![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Najlepsze życzenia urodzinowe dla R. i Martynki
![]() ![]() ![]() Od niedzieli w nocy mamy gości-brat męża z żoną (chrzestna Marysi) i ponad rocznym synkiem ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy na długim spacerze, pogrzaliśmy się też w parku na trawie ![]() ![]() I wszystko byłoby ok, gdyby mnie w kościach nie łamało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Znów pisze z ipada, więc sorry za ewentualne literowki czy brak polskich znaków w niektórych słowach ![]() Przede wszystkim wszystkiego naj dla R. (i przepraszam, ze takie spóźnione) i dla Tyni!!! ![]() to prawda, nudna potwornie, nic sie nie dzieje ![]() Nie wiem, nie próbowaliśmy, bo jeśli tez nie, to dopiero w dupie będziemy ![]() Nie mówiąc o tym, ze przy tych naszych nockach, kiedy śpimy po 4 godziny, to aż trochę strach jechać nocą - z nasza koncentracja może juz być coś niehalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sol, aplikacji mam kilka, ale wszystkie prawie są trochę na wyrost. Na razie (i to od dłuższego czasu) szał robi Zoola Animals ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Dotta gratki dla małej
![]() Aga ja daje już teraz co drugi dzień jedną porcję krowiego. Potem zmieniam na większą i tak dalej do listopada. Produkty na bazie mleka jakie dostaje są na krowim. Malwina współczuję. Może przejdz się dla spokoju. Ale w ogóle to nic jej nie dawałaś przeciw bólowego jak tyle płakała? Musiało to być dla niej bardzo męczące. Wanilka u nas to też TO szczepienie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
Cholera, nie wiem, czy Zosia nie zjadla monety
![]() Ktoś inteligentnie (obstawiam szwagierke) położył garść monet na komodzie, kot ewinetnie to zrzucil (tez nie wiem kiedy, w ogole tych drobniakow wczesniej nie widzialam) i rozwlokl po pokoju, ja wyszłam z pomieszczenia na 3 minuty, zostawiając mała w końcu. Wracam i widzę, ze trzyma monetę w zębach, mało nie zemdlalam. Patrzę, a miedzy kojcem a ściana leży kilka, sięgnęła sobie po nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostała te kropeli camilię teraz i się bawi, zjadła ładnie kaszkę. A do pediatry się nie dostaliśmy na dziś, bo już jest brak miejsc, jutro idziemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Jest godzina 11 a termometr w kuchni pokazuje w słońcu 29 stopni, cud pogodowy w Szkocji
![]()
#667 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Cytat:
Miałam cięcie. Jakoś po 7 jechałam na ip. 12.22 Mała była na świecie. Krokodyla od nas ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
A tak dbam o to, by nic takiego nie znalazło sie na podłodze
![]() Codziennie ją odkurzam i myje nawet nie po to, by tak czysto było, ile zeby w ten sposób moc zgarnąć takie właśnie ewentualne drobiazgi (przy naszym kocie o coś niepowolanego na podłodze nie jest trudno) A tu taki numer ![]() W dodatku nie wiem, czy zeżarła, po minie nie wyglądało, ale jedną w zębach trzymała, więc diabli wiedza, czy nie było jeszcze jakiejś innej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
Dep, nawet jeśli zjadła, to mam nadzieję, że nic jej nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Martynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas od dentinoxu lepiej sprawdza się dentibaby Cytat:
Kiedy masz pierwsze dziecko i ono połknie monetę wpadasz w panikę, gnasz na IP, robisz prześwietlenie. Kiedy masz drugie nie panikujesz, czekasz aż wysra Przy trzecim potrącasz mu z kieszonkowego ![]() a tak na serio, mam nadzieję, że nawet jeśli połknęła to nic jej nie będzie ![]() I jeszcze tak napiszę na wszelki wypadek - gdyby coś się zaczęło dziać, dostała temperatury, była marudna idź do lekarza, niech zrobią jej USG brzucha, a jak to nic nie wykaże KONIECZNIE rtg klatki piersiowej. Ostatnio czytałam historię, że właśnie synek jakiejś babki połknął monetę i utknęła mu w przełyku, USG brzucha nic nie wykazywało a lekarze nie chcieli zrobić rtg klatki piersiowej, wmawiali, że pewnie nic nie połknął a ma tylko przeziębienie. Po paru dniach, jak żadne leki nie działały babka wymogła wręcz wykonanie tego rtg (za poradą prywatnej pediatry), no i wyszło co wyszło, w ostatniej chwili dzieciakowi to wyjęli. Nie piszę tego, żeby Cię straszyć, tylko ku przestrodze, bo jak widać często trzeba samemu pewnych rzeczy dopilnować.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-07-09 o 11:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Dep, może nie połknęła
![]() Zawsze można zrobić rtg ale to chyba bez sensu. Masz możliwość zadzwonić do lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale współczuję bo pewnie teraz się stresujesz. Agata śpi znowu, już 2 drzemka ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() czopka nie dałam bo bym musiała jej dawać codziennie od jakiegoś tygodnia, a tak raczej nie można? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Dep, myślę, że Zosia jej nie połknęła, w końcu tak jak pisze Malwina nie tak łatwo połknąć monetę - pewnie by się krztusiła..?
Czekam aż mała się wyśpi i idziemy na spacerek. Co sądzicie o takim serniku? edit: chyba zrobię ten, chociaż wygląda na trudny ale wszyscy się nim zachwycają w necie.. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-09 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
Dzięki, dziewczyny
Zosię zostawilam wtedy oczywiście w KOJCU, nie w końcu, jak mi inteligentnie system poprawił. Agunia, znam to powiedzenie i chyba trochę dzięki niemu jakoś strasznie nie panikuję, ale do dobrego humoru tez mi daleko, martwię sie tym teraz, cały czas zaglądam do sypialni, czy mała spokojnie śpi. ![]() Właśnie tez liczę na to, ze ona tego nie zjadla - ona nie z tych, którzy chętnie polykają jakieś większe kawałki, np. truskawkę trze zębami na miazgę (na czubku) zanim to polknie, jak je te swoje ukochane mini-sucharki, to tez odgryzie kawałek i tak długo trzyma w buzi, aż jej to namięknie na papkę - wtedy dopiero polyka. Jeśli kawałek jest większy niż, powiedzmy, moj paznokiec, to go wyciąga z ust i jeszcze rozdrabnia. No ale ziarno niepokoju zostało zasiane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
wybaczcie bledy pisze jednym palcem na odleglosc bo leze z mala,,,
Linka oba serniki wygladaja oblednie ![]() Dep, nie panikuj jak nic sie nie dzieje. Obserwuj Zosie. ale ja mysle ze nie polknela nic. Tyniu kochana, wszystkiego naj!! Haniu kuruj sie i wygrzewaj na słonku!! Malwinko, my tez mielismy przy 4 takie brzydkie zakrwawione dziasełko jakby ze skrzepem.. ale nie goraczkowala. Dotta gratulacje dla Majuni za postepy! Aga, ja dalej poje piersia, ale daje malej rozne rzeczy z krowim mlekiem w nieduzych ilosciach od jakiegos czasu. Katja, Sary chrzestny widzial ja raz na chrzcie... fajny chlopak ale wiedzialam ze nie bedziemy czesto sie widziec, ale naprawe nie mielismy kogo wziasc... za to chrzestna ma blisko. Nadalka, starosc nie radosc ![]() U nas ciezka goraczkowa noc, ja leki traktuje z dystansem i zawsze wole probowac babcine sposoby dopiero pozniej leki... wiec sara o 3 w nocy brala kapiel na zbijanie goraczki... ale opada i znow cholera jedna wzrasta... do tego rano zrobila dwie luzniejsze kupy... czekam na rozwoj spraw... urodziny odwołane ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- a wracajac do urodzinowego menu to ze słodkosci chcialam tylko tort i czekoladowe fondue z owocami i w zamysle mialam jakies male babeczki z owocami... reszta jadla na slono. |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Gosia ma drzemkę, ja ogarnęłam mieszkanie i teraz mam chwilkę dla siebie ![]() ![]() Dziś na 16:00 idę do gina. Ciekawe czy mały się obrócił ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję w imieniu Gosi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla malutkiej! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tego co piszesz wynika, że ona raczej tej monety nie zjadła. Na wszelki wypadek obserwuj, ale myślę, że będzie dobrze ![]() Bebe o wow, nieźle Gosia jest uzębiona ![]()
![]() |
#680 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję problemów małżeńskich, z czasem wszystko wróci do normy ![]() Minka małej bezcenna! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
Haniu zdrówka!
![]() Blueberry fajny krokodyl, my już wcześniej kupowaliśmy tą lokomotywę, którą chyba też macie (jeśli dobrze pamiętam ![]() ![]() Depoison myślę, że Zosia tej monety nie połknęła, to nie takie proste, wszystko będzie dobrze ![]() A anegdotkę sama tu kiedyś wklejałam, cały zestaw zresztą ![]() Linka oba wyglądają apetycznie ![]() ![]() Nicki u nas byłoby to samo, ale my zdecydowaliśmy się pojechać do ich dziecka, choć mąż (jest jej chrzestnym) na początku nie chciał... Nasi znajomi interesują się Pawełkiem bardziej i bardziej się nadają na bycie chrzestnym niż męża brat, a sam chciał nim zostać. Oby malutkiej szybko minęło ![]() Bebe gratki za ząbki, idą taśmowo ![]() Kciuki, żeby Jaś się obrócił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Hejka.
100 lat Martynko ![]() ![]() Ale jestem zdenerwowana ![]() Koleś mało nie przywalił w nasz samochód,mąż musiał zjeżdżać na chodnik . No ,ale od początku . Chcieliśmy skręcić w lewo na parking, mąż włączył kierunkowskaz ,zwalniamy z naprzeciwka jechały samochody więc czekamy . Raptownie słychać pisk opon,początkowo jakby z dala od nas, ale z sekundy na sekunde głośniejszy . Mąż patrzy w lusterko wsteczne i z piskiem opon rusza przed siebie i skręca na chodnik (p prawej stronie jezdni) . Zatrzymaliśmy się , tamten samochód też. Mąż wyszedł z auta, tamten kierowca również i zamiast zapytać się czy nic się nie stało wyskakuje z mordą za przeproszeniem ,że jak mój mąż jeździ,że jemu się śpieszy do pracy i nie będzie czekał aż ktoś tu skręci. A. się zdenerwował i powiedział mu ,że po drodze hamowania widać że wolno to on nie jechał i gdyby uważał to taka sytuacja nie miałaby miejsca. Zbiegli się ludzie, przejeżdżał też akurat radiowóz którym służbe miał nasz wspólny kolega . Tamten chłopak się wystraszył ,powiedział że A. mu groził ![]() ![]() Patryk zaczął płakać w samochodzie,więc stwierdziliśmy że koniec przedstawienia i wracamy do domu . Normalnie jeszcze jestem wkurzona,jak można próbować samochód w mieście? Przecież to było centrum,przejścia dla pieszych ![]() ![]()
#684 |
Zadomowienie
|
Niektórzy w ogóle nie mają wyobraźni... Współczuję całego zajścia i nerwów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Oj Asiu współczuje zajścia. A ten typek to jakiś straszny burak
![]()
#686 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() my już pobasenowane-5h tam siedziałyśmy, z czego Lilka 1,5h przespała-nudziłam się okropnie wtedy ![]() w wodzie jej się podobało bardzo(foto z 9 rano, zaraz po przyjściu)-w sumie z godzinę (2x0,5h)w niej siedziała, a ja kroczyłam za nią, aż sobie plecy podpiekłam ![]() Depoison-zdaje mi się, że wszystko będzie dobrze, bo raczej nie połknęła tej monety, tylko spróbowała sobie cóż to jest ![]() ![]() moja rozwala je na części pierwsze, a potem te kawałki zjada ![]() robię dla Lilki botwinkę-nigdy nie jadłam, ciekawe czy dobra ![]() no nic zmykam pichcić buźka ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-09 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kolejne życzenia!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Karolka super zdjęcia! Lilka jest chyba w swoim żywiole
![]() P. też bardzo lubi wodę ![]() Blue czyli dobrze pamiętałam ![]() ![]() ![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro, będziemy łapać siuśki ![]() No i morfologię chcemy zrobić jutro ![]() A w ogóle mam dzisiaj randkę z mężem, właśnie się dowiedziałam :P Zamiast się cieszyć to się zamartwiam jak to będzie jak Pawełek się obudzi a mnie nie będzie... Mam nadzieję, że rodzice jakoś sobie poradzą... |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie zamartwiaj się, tylko baw się dobrze, na pewno sobie poradzą ![]()
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baw się dobrze! Dadzą sobie radę ![]() http://allegro.pl/muzyczny-stoliczek...350992923.html - widziałyście może? Co myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.