|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Ale mnie totalna głupawka napadła ![]() Ze mną już dobrze nie jest, raz płaczę raz się śmieję ... |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
żebyśmy się innymi maluszkami pocieszyły Dziś bedzie wysyp bo kOmorowska rano byłą na wątku:P
|
|
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiunia- skąd się biorą takie teściowe?
Zdjęcia fajnie Teso- gratulacje!!! ![]() Anulka- gratulacje !!! Kocoor- ![]() Czarownica- to lepiej żeby naświetlili Antosia w szpitalu niż miałabyś się stresować tym w domu. Za kilka dni wyjdziecie i będziecie cieszyć się sobą En- przemyśl kwestię cc. Jeśli rozejście jest tak duże i istnieje ryzyko jeszcze większego rozejścia podczas porodu to chyba nie ma co ryzykować? Rana po cc szybko się zagoi a takie rozejście zostanie już chyba na całe życie? Ależ mam dzisiaj beznadziejny dzień
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz i Ty idziesz na porodówkę, czuję to w powietrzu (przynajmniej u mnie na Lubelszczyźnie to czuć |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TEGO Ci życzę!A lepiej byc w domku a nie jak koocurek i katarzynka..grzac łóżka szpitalne...biedne nawet sie pewnie nie wysypiają dobrze... |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie, że lepiej w domku, ale pamiętajcie, że jak któraś ma paciora to trzeba od razu jechać.
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
po tych wiadomosciach porodowych siedze i wyje z tesknoty za moim dzieckiem ...
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ściągnęłam 50 i mam zamiar Mu zaraz wlać do pyszczka co by mi w przychodni ładnie spał Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie dlatego, że chciałabym Gluciątko z powrotem do brzucha![]() A tu jeszcze 3 tygodnie połogu No i jakiegoś innego ojca muszę znaleźć bo Tż nie chce 2
|
|
#822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ty mu dokładnie napisałaś? Czy same buziaczki przesłałaś Cytat:
Cytat:
![]() I co Ty robisz w takiej sytuacji? Fotki śliczne, w ogóle nie widać na nich, że w ciąży jesteś, ale ... śliczne ma być przede wszystkim wspólne życie ![]() Macie dziewczynki pozdro od Katarzynkijg ![]() A Teso, Anulka i Elaine mają wielkie gratulacje z nutką zazdrości ![]() Katarzynka nadal się opiernicza Wczoraj zaczął jej powoli czop odchodzić, a na KTG pojawiły się skurcze, ale .... cisza w eterzePomimo tego dobry humor jej nie opuszcza, a znajomi i rodzinka jej nie zaniedbują i zabawiają odwiedzinami Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-09 o 10:24 |
|||
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lachryma- za wizytę. Waga już konkretna
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też ja całą grupą nawiedzimy? To z wrażenia urodzi
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mela- wiem o tym sikaniu, ale ona mi poprostu takie rady daje ze ja wymiekam. Jej nie chodzilo o to ze lzej pod prysznicem tylko ze lanie po nogach powoduje szybsze oddanie moczu. Jest 21 wiek i internet. Tysiace ksiazek. Nasz zajefajny watek gdzie sa nowosci bo to co bylo 30lat temu dawno sie zmienilo. Ja nie moge tych dzieci tutaj co wyja bo matka nie chce mu cos kupic i ten ryczy i chisteria. Od razu mysle ewakuacja. Dzieci sa zbyt rozwydrzone. A tu publicznie dac klapsa czy krzyknac i zaraz juz problem bo znecanie sie. Dzieci moga rodzicom na leb wlezc. Nie moge jak w sklepie dzieciak chodzi samopas i demoluje cos, a matka stoi i se pitoli z mezem o czyms. Duzo gadac. Ja tez pilnowalam dzieci. Sama mam 4rodzenstwa. Najmlodsza ma prawie 15lat i ja z mama ja obie wychowalysmy. Mialam 18lat wtedy i pomagal mamie i nawet w nocy na zmiane wstawalysmy po czym ja czesto potem szlam do szkoly rano. Kocham moja siostre, ale powiem wam ze jako 19latka jak wyszlam z domu na swoje to kochalam to ze nie ma zadnych dzieci i nie musze sie z nikim niczym dzielic ![]() Potem chcialam sobie dorobic i pomyslalam ze bede niania, ale niestety nie bylo to dla mnie choc dzieci byly fajne. Lece spac choc chwilke za nim wstane na ente siku. Milego dzionka
|
|
|
#826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i idź rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile dzieciaczkow mamy
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#829 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2) A ja ulotkę zapakowałam sobie do szpitala żeby poczytać ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#830 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Po dzisiejszym KTG przenoszę się chyba do grudniówek, bo listopad to Wy już obstawiłyście :P
Zapis prawidłowy- czyt. tętno ok, skurczów brak Lekarz powiedział, żeby nie przychodzić już na KTG, tylko jak coś będzie się działo to przyjechać, a jak nie będzie się działo- to za tydzień na IP. Taaa... moja córka pomyliła chyba okazje i matce zamiast prezentu urodzinowego, chce zrobić prezent pod choinkę ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej Cię tam traktują- czekamy na wieściZaciskam kciuki za dzielną walkę z kryzysem ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chce załapać się na następną grupę... prooooooosze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umarlabym z glodu i nieszczescia, gdybym tylko gotowane miala jesc ![]() Buhahahahhh, sie przestanie wyrabiac niedlugo, a jak urodzi??... kto tam pierwszego posta w watku po En zapuscil, bedzie musial edytowac i wpisywac w zastepstwie PYTANIE MAM: CO BYSCIE WYBRALY, CHUSTE-BANAN CZY KLASYCZNE NOSIDELKO? Tu link do banana: http://allegro.pl/tineo-nosidelko-na...352400306.html Tu linki do nosidelek: http://allegro.pl/chicco-go-2013-nos...368748488.html http://allegro.pl/chicco-soft-dream-...371005422.html
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#834 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Przespałam calutką noc i jest mi dobrze![]() Cytat:
Nie mogą od razu podać tej oksytocyny? Nie musiałabyś się tyle męczyć![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyżbym musiała czekać aż do piątku Gratulacje wielkie![]() Cytat:
![]() Cytat:
A słonko może się pojawi jeszcze![]() Jutro do ciebie dołączę ![]() Cytat:
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oli, ja się na kwestiach "co lepsze dla dziecka" nie do końca znam, ale ze względów praktycznych to wolałabym chyba nosidełko, bo jak Lili już będzie ogarniać bardziej co się dzieje dookoła niej to będzie raczej wolała widzieć i być w pionie, a nie tak leżeć... takie moje luźne przemyślenia ;-) Myślę, że ten banan fajny na teraz, ale nosidełka dłużej będziesz używać
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się ogarnąć
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Ciebie i Lilo!Ogromne gratulacje Anulka- wspaniale, że możesz już tulić Michasia! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz na dole opiszę jak go przepraszałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzoan- Kciuki za wizytę mocno zaciśnięte! Oby cos doradzili konkretnego! Katarzynka- aby szybko się rozbujała akcja! Heeej Tak, dobrze czytacie, to ja! siedzę sobie wygodnie na własnym lozku, a nie w poczekalni na IP Pojechałam rano z Tztem i kazałam mu stac w kolejce do rejestracji.. w tym czasie ja zajęłam lożę VIPów na przeciwko drzwi wejsciowych i patrzyłam się na niego jak przebiera nogami ze zdenerwowania. W koncu jak była juz tylko jedna osoba patrze sie, a on bierze i wychodzi z tej kilometrowej kolejki nic nie powiedział tym babom z tyłu, wiec nie muszę Wam mówić, że musiałam im tłumaczyc, ze nie wbijam im się w paradę tylko chłopak mi stał, no ale zapomniał powiedziec, ze nie stoi tak bo lubi stac, tylko stoi za mnie ![]() Wysłałam smsa ginowi (tak, znowu smsa ) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce Zrobili ktg, wychodzą skurcze ale jeszcze nie są na tyle regularne zeby mnie zostawili.. potem przylazł mój doktorek i mu pokazałam ten wynik ze zdjecia rtg wczorajszego. Powiedział, ze w normie i póki co nastawiamy sie w takim razie na poród sn, ale gdyby ból się nasilał czy przy porodzie cokolwiek by mnie bardziej bolało to oczywiscie zrobia mi cc i nie ma sprawy. Potem polazł po druczki L4 i uwaga uwaga- wypisał mi zwolnienie do 11.08, więc mogę przenosić sobie ciążę nawet 3 tygodnie jakbym chciała dziwnie się te kobiety popatrzyły, no ale kij z nimi, ważne, że mu w delikatny sposób powiedziałam, że nie jest moim ideałem ).. No. no i powiedział ze w takim razie zeby dzwonić jak się coś juz zacznie dziać, a póki co żebym szła i juz nie wypisywała do niego głupot No, więc dobre wieści i czekamy na rozwój akcji Dzięki ogromne za kciuki dziewuszki ![]() A teraz idę uzupełniać pierwszą stronę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||||
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Super, że jak coś to mozesz liczyć na cc a jak nie trzeba to sn!!!! A z tymi smsami też się uśmiałam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

serdeczne gratulacje 

wychodzi na to, ze ssak przebrzydly tylko rekreacyjnie buzia rusza przy cycu, konformistka jedna 

I to nie dlatego, że chciałabym Gluciątko z powrotem do brzucha

dobrze, że to koncówka ciąży, a nie początki bo tak to bym chyba gina zmieniła 
Wczoraj zaczął jej powoli czop odchodzić, a na KTG pojawiły się skurcze, ale .... cisza w eterze

bo dzisiaj mam z mężem 2 rocznicę ślubu
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej Cię tam traktują- czekamy na wieści
umarlabym z glodu i nieszczescia, gdybym tylko gotowane miala jesc 
Gratulacje wielkie