Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 09:15   #331
olka900
Rozeznanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja do zginania stosuję prosty trik - najpierw miejsce zgięcia trzeba trochę "podpsuć" najczęściej przykładam linijkę i "odrysowuję" linię główką szydełka (mam takie z zaokrąglonym haczykiem). Robi to eleganckie wgniecenie i papier bardzo łatwo się potem składa
Absolutnie niczym nie nacinam papieru - na samym początku próbowałam robić lekkie wcięcia nożykiem, ale efekt mi się nie podobał, nie mogłam "wyczuć" odpowiedniej głębokości nacięć.

Tutaj znalazłam ładny opis:
http://malgodiapassion.blogspot.com/...bigownicy.html
No popatrz, do głowy by mi to nie przyszło Dobrze, że już mam gotowe zaproszenia, bo znowu coś bym zaczęła kombinować
Stary 2013-06-20, 15:57   #332
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Ja do zginania stosuję prosty trik - najpierw miejsce zgięcia trzeba trochę "podpsuć" najczęściej przykładam linijkę i "odrysowuję" linię główką szydełka (mam takie z zaokrąglonym haczykiem). Robi to eleganckie wgniecenie i papier bardzo łatwo się potem składa
Absolutnie niczym nie nacinam papieru - na samym początku próbowałam robić lekkie wcięcia nożykiem, ale efekt mi się nie podobał, nie mogłam "wyczuć" odpowiedniej głębokości nacięć.

Tutaj znalazłam ładny opis:
http://malgodiapassion.blogspot.com/...bigownicy.html
Ja na początku używałam wypisanego długopisu - przeciągasz wzdłuż linijki tam, gdzie chcesz robić zagięcie a później dostałam taki długopis z kulką do quilinngu i on jest idealny do takiego amatorskiego zaginania papieru;-) kosztował chyba z 5zł ;-)

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:22   #333
esica
Raczkowanie

Dziewczyny, która ma już orkiestrę lub DJa ???
esica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:48   #334
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esica Pokaż wiadomość
ja mam orkiestrę (applause z brzegu) na wesele i dj'a (https://www.facebook.com/pages/GK-So...608930?fref=ts) na poprawiny
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 13:01   #335
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
My się ciągle zastanawiamy (tzn. ja, oczywiście, bo zdaniem TŻ jest "wszystko jedno" czy będzie DJ, czy orkiestra). Ostatnio co i rusz się kłócimy na tle tego wesela, ani trochę mi się to nie podoba, normalnie jesteśmy nudną i strasznie zgodną parą ;-)

Zawsze marzyłam o małym przyjęciu dla najbliższej rodziny, bez tańców, hulanek i całonocnej balangi, i ustąpiłam tylko dlatego, że jemu bardzo na tym zależy. Szkoda tylko, że organizacja tego wszystkiego spadła na moją głowę, a on umywa ręce i twierdzi albo, że "jest jeszcze na to czas", albo, że jemu jest "wszystko jedno". Powoli zaczynam mieć dość.

To pewnie PMS, bo mnie wszystko od wczoraj wkurza ;-)

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-06-25 o 14:04
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 13:50   #336
aniiya
Przyczajenie

Ja też mam orkiestrę, ale coraz bardziej się martwię, że średnia będzie. Nie jestem do niej do końca przekonana. Bardzo podobała mi się orkiestra z Lubina, nazwy już nie pamiętam, ale jak dzwoniłam do nich w styczniu to cały 2014 już mieli zajęty
aniiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 17:45   #337
esica
Raczkowanie

Ja właśnie się boje, że za późno się za to zabieram i teraz nikt ciekawy już nie będzie miał wolnego terminu

Zastanawiałam się co będzie lepsze: orkiestra czy DJ i famka89 podsunęłaś mi świetne rozwiązanie tej kwestii. Trzeba to tylko jeszcze z panem młodym omówić i wziąć się porządnie za szukanie.

Elrosa: wiesz jacy są faceci, chyba mniej przejmują się takimi sprawami niż my przejdzie pms to i przestaniecie się kłócić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 12:53   #338
aniiya
Przyczajenie

Ja byłam w sobotę na weselu "testowym" mojej kuzynki, która miała ten sam catering i zespół. Tak więc catering z całą pewnością mogę polecić. Państwo z Bolesławca, jedzenie pycha i nie da się tego przejeść. Trochę martwię się o orkiestrę , ale ponoć to wina nagłośnienia.

Mam jeszcze do Was jedno pytanie, znacie firmę DecorEfect z Warty? Zastanawiam się nad nimi odnośnie wystroju sali. http://decorefect.pl/kontakt.html
Stary 2013-07-02, 17:26   #339
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniiya Pokaż wiadomość
Mam jeszcze do Was jedno pytanie, znacie firmę DecorEfect z Warty? Zastanawiam się nad nimi odnośnie wystroju sali. http://decorefect.pl/kontakt.html
Niestety nic nie słyszałam o nich. W sumie mało mnie to też interesowało bo dekoracje mam w cenie sali, ale przejrzałam galerię i powiem, że fajnie to wygląda, świetny pomysł z motylkami (które swoją drogą bardzo lubię) A widziałaś na żywo ich twórczość?;D

Stary 2013-07-03, 07:15   #340
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Niestety nic nie słyszałam o nich. W sumie mało mnie to też interesowało bo dekoracje mam w cenie sali, ale przejrzałam galerię i powiem, że fajnie to wygląda, świetny pomysł z motylkami (które swoją drogą bardzo lubię) A widziałaś na żywo ich twórczość?;D
No właśnie nie... Teraz rodzice idą na ślub, na którym ta firma będzie ubierać sale. Kazałam im robić dużo zdjęć
Stary 2013-07-03, 18:50   #341
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie... Teraz rodzice idą na ślub, na którym ta firma będzie ubierać sale. Kazałam im robić dużo zdjęć
No to przynajmniej będziesz miała opinię z pierwszej ręki Mam nadzieję, że będzie równie przyjemnie jak na zdjęciach - a masz już swoją jakąś koncepcję, motyw przewodni lub kolor?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 08:23   #342
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
No to przynajmniej będziesz miała opinię z pierwszej ręki Mam nadzieję, że będzie równie przyjemnie jak na zdjęciach - a masz już swoją jakąś koncepcję, motyw przewodni lub kolor?
Tak to już mam w sumie rozpracowane róż z jasną zielenią + motyw drzewka. Księgę gości zrobimy sami. Zaproszenia znaleźliśmy na Allegro, tylko musimy zamówić próbki. I jak się podoba? Może macie jeszcze jakieś pomysły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg honey-dew-greenpink-popular-wedding-colors.jpg (51,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (15,4 KB, 12 załadowań)
Stary 2013-07-04, 09:30   #343
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Elrosa: wiesz jacy są faceci, chyba mniej przejmują się takimi sprawami niż my przejdzie pms to i przestaniecie się kłócić
Miałaś rację tydzień później i pyk - jest orkiestra wyszło w sumie o 500 drożej, niż DJ, więc jednak postawiliśmy na nich.

Cytat:
Tak to już mam w sumie rozpracowane róż z jasną zielenią + motyw drzewka. Księgę gości zrobimy sami. Zaproszenia znaleźliśmy na Allegro, tylko musimy zamówić próbki. I jak się podoba? Może macie jeszcze jakieś pomysły?
Też będziemy mieć takie drzewko z odciskami, bardzo mi się podoba drzewa są bardzo wdzięcznym dodatkiem do dekoracji, wrzucę Ci kilka moich pomysłów na bukiety na stół z gałązkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (96,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (69,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (42,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (59,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (57,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (18,8 KB, 2 załadowań)
Stary 2013-07-04, 17:48   #344
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
Miałaś rację tydzień później i pyk - jest orkiestra wyszło w sumie o 500 drożej, niż DJ, więc jednak postawiliśmy na nich.

Też będziemy mieć takie drzewko z odciskami, bardzo mi się podoba drzewa są bardzo wdzięcznym dodatkiem do dekoracji, wrzucę Ci kilka moich pomysłów na bukiety na stół z gałązkami
Bardzo fajne pomysły Jednak będę miała sporo gości i mam wąskie stoły więc element drzewek muszę ograniczyć. Chciałabym mieć też niskie bukiety, moja Pani fotograf mówi że zdjęcia ładniej wychodzą. Poniżej klika pomysłów które chce wykorzystać słoiki ( świeczniki na stołach, schodach i stół ze słodyczami w słoikach) + drewniane nr. na stole ( ale tego jeszcze do końca pewna nie jestem )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 43e03bad9d94449a25b0db9db1d1d5c9.jpg (112,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6f9d17abce67f277fc570ac8086021cc.jpg (80,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5d5062f10fdb41351a0f33b36eb3da76.jpg (71,0 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-07-09, 18:01   #345
Simran86
Raczkowanie

Hej my dzisiaj załatwialiśmy sprawy kościelne - pozwolenie na ślub w innej parafii i te inne wszystkie potrzebne papiery został jeszcze Kościół mojego TŻ. Jestem już trochę spokojniejsza. Do wesela zostały niecałe 2 miesiące, a ja się boję, że ze wszystkim się nie wyrobię te pierdoły, które zostały na koniec zajmują masę czasu. Kończymy rozwozić zaproszenia, szukamy cukierni, która zrobi nam tort, szukam fryzjera...olaboga...
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 11:43   #346
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Hej my dzisiaj załatwialiśmy sprawy kościelne - pozwolenie na ślub w innej parafii i te inne wszystkie potrzebne papiery został jeszcze Kościół mojego TŻ. Jestem już trochę spokojniejsza. Do wesela zostały niecałe 2 miesiące, a ja się boję, że ze wszystkim się nie wyrobię te pierdoły, które zostały na koniec zajmują masę czasu. Kończymy rozwozić zaproszenia, szukamy cukierni, która zrobi nam tort, szukam fryzjera...olaboga...
Spokojnie dasz sobie ze wszystkim radę! Najważniejsze że większość spraw pozałatwiana. Ale Ci zazdroszczę że już niedługo Twój ślub. Mój można powiedzieć za równy rok. A sukienka już wisi w szafie?
Stary 2013-07-12, 10:58   #347
aniiya
Przyczajenie

A za rok o tej porze będę się już szykować ale ten czas leci!
Stary 2013-07-12, 16:37   #348
esica
Raczkowanie

Cytat:
A za rok o tej porze będę się już szykować ale ten czas leci!
Żebyś wiedziała, że strasznie szybko Ja pomimo tego, że mam jeszcze ponad rok to już zaczynam trząść portkami

Ciągle nie mamy zespołu, a podobno te fajne się zamawia ponad rok wcześniej... a jak nie będzie fajnego zespołu to wesele będzie do d...
Stary 2013-07-12, 16:59   #349
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:

Ciągle nie mamy zespołu, a podobno te fajne się zamawia ponad rok wcześniej... a jak nie będzie fajnego zespołu to wesele będzie do d...
My też jeszcze bez zespołu ale jakoś się pocieszam, że może uda nam się trafić na jakiś fajny byłam dwa lata temu na weselu, gdzie młodzi w ogóle na wesele (miał być tylko obiad dla rodziny) zdecydowali się w lipcu a wesele we wrześniu i i tak znaleźli fajny zespół i było oki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 08:43   #350
Elrosa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cytat:
U nas też jeszcze bez zespołu - mieliśmy jeden wstępnie umówiony, ale okazało się, że z oryginalnego składu została tylko jedna osoba, a w nowym składzie zespół bawi się tak dobrze, że już o drugiej rano nie dają rady grać z upicia... Całe szczęście nie mieliśmy jeszcze z nimi umowy ani nie wpłaciliśmy zaliczki, więc tylko zadzwoniłam, że dotarła do nas relacja z ich poprzedniego wesela i ze względu na to picie rezygnujemy z ich usług. Będą mieli teraz kłopot ze znalezieniem klientów, bo ten wyskok zdarzył się na weselu, na którym były największe miejscowe babcie-plotkary i chyba wszyscy już o tym wiedzą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-13, 23:20   #351
esica
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy s

Cytat:
U nas też jeszcze bez zespołu - mieliśmy jeden wstępnie umówiony, ale okazało się, że z oryginalnego składu została tylko jedna osoba, a w nowym składzie zespół bawi się tak dobrze, że już o drugiej rano nie dają rady grać z upicia... Całe szczęście nie mieliśmy jeszcze z nimi umowy ani nie wpłaciliśmy zaliczki, więc tylko zadzwoniłam, że dotarła do nas relacja z ich poprzedniego wesela i ze względu na to picie rezygnujemy z ich usług. Będą mieli teraz kłopot ze znalezieniem klientów, bo ten wyskok zdarzył się na weselu, na którym były największe miejscowe babcie-plotkary i chyba wszyscy już o tym wiedzą.
uuuu rzeczywiście nieciekawa sytuacja z tym zespołem... a niby nie ma już dzisiaj takich zespołów co piją podczas wesela, bo każdy dba o markę, ale jak widać jeszcze można znaleźć takich szaleńców. Grunt, że odpowiednio wcześnie się dowiedziałaś o ich wyczynach.

I teraz jedziemy na tym samym wózku

A słyszała może któraś z was o zespole "Laszkiewicze" ?? Oni są chyba z Wojciechowa
Stary 2013-07-14, 12:56   #352
olka900
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy s

Cytat:
A słyszała może któraś z was o zespole "Laszkiewicze" ?? Oni są chyba z Wojciechowa
Ja słyszałam . Często się bawiłam na zabawach, gdy oni grali, ale było to kilka lat temu, gdy był z nimi jeszcze ojciec. Nawet chciałam mieć ich u siebie, ale po jego śmierci zawiesili na jakiś czas działalność, ale wiem że teraz znowu grają. Powiem tak, w pełnym składzie byli świetni, wszyscy bardzo dobrze się zawsze bawili, jak jest teraz nie miałam jeszcze okazji się przekonać.
Stary 2013-07-17, 11:46   #353
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam . Często się bawiłam na zabawach, gdy oni grali, ale było to kilka lat temu, gdy był z nimi jeszcze ojciec. Nawet chciałam mieć ich u siebie, ale po jego śmierci zawiesili na jakiś czas działalność, ale wiem że teraz znowu grają. Powiem tak, w pełnym składzie byli świetni, wszyscy bardzo dobrze się zawsze bawili, jak jest teraz nie miałam jeszcze okazji się przekonać.

Tak też pamiętam orkiestrę w starym składzie i trzeba przyznać że grali bardzo dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 22:41   #354
esica
Raczkowanie

Cytat:
Tak też pamiętam orkiestrę w starym składzie i trzeba przyznać że grali bardzo dobrze
Jestem ciekawa jak jest teraz... Sama niestety nie pamiętam tej orkiestry, bo kiedy grali na weselu u kuzyna to miałam jakieś 8 lat, ale wszyscy ich tak zachwalają, że zaczęłam się zastanawiać..

A słyszała może któraś z was o orkiestrze z sali w Bielance?
Stary 2013-07-20, 14:49   #355
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
Jestem ciekawa jak jest teraz... Sama niestety nie pamiętam tej orkiestry, bo kiedy grali na weselu u kuzyna to miałam jakieś 8 lat, ale wszyscy ich tak zachwalają, że zaczęłam się zastanawiać..

A słyszała może któraś z was o orkiestrze z sali w Bielance?
Ta sala wygląda śliczne, mój kuzyn ma tam wesele ale dopiero za rok w sierpniu. Na pewno jest nowa i zadbana. Z tego co słyszałam to catering tam organizuje ta firma co będzie u mnie na weselu, a ich mogę z całego serca polecić. Byłam dwa tygodnie temu na weselu na którym gotowali - Dużo i Pysznie Dodatkowo w gratisie dają tort lub barmana
Stary 2013-07-22, 09:45   #356
Elrosa
Zadomowienie

Czy któraś z Was wybiera się może na nauki przedmałżeńskie do Oławy? Słyszałam o nich dużo dobrego, podobno są "bezbolesne" ;-)

Zz rozmów ze znajomymi wiem, że nauki dla narzeczonych są raczej mocno staroświeckie (koleżanka usłyszała, że żona powinna nie pracować i codziennie gotować mężowi obiad - stwierdziła, że w sumie chętnie, ale jak się utrzymać z dziećmi z jednej pensji). Te podobno trochę mniej.

-- Edycja:
Ups, ale jestem zorientowana w regionie. Pomyliłam Oławę z Trzebnicą

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-07-22 o 09:49
Stary 2013-07-22, 16:52   #357
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Czy któraś z Was wybiera się może na nauki przedmałżeńskie do Oławy? Słyszałam o nich dużo dobrego, podobno są "bezbolesne" ;-)
Moje koleżanki, które brały ślub w Legnicy i nauki też nie mają nic do zarzucenia i też jakoś "bezboleśnie" to przeszły, bez większych narzekań. I wydaje mi się, że nauki przedmałżeńskie powinny być zgodne z nauką Kościoła więc raczej pojawiają się elementy dla nas "staroświeckie" jak np prowadzenie kalendarzyka małżeńskiego

Stary 2013-07-22, 18:46   #358
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Moje koleżanki, które brały ślub w Legnicy i nauki też nie mają nic do zarzucenia i też jakoś "bezboleśnie" to przeszły, bez większych narzekań. I wydaje mi się, że nauki przedmałżeńskie powinny być zgodne z nauką Kościoła więc raczej pojawiają się elementy dla nas "staroświeckie" jak np prowadzenie kalendarzyka małżeńskiego
O ile wiem, propagują NPR, to co innego niż kalendarzyk ze "staroświeckimi" poglądami chodzi mi raczej np. o rolę kobiety w małżeństwie, choćby to nieszczęsne gotowanie
Stary 2013-07-23, 14:37   #359
esica
Raczkowanie

My mieliśmy nauki w Złotoryi i też było "bezboleśnie"

A ja dalej będę Was zamęczać o zespoły, więc czy któraś słyszała opinie o zespole Topaz z Jeleniej Góry?
Stary 2013-07-24, 07:01   #360
pyruncia
Przyczajenie

Czy któraś z Was orientuje się ile wynosi "co łaska" w Kościołach w Legnicy?
Chodzi mi głównie o Kościół Św Jacka, Św Apostołów piotra i Pawła oraz Kościół Jana Chrzciciela.
pyruncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości