|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
twee moglas kapuste do mleka wrzucic co za roznica:-Pja takiego sobie kotleta zrobilam w sensie ze wielkiego ze ...bankowo usne jak go zjem hahahaha
ide zaraz smazyc... ej tak sobie mysle ze na taki upal chodzic w tych grubych podpaskach albo podkladach to dramat.. |
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
placze, na ktg nie chce isc a dobe pozniej pisze, ze porod byl super szybki
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
en margos skylie i ktora chce,to co jak reszta dzieci postanoei wyjsc ogarniemy sie z.nowa sytuacja to idziemy na spacer nad wisle cooooooooo?:-P
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.. zdałam sobie sprawę, że ciąża wpłynęła na moją psychikę negatywnie.. zamiast złagodnieć, to ja stałam się wredną zołzą.. A im bardziej to postępuje, tym mój Syn drastyczniej się ze mną obchodzi.. wystarczy, że na męża krzyknę, źle się o kimś wypowiem.. zaraz syczę z bólu.. przed chwilą myśląc o tej kuzyneczce Mały mi szpile wkładał jakby w cewkę! Normalnie stworzyłam potworka
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
100 zł
nie ma nic za darmo
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też coś czuję znowu objem się obiadem jak bąk, a wypadałoby zaraz po nim zabrać się do roboty ![]() mnie póki co coś na spanie bierze, zaraz zmierzę ciśnienie i sprawdzę czy mogę sobie walnąć kawkę jak nie, to chociaż zbożówka poleciCytat:
![]() Hehehehe, może to właśnie taka nagroda za czekanie? ![]() Ja też jak szłam dzisiaj po tym upalę pomyślałąm sobie, że jednak za.☠☠☠.iście się cieszę, że jeszcze nie urodziłam a nuż w sierpniu będzie chociaż nieco chłodniej
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik .
Jak wiecie ,w czwartek od 14 zaczęły dopadac mnie skurczyki.Co 15 co 12 minut.Jak leżałam.Zaczęłam chodzić -one co 10 minut. Przez kolejną godzine chodziłam/siedziałam/lezałam-a one co 8-7 a potem co 5 minut.Juz wczesniej cos czulam wiec wyszykowałam kape ,wykapałam sie,wypachniłam,zadbałam o włosy nawet .O 17 były co 5 minut regularnie wiec powiedziałam Tzowi zeby sie zbierał,dopakowałam torbe,zjadłam 2 kromki chleba z serem na przymus i jak jechaliśmy na Ip to były co 3 minuty.O 17.30 bylismy na miejscu.Zadzwoniłam do drzwi IP,otworzyła fajna polozna ,taka kobita z jajem i pyta co sie dzieje.Ja na to-że chyba porodzik. A ona do mnie sie smieje i mowi ze nie przyjmują.Ja jej-ale czemu? A ona ze przyjmują ale tylko zdecydowane kobiety Oczywiscie na poczatku przeprowadziła ze mną wywiad itp.itd. Potem przyszedł lekarz,fajny młody i sympatyczny.Zbadał mnie i powiedział ze szyjka jeszcze twarda i 1 cm rozwarcia ale spoko luz-idziemy na usg. Na usg wyszło ze Laura bedzie +/- 3100 3200 wazyc.Potem polozna mnie zmierzyła i zapytała czy sie zgadzam na lewatywe.Zgodziłam sie trwało to chwile,nieprzyjemne ale nie bolało.Poczułam się lekko Zaprowadzlili nas na sale przedporodową.Polozna powiedziała Tzowi ze to moze potrwac i zeby jechał do domu.Pozegnaliśmy sie,przyszła inna polozna i podpięła mnie pod ktg.Zapytałam o ZZO a ona na to ze w Zamościu nie ma ZZO wiec moj dylemat sie rozwiązał.Powiedziała ze po ktg lekarz mnie zbada i porozmawiamy o srodkach p/bólowych.No to ok.Lezałam sobie a obok chodziła inna dziewczyna i strasznie płakała z bólu.Długo ją juz bóle męczyły i nie było postępu.Postanowiłam byc twarda i dzielna Lezałam sobie a ból był coraz mocniejszy.Przyszła kolejna połozna-co sie okazało jedna z tych które prowdziły SR Usiadła obok,popytala o pare rzeczy i osbie gawędziłysmy jak nagle poczułam że mi mokro odłączyła mnie,poszłam do wc i okazało sie ze wody odeszły podłączyła mnie spowrotem.Zaczełam kt o 19 , o 19.30 wody odeszły. Skurcze stawały sie coraz boleśniejsze i zaczełam się tam wić...P.Ania i lekarz na poczatku stwierdzili ze nie wiadomo czy cos z tego bedzie i czy się akcja rozkręci.Bolało mocniej i mocniej.Polozna powiedziała mi jak oddychac...no to zaczełam i jak sie na tym skupiałam to jakos szło przezyc kazdy skurczyk.O 20 przyszedł lekarz i zaczął mnie badac.Wydrałam sie ze mnie boli i niech przestanie bo ja mam bolesne skurcze a on spojrzał sie na mnie ,na polożną i powiedział:,, ale tu jest juz pełne rozwarcie - rodzimy". P.Ania na niego, na mnie i mówi ,,prosze dzwonic po męża:".Wykręciłam nr i krzycze Tzowi,,przyjezdzaj szybko ja RODZE!!!" Dokulałam sie na porodówke,dostalismy intymną sale do porodu rodzinnego No coz,stwierdziłam ze dam rade.Powiedziałm im tez ze nawet nie zdążyłam skorzystac w imersji wodnej i ze nawet koszulke do wanny elegancką sobie przywiozłam obudziła sie we mnie nadzieja.Znowu parcie,jedno,drugie,zacze ło sie poruszenie,podłączyli mi oksytocynke,a polozne nawlekły mi na nogi sterylny materiał.Ja do p.Ani :czemu ubieracie moje nogi??![]() ![]() Ahaaa.Ok. polozna powiedziała ze bedzie musiała mnie lekko naciąć,nie ma az takiej potrzeby ale moze coik popękac no i....Ja na to ze ok.Znowu parcie,dawałam z siebie wszystko,drugie,poczułam nacięcie ale nie bolało,trzecie parcie i ....ULGA!!!! Usłyszałam krzyk i zobaczyła Laure ![]() Wogóle z tego szczescia zaczełam nawijac jak szalona,ze jestem szczesliwa ze juz po,ze wszyscy są super i ze było super ale mnie juz potem wkurzali ale ze jestem taaaka szczesliwa.Jak juz ginek skonczył szycie ,dezynfekcje zapytałam kiedy rodzimy łozysko a oni w smiech bo ono wyszło elegancko całe zaraz za Laurką Potem ekipa poszła na cesarke,polozna ponaciskała mi brzuch,dostałam reszte oksy i zostalismy sami we trójke ![]() Po 1,5 h wstałam.Zrobiłam sie bladziutkaaaa ale zaraz mineło.Tz cyknął nam fote z polozną na której nie widac ze 1,5 h wczesniej miał miejsce jakikolwiek porodzik.Stoje uchachana od ucha do ucha Powli przeszlismy na polożnictwo,dostałam sale-jedynke ![]() Pozniej przyszła pani zwazyc,zmiezyc naszą ksiezniczke i wykąpac.I zostalismy sami.Ksiezniczka ssała cyca,krzyczała,skarzyła sie chyba na trudy porodu.Tz siedział z nami do 3.Potem polozna dała mi Laure do lozka zapewniają ze z mamą na pewno zaśnie Tz pojechał a my spalyśmy przytulone do rana Oceniam swój poród na lekkki i baaardzo pozytywnie i szybko.Jestem wdzięczna losowi za taką expresową akcje Miałam super ekipe,było wesoło i panował pozytywny nastrój.Opieka po porodzie tez była bardzo dobra A słyszałam opinie o tym szpitalu i oddziale i porodach tam jakb y z horroru wyjęte.Mysle tez ze duzo dało to ze słuchałam naprawde tego co kazali mi robic i dzieki temu ze byłam grzeczna i w miare opanowana to tak fajnie nam przebiegła wspólpraca.I to na tyle.Życze kazdej z Was tak szybkiego porodu w takiej atmosferze. I to prawda co pisały wczesniej dziewczyny-maluszek ma ten swój wyjątkowy niesamowity zapach piękniejszy od jakichkolwiek perfum
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zrobiłam się ostatnio nieco bardziej podła ![]() A najlepsze jest to, że wcześniej narzekałam, że tżta nie ma w domu, a teraz mnie denerwuje, że jest ![]() dogodzić babie Tak myślałam, że sobie przypomnisz ![]() Kolejne długi
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() biedna czarownica
|
|
#1001 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze w koncu go ,,załapie" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jest szansa ze cos ruszy ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Czarowniczko
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
mogę rozłożyć na raty
ofkors z procentem
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, pamiętajcie, pierwsze co trzeba zrobić po wejściu na salę porodową, to ustawić radio maryja ![]() Super opis, mega pozytywny i dodający otuchy! Oby wszystko wam tak sprawnie szło ![]() ![]() A co do zapachu - niesamowity, prawda? Nie mogę się już doczekać zapachu swojego kluska
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomosc od En...
Dotka naprawiaja mi neta bo nie dziala cos wiec przekaz dziewczynom ze Roxi do mnie dzwonila i jej lekarz powiedzial ze jej nie zbada, wiec wizyta trwala minute a do tego jej starszy syn chyba ma nawrocenie zapalenia ucha i nie wiadomo czy nie bedzie musiala z nim w szpitalu siedziec. Ma wpasc wieczorem to wszystko napisze, a ja poki co odcieta od Was
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jeszcze taka połowiczna końcówka ![]() Jak pomyślę sobie, co się będzie działo ze mną za miesiąc ![]() jakaś ty dzisiaj szczodra, lachryma, dobry dzień? Nasz skarbnik wątkowy nikomu nie odpuści
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy świetny opis porodziku
bardzo wesoło tam miałaś |
|
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: widzisz trochę egoizmu i nic się nikomu nie stało.Ale padnięta jestem. Mąż mnie rano zawiózł do rodzinki, a sam skoczył do lekarza. Potem przyjechał i skoczyliśmy on do kauflanda po pieluchy i chusteczki a ja do apteki. Szybko mu poszło choć kazałam mu kupić dużą paczkę kupił małą (43 szt) i dwupak chusteczek kupił jedną paczkę, ale ważne, że kupił. Mnie w aptece (najtańszej w rejonie) zastała kolejka ok 10 osób i 3 kasy. Niby szybko, klima i ok, ale dla mnie duszno. Zaczęłam sobie chodzić i takie babcie z początku kolejki zaproponowały, żebym bez kolejki do kasy poszła! No szok, ale super! W sumie zapomniałam tylko o Maltanie! Także do tej pory bałam się, że nie mam pampersów i paru rzeczy i w nocy jak mi się zacznie to nie będę miała gdzie tego kupić tak teraz mam i mogę rodzić. Czułam się dziś kiepsko, szyjka trochę pobolewa jak chodzę. Myślę, że upał mnie wykańcza.
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętajcie -pozytywne podejscie działa cuda
![]() Mykam bo Tz wraca z zakupami no i Laura zaraz moze wstanie.Bd pozniej w maire mozliwosci ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Roxi3maj sie ![]() Ciesze sie ze Wam sie opisik podoba. Iwonaja w pewnym momencie zaczelam sie bac ze Tz nie zdąży
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy
za opis, zabawnie mialas |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Rockyyy- ale fajnie mialas rodzac
opis bardzo pozytywnyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj chciałabym, żebyśmy wszystkie miały tak świetne i sympatyczne ekipy.. tyle pozytywnego nastawienia i humoru..i żeby cała akcja tak szybko postępowała za Twoją postawę i pełną współpracę z personelem ![]() Cytat:
A dlaczego lekarz nie zbadał Roxi? Kurcze zdrówka dla synka! |
|||
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom ![]() Mam nadzieję, że będę już mogła częściej zaglądać ![]() Trzymam kciuki za Brzuchatki. Zmykam bo mój królewicz sie obudził paaaa |
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za postęp oby tak dalej!Cytat:
Super!!! A radio Maryja gigant chyba dlatego tak szybciutko poszło ![]() Umyłam jeszcze podłogi w mieszkaniu :P Mąż poszedł po chińczyka ![]() Wypogodziło się, więc później zmykamy na sesję do parku |
||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
rocky super ten opisik.dobrze mowisz..podejscie jest bardzo wazne nie ma co soe nastawiac na bol itp...
)boje sie ze tez z nerwow bedr gadac glupoty hahahaha tak mam..na stres rocky a wkleisz nam to zdjecie z polozna?:-P super. |
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaglądaj, gdy królewicz będzie odpoczywał ![]() Zadzwoniłam do teściowej. Chciała się pochwalić inną kuzynką męża, że zdała angielki egzamin i jest już panią magister. Opowiedziałam o moich stópkach i dłoniach, o wizycie.. szczerze się przejęła i prosiła bym kupiła sobie chociaż wapno i piła, to nie zaszkodzi w ciąży. No i że jak trzeba to nawet prywatnie by iść do innej dermatolog. No i tyle chciała.. jak zwykle zapanikowałam o nic |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Jaki pozytywny poród, też taki chcę
Super się czytało Gratulacje raz jeszcze |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mąż i pyta czy jego mama wspomniała jeszcze o Rudym (to ich kundelek podwórkowy), a ja że nie..a co z nim? Nie żyje, został potrącony na wiosce
Popłakałam się momentalnie. Mężowi też przykro.. powiedział, że wkurzał go ten mały szmaciarz, ale strasznie szkoda, bo był taki wesoły, rezolutny..no i po prostu był. Biedny piesiulek, teraz się zastanawiają jak to przekazać najmłodszej siostrze.. ona to dopiero przeżyje..ehh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

), przypomnij sobie jak marudziła anulka 
placze, na ktg nie chce isc a dobe pozniej pisze, ze porod byl super szybki
Jak jutro się znowu odezwie, to będę musiała jej wytłumaczyć, że niestety ja i moja kapa szykujemy się na wyjście i nie mamy czasu 

i pyta co sie dzieje.Ja na to-że chyba porodzik. A ona do mnie sie smieje i mowi ze nie przyjmują.Ja jej-ale czemu? A ona ze przyjmują ale tylko zdecydowane kobiety
odłączyła mnie,poszłam do wc i okazało sie ze wody odeszły 

Moze w koncu go ,,załapie" 

klask i: