakieś tam dolegliwości, martwie się o małego to jakoś te ciążę znoszę
i czasem już myślę, że fajnie by było, żeby mały miał rodzeństwo niedługo. Kiedyś Wam już to pisałam, że jeśli będzie wszystko dobrze z małym to tak po roku chcemy starać się o kolejnego bąka 

). 

no ale za to polowa czynszu za miesiac bedzie nam zwrocona, chociaz tyle. Ryczec mi sie chce jak pomysle, ze musze opuscic moje mieszkanko, no ale juz sie do tego w jakis tam sposob przygotowałam. Przeraza mnie tylko teraz to całe pakowanie rzeczy i potem aklimatyzacja na wsi

Tż będzie dziś wieczorem i jutro jedzie ze mną,nastawiamy się bardziej na to,żeby był przy porodzie i ogólnie był jak najwięcej się da przy mnie,ale to będzie zależeć od rozwoju sytuacji. Załatwiłam spotkanie z promotorką,jak spytała kiedy rodzę i jej powiedziałam że na jutro mam termin i przyjęcie do szpitala,to była delikatnie mówiąc zdziwiona,że dziś do niej przyjechałam i dostałam lekki opie**prz,że trzeba było kogoś wysłać do niej z tym co mam
En, możesz nas już przenieść do poczekalni
Musisz tylko odpowiednio dobierać argumenty i dać mu trochę czasu na zastanowienie 
. To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety 

Np. na następny dzień

lampy sa dla jego dobra, zobaczysz wkrótce sie poprawi i wyjdziecie do domciu