Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 14:41   #961
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

czy Kocurek dawała znać dzisiaj?? czy przegapiłam?
swoja drogą ciekawe czemu ja tak długo mecza z tymi skurczami

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Raczej nie dam rady Wasn nadrbic,wybaczcie ale postaram sie byc w miare na bieżąco od dziś
Moze ktosik streścic cosik?

U nas kryzys opanowany
Wczoraj była połozna,skorygowała nasze pozycje karmienia,pochwaliła ze Laura bardzo ładnie chwyta cycka
Ogolnie ją obadała ,dała garść cennych informacji,ulotki,próbki itp. Bardzo fajna kobitka.Odciąganie ręczne tez zdało rezultat.Laura ssie z obu piersi,juz prawie mnie to nie boli.Brodawki mam lekko poranione ale smaruje pokarmem i Maltanem a piersi okładam kapustą
Moje dziecko powróciło do jedzenia i niech tak zostanie

super ze kryzys opanowany i mała sie najada i co nie czekalas na mnie z porodzikiem - żartuje, ale specjalnie dla cioci Iwony poprosze o zdjecie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:47   #962
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Teso, Anulka_P, Elaine-Blath
-

.
O kurcze-doczytałam

Teso Anulka Elaine moje ogromne gratulacje !!!!! super ze macie swoje kruszynki
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hej Słoneczka

Chciałam pogratulować nowym mamusiom:

Eveewe
Teso
Anulka_p
Elaine-Blath

Niesttey nie jestem w stanie nadrobić. Walczę o laktacje Dziisaj już ściągałam 2 razy raz było 20 ml, późnie 10 ml. Muszę małą dokarmić MM, żeby nie głodowała
walcz kochana ,jest o co Na pewno sie uda,tylko trzeba cierpliwosci.Ja mam kryzysik juz za sobą ale cięzko było.
Wylałam morze łez jak Laura krzyczała w nocy,odpychała mnie rękami i nogami a nie mogłam jej pomóc

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

super ze kryzys opanowany i mała sie najada i co nie czekalas na mnie z porodzikiem - żartuje, ale specjalnie dla cioci Iwony poprosze o zdjecie
Nie czekałam bo jakbym poczekała to Laura mogłaby się fochnąć i nie chcieć potem wyjsc

Wieczorem cosik wrzuce,Tz ma kupic czytnik kart I postaram sie opisik szkrobnąć.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Domciątkosliczny Sarenkowy kącik

PerseTwój synuś jest cudowny,prześliczny I taki poważny
Stary 2013-07-09, 14:48   #963
d0tkaaa
Zakorzenienie

tweedle to jak sie czegos dowiesz w mopsie o becikowym to daj znac...i powodzenia.bo u mnie w mopsie mowily ze one nic nie woedza ze to nie jest ich dzialka i zeby do urzedu miasta jechac...ale jak soe dowiesz,daj znac)

Neni wiesz ze ja mam motorek w doopce nie chce mi sie siedziec w domu

co gorsze ostatnio ledwo usypiam jak tz wstaje o 6do pracy..tlumacze sobie to tym ze nie mialabym co robic od 6ale mam.ambitny plan ze jak bd mala bede wstawac o 6ogarniac itp i na polko..ale pewnie.to tylko wyobrazenie)

perse arturro sliczniusi!

dziewczyny pokoiki i kaciki dla malenstw przeurocze..tez bym sie pochwalila no ale...nie rozlozylismy tego lozeczka hahhah:-P

musze sie pochwalic..:-P kiedys kupilam w biedronce lampke.dotykowa za 20zl chyba?czy 29? miala byc z roznym natezeniem swiatla..ale nie byla ..ale dotykowa jak najbardziej ale wkoncu ja oddalam...a dzis bedac w biedronce patrze sobie i sa te same..za 7zl..wyobrazacie sobie..bo sa przynajmniej w mojej biedronce kosz z wyprzedarzowymi rzeczami i prawie wszystko za 7zl...:-P i mam czarna hi dobrze ze ja wsumie kupilam bo daje takie minimum swiatla(czarna to pewnie dlatego) zeby cos widziec a nie rozbudzac tz jak bd karmic czy cos...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:52   #964
arrabbiata
Zadomowienie

Mama mi wysłała linka, żebym sobie poczytała http://kobieta.interia.pl/uczucia/ne...cem,nId,992782 i się przeraziłam, bo to wszystko kropka w kropkę ja i mój mąż!

Swoją drogą ciekawy artykuł, polecam.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:52   #965
Rockyyy
Zakorzenienie

Kayka superancki kącik
Anulka jezeli miałaś jeszcze szybszy poród to super ciesze sie ze tak szybko i po krzyku
Elaine widze ze tez az tak długo nie walczyłaś pospać na oddziale nie dałaś .Co Cie tak na nocke wzięło ?
Stary 2013-07-09, 14:52   #966
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A więc już mamy imię dla naszego synka Antoś już kolejny u nas na wątku
enlevee mozesz dopisać...
mąż teraz chodzi i woła Antonio
dla Antonia
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Antos lezy w inkubatorze pod lampami. Zoltaczka i trzeba naswietlac. Nie wychodzimy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
żeby bilirubina ładnie spadła

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Niesttey nie jestem w stanie nadrobić. Walczę o laktacje Dziisaj już ściągałam 2 razy raz było 20 ml, późnie 10 ml. Muszę małą dokarmić MM, żeby nie głodowała
rozbujasz jeszcze. Nie smuć się,bo to dodatkowo zatrzymuje laktację.
Cytat:
U nas kryzys opanowany
Wczoraj była połozna,skorygowała nasze pozycje karmienia,pochwaliła ze Laura bardzo ładnie chwyta cycka
Ogolnie ją obadała ,dała garść cennych informacji,ulotki,próbki itp. Bardzo fajna kobitka.Odciąganie ręczne tez zdało rezultat.Laura ssie z obu piersi,juz prawie mnie to nie boli.Brodawki mam lekko poranione ale smaruje pokarmem i Maltanem a piersi okładam kapustą
I jaka pozycja karmienia najlepsza?

Właśnie posprzątałam balkon.
okazało się, że wszystko da się upchnąć w 2 małych szafeczkach Podłogę umyłam na kolanach, bo mi się mopa nie opłacało tachać z wiadrem :P Ale to balkon 2x1 m , więc się nie martwcie, nie urodzę tak szybko :P haha
Ale gorąco!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:55   #967
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

dziewczyny pokoiki i kaciki dla malenstw przeurocze..tez bym sie pochwalila no ale...nie rozlozylismy tego lozeczka hahhah:-P

.
OMG znowu sie dziabaliście i zapomnieliście :żarcik:: hahaha:

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Eweeewespoznione gratulacje
Stary 2013-07-09, 14:56   #968
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
OMG znowu sie dziabaliście i zapomnieliście :żarcik:: hahaha:
nie wlasnie tz nie chce slyszeco dziabaniu ciagle mu goraco albo mu sie spac chce po pracy hahahhaahahah

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 14:57   #969
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja ugotowałam leczo, zjadłam leczo
staram się myć naczynia na raty)

kejt
ja to przy takich generalnych sprzataniach to wyrzucam wszystko co sie nazbiera, bo zawsze za duzo gratow magazynuje. jakby miala wojna przyjsc albo co.

Rockyy
fajnie masz z małą. juz też Ci zazdroszczę, że tak możesz wytulić, wycałować

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

dotkaa rozkladaj łóżeczko, niech się wietrzy!!!
zobaczysz jak wszystko będzie pachnieć , lepiej niec stoi i się wietrzy

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:59   #970
d0tkaaa
Zakorzenienie

to samo mu mowie Domi ale chyba dzis to zrobimy..wczoraj mu mowie.ze.Zuza.nie.wychodz i bo nie ma gdzie spac logiczne hahahahaha)))

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 15:00   #971
Rockyyy
Zakorzenienie

Asiunia super foty ślubne
Neni doczytałam porady laktacyjne.Mnie znowu przez tel. kazali piersi masowac...mam nadzieje ze sobie nie zaszkodziłam.Robiłam tez te ciepłe okłady,sciągałam a potem ciach i zimna kapusta....Sytuacja opanowana
Dziekuje dziewczynki za porady.
To naprawde pomogło,tak samo radziła mi polozna wiec w razie gdyby nie daj Boze któraś z przyszłych /juz obecnych mam miała taki problem to szczerze polecam!!!

Nadrabiam Was na mega szybciora póki Laura spi.Od wczoraj wieczora poróbowałam odpalic komputer ale zawsze cos wyskoczyło....
Stary 2013-07-09, 15:00   #972
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
to samo mu mowie Domi ale chyba dzis to zrobimy..wczoraj mu mowie.ze.Zuza.nie.wychodz i bo nie ma gdzie spac logiczne hahahahaha)))
u mnie łóżeczko już 2 tydzień stoi a Filip cały czas śpi u mnie
Ale naprawdę, lepiej przewietrzyć, bo nowe meble naprawdę nieźle dają.
My mieliśmy używane, umyliśmy, a wietrzymy materac, bo masakra.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:02   #973
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
no powiedz mu, że jak Cię dziś w nocy złapie i poród się zacznie, to będzie musiał sam składac, myć szkorować, wietrzyć łóżeczko, materac, pościel ubierać, rozkładać.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:07   #974
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja Maltan zaczęłam używać dopiero w szpitalu... wcześniej tak jak pisałam olejek migdałowy jak mi się przypomniało i na razie odpukać nie mam tragedii z brodawkami...
A na ulotce z Maltanu właśnie jest ta informacja, żeby używać go wcześniej
Nie mam pojęcia na ile pomogło to nawilżenie ale na pewno nie zaszkodziło
Ja tez w szpitalu.A gdybym wiedziala to na pewno bym wczesniej sie smarowała.
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
:
I jaka pozycja karmienia najlepsza?

:
Dla nas na leżąco ale fajnie tez na siedząco ale w wersji-Laura w rożku
Cytat:
nie wlasnie tz nie chce slyszeco dziabaniu ciagle mu goraco albo mu sie spac chce po pracy hahahhaahahah
a głowa nie boli? Migrena itp. ?
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

Rockyy
fajnie masz z małą. juz też Ci zazdroszczę, że tak możesz wytulić, wycałować[COLOR="Silver"]
Juz niedługo bedziesz miec swoją Sarenke

Ja bym cały czas sie mogła tulić do Laury tak słodko,wyjątkowo pachnie i jest taka kochana a jak wpatruje we mnoe te swoje niebieskie oczka to odlatuje z miłości Tz tez

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Iwonka a u Ciebie jak? Czujesz cosik? Jakies skurczybyki?
Stary 2013-07-09, 15:09   #975
d0tkaaa
Zakorzenienie

tyle ze my mamy turystyczne materialowe wiec pewnie.nie.daje tak po nosie jak zwykle..noale materac trzeba ogarnac (dociac troche bo graco nie wymiarowe...)i wogole.tak zmusze go do tego zeby to bylo dzis!!!) (nie chce mu sie bo trzeba jeszcze lekko przemeblowac:-P) ...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

rocky ostatnio tylko kaszel jakis alergoczny hahahahahahaha

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 15:10   #976
jakierka
Zadomowienie

Witam dziewczyny

Nie bylo mnie od rana i juz widze sa 3 nowe dzieciaczki

Teso, Anulka i Elaine moje gratulacje dla Was!!!!

Lece poczytac co sie dzieje
Stary 2013-07-09, 15:10   #977
Charlize89
Rozeznanie

Mam dzisiaj leniwy dzień. No nie aż tak bardzo, ale już mniej wymagam od siebie. Zapłaciłam rachunki, obrałam ziemniaki na obiad, posprzątałam w kuchni i ogarnęłam pokój oraz wywiesiłam pranie. W domu panuje kompletna cisza. Taka której tu brakowało. Moja mama pojechała na plaże ze swoimi znajomymi a ja zamknięta w domu na cztery spusty, w razie wizyty teściowej.

Po prostu nie otworze jej drzwi. Nie dam się już od niej. O nie. I powiedziałam TŻ, że nie podobało mi się, że wypiła moje karmi bez pozwolenia. To się lekko obruszył "No ale to moja mama, co miałem zrobić?", to mu wygarnęłam, że jakby moja mama tak zrobiła to by robił afere na całą dzielnice. Chyba zrozumiał chłop o co chodzi, bo już nic więcej nie powiedział.

Wczoraj też się zbuntowałam po południu i poszłam odpoczywać. Zabrałam ze sobą laptopa i czytałam książkę. Powiedziałam TŻ, że nie chcę widzieć ŻADNYCH gości. W zamian dostałam bukiecik żółtych różyczek oraz pierwszy raz w życiu kolacje do łóżka.

Chociaż tyle na dobry początek.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:14   #978
d0tkaaa
Zakorzenienie

wogole jakis czas temu ktoras (przepraszam nie pamietam ktora) pisala o czopie...czy moze byc mega gesty galaretkowaty i taki bardziej zolty niz podbarwiony krwia...i wsumie niewoem,bo jezeli tak to ze mnie juz z 2razy cos takiego wylecialo...i niewiem czy to uplawy czy czopik...

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj leniwy dzień. No nie aż tak bardzo, ale już mniej wymagam od siebie. Zapłaciłam rachunki, obrałam ziemniaki na obiad, posprzątałam w kuchni i ogarnęłam pokój oraz wywiesiłam pranie. W domu panuje kompletna cisza. Taka której tu brakowało. Moja mama pojechała na plaże ze swoimi znajomymi a ja zamknięta w domu na cztery spusty, w razie wizyty teściowej.

Po prostu nie otworze jej drzwi. Nie dam się już od niej. O nie. I powiedziałam TŻ, że nie podobało mi się, że wypiła moje karmi bez pozwolenia. To się lekko obruszył "No ale to moja mama, co miałem zrobić?", to mu wygarnęłam, że jakby moja mama tak zrobiła to by robił afere na całą dzielnice. Chyba zrozumiał chłop o co chodzi, bo już nic więcej nie powiedział.

Wczoraj też się zbuntowałam po południu i poszłam odpoczywać. Zabrałam ze sobą laptopa i czytałam książkę. Powiedziałam TŻ, że nie chcę widzieć ŻADNYCH gości. W zamian dostałam bukiecik żółtych różyczek oraz pierwszy raz w życiu kolacje do łóżka.

brawooo:-***

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 15:17   #979
Rockyyy
Zakorzenienie

Uff nadrobiłam z grubsza.

Kocurku trzymam mocno
Stary 2013-07-09, 15:19   #980
d0tkaaa
Zakorzenienie

ok ide robic kotleta i mizerie i ziemniaczki..pozniej pewnie mnie zmuli po obiedzie i poleze

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 15:21   #981
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki posiewu - nie mam paciora ani innych dziwnych rzeczy
za brak paciora i innych dziwnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Anulka pisała sms-ka:

,,dziękujemy Poród sn a poród o jakim moje uszy nie słyszzały. Mój przy Rockyyy to błyskawica teraz lezymy razem i nie możemy się na siebie napatrzeć. Michaś jest śliczny"
a więc jest jeszcze i dla nas nadzieja, że poród może być cudowny

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]
A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko
Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka
A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg
[/QUOTE] słodziaczek

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
matko co ta kuzynka się tak na Ciebie uwzięła...weź nie odbierz kilka razy tel...albo nie odp na smsa...powiesz, ze kom. zapomniałaś może się obrazi wkońcu na jakis czas no masakra....chyba, ze za dobra kawę jej robisz
zaczynam się zastanawiać czy aby nie zacząć jej podtruwać

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Wiesz co to może zamiast tego kup Fenistil żel (można w ciąży, bo sama używałam), a z tego co się na szybko zorientowałam to ma podobne działanie jak ten Dexapolcort.
No i może spróbuj z tym Octeniseptem - jak nie pomoże to przyda się po porodzie

A z pogrubionego padłam
Przepraszam

dostałam dziś wypłatę na konto, więc mogę zaszaleć w aptece

dzięki Neni

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 38 tc
gratki

Cytat:
Antos lezy w inkubatorze pod lampami. Zoltaczka i trzeba naswietlac. Nie wychodzimy
oj.. żeby szybko żółtaczka minęła..

Cytat:
Hej żabki

Raczej nie dam rady Wasn nadrbic,wybaczcie ale postaram sie byc w miare na bieżąco od dziś
Moze ktosik streścic cosik?

U nas kryzys opanowany
dla pani położnej, no i dla Ciebie i Laury- że tak pięknie sobie radzicie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:23   #982
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a przykładasz małą do piersi???
może ona by była lepsza niż laktator

Przykładam, ale ona ssie i nic jej nie leci i zaczyna płakać w niebogłosy i dalej szuka cyca

Perse Arturo jest sliczny
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:25   #983
tweedledee
Zakorzenienie

dotka spoko, jak tylko uda mi się jakiekolwiek informacje wydusić, przekażę dalej Ale wiem, jak bardzo wylewne są panie w urzędach

Rocky nic dziwnego, że się przy małej tak rozpływasz
Pewnie każda z nas będzie się tak zachwycała swoim kluskiem

Charlize89 w końcu coś ruszyło kochana Widzisz, można? Można Tylko trzeba być asertywnym. A jak teściowa będzie potrzebowała służki, to niech pójdzie pod inny adres, ty musisz teraz wypoczywać i zbierać siły

A ja się objadłam
Pochłonęłam miskę kapustki (oczywiście mega gorącej, bo nie mogłam poczekać i cały dziób mam poparzony), a przed chwilą naszło mnie na coś słodkiego, to wciągnęłam miskę płatków z mlekiem chyba jestem w ciąży

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

dzoan i jak tam, kuzynka zrobiła najazd?

Ależ mi Ali szaleje, po kapuście z płatkami i mlekiem
Stary 2013-07-09, 15:25   #984
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez w szpitalu.A gdybym wiedziala to na pewno bym wczesniej sie smarowała.

Dla nas na leżąco ale fajnie tez na siedząco ale w wersji-Laura w rożku

a głowa nie boli? Migrena itp. ?

Juz niedługo bedziesz miec swoją Sarenke

Ja bym cały czas sie mogła tulić do Laury tak słodko,wyjątkowo pachnie i jest taka kochana a jak wpatruje we mnoe te swoje niebieskie oczka to odlatuje z miłości Tz tez

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Iwonka a u Ciebie jak? Czujesz cosik? Jakies skurczybyki?
u mnie cisza na łączach, nic sie nie dzieje, zero skurczy. W czwartek ide na oddział
Stary 2013-07-09, 15:29   #985
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u mnie cisza na łączach, nic sie nie dzieje, zero skurczy. W czwartek ide na oddział
Iw, tak tylko a propos Twojego silnego podirytowania oczekiwaniem (które zresztą jest naturalne), przypomnij sobie jak marudziła anulka W jej przypadku też była cisza
Stary 2013-07-09, 15:35   #986
dzoan
Zakorzenienie

Zabrałam do sypialni wiatraczek, wyciszyłam tel, zdrzemnęłam i lepiej mi
Ale zanim to zrobiłam napisałam smsa do męża, że jakby kto pytał- żyję, nie rodzę, mam się dobrze..śpię i nikogo do szczęścia mi nie potrzeba! Zainteresował się i zadzwonił ze słowami "a Ty co focha masz?" Krzycząco-płacząco zrelacjonowałam mu beznadziejną wizytę, a następnie już tylko krzycząco, żeby się ta jego kuzynka ode mnie odpierdzieliła z tymi odwiedzinami i kawkami A na koniec jeszcze, że nie odbierałam tel. od jego mamy i jakby do niego zadzwoniła, to byłam u lekarza, a teraz odsypiam. Po głosie mogłabym rzec, że nie był zadowolony, że jego mamę olałam. Trzebaby niedługo zadzwonic do niej i się wytłumaczyć jakoś

Stary 2013-07-09, 15:35   #987
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja tez sie przylacze do marudzenia :P no ie mozna czekac??!!

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:40   #988
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Iw, tak tylko a propos Twojego silnego podirytowania oczekiwaniem (które zresztą jest naturalne), przypomnij sobie jak marudziła anulka W jej przypadku też była cisza
przeczytałam sobie jeszcze raz opis Margosi i licze, ze zacznie sie w środe wieczór lub czwartek rano i pojade do tego szpitala z jakims "powodem"

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tez sie przylacze do marudzenia :P no ie mozna czekac??!!
w nieskończonosc
Stary 2013-07-09, 15:41   #989
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dopiero po narodzinach Lili sie odezwal, zgrywa na szczesliwego dziadka byl bardzo przejety, codzien dzwonil do szpitala do mnie, ale nie odwiedzil nas w szpitalu, bo mial kater i cos tam.
Gorzej, ze potem TEZ nas nie odwiedzil, choc byl zapraszany... raz mnie olal i w ogole nie przyszedl, raz napisal esa ze jednak go nie bedzie, bo jedzie do przyjaciolki do innego miasta "zeby mi nie psuc porzadku dnia" , manipulator.
Wiec z mojej rodziny NIKT Lili nie widzial, bo tylko ojca tutaj na miejscu mam... tylko i az... BARDZO mnie to ubodlo i zniesmaczylo, szczegolnie po tym, jak sie emocjonowal i cieszyl przez tel.
Zeby nie bylo, ma do mnie 30-40 minut komunikacja miejska.
Wstyd i zenada, olalam, nie dzwonie i nie zapraszam juz.

Nawiasem mowiac, w weekend przyjezdza tesciowa na Bog wie ile czasu - ale maz ma mnie poprzec w kwestii, ze nie dluzej jak 2-3 tygodnie, bo bedziemy totalnie uziemieni (tesciowa schorowana, jak sie w weekend zainstaluje u nas na 3 p. bez windy, tak wyjdzie na dwor dopiero na pociag powrotny do Tricity). Nawet na Rodos nie pojdziemy w trakcie jej odwiedzin . To przekochana kobieta jest, ale nic mimo checi nie pomoze, a zadbac o nia trzeba i co gorsza sprzatac 5x czesciej, bo cierpi na drastyczna luszczyce i - co tu owijac w bawelne - sypie sie z niej, niestety Ja juz przywyklam, nie jej wina, ale gdyby zaczela te luszczyce LECZYC, to by az tak strasznie to nie wygladalo.
Czuje sie strasznie winna, ze tak mnie to jednak mimo wszystko obrzydza
Bo to bardzo dobra i zyciowo madra kobieta jest, choc bez wyksztalcenia.
Ehhh, ojciec nie wie co traci..i jaką do tego wszystkiego przykrość Ci sprawia.. bardzo mi przykro

Odnośnie Teściowej nie czuj się winna.. tak jest i uwierz, że niejedna osoba by w ogóle zabroniła wizyty, bo jednak malenstwo jest tak absorbujace, ze nie chce, a przede wszystkim tak samo NIE ma się siły na skakanie w okół innych..Nie wynika to z Twojego złego serduszka, tylko z ludzkich mozliwosci kochana !! do tego jak piszesz Tesciowa nie jest samodzielna i do tego łuszczyca.. Nie miej wyrzutów sumienia, bo na pewno ona to zrozumie, ze na 2-3 tyg co i tak jest dlugim okresem

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 38 tc
nie cytuję bo ciągle mi myszka odmawia posłuszeństwa i mnie wkurza, miałam kiepską noc, znowu od 2 do 4 bezsenność, duszno mi było. Do tego ledwo się przekręcam z boku na bok, ten 9 miesiąc już nie jest taki super. Przepraszam za marudzenie ale jakiś gorszy dzień mam dzisiaj, do tego byłam z autem u mechanika i poszło łożysko w kole wiec pewnie ok 200-300 zł pójdzie na naprawę i jeszcze te głupie pierogi muszę iść zaraz robić
O kurcze, niespodziewane wydatki sa bolesne, współczuje
Ale za tydzien i mam nadzieje, ze sie lepiej poczujesz narzekaj ile wlezie jak trzeba!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
w ogole to 21 mamy isc na 90lecie babci tz i mam dylemat co zrobic czy isc czy nie? tam beda same ciotki i bede mi do dziecka podchodzic i niedaj boze jakby jeszcze chcialy go brac na rece, niedoscy ze taki maly to wiecie ile roznych bakerii itp ;/ z drugiej str nie chcialabym robic babci przykrosci i chociaz zlozyc jej zyczenia, co byscie zrobily??
w ogole nic jeszcze nie mamy kupione... jak myslicie co? dodam ze kwiatki chyba nie bo w domu ma tez kwiaciarnie ;/
Mozesz pojsc do Babci w innym terminie jak sie tak obawiasz
Odnosnie prezentu moze jakis krem dla cery starszej??

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A więc już mamy imię dla naszego synka Antoś już kolejny u nas na wątku
enlevee mozesz dopisać...
mąż teraz chodzi i woła Antonio
wpisane

Cytat:
Inkubator mam w pokoju i moge sie sama nim zajmowac.
Chodze i poplakuje bo Antos tak w tym pudle smutno wyglada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czarowniczko musicie to przetrwac, ale juz niedługo!! Dobrze, ze mały jest przy Tobie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

No i , mam nadzieje, ze do Meza cos zacznie docierac, tylko duzo czesciej musisz myslec o sobie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:41   #990
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee;41707113[COLOR=Silver
]

[/COLOR]dzoan i jak tam, kuzynka zrobiła najazd?

Ależ mi Ali szaleje, po kapuście z płatkami i mlekiem
Na szczęście nie, ona ma w zwyczaju wpadać do południa.. Jak jutro się znowu odezwie, to będę musiała jej wytłumaczyć, że niestety ja i moja kapa szykujemy się na wyjście i nie mamy czasu Kurde co dzień będę musiała mieć dobry pretekst, żeby jej pokazać, że jednak się nie nudzę i mam co robić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości