Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz. XII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 1,92%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 3 5,77%
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci 9 17,31%
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące 4 7,69%
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie 8 15,38%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 27 51,92%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 14:41   #1501
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

czarna ja tez bym wolała sama mieszkać ale niestety znam realia za granica i mówiłas jak wygląda wasza sytuacja itd więc jeżeli szwagier jest ok to czemu nie? przecież nie będziecie sie zażynac rachunkami czy mieszkać w ciasnym mieszkanku, może warto spróbować jak nie znajdziecie nic dla siebie tylko.
Łatwo się mówi, mieszkac samemu gorzej jak juz ktos by był na waszym miejscu,
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:44   #1502
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Boję się tego, że taka "rozklapiocha" będzie
Moja nie jest
Wręcz ciaśniejsza niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Czesc laseczki wczoraj miałam tak zajęty dzień, że nie bylo czasu na czytanie wizażu...stąd też braki...z jakieś 20 stron Ale może wieczorem uda mi się Was nadrobić

Melduję tylko, że jestem po wizycie już! Wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, ładnie zamknięta jest. Doktor mi pobrał wymaz do badania na posiew i dał skierowanie na badanie coombsa - to niby związane jest z moją grupa krwi, bo my z TŻ mamy konflikt. Ale powiedział żeby się nie martwić. Oglądnal też wyniki z siuskow i morfologie i powiedział, że nie ma się za bardzo u mnie do czego przyczepić - wręcz powiedział że MAM WZOROWA CIĄŻE

Następna wizyta 5 sierpnia o 10 :ehem
Proszę mi wpisać, kto to tam się teraz Tym zajmuje ladan, matall

Teraz wracam z Auchana - kupiłam sobie 2 bluzki, okulary słoneczne i 6 sztuk majtek (bo już się w swoje ledwie mieszcze) i jeszcze czapkę i kapelutek od słońca. Dla małej kupiłam 3 body.

Z racji tego, że są wyprzedaże to wydalam cale 75 zł

A teraz jadę do mamuśki bo zapraszala

Więc odezwę się jutro albo wieczorem jeszcze dziś

Buziaki dla Was :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ladan wpisuje, najłatwiej sprawdzić wchodząc na pierwszą stronę i zobaczyć, kto posta pisał

Napisz jej PW albo zaznacz kolorem, bo może nie zauważyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:50   #1503
papalinka83
Zakorzenienie

Kropla - super, że chociaż ktoś ma tutaj wzorową ciążę i że wszystko ok

Vea - trzymam kciuki

A w ogóle to okazało się, że mój tż jednak nie musi nigdzie wyjeżdżac, więc postanowiłąm kuć żelazo póki gorące . W piątek byliśmy w SR pierwszy raz (od środka kursu zaczęliśmy) i dzisiaj znowu idziemy i ma być o porodzie. A w piątek było, kiedy jechać do szpitala i położna powiedziała, że jak można się nie spieszyć do szpitala, to lepiej się nie spieszyć i że bezwzględnie trzeba jechać jak skurcze co 3 minuty, a mi się wydawało, że kiedyś czytałam, że jak co 5. Co wy na to?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:50   #1504
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie żebym sama chciała kupić używki, ale z drugiej strony używane laktatory są ok, a nakładki nie?
Jeśli były mało używane, są niezniszczone, wymyje się je i wyparzy, wysterylizuje, to jaka różnica między nimi a laktatorem?
Nie mówię o takich, co widać użytkowanie, ale ja np. użyłam 4 razy, nie mają żadnych śladów, więc jakbym sprzedała, a ktoś by sobie wysterylizował, to chyba nic obrzydliwego
nio bo laktator tylko przykladasz do cycka i sciagasz pokarm, a nakladki dzidzia wklada do buzi... wiec to tak jakbym mu podala smoczek uzywany wczesniej przez inne dziecko... dla mnie bleee...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niemcy oszczędni więc obawiam się, że kupują
zebys wiedziala :P ja sie czasem zastanawiam czy moge wyrzucic zuzyte majtki czy raczej powinnam je przekazac do caritasu albo wystawic na ebay oni tak tu wszystko sprzedaja... do tego stopnia ze w naszej piwnicy stoi stara deska sedesowa i stara plyta z piekarnika bo zanim sie wprowadzilismy wynajmujacy nam wymienil i chyba bal sie tych starych rzeczy wyrzucic i schowal do piwnicy :P
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:53   #1505
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Upolowałam za to:
- tetrę w stateczki dla Młodego (chciałam więcej z Pepco, ale w tym jakoś bida z nędzą była);
- mleczko Loveli w Rossie (znowu nic więcej się nie udało, bo wszystkie przeceny wymiecione dosłownie )
- koszulę z cieniutkiej bawełny i kieckę w lumpku dla mnie (koszulka genialna, zostaje, a nad kiecą się zastanawiam - do jutra mogę oddać)

Poza tym ugotowałam się - to nie są temperatury dla ciężarnych

rusałko, jak tam po glu?
,
Dobra idę ogarnąć szanowną i nogi i zmykam do gina... o kciuki ładnie proszę
za zakupy

Pisałam że u mnie glukoza poszła bezboleśnie Tylko żeby wyniki były dobre.

trzymam za wizytę

U mnie dalej odwyk mięsny, dziś serwuję zapiekany kalafior + świeże pomidorki ze śmietaną
Ale jutro już chyba muszę mężowi jakieś mięsko zaserwować

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:55   #1506
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Pisałam Wam jakiś czas temu, że chcieliyśmy zmienić mieszkanie na większe, bo po pierwsze w czwórkę będzie ciężko się pomieścić,a po drugie zżerają nas tutaj rachunki i ogólnie wszystkie onne opłaty, które za dwa pokoiki są spore :/
Brat Tż wrócił niedawno z Australii,bo wiza mu się kończy i planuje przylecieć do UK. Z tego,co wiem to ma być na dłużej i ostatnio jak rozmawiał z Tż, to zapytał czy czasem nie poszukalibyśmy czegoś razem- w sensie wynajęli mieszkanie 3 pokojowe plus salon. Z jednej strony byłoby nam to na rękę,ale z drugiej... prawdę mówiąc przyzwyczaiłam się do tego, że mieszkamy sami i nie wiem czy nie będę później narzekać na to i owo ;/
Nie wiem,co robić,bo jeśli na to nie pójdziemy,to będziemy gnili w tej klitce i nic nie zaoszczedzimy,a w końcu się budujemy...
w życiu bym na to nei poszła
przyzwyczailiście się, że jesteście sami
zawsze wynikną jakieś niesnaski a szkoda psuć relacje z rodziną
ja bym się wstydziła przy obcym facecie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No ale potem piczka wygląda w miarę ok?? Po upływie jakiegoś czasu oczywiście...?
w sumie to nei pytałam
ale wspomina to jako koszmar, traumę ma jedna, druga koleżanka też

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jak męża nie będzie to sobie wyguglam w imagach "piczka po porodzie"
Stary 2013-07-09, 14:57   #1507
87czarna
Zakorzenienie

Widzę, że większa część z Was nie jest za tym,żeby z kimś dzielić mieszkanie...
Ja też nigdy za tym nie byłam. Tym bardziej teraz,kiedy już tyle czasu mieszkamy sami
Tylko tak łatwo jest mówić... wiadomo,chce się tej prywatności,ale czasem po prostu nie można inaczej.
Obecnie jest nam ciężko finansowo i jeśli dalej tu zostaniemy,to na pewno nic nie zaoszczędzimy,co w efekcie będzie nas oddalało od powrotu do Polski
I jeszcze te ciasne dwa pokoiki,w których już teraz nie ma miejsca..ech Tak to przynajmniej Maja miałaby swoj pokoj...
Już nie wiem co robić

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czarna ja tez bym wolała sama mieszkać ale niestety znam realia za granica i mówiłas jak wygląda wasza sytuacja itd więc jeżeli szwagier jest ok to czemu nie? przecież nie będziecie sie zażynac rachunkami czy mieszkać w ciasnym mieszkanku, może warto spróbować jak nie znajdziecie nic dla siebie tylko.
Łatwo się mówi, mieszkac samemu gorzej jak juz ktos by był na waszym miejscu,
No właśnie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:57   #1508
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zebys wiedziala :P ja sie czasem zastanawiam czy moge wyrzucic zuzyte majtki czy raczej powinnam je przekazac do caritasu albo wystawic na ebay oni tak tu wszystko sprzedaja... do tego stopnia ze w naszej piwnicy stoi stara deska sedesowa i stara plyta z piekarnika bo zanim sie wprowadzilismy wynajmujacy nam wymienil i chyba bal sie tych starych rzeczy wyrzucic i schowal do piwnicy :P
o mamo

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

coraz szybciej się męczę
Stary 2013-07-09, 14:57   #1509
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję tylko, że jestem po wizycie już! Wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, ładnie zamknięta jest. Doktor mi pobrał wymaz do badania na posiew Oglądnal też wyniki z siuskow i morfologie i powiedział, że nie ma się za bardzo u mnie do czego przyczepić - wręcz powiedział że MAM WZOROWA CIĄŻE
mi teraz ma pobierac na paciorkowca czy coś takiego- to to co Ty miałaś?
cieszę się, że wszystko ok
i gratuluję zakupów, mój małż był dzisiaj w auchan, ale i tak by nic z ubranek nie kupił, bo i tak mamy za dużo ale w sumie ma rację

Samba

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:58   #1510
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A w piątek było, kiedy jechać do szpitala i położna powiedziała, że jak można się nie spieszyć do szpitala, to lepiej się nie spieszyć i że bezwzględnie trzeba jechać jak skurcze co 3 minuty, a mi się wydawało, że kiedyś czytałam, że jak co 5. Co wy na to?
Zwykle mówią co 3-5 minut.
Ja pojechałam mając co 5 minut przez 2 h i uważam, że to było STANOWCZO za wcześnie. Teraz będę w domu tak długo, jak się da

Cytat:
nio bo laktator tylko przykladasz do cycka i sciagasz pokarm, a nakladki dzidzia wklada do buzi... wiec to tak jakbym mu podala smoczek uzywany wczesniej przez inne dziecko... dla mnie bleee...
Czyli po cyckach i mleku innej kobiety ok, a po buzi niemowlaka ble?
Jak dla mnie tak samo I tak czyszczę i sterylizuję, ale swoją drogą, że z tych, co wszystkie tego typu rzeczy kupuję nowe Smoki do butelek, smoczki - dla Elenki nowe, po Edziku wyrzuciłam. Laktator i nakładki zostawiam, ale prawie ich nie używałam przy Edzie. Ciuszki używane piorę dwa razy i prasuję. Ogólnie muszę mieć "czyste"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-09, 15:00   #1511
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Vea - trzymam kciuki

A w ogóle to okazało się, że mój tż jednak nie musi nigdzie wyjeżdżac, więc postanowiłąm kuć żelazo póki gorące . W piątek byliśmy w SR pierwszy raz (od środka kursu zaczęliśmy) i dzisiaj znowu idziemy i ma być o porodzie. A w piątek było, kiedy jechać do szpitala i położna powiedziała, że jak można się nie spieszyć do szpitala, to lepiej się nie spieszyć i że bezwzględnie trzeba jechać jak skurcze co 3 minuty, a mi się wydawało, że kiedyś czytałam, że jak co 5. Co wy na to?

Wiesz co, co szkoła, a dokładniej co położna to opinia

Cytat:
Hmm.. to jeszcze inaczej - laktator używany wyparzasz, a to co dotyka piersi, czyli lejki możesz kupić osobno nowe

Cytat:
za zakupy

trzymam za wizytę

A przepraszam, musiało mi umknąć, ale to fajnie, że bezboleśnie

Czekam na Małża i kombinuję co by tu na obiad zrobić

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 15:00   #1512
passion80
Zakorzenienie

Czarna, a jakby to miało wyglądać?

szwagier sam, tak?
Was czwórka, miejsca pewnie więcej zajmiecie, prądu więcej zużyjecie, wody też, w takiej sytuacji to chyba nie będziecie się dzielić kosztami pół na pół?
jeśli byście bardzo chcieli to od początku ustalić jasne zasady
Stary 2013-07-09, 15:00   #1513
kaska87
Zakorzenienie

Czarna a może wynająć 2 pokoje ale metrażem trochę większe ludzie z dwójką dzieci na dwóch pokojach mieszkają i dają radę, tym bardziej, że u Was to przejściowe nasza Bajka też ma 2 pokoje i super sobie mete ogarnia w sumie jeden pokój dla Was i malutkiej, a Maja w drugim i luzik
a poza tym skoro 3 pokoje chcecie szwagier by jedne zajął więc Wam i tak 2 zostają

i ja Ci powiem, że u nas szwagierka była niecałe 2 tygodnie i miałam dość to nie dla mnie, kocham swobodę, mogę sobie za przeproszeniem z gołym tyłkiem łazić i nic nikomu d tego

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:03
Stary 2013-07-09, 15:01   #1514
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że większa część z Was nie jest za tym,żeby z kimś dzielić mieszkanie...
Ja też nigdy za tym nie byłam. Tym bardziej teraz,kiedy już tyle czasu mieszkamy sami
Tylko tak łatwo jest mówić... wiadomo,chce się tej prywatności,ale czasem po prostu nie można inaczej.
Obecnie jest nam ciężko finansowo i jeśli dalej tu zostaniemy,to na pewno nic nie zaoszczędzimy,co w efekcie będzie nas oddalało od powrotu do Polski
I jeszcze te ciasne dwa pokoiki,w których już teraz nie ma miejsca..ech Tak to przynajmniej Maja miałaby swoj pokoj...
Już nie wiem co robić

No właśnie
Ja bym na to nie poszła, bo wolałabym mniejsze swoje niż nerwy, że z kimś mieszkam. Moi rodzice żyli z 3 dzieci na 33 metrach i dali radę i moja mama się ze mnie śmieje, że mi tu na 50 metrach ciasno z dzieckiem

Ale jakbym miała z rodzeństwem czy rodzicami mieszkać, to ja dziękuję. Po prostu bym się nerwowo wykończyła, muszę mieć swoje, chociażby i jeden pokój, ale własne.

Ale jeśli Wam bardziej pasuje oszczędzić i wiesz, że nie będziecie się męczyć, to jasne. Wrócicie szybciej do PL do własnego domu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-09, 15:02   #1515
Madziuchna27
Zakorzenienie

Spadam do szkoły uwodzenia przyswajać wiedzę na temat laktacji

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:06   #1516
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Czarna, a jakby to miało wyglądać?

szwagier sam, tak?
Was czwórka, miejsca pewnie więcej zajmiecie, prądu więcej zużyjecie, wody też, w takiej sytuacji to chyba nie będziecie się dzielić kosztami pół na pół?
jeśli byście bardzo chcieli to od początku ustalić jasne zasady
Oczywiście,że opłaty trzeba będzie wcześniej ustalić...
Szwagier miałby swoj pokoj,my swoją sypialnie,Maja pokoik,no i dla wszystkich dodatkowo salon...

Cytat:
Czarna a może wynająć 2 pokoje ale metrażem trochę większe ludzie z dwójką dzieci na dwóch pokojach mieszkają i dają radę, tym bardziej, że u Was to przejściowe nasza Bajka też ma 2 pokoje i super sobie mete ogarnia w sumie jeden pokój dla Was i malutkiej, a Maja w drugim i luzik
a poza tym skoro 3 pokoje chcecie szwagier by jedne zajął więc Wam i tak 2 zostają
No właśnie to nie jest takie proste, bo cięzko tutaj znalezc porządne mieszkanie w dobrej cenie. Ja juz za ta klitkę płacę tyle,że znajomi chwytają się za głowę! Już teraz nie wyrabiamy,a gdzie tam wynając coś większego i to jeszcze samemu
Jak szukalismy dla naszej trojki mieszkania 2-pokojowego to myślałam,ze padnę na zawał jak widzialam te warunki ;/ Specjalnie na to się zdecydowalismy,bo mimo tej ceny jest sliczne...
No ale... przyszedł czas gdzie już teraz nie mam jak się pomieścić,a jeszcze drugie dziecko w drodze

Stary 2013-07-09, 15:07   #1517
Aaamelkaa
Zakorzenienie

była któraś z Was w TESCO? ciekawa jestem jak tam wyprzedaże pajacyków i bodziaków z długim rękawem

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:08   #1518
87czarna
Zakorzenienie

Ogólnie Szwagier to dobry człowiek. Nieproblemowy. Imprez w domu nie robi,no i pracowałby na nocki, co oznacza,ze w nocy nie byłoby go w domu,a w dzień spałby do południa...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

No i tak to wszystko wygląda...

Stary 2013-07-09, 15:10   #1519
Aaamelkaa
Zakorzenienie

właśnie widziałam zapowiedź dokumnetu na TVP2 , na temat królewskich dzieci w UK i uwaga data emisji !!! zaraz jak urodzi Księżna

07-04-2015 Kamiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 15:11   #1520
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie Szwagier to dobry człowiek. Nieproblemowy. Imprez w domu nie robi,no i pracowałby na nocki, co oznacza,ze w nocy nie byłoby go w domu,a w dzień spałby do południa...
kochana, skoro nie stać Was w chwili obecnej to chyba nie ma wyjścia możecie spróbować zamieszkać ze szwagrem

oglądam rozmowy w toku i leje

Stary 2013-07-09, 15:12   #1521
passion80
Zakorzenienie

zastanów się jak byście koszta podzielili czy aby na pewno będzie się to opłacać
chyba, że szwagier zgodzi się pół na pół ale jak dla mnie by to nei przeszło

oddałąbym wiele, żeby mieszkać tylko z mężem
Stary 2013-07-09, 15:14   #1522
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
oddałąbym wiele, żeby mieszkać tylko z mężem
babcia aż taka niedobra?

Stary 2013-07-09, 15:15   #1523
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykle mówią co 3-5 minut.
Ja pojechałam mając co 5 minut przez 2 h i uważam, że to było STANOWCZO za wcześnie. Teraz będę w domu tak długo, jak się da

Czyli po cyckach i mleku innej kobiety ok, a po buzi niemowlaka ble?
Jak dla mnie tak samo I tak czyszczę i sterylizuję, ale swoją drogą, że z tych, co wszystkie tego typu rzeczy kupuję nowe Smoki do butelek, smoczki - dla Elenki nowe, po Edziku wyrzuciłam. Laktator i nakładki zostawiam, ale prawie ich nie używałam przy Edzie. Ciuszki używane piorę dwa razy i prasuję. Ogólnie muszę mieć "czyste"
nio mozna tak powiedziec :P o ile 1 opcja miesci mi sie w glowie to 2 juz nie bardzo nie chcialabym zeby moje dziecko bralo cos do buzi po kims... tez musze miec wszystko czyste

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Wiesz co, co szkoła, a dokładniej co położna to opinia

Hmm.. to jeszcze inaczej - laktator używany wyparzasz, a to co dotyka piersi, czyli lejki możesz kupić osobno nowe

A przepraszam, musiało mi umknąć, ale to fajnie, że bezboleśnie

Czekam na Małża i kombinuję co by tu na obiad zrobić
dokladnie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:15   #1524
ladanseuse14
Zakorzenienie

logoasia idź koniecznie w ten czwartek! i dużo odpoczynku

byłam z D. u nas na mieszkanku... ogólnie cała kamienica (klatka, kilka mieszkań, które doprowadzają do deweloperki i będą sprzedawać) w remoncie, biją ściany, wszędzie kurz z gładzi itp... masakra i właśnie dlatego miałam wczoraj doła. bo D. uważa, że przecież JESZCZE 2 MIESIĄCE do porodu, to tak dużo... a ja mu mówię, że wolę być gotowa... zwłaszcza, że u nas dopiero kończą podwieszać sufity (na szczęście), muszą położyć jeszcze płytki w przedpokoju i w aneksie kuchennym a później zrobić całą łazienkę! chociaż wylewkę już zrobili ostatnio oryczał ich trochę i widać, że wzięli się do roboty... ogólnie mega mi się to wszystko podoba tylko jestem przerażona, że nie zdążymy... mieliśmy tam się wprowadzić do końca lipca żeby nie płacić za to gówno, w którym mieszkam ale nie wiem czy się uda MASAKRA jakaś... D. ma od 17 do 30 urlop ale przecież przed weselem najważniejszym wydarzeniem cholera pod słońcem nie będzie nic robić, bo musi ogarnąć u siebie w pokoju w domu teściów (bo obecnie tam nie mieszka ale musi) i ogólnie poogarniać sprawy przed weselem (jakby było jego i jakby nie miał remontu i dziecka w drodze), później 19 rodzina przyjeżdża więc nie ma mowy o jakiś pracach, 20 wesele, 21 kac, 22 ma zamiar zacząć coś tam robić, nawet poprosiłam mojego kuzyna żeby przyjechał (jestem z Tarnowa) mu pomóc... tylko w tym czasie czyli do 30 musi pomalować wszędzie ściany, najpierw je zagruntować, skręcić kuchnie, położyć panele, pojeździć do sklepów już nie mówiąc o przenoszeniu rzeczy... no w życiu z tym nie zdążymy! on myśli, że jak poskręca kuchnie i porobi te rzeczy to już będzie z górki... a gdzie przeniesienie mebli ode mnie, popakowanie rzeczy, rozłożenie ich tam, pranie, prasowanie, układanie, myecie okien itp itd... to jest dopiero robota... zostawiona na sierpień! a on wróci do pracy.... i co ja sama to wszystko zrobię? już i tak poprosiłam mamę żeby przyjechała mi pomóc... jutro przyjedzie i pomoże zacząć mi pakować rzeczy i mam to w dupie... ma być zrobione, niech zbierze dupę! nie tylko wesele jego siostry i problemy jego rodziców są najważniejsze.
Stary 2013-07-09, 15:18   #1525
policzanka
Wtajemniczenie

Przezylam dzis chwile grozy..Myslalam ze zejde..Normalnie momentalnie zaczelo mi serce mocno kolotac,a oddech stal sie plytki i nie moglam sie nim nasycic..Az bialo mi sie robilo przed oczami..Chyba mi Lilka na cos nacisneła...

Co do cipci to ja sie o ciasnote nie martwie.Jak sie wszystko zagoi to zamierzam uzywac kulek gejszy.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:19   #1526
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Przezylam dzis chwile grozy..Myslalam ze zejde..Normalnie momentalnie zaczelo mi serce mocno kolotac,a oddech stal sie plytki i nie moglam sie nim nasycic..Az bialo mi sie robilo przed oczami..Chyba mi Lilka na cos nacisneła...

Co do cipci to ja sie o ciasnote nie martwie.Jak sie wszystko zagoi to zamierzam uzywac kulek gejszy.
oświeć mnie co to takiego?
Stary 2013-07-09, 15:19   #1527
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcinam mleko zagęszczone słodzone

Ale jakoś trzeba sobie poprawić humor
Mam zły dzień, Internet cieknie jak krew z nosa, a do tego Edward testuje dziś moją cierpliwość. A i poparzyłam się znów

Ja kupiłam waflelki przekładane masą karmelową takie a'la domowe . Już zjadłam 6 A potem wielkie zdziwienie mnie ogarnia czemu ta moja szanowna D. taka wielka

Cytat:
ja dostałam tylko 100zl ale wpłacam więcej- bo chomikuję na zimę my też pół roku grzaliśmy

Sprytnie robicie My niestety nie robimy nadpłat bo pieniądze są zawsze potrzebne na coś innego

Cytat:
Czesc laseczki wczoraj miałam tak zajęty dzień, że nie bylo czasu na czytanie wizażu...stąd też braki...z jakieś 20 stron Ale może wieczorem uda mi się Was nadrobić

Melduję tylko, że jestem po wizycie już! Wszystko w porządku, szyjka się nie skraca, ładnie zamknięta jest. Doktor mi pobrał wymaz do badania na posiew i dał skierowanie na badanie coombsa - to niby związane jest z moją grupa krwi, bo my z TŻ mamy konflikt. Ale powiedział żeby się nie martwić. Oglądnal też wyniki z siuskow i morfologie i powiedział, że nie ma się za bardzo u mnie do czego przyczepić - wręcz powiedział że MAM WZOROWA CIĄŻE

Serdeczne gratki

Głowa mnie napierdziela
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 15:19   #1528
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dalej odwyk mięsny, dziś serwuję zapiekany kalafior + świeże pomidorki ze śmietaną
Ale jutro już chyba muszę mężowi jakieś mięsko zaserwować
ja tez w takie upały to najchętniej bezmięsne dania : fasolka szaragowa, zsiadłe mleczko z ziemniakami, kalafiorek , placki ziemniaczane z młodych ziemniaków no ale jako że Mąż lubi konkretniejsze dania to przeplatam je co drugi dzień
wczoraj kurak dziś fasolka

07-04-2015 Kamiś

Stary 2013-07-09, 15:21   #1529
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
babcia aż taka niedobra?
a daj spokój
teraz niby ok, ale niektórzy ludzie nigdy się nie zmieniają
trzyma nas tu kredyt hipoteczny który wzieliśmy na remont, innej opcji eni mamy bo nas nei stać
dom jest przepisany na mojego męża więc u kogoś nei robiliśmy

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
byłam z D. u nas na mieszkanku... ogólnie cała kamienica (klatka, kilka mieszkań, które doprowadzają do deweloperki i będą sprzedawać) w remoncie, biją ściany, wszędzie kurz z gładzi itp... masakra i właśnie dlatego miałam wczoraj doła. bo D. uważa, że przecież JESZCZE 2 MIESIĄCE do porodu, to tak dużo... a ja mu mówię, że wolę być gotowa... zwłaszcza, że u nas dopiero kończą podwieszać sufity (na szczęście), muszą położyć jeszcze płytki w przedpokoju i w aneksie kuchennym a później zrobić całą łazienkę! chociaż wylewkę już zrobili ostatnio oryczał ich trochę i widać, że wzięli się do roboty... ogólnie mega mi się to wszystko podoba tylko jestem przerażona, że nie zdążymy... mieliśmy tam się wprowadzić do końca lipca żeby nie płacić za to gówno, w którym mieszkam ale nie wiem czy się uda MASAKRA jakaś... D. ma od 17 do 30 urlop ale przecież przed weselem najważniejszym wydarzeniem cholera pod słońcem nie będzie nic robić, bo musi ogarnąć u siebie w pokoju w domu teściów (bo obecnie tam nie mieszka ale musi) i ogólnie poogarniać sprawy przed weselem (jakby było jego i jakby nie miał remontu i dziecka w drodze), później 19 rodzina przyjeżdża więc nie ma mowy o jakiś pracach, 20 wesele, 21 kac, 22 ma zamiar zacząć coś tam robić, nawet poprosiłam mojego kuzyna żeby przyjechał (jestem z Tarnowa) mu pomóc... tylko w tym czasie czyli do 30 musi pomalować wszędzie ściany, najpierw je zagruntować, skręcić kuchnie, położyć panele, pojeździć do sklepów już nie mówiąc o przenoszeniu rzeczy... no w życiu z tym nie zdążymy! on myśli, że jak poskręca kuchnie i porobi te rzeczy to już będzie z górki... a gdzie przeniesienie mebli ode mnie, popakowanie rzeczy, rozłożenie ich tam, pranie, prasowanie, układanie, myecie okien itp itd... to jest dopiero robota... zostawiona na sierpień! a on wróci do pracy.... i co ja sama to wszystko zrobię? już i tak poprosiłam mamę żeby przyjechała mi pomóc... jutro przyjedzie i pomoże zacząć mi pakować rzeczy i mam to w dupie... ma być zrobione, niech zbierze dupę! nie tylko wesele jego siostry i problemy jego rodziców są najważniejsze.

czyli mam będzie i pomoże tak? rozumiem Cię, najlepiej byłoby wprowadzić się na gotowe, rozumiem ztres, że zaraz mała się urodzi ale jakoś dacie radę najważniejsze, żeby ten największy syf był już zrobiony, a po latach pewnie bęziecie wspominać jak to było na wariackich papierach
Stary 2013-07-09, 15:23   #1530
matallewar
Zakorzenienie

Próbuję małego bandytę dobudzić, ale on uparcie leży w łóżku i mówi, że nie wstaje...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości