Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 15:44   #991
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

twee moglas kapuste do mleka wrzucic co za roznica:-Pja takiego sobie kotleta zrobilam w sensie ze wielkiego ze ...bankowo usne jak go zjem hahahaha

ide zaraz smazyc...

ej tak sobie mysle ze na taki upal chodzic w tych grubych podpaskach albo podkladach to dramat..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:46   #992
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Iw, tak tylko a propos Twojego silnego podirytowania oczekiwaniem (które zresztą jest naturalne), przypomnij sobie jak marudziła anulka W jej przypadku też była cisza
hehe, ja nawet napisalam do niej ze jest maruda placze, na ktg nie chce isc a dobe pozniej pisze, ze porod byl super szybki
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:46   #993
d0tkaaa
Zakorzenienie

en margos skylie i ktora chce,to co jak reszta dzieci postanoei wyjsc ogarniemy sie z.nowa sytuacja to idziemy na spacer nad wisle cooooooooo?:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 15:49   #994
dzoan
Zakorzenienie

Wiecie co.. zdałam sobie sprawę, że ciąża wpłynęła na moją psychikę negatywnie.. zamiast złagodnieć, to ja stałam się wredną zołzą.. A im bardziej to postępuje, tym mój Syn drastyczniej się ze mną obchodzi.. wystarczy, że na męża krzyknę, źle się o kimś wypowiem.. zaraz syczę z bólu.. przed chwilą myśląc o tej kuzyneczce Mały mi szpile wkładał jakby w cewkę! Normalnie stworzyłam potworka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:50   #995
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
lachryma, jak dobrze mieć swoich ludzi na wątku
100 zł
nie ma nic za darmo
Stary 2013-07-09, 15:53   #996
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Na szczęście nie, ona ma w zwyczaju wpadać do południa.. Jak jutro się znowu odezwie, to będę musiała jej wytłumaczyć, że niestety ja i moja kapa szykujemy się na wyjście i nie mamy czasu Kurde co dzień będę musiała mieć dobry pretekst, żeby jej pokazać, że jednak się nie nudzę i mam co robić
dzoan, a nie wystarczy np. dzień w dzień pisać, że trochę gorzej się czujesz i tyle? Masakra, żebyś musiała codziennie powody wymyślać, niech spada
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
twee moglas kapuste do mleka wrzucic co za roznica:-Pja takiego sobie kotleta zrobilam w sensie ze wielkiego ze ...bankowo usne jak go zjem hahahaha

ide zaraz smazyc...

ej tak sobie mysle ze na taki upal chodzic w tych grubych podpaskach albo podkladach to dramat..
Nie no wiesz, taka mieszanka??

ja też coś czuję znowu objem się obiadem jak bąk, a wypadałoby zaraz po nim zabrać się do roboty

mnie póki co coś na spanie bierze, zaraz zmierzę ciśnienie i sprawdzę czy mogę sobie walnąć kawkę jak nie, to chociaż zbożówka poleci
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hehe, ja nawet napisalam do niej ze jest maruda placze, na ktg nie chce isc a dobe pozniej pisze, ze porod byl super szybki

Hehehehe, może to właśnie taka nagroda za czekanie?

Ja też jak szłam dzisiaj po tym upalę pomyślałąm sobie, że jednak za.☠☠☠.iście się cieszę, że jeszcze nie urodziłam a nuż w sierpniu będzie chociaż nieco chłodniej
Stary 2013-07-09, 15:53   #997
Rockyyy
Zakorzenienie

Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik .

Jak wiecie ,w czwartek od 14 zaczęły dopadac mnie skurczyki.Co 15 co 12 minut.Jak leżałam.Zaczęłam chodzić -one co 10 minut. Przez kolejną godzine chodziłam/siedziałam/lezałam-a one co 8-7 a potem co 5 minut.Juz wczesniej cos czulam wiec wyszykowałam kape ,wykapałam sie,wypachniłam,zadbałam o włosy nawet .
O 17 były co 5 minut regularnie wiec powiedziałam Tzowi zeby sie zbierał,dopakowałam torbe,zjadłam 2 kromki chleba z serem na przymus i jak jechaliśmy na Ip to były co 3 minuty.O 17.30 bylismy na miejscu.Zadzwoniłam do drzwi IP,otworzyła fajna polozna ,taka kobita z jajem i pyta co sie dzieje.Ja na to-że chyba porodzik. A ona do mnie sie smieje i mowi ze nie przyjmują.Ja jej-ale czemu? A ona ze przyjmują ale tylko zdecydowane kobiety więc jej stanowczo powiedziała ze RODZE Oczywiscie na poczatku przeprowadziła ze mną wywiad itp.itd. Potem przyszedł lekarz,fajny młody i sympatyczny.Zbadał mnie i powiedział ze szyjka jeszcze twarda i 1 cm rozwarcia ale spoko luz-idziemy na usg. Na usg wyszło ze Laura bedzie +/- 3100 3200 wazyc.Potem polozna mnie zmierzyła i zapytała czy sie zgadzam na lewatywe.Zgodziłam sie inaczej mogłaby byc masakra trwało to chwile,nieprzyjemne ale nie bolało.Poczułam się lekko Zaprowadzlili nas na sale przedporodową.Polozna powiedziała Tzowi ze to moze potrwac i zeby jechał do domu.Pozegnaliśmy sie,przyszła inna polozna i podpięła mnie pod ktg.Zapytałam o ZZO a ona na to ze w Zamościu nie ma ZZO wiec moj dylemat sie rozwiązał.Powiedziała ze po ktg lekarz mnie zbada i porozmawiamy o srodkach p/bólowych.No to ok.Lezałam sobie a obok chodziła inna dziewczyna i strasznie płakała z bólu.Długo ją juz bóle męczyły i nie było postępu.Postanowiłam byc twarda i dzielna Lezałam sobie a ból był coraz mocniejszy.Przyszła kolejna połozna-co sie okazało jedna z tych które prowdziły SR Az mi sie mordka zacieszyła jak zobaczyłam p.Anie Usiadła obok,popytala o pare rzeczy i osbie gawędziłysmy jak nagle poczułam że mi mokro odłączyła mnie,poszłam do wc i okazało sie ze wody odeszły podłączyła mnie spowrotem.Zaczełam kt o 19 , o 19.30 wody odeszły. Skurcze stawały sie coraz boleśniejsze i zaczełam się tam wić...P.Ania i lekarz na poczatku stwierdzili ze nie wiadomo czy cos z tego bedzie i czy się akcja rozkręci.
Bolało mocniej i mocniej.Polozna powiedziała mi jak oddychac...no to zaczełam i jak sie na tym skupiałam to jakos szło przezyc kazdy skurczyk.O 20 przyszedł lekarz i zaczął mnie badac.Wydrałam sie ze mnie boli i niech przestanie bo ja mam bolesne skurcze a on spojrzał sie na mnie ,na polożną i powiedział:,, ale tu jest juz pełne rozwarcie - rodzimy".
P.Ania na niego, na mnie i mówi ,,prosze dzwonic po męża:".Wykręciłam nr i krzycze Tzowi,,przyjezdzaj szybko ja RODZE!!!"
Dokulałam sie na porodówke,dostalismy intymną sale do porodu rodzinnego potem foty wkleje.Stałam przy tym łożku ,czekalismy na TZa i jeszcze powiedziałam do lekarza i poloznej ze mielismy porozmawiac i czymś p/bólowym, a on na to ze juz za pozno. No coz,stwierdziłam ze dam rade.Powiedziałm im tez ze nawet nie zdążyłam skorzystac w imersji wodnej i ze nawet koszulke do wanny elegancką sobie przywiozłam a oni w śmiech i ze jeszcze tak wesoło to dawno nie mieli przy porodzie o 20.15 dotarł Tz,ja juz lezałam zbolała na łozku.Wytłumaczono mi co i jak z parciem i zaczelismy.Tz stał obok mnie,przycislał mi głowe do klatki piersiowe,wycierał twarz... a ja troszke pokrzyczała ale tak lajtowo a potem skupiłam sie na parciu.Nawet jak parłam nie czułam za bardzo bólu,przynosiło mi to ulge....Wszyscy mnie chwalili ze jestem dzielna i ze daje rade i ze niedaleko....No to wlaczyłam dalej.W pewnym momencie juz zaczełam miec dosc.Oni dalej ,ze dam rade ze jeszcze troche a ja myslałam ze padam i niech idą sobie w cholere...ale nie chciałam byc niemiła bo ekipe miałam naprawde super sympatyczną to spuściłam sobie głowe,zamknełam oczy......O 20.40 wszedł drugi lekarz zapytac czy sie wyrobimy do 21 bo cesareczka czeka-ta dziewczyna która tak płakała na przedporodowej nie dała rady-nie było postępu.moj ginek-ze spoko,juz konczymy obudziła sie we mnie nadzieja.Znowu parcie,jedno,drugie,zacze ło sie poruszenie,podłączyli mi oksytocynke,a polozne nawlekły mi na nogi sterylny materiał.Ja do p.Ani :czemu ubieracie moje nogi??:haha ha: a ona :,,bo zaraz wyjdzie dzidzius i musi miec czysto "
Ahaaa.Ok. polozna powiedziała ze bedzie musiała mnie lekko naciąć,nie ma az takiej potrzeby ale moze coik popękac no i....Ja na to ze ok.Znowu parcie,dawałam z siebie wszystko,drugie,poczułam nacięcie ale nie bolało,trzecie parcie i ....ULGA!!!! Usłyszałam krzyk i zobaczyła Laure była w tej całej mazi,krzycząca i niezadowolona ale najpiekniejsza na swiecie polozna mowi zeby zdjąc stanik a ja na to ze nie umiem bo to sportowy.Lekarz zapytał co to jest stanik sportowy wiec mu wytłumaczyłam.Jaja nie z tej ziemi w koncu polozyli mi Laure na piersiach,przestała płakac i spojrzała sie na mnie i zakochałam sieeeee Tz tez.Lekarz zaczął mnie szykowac do szycia.Ja do niego ,,paniee doktorze....ja juz nie chce bólu co pan robi!? " a on,,pani pacjentko -robie zastrzyk zeby panią nie bolało"
Wogóle z tego szczescia zaczełam nawijac jak szalona,ze jestem szczesliwa ze juz po,ze wszyscy są super i ze było super ale mnie juz potem wkurzali ale ze jestem taaaka szczesliwa.Jak juz ginek skonczył szycie ,dezynfekcje zapytałam kiedy rodzimy łozysko a oni w smiech bo ono wyszło elegancko całe zaraz za Laurką
Potem ekipa poszła na cesarke,polozna ponaciskała mi brzuch,dostałam reszte oksy i zostalismy sami we trójke Tz zmienił fale w radiu bo nagle sie skapłam ze w tel leciało radio Maryja i o 21 zaczł sie rozaniec polzona jak weszlismy na sale pewnie fali nie ustawiła i Maryja sie włączyło

Po 1,5 h wstałam.Zrobiłam sie bladziutkaaaa ale zaraz mineło.Tz cyknął nam fote z polozną na której nie widac ze 1,5 h wczesniej miał miejsce jakikolwiek porodzik.Stoje uchachana od ucha do ucha Powli przeszlismy na polożnictwo,dostałam sale-jedynke
Pozniej przyszła pani zwazyc,zmiezyc naszą ksiezniczke i wykąpac.I zostalismy sami.Ksiezniczka ssała cyca,krzyczała,skarzyła sie chyba na trudy porodu.Tz siedział z nami do 3.Potem polozna dała mi Laure do lozka zapewniają ze z mamą na pewno zaśnie Tz pojechał a my spalyśmy przytulone do rana

Oceniam swój poród na lekkki i baaardzo pozytywnie i szybko.Jestem wdzięczna losowi za taką expresową akcje Miałam super ekipe,było wesoło i panował pozytywny nastrój.Opieka po porodzie tez była bardzo dobra A słyszałam opinie o tym szpitalu i oddziale i porodach tam jakb y z horroru wyjęte.Mysle tez ze duzo dało to ze słuchałam naprawde tego co kazali mi robic i dzieki temu ze byłam grzeczna i w miare opanowana to tak fajnie nam przebiegła wspólpraca.
I to na tyle.Życze kazdej z Was tak szybkiego porodu w takiej atmosferze.

I to prawda co pisały wczesniej dziewczyny-maluszek ma ten swój wyjątkowy niesamowity zapach piękniejszy od jakichkolwiek perfum
Stary 2013-07-09, 15:54   #998
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
http://www.gdzierodzic.info/dokument...instruktaz.pdf
MASAŻ ANTYKOLKOWY wrzucam też do klubu
mieliśmy identyczny na sr
Stary 2013-07-09, 15:55   #999
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wiecie co.. zdałam sobie sprawę, że ciąża wpłynęła na moją psychikę negatywnie.. zamiast złagodnieć, to ja stałam się wredną zołzą.. A im bardziej to postępuje, tym mój Syn drastyczniej się ze mną obchodzi.. wystarczy, że na męża krzyknę, źle się o kimś wypowiem.. zaraz syczę z bólu.. przed chwilą myśląc o tej kuzyneczce Mały mi szpile wkładał jakby w cewkę! Normalnie stworzyłam potworka
Zaraz tam ciąża wpływa negatywnie... syndrom końcówki ciąży, ot co

Ja też zrobiłam się ostatnio nieco bardziej podła
A najlepsze jest to, że wcześniej narzekałam, że tżta nie ma w domu, a teraz mnie denerwuje, że jest
dogodzić babie
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
100 zł
nie ma nic za darmo
Tak myślałam, że sobie przypomnisz

Kolejne długi
Stary 2013-07-09, 15:56   #1000
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
U nas kryzys opanowany
Wczoraj była połozna,skorygowała nasze pozycje karmienia,pochwaliła ze Laura bardzo ładnie chwyta cycka
Ogolnie ją obadała ,dała garść cennych informacji,ulotki,próbki itp. Bardzo fajna kobitka.Odciąganie ręczne tez zdało rezultat.Laura ssie z obu piersi,juz prawie mnie to nie boli.

biedna czarownica
Stary 2013-07-09, 15:58   #1001
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
t

[/COLOR]rocky ostatnio tylko kaszel jakis alergoczny hahahahahahaha

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Przykładam, ale ona ssie i nic jej nie leci i zaczyna płakać w niebogłosy i dalej szuka cyca

:
Nie poddawaj sie kochana Moze w koncu go ,,załapie"
Cytat:
[

Rocky nic dziwnego, że się przy małej tak rozpływasz
Pewnie każda z nas będzie się tak zachwycała swoim kluskieml:
tez odpłyniesz
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u mnie cisza na łączach, nic sie nie dzieje, zero skurczy. W czwartek ide na oddział
Do czwartku daleko jest szansa ze cos ruszy

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:

Ja też zrobiłam się ostatnio nieco bardziej podła
A najlepsze jest to, że wcześniej narzekałam, że tżta nie ma w domu, a teraz mnie denerwuje, że jest
dogodzić babie
Ja pod koniec byłam straszna,wszystko mnie drażniło,wybuchałam o byle co.

Czarowniczko
Stary 2013-07-09, 16:00   #1002
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myślałam, że sobie przypomnisz

Kolejne długi
mogę rozłożyć na raty
ofkors z procentem
Stary 2013-07-09, 16:02   #1003
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tz zmienił fale w radiu bo nagle sie skapłam ze w tel leciało radio Maryja i o 21 zaczł sie rozaniec polzona jak weszlismy na sale pewnie fali nie ustawiła i Maryja sie włączyło
padłam rocky, już przynajmniej wiadomo, czemu miałaś taki fajny porodzik!

dziewczyny, pamiętajcie, pierwsze co trzeba zrobić po wejściu na salę porodową, to ustawić radio maryja

Super opis, mega pozytywny i dodający otuchy! Oby wszystko wam tak sprawnie szło

A co do zapachu - niesamowity, prawda? Nie mogę się już doczekać zapachu swojego kluska
Stary 2013-07-09, 16:04   #1004
d0tkaaa
Zakorzenienie

wiadomosc od En...

Dotka naprawiaja mi neta bo nie dziala cos wiec przekaz dziewczynom ze Roxi do mnie dzwonila i jej lekarz powiedzial ze jej nie zbada, wiec wizyta trwala minute a do tego jej starszy syn chyba ma nawrocenie zapalenia ucha i nie wiadomo czy nie bedzie musiala z nim w szpitalu siedziec. Ma wpasc wieczorem to wszystko napisze, a ja poki co odcieta od Was

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 16:04   #1005
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
tez odpłyniesz

Ja pod koniec byłam straszna,wszystko mnie drażniło,wybuchałam o byle co.
Wiem

U mnie jeszcze taka połowiczna końcówka
Jak pomyślę sobie, co się będzie działo ze mną za miesiąc
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mogę rozłożyć na raty
ofkors z procentem
jakaś ty dzisiaj szczodra, lachryma, dobry dzień? Nasz skarbnik wątkowy nikomu nie odpuści
Stary 2013-07-09, 16:04   #1006
iwona335
Zakorzenienie

Rockyy świetny opis porodziku bardzo wesoło tam miałaś no i dobrze, że Tzt zdążył wrócić sie do szpitala bo mógłby przegapic moment wyklucia tak szybko poszło
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:08   #1007
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
9.07 o godz. 6 30 pojawił się z nami Igorek. 56cm i 3560g

o 3 50 zostałam przyjęta do szpitala,wiec poszło szybko.

Gratulacje dla anulki i teso!!
O losie ale z nienacka klask i:

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Wczoraj też się zbuntowałam po południu i poszłam odpoczywać. Zabrałam ze sobą laptopa i czytałam książkę. Powiedziałam TŻ, że nie chcę widzieć ŻADNYCH gości. W zamian dostałam bukiecik żółtych różyczek oraz pierwszy raz w życiu kolacje do łóżka.

Chociaż tyle na dobry początek.
klask i: widzisz trochę egoizmu i nic się nikomu nie stało.

Ale padnięta jestem. Mąż mnie rano zawiózł do rodzinki, a sam skoczył do lekarza. Potem przyjechał i skoczyliśmy on do kauflanda po pieluchy i chusteczki a ja do apteki. Szybko mu poszło choć kazałam mu kupić dużą paczkę kupił małą (43 szt) i dwupak chusteczek kupił jedną paczkę, ale ważne, że kupił. Mnie w aptece (najtańszej w rejonie) zastała kolejka ok 10 osób i 3 kasy. Niby szybko, klima i ok, ale dla mnie duszno. Zaczęłam sobie chodzić i takie babcie z początku kolejki zaproponowały, żebym bez kolejki do kasy poszła! No szok, ale super! W sumie zapomniałam tylko o Maltanie! Także do tej pory bałam się, że nie mam pampersów i paru rzeczy i w nocy jak mi się zacznie to nie będę miała gdzie tego kupić tak teraz mam i mogę rodzić.
Czułam się dziś kiepsko, szyjka trochę pobolewa jak chodzę. Myślę, że upał mnie wykańcza.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:13   #1008
Rockyyy
Zakorzenienie

Pamiętajcie -pozytywne podejscie działa cuda

Mykam bo Tz wraca z zakupami no i Laura zaraz moze wstanie.Bd pozniej w maire mozliwosci

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Roxi3maj sie
Ciesze sie ze Wam sie opisik podoba.

Iwonaja w pewnym momencie zaczelam sie bac ze Tz nie zdąży
Stary 2013-07-09, 16:18   #1009
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
jakaś ty dzisiaj szczodra, lachryma, dobry dzień? Nasz skarbnik wątkowy nikomu nie odpuści
poznaj moje dobre serce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-09, 16:19   #1010
idzia111
Zakorzenienie

Rockyyy za opis, zabawnie mialas
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:21   #1011
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Rockyyy- ale fajnie mialas rodzac opis bardzo pozytywny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-09, 16:23   #1012
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dzoan, a nie wystarczy np. dzień w dzień pisać, że trochę gorzej się czujesz i tyle? Masakra, żebyś musiała codziennie powody wymyślać, niech spada
muszę nad sobą jeszcze popracować.. szkoda, że moja zołzowatość wciąż nie potrafi się aż tak uzewnętrznić

Cytat:
Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik .

Jak wiecie ,w czwartek od 14 zaczęły dopadac mnie skurczyki.Co 15 co 12 minut.Jak leżałam.Zaczęłam chodzić -one co 10 minut. Przez kolejną godzine chodziłam/siedziałam/lezałam-a one co 8-7 a potem co 5 minut.Juz wczesniej cos czulam wiec wyszykowałam kape ,wykapałam sie,wypachniłam,zadbałam o włosy nawet .
O 17 były co 5 minut regularnie wiec powiedziałam Tzowi zeby sie zbierał,dopakowałam torbe,zjadłam 2 kromki chleba z serem na przymus i jak jechaliśmy na Ip to były co 3 minuty.O 17.30 bylismy na miejscu.Zadzwoniłam do drzwi IP,otworzyła fajna polozna ,taka kobita z jajem i pyta co sie dzieje.Ja na to-że chyba porodzik. A ona do mnie sie smieje i mowi ze nie przyjmują.Ja jej-ale czemu? A ona ze przyjmują ale tylko zdecydowane kobiety więc jej stanowczo powiedziała ze RODZE Oczywiscie na poczatku przeprowadziła ze mną wywiad itp.itd. Potem przyszedł lekarz,fajny młody i sympatyczny.Zbadał mnie i powiedział ze szyjka jeszcze twarda i 1 cm rozwarcia ale spoko luz-idziemy na usg. Na usg wyszło ze Laura bedzie +/- 3100 3200 wazyc.Potem polozna mnie zmierzyła i zapytała czy sie zgadzam na lewatywe.Zgodziłam sie inaczej mogłaby byc masakra trwało to chwile,nieprzyjemne ale nie bolało.Poczułam się lekko Zaprowadzlili nas na sale przedporodową.Polozna powiedziała Tzowi ze to moze potrwac i zeby jechał do domu.Pozegnaliśmy sie,przyszła inna polozna i podpięła mnie pod ktg.Zapytałam o ZZO a ona na to ze w Zamościu nie ma ZZO wiec moj dylemat sie rozwiązał.Powiedziała ze po ktg lekarz mnie zbada i porozmawiamy o srodkach p/bólowych.No to ok.Lezałam sobie a obok chodziła inna dziewczyna i strasznie płakała z bólu.Długo ją juz bóle męczyły i nie było postępu.Postanowiłam byc twarda i dzielna Lezałam sobie a ból był coraz mocniejszy.Przyszła kolejna połozna-co sie okazało jedna z tych które prowdziły SR Az mi sie mordka zacieszyła jak zobaczyłam p.Anie Usiadła obok,popytala o pare rzeczy i osbie gawędziłysmy jak nagle poczułam że mi mokro odłączyła mnie,poszłam do wc i okazało sie ze wody odeszły podłączyła mnie spowrotem.Zaczełam kt o 19 , o 19.30 wody odeszły. Skurcze stawały sie coraz boleśniejsze i zaczełam się tam wić...P.Ania i lekarz na poczatku stwierdzili ze nie wiadomo czy cos z tego bedzie i czy się akcja rozkręci.
Bolało mocniej i mocniej.Polozna powiedziała mi jak oddychac...no to zaczełam i jak sie na tym skupiałam to jakos szło przezyc kazdy skurczyk.O 20 przyszedł lekarz i zaczął mnie badac.Wydrałam sie ze mnie boli i niech przestanie bo ja mam bolesne skurcze a on spojrzał sie na mnie ,na polożną i powiedział:,, ale tu jest juz pełne rozwarcie - rodzimy".
P.Ania na niego, na mnie i mówi ,,prosze dzwonic po męża:".Wykręciłam nr i krzycze Tzowi,,przyjezdzaj szybko ja RODZE!!!"
Dokulałam sie na porodówke,dostalismy intymną sale do porodu rodzinnego potem foty wkleje.Stałam przy tym łożku ,czekalismy na TZa i jeszcze powiedziałam do lekarza i poloznej ze mielismy porozmawiac i czymś p/bólowym, a on na to ze juz za pozno. No coz,stwierdziłam ze dam rade.Powiedziałm im tez ze nawet nie zdążyłam skorzystac w imersji wodnej i ze nawet koszulke do wanny elegancką sobie przywiozłam a oni w śmiech i ze jeszcze tak wesoło to dawno nie mieli przy porodzie o 20.15 dotarł Tz,ja juz lezałam zbolała na łozku.Wytłumaczono mi co i jak z parciem i zaczelismy.Tz stał obok mnie,przycislał mi głowe do klatki piersiowe,wycierał twarz... a ja troszke pokrzyczała ale tak lajtowo a potem skupiłam sie na parciu.Nawet jak parłam nie czułam za bardzo bólu,przynosiło mi to ulge....Wszyscy mnie chwalili ze jestem dzielna i ze daje rade i ze niedaleko....No to wlaczyłam dalej.W pewnym momencie juz zaczełam miec dosc.Oni dalej ,ze dam rade ze jeszcze troche a ja myslałam ze padam i niech idą sobie w cholere...ale nie chciałam byc niemiła bo ekipe miałam naprawde super sympatyczną to spuściłam sobie głowe,zamknełam oczy......O 20.40 wszedł drugi lekarz zapytac czy sie wyrobimy do 21 bo cesareczka czeka-ta dziewczyna która tak płakała na przedporodowej nie dała rady-nie było postępu.moj ginek-ze spoko,juz konczymy obudziła sie we mnie nadzieja.Znowu parcie,jedno,drugie,zacze ło sie poruszenie,podłączyli mi oksytocynke,a polozne nawlekły mi na nogi sterylny materiał.Ja do p.Ani :czemu ubieracie moje nogi?? a ona :,,bo zaraz wyjdzie dzidzius i musi miec czysto "
Ahaaa.Ok. polozna powiedziała ze bedzie musiała mnie lekko naciąć,nie ma az takiej potrzeby ale moze coik popękac no i....Ja na to ze ok.Znowu parcie,dawałam z siebie wszystko,drugie,poczułam nacięcie ale nie bolało,trzecie parcie i ....ULGA!!!! Usłyszałam krzyk i zobaczyła Laure była w tej całej mazi,krzycząca i niezadowolona ale najpiekniejsza na swiecie polozna mowi zeby zdjąc stanik a ja na to ze nie umiem bo to sportowy.Lekarz zapytał co to jest stanik sportowy wiec mu wytłumaczyłam.Jaja nie z tej ziemi w koncu polozyli mi Laure na piersiach,przestała płakac i spojrzała sie na mnie i zakochałam sieeeee Tz tez.Lekarz zaczął mnie szykowac do szycia.Ja do niego ,,paniee doktorze....ja juz nie chce bólu co pan robi!? " a on,,pani pacjentko -robie zastrzyk zeby panią nie bolało"
Wogóle z tego szczescia zaczełam nawijac jak szalona,ze jestem szczesliwa ze juz po,ze wszyscy są super i ze było super ale mnie juz potem wkurzali ale ze jestem taaaka szczesliwa.Jak juz ginek skonczył szycie ,dezynfekcje zapytałam kiedy rodzimy łozysko a oni w smiech bo ono wyszło elegancko całe zaraz za Laurką
Potem ekipa poszła na cesarke,polozna ponaciskała mi brzuch,dostałam reszte oksy i zostalismy sami we trójke Tz zmienił fale w radiu bo nagle sie skapłam ze w tel leciało radio Maryja i o 21 zaczł sie rozaniec polzona jak weszlismy na sale pewnie fali nie ustawiła i Maryja sie włączyło

Po 1,5 h wstałam.Zrobiłam sie bladziutkaaaa ale zaraz mineło.Tz cyknął nam fote z polozną na której nie widac ze 1,5 h wczesniej miał miejsce jakikolwiek porodzik.Stoje uchachana od ucha do ucha Powli przeszlismy na polożnictwo,dostałam sale-jedynke
Pozniej przyszła pani zwazyc,zmiezyc naszą ksiezniczke i wykąpac.I zostalismy sami.Ksiezniczka ssała cyca,krzyczała,skarzyła sie chyba na trudy porodu.Tz siedział z nami do 3.Potem polozna dała mi Laure do lozka zapewniają ze z mamą na pewno zaśnie Tz pojechał a my spalyśmy przytulone do rana

Oceniam swój poród na lekkki i baaardzo pozytywnie i szybko.Jestem wdzięczna losowi za taką expresową akcje Miałam super ekipe,było wesoło i panował pozytywny nastrój.Opieka po porodzie tez była bardzo dobra A słyszałam opinie o tym szpitalu i oddziale i porodach tam jakb y z horroru wyjęte.Mysle tez ze duzo dało to ze słuchałam naprawde tego co kazali mi robic i dzieki temu ze byłam grzeczna i w miare opanowana to tak fajnie nam przebiegła wspólpraca.

I to prawda co pisały wczesniej dziewczyny-maluszek ma ten swój wyjątkowy niesamowity zapach piękniejszy od jakichkolwiek perfum
Rocky strasznie podobał mi się Twój opis Oj chciałabym, żebyśmy wszystkie miały tak świetne i sympatyczne ekipy.. tyle pozytywnego nastawienia i humoru..i żeby cała akcja tak szybko postępowała
za Twoją postawę i pełną współpracę z personelem

Cytat:
wiadomosc od En...

Dotka naprawiaja mi neta bo nie dziala cos wiec przekaz dziewczynom ze Roxi do mnie dzwonila i jej lekarz powiedzial ze jej nie zbada, wiec wizyta trwala minute a do tego jej starszy syn chyba ma nawrocenie zapalenia ucha i nie wiadomo czy nie bedzie musiala z nim w szpitalu siedziec. Ma wpasc wieczorem to wszystko napisze, a ja poki co odcieta od Was
niech szybko kończą naprawiać i wracaj En!
A dlaczego lekarz nie zbadał Roxi? Kurcze zdrówka dla synka!

Stary 2013-07-09, 16:24   #1013
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje pomógł infacol i moja dieta. Wreszcie mogę się nacieszyć moim skarbem bo tak to ryczałam razem z nim.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mam nadzieję, że będę już mogła częściej zaglądać
Trzymam kciuki za Brzuchatki.
Zmykam bo mój królewicz sie obudził paaaa
Stary 2013-07-09, 16:27   #1014
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Po prostu nie otworze jej drzwi. Nie dam się już od niej. O nie. I powiedziałam TŻ, że nie podobało mi się, że wypiła moje karmi bez pozwolenia. To się lekko obruszył "No ale to moja mama, co miałem zrobić?", to mu wygarnęłam, że jakby moja mama tak zrobiła to by robił afere na całą dzielnice. Chyba zrozumiał chłop o co chodzi, bo już nic więcej nie powiedział.

Wczoraj też się zbuntowałam po południu i poszłam odpoczywać. Zabrałam ze sobą laptopa i czytałam książkę. Powiedziałam TŻ, że nie chcę widzieć ŻADNYCH gości. W zamian dostałam bukiecik żółtych różyczek oraz pierwszy raz w życiu kolacje do łóżka.

Chociaż tyle na dobry początek.
za postęp oby tak dalej!

Cytat:

Ale świetny opis! Dodałaś mi otuchy Super!!! A radio Maryja gigant chyba dlatego tak szybciutko poszło

Umyłam jeszcze podłogi w mieszkaniu :P Mąż poszedł po chińczyka
Wypogodziło się, więc później zmykamy na sesję do parku

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:31   #1015
d0tkaaa
Zakorzenienie

rocky super ten opisik.dobrze mowisz..podejscie jest bardzo wazne nie ma co soe nastawiac na bol itp...)

boje sie ze tez z nerwow bedr gadac glupoty hahahaha tak mam..na stres

rocky a wkleisz nam to zdjecie z polozna?:-P super.

Zuza

Razem
Stary 2013-07-09, 16:31   #1016
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Umyłam jeszcze podłogi w mieszkaniu :P Mąż poszedł po chińczyka
A co będziecie mu robić? : hahaha:
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:33   #1017
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A co będziecie mu robić? : hahaha:
zjemy od razu jak przekroczy nasz próg!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:35   #1018
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Wracamy z Antosiem powoli do rzeczywistości. Koszmar trwający od czwartku wygląda na to że się wreszcie kończy. Antoś już nie wymiotuje pomógł infacol i moja dieta. Wreszcie mogę się nacieszyć moim skarbem bo tak to ryczałam razem z nim.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Mam nadzieję, że będę już mogła częściej zaglądać
Trzymam kciuki za Brzuchatki.
Zmykam bo mój królewicz sie obudził paaaa
no super! takie wiadomości miło się czyta Zaglądaj, gdy królewicz będzie odpoczywał

Zadzwoniłam do teściowej. Chciała się pochwalić inną kuzynką męża, że zdała angielki egzamin i jest już panią magister. Opowiedziałam o moich stópkach i dłoniach, o wizycie.. szczerze się przejęła i prosiła bym kupiła sobie chociaż wapno i piła, to nie zaszkodzi w ciąży. No i że jak trzeba to nawet prywatnie by iść do innej dermatolog. No i tyle chciała.. jak zwykle zapanikowałam o nic

Stary 2013-07-09, 16:39   #1019
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Z kapustą na piersiach opisze Wam swój porodzik ....
Jaki pozytywny poród, też taki chcę Super się czytało Gratulacje raz jeszcze
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 17:08   #1020
dzoan
Zakorzenienie

Przyszedł mąż i pyta czy jego mama wspomniała jeszcze o Rudym (to ich kundelek podwórkowy), a ja że nie..a co z nim? Nie żyje, został potrącony na wiosce Popłakałam się momentalnie. Mężowi też przykro.. powiedział, że wkurzał go ten mały szmaciarz, ale strasznie szkoda, bo był taki wesoły, rezolutny..no i po prostu był. Biedny piesiulek, teraz się zastanawiają jak to przekazać najmłodszej siostrze.. ona to dopiero przeżyje..ehh

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości