Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz.12 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 22:11   #451
pipson
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

jejjjjjjj, zapomniałam Wam się pochwalić!!!! Jutro jadę po pieska! Mama pojechałą biznesowo do Warszawy, więc tata wpadł na pomysł, że zrobimy jej suprajs, znalazł jakąś super hodowlę (która notabene okazała się być hodowlą mamy mojej koleżanki ze studiów ) i mi dziś oznajmił, że jutro odbieramy psiaka

Dietowo nie wiem jak, nie liczyłąm, chyba za dużo ale w sumie zdrowo.
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:36   #452
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
jejjjjjjj, zapomniałam Wam się pochwalić!!!! Jutro jadę po pieska! Mama pojechałą biznesowo do Warszawy, więc tata wpadł na pomysł, że zrobimy jej suprajs, znalazł jakąś super hodowlę (która notabene okazała się być hodowlą mamy mojej koleżanki ze studiów ) i mi dziś oznajmił, że jutro odbieramy psiaka

Dietowo nie wiem jak, nie liczyłąm, chyba za dużo ale w sumie zdrowo.
A mama będzie hepi z tego suprajsu?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 00:21   #453
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
A mama będzie hepi z tego suprajsu?
tak tak, bo my zawsze mieliśmy psa i teraz też szukaliśmy jakiejś rasy, mamie się ta bardzo podobała, a tata chciał inną, ale w końcu weźmie tą, co mamie się podoba
Stary 2013-07-09, 00:22   #454
Margot85
Wtajemniczenie

Muszę się ogarnąć i przestać jeść co mi pod nos podstawią niby nie dużo ale często i ciągle coś...siostra mówi, że mama szaleje jak jestem bo normalnie mniej pomysłów kulinarnych realizuje jak żyć...i jak nie tyć

heroine współczuje w powodu utraty zębowego przyjaciela, szkoda, że nie udało się go uratować. Sama mam słabe zęby i wiem, że czasami ani częste wizyty u dentysty ani najlepsza szczoteczka ani nic na pewne rzeczy wpływu nie mają przykre to jest bo znam osobę co nie wiem czy chociaż raz na 5 lat chodzi do dentysty a ma mega zdrowe zęby i jej mama(60 kilka lat i swoje wszystkie własne i zdrowe, zero ubytków) i jej syn teraz też ma takie...geny...ich nie oszukasz

pipson pomysł z cyku szalone i słodkie maksymalnie byleby mama faktycznie ochotę na pieska miała

Like bardzo mnie poruszyło co napisałam o mężu i anonimowości w sieci...faktycznie w niezbyt fajny sposób Cię o wszystkim poinformował ale zasadniczo możliwe jest, że takie są wymogi. Sama mam zakaz posiadania kont na portalach społecznościowych i rozmawiania o pracy/klientach a nie jestem agentem 007 Jednak powinien mieć do Ciebie zaufanie , zresztą wiele rzeczy można ustalić, bo mieć konto na fb a pisanie notek z cyklu "mój Tż jest w miejscowości x na mega tajnym spotkaniu" to dwie różne sprawy Pewnie już się dogadaliście a ja przegapiłam ale wtrąciłam swoje trzy grosze

meeedzik ładna lista zakupowa tylko ja grzecznie na hamaku leże i nic nie kupuje oczywiście wiem, że jak do miasta wrócę to pęknę na widok pierwszej drogerii

Cocktail 22km to ładna wycieczka już była

Nie wiem co dziś zjadłam dokładnie...jak nie zapiszę to wieczorem nie pamiętama za to wczoraj mnie zjadły komary..dosłownie...nawet na twarzy (nic nie czułam) . A dziś pizze na obiad robiliśmy ale kawałek na obiad to ok. Gorzej, że nie wiem co rano jadłam...dni mi się mieszają a nic alkoholu nie pije wieczorem truskawki (mały kubeczek- ostanie sztuki) , porcje lodów śmietankowych- małą porcje(wielkości big milka, nie zdążyłam zważyć) bez dodatku polewy itd i Jogusia resztkę miałam to dojadłam a i ogórki z jogurtem naturalnym
A rano to albo bułka była albo kanapka ze schabem...nie rozgryzę teraz tej zagadki
A wczoraj pączka zjadłam, nie dobry był , mega tłusty żal kcal zmarnowanych
Stary 2013-07-09, 01:28   #455
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Odkąd odlożyłam tabsy,to mam takie bóle,że na nogach ledwo stoje na szczęście od sierpnia znowu zaczynam je brać.
Wy to macie hity z tym @... Wspólczuję :cmok;

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:25   #456
dzaga1989
Zakorzenienie

Cześć Kochane No już jestem na forum i Was nadrabiam. 2 strony więc pewnie gigaposta nie będzie, ale coś tam na pewno naskrobię
Nie wiem co z tym netem się wczoraj działo ale to już drugi raz tak! Dzwoniłam do multimediów i dziś ma ktoś przyjść ale teraz mam ich gdzieś Bo już działa.
Wczoraj cały dzień sprzątałam syf remontowy, bo jak TŻ tnie płytki to się straaaaasznie kurzy. Smętnie mi tutaj i mi się jakoś za wsią tęskni. Fajnie mi tam było. A odpust to już w ogóle pierwszorzędny. Jeszcze połączony z uro chrześniaka TŻ - było pyszne jedzonko, torcik
Dziś zaprosili mnie na rozmowę do biura nieruchomości, ale podziękowałam, gdy powiedzieli co oferują (szkoda że w ofercie pracy tego nie pisali praca przez 3 m-ce na zleceniu - pensja + prowizja, a potem konieczność założenia własnej działalności jako agent już to robię!).
Dietowo u mnie tak o. Ciągle nie mam kuchenki i wiecie..je się co wpadnie. Na razie męczymy pierogi, ja rano owsiankę z mikrofali, potem jakieś kanapki. Parę dni nie ćwiczyłam ale dziś wracam już na rowerek. Promis!

Madzia, nooo to kochana fajny weekend miałaś

Pipson, wstaw zdjęcia piesia

Natizz, Jesteśmy w podobnym wieku. Mi już 24 za parę dni stuknie

Heroine, Pipson,
jak piszecie o "figurach" swoich TŻ to aż Wam zazdraszczam. Ja nie wiem czy mój obecnie waży 70kg (wzrost 180cm), możliwe że nawet mniej. A ostatnio byłam z nim na zakupach ciuchowych i brał spodnie w rozm. 31 - taki sam jaki ja miałam przed odchudzaniem

Heroine, jak ząb, a raczek pozębie Lepiej już?

Margot, ooo widzę że też wakacjujesz na całego. Mi tak smutno było wyjeżdżać od mamy Ale za 2 tyg znów mnie TŻ wiezie.
Co do porcji - moja w ogóle ręce ostatnio załamała, jak zobaczyła że zjadłam pół udka i same warzywa, bez ziemniaków. To samo teściowa. Ale naprawdę tak się napchałam.
Stary 2013-07-09, 08:53   #457
meeedzik
Zakorzenienie

No week fajny był i wczoraj też było fajnie z Cocktail na piwku ale od dziś muszę wrócić na dobre tory, bo na wadze mam 49,0 niby nie dużo więcej, bo przeważnie mam 48,3-48,5 ale nie lubię tego widoku 9 zaraz po 4 no i brzuch mam wzdęty trochę :/ zastanawiam się nad jakimś dniem oczyszczającym, nigdy nie robiłam i mama pewnie by mi dała no ale kurcze, wkurza mnie ten bebzol nie ma co się dziwić, jak na kolację, albo pizza, albo zapiekanka
Obiecuję poprawę

Zoska to były rzeczy same must have paseczek potrzebowałam do kiecki na wesele kokardka i wypełniacz też, bo nie pójdę ze skarpetką
Puder też mi się skończył, jedynie olejek nie planowany był, no ale jak go zobaczyłam to nie potrafiłam go zostawić
Heroine bidulka oby się szybko zagoiło
Stary 2013-07-09, 08:58   #458
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:

A zapomniałam się ostatnio pytać, jak tam po piątkowym dniu postnym? Spadło coś?
Nie wiem,nie ważyłam się
Dziś też mam dzień postny Jak skończy mi się @ to wejdę na wagę.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Like bardzo mnie poruszyło co napisałam o mężu i anonimowości w sieci...faktycznie w niezbyt fajny sposób Cię o wszystkim poinformował ale zasadniczo możliwe jest, że takie są wymogi. Sama mam zakaz posiadania kont na portalach społecznościowych i rozmawiania o pracy/klientach a nie jestem agentem 007 Jednak powinien mieć do Ciebie zaufanie , zresztą wiele rzeczy można ustalić, bo mieć konto na fb a pisanie notek z cyklu "mój Tż jest w miejscowości x na mega tajnym spotkaniu" to dwie różne sprawy Pewnie już się dogadaliście a ja przegapiłam ale wtrąciłam swoje trzy grosze
Cenne te Twoje trzy grosze,ja lubię słuchać dobrych rad.Już się przestawiłam
Stary 2013-07-09, 09:09   #459
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
wypełniacz też, bo nie pójdę ze skarpetką
Hahaha ja raz poszłam ale to jakaś mniej formalna impreza była. Ale kok był wychwalany pod niebiosa
Przekonałam się jednak że kupowany jest wygodniejszy, zwłaszcza gdy tak się nawija te włosy, a nie obkręca wokół, bo przy drugim to jeszcze pół bidy, ale przy nawijaniu ta skarpeta mi się po prostu rozplątywała, a teraz nie mam już z tym problemu

Zżarłam owsiankę (z borówkami - mama dała mrożone, a do owsianki idealne były), skończyłam czytać "100 dni po ślubie", poczytałam Pudla i biorę się do roboty Samo się nie zrobi. A potem na ciuchlandy może pójdę bo muszę i tak iść do Biedry.
Stary 2013-07-09, 09:30   #460
pipson
Zadomowienie

Paula, wstawie fotki jak tylko przyjedziemy z diabłem a co do TZ, to fajnie, bo niby przytyl 20 kg, ale nie w tluszczu tak jakby, bardziej zmężniał i wciaz go można uznać za smukłego chociaz jak sie naje, to sobie ze mnie jaja robi i brzuch pokazuje, normalnie serio, żona mojego brata taki miała w 6 miesiacu ciaży ale wole go o wiele bardziej takiego, bo jak wazyl 74 czy iles przy wzroscie 195, to szczypior na maksa... Ale ja wtedy wazylam 46 wiec nie wiem, moze jesteśmy juz w takiej symbiozie, że ja schudnac nie moge, bo on sie nie odchudza

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Margotku, to w takim razie sie opanuj, ogarnij, pij wiecej wody, a jak mama będzie mówiła, co dziś na obiad to nie sluchaj chociaz ja wiem jak cieżko odmowić mamusi, ja na szczęscie jak jestem w domu na dlużej, to nawet przyznaję, że unikam pokus ale pamietasz co Wam pisalam, jak byłam w domu tylko na weekndy, no odkurzacz stołowy po prostu kiedy wracasz do siebie? Bo jak niedlugo jakos, to może waga grzecznie stoi w miejscu i nie wzrośnie

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ja jestem już po omlecie z dwoch jaj z pieczarkami, pomidorkiem i kiełkami no i polowie bułki, do tego wypiłam owocudo takie jakby smoothie, pycha chyba musze zrezygnowac z owsianek rano, bo robie je naprawde "po krolewsku", i wychodzi mi sniadanie na 400-500 kcal a po dwoch jajcach jestem w sumie tak samo dlugo syta dzisiaj ja kroluję w kuchni, także będzie na obiad coś lekkiego a na kolacje tata dostanie bialy ser ze szczypiorkiem i niech nie marudzi
Stary 2013-07-09, 11:35   #461
heroine86
Zakorzenienie

Jesuuuu, nie słyszałam budzika i wstałam o 10.30 to nowe łóżko zdecydowanie mi służy pod względem długiego spania toż to już prawie południe, obiad trzeba robić, a ja nawet śniadania jeszcze nie jadłam kawę żłopię i 5 suszonych śliwek pożarłam nawet nie mam co na to śniadanie zjeść... planowałam rano wyskoczyć po jakąś bułkę, no ale teraz to już nie wiem czy jest sens nie mam pieczywa, nie mam wędliny jajek jak na złość też nie ;/ kurza twarz ;/ została mi chyba activia naturalna

Cytat:
tak tak, bo my zawsze mieliśmy psa i teraz też szukaliśmy jakiejś rasy, mamie się ta bardzo podobała, a tata chciał inną, ale w końcu weźmie tą, co mamie się podoba
A jaka rasa? Mi się marzy labradorek albo goldenek i zdjęcie koniecznie wstaw jak już go przywieziecie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
Muszę się ogarnąć i przestać jeść co mi pod nos podstawią niby nie dużo ale często i ciągle coś...siostra mówi, że mama szaleje jak jestem bo normalnie mniej pomysłów kulinarnych realizuje jak żyć...i jak nie tyć

heroine współczuje w powodu utraty zębowego przyjaciela, szkoda, że nie udało się go uratować. Sama mam słabe zęby i wiem, że czasami ani częste wizyty u dentysty ani najlepsza szczoteczka ani nic na pewne rzeczy wpływu nie mają przykre to jest bo znam osobę co nie wiem czy chociaż raz na 5 lat chodzi do dentysty a ma mega zdrowe zęby i jej mama(60 kilka lat i swoje wszystkie własne i zdrowe, zero ubytków) i jej syn teraz też ma takie...geny...ich nie oszukasz
Hehe i tak się dobrze trzymasz jak na wizytę u mamusi, która smakołyki skrzętnie przyrządza ja też się wybieram w tym tygodniu na wieś decyzja została podjęta spontanicznie, TŻ "wyraził zgodę" na wyjazd do mamusi także w czwartek lub piątek pakuję manatki i jadę :P miałam już jutro, ale kurde dostałam siatę ogórków zielonych i muszę coś z nimi zrobić. Bo jak wrócę to chyba nic z nich nie będzie, a nie chcę żeby się zmarnowały.
Kurcze cieszę się na ten wyjazd jak dziecko, które jedzie na wakacje pójdę z mamą na jagody i zrobimy pierogi! co do diety to boję się tylko weekendów, bo wtedy tata będzie gotował a na tygodniu to właśnie ja przejmę kucharzenie i mama sobie odpocznie. Także to JA będę decydować o kaloryczności posiłków, haha. Najbardziej boję się komarów, bo co nie rozmawiam z mamą przez telefon to mówi, że pełno tego dziadostwa i jest już cała pocięta i zbąblowana

No nie dało się miała być koronka, ale niestety był stan zapalny w 3 kanałach i jak zaczął mi tam grzebać to myślałam, że zejdę na tym fotelu powiedział, że nie chce mnie ładować w koszty, bo zaraz mnie to zacznie boleć, no i tak będzie do wyrwania też mi się wydaje, że geny mają duuuużo do powiedzenia, bo kurde też mam przyjaciółkę co do dentysty chodzi raz na ruski rok, a ma zęby bielusieńkie i zdrowiutkie. A słodycze wpie.prza jak najęta. Ja zaniedbałam trochę wizyty, ale to nie zmienia faktu, że mam bardzo słabe zęby. Rok temu miałam leczoną jedynkę, a 5 miesięcy temu zaczęła mnie boleć. Okazało się, że się ropa zebrała i ten ząb jest już martwy. Drugi raz musiałam leczyć. Ale stoi i chwała Bogu, bo to jedynka
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-07-09, 11:37   #462
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Heroine, jak ząb, a raczek pozębie Lepiej już?
Cześć fajnie, że już jesteś
Tak, dzisiaj już lepiej. Nie boli, jedynie przy szerszym otwieraniu buzi boli mnie żuchwa po lewej stronie
Czyli mówisz wyjazd udany? Super

Cytat:
Heroine bidulka oby się szybko zagoiło

A Ty zaraz zobaczysz 47 z powrotem

Trzeba iść w końcu coś przekąsić, bo mi kiszki marsza grają idę oglądać to światło w lodówce
Stary 2013-07-09, 12:50   #463
monika01011986
Zakorzenienie

hej kochane

u mnie ok.. jedynie nie wysypiam się i chodzę jak zombie. W nocy gorąco i spać nie można dziś zaspałam na kurs i spóźniłam się 40 minut
Jeszcze dziś na siłownię jadę wieczorem.... chyba na zawał tam padnę.
Komputer nadal zepsuty, mąż stwierdził że spalił się procesor a nowy kosztuje 350 zł. Damy sobie spokój już z tym laptopem bo on stary jak świat jest i nie będziemy go naprawiać. Kupimy nowy jesienią. Narazie muszę się pomęczyć na takim małym netbooku który niema połowy klawiszy bo Kolin je powyrywał netbook ma tylko 1,5 roku a wygląda jakby był sprzed drugiej wojny światowej.
Jutro mija równy ROK odkąd opuściłam Polskę. Strasznie szybko to zleciało. A za równy miesiąc jedziemy do Polski na urlop na 2,5 tygodnia.
Z dietą u mnie średnio. Niby nie obżeram się jak prosie, słodyczy i chipsów nie ruszam ale waga stoi ciągle ok.64 kg. Może gdybym się bardziej przyłożyła to bym coś tam zgubiła a tak to dupa. Przyznam się że po prostu mi się już nie chcę, jestem tym zmęczona. No ale trochę jeszcze próbuje. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę anty i teraz mam 7 dni przerwy. Dostanę okres i pewnie będę zdychać. Po tej przerwie zacznę drugie opakowanie tabsów. Cera mi się już wyraźnie poprawiła więc jestem happy
Idę zaraz do miasta dla kota jedzenie i żwirek kupić, potem po dzieci jadę. Jeszcze tylko 3 tygodnie i koniec jeżdżenia do przedszkola!!
Od września dzieciaki będą miały szkołe i przedszkole pod nosem a Kolin w dodatku wychowawczynię Polkę! Wczoraj mąż był na zebraniu w nowym przedszkolu i okazało się że nowa wychowawczyni jest z Polski ale mieszka tu w DE już 25 lat Także super! Cieszę się bardzo, nie będzie żadnych niedomówień bo będę z nią po polsku tylko rozmawiać Wszystko nam się pięknie układa, jeszcze tylko kurs skończę, znajdę pracę na pół etatu i będzie bosko
Dobra muszę uciekać. Buziaki dla Was słoneczka moje

Przeczytałam co naskrobałyście ale nie mam już czasu poodpisywać wybaczcie

Pipson a co to za rasa pieska???

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:24   #464
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
No week fajny był i wczoraj też było fajnie z Cocktail na piwku ale od dziś muszę wrócić na dobre tory, bo na wadze mam 49,0 niby nie dużo więcej, bo przeważnie mam 48,3-48,5 ale nie lubię tego widoku 9 zaraz po 4 no i brzuch mam wzdęty trochę :/ zastanawiam się nad jakimś dniem oczyszczającym, nigdy nie robiłam i mama pewnie by mi dała no ale kurcze, wkurza mnie ten bebzol nie ma co się dziwić, jak na kolację, albo pizza, albo zapiekanka
Obiecuję poprawę
No ja też musze wrócić na dobre tory, bo ostatnio schudłam ponad kilo a już czuje że wróciło dobrze, że tu w domu wagi nie mam
hahah Ty masz bebzol weź ja Cie prosze Już bym chetnie głowe umyła żeby wypróbować Twoje odlewki

Cytat:
Jesuuuu, nie słyszałam budzika i wstałam o 10.30 to nowe łóżko zdecydowanie mi służy pod względem długiego spania toż to już prawie południe, obiad trzeba robić, a ja nawet śniadania jeszcze nie jadłam kawę żłopię i 5 suszonych śliwek pożarłam nawet nie mam co na to śniadanie zjeść... planowałam rano wyskoczyć po jakąś bułkę, no ale teraz to już nie wiem czy jest sens nie mam pieczywa, nie mam wędliny jajek jak na złość też nie ;/ kurza twarz ;/ została mi chyba activia naturalna

A jaka rasa? Mi się marzy labradorek albo goldenek i zdjęcie koniecznie wstaw jak już go przywieziecie

Ty to masz spanie ja sie szybko budze, bo mi słońce w okno daje i tak z rana gorąco że sie spać nie da Poszłam do babci i dziadka rano na kawe to prawie sie po drodze stopiłam cały czas po góre w taką patelnie
Goldenki są super moja ciocia ma Przesłodki piesio
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:38   #465
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
hej kochane

u mnie ok.. jedynie nie wysypiam się i chodzę jak zombie. W nocy gorąco i spać nie można dziś zaspałam na kurs i spóźniłam się 40 minut
Komputer nadal zepsuty, mąż stwierdził że spalił się procesor a nowy kosztuje 350 zł. Damy sobie spokój już z tym laptopem bo on stary jak świat jest i nie będziemy go naprawiać. Kupimy nowy jesienią. Narazie muszę się pomęczyć na takim małym netbooku który niema połowy klawiszy bo Kolin je powyrywał netbook ma tylko 1,5 roku a wygląda jakby był sprzed drugiej wojny światowej.
Jutro mija równy ROK odkąd opuściłam Polskę. Strasznie szybko to zleciało. A za równy miesiąc jedziemy do Polski na urlop na 2,5 tygodnia.
Z dietą u mnie średnio. Niby nie obżeram się jak prosie, słodyczy i chipsów nie ruszam ale waga stoi ciągle ok.64 kg. Może gdybym się bardziej przyłożyła to bym coś tam zgubiła a tak to dupa. Przyznam się że po prostu mi się już nie chcę, jestem tym zmęczona. No ale trochę jeszcze próbuje. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę anty i teraz mam 7 dni przerwy. Dostanę okres i pewnie będę zdychać. Po tej przerwie zacznę drugie opakowanie tabsów. Cera mi się już wyraźnie poprawiła więc jestem happy
Idę zaraz do miasta dla kota jedzenie i żwirek kupić, potem po dzieci jadę. Jeszcze tylko 3 tygodnie i koniec jeżdżenia do przedszkola!!
Od września dzieciaki będą miały szkołe i przedszkole pod nosem a Kolin w dodatku wychowawczynię Polkę! Wczoraj mąż był na zebraniu w nowym przedszkolu i okazało się że nowa wychowawczyni jest z Polski ale mieszka tu w DE już 25 lat Także super! Cieszę się bardzo, nie będzie żadnych niedomówień bo będę z nią po polsku tylko rozmawiać Wszystko nam się pięknie układa, jeszcze tylko kurs skończę, znajdę pracę na pół etatu i będzie bosko
Cześć Monia
U nas też upały, ale w sumie da się wytrzymać w nocy dość chłodno, bo 13 stopni. Muszę zamykać okno, bo mi zwyczajnie zimno
Kolin klawisze powyrywał? ma dziecko fantazję cud, że jeszcze dajesz radę na nim pisać kupuj wcześniej tego lapka, bo my tu do jesieni nie wytrzymamy bez Ciebie
Hm, dziwne, że ta waga cały czas Ci stoi trzymam by się to zmieniło
Kurcze, strasznie się cieszę, że Wam się tak dobrze układa! a ten rok to strasznie szybko minął
Trzymaj się ciepło Kochana

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Ty to masz spanie ja sie szybko budze, bo mi słońce w okno daje i tak z rana gorąco że sie spać nie da Poszłam do babci i dziadka rano na kawe to prawie sie po drodze stopiłam cały czas po góre w taką patelnie
Goldenki są super moja ciocia ma Przesłodki piesio
Haha, z tym, że ja chodzę spać po 1 no i rolety mam zasłonięte to cały czas mam ciemno
No na dworze chyba jest patelnia, jeszcze nie wychodziłam z domu chociaż zbieram się odkąd wstałam umyłam łeb póki co TŻ mi napisał, że zjadł obiad w szpitalu, więc tak się nie spieszę z tymi zakupami
No Goldenki są przeurocze i przekochane
Dobrze, że potwierdzasz z tym wyimaginowanym bebzolkiem Meedzik, bo coś mi się wierzyć w to nie chciało
Stary 2013-07-09, 15:32   #466
dzaga1989
Zakorzenienie

Dziś mam jakiś kiepski dzień. Strasznie zamulona chodzę. Ale to co miałam pomalować to pomalowałam TŻ wrócił, pochwalił i powiedział że tylko założy listwę i podłącza kuchenkę W końcu napiję się herbatki, albo kawki, albo omleta zjem jutro No i w końcu granolę będę mogła zrobić

Kupiłam po drodze anonse - 4 ogłoszenia na krzyż, i wcale nie jestem wybredna. Jest ogromne zapotrzebowanie na kelnerki, kucharki, kosmetyczki, osoby do wykończeniówki i pełno ogłoszeń na przedstawicieli ds. e-marketingu Ech...Ale powysyłam tam gdzie znalazłam. Może się odezwą

Cytat:
Ja jestem już po omlecie z dwoch jaj z pieczarkami, pomidorkiem i kiełkami no i polowie bułki, do tego wypiłam owocudo takie jakby smoothie, pycha chyba musze zrezygnowac z owsianek rano, bo robie je naprawde "po krolewsku", i wychodzi mi sniadanie na 400-500 kcal a po dwoch jajcach jestem w sumie tak samo dlugo syta
Wiesz że ja mam tak samo. Po owsiance nie jestem aż tak długo syta; może przez max 4h. A po omlecie jestem tak najedzona i tak długo syta jak po jakimś obiedzie.
A z czego smoothie? Smaku narobiłaś. Mam mrożone truskawki, borówki, kupiłam dziś banany i wielki kefir, więc nic tylko sobie też coś pasuje zaczynić

Cytat:
nawet nie mam co na to śniadanie zjeść... planowałam rano wyskoczyć po jakąś bułkę, no ale teraz to już nie wiem czy jest sens nie mam pieczywa, nie mam wędliny jajek jak na złość też nie ;/ kurza twarz ;/ została mi chyba activia naturalna
Biedna
Ja w sumie dziś miałam podobną sytuację, tylko że przynajmniej owsiankę miałam. Ale tak dzień w dzień to jeść to też się nudzi.
Ale jak poszłam po zakupy to wzięłam w Lidlu pełnoziarniste kajzerki (kiedyś u nas nie było) - zjadłam 1 na II śniad - pyyyycha

Cytat:
ja też się wybieram w tym tygodniu na wieś decyzja została podjęta spontanicznie, TŻ "wyraził zgodę" na wyjazd do mamusi także w czwartek lub piątek pakuję manatki i jadę :P miałam już jutro, ale kurde dostałam siatę ogórków zielonych i muszę coś z nimi zrobić. Bo jak wrócę to chyba nic z nich nie będzie, a nie chcę żeby się zmarnowały.
Kurcze cieszę się na ten wyjazd jak dziecko, które jedzie na wakacje pójdę z mamą na jagody i zrobimy pierogi! co do diety to boję się tylko weekendów, bo wtedy tata będzie gotował a na tygodniu to właśnie ja przejmę kucharzenie i mama sobie odpocznie. Także to JA będę decydować o kaloryczności posiłków, haha. Najbardziej boję się komarów, bo co nie rozmawiam z mamą przez telefon to mówi, że pełno tego dziadostwa i jest już cała pocięta i zbąblowana
Potwierdzam komary - jeeeeju ja cała pogryziona wróciłam do Lbn Mogłam gupia kupić sobie jakieś mazidło, ale nie pomyślałam, a na wsi już wszystko 2x droższe i jakieś niezaufane i nie brałam.
Ale super że trochę wyjedziesz. My pojedziemy z zaproszeniami za 2 tygodnie i znów trochę zostanę Jednak jest ten klimacik fajny. Zbieranie zieleniny, owoców, robienie z nich pyszności
Miałam tak samo i identycznie przeżywałam Najchętniej to jeszcze wzięłabym plecak, kompot w butelkę, kanapkę na drogę i celebrowała taki wyjazd jak kiedyś wycieczkę szkolną
Stary 2013-07-09, 15:33   #467
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dzisiaj już lepiej. Nie boli, jedynie przy szerszym otwieraniu buzi boli mnie żuchwa po lewej stronie
Czyli mówisz wyjazd udany? Super
To dobrze że nie boli chociaż. Ech..masz się z tymi zębami. Ja podobne męczarnie przechodziłam rok temu, tylko że ja leczyłam niezbyt zaawansowaną próchnicę więc na pewno miałam trochę lepiej niż ty Ale też kaski poszło.
A no fajny wyjazd

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
hej kochane
Cześć Monia
Ojeej to faktycznie super! Naprawdę masz rację że skoro wychowawczyni Polka to zawsze będzie łatwiej wszystko ustalić, o to i owo dopytać i w ogóle. Swoją drogą dużo tam Polaków jak widać. Już któryś raz wspominasz że masz do czynienia z Polakami. Ale dobrze że na razie w samym pozytywnym tego słowa znaczeniu
No faktycznie to już rok. Zleciało
My ostatnio z TŻ tak dumaliśmy że w dzień ślubu stuknie naszemu związkowi szczęśliwa siódemka. I też nie wiadomo kiedy to zleciało bo jeszcze niedawno uczyłam się na balkonie do matury, a teraz uczę do matury innych
Stary 2013-07-09, 15:44   #468
meeedzik
Zakorzenienie

Paula ja do wczoraj też w skarpecie śmigałam a raczej nie skarpecie tylko te takie getry co zakłada się na spodnie i są do kolana nie trzeba było obcinać no i też dużo pochwał zebrał
a widzisz ja nie umiem nauczyć się tego zawijanego, włosy mi wypadają i nie potrafię go całego zakryć włosami albo nie wszystkie złapię a wolałabym mieć takiego zawijanego, bardziej mi się podoba jak ten opleciony z reszty włosów w kółko

Cocktail serio jak wypnę to mam haha a ja Ci wczoraj mówiłam, że nie wiem gdzie Ty masz te prawie 60 kg szczupła jesteś a pierniczysz nam tu guuupoty
Hehe no mnie kusi wypróbowanie olejku GP z arganem daj znać jak coś użyjesz
No i jeszcze raz dziś ten cytrynowy lakier oglądałam i odstawiłam kusi mnie i kusi żeby go kupić, ale jak Ty mi obiecałaś to nie biorę na razie
Stary 2013-07-09, 16:55   #469
Natizz
Przyczajenie

Smile Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Wróciłam od dentysty... miałam usuwanego zęba wyglądam jak chomik, czuję się jak gó.wno i na pocieszenie jem lody...
Oj skad ja to znam, ale dasz rade

U mnie w pomiedzielek diety nie bylo, byl laser na łydki wiec sport tez trzeba bylo zostawic w spokoju. ... Ale dzis sniadanie- dwie kromki chleba na zakwsie z mnostwem zieren sama pieklam plus wedlina pomidor i ukochana musztarda, kawa plus mleko plus slodzik tak wiem wiem niepowinnam, obiad, 3 lyzki zupy ogorkowej , jablko, serek wanilowy garsc blonnika i 2 lyzki platkow owsianych, garsc czeresni po poludniu woda gdzies w miedzy czasie, i tyle na tym sie skonczy dzis
Natizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:41   #470
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natizz Pokaż wiadomość

U mnie w pomiedzielek diety nie bylo, byl laser na łydki wiec sport tez trzeba bylo zostawic w spokoju. ... Ale dzis sniadanie- dwie kromki chleba na zakwsie z mnostwem zieren sama pieklam plus wedlina pomidor i ukochana musztarda, kawa plus mleko plus slodzik tak wiem wiem niepowinnam, obiad, 3 lyzki zupy ogorkowej , jablko, serek wanilowy garsc blonnika i 2 lyzki platkow owsianych, garsc czeresni po poludniu woda gdzies w miedzy czasie, i tyle na tym sie skonczy dzis
Mam nadzieję że obiad swoją drogą a 3 łyżki zupy swoją drogą, bo jeśli nie, to to powyższe to prawie głodówka
A jak rozkładasz te posiłki w czasie? Co ile jesz?
Stary 2013-07-09, 18:04   #471
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natizz Pokaż wiadomość

My tu głodówek nie tolerujemy

Cytat:
W końcu napiję się herbatki, albo kawki, albo omleta zjem jutro No i w końcu granolę będę mogła zrobić
No nie mów, że funkcjonujesz bez kawy ja bym chyba gryzła wszystkich wokoło gdybym nie miała dostępu do tego napoju

Cytat:
Biedna
Ja w sumie dziś miałam podobną sytuację, tylko że przynajmniej owsiankę miałam. Ale tak dzień w dzień to jeść to też się nudzi.
Ale jak poszłam po zakupy to wzięłam w Lidlu pełnoziarniste kajzerki (kiedyś u nas nie było) - zjadłam 1 na II śniad - pyyyycha

Ja w końcu zjadłam 2 brzoskwinki z activią naturalną i moją granolą najadłam się jak świnka

Cytat:
Potwierdzam komary - jeeeeju ja cała pogryziona wróciłam do Lbn Mogłam gupia kupić sobie jakieś mazidło, ale nie pomyślałam, a na wsi już wszystko 2x droższe i jakieś niezaufane i nie brałam.
Ale super że trochę wyjedziesz. My pojedziemy z zaproszeniami za 2 tygodnie i znów trochę zostanę Jednak jest ten klimacik fajny. Zbieranie zieleniny, owoców, robienie z nich pyszności
Miałam tak samo i identycznie przeżywałam Najchętniej to jeszcze wzięłabym plecak, kompot w butelkę, kanapkę na drogę i celebrowała taki wyjazd jak kiedyś wycieczkę szkolną
Weź nawet mnie nie słabiaj bo to jedyna rzecz, która mnie hamuje by tam jechać nie no żartuję może dam radę z tymi potworami no strasznie się cieszę na ten "urlopik" chociaż pewnie będę miała więcej roboty niż tu w mieszkaniu, no ale powietrze inne, zmiana klimatu, oj przyda mi się to pojadę sobie do babci rowerkiem! Ahhh, mój rowerek z komunii możecie się śmiać, ale śmiga jak za dawnych czasów i wcale z niego nie wyrosłam
Stary 2013-07-09, 18:37   #472
Natizz
Przyczajenie

Tak dzis goraco ze nawet sila bym nic wiecej nie zjadla
Natizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 18:43   #473
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
No nie mów, że funkcjonujesz bez kawy ja bym chyba gryzła wszystkich wokoło gdybym nie miała dostępu do tego napoju
Chyba żartujesz Ja też nie przeżyłabym bez kawy. Dlatego wielbi moja dusza pana że kupiłam kiedyś ekspres Ale chce mi się czasem takiej rozpuszczalnej wypić - ot tak zagrzać wody, sypnąć i już. A z ekspresem trzeba się bardziej chrzanić bo trzeba wsypywać kawę, ubijać, czekać przy ekspresie na tą kawę Także wiesz...
A TŻ to w ogóle woli rozpuszczalną, najchętniej "O poranku" z Biedry dlatego on najbardziej boleje..

Cytat:

Ja w końcu zjadłam 2 brzoskwinki z activią naturalną i moją granolą najadłam się jak świnka
O widzisz Granola była. Ja już nie mogę się doczekać aż ją zrobię. A powiedz - drogo wychodzi?

Cytat:
Ahhh, mój rowerek z komunii możecie się śmiać, ale śmiga jak za dawnych czasów i wcale z niego nie wyrosłam
Mój też smiga i wygląda o wiele lepiej niż góral który dostałam od mamuśki parę lat po komunii
My na wieś już wywieźliśmy rowery ale nie miałam kiedy napompować i stoją ciągle. Idę do sklepu a później na stacjonarnym sobie urządzę przejażdżkę

Jakaś senna jestem
Stary 2013-07-09, 22:15   #474
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba żartujesz Ja też nie przeżyłabym bez kawy. Dlatego wielbi moja dusza pana że kupiłam kiedyś ekspres Ale chce mi się czasem takiej rozpuszczalnej wypić - ot tak zagrzać wody, sypnąć i już. A z ekspresem trzeba się bardziej chrzanić bo trzeba wsypywać kawę, ubijać, czekać przy ekspresie na tą kawę Także wiesz...
A TŻ to w ogóle woli rozpuszczalną, najchętniej "O poranku" z Biedry dlatego on najbardziej boleje..
Smakosz smakosza zrozumie ja na szczęście mam ekspres kapsułkowy, więc nie muszę się pierdzi.elić z ubijaniem i czekaniem na kawę rach ciach i gotowe chociaż właśnie ostatnio pijam rozpuszczalną z Lidla- tania, a bardzo mi smakuje! No i chwała Bogu mam czajnik bezprzewodowy

Cytat:
O widzisz Granola była. Ja już nie mogę się doczekać aż ją zrobię. A powiedz - drogo wychodzi?
Hmm, powiem Ci szczerze, że nie liczyłam tanio na pewno nie jest, bo jak zsumować wszystkie produkty to trochę wyjdzie. No i tak, część składników miałam w domu: miód, orzechy włoskie (mam całą siatę od babci ), otręby, płatki owsiane A kupiłam daktyle, śliwkę suszoną, żurawinę, płatki migdałowe, pestki dyni i słonecznika, rodzynki Ale wolę trochę dołożyć i mieć naturalne, bez sztucznych dodatków, słodzików, cukrów itp. niż jeść tak naprawdę nie wiadomo co W sumie to nie wiem czy drożej, bo naprawdę sporo tego wyszło
Stary 2013-07-10, 00:08   #475
_if
Raczkowanie

Można do Was dołączyć?
jesteście chyba dość hermetyczną grupką ale może się uda
_if jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 00:10   #476
pipson
Zadomowienie

Uff, mega intensywny dzień. Cały dzień z psiakiem, a jutro (dziś ) mój chłopak ma 22 urodziny, więc pakuję się szybko, idę kąpać i z rana jedziemy gdzieś, tak więc ponadrabiam jutro. Dziewczyny niektóre chciały, to w załączeniu foto mojej zmęczonej, śpiącej Berneńskiej Gryzawki Pasterskiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 580210_627356800616830_434425964_n.jpg (76,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1060122_627208293965014_2070108981_n.jpg (72,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-07-10, 00:15   #477
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _if Pokaż wiadomość
Można do Was dołączyć?
Hej jasne, że można dołączyć powiedz coś więcej o sobie ile ważysz, mierzysz, jaki masz cel, czy coś ćwiczysz, czym się zajmujesz, itp.

Cytat:
Uff, mega intensywny dzień. Cały dzień z psiakiem, a jutro (dziś ) mój chłopak ma 22 urodziny, więc pakuję się szybko, idę kąpać i z rana jedziemy gdzieś, tak więc ponadrabiam jutro. Dziewczyny niektóre chciały, to w załączeniu foto mojej zmęczonej, śpiącej Berneńskiej Gryzawki Pasterskiej
Łooojojoj! Jaki słodziak! ! piękniusi!
Sto lat dla TŻ-ta
Stary 2013-07-10, 06:52   #478
dzaga1989
Zakorzenienie

Wstałam Jessu, TŻ zaspał parę minut do pracy ale tak się zerwał że mnie wybudził. A ja dobra żona też chciałam żeby w tym pośpiechu szamy nie zapomniał, kawę mu na szybko zrobiłam no i swoją też piję. Ale będzie dziś parzyć Na dworze aż biało od tego gorąca a dopiero 7 dochodzi. Mam dziś trochę do pomalowania, ale wykorzystam poranek na ciuchlandy. Zaraz pójdę się zbierać - może jakieś bluzki koszulowe upoluję.

Cytat:
Smakosz smakosza zrozumie ja na szczęście mam ekspres kapsułkowy, więc nie muszę się pierdzi.elić z ubijaniem i czekaniem na kawę
Ja miałam ochotę na Dolce Gusto ale dałam sobie siana znając naszą determinację a raczej jej brak w kupowaniu potrzebnych rzeczy. Kapsułki by się skończyły a ekspres by stał. Ale jak czasem widzę jakie "smakołyki" w kapsułkach można kupić (np. jakąś Milkę albo cappuccino) to mi szkoda. Kij tam, że na półce obok stoi rządek szaszetkowych wersji Baba to baba

Cytat:
Hmm, powiem Ci szczerze, że nie liczyłam tanio na pewno nie jest, bo jak zsumować wszystkie produkty to trochę wyjdzie. No i tak, część składników miałam w domu: miód, orzechy włoskie (mam całą siatę od babci ), otręby, płatki owsiane A kupiłam daktyle, śliwkę suszoną, żurawinę, płatki migdałowe, pestki dyni i słonecznika, rodzynki Ale wolę trochę dołożyć i mieć naturalne, bez sztucznych dodatków, słodzików, cukrów itp. niż jeść tak naprawdę nie wiadomo co W sumie to nie wiem czy drożej, bo naprawdę sporo tego wyszło
A pewnie pewnie! Też orzechów mi mama napchała więc też będę do przodu. Miód też mam. I kuchenkę już mam Także ten...Zostaje mi tylko składniki kupić

Cytat:
Napisane przez _if Pokaż wiadomość
Można do Was dołączyć?
Hej! Jasne, tak jak HEroine mówi, napisz coś o sobie odnośnie życia (co robisz, ile masz lat, itp) no i coś o nawykach żywieniowych.

Cytat:
Łoooooo Piesio Przygarnęłabym też takiego
Niech TŻ duży rośnie! Sto lat
Stary 2013-07-10, 09:20   #479
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziak ten piesiu, ale on chyba bardzo duży będzie nie ?

Cytat:
Ja miałam ochotę na Dolce Gusto ale dałam sobie siana znając naszą determinację a raczej jej brak w kupowaniu potrzebnych rzeczy. Kapsułki by się skończyły a ekspres by stał. Ale jak czasem widzę jakie "smakołyki" w kapsułkach można kupić (np. jakąś Milkę albo cappuccino) to mi szkoda. Kij tam, że na półce obok stoi rządek szaszetkowych wersji Baba to baba
Ja mam dolce gusto i jestem zadowolona Mama moja miała taki ekspres że sie nabijało kawe wiec taki już przerabialiśmy a teraz kupiła co sam mieli kawe i też dużo roboty przy tym bo najpierw sie czysci później jak zrobisz kawe też trzeba także mój najmniej wymagający

Ja już wstałam na śniadanko wszamie zaraz serek wiejski i śmigam na zakupy Wczoraj kupiłam sobie sukienke w paski i bluze
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 09:31   #480
Like_a_women
Zadomowienie

Hello Nie wiem co jest grane,ale od poniedziałku jestem ledwo żywa.Spać mi się chce ciągle i chodzę nieprzytomna.Wczoraj robiąc śniadanie dopiero się obudziłam jak prawie odkroiłam sobie pół palca To chyba przez @
Kupiłam dziś odżywkę dwufazową Joanna z olejkiem arganowym Czy któraś ostatnio pości?Ja zbieram się od poniedziałku,ale jakoś nic z tego nie wychodzi.Na początku miałam większą motywację,cza się ogarnąć w końcu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Pipson Piesek śliczny,ale myślę że dość duży urośnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości